brak logo

Wibo

Kartuzy

Opinie o Wibo

flowowo 2014-05-15 21:29:04
Bez komentarza
14
gość 2014-09-27 22:04:07
Wysłałam do Wibo moją aplikację w zw. z wolnym etatem. Czekam już 10 dni na odpowiedź i nic. Oczywiście biorę pod uwagę, że mógł zostać wybrany na to stanowisko ktoś inny, jednak uważam, że bardzo źle świadczy to o firmie, że w ogóle nie poinformowała mnie o efekcie rekrutacji. Równie dobrze mogłam nie aplikować. Efekt byłby taki sam. Mam wrażenie, że to co piszą moi poprzednicy tu, na forum, to jednak prawda.
5
nina 2014-11-14 15:02:29
dziwny komentarz blond dyrektor jest tam od kilku lat i nigdy do czerwca nie było dziwnych komentarzy . Ja sobie ja chwale i cala załogę tez- wymagają ale można bynajmniej zarobić dobrą kasę ,a oto przecież chodzi
4
her 2014-11-14 20:50:33
Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce pracować, to po prostu wezmie się do pracy (i na pewno zobaczy efekty tej pracy), zamiast wiecznie narzekać i czekać na 'lepsze jutro'. Polecam też rzadziej zakładać nogę na nogę i urządzać sobie pogawędki, ale jeśli komuś odpowiada wypłata 900 zł/mies, to można i tak. Z takim podejściem to nigdzie was nie zechcą, no chyba że do sprzątania, a i tam trzeba mieć minimalne chęci do pracy...
4
Aaa 2014-11-20 14:37:54
Wszędzie tylko nie tam. Wrogowi nawet nie polecę. Typowa rodzinna spółka.
1
Nieznajomy 2014-12-04 09:55:16
Witam miałam/em przyjemność pracować w firmie wibo płaca na akord. zarabia się tam średnio 20 zł dziennie jeżeli Sz.P. nie poinformują nowej osoby co i jak się tam robi lub oczywiście zapomną bo mają bardzo dużo spraw na głowie pracownik za darmo poprawia i wykonuje pracę jeszcze raz. nie polecam totalna masakra praca w mrozie trzeba przechodzić z hali na drugą hale. Nie polecam chyba, ze jest ktoś bardzo zdesperowany lub nie ma żadnych środków do życia.
Biura super extra wypasione a produkcja porażka 3 krzesła na krzyż o wszystko trzeba prosić wręcz walczyć o swoje, żeby mieć co np. metkować .
Nie polecam absolutnie. =]
1
Aaa 2014-12-05 18:46:54
Praca jak to praca na akord i jak sobie zapracujesz taka wypłatę dostajesz. Idzie szybko się wprawić. Tylko chcieć i pracować solidnie :)
1
xxx 2014-12-05 20:42:30
Naprawdę nie polecam, ( usunięte przez administratora ) będzie nic się nie zmieni.
2
nana 2015-01-22 21:33:49
ja zgłosiłam do pip w Starogardzie firmę Ryby Mielewczyk Kościerzyna i jest lepiej
Funia 2015-01-24 17:39:05
Tak tylko sie zastanawiam gdzie sie podzial moj poprzedni komentarz??? Kto zadzialal by go usunac?
2
nana1 2015-01-25 07:49:49
Może go ocenzurowali i okazało się, że nie było już co wstawiać? Może spróbuj drugi raz?
Ps 2015-01-29 13:25:17
Przeczytałam te "dziwne" komentarze i musze dodac swoją opine! Pracuje w Wibo od kilku lat i uwielbiam te prace -codziennie moge brać udział w tworzeniu tego całego kolorowego swiata - ktory kobiety uwielbiają .Moze Panie ,ktore sie nie sprawdziły i musiały odejść w ten sposób odreagowuja swoją frustracje i stad ta żółć w opiniach.Wibo stawia duze wymagania to prawda -ale za to jak sie sprawdzisz czujesz sie doceniony.Wynagrodzenie rewelacyjne dla mnie -ale to akord ,wiec kazdy ma inne.Warunki pracy ? Hale produkcyjne ciepłe ,wszędzie wentylacje .Pracuje sporo pracownikow z prawie 20 letnim stażem / dostają do pensji dodatek stazowy / Paniom ,ktorym nie powiodło sie w Wibo życzę zeby znalazły swoją pasje zawodowa .Zla energa ,ktora tak pielęgnuja nie pomoże im rozwiązać problemów .
2
nana1 2015-01-29 15:06:49
Dziwne koleżanko że twoja super opinia to może druga, max trzecia na tyle negatywów. Poza tym jestem ciekawa jak jest doceniana praca we wibo bo chyba tylko obcinaniem stawek. Pracowało się po 10 h/7 dni jedna niedziela wolna i ni z gruszki ni z pietruszki szefowa postanowiła sobie 400 zł obciąć. Jeśli dla ciebie taka nagroda jest motywująca i satysfakcjonująca to albo coś jest z tobą nie tak, albo jesteś panią o której w większości komentarzach mowa. Te starsze Panie tam siedzą bo ciekawa jestem gdzie ty w ich wieku poszłabyś do pracy?? Dodatek stażowy to jakiś luksus?? Co do samej pracy to oczywiście, są działy gdzie można zarobić i praca idzie do przodu ale tu nie mowa o rodzaju pracy tylko o atmosferze, która panuje.
1
nana1 2015-01-29 15:14:25
No i zapomniałam się odnieść do warunków pracy: Na halach gdzie stoją zgrzewarki zainstalowane są dwie klimy, wyłączane są przez panią dyrektor bo drzwi nie są zamykane. Dodam, że na hali panowała temperatura 33 st Celsjusza, dziewczyny słabły, poty leciały, smród od acetonu nieziemski. W ziemie pilot chowany, żeby nie nagrzać sobie przypadkiem za to trzeba prawie w kurtkach siedzieć.
5
ps2 2015-02-01 14:25:52
"Pracuje sporo pracownikow z prawie 20 letnim stażem " - są tylko 2 panie co mają ponad 20 letni staż :)
1
pracownik 2015-02-25 21:43:55
Nie da się napisać nic pozytywnego. Pracuje kilka lat już i nie wiem kto może napisać pozytywny komentarz, bo nikt kto pracuje w tej firmie, nie jest w stanie czegoś takiego pozytywnego napisać, bo to poprostu nie prawdziwe..
1
Katia 2015-04-03 00:59:28
Pani prezes nie dotrzymuje słowa danego na rozmowie o prace. Nie polecam firmy.
2
nana 2015-07-20 22:52:31
Umowa zlecenie. Zatrudniają już ukraińców bo Polacy są coraz bardziej świadomi swoich praw i nie będą harowować za marne grosze. A najlepsze to fakt, że do kibla wychodzi się w towarzystwie brygadzistki bo nie można samemu po halach przemieszczać się. Fakt ten mówi już sam za siebie.
1
nana 2015-07-20 23:06:21
Poza tym masa komentarzy w których dokładnie były opisane warunki i atmosfera panująca we wibo została usunięta.
1
nana 2015-08-17 12:04:17
@JOKI ha ha ale mnie rozśmieszył twój komentarz. Otóż ukrainki nie dość, że nie wyrabiały normy przez co zarabiały grosze odjechały pod warszawę bo tu jak twierdziły, nie ma możliwości utrzymać się za taką wypłatę! Jeśli nie masz pojęcia o sytuacji, która tam panuje to się nie wypowiadaj! Jeśli Ukraińcy mówią, że za taką kase nie da się żyć, to o czym ty człowieku mówisz??
1
Aaaa 2015-09-09 11:22:02
Panie z Ukrainy już dawno nie pracują, bo dużo agencja pracy od nich brała taka prawda , mieszkanie i inne wydatki a kto zaraz w miesiąc będzie zarabiał i wyrabiał normę kiedy zmienia się często stanowisko pracy.... ??? Dlatego dużo osób wątpi po dniu, tygodniu, miesiącu... Cóż się dziwić wtedy są takie negatywy...
nana 2015-09-14 15:26:55
Oj ale kręcisz Aaaa... a co powiesz na temat zwalniających się pracowników z kilkuletnim stażu? Z rozszarpanymi nerwami?? Ludzie nie wytrzymują tej harówki i tych marnych groszy. Mówisz, ze Panie z Ukrainy agencja zabierała dużo?? A jak pojechały w rejon Warszawy to tam im zabierać nie będą?? Weźcie skończcie oszukiwać ludzi i wciskać ciemnotę! Na szczęście kończą się czasy, gdzie jak to we wibo mówiono, że za bramą stoją chętni do pracy. Gdyby tak nie było, nie chwytali by się jak tonący brzytwy - pracowników z Ukrainy. Nawet oni was wyśmiali i pojechały tam gdzie można zarobić.
2
Aaaa 2015-09-17 21:35:00
Zwalniają się ludzie racja i będą dalej zwalniać też mi nowość. Jest nerwowo nie powiem, że nie... Piszcie co chcecie ja sobie chwalę tę pracę i idzie zarobić Jak się CHCE i się STARA. Pokaż mi firmę gdzie w tych czasach nie ma nerwowych dni i fałszywych ludzi...
figo 2015-11-23 07:15:52
Mowa tu o firmie produkującej kosmetyki Wibo w kartuzach a nie o sklepie meblowym.
ktpina 2015-12-09 17:02:29
NIE POLECAM!!! Okropna atmosfera, szefostwo też!!!
1
Lenaaaaa 2016-01-20 20:34:55
Planowałam złożyć tam podanie o staż lub praktykę w laboratorium ale po przeczytaniu Waszych komentarzy zaczęłam się bać. Powiedźcie, czy w ogóle mogłabym liczyć na płatny staż (pomimo bardzo małego doświadczenia w zawodzie) i czy można się czegoś nowego nauczyć, o ile stażyści nie są zatrudniani tylko w celu wyzysku.
Z góry dzięki! :)
ulka 2016-01-24 17:49:41
nie polecam.
2
Oni 2016-02-11 23:10:36
Oni sobie nic nie robią z tego, że ludzie od nich odchodzą. Przez to, że płacą dobrze, myślą, że za pieniądze można wszystko. To miejsce dla podłych z charakteru lub mających w doświadczeniu techniki mobbingowania. Pozostali to mięso armatnie, pozbawiani jakiejkolwiek energii na życie po pracy. Zastraszanie, zakaz rozmów, zakaz uśmiechania, izolowanie.
3
pl 2016-02-18 20:01:36
Pracuje się w weekendy tez? i ile średnio miesięcznie da się zarobić?
3
Jana 2016-02-20 00:19:23
Minimum 2 tys.
papa 2016-02-21 02:53:16
hahaha, bedziecie robic w soboty i w niedziele.... i po nocach i w ostatniej chwili
1
papa 2016-02-21 02:55:00
a po godzinach poprawiac wady za darmo
1
Lala 2016-03-08 23:57:58
A ja nie narzekam - po podwyżkiach pensja jest bardzo dobra.
Pracowac wszędzie trzeba.
as 2016-03-18 16:12:03
po rozmowie od razu biorą do pracy np. na następny dzień? czy trzeba czekac jakis czas?
4
nick 2016-04-04 13:41:41
a jak wygląda praca i płaca za tę pracę specjalisty ds. handlowych lub pracownika administracyjno-biurowego? (aktualne oferty pracy). Wymagają biegłego angielskiego...bardziej o mowę czy pismo i zrozumienie chodzi?
3
ona 2016-04-11 20:04:03
mnie tam dziwi ze zwalniaja ludzi jak im tyle odchodzi
si 2016-04-18 19:47:11
@chcemo piszesz takim jezykiem, ze sie raczej na specjaliste nie nadajesz ;) a o dziwo musiales byc gdzies kierownikiem ze taki obeznany w zwolnieniach jestes, albo tam pracujesz... co to w ogole za opinia od kogos kto z posta wynika ze tam nie pracuje
nikt kto tam pracuje nie moze napisac nic szczerze dobrego, chyba tylko zeby sie podlizac
kj 2016-04-18 19:58:29
brak opinii kj do ktorego odnosi sie post
lala 2016-09-05 14:59:09
Żal mi tych ludzi którzy tam pracują i są wykorzystywani psychicznie
1
Ewa 2016-09-27 18:14:26
Czy ktoś może napisać jakąś aktualną opinie na temat pracy w dziale handlowym, ewentualnie administracja, księgowość ?
1
Pracowałam tam 2016-09-27 22:22:58
Nie Polecam, masakra w księgowości i administracji. Ciagle wyzysk i psychiczne wykorzystywanie. Wszędzie ale tylko nie do Wibo.
1
Ewa 2016-09-28 22:22:41
Dzięki, nie mam parcia na pracę ale zadzwonili. Pracowałam niedawno w korpo i nigdy więcej. Tak podejrzewałam, że w Wibo jest podobnie...
1
Były pracownik 2016-10-30 15:16:25
Ja osobiście pracując przy lakierach nie popieram że halę są wentylowane gdyż smród jest nie do wytrzymania tak samo jak atmosfera wśród pracowników pracować z Beata lub Ewa to krzyż Pański są to kobiety tak wulgarne i nie uprzejme może i stali pracownicy mają dobre pensje i wogole ale ci co pracują nawet po dwa lata są cały czas na umowę zlecenie i są traktowani jak zwykły śmieć także życzę powodzenia wszystkim zadufanym w sobie i widzacym własny czubek nosa
3
Nick 2016-11-10 20:24:49
praca na umowę zlecenie a co z ubezpieczeniem zdrowotnym jest ?
2
Zostaw swoją opinię o Wibo - Kartuzy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wibo