logo Maxcess

Maxcess

Bugaj

Opinie o Maxcess

hahaha 2015-07-05 20:58
Volkswagen we wrześni przyjął już 400 osób,docelowo ma być 3000 Maxcess nie ma pojęcia ile osób złożyło swoje Cv do tego koncernu :)Ten jeden telefon,każdy chce lepszej przyszłości mała firma w Bugaju tego Wam nie zagwarantuje.Otwarcie już jesienią 2016 ;) To do zobaczenia przyjaciele aplikujcie na ogłoszenia (usunięte przez administratora)
Poszukujący 2015-07-08 12:31
Można wiedzieć jakie maszyny posiada firma? Jakie warunki pracy, jakie detale jaka kasa. Trochę na cnc popracowałem ale mam dość mojego miejsca pracy i chyba czas na zmiany. Do kogo ewentualnie się zgłosić?
Darek 2015-07-13 09:10
Witam. Czy praca w firmie jest na 3 zmiany??
max 2015-07-29 12:11
NIECH WSZYSCY CHETNI ZGLASZAJA SIE DO BYLEGO TOKARZA SUPER FACHOWCA POZNIEJ LIDERA POD---DALACZA RAFALLALA RAFAL CZY COS TAM PRACOWAL W TOYOCIE TO JEST WYKLADNIK TEJ FIRMY TO JEST WSZYSTKO CO O TYM ZAKLADZIE MOZNA POWIEDZIEC
1
były pracownik 2015-08-12 14:08
widzę że po kilku latach niewiele się zmieniło, syf jaki był taki jest !! ciekawe czy kadrowo coś się pozmieniało, i czy tym z góry nadal tak odbija !!
klemensik 2015-10-01 14:24
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panowie o tym VW jakby tam kase za darmo dawali, na poczatek tzreba sie dostac czyli przejesc test, rozmowy i badania.sama stawka was tez nie zadowoli bo na poczatek jest to kolo 2800-2900 brutto czyli kolo +/- 2000 tys na lapke wiec nie za bogato, trzeba doliczyc dojazdy, paraca oczywiscie na 3 szychty na razie bo napewno bedzie czterobrygadówka, Sama praca za ciekawa nie jest bo monotonia wciaz to samo razy co najmniej 240 razy dziennie i tzreba zapierdalac nie ma kawki czy papieroska kiedy sie zachce. W soboty sie parcuje niby jak sie chce ale naciski sa bo premii nie bedzie, w niedziele nadgodziny od 18 do 6 rana w poniedzialek. tak ze nieraz wekendów nie ma pivka sie nie napijemy i grilka latem nie zjemy bo arbait.
1
ktoś 2015-10-02 14:09
Nadal są poszukiwani tokarz CNC, nowe maszyny mają się pojawić. A operatorzy maszyn zarabiają dużo więcej niż wspomniane przez ciebie 2 tyś. Ale zawsze znajdzie się temat do narzekania tutaj na forum.
guru 2015-10-17 21:22
Napiszcie lepiej o tym waszym funduszu socjalnym,dlaczego nie każdemu się należy chociaż co miesiąc zabieracie składki z wypłaty.
xxx 2015-10-23 15:04
Nikt ci (usunięte przez administratora) nie zabiera nic z wypłaty! Jak nie znasz się na przepisach to idz do Andrzeja i ci wytłumaczy. Jak widać ciemnota ludzka nie zna granic.
robol 2015-10-27 12:51
Panie planisto Rafale W. jak się pracuje?
ktos 2015-12-14 08:30
jedziesz
Były pracownik 2015-12-14 19:17
zarobki ok 23zł/h brutto w przypadku operatorów CNC.
bk 2016-02-02 19:12
Widzę zainteresowanie pracą w tej firmie jest. To chyba o czymś świadczy, prawda? A dla tych co tylko narzekają i im tak niedobrze niech zmienią pracę i zrobią miejsce dla nowych, chętnych, młodych umysłów, których jak widzę nie brakuje. Sam tam aplikowałem, jestem po rozmowie i tylko czekam na telefon. Firma zatrudnia po odpowiednim technikum z tego co widzę, więc możliwość na start jest, zresztą wielu tam z tego co mi wiadomo pracuje od lat i jakoś o zmianie nie myślą, a i Maxcess jest zainteresowany pracą na dłużej, więc opcja pracy jak dla mnie bardzo ciekawa, szczególnie, że robota niemonotonna i nie polega tylko na "start/stop" i tak w kółko. Mam paru znajomych pracujących tam i żaden nie narzeka, ale z tego co widzę to tutaj w 80% frustraci wchodzą i komentują (jak na większości stron o pracodawcach). Z tego co zauważyłem to niektórzy chodzą do pracy byle jak odwalić robotę i narzekać. Trochę zaangażowania drodzy Panowie. Co do VW to cóż... Warunki zatrudnienia może i atrakcyjne, bo na start niby 2800 brutto podstawy - z dodatkami i socjalem i tak wyjdzie z 2 i pół kafla także całkiem okej na początek. Ale czy tam faktycznie tak kolorowo jest? Pewnie zależy od działu i co kto lubi... Pozdrawiam.
robol 2016-02-07 19:29
Niech założą gpsy na wszystkich maszynach to nie będzie już tak kolorowo,a nocki służą do opierdalania się a nie do roboty :)Notowania firmy spadają to coś musi znaczyć.
uszaty 2016-03-01 08:40
Co za wredne komentarze ,zero litości współczucia dla często nie z własnej winy spowodowanej sytuacją życiową.
To jest ten dziki kapitalizm ,gdzie dla słabego człowieka nie ma miejsca liczy się maksymalizacja zysków konsumpcja i materializm które prowadzą to do braku człowieczeństwa, humanitaryzmu i zdziczenia obyczajów.
1
geniu 2016-03-08 11:02
Pracowałem dłuższy okres w tej zakładzie,więc mogę trochę powiedzieć by omijać z bokiem te firmę. I z wypłatą,traktowaniem i atmosfera. To mają być zarobki? Chyba że pracujecie dla rozrywki a te marne dajecie dla rydzyka na waciki. Można godnie zarabiać i kieckę coś z tego ale napewno nie w tej firmie a tym bardziej przy tej osobach kierujących tym zakładem.
Zakład to dno.
Robuś 2016-04-12 20:10
2tys to zarabia w Poznaniu kasjerka w biedronce a operatorCNC zaczyna od stawki 15netto [z doswiadczeniem]a firma Maxcess nie ma swojej siedziby w Poznaniu wiec zarobki na poziomie 2tys wystarcza dla biedoty z wrzesni.
Nie ma dojazdow autobusem itp tylko samochodem wiec trzeba odliczyc kase na dojazdy wiec tak rozowo nie ma i niech nikt nie pie....li o dojazdach w 4 bo wiadomo jak to bywa.
Odradzam a dla zdesperowanych polecam VW.
Andrzej 2016-04-16 14:24
Proszę o informacje, który z naszych operatorów CNC zarabia 2000 netto? Może któryś by chciał, bo ma za dużo? Jak widzę wypowiadają się tutaj dupki, osoby, które chyba mają za dobrze. Sami wiecie ile zarabiacie i nie zamierzam tego ujawniać, ale jak ktoś ma za dużo to ja mogę wam w tym pomóc. Naprawdę wolę zatrudniać zmotywowanych "... z Wrześni" i ludzi w Gniezna niż .... z innych miast regionu. Naprawdę, jak komuś jest z nami źle to w....ć! Sorry, ale powyższe komentarze, wyprowadziły mnie z równowagi. Zresztą chyba niedługo sam zaproponuję "selekcję", bo jest z nami kilku obiboków, którzy innym niszczą życie i psują wyniki zakładu. I proszę niech się wypowiadają aktualni pracownicy, a nie kiedyś zwolnione słabe jednostki, które wylewając swoją frustrację tutaj na forum niszczą wizerunek zakładu.
ktoś 2016-04-25 06:20
w polsce są zarobki dampingowe czyli europa wschodnia jest kolonią taniej siły roboczej ponieważ od 1989 roku jak upadł komunizm w polsce wciskali nam kit o tanim państwie czyli bieda robotnik, te wszystkie zachodnie firmy które przyszły do polski po to żeby płacić mało a mieć gigantyczne zyski, sztuką jest złapać jelenia do roboty za 1850 złoty brutto. firma maxcess płaci tyle ile, ile płaci bo wiedzą że i tak się znajdzie człowiek który będzie chciał pracować.
Spawacz D. 2016-04-25 07:57
Nie denerwój się Andrzeju.. Spawacze też mało zarabiają. Nie tylko operatorzy.
Miłek 2016-05-16 18:13
Ale przychodząc do pracy umawiamy sie na podwyżkę po okresie próbnym czy tez po jakimś innym czasie co nie jest spełniane!
Andrzej 2016-05-23 14:03
Łukasz, dziękuję za twoją wypowiedż. I, że nie boisz się ujawniać swoich danych. Tutaj większość kryje się za zasłoną anonimowości... jakby nie potrafili otwarcie dyskutować. A wracając do twojej wypowiedzi. Ja nikomu nic nie obiecuję odnośnie podwyżek. Nie ma z automatu podwyżej podczas podpisywania kolejnej umowy o pracę. Za tą są coroczne podwyżki generalne wynagrodzenia a wszystko co "pomiędzy" pozostawione jest w gestii przełożonego, to on musi uargumentować, jeśli widzi taką potrzebę wzrost wynagrodzenia dla pracownika.
bobek 2016-06-11 19:36
Andrzeju,

Sam dzwonisz do ludzi oferując pracę,dobry specjalista za te wasze zaskórniaki nie przyjdzie.Docencie pracowników i nie dajcie im odchodzić w poszukiwaniu lepszego bytu i zarobków.Każdy z nas wie ile dobry pracownik powinien zarabiać i nie zwalniajcie ludzi za to że ktoś wyraził swoje zdanie,a przy tym nacisnął komuś na odcisk.

Pozdrawiam
Piko 2016-06-13 12:53
Pozdrowienia dla ludzi naprawdę znających się na swoim fachu! Przede wszystkim Pana kontrolera. Mistrzunio Krzysiu pomimo, że jest świnią tez zna sie na tym co robi.
Miłek 2016-07-08 07:34
te atrakcyjne warunki to 22-23zl na godz brutto
4
Łukasz 2016-08-01 17:39
Andrzej ktos pisze na forum pod moim Nazwisku.Nigdy sie nie udzielałem na takich portalach i nie bede. Przez przypadek sie dowiedzialem ze ktos sie podszywa pod moje nazwisko i chciałem to sprostowac.
Łukasz 2016-08-01 17:44
Kolego dlaczego podszywasz sie pod czyjeś nazwisko i wypisujesz jakies bzdury na forum.
HR 2016-08-05 15:49
CNC operator / frezer (na sterowniki heidenhain - preferencyjnie) poszukiwany... :-)
Zresztą, jak słyszeliście na piątkowym spotkaniu.
Miłek 2016-08-09 21:09
Tak czy tak odchodze z koncem roku do lepszej firmy za lepsza stawke ale o obecnej firmie nie bede zle pisal..
Lukasz 2016-08-15 11:04
Śmieciu jeśli nie przestaniesz podszywać się pod moja osobe zgłoś że to na policje.Tak Cię to bawi to zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni.
2
jedziesz 2016-08-15 18:25
moim zdaniem mydlą nowym pracownikom oczy jak ten maxcess jest zajebisty a jest inaczej powiedzmy sobie prawde szukają tanią siłę roboczą
HR 2016-08-24 08:37
Rekrutacja to standardowo rozmowa rekrutacyjna w ramach której duży nacisk kładziony jest na znajomość rysunku technicznego (pytania w oparciu o rysunek), języka sterowania jeśli chodzi o operatorów CNC (G-kody przy sinumerikach i cykle przy heidenhaimach). Przy maszynach CNC w grę wchodzi jeszcze test ze znajomości rysunku technicznego.
Ale to wszystko nie jest jedynym kryterium, liczą się ambicje i chęć. Często widać w oczach kandydata, że pomimo braku jakiejś wiedzy technicznej da on / ona sobie radę z nowymi wyzwaniami. Dlatego w pierwszej kolejności przed rozpoczęciem rekrutacji z rynku oceniamy ludzi, których już mamy w zakładzie i jak można to dajemy szansę na awans na wyżej płatne stanowisko.
Mam nadzieję, że świetni pracownicy / wszyscy u nas zatrudnieni wiedzą, że mogą liczyć na możliwość rozwoju. Niektórzy o tym mówią głośno i mamy ich na uwadze, jak się pojawiają nowe możliwości, inni przychodzą tutaj aby przepracować 8 h i nie interesuje ich nic więcej.
1
ktoś 2016-09-23 14:32
wciąż są ogłoszenia dla operatora cnc ja myślę że problemy ze znalezieniem pracowników będą się nasilać ale czasy taniego bieda pracownika się kończą lub się już skończyły trzeba za takiego pracownika płacić słono płacić .
płać i płacz.
Warto nie być tam 2016-10-23 22:50
Pierwszy raz od czasu jak doszedłem z tej firmy i mogę powiedzieć jedno
BOŻE JAKIE SZCZĘŚCIE
Pracowałem jako monter to wszystko mam w jednym paluszku co i jak z tymi walkami za marne 2200 na rękę dwa lata temu.
A teraz nowy zawód i 6000 na rękę
Więc,to nikomu nie polecam tej firmy nigdy.
Nauczcie i się innych zawodów bo warto byle nie tam
Będziecie nikim
nik 2016-11-20 15:56
ciekawe co to za zawod, ze na poczatku 6000 na rękę, dobre bajki
ktos 2016-11-26 12:48
nie dajcie się nabrać na to że w ogłoszeniu piszą dobrze płacą to jest ściema płacą bez premii bo każdy pretekst jest dobry że by nie dać premii i te dobre warunki płacowe to 2200 netto .
dobry warunki płacowe to 5000 PLN netto za takie pieniądze pracownicy mają motywacje.
X500 2016-11-28 17:49
2200 netto to moze jest atrakcyjne jak jakis mlody z rodzicami mieszka i zaczyna pracę. Wez kredyt na mieszkanie, utrzymaj i ubezpiecz auto, a potem spróbuj założyć rodzinę... Dziwić się potem, że ludzie wyjeżdżają z tego kraju. Albo ida do vw gdzie na normalnyn stanowisku maja minimum 3k na rękę na start. Co w porownaniu do zachodu i tak jest biedą biorac pod uwagę ceny produktow i usług.
Były_pracownik 2016-12-24 21:41
Witka ludziska.

Pracowlem w tej firmie przez kilka lat, jakos do gustu mi nie przypadla, zwolnilem sie.
Co moge powiedziec - no coz, albo grasz w zespole donosicieli albo jestes na tej gorszej pozycji startowej.
A tak na marginesie, sadzilem, ze ten skansen zostal juz dawno zamkniety.

Firmy nie polecam!!!

Zycze wytrwalosci zdesperowanym,
Byly pracownik.
1
lucky_boy 2016-12-26 10:07
Witam, o ile mi wiadomo firma MIKROMA we Wrześni szuka pracowników. Praca na nowoczesnych maszynach, narzędzia, pomiarówka na najwyższym poziomie nie to co u nas !

Zobaczcie na stronie internetowej jest oferta:

http://www.mikroma.com/job

Wynagrodzenie nieporównywalnie lepsze niż w naszej firmie Maxcess !!!!

Byłem na rozmowie dostałem ofertę pracy :-)

1
Gość 2016-12-28 23:52
Ludziska przeczytajcie i pomyślcie, jak Wam coś nie pasuje, to można zmienić.
Jest przysłowie, nie narzekaj na Pana swego, bo możesz trafić na bardziej gorszego !
1
rozum 2017-01-05 06:49
Slyszalem ze firma poszukuje kogos do utrzymania ruchu. Czy moze ktos cos powiedziec o pracy w tym dziale?
1
ktoś 2017-02-13 08:09
maxcessie panuje zła atmosfera . bieda pracownicy nie chcą się dymać na kasę.
5
uszaty 2017-03-02 17:58
nie polecam tej firmy
1
u 2017-03-22 11:24
he he he
Iwona 2017-04-04 09:29
Pracujesz w Maxcess? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie. Na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy?
k 2017-04-16 16:00
mikroma szewczyka to jest shit . zatrudnili 30 lub 40 ukraińców i płacą im minimalną 2000 pln brutto i drugie tyle za każdego pracownika agencji rekrutacyjnej
Szary 2017-04-19 21:04
Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej!
kolega 2017-04-26 15:55
ta firma to niezłe bagno, zastanówcie się dwa razy zanim podejmiecie współpracę
oszolomy 2017-05-10 15:22
przyszedles do roboty na pewno z pola nauczyli cie roboty a teraz pier----lisz glopoty co ty nowego mogles się nauczyć jak przedetem nic nie umiales
1
Iwona 2017-05-22 12:17
@Szary @kolega co sprawia, że macie taką opinię na temat Maxcess? Ważne dla osób szukających informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy będą merytoryczne opinie, które konkretnie wymieniają dobre i słabe strony pracy w firmie. Moglibyście rozszerzyć swoją wypowiedź? Ważne jest też to, że niektóre rzeczy, które sprawiają że Wam praca w firmie nie odpowiada, dla innych mogą nie mieć aż takiego znaczenia.
Zostaw swoją opinię o Maxcess - Bugaj
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maxcess