brak logo

durasan s.a

Warszawa

Opinie o durasan s.a

asiaa 2011-09-27 21:41:27
Witam. Czy ktos pracował lub pracuje w durasan ? pojawiły sie ogłoszenia,ze firma szuka przedstawicieli. Czekam na opinie:)
luki 2011-09-27 22:52:04
takze to samo pytanie
olo 2011-09-28 14:22:52
odradzam!
Ti 2011-09-28 21:17:00
irytujace są te odp. odrazadzam..... dlaczego jakies szczegółu..... jakie zarobobki???? jakie auta???? jakie warunki pracy.... a nie odradzam....
SZYBKI 2011-10-28 15:15:02
Nie znam firmy, obserwując z boku dość często pojawia się ogłoszenie na DT-H. Zastanawiam się czym jest spowodowana rotacja.
z branży 2011-10-28 15:29:16
właśnie, jakiego wuja cały czas szukają nowych ph skoro to taka dobra firma podobno ? z tym, że każdy ph odchodzi sam po kilku miesiącach, a prawdą jest, że firma sprzedaje produkty chiński na polskim rynku i ma wątpliwą renomę
anonim 2011-10-28 15:39:47
uwaga, firma szuka (usunięte przez moderatora) jako PH, bo sprzedaje chiński badziew mocno wątpliwej jakości, co skutkuje masowymi reklamacjami i mocno wkurzonymi klientami, którzy szybko uciekają, a w takiej sytuacji żaden mądry PH tam długo nie popracuje, bo zamiast robić sprzedaż i dobrze zarabiać to nabawi się tylko nerwicy od szarpania się na reklamacjach, bo te są masowe i fatalnie załatwiane, nie polecam pracy w tej firmie nawet na kilka miesięcy, to taki odpowiednim firmy Dobro.... w branży okien pcv,. też żaden ph tam nie chce pracować, bo nie jest samobójcą !!!
z rynku 2011-10-28 15:51:49
to chiński produkt typowo marketowy, często jest z Castoramie np. i innych marketach, jakość adekwatna do niskiej ceny, żaden dobry przedstawiciel nie będzie tego sprzedawał, bo zeszmaci swoje dobre imię i nazwisko, stąd taka rotacja, każdy jak już zrozumie w co wdepnał to szybko się zzija
Pytalski 2011-11-01 20:54:39
no własnie, moze ktos kto pracuje w tej firmie udzieli konkretnych informacji na temat warunków tam panujacych
-zarobki
-narzędzia pracy
-target do zrealizowania
-atmosfera pracy
-klient docelowy?
DZIENKS
aaa 2011-11-23 01:33:27
No właśnie się chyba nie doczekasz, każdy odradza a żadnego szczegółu
znawca firm 2011-11-23 15:36:47
firma bierze tylko młodych ludzi bez doświadczenia, którzy ciężko pracują pół roku, a potem następny, to taka polska polityka cięcia kosztów i wiecznej rotacji, choć to samobójstwo rynkowe na dłuższą metę, ale widać taka jest polityka zarządu firmy, stąd też tak częste ogłoszenia o nowej rekrutacji na przedstawicieli
ph 2011-11-23 15:41:32
na poparcie mojej tezy popatrzcie tutaj :

http://www.pracuj.pl/praca/durasan;kw

szukają ph we wszystkich województwach czyli 16 lokalizacji, a firma jest na rynku od dawna i wcale nie tworzy sieci sprzedaży czy ph od zera, co oznacza, że wymienia całość kadry regularnie co jakiś czas, stąd taka rotacja i ciągłe ogłoszenia o rekrutacji. Każdy kumaty ph już dawno wie jak to działa i o co w tym chodzi.
znawca 2011-11-23 17:17:58
firma na dzisiaj posiada pełną obsadę ph w całej Polsce, więc to, że szukają we wszystkich lokalizacjach oznacza, że chcą kilku z tej obsady pewnie wykopać, jeśli tylko znajdą na ich miejsce lepszych, najlepiej przejętych od konkurencji, więc polecam obecnym ph dużą ostrożność
pietrek 2011-11-26 08:18:25
Ozim to Ty takie brednie wypisujesz??
pzdr dla wszystkich pracownikó durasan - przyda sie im bo nie maja lekko
Tragedia 2013-07-14 10:28:18
Praca jako PH w tej firmie to kpina. Rotacja na jest srednio co 6 miesiecy. Towaru brak to standard a serwis dziala fatalnie. Szczerze odradzam
Roma 2013-07-25 10:48:46
Nie pracowałam ale kilku moich znajomych tam pracuje,
jedna z największych i szybko rozwijających sie firm w mieście. Ci co pracują wypowiadają się dobrze o zarobkach, słabo o ilości obowiązków i pracy. Tyle wiem. Jeśli chodzi o pracę PH, wiem nie wiele, tylko jeden znajomy pracował ale nie wyrabiał jakiś tagetów już nie pracuje.
GG 2014-11-05 16:17:01
A jak obecnie wygląda pozycja firmy?? jakość produktów
I jakie warunki pracy mają PH ?
-zarobki
-narzędzia pracy
-target do zrealizowania
-atmosfera pracy
-klient docelowy?
Z góry dziękuję za informację, osobom które mają wiarygodne informacje :-)
kapitan zielona cebulka 2015-01-28 19:07:58
ja również tak jak poprzedniczka (fascynujący nick, gratulacje...) uważam się za fachowca który nie przystanie na standardowe warunki i umowę z kserokopiarki. co w takim razie leposzego może mi zaproponować w kontekście tych warunków firma durasan s.a? tez prosze napiszcie które elementy umowy podlegają negocjacji, oksik?
Zbig 2015-01-28 19:33:26
To firma którą należy omijać szerokim łukiem.Atmosfera w centrali fatalna. Wszyscy panicznie boją się włascicieli.Zarobki w granicach 2000 netto z czego część w kopercie.Targety nie do zrobienia bo produkt DURASAN jest trudno sprzedawalny. Auta - stare Ople.Prezes dużo obiecuje mało robi. Po 6 miesiącach każdy PH rezygnuje.Żeby się dowiedzieć jakie są standardy DURASAN wystarczy zajrzeć na zaplecze Markpolu gdzie jest magazyn DURASANU. Praca tylko dla zdesperowanych.
1
Dkzad 2015-03-06 15:14:45
Roboty po "pióra" nie masz pomysłu na sprzedaż i na siebie to lepiej się nie zatrudniać. Jeżeli robisz target to jest dobrze a wręcz b.dobrze. Atmosfera w centrali OK, wiadomo jak ktoś ściemnia to się boi i robi sie nerwowy jeżeli nie masz sobie nic do zarzucenia to czego się bać. Samochody raczej OK Astry IV i Volviaki. PH jeżdżą oplami.Jak każda firma ma działy które kuleją, pozdro dla dziewczyn z BOK-u. Generalnie w okolicy jedna z fajniejszych firm. Jak będą kogoś potrzebować na miejscu to może znów się zatrudnię. Aha PH do tej pory trzaskali po 8 do 9 tyś kilometrów na miesiąc ale widzę że nowy podział jest duuuużo lepszy.
pehowiec 2015-06-30 21:36:31
tyś chyba ocipiał, to kiedy ph pracowali skoro robili po 9 tys. km miesięcznie?? to oznacza że ponad połowa ich miesiecznego czasu pracy była za kółkiem, a gdzie praca handlowa? utrzymywanie takiego ph nie ma sensu bo pracuje raczej jako kurier a nie handlowiec, optymalne przebiegi miesieczne dla ph to góra 5 tys km i to przy sporym rejonie pracy
Tralalala 2016-01-26 09:16:32
No ciekawe gdzie też są szkoleni i przez kogo. O ile dobrze pamiętam to byłem osobiście na "szkoleniu" organizowanym przez tą firmę w Castoramie, hmmm..... normalnie czeski film.
PH 2016-02-26 15:07:36
Pracowałem jako przedstawiciel 2000 tys podstawa 2000 tys prowizja o ktorej mozecie pomażyć chyba ze wszystkich swoich klientów bedziecie oklamywac a po miesiacu wszystko beda chcieli oddac , najlepiej jak byscie jezdzili od 5 rano do 20 , cała centrala to buraki jakich malo dbających o swoje kieszenie a wszystkich innych mających w dupie , i zakupcie sobie segregator najlepiej 1000000 stron abyscie mieli miejsce na notowanie reklamacji zebyscie nie zapomnieli co gdzie komu sie spieprzylo krótko mówiąc w tak patologicznej firmie nie mialem jeszcze okazji pracowac Omijać szerokim łukiem
biały montaż 2016-02-26 15:40:53
a co byś chciał innego w temacie reklamacji skoro produkty tej firmy to chiński szajs jednorazowy!
bordo 2016-05-11 11:38:30
o proszę, niby firma nie szukała, a jak już zaczęli poszukiwania, to wrzucili 3 ogłoszenia na przedstawiciela handlowego na raz. Nie wiem jednak jak to ma się do siedziby firmy, skoro ta jest w Warszawie. Może działają na innych województwach? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o durasan s.a - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie durasan s.a