logo Maxcess

Maxcess

Bugaj

Opinie o Maxcess

robol 2016-02-07 19:29
Niech założą gpsy na wszystkich maszynach to nie będzie już tak kolorowo,a nocki służą do opierdalania się a nie do roboty :)Notowania firmy spadają to coś musi znaczyć.
uszaty 2016-03-01 08:40
Co za wredne komentarze ,zero litości współczucia dla często nie z własnej winy spowodowanej sytuacją życiową.
To jest ten dziki kapitalizm ,gdzie dla słabego człowieka nie ma miejsca liczy się maksymalizacja zysków konsumpcja i materializm które prowadzą to do braku człowieczeństwa, humanitaryzmu i zdziczenia obyczajów.
1
geniu 2016-03-08 11:02
Pracowałem dłuższy okres w tej zakładzie,więc mogę trochę powiedzieć by omijać z bokiem te firmę. I z wypłatą,traktowaniem i atmosfera. To mają być zarobki? Chyba że pracujecie dla rozrywki a te marne dajecie dla rydzyka na waciki. Można godnie zarabiać i kieckę coś z tego ale napewno nie w tej firmie a tym bardziej przy tej osobach kierujących tym zakładem.
Zakład to dno.
Robuś 2016-04-12 20:10
2tys to zarabia w Poznaniu kasjerka w biedronce a operatorCNC zaczyna od stawki 15netto [z doswiadczeniem]a firma Maxcess nie ma swojej siedziby w Poznaniu wiec zarobki na poziomie 2tys wystarcza dla biedoty z wrzesni.
Nie ma dojazdow autobusem itp tylko samochodem wiec trzeba odliczyc kase na dojazdy wiec tak rozowo nie ma i niech nikt nie pie....li o dojazdach w 4 bo wiadomo jak to bywa.
Odradzam a dla zdesperowanych polecam VW.
Andrzej 2016-04-16 14:24
Proszę o informacje, który z naszych operatorów CNC zarabia 2000 netto? Może któryś by chciał, bo ma za dużo? Jak widzę wypowiadają się tutaj dupki, osoby, które chyba mają za dobrze. Sami wiecie ile zarabiacie i nie zamierzam tego ujawniać, ale jak ktoś ma za dużo to ja mogę wam w tym pomóc. Naprawdę wolę zatrudniać zmotywowanych "... z Wrześni" i ludzi w Gniezna niż .... z innych miast regionu. Naprawdę, jak komuś jest z nami źle to w....ć! Sorry, ale powyższe komentarze, wyprowadziły mnie z równowagi. Zresztą chyba niedługo sam zaproponuję "selekcję", bo jest z nami kilku obiboków, którzy innym niszczą życie i psują wyniki zakładu. I proszę niech się wypowiadają aktualni pracownicy, a nie kiedyś zwolnione słabe jednostki, które wylewając swoją frustrację tutaj na forum niszczą wizerunek zakładu.
2
ktoś 2016-04-25 06:20
w polsce są zarobki dampingowe czyli europa wschodnia jest kolonią taniej siły roboczej ponieważ od 1989 roku jak upadł komunizm w polsce wciskali nam kit o tanim państwie czyli bieda robotnik, te wszystkie zachodnie firmy które przyszły do polski po to żeby płacić mało a mieć gigantyczne zyski, sztuką jest złapać jelenia do roboty za 1850 złoty brutto. firma maxcess płaci tyle ile, ile płaci bo wiedzą że i tak się znajdzie człowiek który będzie chciał pracować.
1
Spawacz D. 2016-04-25 07:57
Nie denerwój się Andrzeju.. Spawacze też mało zarabiają. Nie tylko operatorzy.
Miłek 2016-05-16 18:13
Ale przychodząc do pracy umawiamy sie na podwyżkę po okresie próbnym czy tez po jakimś innym czasie co nie jest spełniane!
Andrzej 2016-05-23 14:03
Łukasz, dziękuję za twoją wypowiedż. I, że nie boisz się ujawniać swoich danych. Tutaj większość kryje się za zasłoną anonimowości... jakby nie potrafili otwarcie dyskutować. A wracając do twojej wypowiedzi. Ja nikomu nic nie obiecuję odnośnie podwyżek. Nie ma z automatu podwyżej podczas podpisywania kolejnej umowy o pracę. Za tą są coroczne podwyżki generalne wynagrodzenia a wszystko co "pomiędzy" pozostawione jest w gestii przełożonego, to on musi uargumentować, jeśli widzi taką potrzebę wzrost wynagrodzenia dla pracownika.
bobek 2016-06-11 19:36
Andrzeju,

Sam dzwonisz do ludzi oferując pracę,dobry specjalista za te wasze zaskórniaki nie przyjdzie.Docencie pracowników i nie dajcie im odchodzić w poszukiwaniu lepszego bytu i zarobków.Każdy z nas wie ile dobry pracownik powinien zarabiać i nie zwalniajcie ludzi za to że ktoś wyraził swoje zdanie,a przy tym nacisnął komuś na odcisk.

Pozdrawiam
Piko 2016-06-13 12:53
Pozdrowienia dla ludzi naprawdę znających się na swoim fachu! Przede wszystkim Pana kontrolera. Mistrzunio Krzysiu pomimo, że jest świnią tez zna sie na tym co robi.
Miłek 2016-07-08 07:34
te atrakcyjne warunki to 22-23zl na godz brutto
4
Łukasz 2016-08-01 17:39
Andrzej ktos pisze na forum pod moim Nazwisku.Nigdy sie nie udzielałem na takich portalach i nie bede. Przez przypadek sie dowiedzialem ze ktos sie podszywa pod moje nazwisko i chciałem to sprostowac.
Łukasz 2016-08-01 17:44
Kolego dlaczego podszywasz sie pod czyjeś nazwisko i wypisujesz jakies bzdury na forum.
HR 2016-08-05 15:49
CNC operator / frezer (na sterowniki heidenhain - preferencyjnie) poszukiwany... :-)
Zresztą, jak słyszeliście na piątkowym spotkaniu.
Miłek 2016-08-09 21:09
Tak czy tak odchodze z koncem roku do lepszej firmy za lepsza stawke ale o obecnej firmie nie bede zle pisal..
Lukasz 2016-08-15 11:04
Śmieciu jeśli nie przestaniesz podszywać się pod moja osobe zgłoś że to na policje.Tak Cię to bawi to zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni.
3
jedziesz 2016-08-15 18:25
moim zdaniem mydlą nowym pracownikom oczy jak ten maxcess jest zajebisty a jest inaczej powiedzmy sobie prawde szukają tanią siłę roboczą
HR 2016-08-24 08:37
Rekrutacja to standardowo rozmowa rekrutacyjna w ramach której duży nacisk kładziony jest na znajomość rysunku technicznego (pytania w oparciu o rysunek), języka sterowania jeśli chodzi o operatorów CNC (G-kody przy sinumerikach i cykle przy heidenhaimach). Przy maszynach CNC w grę wchodzi jeszcze test ze znajomości rysunku technicznego.
Ale to wszystko nie jest jedynym kryterium, liczą się ambicje i chęć. Często widać w oczach kandydata, że pomimo braku jakiejś wiedzy technicznej da on / ona sobie radę z nowymi wyzwaniami. Dlatego w pierwszej kolejności przed rozpoczęciem rekrutacji z rynku oceniamy ludzi, których już mamy w zakładzie i jak można to dajemy szansę na awans na wyżej płatne stanowisko.
Mam nadzieję, że świetni pracownicy / wszyscy u nas zatrudnieni wiedzą, że mogą liczyć na możliwość rozwoju. Niektórzy o tym mówią głośno i mamy ich na uwadze, jak się pojawiają nowe możliwości, inni przychodzą tutaj aby przepracować 8 h i nie interesuje ich nic więcej.
1
ktoś 2016-09-23 14:32
wciąż są ogłoszenia dla operatora cnc ja myślę że problemy ze znalezieniem pracowników będą się nasilać ale czasy taniego bieda pracownika się kończą lub się już skończyły trzeba za takiego pracownika płacić słono płacić .
płać i płacz.
Warto nie być tam 2016-10-23 22:50
Pierwszy raz od czasu jak doszedłem z tej firmy i mogę powiedzieć jedno
BOŻE JAKIE SZCZĘŚCIE
Pracowałem jako monter to wszystko mam w jednym paluszku co i jak z tymi walkami za marne 2200 na rękę dwa lata temu.
A teraz nowy zawód i 6000 na rękę
Więc,to nikomu nie polecam tej firmy nigdy.
Nauczcie i się innych zawodów bo warto byle nie tam
Będziecie nikim
1
nik 2016-11-20 15:56
ciekawe co to za zawod, ze na poczatku 6000 na rękę, dobre bajki
ktos 2016-11-26 12:48
nie dajcie się nabrać na to że w ogłoszeniu piszą dobrze płacą to jest ściema płacą bez premii bo każdy pretekst jest dobry że by nie dać premii i te dobre warunki płacowe to 2200 netto .
dobry warunki płacowe to 5000 PLN netto za takie pieniądze pracownicy mają motywacje.
X500 2016-11-28 17:49
2200 netto to moze jest atrakcyjne jak jakis mlody z rodzicami mieszka i zaczyna pracę. Wez kredyt na mieszkanie, utrzymaj i ubezpiecz auto, a potem spróbuj założyć rodzinę... Dziwić się potem, że ludzie wyjeżdżają z tego kraju. Albo ida do vw gdzie na normalnyn stanowisku maja minimum 3k na rękę na start. Co w porownaniu do zachodu i tak jest biedą biorac pod uwagę ceny produktow i usług.
Były_pracownik 2016-12-24 21:41
Witka ludziska.

Pracowlem w tej firmie przez kilka lat, jakos do gustu mi nie przypadla, zwolnilem sie.
Co moge powiedziec - no coz, albo grasz w zespole donosicieli albo jestes na tej gorszej pozycji startowej.
A tak na marginesie, sadzilem, ze ten skansen zostal juz dawno zamkniety.

Firmy nie polecam!!!

Zycze wytrwalosci zdesperowanym,
Byly pracownik.
1
lucky_boy 2016-12-26 10:07
Witam, o ile mi wiadomo firma MIKROMA we Wrześni szuka pracowników. Praca na nowoczesnych maszynach, narzędzia, pomiarówka na najwyższym poziomie nie to co u nas !

Zobaczcie na stronie internetowej jest oferta:

http://www.mikroma.com/job

Wynagrodzenie nieporównywalnie lepsze niż w naszej firmie Maxcess !!!!

Byłem na rozmowie dostałem ofertę pracy :-)

1
Gość 2016-12-28 23:52
Ludziska przeczytajcie i pomyślcie, jak Wam coś nie pasuje, to można zmienić.
Jest przysłowie, nie narzekaj na Pana swego, bo możesz trafić na bardziej gorszego !
1
rozum 2017-01-05 06:49
Slyszalem ze firma poszukuje kogos do utrzymania ruchu. Czy moze ktos cos powiedziec o pracy w tym dziale?
1
ktoś 2017-02-13 08:09
maxcessie panuje zła atmosfera . bieda pracownicy nie chcą się dymać na kasę.
6
uszaty 2017-03-02 17:58
nie polecam tej firmy
2
u 2017-03-22 11:24
he he he
Iwona 2017-04-04 09:29
Pracujesz w Maxcess? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie. Na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy?
k 2017-04-16 16:00
mikroma szewczyka to jest shit . zatrudnili 30 lub 40 ukraińców i płacą im minimalną 2000 pln brutto i drugie tyle za każdego pracownika agencji rekrutacyjnej
Szary 2017-04-19 21:04
Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej!
1
kolega 2017-04-26 15:55
ta firma to niezłe bagno, zastanówcie się dwa razy zanim podejmiecie współpracę
1
Iwona 2017-05-22 12:17
@Szary @kolega co sprawia, że macie taką opinię na temat Maxcess? Ważne dla osób szukających informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy będą merytoryczne opinie, które konkretnie wymieniają dobre i słabe strony pracy w firmie. Moglibyście rozszerzyć swoją wypowiedź? Ważne jest też to, że niektóre rzeczy, które sprawiają że Wam praca w firmie nie odpowiada, dla innych mogą nie mieć aż takiego znaczenia.
1
Ivon 2017-06-14 15:44
Pani Iwono firma nie potrzebuje swojego Misiewicza.
Praca ogólnie ok, zależy od stanowiska. Robić trzeba jak wszędzie, ale nikt z batem nie stoi. Zarobki dobre, na niektórych stanowiskach bardzo dobre, a na niektórych za niskie, ale za to wszystko na umowie, nic pod stołem. Atmosfera w porządku, ludzie ok, zawsze ktoś pomoże. Żeby podj.ebać też się ktoś znajdzie ;)
Ogólnie pozytywnie, ale super nie jest. Dział planowania na niskim poziomie, nie znają się na obróbce. Zabieranie premii przez mistrza, który ma problem z uzasadnieniem swojej decyzji. Problemy z urlopami, trzeba się prosić. Ogólna deorganizacja. Nikt nic nie wie, nie wiadomo co kto ma robić, przełożeni mają problem podjąć jakąkolwiek decyzję, a jak coś jest nie tak to zwalają winę na pracowników. Połowa maszyn w kiepskim stanie, a czasem detale są naprawdę upierdliwe. Utrzymanie ruchu - w takim stanie jak maszyny. Brak wiedzy i lenistwo nadrabiane niezłą gadką. Ale czasem coś im się uda ;)
Pracownicy na maszynie rozliczani z każdych pięciu minut, bo to są koszty, ale wyrzucanie dużych ilości drogiego materiału, śrubek z magazynu i detali które leżą za długo - tego nikt nie liczy. Po tygodniu dorobi się nowe ;)
Kierownictwo ogólnie ok, idzie się dogadać, ale wiadomo liczą się zyski dla firmy... A więc swoje zrobić trzeba. Ogólnie polecam ;)
3
Już mam aneks 2017-06-24 10:46
I w sumie przyzwoite podwyżki teraz... kasa zaczyna być ok.
Iwona 2017-06-27 12:50
Przedstawiciel firmy Maxcess udzielił jakiś czas temu wywiadu specjalnie dla naszego portalu. Znajduje się w oznaczonej na czerwono zakładce wywiad lub pod linkiem http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,69230,wywiad-pawel-kasprzak
Znajdziecie tam odpowiedź na pytania takie jak: Jakich pracowników obecnie poszukuje firma? Jak wygląda proces rekrutacji? Jakie wymagania stawiają Państwo przed kandydatami? Jak wygląda program stażowy?
Zachęcam do zapoznania się z jego treścią.
MAX 2017-07-09 14:17
Przestań głupoty pisać!!!
Gorszego to nie można już!!!
Pracowałem ileś lat i to dno!!!
A nie mam 20l i pierwszy zakład!!!
Mam ponad 25l praktyki zawodowej w paru zakładach i ten jest najgorszy... atmosfera..płaca itd...
1
Andrzej 2017-07-09 14:23
Bajki??
Facet ogarnij się...
Są firmy które doceniają pracowników i wkład,wiedzę...
Zapraszam z drugiej strony poznania do zakładów...
A tym bardziej operatorów...
Sami się przekonacie... jakie można place osiągnąć...
Maxcess?? Porażka życia tylko...
Andrzej 2017-07-09 20:58
Pani Iwono....
Wszystko co pan Paweł powiedział to tylko 30% realnego w tym zakładzie..
Owszem jeśli się uda i sie donosi,wchodzi się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pe, to można czegoś się nauczyć... ale to 0,5 procent...
Pracowałem tam i wiem jak jest...
Bardzo duża rotacja... a tylko spróbuj coś według kodeksu pracy pracować... to masz przerabane...
Wiec jeśli ktoś lubi być pomiatany to ok...
Ale jesli ktoś chce normalnie pracować i mieć pensje by jakoś żyć to nie polecam...
Andrzej HR 2017-07-10 08:43
"Andrzejek" przestań pierdzielić, akurat tutaj muszę się odezwać, bo jak ktoś pisze, że tutaj prawo pracy nie obowiązuje to naprawdę chciałbym mu dać po ryju. Wszystko jest zgodnie z prawem, a ty może sobie tylko myślisz, że prawo pracy jest dla Pracownika... to się mylisz. Pracodawca też ma dużo praw wynikających z kodeksu i ja, jak będzie taka potrzeba to będę to stosował wobec każdego. Prawo obowiązuje wszystkich. Więc proszę cię nie kłam chociaż, jak już "zapewne" wywaliłem cię z tego zakładu.
I rotacji wcale nie ma wysokiej, co za bzdury tutaj niektórzy piszą. Żałosne te wasze coniektóre wypociny, zaglądma tutaj raz na 3-4 miesiące i totalna żenada... poziom dyskusji... rynsztok... Przyjdz jeden z drugim do mnie porozmawiać i wylej co masz w sobie, a ci co już nie pracują niech się zamkną i zajmą nowym miejscem pracy... zapewne też obsmarowywanie... Tylko na to was stać! Za zasłoną anonimowości internetu wszyscy tacy odważni?
Miki 2017-07-12 10:39
Nie polecam nikomu tej pracy a zwłaszcza na magazynie.Dwa debile żądzą tam co nie mają pojęcia. A zwłaszcza R.Cieslik skończony kretyn konfident.Jak kogoś chociaż raz dziennie nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u kierownika to ma srake. Po tygodniu pracy chcieli żebym wszystko umiał i ogarnial
5
Orzeł 2017-07-12 20:29
Okradają nas jawnie w tej firmie i nic nie można z tym zrobić. Jedyne rozwiązanie to zmiana pracy.
2
Iwona 2017-08-12 13:17
@Orzeł w jakim sensie czujesz się okradany przez Maxcess? Opisz sytuacje, która twoim zdaniem jest niezgodna z prawem. Tylko opis merytoryczny i bardziej szczegółowy może pomóc w zrozumieniu sytuacji.
1
Andrzej 2017-09-17 14:54
Ogolnie wazne zeby pracowac po 12-14 wtedy dam podwyzke..Gdzie wy zarobicie na maszynach CNC 2200netto ? no gdzie..
1
Iwona 2017-09-17 15:09
@Andrzej, nie widziałam Twojej wcześniejszej odpowiedzi dotyczącej wywiadu i odniosłam się do odpowiedzi @Orła. Pisałeś, że wiele rzeczy to w 30% prawda, ale jednak informacje o benefitach, szkoleniach, dofinansowaniach, premiach, muszą być prawdziwe, skoro są podawane do informacji publicznej. Mylę się?
Byly_pracownik 2017-09-25 14:13
Witam,
Nie wiem czy to Ty - Pan z rzadko spotykanym nazwiskiem :-)

Jako byly pracownik Maxcess moge powiedziec cos o Waszym skansenie.
Maxcess to jest totalne nieporozumienie - albo masz nosek upaprany na brazowo od lizania, albo masz pod gore...
Wystarczylo popatrzec na kulawego i inncyh.
Donoszenie na kumpli, oczywiscie po kryjomu - zapytajcie krzyska stolarza co na axie robil :-)
Dodatek gumowe ucho oraz lepsze traktowanie.
Gdy ja pracowalem w tej firmie, gralismy z Pawelkiem w pilke na hali, gdy byla tylko Frezarka AXA.

Czlowieku, jaki ty masz chamski oraz arogancki jezyk - piastujesz stanowisko biurowe a zachowujesz sie bardzo wulglarnie oraz prymitywnie wobec wspolpracownikow. Pamietaj, ze to oni wypracowuja na produkcji pensje dla Ciebie, a nie Ty dla nich. Wypadalo by sie zastanowic co zrobic aby poprawic atmosfere w Waszym skansenie.
Pamietaj - nigdy Tobie nie ufalem.
1
Iwona 2017-10-02 14:19
@bylypracownik, a co powiesz o tym procencie i benefitach, o których pisałam z @orlem? Wyszło z tego nieporozumienie i dobrze byłoby gdyby ktoś z innych pracowników Maxcess to skomentował.
Zostaw swoją opinię o Maxcess - Bugaj
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maxcess