brak logo

D.A. Korbut

Piła

Opinie o D.A. Korbut

n 2010-04-27 15:14:19
Jak najbardziej polecam tą firmę:międzynarodowa atmosfera(wielu pracowników zagranicznych),szerokie horyzonty, stały kontakt z centralą w DE co daje duże możliwości na szkolenie języka. Dodatkowo miła, spokojna atmosfera. Polecam!
??? 2010-05-04 11:18:41
Pracowałem tam kiedyś, chyba ze 4 lata, generalnie nie mogłem się uskarżać, kasa zawsze na czas, młody zespół, zawsze można się było dogadać. Fajna atmosfera. Niestety życie zmusiło mnie do zmiany lokalizacji a tym samym i pracy a szkoda.....
1
starchen 2010-05-04 22:13:45
ja też tam kiedyś pracowałam, nie tak długo ale wystarczająco aby się wypowiedzieć. to jest firma dla tych którzy chcą i lubią pracować, nie ma tam miejsca na zbijanie bąków - ale to chyba nic dziwnego...
potwierdzam info o fajne, młodej i zgranej ekipie. Szef, hmmm da się wytrzymać, generalnie zawsze w końcu się z nim dogadywałam, nigdy nie było problemów z kasą, fajne imprezki integracyjne ;-)
hrabia 2010-05-07 18:20:40
a ja tu pracuję i jestem z tego zadowolony, Wiadomo przecież że w pracy się pracuje, to nic dziwnego że i tutaj tego wymagają. Zarobki może nie najwyższe, ale biorąc pod uwagę Piłę, czasy w jakich żyjemy to jest spoko. Lepiej mniej ale za to pewnie. Bo tego to akurat to nikt szefowi zarzucić nie może. W pracy nudzić się nie sposób, non stop jakieś zmiany, wciąż jest szansa żeby się rozwijać, żeby się czegoś nowego nauczyć.
kopr 2012-09-10 10:06:11
potwierdzam, bardzo miło tam się pracuje, młody zespół, kultura. Dużo fajnych ludzi można poznać
Darek 2013-11-25 20:29:48
pracuje się jak w każdej firmie, czasami dużo pracy, czasami mniej, ale trzeba starać się, jest to normalne. twojego starania nikt nie zauważa, na początku jesteś chwalony, zachęcany bo jesteś potrzebny. stare pracowniki zawsze maja mniej niż nowe. szef robi co chce, JEGO SŁOWO NIC NIE WARTE !!! obiecanki cacanki, tylko żeby osoba pracowała i nie odchodziła. tylko dlaczego taka duża rotacja? czy to wszyscy beznadziejni? czy to może zespół zarządzający (usunięte przez administratora) na czele z Panią lewą ręka, a może prawą ręka dyrektora, kto tam wie jaka to ręka.
Pamiętajcie dyrektor pięknie mówi, ALE NIE SŁUCHAJCIE, TO TYLKO OBIECANKI !!!
1
Darek - Klałdyja 2013-11-26 09:41:46
firma super, zarobki super, atmosfera super, super szef, a najpiekniejsza i najcudowniejsza jest KlaŁdyja. normalnie jak w bajce... z tym, ze bajka konczy sie o 8.00 rano po wejsciu do tej czarodziejskiej krainy.
9
Core Boot (error) 2013-11-26 09:59:51
Jesli chodzi o wymagania to najlepiej miec 7 fakultetow, MBA, znac biegle 4 jezyki, KONIECZNIE EXCELa. I to wszystko za jedyne 1600 netto. Normalnie jak w reklamie "nie dla idiotow".
Najwazniejsze , ze zarobisz na nowego Jeep'a dla szefa i na miesieczy bilet dla siebie :)
3
Romeo 2013-11-26 10:04:29
Od dluzszego czasu szukam konkretnej pracy w Pile, bylem wiele razy w posredniaku , przegladam tez ogloszenia o prace. Na ogloszenie firmy DA... trafiam srednio co 7 dni , zastanawialem sie zawsze ile ta firma moze zatrudniac osob skoro co chwile szukaja kogos nowego ? 100? Dopiero po rozmowie z bylymi pracownikami tej firmy ktorych jest mnostwo (jak sie okazalo swiat jest maly) zdalem sobie sprawe z jakiego powodu oni ciagle szukaja kogos do pracy. Odpowiedz jest prosta, przemial w tej firmie jest tak ogromny ze przez ostatnie kilka lat przewinelo sie tam podobno 30 ludzi szeregowych pracownikow + 15 kierownikow ! Jak sie okazalo lacznie pracuje tam ok 40 osob wiec mozecie sami wyciagnac wnioski... :) Nikt tam nei wytrzymuje dluzej niz rok , pensje marne, zero szans rozwoju awansu a szefostwo.. pozal sie boze. Z reszta ogladnijcie sobie relacje z posiedzenia rady miasta Pily w archiwach tv asta gdzie Pan prezes wystepuje do rady o zwolnienie swojego pracownika gdzie po zenujacych argumentach i wypowiedziach prezesa padaja od Pana Rzemykowskiego podsumowujace slowa : (..)niech Pan przyjdzie do mnie ja Panu pokaze jak sie firme prowadzi (..) Nic dodac nic ujac Ps. Jak bym mial tam trafic i zarabiac 1700pln to chyba wole isc do biedronki bo tam maja wiekszy szacunek do czlowieka a pencje moga byc nawet wieksze...Masz ambicje idz do normalnej pracy ktora pozwoli sie rozwijac a Twoja pensja bedzie wzrastac.
3
XXXX 2013-11-26 11:33:40
zgadzam sie z opinia romeo - ta firma to kompletna porażka, totalne dno. A szefostwo najwidoczniej nie zna tego powiedzenia że 'swiat jest mały' i 'góra z górą...' a ludzi ktorzy juz maja wyrobioną opinie o D.A. Korbut to w Pile pełno. Nie polecam pracy w tej firmie, juz faktycznie lepiej isc do biedronki.
6
Pan w kapeluszu 2013-11-26 12:13:40
Pracowałem tam kilka lat... i sam się sobie dziwię jak tam wytrzymałem. Wymagania kosmiczne, a zarobki bardzo marne. Szef buduje pałace i jeździ furą wartą tyle co fajne mieszkanie w Pile. 80% pracowników zarabia 1500 na rękę i szef twierdzi, że to i tak dużo jak na Pilskie warunki. Oczywiście są osoby, które zarabiają więcej, ale bez nich ta firma dawno by umarła więc szef nie ma wyjścia. Rotacja bardzo duża. Ogólnie więc bardzo negatywnie. Za moich czasów była fajna ekipa. Młodzi ludzie, z którymi fajnie się pracowało. Zdarzały się oczywiście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] snujące się tu i ówdzie i donoszące do pierwszego biura po lewej od wejścia. Taka jest prawda i nie ma tu przesady. Jak najdalej z dala. Chyba, że ktoś lubi takie klimaty.
10
Marcin Ku. 2013-11-26 12:39:01
A ja jestem zadowolony! Szef mnie lubi i czasem daje mi pojeżdzić swojom vectra w automacie! I awans dostałem ze sprzedawcy na kierownika od systemów telematycznych!
2
Alka 2013-11-26 12:47:33
Zamierzalam wysłac swoje cv do nich jak wyglada sprawa prowizji bo maja duzo ofert dla sprzedawcow a wiadomo ze taki musi miec system prowizyjny. Pracowalam jako przedstawiciel handlowy w rownie duzej firmie zagranicznej i z prowizji miesiecznie mozna bylo wyciagnac druga pensje (2-2,5 tys zl) oczywiscie bedac dobrym sprzedawca ktory ma dobre wyniki. Bede wdzieczna za pomoc
(usunięte przez administratora)
1
także tego 500 złotych 2013-11-26 12:51:54
Wszyscy wiemy, ze pozytywne komentarze napisała prawa ręka pana w kapeluszu i (usunięte przez administratora)od czarnego golfa.
Słuchajcie jeżeli waszym głownym celem w życiu jest kupno czarnego Golfa w holenderskim gazie i zarobienie na zatankowanie gazu do owego. A wasze horyzonty kończą się na M jak Miłośc i oglądaniu Pudelka. Jesteś idelanym pracownikiem. Mierny ale wierny. Jeżeli lubisz ślepo wykonywać polecenia, to śmiało bez obawy aplikuj tam.
5
rysiowa 2013-11-26 13:07:16
HAHAHA....2,5k prowizji.....bez jaj...jak ze 100-200 zł raz na kwartał dostaniesz do szczyt marzeń, bo przecież na więcej nie zasługujesz a na Twoje miejsce pod drzwiami, w blokach startowych czeka 100 kolejnych chętnych do pracy...
3
bylypracownik 2013-11-26 13:14:37
Ja tam kiedys pracowałem: zgadzam sie co do pensji=mierna... Klimat niegdys fajny potem sie porypalo wszystko...rotacja duza...brak perspektyw, kierownictwo nieprofesjonalne... ogolnie nie polecam :D pozdro
3
Elizka 2013-11-26 13:30:32
O matko naprawde tylko 100-200 zł prowizji w Niemieckiej firmie? To niedużo, przecież to 30-60 zł na miesiąc. To nawet na bilet miesięczny nie starczy - w pile za sieciówke jako studentka muszę płacić - 47,00 zł. Jeśli to prawda że na rękę płacą 1600 + prowizja 30 złotych to 1630 na miesiąc...A czesne, mieszkanie wynajem, opłaty?
Widzę, że po studiach WSB będę szukała pracy w Pozku. No szkoda, widać mentalnośc pilskich pracodawców pozostaje cały czas na prowincjonalnym poziomie.

Koleżanki siostra pracuje w Biedronce, tak wyszydzanej przez Was, a ma bardzo dobre warunki. Po dwóch latach pracy ma na rękę 1800 zł + fajny socjal oraz paczki i bony na wszystkie święta.
1
rysiowa 2013-11-26 16:23:42
DA Korbut no NIE JEST NIEMIECKA FIRMA....bo obrażamy dobre niemieckie firmy, a takie są w naszym kraju....to PRZEDSTAWICIEL niemieckiej firmy, więc właściciel to polak i płaci jak płaci....miernie....gdyby firma była zarządzana przez Niemców to pewnie byłoby o niebo lepiej
dumma 2013-11-26 19:29:12
Ja również zwolniłem się niedawno z Timo. Niestety, (usunięte przez administratora)nie potrafi (lub nie chce) zrozumieć podstawowej kwestii - zainwestowania w pracownika. Zamiast zadbać o swoją kadrę to ciągle pozbywa się wartościowych osób, woli co chwilę zatrudniać nowych, zupełnie niedoświadczonych w branży, którym zapłaci mniej. Jest to oczywiście myślenie na krótka metę, bo nowa osoba potrzebuje około 2-3 miesięcy na wdrożenie się i za ten okres nic nie robienia pobiera kasę, poza tym pracownik, który ją uczy też musi dostać pensję, a przecież nie jest w stanie wykonywać swojej normalnej pracy, bo jest zajęty nowicjuszem. Suma sumarum jakość pracy ciągle spada, a klientów ubywa. Panie (usunięte przez administratora)doświadczony i zadowolony ze swoich zarobków pracownik to największy skarb! Dużo można by pisać na ten temat, ale na szczęście to już za mną.
4
Dariusz 2013-11-26 21:38:34
a jeżeli ktoś wyrobi duża premia, i tak zostanie niewypłacona, bo ona jest uznaniowa :) i pan (usunięte przez administratora) wypłaci jak mu się zachce :)
GRATULACJE Panie(usunięte przez administratora)) bo nowy JEEP pali dużo, a tankować go można za pomocą premii :)
Roman K. 2013-11-27 18:37:54
rumpel to na 100% TWI, wiec wiemy (my byli i obecni "starzy" pracownicy) dlaczego sie tak rozpisał....
3
Dariusz 2013-11-27 19:37:42
rumpel, zgadzam się że jest umowa i warunki ok, ale jak tylko będziesz miał okazja to też się zwolnisz :) ale szef jest sknerus :)
ktoś 2013-11-28 22:36:46
a no i perspektyw żadnych tzn nie ma co liczyć na żaden awans... każdy ma swoje określone zadanie a firma się nie rozwija tylko następuje rotacja pracowników...
JoaśkaDominika 2013-11-29 13:53:49
co wy chcecie? przeciez u nas firmie jest fajnie : jest kibelek, jest korytarz, biurka sa. Grill nad jeziorem, impreza Gwiazdkowa i pies bez oka :) pozdrawiam (usunięte przez administratora)
śmiechu warte 2013-11-29 14:47:32
Najwidoczniej ta praca nie jest i nie była taka zła, skoro ludzie zamiast iść do przodu i zapomnieć o "STRASZNIE ZŁYCH CZASACH" siedzą na forach i rozpamiętują, rozpisują się jakby nie mieli niczego innego do roboty (a może właśnie nie mają i na wskutek teraźniejszych niepowodzeń i z nudów bawią się w podszywanie pod innych, byłych a także obecnych pracowników). Nie podobało się, zrezygnowaliście i tyle. Powodzenia życzę w bardziej rozwojowych firmach, lepiej płatnych zajęciach a może u progu bezrobocia? Bo raczej ktoś, kto pracuje, jest spełniony i ma zajęcie w takie rzeczy się nie bawi. Więc weźcie się za jakieś bardziej ambitne zajęcia.
xxx 2014-01-04 22:27:20
No i Pani kierownik zakonczyła dyskusję.
2
nick 2014-01-27 14:31:57
Zawsze są plusy i minusy. Z plusów przede wszystkim: świetni ludzie, młody i zgrany zespół. W tej pracy bardzo dużo się nauczyłem, co jakiś czas organizowane są szkolenia z obsługi klienta. Idealne miejsce na rozpoczynanie kariery. Praca od 8-16. Dwie w roku imprezy firmowe. Co jakiś czas wyjazdy do DE gdzie można poznać fajnych ludzi z niemalże całej Europy. Z minusów. Dużo napisano o pensji, ale przecież nikt nikomu nie każe rozpoczynać pracy. Jeżeli oferta finansowa podczas rozmowy kwalifikacyjnej ci sie nie podoba, to nie bierz roboty i tyle. Przecież nikt na siłę nie jest tutaj trzymany, zawsze można sobie poszukać lepiej płatnej pracy. Ważne, żeby robić swoje i robić to, co się lubi.
nick 2014-02-07 09:30:24
gg - ja nie wiem o co chodzi z tą kwotą 1600 zł, ja tu pracuję od kilku miesięcy, i nawet na początku tyle nie miałem (miałem więcej). Oczywiście nie były to stawki londyńskie, ale było ok. poza tym stabilna firma, a to też jest dziś ważne, jak masz dzieciaki, kredyt na głowie, to nie chcesz sie martwić o to czy 10 wpłynie wyplata czy ne.(usunięte przez administratora)
brutto 2014-04-02 18:44:39
ile uzgodnisz na początku tyle będziesz miał, podwyżka :D 40-50 brutto :D
zwolni cię 2014-04-02 18:46:34
i jak znajdzie na twoje miejsce tańszą osobę, to zwolni cię :D
Karmin 2014-12-05 00:38:52
Może to wszystko zależy od osiąganych wyników? Jeżeli im będzie zależeć na danym pracowniku to na pewno postarają się o to, by pod względem finansowym pracownik nie miał czego zarzucić Korbutowi. Zastanawiam się tylko czy najniższa krajowa jest podstawą dla każdego w tej firmie , czy jednak można zacząć z wyższego pułapu?
delfin iwanovski 2015-01-29 16:08:57
wnioskuję z ostatniego komentarza tutaj autorstwa Karmin, że w firmie D.A. Korbut możliwa jest jakas realna ścieżka awansu, a przynajmniej jakieś podwyżki za profesjonalizm progresywny. czy wyciągam słuszne wnioski? jeślio tak to idę do was do pracy, bo właśnie takiego zatrudnienie obecnie szukam, pozdrawiam
romano 2015-03-31 13:08:03
a słuchajcie jak wygląda sprawa odnośnie samego zatrudnienia u nich? bo nie wiem jak to wszystko pogodzić ze studiami, potrzebna mi taka praca, gdzie można się zatrudnić na stałe, ale też z możliwością wyboru godzin i dopasowania ich do siebie, a nie wiem czy można tak zrobić u nich w firmie? ktoś coś wie o tym?
pracownik 2016-03-13 20:52:25
Miła atmosferaaaaa.... Raczej terror i zamordyzm. unikajcie nie polecam...
Pozdrawiam 2016-04-01 00:47:45
Tak jak piszesz ²zarobki moze beda fajne" z naciskiem na moze. Dlaczego na zdjeciach z Facebooka widac tylko usmiechnietych pracownikow z niemiec? Dlatego ze zarabiaja przecietnie o 1/3 wiecej od Polakow i to w euro.Poza tym, nie jestes pracownikiem TimoCom tylko D.A.Korbut.Dlaczego wymagaja tylko sredniego wyksztalcenia? Dlatego ze moga zaproponowac nizsze wynagrodzenie.Terror moze nie, ale mobbing napewno. itd...
bretix to przy tym pikuś 2016-09-04 08:24:12
Stal się CUD. Pierwsza dama Lady Grzybowa. juz tutaj nie pracuje!!!
hyjuki 2016-09-04 11:55:02
aktualnie to oni szukają lidera zepslu sprzedaży telefonciznej w Pile ta oferty o których piszesz @adam sa już niestety nieaktualnie i nie patrzybym na twoim miejscu już na to ewentualnie może sporobj się rozjerzeac trochę na ich stronie interetowej..
Zostaw swoją opinię o D.A. Korbut - Piła
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie D.A. Korbut