brak logo

Cast Sp j Andruszko, Bujak, Bujak, Modliński

Świebodzice

Opinie o Cast Sp j Andruszko, Bujak, Bujak, Modliński

cast 2015-03-29 19:08:14
Firma w 2011 roku szukała handlowca do eksportu i w ogłoszeniu oferowali 4-6 tys. brutto. W 2014 roku pojawiło się ogłoszenie że szukają handlowca i oferowali 3 tys. brutto. Jak wszędzie zarobki w górę tak w Cast w dół?
Było się kiedyś na rozmowie w Cast ale na inne stanowisko i rozmowa z jakimś starszym panem (nie przedstawił się nawet. ale ktoś do niego mówił krzysztofie). Starszy pan pyta się mnie "czy nie boję się maszyn". No pytanie troche masakryczne.... nie wiem czy im k... mać te maszyny u nich gryzą czy jaka holera... żeby takie rzeczy ludzi się pytać na rozmowach kwalifikacyjnych :) Z rozmowy wynikało, że mają maszyny samoróbki wlasnej konstrukcji, a nie fabryczne. Dopiero po jakimś czasie olśnienie mnie dopadło i przypomniało mi się że w poprzedniej firmie też mieli na produkcji urządzenia samoróbki i bywały przypadki, że osobę obsługującą maszynę poraził prąd elektryczny (naszczęście tylko 230V to nic sie nie stało). Czy wy w tym Cast też macie takie przeboje że maszyn aż strach się bać?? Czy we wszystkich polskich firmach jest taki bajzel ze wszystkim?? Ta firma poprzednia była polska podobnie jak Cast jest polską firmą.
Na stronie firmy Cast widać jak i w poprzedniej firmie (też polskiej....) że jest ciągla rekrutacja na pracowników na produkcję... ta firma tak sie rozwija czy może poprostu na miejsce każdego jednego zatrudnionego dwóch się zwalnia??
2
cast2 2015-03-31 20:56:00
Ale chyba do tej pory nie znaleźli tego handlowca z językiem francuskim skoro na ich stronie internetowej w zak≤ładce kontakt są handlowcy ale na francję ni ma takowego. Czyżby nikt nie chciał przyjść za takie kokosy? W ogłoszeniu handlowca chcieli wysyłać za granice w delgacje. Czy przypadkiem w prawie nie ma określonej minimalnej stawki w przypadku delegowania pracownika za granicę? Biorąc pod uwagę problemy ze znalezieniem handlowca i ciągłe szukanie na stronie firmy pracowników produkcyjnych można się zastanawiać czy w tej firmie mają wogóle jakichkolwiek inżynierów, bo kto chciałby przyjść za marne grosze? Pisząc czy mają inżynierów mam na myśli czy po za wspólnikami jacyś inżynierowie są w firmie. Bo coś mam obawy ze inżynierów to tam nie mają jak przystało na "prężnie funkcjonującą polską firmę".... Ten starszy pan krzysztof to raczej nie był jednym ze wspólników bo wg danych z krs tamten współnik powinien być trochę młodszy, a starszy pan wyglądał na 60-tke, a nie 40-tke, chyba że się tak dobrze trzyma. A biorąc pod uwage inteligentne pytania jakie ludziom zadaje na rozmowach kwalifikacyjnych z stylu "czy boisz się maszyn" to raczej nie sprawiał wrażenia inżyniera no i fakt że mają samoróbki ciekawe czy ten starszy pan słyszał kiedykolwiek o sterownikach PLC albo o obowiązkowym oznakowaniu maszyn CE :) Co do oznakowania CE wszystko gra i hula aż dojdzie do wypadku, a wtedy ktoś się może o to zapytać...
Gargamel 2015-06-25 09:29:36
Pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma płaci ale i wymaga.
W porównaniu do reszty pracodawców w Świebodzicach firma wypada bardzo dobrze.
Zatrudnij się gdzie indziej to zrozumiesz.
Za złodziejstwo czy alkohol nie ma przebacz.
Tematów maszyn i kwalifikacji kadry tłumaczyć wam nie będę bo waszych wypocinach i tak byście nie zrozumieli. I wcale się nie dziwię, że was nie przyjęli.
1
003 2015-07-05 09:08:41
pracowałem w tej firmie kilka lat,wcześniej miałem kilku pracodawców......jeśli jesteś uczciwy i sumienny to "wspólnicy" będą cię szanowali i finansowo doceniali ale jak jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to spierdzielaj do biedronki soki układać.zajebiści szefowie,zajebista załoga,nr 1 w świebodzicach i w promieniu 50km.tyle co mam do napisania.zwolniłem się z powodów osobistych ale jakby zadzwonili to z pocałowaniem w rączke bym zasuwał do tej roboty...
2
007 2015-07-27 20:10:51
To czemu sam nie zadzwonisz do nich? Przeciez oni ciągle szukają i szukają tych przewijaczy, operatorów, itd. Albo się tak rozwijają mocno albo taka rotacja :) A chyba, że nie możesz z jakis powodów zadzwonić do nich? No samemu do siebie głupio czasem dzwonic :)
Papa Smerf 2015-07-27 20:28:10
Oj no co ty ludzi masz za imbecyli, że wiesz od razu że niczego nie zrozumieją? Wytłumacz, wytłumacz tematy maszyn i kwalifikacji kadry. No ludzie nie są idiotami i napewno zrozumieją. Takie teksty w stylu "nie będę tłumaczyć bo i tak nie zrozumiecie" to przeważnie krętacze wygłaszają, gdy sa w pełni świadomi braku swojej racji, no ale ty krętaczem napewno nie jesteś :) No to nie wstydź się wytłumasz. Napewno ktoś zrozumie to. A swoją drogą fajny tekst ci się udał "Za złodziejstwo czy alkohol nie ma przebacz" to co tam selekcja odwrotna?? Samych żulików i złodziei przyjmują czy jak? Bo tańsi są? Znane mi są przypadki polskich firm, gdzie pracownik wstawiony, bądź pijący w pracy jest na porządku dziennym, albo autentyczny przypadek wypowiedzi dość ważnej osoby w firmie "przecież to normalne, że się kradnie" No ale to przypadki w polskich firmach :) W sumie cast tez polska firma... Swoją drogą czemu wybrałeś nick czarnego charakteru z bajki jak żes taki pozytywny?
gęsior 2015-11-22 10:56:06
Praca, praca i jeszcze raz praca tylko tam się liczy oczywiście w sensie takim, że z ciebie wycisną wszystko tylko pracownika docenić za tą pracę to już ciężko. Ponoć firma się super rozwija, dostaje nagrody, w rankingach super a podwyżek brak wiecznie się słyszy, że jest kryzys - kpina. Nic dziwnego, że jest przemiał ludzi, sam tam byłem na produkcji to wiem coś o tym -np. nocka 12 godz. pracy i po 6 godz. przerwy dostajesz telefon że masz przyjść do pracy, a jak nie przyjdziesz to pożegnaj się z premią.
To są warunki " wymażone " każdego człowieka żeby tak pracować
1
Tobi 2015-11-30 08:37:52
Pracuję w tej firmie od roku. Wszystko w porządku. Firma się rozwija i ogólne warunki i nastrój w pracy jest bardzo dobry. Ludzie jak wszędzie, z jednymi lepiej się współpracuje z innymi gorzej, natomiast wszyscy są świadomi wspólnej misji i celu firmy. Generalnie jest to moja najlepsza praca z dotychczasowych. Na pewno pracodawca ma konkretne oczekiwania i wie czego chce, jeżeli pracownicy wywiązują się z obowiązków to nie ma problemu. Wynagrodzenia na czas i normalna umowa o pracę. Polecam pracę w firmie CAST Sp.J. Nie ma żadnych zwolnień a przyjęcia związane są z rozwojem firmy i zakupem nowych maszyn na produkcji. Firma dba o pracowników, dofinansowany jest automat na kawę i herbatę, za grosze można zawsze napić się czegoś ciepłego. Atmosfera w pracy przyjazna i życzliwa.
Maciek 2016-05-11 19:24:39
Cast Sp j Andruszko, Bujak, Bujak, Modliński jest ok
Zostaw swoją opinię o Cast Sp j Andruszko, Bujak, Bujak, Modliński - Świebodzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cast Sp j Andruszko, Bujak, Bujak, Modliński