brak logo

MEBLE ROJA Sp. z o. o.

Brwinów

Opinie o MEBLE ROJA Sp. z o. o.

anonim 2011-12-18 21:20
Wszystko to niestety prawda :( Jeżeli ktoś nie wierzy to niech zobaczy siedzibę tej firmy. Budynek wygląda jak barak i jak w baraku się pracuje czyli poniżej jakiegokolwiek poziomu. Krótko mówiąc dno.
były 2012-01-09 00:04
hmm niegdyś tam pracowałem i było faktycznie tak jak w opisie ale słyszałem, że w ciągu ostatniego roku się tam poprawiło. dalej dyrektorem jest (usunięte przez administratora).??? a kto z pracownikow niby tam donosil,raczej o hali mowa?
anonymous 2012-05-08 19:07
Niestety potwierdzam- nie ma pensji, od pół roku są zaliczki. Odradzam pracę w tej firmie
niepokorny 2012-05-27 21:52
Donosicielstwo jest tam powszechne.Brak kultury u (usunięte przez administratora)produkcji.Co drugie słowo zaczyna się na (usunięte przez administratora) Zwracać trzeba baczną uwagę na (usunięte przez administratora).Donosiciel !!!!!!!!!!! Prawdopodobnie jakiś protegowany.
Pracownik 2012-05-30 18:55
Ogólny bałagan. Pensje wypłacane w ratach. Ciągła rotacja pracowników. Opinie jakie można przeczytać o firmie nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Obowiązki dotyczący osoby kierownika produkcji są mocno podkoloryzowane. Wygląda na to, że właściciele nie widzą jak robi ich w trą.., rzuca miechem. i ślizga się na innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .Hi hi hi...
były 2012-05-30 19:39
Zgadzam się ...kierownik to wizytówka tej firmy... dobrze, że go na hali trzymają. Cała reszta to też prawda. Porażka.
........... 2012-05-30 21:37
Niegdys i ja tam pracowalam tak jak (usunięte przez administratora). Firma rzeczywiscie tylko ladnie sie reklamuje. Zalega z platnosciami nie tylko pracownikom ale i podwykonawcom.
Irek 2012-06-01 17:46
Był 1 człowiek który miał nowe spojrzenie i chciał wprowadzić wiele zmian.Ale widocznie komuś zagrażał ,ponieważ bardzo szybko odsunęli go od Zarządzania.I wszystko pozostało po staremu.Obieg dokumentów wg zasad wziętych chyba z księżyca.
! ! !........ 2012-06-09 00:22
Zdecydowanie odradzam. Firma wysoce nieetyczna.
never never never!!!!!!!!!!!!! 2012-09-17 12:39
cześć,

słuchajcie naprawdę odradzam tę firmę, po prostu masakra. brak terminowości w każdym miejscu. meble nie trzymają wymiarów, bo jak mają trzymać jak meble są robione w baraku. naprawdę proszę uważać. Do tej pory sprawa jest w sądzie. Firma wkrótce splajtuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mf 2012-10-24 20:22
Odradzam pracę i współpracę z tą pseudo firmą. Nie wypłacają kasy swoim wykonawcą, no chyba że ich ktoś do sądu poda. Niestety tam też kłamią prosto w oczy że niby produkt źle wykonany itd. Na szczęście kłamstwo ma krótkie nogi bo już niestety kilka razy przegrali. Tak to jest jak się firmę próbuje prowadzić na takich fundamentach. Ostatnio odeszły wszystkie osoby z tej firmy dzięki którym ona istniała. Bo to ludzie uczciwi, zaangażowani i dobrze pracujący tworzą firmę.
BŁAZEN 2012-12-15 23:55
HA HA HA A TO DOBRY ZART
były pracownik 2012-12-16 15:16
mysle ze powinni zamknąc ten balagan....za nieplacenie PRACOWNIKOM ...TO RZECZ SWIETA
ZA NIE DOKLADNOSC
ZA NIE DOTRZYMYWANIE TERMINÓW
pr 2013-05-21 23:23
mentalności nie zmienisz. stary znajdź sobie inne zajęcie tylko nie tam
newres 2013-06-11 20:13
Przecież konkrety jak postępują z ludżmi masz opisane we wcześniejszych wpisach.Wczytaj się dobrze i pojawi się klarowny obraz tej firmy i ich podejścia do ludzi.
newres 2013-06-12 19:10
Jak się zatrudnisz to się przekonasz.Decyzja należy do Ciebie.Żebyś nie miał żalu że nie ostrzegano Ciebie.Miłej współpracy z kierownikiem produkcji.
no no no 2013-06-12 23:52
Nawet jeśli dzisiaj wypłacają na czas to pewności nie masz że za miesiąc też tak bedzie, przy takim podejściu do klienta, pracowników i podwykonawców. Jeżeli chcesz pracować w miejscu gdzie priorytetem jest donoszenia na drugiego i zwalanie problemów tylko nie na siebie to proszę bardzo. Do dzisiaj wiszą pracownikom i podwykonawcą.
A fakt że 80% pracowników umysłowych zwolniło się mówi sam za siebie.
newres 2013-06-13 20:24
A na rozmowie kwalifikacyjnej nie powiedzieli Tobie ile będziesz zarabiał.Skąd, ktoś z zewnątrz ma wiedzieć ile Tobie obiecali,czy może zapomniałeś zapytać?Z tym pytaniem do kierownika produkcji a nie do nas.
newres 2013-06-14 17:36
Jak nie wysłałeś CV to skąd mieli Twój telefon?Przez przypadek trafili na Ciebie i akurat gdy poszukiwałeś pracy?A to czy tam pracuję to jest dla Ciebie nieistotne.Nawet jeżeli to i tak się nie dowiesz kto się pod tym nickiem kryje.Pachnie mi tu ściemą.!!!!!!! Chciałeś garść informacji to nie rób konkluzji czy tam pracuję ?
xxx 2013-06-17 13:16
3 nicki, ten sam osobnik...
Pewnie Cię wywalili za nieróbstwo a teraz pracy nie możesz znaleźć to siedzisz na komputerze syna i wylewasz żółć na internecie pod przykrywką anonimowości.

...smutne

czy płacą z opóźnieniami? tak, ale płacą.
czy trzeba pracować? tak, trzeba.
czy zwolniono dużo osób z biura? tak, zostali najlepsi.
xxx 2013-06-19 09:36
bywa różnie.
Czasami jest na czas, czasami spóźnienie 1-2 tygodnie, a zdarza się że miesiąc i wtedy dwie pensje są wypłacane jednocześnie.

To nie jest produkcja kuchni dla przeciętnego Kowalskiego, ani produkcja tego samego mebla w ilości 1000 sztuk.
Specyfika firmy polega na wykonywaniu dużych i ciekawych kontraktów.
A tam niestety są odbiory, które często się przeciągają.
Wtedy są opóźnienia.
Warto spojrzeć na stronę jakiego typu kontrakty są realizowane wtedy wszystko staje się jasne.

Ważne jest, że firma zwiększa obecnie zatrudnienie na produkcji bierze więcej kontraktów, więc i płatności się zazębiają.
byly pracownik 2013-11-18 18:45
(usunięte przez administratora), jesli chodzi o zarobki, to poprzez natrzaskanie duzej ilosci godzin mozna zarobic, fakt, z wyplaceniem "zaliczki" tez nie ma problemu, (usunięte przez administratora)y, oczywiscie wyplacanie pieniazkow takze odbywa sie z malym przeklamaniem, co do zliczenia ilosci godzin i nadgodzin..
byly pracownik 2013-12-20 15:38
a co to weekend?
były pracownik 2014-04-29 21:17
również odradzam, ludzie, załoga super, pracuje się dobrze, jednak wyższe szczeble, to już chamstwo i obłuda.. Nie wspomnę o wypłacie, godzinach przepracowanych itp, mimo wypełnianych kart pracy nic nigdy się nie zgadzało, oczywiście na niekorzyść pracownika.. Mógłbym się tak rozpisywać bardzoo długo, lecz to nie ma sensu, po prostu odradzam.
Blabla 2014-06-12 23:14
Ogolnie firma robi bardzo slabe wrazenue na kazdym poziomie. Prostactwo kierownictwa straszne. Ciagle sciemy. Co poradzic. Jak nie masz wyboru i jestes skazany na ta "firme" to trudno trzeba zostac. W kazdym innym przypadku zwiewaj!
piszczu 67 2014-07-14 14:37
Witam.Panowie czy kierownikiem produkcji jest jeszcze pan Wacław?
Asdfghjkl 2014-07-17 00:26
Dawno temu kierownikiem produkcji byl Marcin.
Kto jest teraz. Nie wiem. Zarobic mozna niewiele. Chyba ze sie cos zmienilo. Na dzien dobry kosztorysant mial 1800 a konstruktor 2500. Wyplacane w 3-4-5 ratach bo ciagle nie maja kasy, a jak chcesz podwyzke to robia wszystko by Cie splawic. Nadgodziny... Hmmm placic za nie nie chcieli i nikogo nie obchodzilo czy robota jest na miesiac masz ja zrobic w tydzien prwcujac po 8h dziennie.
Asdfghjkl 2015-01-18 10:46
Nie ma zadnych pakietów socjalnych. Jeyne co jest to bardzo malo miasteczkowe myslenie i fatalne traktowanie paracowników. Z tego tez podowu ludzie odchodza tak szybko jak to jest tylko mozliwe.
Asdfghjkl 2015-01-18 10:50
Trzeba byc zdesperowanym, zeby chciec tam pracowac. Bo ani nie zarobisz, ani nie traktują Cię normalnie. A pensje takie..., ze pracujac na kasie w supermarkecie sa wyzsze. Jak ktos komus chce swinie podlozyc to mu poleci ta firme.
Kolpex 2015-02-02 09:20
WITAM.
Widzę że brak jest dobrej opinii o Meble Roja.
Czy może ktoś by mógł mi pomóc w ustaleniu jakiegoś nr telefonu do tej firmy bo zalegają już od roku z zapłatą za towar i nie odbierają nr stacjonarnego jak i kom które posiadam.
Może ktoś ma jakiś inny niż te co napisałem niżej?
22 499 81 81, 660 671 442
Dziekuję z góry
Dariusz K.
kolpex@poczta.onet.pl
Kvsys 2015-04-21 21:56
( usunięte przez administratora )
Quality :)
dax 2015-12-17 10:17
Witaj.
Pytam sie o jakies namiary do tej firmy bo wszystkie dane kontaktowe z zamówienia towaru to praktycznie nie istnieją. Nikt nie odbiera telefonów a wysłane pisma wracają. Pewnie łatwo jest podjechac do tej firmy tylko trzeba mieszkac w pobliżu. A ja jestem z innego końca Polski.
Dlatego prosze o pomoc.
Dziekuję z góry.
Pozdrawiam
Dariusz
xz 2016-05-19 18:12
dron, to prawda, ale jak ktoś samemu się dowiedział z firmy to wie :) Podobno praca u nich nie jest jakaś mega ciężka, ale wymaga skupienia i orientacji na klienta. Z drugiej strony - im więcej rzeczy się sprzeda tym lepsze zarobki można uzyskać tak sądze
Zostaw swoją opinię o MEBLE ROJA Sp. z o. o. - Brwinów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEBLE ROJA Sp. z o. o.