brak logo

Ace Rico Poland Sp z o.o.

Bielawa

Opinie o Ace Rico Poland Sp z o.o.

to ja 2015-11-26 12:25
wszystkim się w głowach poprzewracało ,cały czas kłótnie ,biurokraci rządzą a reszta zapierdziela i za co? lepiej nie mówić -powiem krótko polak nie szanuje polaka
4
DZ123 2015-12-16 10:54
Najniższa krajowa a dla lakierników 300 zł więcej ...

"właśnie pracuje się tu głównie dla pieniędzy, a przecież one są wysokie i uczciwe"

Jak tak niektórzy uważają to chyba nie opłacają rachunków i zyja na garnuszku rodziców chowając do skarbony niecałe 17 Jagiełów
powadzenia w truciu się w kabinie i malowaniu bez masek oraz odzieży ochronnej ...

to ja 2016-01-25 19:06
dostałem podwyżkę-nie uwierzycie tyle kasy że ...lepiej skończę
monia 2016-08-22 11:16
Nikt nie chce pracować u góry na montażu i brakuje ludzi
praca nudna monotonna i slabo płatna nie polecam nikomu
8
Angela 2016-09-04 18:29
Jak wygląda praca w ace rico?? Mnie interesuje najbardziej dział jakości;)
PanKazik 2016-09-05 12:41
Bo teraz nie będzie pracy dla polaków, teraz przyjmują pracowników z Ukrainy, ostatnio jeden z Koreańczyków powiedział że pracownicy z Ukrainy są lepsi od Polaków bo pracują po 12 godzin i są bardziej wydajni i nie marudzą.
6
Pracownik 2016-09-22 12:24
Oni zarabiają więcej od Polaków i to nie dlatego że więcej godzin-więcej kasy tylko stawkę mają wyższą więc coś jest nie halo. A poza tym firma miała dawać pracę mieszkańcom Bielawy oraz okolic nawet ostatnio burmistrz miasta był odwiedzić firmę i była gadka o rozwoju i perspektywach a Ukraina jeśli dobrze się orientuję nie jest w bliskiej okolicy i nikt poza koreanczykami oraz ukraincami na tym nie skorzysta.
d 2016-09-23 22:04
jak mają stawkę wyższą to ile ona konkretnie wynosi?
Mil 2016-11-07 15:29
Nikomu nie polecam trafić na lakiernie człowieka źle traktują mordy dra stale o byle co totalna porażka a lider nic z tego nie robi tylko się smieje kazdy każdego obgaduje i tylko ciągle drzec się potrafią na wszystkich odradzam
6
Roxi 2016-11-10 00:08
Na waszym dziale lakierni jest totalny bajzer, powinni zrobić tam porządek a zwłaszcza z paniami, bo słychać ich śmiech, piski i wrzaski aż kolo działu kontroli ( jak by tam toczyła sie jakaś wojna ). Na innych działach takie zachowanie nie ma miejsca !, dodatkowo palenie papierosów po za wyznaczonym miejscem do tego ( pety i opakowania po jedzeniu leżą wszędzie ! ). Widocznie pan Shin nie radzi sobie na tym dziale tak jak powinien.
8
pracownik oszukany 2016-11-10 14:19
Napisze to bo to jakaś kpina
ludzie przez firmę zarabiają mnie niż ci z agenci taka to firma
co mi po umowie na jakis tam okres jak pieniądze mniejsze paranoja totalna
2
pracownik oszukany 2016-11-10 14:28
Praca na lakiernik dla wytrwałych i pracowitych ludzi zgranych w grupie
koeranski menadżer to normaly czlowiek z wadami i zaletmi
ci co tak pisza to oczernija zal im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zal sciska ze nie pracuja na tym dziale i wykilkuja farmazony z nudow na kontroli...
tup tup i na montaz tam jest zapierdziel...
szaczun dla tych ludzi co tam pracuja po 5 lat
worker 2016-12-07 09:46
Ludzie z agencji pracy zarabiają więcej niż pracownicy firmy co pracują po kilka lat do każdej godziny 1.20 brutto
DonPan 2016-12-17 01:23
Kocham pracowac w acerico , na nockach a czasami na popołudnie można wypić piwo i to nie jedno nikt nikogo nie kontroluje :D z fajami tez nie ma problemu można sobie zajarać gdzie się chce no ale wiadomo trzeba uważać na kablowiczów bo są tez tacy co za 1200 zł na rękę biegają do biur i kablują. w takiej robocie to tylko sie bawic i udawac ze sie pracuje, czasami tez trafiaja sie foczki z ktorymi mozna sie pobawic na zapleczu :D. Polecam kazdemu kto ceni przygode :D
manio 2017-02-04 15:14
Dla mnie ten zakład to totalna porażka.Zarobki są nie wielkie,jeśli chodzi o prace i przełożonych to zależy gdzie i na kogo się trafi.Może być lekko albo bardzo ciężko.Odzież trzeba mieć własną.Nawet wieloletni pracownicy nie mają ubrań zakładowych.To koreański zakład oni jeszcze w latach 60-70tych byli krajem rolniczym o wiele biedniejszym niż polska.Dorobili się dzięki pomocy stanów zjednoczonych ogromnej ambicji i tytanicznej podkreślam słowo tytanicznej pracowitości.Dodam jeszcze kontroli kosztów czyli pracuj dużo wydajnie a zarabiaj skromnie no i brakiem związków i praw pracowniczych.Nie spodziewajmy się że tu w polsce będziemy mieć u nich dobrze jak na europejskie standardy my mamy w acerico dobrze biorąc pod uwagę azjatyckie standardy pracy.Jedynym dla mnie plusem tego zakładu jest to że jest na miejscu.Zapytacie czemu narzekam odpowiem bo mam do tego prawo.A czemu tam pracuję ? bo musze płacić rachunki i za coś żyć.Oczywiście robie do wiosny bo potem jadę na zbiory za granicę i będę szukać innej pracy.Moja dobra rada to taka. Nie pracuj w tym zakładzie jeśli naprawdę masz jakieś wyjście.
Marcin Kaczkowski 2017-02-27 22:21
Lakiernia, atmosfera tragiczna. Ludzie a nawet przełożeni zero szacunku i kultury osobistej, współczuję nowym którzy tam przyjda. Ja juz zakończyłem przyjaźń z tym zakładem i była to bardzo dobra decyzja. Kto miał trochę oleju w głowie sam się zwolnił, zostali sami desperaci którzy nie znajdą innej pracy i poza wkrecaniem śrubek niczego innego nie potrafią.
2
Don Pedrooooo :D:DD: 2017-03-18 22:15
Praca w Ace rico na lakierni , nie jest moze wymarzoną posadą jednak ma duzo wad jak i zalet . Jesli chodzi o wady jest to prawdą ,ze śmierdzi farba niestety nigdzie nie ma lekko jak ktos chce pracowac odnajdzie sie wszędzie . Jesli chodzi o atmosferę w pracy , zależy od zmiany ,pracowałem tam jakies czas temu i szerze powiem ze jedna ziana jest tragiczna dra ryje miedzy soba jak zwierzeta , natomiast jesli chodzi o zmiane druga niebo a ziemia calkiem inni ludzie mozna normalnie sie dogadac i pośmiać wiec wszystko zalezy od ludzi jacy nas otaczają a Mr Szin jest zaje***bisty .Pozdrawiam Ziom !!!
Mania 2017-03-19 11:08
To prawda praca na lakierni nie jest wymarzoną praca ale rzeczywiście dużo zależy od zmiany na którą się trafi. Miałam okazję pracować na obu zmianach i nie polecam wam zmiany gdzie na kontroli pracuje duża krzykaczka pani P*** tam atmosfera to porażka. Na drugiej zmianie jest fajna atmosfera i spoko ludzie ale niestety ogólnie to nie polecam tego zakładu
2
Xxx 2017-03-19 14:58
No zapewne tamta zmiana bardziej odpowiada, ponieważ nic nie trzeba robić. Dziwne oceniać atmosfere po chwilowej pracy. Ludzie z tej okropnej zmiany maja staly kontakt z sobą po pracy. Spotykają się, imprezuja razem itd. Wiec chyba ta atmosferaz nie jest taka jak Pani Mania ja opisuje.
Ktos 2017-03-19 15:03
Jak można mówić o szacunku skoro nie zna się znaczenia owego słowa. Osoba, która bezczelnie odzywala sie do kobiet, osób o 20 lat starszych od siebie nie powinna na temat szacunku pisac w ogóle.
Surowa 2017-03-19 19:45
Totalna porażka na jednej zmianie jest liderka która nic nie ogarnia nie polecam trafić na tą zmianę A.S. i w dodatku drze mordę o byle co zostawmy to bez komentarza. Przełożona lekkich obyczajów
3
Ktosiowy 2017-03-19 19:51
Jeżeli nie znasz pani P. To nie wypowiadaj się na jej temat bo sądzę że się mylisz gorsza krzykaczka to menager A.S nic nie ogarnia pracowała tylko na ścieraniu papierem ściernym hihihi
2
Pracownik produkcji 2017-03-24 12:57
Pani A.S to zwykly pracownik produkcji a nie menager. Do tego duzo jej brakuje! Ha ha ha
Paulina 2017-03-29 14:43
Przypominamy, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób.
ktos 2017-04-05 14:37
potwierdzam ze A.S jest osoba nie ogarnięta nie kompetentną nadaje sie do normalnej pracy na produkcji a nie na lidera . a pani p*** jest zajebista osoba dla normalnych ludzi piona !!!!
1
to ja 2017-04-11 10:07
Agata nadaje się na produkcję a nie na lidera,pilnuje swojego chłopaka a pracowników ma głęboko gdzieś.Chcemy zmiany ....
1
lol 2017-04-11 10:10
Dokładnie chcemy zmiany.
1
Worker 2017-04-20 15:59
Ludzie zatrudnieni przez zakład dostają mniejsze wynagrodzenie niż ludzie z agencji sanpro
srednio o 200-300 totalna porazka
Asdf 2017-04-21 09:08
Nie dokonca tak jest... Bylo owszem. Tylko osoby zatrudnione najpóźniej we wrzesniu jescze maja dodatek do kazdej godziny. Wszyscy zatrudnieni pozniej juz go nie otrzymuja.
Karol 2017-04-21 18:39
Jest praca przez Sanpro na 2zmiany, wiecie może gdzie by się trafiło??
Ktosiowy 2017-04-27 16:25
Robiłem w acerico traktują ludzi jak zwykłe zero pracuje jedna grubaska co drze stale mordę o byle co druga zmiana gdzie a.s jest najlepsza tam nikt nie drze mordy. A dodam jeszcze że kontrola jest beszczelna właśnie na kontroli ta grubaska robi. Nie polecam lakierni smród i ludzie nienormalni
Marcin 2017-04-27 16:42
Kontrola na lakierni wykorzystuje nic stale nie robią lenie śmierdzace gonią chłopaków oni mają zapieprzac a te stoją i się śmieją z nich obgaduja tych co robią z tyłu. Odradzam trafić na tą zmiane
Paulina 2017-05-04 12:26
@Ktosiowy piszesz o tym, że w firmie Ace Rico Poland Sp z o.o. pracownicy nie są traktowani z odpowiednim szacunkiem. Co według Ciebie to oznacza? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony firmy? Uargumentuj swoją wypowiedź.
Ktosiowy 2017-05-04 21:19
Idź na lakiernie to zobaczysz jak ludzi wzywają krytykują i poniżaja śmieją się beszczelnie. A szczególnie te z kontroli gonią facetów a same nic nie robią. Wogole nie zostały nauczony szacunku do drugiego człowieka
pracownik 2017-05-17 15:54
menadżer tomek czuje sie jak Rambo i biega za ludzmi robiac im obóz LG ZA 1500 zl majac dotego teraz 2 grube uchole z kontroli na 2 zmianach nadaja jak radar i chca aby za nich wszystko robić
paleciakowi lataj jak samoloty obwodnicami a niedługo beda jezdzil naokolo zakladu tak nawala maszyn na tej lakierni a wszystko i tak full NG
5
Office worker 2017-05-19 11:30
Panie Rafale R. proszę przestać narzekać i wsiąść się za solidna uczciwą pracę. Nikt Pana na sile nie trzyma w Acerico, zawsze może pan zmienić prace. A jak powszechnie wiadomo brak z Pana strony chęci wykonywania swoich obowiązków.
Be better 2017-05-22 15:58
Jeśli tak wiele osób twierdzi że jest źle na lakierni to pewnie tak jest i jedna czy dwie pozytywne opinie raczej nie wystarczą. Może by tak pomyśleć o jakichś zmianach w kadrze zarządzającej lakiernią? Ewentualnie uświadomienie tych którzy czują się lepsi że tak nie do końca jest. Pamiętajmy że pracownik zadowolony to dobry pracownik. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za pracowników i ich przełożonych
2
Magdalena 2017-05-23 23:45
Nie, nie jest tak źle, faktycznie śmierdzi na lakierni farbami i zmętniała woda, bo jest rzadko wymieniana, być może w krotce się to zmieni, ale osoby, które tutaj udostępniania posty to tak naprawdę w kolko te same osoby tylko zmieniają nick i boja się podać swojego imienia i nazwiska to osoby strasznie leniwe obiboki, które najlepiej by nic nie robiły i oczekujące ze ktoś coś za nich zrobi to osoby, które czuja się ponad innymi i chciałyby mieć władze itd. Te osoby narzekaja, bo chciały by brać pieniądze za nic nierobienie.
2
Wip 2017-05-30 19:52
Nic nie robią to te z kontroli grubaski podaj pozamiataj mają ręce to niech same sobie wezmą lenie śmierdzace. Tak samo facetów ganiaja i się śmieją za plecami
Wies 2017-06-03 14:41
Psychopatki z kontroli. Nienormalne . Zmiana A
Ddz 2017-06-25 19:30
Odradzam tego zakładu każdemu nawet najgorszemu wrogowi syf w dodatku radlo jest agresywny ma on coś z głową nie tak. Na wszystkich mordę wydziera każdym rządzi i za sprzątaczki uważa wszystkich. Bez komentarza
8
Bwa 2017-06-29 21:12
Dokładnie nie jeden raz był taki że przechodził tylko po to żeby sie na kimś wyżyć! Jeżeli ktoś szuka pracy to odradzam tą zacofaną firmę a zwłaszcza lakiernie
9
ofen 2017-07-03 19:14
p;racowalam w tej firmie 9 lat nie mam dobrego zdania na ich temat tylko dziewczyn z montazu mi zal poniewaz zawsze bylo szybko duzo inie gadac podelka nam ha ukladal zebysmy nie gadaly liderki siedzialy w biorku z bozena i sie smialy z nas ona mnie zwolnila a ja przejrzalam na oczy ze istnieja inne zaklady za lepsza pesje i z szacunkiem do ludzi
5
Lakiernik 2017-07-16 02:07
Pracuje obecnie w Acerico na dziale lakierni, moje wrażenie to SZOK Tomek Radlo to porażka ten chłop to ma więcej ciśnienia niż opona w maluchu, obraza, poniża pracowników, a sam jest wielkim pajacem . Nie polecam ogólnie pracować w tej firmie słabe zarobki dożo wymagań bardzo słaba atmosfera w pracy .
15
Marek 2017-07-18 02:27
Witam pisze tu pierwszy raz i chyba ostatni, w acerico pracowalem 4 lata i z mojego doswiadczenia odrazdam prace w tym zakldzie. Bylem na dziale wysylki i ciesze sie ze skonczylem z tym zakladem co chwile jakies nie domowienia prroblemy i jak kktos wyzjej napisal slaba atmosfera. Ten zaklad pada i jest coraz gorrzej z roku na rok. Polecam ten zaklad osoba starszym ktorzy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wszystko i chca dorobic sobie do emerytury
1
Pracownik Ac 2017-07-18 02:40
Z lakierni zwolniłam się kilka miesiecy temu wiec wiem jak tam jest. Brutto miałem 1950 Kobieta która pracuje tam już 8 lat ma 2250 brutto, ja pracowałem niespełna 2 lata. Różnica w wypłacie znikoma. Teraz premie wszyscy dostają taką samą. Frekwencja 100 zł. Wypłatę średnio dostawałem 1500-1600 zł. Najwyższa moja wypłata to 1900 zł Nowy pracownik dostaje na start 2350 zł brutto, najniższa krajowa to 2150zł.Państwo z biura na każdym kroku pokazuje, że są kimś lepszym i nie szanują ludzi z produkcji. Jak się odezwiesz, ze się coś tobie nie podoba dostajesz wypowiedzenie. Przykład z ostatnich dni: jeden z pracowników produkcji dotarł do informacji, że Tomek radło jak i jeden z tych koreancow cpaja cały czas i sa pod wplywem narkotykow osobiscie zalecam ich kontrole . Ale odpowiedznie sluzby sa juz poinformowane.
2
ToJa-w2017 2017-07-21 01:21
Oho miałem zacząć prace w tym zakładzie ale z tych komentarzy co widzę to jednak zrezygnuje. I tak mnie zastanawia skoro jest tak zle to czy osoby pracujace tam nie moga tego zglosic ?
Lakiernik 2016 2017-07-24 17:55
Najwidoczniej boją się Tomka radlo człowiek jest agresywny kobiety płaczą czesto przez niego a facetów poniza wyzywa. Daje N za sobotę gdzie w sobotę nie można zmusić. Zastrasza że zwolni jak nie przyjdzie się w sobote
Kontrol 2017-07-30 23:36
Jest jak jest na lakiernia. Nikt nie jest tam trzymany na siłę. Ale takie kity.ze.2350 na start brutto to gdzie indziej wciskając. Płacą najniższa czyli2000. A n-ki za sobotę nikt nie.daje.
Paulina 2017-08-16 12:39
Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Ace Rico Poland? Jak wyglądają warunki zatrudnienia? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Każda merytoryczna informacja będzie cenna dla osób potencjalnie zainteresowanych zatrudnieniem w Ace Rico.
Zostaw swoją opinię o Ace Rico Poland Sp z o.o. - Bielawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ace Rico Poland Sp z o.o.