brak logo

w4e Centrum Energii Wiatrowej

Łódź

Opinie o w4e Centrum Energii Wiatrowej

nikomu nie życzę 2014-03-18 18:33:50
Praca może i rozwojowa, ale w dużym stresie, atmosfera uzależniona od humorów szefostwa (zazwyczaj złych co skutkuje wyładowywaniem się na pracownikach), (usunięte przez administratora)... kasa niewielka, pojęcie premii praktycznie nie istnieje... odradzam!!!!!
16
inwestor 2014-12-04 19:51:09
zero realizacji wiatraków pod klucz. firma zatrudnia 2 do 3 osób.
13
Obiektywny 2014-12-04 22:20:58
Wyzysk, inwigilacja, cfaniactwo - 3 słowa opisujące tę "firmę"
10
rudy 2014-12-05 11:08:58
Uff...Nareszcie mogłem/am stąd uciec!
Już dość mobingu, prenamentnego stresu, tekstów typu: za często chodzisz sisusiu, niezadowolenia klientów bo szefostwo znów zawaliło i nie dotrzymało terminu a Ty się musisz za nich tłumaczyć
11
SWOT 2014-12-05 11:17:02
Jest jedna i jedyna zaleta tej firmy - co miesięczne wypłacanej podstawowej pensji. O premiach zapomnij.Reszta na poziomie epoki okrągłego stołu. Zarządzanie jak w PRL, pensje przystające do krajów 3 świata, atmosfera tragiczna,podsłuchy. Nie polecam nikomu, ludzie po studiach nie dajcie się zwieść dobrej gadce na rozmowach kwalifikacyjnych. To później wygląda zupełnie inaczej. Nie rozwiniecie się w żadnym kierunku, nie będziecie żadnymi specjalistami, a z zarobków opłacicie tylko benzynę na dojazdy.
Przykro to stwierdzać, ale DNO.
13
specjalista ds. energetyki wiatrowej 2014-12-05 13:26:45
Właścicieli firmy cechuje bardzo lekceważące podejście do pracowników. Próby nastawiania jednym współpracowników przeciwko drugim było na porządku dziennym. Pani Aneta (właścicielka) zależnie od nastroju (a niestety zazwyczaj był zły) wyładowywała się na podwładnych. Mobbing był stosowany często i bez żadnych zahamowań. Rozmowy pracowników były nagrywane przez właścicieli bez informowania o tym pracowników, są na to dowody w postaci znalezionych nagrań. Pracodawca na początku rozmowy kwalifikacyjnej obiecuje złote góry i niesamowitą ścieżkę kariery, a następnie proponuje umowę śmieciową albo o pracę ale w takim systemie premiowym, że do pierwszego nawet najbardziej oszczędnym pieniędzy raczej nie starczy, spłata kredytu hipotecznego nie wchodzi w grę. Do tego dochodzą bardzo prostackie zachowania współwłaściciela, który wartościuje ludzi kierując się tylko jednym kryterium - zasobnością portfela. Pracę w tym miejscu kilka osób przypłaciło dużym stresem i problemami zdrowotnymi. Szczerze odradzam. Wszystkie wcześniejsze opinie niestety też są prawdziwe. w 100%
14
taki tam szeregowy pracownik 2015-01-08 14:58:38
Długo się zastanawiałem/łam, co tu napisać... Na początku myślisz, że trafiła Ci się od losu super szansa. Jeżeli potrafisz szybko zdjąć różowe okulary, dojrzewasz do prawdy, która mija się z obietnicami złożonymi na rozmowie kwalifikacyjnej. Dla tego stresu, poniżania, obgadywania za plecami - NIE WARTO, za te pieniądze też NIE WARTO!!! Owszem, można się czegoś nauczyć, ale cena jest zbyt wysoka. Podsumowując: super pomysł na firmę w fatalnym wykonaniu osób zarządzających.
6
. 2015-01-28 12:30:55
Ostatnie 17 wpisów z 26.01.2015 10:50-11:40 WTF, kto to wypisuje? pracodawca czy pracownik? Nie rozumiem świata
4
osoba postronna 2015-01-30 20:22:10
Przeglądam sobie właśnie opinie o różnych firmach z branży energetyki, i powyższe opinie bardzo mnie zaciekawiły. Zwykle przesiewam większość informacji w postach ponieważ wiem jaka jest ludzka natura. Prędzej ktoś napisze opinie negatywną kiedy odchodzi z pracy aby rozładować frustracje niż pozostawi pozytywną.
Z powyższych postów widzę jedno, firma W4E nie jest firmą godną zaufania jako potencjalny pracodawca.

Administratorzy tego portalu powinni sprawdzić w zarejestrowanych logach kto umieszczał wpisy w dniu 2015-01-26 styl wypowiedzi, składnia, interpunkcja, i błędy gramatyczne w tych postach ewidentnie wskazują na to że były zamieszczane one przez jedną maksymalnie dwie osoby która chyba kogoś chciała tu wrobić, albo odstawić scenkę rozmowy w celu ratowania wizerunku firmy.

Mam nadzieję że się mylę ale jeżeli te wypowiedzi zostały zamieszczone przez właścicieli firmy to świadczy to o bardzo niskim poziomie i żałosnej próbie ratowania opinii.

Jeżeli jakiś obecny lub były pracownik (znający prawdę) przeczyta te posty i zgadza się z moimi przypuszczeniami, powinien zgłosić ten wątek do administratorów portalu o weryfikację wypowiedzi i sprawdzenie logów
9
zainteresowany 2015-06-25 13:21:31
a co to za oferta, bo jestem szczerze ciekawy cóż za oferty składa obecnie firma w4e? zatrudniają pracowników? czy nadal oferują bezpłatne staże albo praktyki za groszowe stawki?
10
nbv 2016-05-13 16:49:51
@sejmej na to pytanie raczej nikt Ci nie odpowie bo to zalezy od osoby jaka bedzie probowala sie do nich dostac
Zostaw swoją opinię o w4e Centrum Energii Wiatrowej - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie w4e Centrum Energii Wiatrowej