Carry Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Carry Sp. z o.o.

Igi 2017-05-10 22:17
Pracowałam w Carry 4 lata i dobrze wspominam ten czas
Telimena 2017-05-11 09:01
Carry to jedna z wielu normalnych firm. Rozwija się i otwiera nowe placówki. Jeśli komuś nie odpowiada praca w firmie czyż nie lepiej zmienić na inną?
Igi 2017-05-15 19:41
zgadzam się!
Alicja 2017-05-16 09:01
@Tadeusz w takim razie trzymamy za Ciebie kciuki. O jakie stanowisko się ubiegasz? Zachęcam również do przeczytania ciekawego artykułu na blogu GoWork.pl - "3 wskazówki, dzięki którym lepiej zaprezentujesz się na rozmowie kwalifikacyjnej" - http://www.gowork.pl/blog/3-wskazowki-ktore-pozwola-lepiej-wypasc-na-rozmowie-kwalifikacyjnej/
@Igi to bardzo dobrze, że miło wspominasz ten czas. A co więcej możesz napisać o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu?
ala 2017-05-22 22:47
Hej jak oceniacie ostatnia weekendowa wyprzedaz? :)
zainteresowana 2017-05-23 08:32
czy to prawda, że firma ma problemy finansowe?
podobno nie wypłaca pensji, nawet już muzyki w sklepach nie włączają dla redukcji kosztów...
wiecie coś?
Tykiel 2017-05-23 21:55
Carry robi wyprzedaż żeby stany magazynowe były małe bo to zamrożona kasa i jaka by ta wyprzedaż nie była to zawsze będzie dobrze.
rks 2017-06-06 10:44
RKSów zmieniają co 2-3 miesiące nie polecam bo nie ma argumentacji dlaczego
3
Tykanko 2017-06-06 19:03
Czy jesteście pewni , że nie da się powiedzieć coś dobrego o firmie? Po lekturze wpisów odnoszę wrażenie , że niektórzy są bardzo aktywni w pisaniu negatywnych opinii. Czyżby stracili pracę z jakiegoś powodu?
1
Mania 2017-06-08 12:05
Hej, pracowałam w Carry rok. Teraz jestem na l4 (ciązą). W sumie wspominam nawet nieźle prace w Carry fakt sporo było obowiązków czasami ale miałam kierowniczke super i zespół dopóki się nie pozwalniały.
I była fajowska Regionalna najlepsza na świecie jaka kiedykolwiek miałam. Raz zdarzyło się tak że prawie przez dwa miesiące nie dostawaliśmy dostawy w całym regionie bo niebyło ciuchów na magazynach. Regionalna sie zwolniła, nawet jej nie starali sie zatrzymać . Starała sie podniesc standardy do potegi wymogów firmy. Z vm ciężko bo stara aranżacja sklepu i stary sklep światła nie działają, klimatyzacji niema ludzie narzekali , Nas pracowników wyzywali , rzygali po przymierzalniach albo gdzieś na sklepie. Firmy odpowiedz ze niemaja kasy na naprawe klimy a dwa tyg poźniej dowiadujesz sie że otworzyli nowy dwupiętrowy sklep i kase mieli. Troche lipa bo mogliby zrobić nawet niewielkie remonty w starych sklepach i tym podnieść standardy wyglądowe oraz vm i obsługa byłaby lepsza , a później rozwijać dalej marke. Chiałabym wrócić po ciązy i urlopie macieżyńskim do pracy ale niewiem czy do tej pory coś sie zmieni. Bo w takich upałach jak lato masakrycznie sie pracowało. I jak tu przetłumaczyć centrali aby zrozumieli : słaba sprzedaż ponieważ klienci wychodzą ze sklepu bo jest za gorąco. Był ktos z centrali w tym sklepie podobno ale nic sie niezmieniło. Czasami aż było wstyd tam pracować
4
Mania 2017-06-08 16:45
Jestem na.zwolnieniu l4 (ciaza) pracowałam przez ponad rok. Wspominam dobrze prace w carry w wawie. Ale fakt premii żadnych ano zniżek dla pracownikow oprocz tych swiatecznych. Ludzie sie zwalniaja bo brak.motywacji do pracy ze strony firmy. Regionalna zlozyla rezygnacje to.nawet nikt jej niezatrzymał w centrali. A bardzo starała sie podnieść jakosc pracy dla ludzi oraz załatwic fundusze na remonty ale.jak zabardzo sie naciska na cos to pozniej jest sie blokowanym na wielu polach dlatego odeszła bo sama miała dosc. W naszym sklepie jest popsuta klimatyzacja od paru lat i firma z tym nic nierobi. Klienci pisza skargi nas wyzywali i nic zero. Z domu przynosilysmy wiatraki i skladalysmy sie w pracy aby chociaz w te upaly bylo chlodniej. Czasami bylo.nas wstyd pracowac w takim sklepie
2
wa 2017-06-09 13:31
Pewnie tak i teraz gorzkie żale...
Tyk 2017-06-11 18:46
Czy ktoś mówił, że będzie lekko? W handlu jest raczej ciężko.
Mania 2017-06-12 10:56
Oczywiscie ze jest ciężko ale w handlu, pracuje od 10 lat. A carry jest jedyna firmą chyba która wymaga a nie daje nic w zamian. To bardzo meczy zwłaszcza psychicznie. Młodzi ludzie którzy dopiero zaczynają swoja karierę zawodowa mogą zmienic prace. Ale każdy jednak marzy o tym.aby załapać sie na stałe i zeby dawać w pracy z siebie 100%.
3
wa 2017-06-15 14:51
Jest ciężko, bo to praca z ludźmi, dlatego nie każdy się nadaje do tej pracy. A młode osoby myślą sobie, że o pójdę procować do sklepu, bo tam nic nie trzeba umieć, a to guzik prawda!
1
Tania 2017-06-18 22:24
Carry ma bardzo dużą ofertę pracy, jaki jest tego powód?
wa 2017-06-19 16:29
Pewnie przedwakacyjna rotacja i nowe salony
Mania 2017-06-20 20:43
W tym momencie ma duza oferte pracy bo kazdy sie.pozwalniał. Jestes na stanowisku sprzedawcy lub zastepcy odpowiedzialnosc bardzo duza a kasa moze o 100 zl wieksza.
3
Tyk 2017-06-22 12:22
Jestem pracownikiem i myślę, że firma powinna zwolnic ludzi, którym jest tak bardzo ciężko w pracy. Za obijanie boków nikt nie będzie płacił ani nikt nie chce pracować za innych , spryciarzy. Każdy wie jaka jest w firmie praca i po co to wylewanie żali na forum?
wa 2017-06-23 16:44
W zupełności się z Tobą zgadzam!
wa 2017-06-23 16:45
W zupełności się z Tobą zgadzam!
Mania 2017-06-23 19:57
Po 1-wsze po to jest to forum na wylewanie żali, nie chcesz to sie nie udzielaj nikt cie nie zmusza.
Po 2-gie pracownika może zwolnić tylko i wyłącznie kierownik i to on obserwuje wszystkich swoich pracowników jak sprawuja swoje obowiazki i zadania w pracy.
Do zwolnienia kogoś trzeba miec powod oraz przygotowana nastepna rekrutacje na.dane stanowisko ponieważ proces rekrutacji centrala - sklep trwa czasami ponad tydzien a nikt niechce zapieprzac za kogoś.
2
ilumen 2017-06-24 12:08
Hej zalogi, tez macie taki zasyp staroci??
Ktoś 2017-06-24 19:56
Hej. Jestem z Krakowa z carry. Staroci jest masa. Chcą żebyśmy wyrobily plan 500 tys aprzysylaja sam chlam co ludzie nie chcą nawet tego dotknac
7
Mania 2017-06-24 21:17
W tamtym roku na wyprzedaż letnia dostalismy ciuchy z 2002/03... Poniewaz zabraklo ubran na.glownych magazynach i wysyłali.stare rzeczy aby je wyprzedac do.konca.
Ludzie jak.widzieli te kolekcje to czasami smiali nam sie w twarz ale co tam
4
Tyk 2017-06-25 13:20
Jak ktoś pracuje w firmie to powinien wiedzieć, że klient będzie wybierał to co mu odpowiada nawet jesli to będą rzeczy sprzed kilku lat.
Dolar 2017-06-27 10:46
Znowu rekrutacja na RKS do Carry. Potencjalny kandydacie średnia pracy w tej firmie na tym stanowisku to 3 m-ce. Zastanów się zanim odejdziesz z dotychczasowego stanowiska.
1
Ktos 2017-06-27 22:41
Praca w tej firmie zero przyszłościowa. Wymagają bardzo dużo bo masz obsługiwac, wyciągać towar, kasować, zmieniać vm, pilnować złodziei i składać na bieżąco. Chyba żeby się rozdwoic aby to wszystko zrobić jak są 4 osoby na zmianie. Zero docenienia pracowników. Miała być premia kwartalna a już od 3 lat jej nie ma. Pewnie specjalnie takie plany dali żeby pracownikom premi nie dać. Bo plany są nie realne do wyrobienia zwłaszcza na te starocie z 2004 roku które przysyłają cały czas. Praca po 12 h a chodzimy cały czas po 8h bo brakuje ludzi do składania. Niech jeszcze obetna etaty to będziemy chodzić po 6 h codzienne.
6
Tyk 2017-06-29 12:26
Fajna firma być może dlatego, że dobrze traktują pracowników.
Mania 2017-07-01 20:01
Tak szczerze to bym sie zastanowiła nad tym traktowaniem. Jest zasada coś za coś jezeli pracownik dostaje adekwatne pieniadze za swoja bardzo ciezka prace to skad te zwolnienia w calej firmie. Jezeli noedbaja o Rks-a to dlaczego sprzedawca ma sie męczyć.
3
Mania 2017-07-01 20:02
Tak szczerze to bym sie zastanowiła nad tym traktowaniem. Jest zasada coś za coś jezeli pracownik dostaje adekwatne pieniadze za swoja bardzo ciezka prace to skad te zwolnienia w calej firmie. Jezeli noedbaja o Rks-a to dlaczego sprzedawca ma sie męczyć.
Tolek 2017-07-02 20:11
Carry to duża firma i odejście kilku pracowników nie ma większego znaczenia dla działalności. Zawsze znajdzie się ktoś komu praca nie odpowiada z różnych powodów. Nie można jednak robić z tego afery i traktować firmy jak najgorsze miejsce w którym musimy przebywać!.
Franek 2017-07-03 19:06
Ho ho ho centrala sie odezwała.
2
Aneczka 2017-07-03 19:13
Fajnie by było gdyby firma ze swoja działalnościa dbała o wszystkie salony tak samo. W Poznaniu otwieraja nowe sklepu dwupietrowe a warszawa np kuleje bo.towaru nie przesyłają, klimy na sklepach zero, muzyki również, a wymogi spore. Stara aranżacja sklepu półki do.scian szklane ledwo mozna zamontowac pracownicy sie staraja z.gówna bat ukrecić ale i tak.jest źle. I ten intranet i program obsługi na kasie matko kochana jakie. Średniowiecze ta firma sie rozwija ale nie w tym kierunku w którym trzeba.
4
Tyk 2017-07-04 14:51
Nie jestem z centrali, a uważam podobnie jak Tolek.
1
Była 2017-07-04 15:39
Program komputerowy, aktualnie dostarczana kolekcja oraz wypłata pochodza z poprzedniego wieku.
7
Hela 2017-07-05 20:31
Mam za sobą pierwszy rok pracy w Carry i muszę przyznać, że nie jest źle. Nie wiem skąd te opinie.
Mania 2017-07-07 10:04
Może to zależy od regionu w którym sie pracuje. Ja uważam że Warszawa jest trochę pokrzywdzona. Praca nie zawsze jest ciężka ????. Ale czasami firma wymaga wszystkiego na raz i.na wczoraj i wtedy zaczynają się schody. Lepiej by było gdyby kazdy salon np miał etat dekoratora i wtedy sprzedawcy czy funkcyjni nie musieliby zajmować sie vm bo.maja od tego czlowieka a reszta robi.swoja robote ???? . Tego mi tutaj brakuje.
Sylwia 2017-07-07 16:01
Dobra praca dla studentów, bo grafik można ułożyć pod zajęcia (czyli popołudnie albo weekend). Pensja też ok.
Mania 2017-07-07 17:50
Te znaki zapytania to uśmiechnieta buźka miała byc
Sylwia 2017-07-11 14:20
Jak każdy robi swoje to jest czas na wszystko. Takie jest moje zdanie :)
Tykanko 2017-07-13 21:58
Carry nie jest specjalnie wyróżniająca sie firmą ale mi się tu dobrze pracuje i zapraszam chętnych do pracy.
1
Sylwia 2017-07-14 16:05
Zgadzam się! Pracować trzeba wszędzie, nic za darmo nie ma.
1
Mania 2017-07-14 18:19
Bardzo dużo zależy od tego ile salon ma przyznanych etatów. Ciężko jest mieć czas jak wszystko masie być zrobione na wczoraj inna już. W salonie w którym pracowałam to czasu brakowało :(
Trener 2017-07-17 08:35
Nie chce się czytać tych bzdur. Zupełna dziecinada, może lepiej by było gdyby ci niezadowoleni pracownicy przeszli do innej pracy. Carry to normalna firma, spoko praca.
1
Franek 2017-07-17 17:42
Od tego jest forum aby wymienić spostrzeżenia na ten temat. Nie każdy musi czytać - to forum jest dla zainteresowanych. Pozdrawiam
Franek 2017-07-17 17:43
Od tego jest forum aby wymienić spostrzeżenia na ten temat. Nie każdy musi czytać - to forum jest dla zainteresowanych. Pozdrawiam
Była 2017-07-17 21:59
No właśnie przeszlam do innej pracy. Pracy normalnej , bez gonitwy i czepiania się góry i godnej płacy. I teraz wiem że firma może byc normalna. Bo nie kazda niestety jest. A może jeszcze zbyt krotko pracujesz zeby tak dobrze pisać o Carry
2
Sylwia 2017-07-19 17:36
Nigdy nie jest tak, że jest totalnie źle. Nie ma pracy idealnej. Jak nie chcesz pracować, to nie pracuj, nikt do niczego nie zmusza. Ale jak jesteś w pracy to dawaj z siebie 100%, bo inaczej inni muszą dawać 120 a to jest nie fair.
2
Sylwia 2017-07-20 20:58
Ja pracuję długo i jakoś nie zauważyłam tego wszystkiego. Może dlatego, że pracuję, a nie obgaduję!
Zostaw swoją opinię o Carry Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Carry Sp. z o.o.