brak logo

Karmello Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Karmello Sp. z o.o.

Były pracownik 2014-01-15 10:44:14
Ludzie pracujący w Karmello są fantastyczni, kochani i naprawdę z takimi to konie kraść, Menager Karmello też jest bardzo wyrozumiałą i sprawiedliwą kobietą, ale to, co wyprawiają właściciele to przechodzi moje najśmielsze wyobrażenia. Zwalniają dobrych pracowników z dnia na dzień, czekają aż skończą zmianę i po pracy wysyłają sms'a na dowidzenia. Ani okresu wypowiedzenia, ani słów wyaśnienia, brak szacunku do pracownika, dzięki któremu - nota bene - ich kawiarnie odnoszą prawdziwy sukces, a szkoda.
7
zażenowana 2014-03-25 12:35:11
Całkowicie zgadzam się z powyższą opinią. Pracowałam w tej firmie 2 miesiące. Brak poszanowania dla dobrych pracowników chwalonych przez klientów. Zero słów wyjaśnienia...zostałam wyrzucona z pracy w sposób perfidny. Po trzecim pracującym weekendzie z rzędu (13h, sama na stoisku) nagle dowiedziałam się od koleżanki z pracy że nie ma mnie wcale w grafiku. Byłam strasznie zdziwiona bo tego dnia miałam przyjść do pracy na 15. Usłyszałam zarzut że gdybym odbierała telefony od kierowniczki to bym wiedziała o co chodzi. Z tym że, mam ani jednego połączenia od kierowniczki…ani na prywatnym numerze ani na pracowniczym. To jakiś żart… nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Z takim podejściem do pracowników to ta firma nie osiągnie niczego.
10
zalamana 2014-04-02 16:43:32
Od czego by tu zacząć...może od tego że na pewno zgadzam się z powyższymi opiniami. Ja za to zostałam wykoławana tak że miałam chodzić na trzy tygodniowe szkolenie. Byłam pierwszy dzień, usłyszałam że szkolenie jest płatne i że już jestem przyjęta. Potem się dowiedziałam że jak zdam szkolenie na stoisku i dostane umowe to zostane przyjęta. Następnie umowa się spóźniała wreszcie się dowiedziałam że jak po trzech tygodniach zdam egzamin to zostane przyjęta. Nic nie wiaodmo.. Jaki grafik, ile wyjde z pensją, nic kompletnie. Straciłam tylko dwa tygodniu bo w ostatnim tygodniu odeszlam. Stwierdziłam że po tylu kombinacjach i jakimś szkoleniom jak na dyrektora tego stoiska nie ma sensu być tam dalej. A i jeszcze jedno. jak dostałam umowe to w niej było napisane że szkolenie jest bezpłatne.:) Straciłam tylko czas i zrezygnowałam przez to z dwóch innych prac. Nie ma co najlepiej słuchać własnej intuicji niż rodziny i znajomych którzy mi kazali czekać aby zobaczyc jak to będzie.
6
półroku 2014-07-07 22:56:09
Pół roku pracowałam na stoisku w jednej z krakowskich galerii. Na początku zarobki były zgodne z umową ale z czasem normy jakie narzucali nam właściciele były niemożliwe do wyrobienia. W efekcie pensje uzależnione zostały od "widzimisię" właścicieli a praca corazczęściej przenosiła się do domu bo zamówienia na towar nie można było zrobić w pracy (nawet przy braku klientów). Jesli chodzi o managerkę - zgodze się z opinia wyżej - świetna kobieta, niestety pod wodzą Państwa Dobrzańskich stała się zmorą pracowników którzy niejednokrotnie bali sie odebrać telefon.
Zwolniona zostałam za niewydanie grosika, którego nie było w kasie i którego nie miałam możliwości zdobyć ponieważ na stoisku trzeba było być! a nie chodzić do toalety czy rozmieniać pieniądze.
2
ble ble 2014-07-07 23:03:54
Firma dobra, pracownicy świetni, ceny przystępne, jakość w porządku, właściciele z chorymi ambicjami.
2
ggggggg 2014-07-23 11:02:49
Czy to była galeria kazimierz? Jak z wwypłacaniem pieniędzy? Jeżeli zostalas zwolniona to wypłacili wszystko? Czy jakieśproblemy? Jestem w podobnym pprzypadku.
5
zax 2014-11-19 23:59:18
NIE PODZIELAM WASZYCH OPINII. WŁAŚCICIELE, LUDZIE BARDZO,BARDZO NA POZIOMIE. JEŻELI KTOŚ WYLATUJE Z PRACY TO ZNACZY ŻE SIĘ DO NIEJ NIE NADAJE I TYLE W TEMACIE. DOBRYCH PRACOWNIKÓW SIĘ NIE ZWALNIA!!!
1
praca 2014-12-04 14:55:04
Czy wiecie gdzie można aktualnie mieści się siedziba firy?
1
zapierdalajka 2015-01-15 00:57:00
Przestan bredzic. Firma ładna i fajna tylko z zewnatrz. Brak szcunku dla pracowników(kraków florianska)Szukanie byle preteksty zeby potracac z pensji(kierwonik potraciła wszystkim dziewczynom po 50 zł za, jak to nazwała, brud który znalazła podczas kontroli. kierownik pracuje tam kilka miesiecy a dopiero teraz znalazła brud-sobie pieniedzy nie odjeła. nie przestrzegany jest czas pracy. Sa zmiany ze dziewczyny konczą o godz.24 i na 6 rano maja nastepna zmiane. Panie mneager i kierownik zachowuja sie jakby pozjadały wszystkie rozumy a my byłysmy jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Konsekwencje wyciagae tylko wobec "najnizszcyh"pracowników-wobec siebie nie. Praktycznie nie ma mowy o jakiejkolwie rozmowie i argumntach w obie strony-tylkow jedna i na korzysc głow firmy. Nie chce mi sie pisac bo az mnie szlag trafia jak sobie przypomne te chamskie , tepe baby nastawione na kase i wyzysk.!!!!Nikou ale to naprawde nikomu i polecam a nawet odradzam prace w tej smiesznej firmie. Wszystko co pisaly osoby wczesniej to szczera prawda od A do Z!!!!
1
nie bój żaby 2015-02-04 21:33:26
Dobrzańscy kiedyś to była marka,BYLI B.DOBRYMI PRACODAWCAMI,niestety z czasem gdy dorobili się coraz lepszych pieniążków,odbiło im i zrobili się zwykłymi prywaciarzami jakich w tym kraju bez liku,teraz dorabiają się na garbach zwykłych ludzi,odradzam pracę u tych ludzi,nie wiem czy sobie zdają sprawę że wiecznie żyć nie będą a opinia długo po nich będzie nie ciekawa.
1
były pracownik 2015-05-27 21:19:26
Owszem jako były pracownik,mogę powiedzieć że karmello jest tanie, dobre, , klientów też miło wspominam, współpracownicy pomocni, do serca przyłóż, nigdy nie pracowałam z tak zgraną ekipą.Tylko tego będzie mi brakowało..A więc. idealna praca dla studentów?, "elastyczny grafik"? tylko w teorii. Gdy jest coś nie po myśli menagera, daje to odczuć współpracownikom, że są tępakami, nic nie potrafią i są gówniarzami.... Sądzę że ciągle będzie rotacja pracowników, przez takie zachowanie. Próbują zatrzymać pieniędzmi, (choć w karmello wcale się nie zarabia kokosów)7-8zł/h., a gdy chcesz się zwolnić, dostaniesz podwyżkę o 1zł/h.Kasy nie zarobisz w karmello, a ruch jest duży. Po pracy pod presją, ciągłym wytykaniem błędów, obserwowaniem przez liczne kamery i dużym ruchu nie ma się na nic ochoty, tylko iść spać..Oczywiście gdy Panie menager coś potrzebują od pracownika, są milutkie, ale wiedz że to chwilowa "przyjaźń". Pracowałam tam, nie krótko więc wiem co piszę. Są nawet opinie na mieście że to tzw." [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, zastanów się, czy nie warto spróbować pracy w innej firmie.
1
ewa 2015-09-28 22:08:07
ile zarabia się w karmello w Warszawie?
ciekawa 2015-09-29 16:21:55
Czy dają umowe o prace czy tylko zlecenia? Czy ktos sie orientuje ile mozna zarobic w Krakowie na caly etat?
Pracownica 2015-10-16 16:13:28
Nie wiem skąd biorą się te bzdury tutaj zamieszone pracuję w firmie Karmello już spory kawał czasu od początku byłam traktowana z uprzejmością zarówno właścicieli jak i przesympatycznych pracowników . Praca miła i przyjemna , wypłata cąłkiem godna . Przykładając się do pracy którą szczerze mówiąc bardzo lubię nigdy nie miałam żadnych problemów ani pretensji ze strony osób "nade mną" . Nie zawsze zwalniane są osoby które powinny być zwolnione lecz dobrzy pracownicy na pewno nie są w tej firmie poszkodowani . Jedna wielka bzdura te komentarze , szkoda słów poza tym nie pasuje no to idźcie tam gdzie będą "mioody" tylko nie wiem czy dla tych narzekaczy takie miejsce na świecie jest :)
1
Pracownica 2 2015-10-17 21:28:17
Popieram "koleżankę z pracy" :) Również pracuję w Karmello dość długo. I szczerze polecam pracę w tej firmie. Nigdy nie spotkałam się z sytuacjami jakie opisane są powyżej. Jak w każdej pracy swoje obowiązki trzeba wykonywać rzetelnie i na 100%. Nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że pracownik został zwolniony bez powodu. Przed Karmello pracowałam w różnych miejscach, szczerze mówiąc w tej firmie dopiero widzę co to znaczy szacunek dla pracownika. Osoby które piszą o ciągłym wytykaniu błędów,presji czy licznych kamerach... jeśli ktoś popełnia błędy w pracy uwaga zostanie zwrócona , jeśli chodzi o handel zawsze jest jakaś presja w większym lub mniejszym stopniu, liczne kamery ? Gdzie ich nie ma w dzisiejszych czasach. Jeśli nie odpowiada Wam praca w tej firmie,zwolnijcie się i szukajcie lepszej. Powodzenia.
1
karo 2015-10-24 11:25:54
Praca, szczerze nie polecam.kawiarnia przeistoczyła się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie wolno mieć weekendu wolnego.Nie informują nawet podczas urlopu że on tak naprawdę się skończył wysyłając grafik bez pytania czy ktoś może cz nie.Szacunek dla pracownika? gdzie ? Przez całe wakacje było za barem ponad 38 stopni ponieważ nikt nie umiał zatroszczyć się żeby klimatyzacja była naprawiona! obiecywano prowizje za ciężkie warunki po czym obcięto ją do marnych groszy i zwiększono godziny pracy z powodu KARY ponieważ pracownicy trzymali jedzenie w lodówce.Można przytaczać wiele takich historii.
NIE POLECAM
7
Ja 2015-10-26 22:02:45
Sama prawda, żadne bzdury! Wszystko to prawda. Narzucanie, karanie, zastraszanie, nie dostosujesz się to znajdzie się pretekst do zwolnienia.
ps-"Miodu"nigdzie nie trzeba szukać, wystarczy być człowiekiem Pani Menago:)
NIE POLECAM
4
hehe 2015-10-27 20:16:10
NIE POLECAM
Praca na umowę zlecenie, gdzie sam decydujesz ile chcesz pracować, to jedna wielka KPINA. Zakaz decydowania, kiedy potrzebujesz dnia wolnego lub całego weekendu, wszystko narzucone z góry i trzeba się dostosować. Dla pani manager nie ma problemu, że pracujesz 12 dni pod rząd po 9h, jdenego dnia kończysz o 24, następnego zaczynasz o 6. Gdy poważnie zachorujesz, zadzwonisz i uprzedzisz, że nie jesteś w stanie pojawić się w pracy (po co zarażać pracowników i klientów?) zostajesz.. UWAGA: ZWOLNIONY! to nic, że właśnie leżysz w szpitalu a pani doktor wypisuje L4. Pani manager wie, że jesteś nieodpowiedzialny, jak mogłeś nie zwlec się z łóżka i nie pojawić się w pracy?? FUCK LOGIC Zmiany ZA KARĘ? Oczywiście, tylko w Karmello. Za kilkuminutowe spóźnienie- pracowanie za karę pół godziny za darmo. Zero szacunku do pracownika, pracowanie przez okres letni w lokalu z zepsutą klimatyzacją, w warunkach +40 st. C - tylko w KARMELLO. Atmosfera w pracy była miła, do czasu aż kierowniczkom nie zaczęło odpierdalać. W tym momencie ta firma to jeden wielki burdel. Dziękuję, dobranoc
NIE POLECAM
P.S. "Pracownica", "Pracownica 2"- ktoś tu się nie postarał nawet w doborze nicku.
NIE POLECAM
5
tadadam 2015-10-27 20:37:35
Jedyna firma, w której w jednej kawiarni działa 3 kierowników/managerów a jest jeden wielki chaos i kierownicy nie potrafią się ze sobą dogadać. Każdy mówi coś innego i bądź tu człowieku mądry. Praca w tragicznych warunkach, nie można zjeść jak człowiek, za włożenie jedzenia do lodówki (brak lodówki pracowniczej) dostaje się kary. Przez 3 miesiące brak klimatyzacji, praca w 40-stopniach. Zastraszanie, zwalnianie z dnia na dzień bez powodu -wszystko racja. Traktowanie ludzi jak debili (btw ludzi często bardziej wykształconych od pań królowych kierowniczek).
5
pol 2015-10-28 00:13:11
Zgadzam się ze osobami powyżej takie rzeczy w kawiarni na Grodzkiej, podejrzewam że w innych lokalach jest dokładnie to samo skoro bardzo ogarnięte menagerki, nie radzą sobie z ich prowadzeniem to być może powinny zmienić zawód.Zastanawiają się dlaczego są takie złe opinie na temat pracy w Karmello.Fajne miejsce przeistoczyło się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie zdają sobie sprawy że niszczą sobie totalnie opinie firmy. Bardziej dbają o czekoladki na wystawie niż o pracowników. Kiedyś ktoś nie wytrzyma i odezwie się inspekcja pracy.
3
joł men 2015-10-30 10:38:55
...Nie pracowałem w sejmie ale mam znajomych którzy obiecują po 500 zł na każde dziecko......
2
zażenowana123 2015-10-31 15:23:46
Pracy w tej firmie bardzo nie polecam. Traktują pracownika przedmiotowo. Zmiany jednego dnia do północy, a na drugi dzień od 6 rano są na porządku dziennym. Przychodzisz do pracy po dłuższym urlopie, pracujesz do 24, a tego samego dnia dowiadujesz się, że na drugi dzień zaczynasz zmianę o 6 rano. Elastyczny grafik dopasowany do twoich potrzeb? Dla menagerek czas wolny od pracy masz jedynie wtedy, gdy są zajęcia na uczelni. Stąd studenci dzienni NIE MAJĄ prawa mieć wolnych weekendów.
A, i zwalnianie z dnia na dzień bez przyczyny też się dość często zdarza.
Jeszcze jedno- jeśli jesteś facetem, to nawet nie składaj CV, od dawna mężczyzn tam nie przyjmują.
Podsumowując, firma ta nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę.
3
Pracowniczka 2015-11-10 19:05:25
Zgadzam się z opiniami powyżej. Praca na umowę zlecenie, w której godziny pracy dostosowujesz do własnych potrzeb, jak np. zajęcia na uczelni, to tylko bajka. Harujesz jak wół, po 9, 10 godzin. Kończysz zmianę o 23.30 lub 24 i zaczynasz następnego dnia o 5.30 lub 6. Wolne weekendy? Zapomnij! Studenci dzienni nie wiedzą co znaczy mieć wolną sobotę albo niedzielę. W umowie jest wszystko napisane na opak. Monitorują każdy Twój ruch (kamery), czepiają się pierdół (kolor skarpetek), bo tak na prawdę nie mają czego się czepiać. Każdy pracownik bardzo się stara i uważam, że wszyscy wykonują swoją pracę najlepiej, a i tak jesteś poniżany, zastraszany i wykorzystywany. Odejmują godziny!!!!!!!!!! A najlepsze jest to, że menadżerowie i kierownicy od siedmiu boleści nie dostosowują się do swoich godzin pracy i wychodzą jak im się podoba. Potrafią zostawić dwie osoby na zmianie, w największym ruchu i wyjść. To wszystko ładnie wygląda tylko z zewnątrz. Wymagają od Ciebie zaangażowania, a sami nie znają podstaw! Pierwszy raz spotkałam się z mobbingiem w pracy. A to wszystko w Karmello Kraków!

NIE POLECAM!

PS. Czytajcie opinie przed podjęciem pracy w jakimkolwiek miejscu. To na prawdę może pomóc.
3
bylaprac. 2015-11-21 13:37:05
O imprezach integracyjnych można pomarzyć, kierownictwo nie pozwoliło zorganizować nawet wigilii pracowniczej po zamknięciu lokalu także....
Managerki nie nadają się nawet do pracy ze zwierzętami, co dopiero z ludźmi. Na rozmowie obiecują cuda wianki, oczywiście po kilku dniach czar pryska. W każdej szanującej się firmie dba się o relacje z pracownikami, tu chyba o tym zapomniano. Inspekcja pracy już blisko, bo nawet klienci są zaniepokojeni tym, jak traktuje się pracowników.
1
Pracownica 2015-11-22 18:48:03
Widzę, że negatywne opinie są tylko o Karmello w Krakowie...
dramat_ta_praca 2015-11-26 13:06:13
Powiem szczerze, że z takim brakiem profesjonalizmu ze strony pracodawców, to spotkałam się po raz pierwszy w życiu. Traktują pracownika jak rzecz. Kiedy jest potrzebny, to są bardzo mili, chwalą, obiecują nie wiadomo co, a jeśli już uznają, że jest niepotrzebny, to są w stanie wyrzucić go z dnia na dzień. Bez podania konkretnej przyczyny. Menagerki są niekompetentne, brakuje im podstawowej wiedzy dotyczącej zarządzania pracownikami. Potrafią krytykować podwładnych przy klientach. Mobbing jest na porządku dziennym.
Generalnie nie polecam pracy w Karmello w Krakowie. Tylko można sobie nerwy zszargać.
2
hue 2015-11-29 20:31:00
Praca za 7zł/h porażka....w święta upominajcie się o minimum 12zł/h. Mają ruch, więc powinni się podzielić z pracownikami zarobkiem!
Starsi pracownicy maja 10-12 zł/h.... Nie dajcie się wykorzystywać bo i tak was wyleją jak im się znudzicie:/
Tylko polak-polakowi potrafi zrobić koło d**y..
1
lubię kawę 2015-12-02 18:20:11
Czego się spodziewać po tym pracodawcy. Przed świętami zwolnił pracowników ze sporym stażem, bez podania przyczyny. Na drugi dzień pojawiła się nowa ekipa, niecny plan Karmello- tylko pytanie, jaki w tym interes?... Ludzie zostali na lodzie....tak im się odpłacili za dobrą pracę. Jak w taki sposób zwalniają takich ludzi, to powinno dać do myślenia nowym, przyszłym pracownikom!
3
xyz 2015-12-05 21:40:32
Znajomy? A to dobre, bo tam mężczyźni nie pracują(dopiero się to teraz mieniło). Czyżby znowu jakiś naciągany komentarz, aby poprawić wizerunek firmy? A w czym się może rozwijać? w parzeniu kawy? Ta firma, jest najgorszą z możliwych, w jakiej miałam możliwość pracować. Menagerki niedouczone, nawet nie pozwolą w spokoju zjeść, bo jest duży ruch. Na każdym kroku zracają na wszystko uwagę, koleżanka nawet miała zwróconą uwagę na to, że ma za jasną gumkę do włosów. One są miłe tylko wtedy, kiedy czegoś chcą. A wy ludzie, przyszli pracownicy, opamiętajcie się! Czytając takie komentarze,powinniście zrozumieć, że nie warto tam iść! Oni tylko mydlą wam oczy bzdurnymi opowieśćiami o super pracy i bonusach, a nawet nie spodziewacie się, jak szybko możecie być zwolnionymi.
1
nie pracuj w Karmello 2016-02-03 18:31:56
Przedstawiam Bydgoszcz..
Umowa zlecenie- 9zl na ręke
O zwolnieniach z dnia na dzień była mowa wcześniej więc ne będe się powtarzać
Praca pod ciągłą obserwacją
Wytykanie mało istotnych błędów
Kierownictwo wskazuje palcem co jest nie tak... pomimo tego, że nie ma zielonego pojęcia o produktach i ich zawartości
Niedocenianie pracowników
Praca w ciągłym stresie odbijająca się na samopoczuciu pracowników
Codzinne borykanie sie z myślami, ze zaraz zostaniesz zwolniona
Na koniec dodam, że bardzo zgrany zespół kilkunastu dziewczyn się rozpadł
Jeżeli potrzebujesz pracy tylko i wyłącznie na 2 góra 3 miesiące to Karmello jest idealnym miejscem
Powodzenia
1
katowice 2016-02-07 08:47:37
W firmie karmello pracuję kilka lat i z niedowierzaniem czytam poniższe opinie. Z doświadczenia wiem, że jeśli ktoś wylatuje z pracy to ma to zawsze jakiś powód...Jaki jest sens zwalniania wyszkolonego pracownika po miesiącu?Akurat nie mam na myśli naszego punktu bo nasza ekipa pracuje razem od samego początku powstania bez zmian personalnych, co raczej o czymś świadczy.Bywają gorsze chwile jak w każdej pracy i zdarza się oberwać za coś po głowie, ale nigdy nie spotkałam się z chamstwem czy brakiem profesjonalizmu z góry...Mogłabym dużo pisać na temat firmy,ale myślę że warto się o wszystkim przekonać na własnej skórze bo logiczne że jak kogoś zwolnią to będzie pluł jadem na odległość:-)
3
nie kłamać! 2016-03-13 11:20:50
Ja również pracowałam kilka lat, praktycznie od 1 dnia powstania marki. Puki szefostwo miało mało pieniążków to traktowano pracowników godnie. Ale jak firma się rozrosła i były coraz większe dochody to im odwaliło. Pracowników z naprawdę dużym stażem zwolniono,i nie jedna czy dwie osoby.... ale cały zespół bez podania przyczyny! Więc ten komentarz od osoby(katowice) jest mega naciągany, no ale nie od dziś wiemy że kierownik regionalny ma za zadanie ^wybielać markę, żeby dobrze się kojarzyła..... Jeżeli potrzebujesz pracy na miesiąc góra dwa, to aplikuj, masz gwarancję *niezapomnianych wrażeń*
1
asiek 2016-03-16 15:09:05
Jak pracowałaś kilka lat to po co się tam zasiedziałaś skoro Ci nie pasowało? Dzięki za tą opinię, tylko pokazuje że faktycznie"plucie jadem " przez tak zwanych "pokrzywdzonych " byłych pracowników jest tak powszechne ,że nie ma co się sugerować tymi opiniami póki się samemu nie spróbuje.
Z doświadczenia wiem że żadna firma nie zwalnia dobrych pracowników , bo i po co ?
pozdro 2016-03-18 06:11:40
widocznie masz słabe doświadczenie... poznasz menagerki karmello, to jesdt dopiero plucie jadem, przy pracownikach to pikuś. myślę że szybko zmienisz zdanie:)
Lopez 2016-03-24 21:42:48
Pracuje już rok w firmie u Państwa Dobrzańskich.Jestem z pracy bardzo zadowolona.Za co bardzo dziekuję.
xiaxia 2016-04-21 23:51:49
Droga koleżanko, czytamy ze zrozumieniem :) Poprzednia osoba nie napisała, że jej nie pasowało, ale że pracowała tam prawie od początku i została zwolniona, wraz z całym zespołem. Ale tak to bywa, jak rekrutuje się menadżerów i kierowników z zewnątrz, a potem ci kierownicy lokalu nie potrafią zarządzać ludźmi(upominanie pracowników przy ludziach, mobbing i zastraszanie) oraz nie mają podstawowej wiedzy dotyczącej produktów oraz marki. Nie wspominam już o tym, że pani menadżer odpowiedzialna za lokale na południu Polski nie zna nawet podstaw języka angielskiego :)
Al - była pracownica, stała klientka 2016-05-10 11:07:55
Jak to czemu nikt tego nie zgłosił? To oczywiste... Te negatywne opinie piszą pracownicy, którzy pewnie słusznie zostali zwolnieni, bo byli nieodpowiedni, nie wykonywali prawidłowo swoich obowiązków itd. A co im teraz pozostało? Wyrażanie swojej negatywnej(niesłusznie) opinii i psucie renomy firmie.
1
bombelek 2016-05-22 13:05:28
Jeśli chodzi o Karmello to moja osoba już tam nie będzie wydawała pieniędzy. Ostatnio dostałem kawe z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nym mlekiem i gdyby nie to że mój czas był bardzo ciasny to ta dziewczyna ma ją na twarzy. Druga sytuacja wchodzę, a pracownica leży na ladzie. Jeśli chodzi o obsługę na dworcu w Katowicach to jest beznadziejna!!! Zero poszanowania dla klienta! Opryskliwe i robią wszystko na odczepnego i czekoladki jedna dziewczyna podała bez rękawiczek ochronnych!!!!
3
nie kłamać! 2016-05-25 21:37:42
Tam naprawdę kiedyś było miło pracować, rodzinna atmosfera, ale jak się pozmieniały menadżerki od razu pozwalniały pracowników ze stażem kilkuletnim... bez podania powodu, z dnia na dzień....
Jak nie wierzycie że pracownicy byli lubiani przez klientów to proszę zapytać kogokolwiek:) Ewidentny brak poszanowania pracownika przez Panią Justynę.
lala 2016-06-20 22:05:30
Absurd nad absurdami: kierownictwo pracownikom zatrudnionym na ZLECENIE kazało wypełniać wnioski urlopowe.... oprócz tego managerka twierdziła, że np. STOSUNEK PRACY zobowiązuje do tego i tego.... śmiech na sali, niech pani managerka J. (o ile jeszcze tam się uchowała) poduczy się podstaw a dopiero potem zarządza ludźmi... poza tym każdy pracownik w umowie miał zapisane, że nie pracuje pod kierownictwem i że pracuje wtedy kiedy chce, rzeczywistość całkiem inna, studenci musieli przynosić zaświadczenia z uczelni, kiedy mają zajęcia i na tej podstawie był ustalany grafik... czyli jesteś studentem- kiedy akurat nie masz zajęć- jesteś w 100% dyspozycyjny, a jak nie to wyp.....j.
Mira Mireczka 2016-08-25 18:41:38
Ja również nie polecam pracy w Karmello szczególnie w Bielsku-Białej, a dokładnie w fabryce, w której te czekoladki są produkowane. Praca za 7zł za godzinę, umowa zlecenie, patrzą na ręce, wszystko im nie pasuje, a to paznokcie o 2 mm za długie a to ktoś ma kolczyki w uszach (niektórym oczywiście wolno). Kamery, podsłuchy (!) na hali. Znajomi pracowali z Warszawie i w Krakowie w kawiarni i ten sam schemat. Obiecują kokosy a potem tyrasz za marne grosze, musisz być "elastyczny" nie mówiąc o "karach pieniężnych" . NIE POLECAM !!!
3
:) 2016-09-08 20:17:09
mmmmm nie ma to jak czekoladki rozmrażane z chłodni po sezonie letnim:) te z nalotem to właśnie one:)
a i teraz będziemy się pozbywali półproduktów, tych co leżały całe lato w naszej piwnicy w Bielsku:) smacznego!
1
Kat.rob 2016-09-08 22:07:20
Oszuści nie polecam
cześć! 2016-09-13 06:27:18
Współpracownicy spoko, wiesz kogoś lubisz lepiej kogoś mniej. Kierownictwo i menagerstwo, chamskie, oszukują, zastraszają- życie masz ułożone pod pracę, nie ma zwolnień na zajęcia.... tak działa u nich umowa zlecenie... do tego dochodzą czasami kary pieniężne.... rotacja pracowników non stop. Ale nie spróbujesz nie przekonasz się sam, jak dla mnie szkoda nerwów na pracę w tej firmie.
Pozdrawiam i powodzenia!
Xxx 2016-10-20 12:14:48
Atmosfera, tak Pani menago z Hali Koszyki wie jak zrobić atmosferę. Kompromitowanie kierownika na forum to jej specjalność. Na pytanie dla czego, odpowiada bo ja tak chce. Pełen profesjonalizm, gratuluję.
iza 2016-10-25 18:31:02
Byłeś Xxx kierownikiem w hali Koszyki?teraz jest ogłoszenie i rekrutują ,coś więcej na ten temat możesz napisać?
Zostaw swoją opinię o Karmello Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Karmello Sp. z o.o.