brak logo

Zakłady Odzieżowe Wybrzeże

Gdynia

Opinie o Zakłady Odzieżowe Wybrzeże

:) 2016-10-09 19:15
Naprawdę Patologio z Wybrzeża

Nie piszcie tych postów o poszukiwaniach ofert pracy!!!! Wiemy, że chcecie się podlizać cioci, ale na tym forum jest to żenujące!!!!!!! Wiemy, że Wam się praca podoba, bo jak ciocia chroni to włos Wam z głowy nie spadnie. Ale Wybrzeże nie będzie trwało do końca Waszych dni i za jakiś czas zobaczycie jak inne firmy na Was zareagują i na Wasze super doświadczenie:) Wtedy zetkniecie się z prawdziwym rynkiem pracy, który widzi każdy pracownik Wybrzeża bez znajomości.
15
Brawo Ty 2016-10-09 19:50
Nie no przecież co chwilę jest miejsce w marketingu, zaopatrzeniu i księgowości, bo tam są iwspaniałe kierowniczki:) To pracownicy są poniżej poziomu. Z kadry zarządzającej trzeba brać przykład:)
11
pis 2016-10-09 19:53
Co do sekretarki, jeśli się niepodoba prezesowi to niech zmieni. Przecież dla niego musi to być osoba NAJlepsza, a takich mnóstwo na rynku:)
11
Sis 2016-10-09 20:20
Te co po znajomości dostały pracę .albo dobra koleżanka wkręciła do firmy to d...chrony jolki za to maja raj we firmie .Mogą poniewierać ludźmi jak chcą ,a te sztuczne uśmiechy na twarzach ....wystarczy spojrzeć. ..... bez komentarza brak pokory i szacunku do ludzi

16
J 2016-10-09 22:59
Kadra zarządzająca po hotelarstwie Koń by się uśmiał a zebra rozpłakała hihihi
15
Pwn 2016-10-09 23:31
Idź spać bo jutro w pracy się widzimy poszukiwaczu pracy
13
jaszczurka 2016-10-10 08:07
Masakra co to za firma sam jad w ludziach siedzi a Jolanta tylko syczeć umie kssssssss
21
kora 2016-10-10 20:35
dzisiaj wszystkie oglądałyśmy siebie nawzajem w pracy i nie tylko ale cóż pracować trzeba Jola także
bka 2016-10-11 06:22
Wiecie ,że zamiast stanowiska dyrektor ds.marketingu powinno powstać nowe wraz z działem , którym kieruje . Nowe stanowisko to dyrektor ds.manipulacji . To na m.. i to na m a jaka różnica
20
lok 2016-10-11 10:25
co prawda to prawda , tak tu manipulują i kręcą ludźmi, że ja do tej pory chodzę zakręcona
16
Ja 2016-10-18 12:49
Usłyszałam świetną wypowiedź właściciela Firmy odnoszącej od wielu lat sukcesy na całym świecie. Jak odnieść taki sukces ? Cytat: zatrudniam naprawdę dobrych pracowników, dbam o nich i nie przeszkadzam im w pracy.
Można ????
7
Ja 2016-10-18 18:22
Uzupełniam.
Właściciel firmy uzyskującej miliony dolarów rocznie. Dolarów nie złotówek. Pracowników dobiera i docenia. Pozwala decydować i pracować. Nie przeszkadza a nagradza. Zadziwiające, model tak prosty. Można ??? Z.O. Wybrzeże wciąż szuka pracowników...... nic dodać nic ująć.
2
Milion Dollar Man:) 2016-10-18 20:10
Uzupełniam:

- Od parunastu lat million dollar man nie daję podwyżek, jak daje to 20 - 50 zł BRUTTO :)
- Jak słyszy że ktoś chcę podwyżki to wychodzi z siebie;
- Miliony dolarów może są zysku, ale odliczając koszty wychodzi na minus zero:)
- Paczki na święta po 50 zł netto (a gdzie te miliony dolarów)
- większość pracowników na najniżzej krajowej i na podzielonych etatach w każdych działach (tu na krojowni, tu palić w piecu przy okazji itp)
18
korektor 2016-10-19 06:06
Wciąż szukają nowych pracowników i szukać będą młodych ,zdolnych i wykształconych a przede wszystkim zielonych . Takich którzy nie znają i za szybko nie poznają realiów tejże firmy. Tą firmą rządzi a w zasadzie kręci jedna osoba Dyrektor Marketingu .Wydawać by się mogło,że działem księgowości kieruje Gł. Księgowa a tak nie było i na pewno tak nie jest Nie będę wdawać się w szczegóły i rozwijać tematu ale powiem że gdyby tej pani nie było w firmie to oszczędności z tego powodu byłyby ogromne tak ogromne a ludzie otrzymywaliby za swoją prace godne wynagrodzenie !!!!!!
18
Joe 2016-10-19 13:27
Tak tak dyrektor marketingu to zbędne stanowisko w tej firmie a jakie oszczędności!!!!
22
Tak 2016-10-23 14:26
Jeszcze nie ma emeryturki wiec mozna pomarzyc
11
YES 2016-10-23 22:49
Emeryturki jeszcze nie ma ale po przeszkoleniu pracować może np. na stacji benzynowej lub też jako pokojowa w renomowanej sieci hoteli naprawdę chcieć to móc. U nas w firmie potrafi tylko mataczyć manipulować i kręcić ludźmi tak tej pani sprawia to przyjemność , a pracując gdzie indziej może nauczyłaby się szanować ludzi pod warunkiem że zajmowałaby stanowisko adekwatne do swoich umiejętnośći
17
centymetr 2016-10-28 17:02
LPP Poszukuje technologów odzieży mają super ofertę Stabilne zatrunienie w oparciu o umowę o pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku odzieżowym,
Możliwość rozwoju zawodowego i awansu,
Świadczenia dodatkowe - współfinansujemy pakiet medyczny oraz kartę Multisport,
Kupony zniżkowe do naszych sklepów,
Rozbudowaną platformę szkoleniową,
Ubezpieczenie grupowe,
Możliwość obcowania z modą w przyjaznej atmosferze.
Pakiet relokacyjny - w przypadku zmiany miejsca zamieszkania.
Oferujemy pracę stacjonarną w biurze w Gdańsku w oparciu o umowę o pracę. A U NAS CO !!!??? GARB I WIOSŁO uśmiech J... i E ... że jutro wychodzimy na prostą że jeszcze trochę i będzie lepiej i tak od 12-u lat
20
Sowa 2016-11-03 10:46
A co z imprezami z klientami z norwegii?
1
Ciekawy/a 2016-11-03 17:33
A co z nimi? Masz jakieś świeże wiadomości
1
Wszystko na ten temat 2016-11-04 16:11
Lepiej to już było i nie wróci więcej. Firma za stara, skostniała, niereformowalna. Istnieje prawie tyle co miasto Gdynia. Miasto się rozwija a firma wlecze. Można zachwycać się ,że funkcjonuje i daje pracę, że jest jakaś pięknie brzmiąca koncepcja rozwoju , ale dlaczego na tak skandalicznie niskim poziomie ?
Zalety/wady:
98% pracowników mieści się w grupie najuboższych, wszystko na ten temat
19
Wszystko na temat 2016-11-04 17:58
Te 2% to ciocia Jola z rodzinką ma się rozumieć
15
Szwalnia górna 2016-11-05 21:42
ŻĄDAMY PODWYŻEK!!!!!!!!!!!! GDZIE TE MILIONY DOLARÓW??????????? FIRMA JEST TAK BOGATA A MY ZARABIAMY NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ????????????? NIECH NAM TO PREZES WYTŁUMACZY!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
była księżniczka z księgowości 2016-11-06 12:24
Jak to gdzie te miliony ?!!! Inwestują w mieszkania dla swojej FAMILIADY to dla tego nie ma kasy na podwyżki ,niby kredyty muszą spłacać ..... śmiechu warte......
20
Tak 2017-01-15 19:25
Co tak cicho?
Wszyscy zapadli w zimowy sen?
2
Ja 2017-02-05 21:24
Trzeba zgłosić, że wykorzystują kobiety z grupą dostają marne pieniądze . Oszust nawet nie płaci tyle co powinien . Ten prezes powinien usiąść za maszyną i dostać te grosze. Nawet najniższej krajowej te kobiety nie dostają. Złodziej jeden !!! Trzeba się zabrać za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
14
solistka 2017-02-12 10:08
ZOW jako zakład pracy chronionej dostaje dofinansowanie do płacy osób z niepełnosprawnością i jeśli rzeczywiście wynagrodzenie osób pracujących na szwalni to minimalna krajowa ( w 2017 r. - 1459 złotych netto.), no to mamy istną porażkę patrząc na wewnętrzne funkcjonowanie tej firmy.

Jakie to jest dofinansowanie? Poniżej dane z zielonalinia.gov.pl

"Maksymalne kwoty dofinansowania do wynagrodzenia pracownika niepełnosprawnego:

znaczny stopień niepełnosprawności:
ze schorzeniem specjalnym - 2 400 zł,
bez schorzenia specjalnego - 1 800 zł,
umiarkowany stopień niepełnosprawności:
ze schorzeniem specjalnym - 1 725 zł,
bez schorzenia specjalnego - 1 125 zł,
lekki stopień niepełnosprawności:
ze schorzeniem specjalnym - 1 050 zł,
bez schorzenia specjalnego - 450 zł."

No to obstawiam przy najmniejszym ryzyku, że 50% osób z niepełnosprawnością nie jest opłacana przez ZOW, tylko w 100% przez PFRON, reszta w połowie przez PFRON i ZOW.

I jeszcze Prezes ucina pensje? No brawo, brawo.
19
teeeninisiiista 2017-02-12 14:05
Panie ppprrrreezesiesiesie czy kierowca , który był uczestnikiem wypadku drogowego i wysłany przez pana na kurs prawa jazdy był finansowany PFRON i samochody rozumiem ,że też zakupione były z tego funduszu
11
gwiazda 2017-02-13 15:20
,,A świstak siedzi i zawija je w sreberka''

JOLA
9
piąty bieg 2017-02-27 11:15
Ale jaja poszukują kierowcy !!! Ludzie nie dajcie się !!! Wielbłądy lżej pracują !!!
9
Harnaś 2017-02-28 04:40
Może ktoś mi zdradzić jak wygląda praca kierowcy w tej firmie z góry dziękuje
STAR 2017-02-28 10:30
Hmmmm.Z tego co pamiętam to było kiedyś 7-8 kierowców , a teraz wszyscy spierd..... li resztę dopowiedz sobie sam
9
Ja 2017-02-28 15:15
Ja tam wierzę w świstaka. Jeśli siedzi i zawija, znaczy myśli i znajdzie wyjście z każdej sytuacji. Martwi mnie jedynie, że zabraknie świstakowi sreberka do zawijania. Co wtedy będzie robił ?
6
JAJO 2017-03-01 06:39
Nie martw się jeśli zabraknie świstakowi sreberka jest jeszcze papier śniadaniowy i może wylądujesz na portierni :))
8
urząd skarbowy 2017-03-01 10:00
A ja uważam ,że świstak zawinie się sam. :)
10
Ja 2017-03-06 15:26
JAJO to dopiero byłyby jaja. Za portiernią już tylko brama. Tam też pracują ludzie. Jednak portiernia ma zapisy na kolejne lata i lista oczekujących jest raczej zamknięta. Robi się zabawnie. Lepsze to niż czekać na wynalazki świstaka.
5
ROZPIESZCZONA 2017-05-09 20:16
prezes i dyrektor marketingu to porażka
kierownik podwykonawców to nieporozumienie
brak szacunku do pracownika
stres to codzienność
pensje najniższe krajowe
archaiczny system komputerowy
wielki niezrozumiany chaos w firmie
powodem czego ludzie w zastraszającym tempie uciekają
z tej firmy
11
Alicja 2017-05-10 09:36
@ROZPIESZCZONA piszesz, że w firmie nie ma szacunku do pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja, a może byłeś świadkiem jakiegoś incydentu?
siemano 2017-05-16 09:58
czas pracownika nie jest szanowany- jeżeli nie masz dzieci, to możesz usłyszeć, że trzeba robić nadgodziny, bo 'dzieci Ci w domu nie płaczą', podczas pracy możesz byc zaangazowany do pracy w innym dziale od tak albo aby pomóc w załatwianiu prywatnych spraw 'góry', nie wspomnę już o tym jak w rozmowach 'z górą' przeciętny pracownik jest traktowany... ile łez można zobaczyc osób wychodzących z biur po rozmowach. O a jak masz dzieci i kredyt to jestes super pracownikiem- wieźniem, który bedzie zawsze pracował
9
Nadzieja 2017-05-18 21:18
Alicjo jeśli jesteś pracownikiem firmy to wybacz samo się nasuwa, albo jesteś ' ślepa i głucha' albo nie masz talentu obserwacji i oceny. Może nie jesteś pracownikiem lecz osobą zdystansowaną i mogłabyś zrobić coś dobrego dla śmiałków wpisujących negatywne opinie? Pytanie, co by to mogło być. Pozdrawiam.
1
@nadzieja 2017-05-19 19:50
Hej. Alicja z tego co ma podpięte nie jest pracownikiem firmy tylko moderatorem strony gowork, który chcę rzetelniej poznać kulisy firmy
1
ROZPIESZCZONA 2017-06-09 10:49
Ktoś "bardzo mądry" kto wypisuje o śmiałkach ,którzy dodają negatywne opinie na temat firmy nie powinien w ogóle zabierać głosu.
Opinie negatywne na temat firmy piszą ludzie , którzy zostali potraktowani przez prezesa bądź kierownictwo w bardzo zły , wręcz podły sposób .
Pisząc te opinie przestrzegamy po prostu innych by nie wpadli w sidła chorej sytuacji w firmie i to jest fakt .
Pozdrawiam wszystkich , którzy nie pracują już w tej firmie .
14
ROZPIESZCZONA 2017-07-07 18:28
Znowu potrzebują jelenia do zaopatrzenia średnia pracy w tej firmie w zaopatrzeniu przy dobrych wiatrach to około roku.
Kierowniczka zaopatrzenia,, naprawdę wie jak się
traktuje pracownika ''.
10
Lufthansa 2017-07-08 22:53
To ten pudelek jeszcze pracuje w tej firmie
8
Tak 2017-07-27 00:04
Hahaha. No cóż, niestety to prawda.
Mumin 2017-08-01 22:34
Osiem lat zmarnowalam w tej firmie ale jak poszłam była to moja pierwsza praca i jak głupia ślepo wierzyłam w obietnicę awansu. Śmieszne studium wewnątrz firmy, angielski, szkolenia itd itp bo edzio bez tego nie mógł Edzio dawać podwyrzek i awansu. Wkońcu dostałam upragniony awans dwa etaty w jednym, kasa bez zmian haha. Przestrzegam młode osoby nie dajcie się zwieść tym obietnicą. Już 5 lat tam nie pracuje i jestem SZCZĘŚLIWA. Nie ma się czego bać tylko szukać innych perspektyw.
10
Bum tarara bum 2017-08-04 22:03
Dziwnie się czyta wpisy o KG z zaopatrzenia. Moja Współpraca z nia trwala 4 lata i uważam ja za owocną. Występowały jakies nieprawidłowości jednak przez dyskusję udawalo nam sie zawsze dojsc do wspólnego rozwiązania. Jesli KG stawia cele tak jak kiedyś to nie jest ona wredota tylko po prostu zawiesza wysoko poprzeczkę. A osoby u niej zatrudnione moze nie sa w stanie jej przeskoczyc?
2
OFFICE 2017-08-06 08:12
No tak wszystko się zgadza EDMUNDO pieniędzy nie odda bo nie ma. Za to ma na kupno mieszkań dla rodzinki Jolanty D a duża to familia oj duża i wciąż głodna i nie najedzona a i synom pomoc potrzebna .
Musi być źle skoro mieszkanie na syna przepisał żeby mu nie zabrano i Jolcia też u siebie nie mieszka .
PS. WIELKI PRZEKRĘT
6
slonko 2017-08-07 16:26
dyskusja? ty mówisz o tym monologu w towarzystwie nerwowych odruchów i poniżających odzywek?
7
ROZPIESZCZONA 2017-08-07 20:49
O jakiej poprzecce tu mowa?
To zakompleksiona osoba, która zadziera nochala.
Jaka to ona nieomylna, wszystko wiedząca, a słoma z tych powykrzywianych butków wychodzi.
Żal takiej osoby.
Wszystko w tym temacie.
7
Zostaw swoją opinię o Zakłady Odzieżowe Wybrzeże - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Odzieżowe Wybrzeże