logo SAF S.A.

SAF S.A.

Sosnowiec

Opinie o SAF S.A.

aaaallleee 2014-06-18 09:10:17
Powiem tak... ściany mają uszy, w firmie mega plotkarstwo, Zarząd chwiejny jak chorągiewka... niestety :/ w firmie jest tylko kilka osób - wieloletnich pracowników, z którymi Zarząd sie liczy... Reszta to tylko pionki, i predzej czy póżniej każdy się o tym przekonuje. Dobrych i sumiennych pracowników za kiwnięciem palca wywalają - za nic :/ pracowników zwalniają masowo, falami. Częste obcinki pensji, w innych działach brak premii... Lata lata wstecz było super. Teraz kiedy kasa zaczęła Zarządowi przysłaniać oczy, już tak super nie jest. Na chwile obecną nie polecam pracy w tej firmie. Wizyta na rozmowie kwalifikacyjnej złudna - bo firma powierzchownie wydaje się być super... Ale nie dajcie się zwieść... Pozdrawiam
2
Realista 2014-06-19 12:22:29
Całkowicie się zgadzam ...
Realista 2014-06-23 01:12:23
Zapomnij o tej firmie, poszukaj bardziej stabilnego zatrudnienia z lojalnym pracodawcą - tak będzie lepiej dla Ciebie. Pozdrawiam.
3
hm 2014-08-08 12:08:12
jeśli w ogóle ktoś rozpatruje pracę w windykacji firmy ukaranej za łamanie prawa, to ja współczuję. nie macie innych ambicji tylko dzwonić i straszyć ludzi? praca nieszczęście. współczuję.
1
była 2014-08-27 18:31:51
A ja powiem tak:
Pracowałam, nie długo ale bardzo intensywnie. Oddałam całą siebie tej firmie(usunięte przez administratora) już nigdzie nie będę umiała się zaangażować. Nie doceniają lojalności i oddania, nie doceniają dobrej roboty, klepią Cię po ramieniu a potem wywalają jak .... (usunięte przez administratora)Płacą dobrze, ale do czasu potem szukają gdzie można przyciąć i obciąć. Moje zdanie.
3
Rxxx 2014-09-08 13:29:10
Cala firma dziala na jakichs smiesznych zasadach. Dzial windykacji omijac szerokim lukiem. Przelozona ktora potrafi tylko przeklinac i ponizac innych, a kazdy trzesie sie na mysl o tym, ze pojawi sie w firmie. Dziewczyny uciekają na macierzyńskie, zwolnienia nastepuja przez "poslanca" bo sama przelozona nie ma na tyle odwagi w tej kwestii. Dzial handlowy rowniez nie cieszy sie dobrymi opiniani i wzajemnym szacunkiem. Odradzam prace w tej firmie, szkoda nerwow.
5
ALEW 2014-09-12 15:23:10
Pracowałem w tej firmie 4 lata i z czystym sumieniem nie polecam tego pracodawcy Nikomu!
5
zzz 2014-09-15 11:38:24
a jednak 4 lata bez przymusu tam pracowałeś. długo jak na takiego "złego" pracodawcę.
1
żałosne 2014-09-21 09:04:03
Portal służy wyrażaniu opinii i KAŻDY ma prawo do swojej własnej, nie rozumiem skąd komentarze do innych opinii. Analizując widać tu jedynie komentarze do złych opinii co pozwala na wniosek, iż komentarze te nie pochodzą od zadowolonych pracujących tylko od ...sami wiemy ;)
Od siebie - jak najdalej od firmy i jak najdalej od tego pracodawcy !
4
Nooowa 2014-10-09 18:51:00
Brak kompetencji i brak komunikacji wewnątrz komórki organizacyjnej.Brak obiektywnej oceny wartościowych pracowników--wyzysk i próby wmawiania komuś że jest do d***y a wcześniej dopoki sie przeciwstawil pracy za free---żenada a pomyśleć że człowiek byl dumny ze pracuje...wazeliniarstwo i kumplostwo ..tyle...ktos kto chce sie utrzymac --bo dobrze pracuje--odpada..zwolnia cie jak wielkie zero
6
gość 2014-10-13 19:12:54
niestabilna; zwolnienia masowe, falowo; plotkarstwo, romanse, dwulicowość.. liczą się tam tylko wybrane osoby - reszta to nic nie znaczące pionki, które prędzej czy później zostaną zwolnione, nie ma możliwości rozwoju, nie ma umów na czas nieokreślony a okres wyp. dla każdego to tylko 2 tyg., odkrywa się to wszystko dopiero z czasem, z dnia na dzień przekonujesz się, że jeśli nie zarabiasz dla firmy pieniędzy - dużych pieniędzy to się nie liczysz, nikt Cię nie lubi, nikt nie szanuje, pozornie wszyscy udają dobrych kompanów i miłych, a naprawdę tylko czyhają aż Ci się noga powinie by iść i poskarżyć o tym prezesom liżąc tym samym ich tyłki.
7
prawda 2014-10-24 10:07:48
juz nie przesadzaj - romanse to nie negatywy,hahahihiahaha... a to nie jest miejsce do pisania obiektywnych opinii, kazdy ma prawo wolnosci slowa i moze sobie pissac co mu na sercu siedzi a ty chyba reprezentujesz firme,co cwaniaku?
4
iwka 2014-11-11 18:15:55
Kochani tam nie ma co liczyć na super warunki jak i super ludzi,,,,Ci którzy tacy byli: bezpośredni, szczerzy, uczynni dla innych--już dawno nie pracują--bo wazeliniarzom nie pasowali--obudzcie się...szkoda ze nikt tego nie widzi--pseudo zarzadzajacy a później takie czy owakie opinie ze nikt nie chce z frma wspolpracowac--tak dalej--pozytywne opinie to plyną tylko od (usunięte przez administratora)i szefów którzy cos musza napisac by nie było tu tylko negatywow---oczywiście na początku wszystko gra, prawdziwe oblicze firmy i zarzadzajacych jak i zaszczutych pracowników wychodzi później--wazeliniarze (o nich każdy Cię poinformuje ;-) jeśli sam szybko nie zauważysz...
5
iwka 2014-11-11 18:20:34
szeowa kazała napisac hahahahah żal
2
były 2014-11-11 18:25:35
W pełni popieram.
Nikt o zdrowych zmysłach nie zgodzi się na prace w takich warunkach.
5
xxx 2014-12-08 12:43:59
Gdyby firma była rzetelna i lojalna względem pracownika, myślę, że nie byłoby tu tylu opinii, ponieważ pracownicy nie mieliby firmie nic do zarzucenia, a tym samym nie komentowaliby w żaden sposób. Te wszystkie negatywne opinie mówią same przez siebie - żaden były pracownik nie poleca pracy w tej firmie. Ludzi pracujących tam wiele lat, zwalniają bez najmniejszych skrupułów (ok, biznes is biznes) ale powinno odbywać się to w normalny cywilizowany sposób pozostawiając po sobie, jak nie miłe to chociaż, neutralne wspomnienia, a nie zrażać do siebie na odchodne. Sądzę, że takie firmy nie mają racji bytu na Naszym rynku.
6
Marlena 2014-12-11 06:26:07
Bylam na rozmowie w tej firmie. Zewnatrz i wewnatrz firma robi bardzo dobre wrażenie. Ale... no właśnie, nauczona doświadczeniem chcialabym sprawdzić. Czy może mi ktoś napisać jakie są w praktyce warunki? Chcę pracowac w sprzedazy. Aktualnie jeszcze pracuję ale chciałabym pilnie zmienic prace. Interesuje mnie szczegolnie czy wynagrodzenia sa wyplacane na czas? Czy sa stosowane kombinacje/obcinki prowizji/premii? oj aktualny pracodawca ma z tym problemy a ja nie chcę już byc dalej oszukiwana i postanowilam zmienic pracę:-( Mam na głowie kredyt na wlasne M, więc wolałabym się upewnić czy firma jest terminowa, nie kręci i wypłaca kasę na czas. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
2
Realista 2014-12-12 15:57:29
Szczerzę radzę Ci poczytać powyższe opinię, zwłaszcza negatywne, które są dodane najczęściej przez ludzi którzy tam pracowali. Jeżeli się decydujesz na zmianę, to omijaj szerokim łukiem to miejsce, ponieważ za kilka miesięcy stwierdzisz, że to była zła decyzja i strata czasu. Wynagrodzenia są terminowe - nie mogę osobiście w tym kierunku niczego zarzucić. Natomiast największy problem jest z tym, że mimo starań i pełni zaangażowania będzie to prawie najniższa krajowa. Na rozmowie wstępnej wszystko pięknie brzmi, jednak realia wyglądają zupełnie inaczej, o czym przekonasz się na sobie dopiero po pewnym czasie.
7
Mike 2015-01-23 08:00:11
Prracowałem w tej firmie ponad 2 lata temu na stanowisku windykator terenowy.

Moje zdanie:
pracowało mi się dobrze, choć miałem łatwiej bo jako jedyny umiałem tam windykować :) JAk ktoś potrafi i lubi pracować, to nie będzie narzekać. Płaca terminowa, na premii delikatnie ucinali w dół, no ale ja od 2 miesiąca zrobiłem więcej od pozostałym "windykatorów", więc zaczęła się zazdrość i ucinanie.
Gdy byłem w terenie 2,3 dni (nocleg w Wielkopolsce) to jeden dzień mogłem potem wygrać w tygodniu wolny, co uważam za uczciwe.

SZ tych minusów: słyszałem i widziałem na własne oczy ludzi płaczących, bo zostali zwolnieni (te sławe "czarne piątki"), ale to nie moja sprawa, tylko decyzja szefów.
Największa bolączka: organizacja pracy to katastrofa. Byłem wysyłany do ludzi, którzy już zapłacili, albo gniołtem dłużnika na 5tys (tyle zostało mi podane w zleceniu), po czym dzwoniła pani B. z info że zadłużenie to 7tys. Jest to sytuacja niepoważna, a zasadą windykacji jest poważna firma, poważny człowiek, poważna sprawa.

Pracowałem krótko, choć miałem już ofertę pracy w banku (potem ją przyjąłem), to wahałem się jednak i chciałem zostać w SAF. Zdecydował przypadek: zostałem wysłany do dłużnika przez panią B., specjalnie wyjechałem z samego rana żeby go złąpać i gdy stałem już pod jego domem, zadzwoniła Edyta z opierniczem (którą z tego miejsca serdecznie pozdrawiam, bo oprócz tej akcji była normalna), że sam sobie ustalam do kogo jeżdzę i że ten dłużnik już zapłacił (ciekawe kiedy?, no ale taka tam jest organizacja). Nie lubię takich akcji, więc porozmawiałem z nią w sposób windykacyjny. No i tak zdecydowałem się pożegnać SAF i iść na windę do banku.
Pozdrawiam.
roman 2015-01-23 22:02:01
czesc, czy ktoś mógłby udzielić informacji ile wynosi podstawa i czy fatktycznie pracując dobrze można zarobić jako windykator z premią 4 tys zł? Bo tak powiedzieli:)jak wygląda sprawa samochodu i paliwa? sprawdzają i obcinają za prywatne podjazdy i trzeba płacić za benzyne ze swojej kieszeni? dzięki za info
Mike 2015-01-23 22:47:26
1. Tak można (z tym że to było 2 lata temu, nie wiem jak jest teraz)
2. Co do paliwa, ja prywatnie nie jeździłem, mam taką zasadę, ze samochód z pracy służy do pracy, a zakupy można było zrobić po drodze.
Pozdr.
pracownik 2015-03-18 09:49:20
Na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiał nad tą firmą. Po niedługim czasie dojdziesz do wniosku ze zmarnowałeś tylko czas.
3
Bylem widzialem 2015-03-27 17:18:34
Ludzie nie pakujcie sie w to łajno.Obiecanki cacanki i najlepuej pracowac 48h,spac w aucie,i byc bez swego ja. Upokarzanie i bez poszanowania pracownikow
5
:) 2015-04-17 13:10:13
hehe pamietam sytuacje :) ale musisz przyznac ze nie wszyscy w safie byli jak pani B. :D na nia faktycznie trzeba uwazac i najlepiej omijac szerokim lukiem... (tu opinie na jej temat pozostawie dla siebie)
bywalo i tak ze zespol byl zgrany i fajnie sie pracowalo :) ale jesli juz gora to zauwazyla to robila wszystko zeby zespol sklocic i doprowadzic do wyscigu szczurow... a jak sie nie udalo to najbardziej opornych, pomimo tego ze dobrych pracownikow, najlepiej zwolnic zeby oslabic zespol... powiem szczerze nie zaluje ze tam juz nie pracuje :)
3
xxx 2015-04-17 18:40:05
W związku z posiedzeniem pojednawczym, które odbyło się 19 marca 2015 r. o godz 10:00 sygnatura akt IV K 163/15, chciałbym przeprosić firmę SAF S.A. za opublikowanie wypowiedzi dotyczącej firmy.
1
Marek 2015-04-28 10:14:33
a jak na stanowisku windykatora terenowego? ile jest zleceń miesięcznie? ile firma zatrudnia pracowników w terenie? jak im płaci ? czy są jakieś przestoje w zleceniach? czy firma tnie pensje, normalnie rozlicza? trzeba jakoś raportować działania? sprawdzają jak pracujesz w terenie?
DW 2015-04-28 20:05:28
W terenie prawie same kobiety. Zleceń różnie, ale zawsze są. Odbiory przedmiotów też. Raporty codziennie na bieżąco, sprawdzanie też - GPS. Pensje OK, rozliczane w terminie. Nie ma lekko, tempo ogromne.
absurdalnie złe warunki 2015-04-29 14:13:23
Przepracowane kilka lat. Z roku na rok coraz więcej pracy a wynagrodzenie coraz mniejsze.Potwierdzam większość złych (doświadczone na własnym przypadku) opinii. Potwierdzam nieumotywowane cięcie premii lub motywowane "muszę obciąć prowizję bo za wysoka, xy i tak obetnie". Notoryczny brak zastępstwa,praca w domu,praca na L4 przy pensji tylko 80%,w momencie kiedy 1 raz nie było możliwości pracy będąc na L4 słowa: nie wracaj lepiej bo dostaniesz zwolnienie. Są osoby które pracują, są osoby , które chodzą i mówią , że pracują przy czym lepiej wynagradzane te, które chodzą i mówią...W doświadczeniach mojej osoby : wyzysk !
5
MNC 2015-05-05 16:34:36
a znalezli już kogoś na śląsk ?
michi 2015-06-30 20:56:38
a szukają? chyba juz nie bo nie ma ogłoszenia, a w biurze jak?
nie polecam 2015-07-05 17:11:06
Praca jest niewdzięczna - jak to w windykacji i o to nikt nie może mieć pretensji, ale jak już większość zauważyła największym problemem jest atmosfera. Ludzie na siebie donoszą, w idiotyczny dziecinny sposób. Najśmieszniejsze jest jednak to, że jak nie ma o kim czego powiedzieć to co poniektórzy sami tworzą historie, czasem prawdziwe pierdoły, komentują prywatne sprawy. To dziwne zważywszy na to, że to nie sprzedażówka, gdzie trzeba sobie wyrywać klientów lub osłabiać pozycję współpracowników, ale widać są osoby lubiące takie emocje, jątrzenie:/ Moim nieszczęsnym doświadczeniem była praca w tzw. dziale leasingu. Nie polecam, nikt nikomu nie ufa, moim zdaniem ludzie się po prostu nie szanują.Nie ma reguły czy pracujesz dobrze czy źle. Jeśli chcą cię zwolnić zaczyna się polowanie w którym koledzy chętnie uczestniczą, przegrzebywanie spraw, komentowanie itd. a jak nic się nie znajdzie to przy zwolnieniu słyszysz farmazony.Nie wiem czy taka sytuacja idzie od góry czy po prostu zebrała się w tym miejscu taka a nie inna grupa.
4
wyzysk 2015-07-06 05:52:48
tak jest od wielu lat ! brak szacunku, bezpodstawne cięcia,polowania na zwolnienie częste bez przyczyny!
4
były 2015-08-12 16:13:20
Nawet kiepski dyskont czy magazyn też ma wielu pracowników, co nie jest równoznaczne z wysokim wynagrodzeniem, cudowną atmosferą czy wymarzonym miejscem pracy. Mieszkamy w Polsce i każdy pracodawca znajdzie chętnych. Tego, że praca jest ciężka i specyficzna nikt tutaj nie kwestionuje, każdy ma też świadomość co będzie należało do jego obowiązków. Problemem jest atmosfera, sposób podejmowania decyzji i w mojej opinii brak szacunku między kolegami, za dużo było "fajnych" sytuacji w ex zespole. Wydaje mi się, że w sytuacji kiedy pracownik ma obowiązek dzwoniąc do dłużnika czy pisząc doniesienie na prokuraturę asygnować to własnym nazwiskiem, ma też prawo do dokładnego wnikania w sprawę, podejmowania dyskusji na jej temat czy zapytań w stosunku do szefa czy samego wierzyciela. W mojej opinii ta praca jest w miarę stabilna jedynie dla tych, którzy bezdyskusyjnie by nie powiedzieć bezmyślnie robią, co im się każe...chociaż takich osób też nie brakuje. Należy się natomiast zastanowić czy na dłuższą metę tacy pracownicy są na prawdę korzystni dla samego pracodawcy....
3
pracownik 2015-10-18 11:16:44
Poprzez słowo "atmosfera" nikt nie rozumie tu braku radosnych chichotów w pracy czy serdeczności, ale kupę niepotrzebnego stresu, ciągłe zagrożenie zwolnieniem...A powód zwolnienia...bo tak się komuś podobało. Prawda jest taka, ze z moich obserwacji jest już tam niezbędna grupa ludzi, reszta jest dotrudniana w razie potrzeby i zwalniana kiedy ta potrzeba się kończy pod jakimś śmiesznym pretekstem. Nie ma szacunku, współpracy, o prowadzonych przez Ciebie sprawach nie rozmawiasz z szefem Ty, a Twoja koleżanka w wieczornej rozmowie przez telefon więc nie możesz się nawet odnieść do swojej pracy. Musisz liczyć na to czy ktoś nie miał interseu w tym aby zaszkodzić.Dzień czy nawet dni próbne są jednocześnie szkoleniem po którym dostajesz telefon do ręki i rób co chcesz. W ogóle co to znaczy? Od sprawdzania pracownika jest rozmowa kwalifikacyjna a potem normalny okres próbny, ale chyba nie każdy to rozumie.
4
dobre.... 2015-12-19 21:48:52
Warto tam do nich aplikowac...boze...to pisanie a la anonimowa osoba...marketing w rewelacyjnie ambitnej wersji:D
Tandeta 2016-02-01 07:56:58
Daro, efez i misia to jeden człowiek? Pracownik? Marketingu czy od rekrutacji? :D uśmiałem się świetnie, jaką tandetą to zalatuje...
hehehe 2016-02-01 17:44:25
No powiem szczerze, ze osoba która robi ten przedni marketing powinna sporo poćwiczyć :D te komentarze nie są nawet z pozoru naturalne, mogla by się od razu podpisać imieniem i działem firmy
Karol 2016-02-05 17:28:00
Pracował ktoś kiedyś w dziale sprzedaży? bo trwa ciągle rekrutacji i jestem ciekaw jakie są warunki pracy i czy warto zawracać sobie głowę
Karol 2016-02-08 08:54:28
@Kori a zarobki są satysfakcjonujące czy 1600 do ręki i reszta to prowizja? orientujesz się?
kiepsko 2016-02-11 09:26:35
Nawet jeśli masz doświadczenie nie aplikuj, szkoda Twojego czasu na pracę w tej firmie..
2
szkoda czasu 2016-02-11 09:30:16
Nie ma co się pchać, atmosfera jest naprawdę kiepska, zarobki niższa półka, szału nie ma nawet dla doświadczonych i robiących kawał dobrej roboty.

Osoby które potrafią mataczyć i donosić mogą zrobić karierę, ale ludzie z kręgosłupem moralnym są tam niszczeni.
2
Zbyszek 2016-02-11 11:48:59
Dział sprzedaży czy windykacji? ciągle wiszą ogłoszenia
Zbyszek 2016-02-11 11:51:53
#szkoda czasu chodzi ci o dział windykacji czy sprzedaży? bo ciągle wiszą oferty tu i tu także może rzeczywiście słabe warunki. Byłeś na rozmowie?
szkoda czasu 2016-02-16 10:49:46
Ja byłam w windykacji, koleżanka w sprzedaży. Opinie zamieszczane tutaj w pełni przedstawiają sytuację w tej firmie.
Wygląda na to, że już nikt nie chce tam pracować (w końcu ludzie przejrzeli na oczy) i marketing musi uzupełniać pozytywnymi komentarzami.
4
były 2016-02-20 16:45:13
Opinie się pokrywają, bo widać nie ma tam działu, który jest dobrze wspominany;) Warto szukać pracy tam, gdzie jest szansa zostać dłużej a nie czekać od piątku do piątku na wypowiedzenie. Według mnie osoba, która zna swoją wartość i ma pojęcie o tym co robi długo nie popracuje. Wspominam tą firmę źle pod wieloma względami-zwłaszcza kontaktów a sposób otrzymania wypowiedzenia jako najbardziej żenującą rzecz w moim życiu. Niestety nawet zwalniać trzeba umieć, ale wtedy trzeba by mieć konkretny powód a nie na siłę wyszukiwane preteksty. To prywatna firma i jeśli szefostwo ma ochotę zakończyć współpracę to na oczywiste prawo, ale trochę taktu można zachować.
2
byly 2016-02-25 17:18:21
Nadzieję można mieć zawsze a życie idzie swoja drogą
była 2016-03-09 21:26:17
Nie pracuję w tej firmie już od dłuższego czasu ale stwierdzenie, że w tej firmie czeka się od piątku do piątku w niepewności czy to akurat TEN piątek,w którym otrzyma się wypowiedzenie jest w 100 % trafne i jak najlepiej opisuje atmosferę jaka panuje w tej firmie.
Oczywiście są osoby nie do ruszenia, ale większość osób nie zna dnia ani godziny.
Zarobki bardzo marne, wypłata zawsze na czas - tu nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń.
Miło wspominam wyjazdy integracyjne, które średnio odbywają się raz - max dwa razy do roku.
Możliwość awansu lub uzyskania podwyżki - żadna.
Kolejna sprawa to właśnie sposób wręczania wypowiedzenia, który jest żenujący.
Jest jednak ogromny plus tego - odchodząc z firmy, z której tak cię potraktowali jedyne co możesz czuć to ulgę, że już nie będziesz się kisił w tym sosie gdzie szacunku do pracownika szeregowego jest jak na lekarstwo.
Ludzie - w zależności od działów różni, wiadomo.
Natomiast dla mnie to był właśnie największy plus tej firmy, poznałam wielu wspaniałych ludzi i jedyny żal jaki był przy opuszczaniu miejsca pracy to fakt, że już się z nimi nie spotkam w następnym tygodniu, miesiącu itp.
3
Magda 2016-05-04 09:00:23
W tej firmie każdy kto nie ma własnego zdania jest maszynką do robienia pieniędzy. Niestety ludzie często nie cenią swojej pracy na tyle ile powinni.
Głupota 2016-05-17 10:36:48
Bzdura z tą opłacalnościa. Jako telemarketer zarabiam 2.500-3.000 na rękę i taka oferta nie jest wcale atrakcyjna
JJ 2016-10-09 22:30:34
No właśnie, dobrze powiedziane, wreszcie ktoś sensownie ujął sprawę i bardzo mnie to cieszy, jak wiadomo Gowork dba o to, aby atmosfera była dobra i taka jest, życze miłego dnia i dużo dobrych ofert pracy
Zostaw swoją opinię o SAF S.A. - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAF S.A.