Teleperformance Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Teleperformance Polska Sp. z o.o.

Ciekawy 2012-10-27 13:21
Napiszcie jak obecnie wygląda sytuacja w Teleprefomanse. Słyszałem, że jest lepiej i fajna siedziba.... Mam rozmowę rekrutacyjną w przyszłym tygodniu.

Pomóżcie i napiszcie co i jak.
Dzięki
13
Tomek 2014-08-27 21:00
witam!!

mam za dwa dni rozmowe o prace w teleperformance (oblsuga klienta w j.niemeickim) jak wyglada sytuacja? jak jest z wynagrodzeniem itp ??
9
raveaddict 2014-10-09 19:17
Ostatnio dość często pojawia się oferta pracy na infolinii - obsługa poł. przychodzących, np. dla jakiegoś banku, czy firmy energetycznej. Mam kilka pytań do osób zorientowanych w temacie:

- czy faktycznie w przypadku ww. nie ma wydzwaniania i wciskania towaru, względnie przeprowadzania jakiś ankiet?

- jakie jest wynagrodzenie?

- ile dokładnie czasu trzeba przepracować po kilkutygodniowym szkoleniu, aby dostać pierwszą wypłatę?

- czy godziny pracy są narzucane, czy można sobie wybrać, np. wyłącznie popołudnia i wieczory, gdy projekt działa np. od 8 do 21?

Wielkie dzięki za odpowiedź!
13
elgos 2014-12-01 19:12
Powinno was to zainteresować, bo firma Teleperformance porowadzi nowe rekrutacje i właśnie ukazało się ogłoszenie o pracę świeże. Zachęcam do zerknięcia, warto. Jesteśmy światowym liderem w outsourcingu usług Contact Center. Od 1978 roku na świecie a od 1997 roku także w Pols...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5704394?keywords=&region=
prosim 2015-03-26 21:40
wiecie moze czy teraz jest jakas wolna miejscowka do pracy. no fakt ze praca warszawa to miesjce gdzie najwiecej mozna zarobic ale wiecie , nie kazdy ma na tyle odwagi zeby sobie wyjechac za granice i sie pochwalic gdzies wsrod znajomych - z reszta wszyscy w warszawie pracowac nie moga. taka prawda.
Patkowa 2015-12-18 14:46
Pracowałam kilka miesięcy (bo jak się okazuje - praca na słuchawce, to nie dla mnie - dzwonią jacy chorzy psychicznie ludzie - to nie na moje nerwy :D ). Ogólnie atmosfera fajna. Kultura, wzajemny szacunek. Obym częściej wpadała na takie zespoły ludzi i takich menadżerów. Szczerze - najlepsza firma w jakiej pracowałam dotychczas... właśnie pod względem dbania o swoich pracowników. To się nie często zdarza. Zwykle to pierwszy miesiąc walczy się z mobbingiem. W teleperformance nie ma miejsca na zachowania tego typu.
1
Ewa 2016-03-31 16:20
Luiza czy można się z Tobą skontaktować prywatnie mailowo?? Jestem przed podjęciem decyzji o pracę, chyba do tego samego projektu. bardzo mi zależy na rozmowie z Tobą. z góry pozdrawiam.
Luiza 2016-04-07 09:45
Podaj swoj email to sie odezwe!
Fueram 2016-04-26 01:42
Jakiś czas temu odbyłem rozmowę kwalifikacyjną w Warszawie na Domaniewskiej. Muszę przyznać, że było to dla mnie szokowe doznanie. Po pierwsze, przy wejściu przywitała mnie bardzo niesympatyczna recepcjonistka, a raczej nie przywitała, tylko całkowicie olała, kontynuując przez następne 10 – 15 minut PRYWATNĄ rozmowę telefoniczną. Ale nie to jest w tym wszystkim najważniejsze.

Zostałem następnie poinformowany, że muszę wszystkie moje prywatne rzeczy zostawić w szafce, gdyż ani pracownicy, ani goście nie mogą wnosić absolutnie żadnych rzeczy osobistych, nawet przysłowiowych chusteczek higienicznych. W związku z powyższym, mam pytanie do osób, które tam pracują lub pracowały: czy rzeczywiście ten zakaz jest bardzo rygorystycznie przestrzegany, czy naprawdę nic nie da się „przemycić” w kieszeniach i wnieść telefon lub chusteczki?? Czy mają Państwo robione rewizje osobiste, aby taki zakaz faktycznie wyegzekwować? Pierwszy raz w życiu stykam się z taką sytuacją…..

Gdy zapytałem, kto ponosi odpowiedzialność za rzeczy pracowników (lub gości) pozostawione w szafkach, poinformowano mnie, że „to jest kluczyk” i że „szafki są zamykane na kluczyk”. Czyli bardzo wymijająca odpowiedź. Poczułem się wtedy jak jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy Państwo, którzy tam pracujecie, nie macie takiego poczucia? Podejrzewają Was, że w osobistej torebce wyniesiecie jakieś cenne skarby z firmy?

Ciekaw jestem również jak w praktyce wygląda szkolenie. Zostałem poinformowany, że podczas szkoleń nie można robić notatek, bo przecież nie można wnosić żadnych notatników ani długopisów. Nowej wiedzy do przyswojenia pewnie jest dużo, jesteście w stanie to wszystko „zapamiętać na pamięć”?

Będę wdzięczny za odpowiedzi. Dzięki z góry.
14
sobiemysle - Fueram 2016-05-08 23:48
Ale gdzie ten hejt? To już nie można wyrazić negatywnej opinii czy opisać swoich złych wrażeń z rozmowy? Żaden hejt, po prostu opis sytuacji. Poza tym, z tego, co mi powiedziano i z tego, co zaobserwowałem, to takie podwyższone środki bezpieczeństwa dotyczą również pracowników, którzy nie mogą trzymać swoich osobistych rzeczy przy biurku. Stąd moje pytania w poprzednim poście: jak taki zakaz jest egzekwowany i jak wygląda szkolenie, jeśli nie można robić notatek (bo nie ma na czym).
A jeśli chodzi o warunki, no cóż, umowa o pracę i socjal to jest standard, umowa o pracę jest na mocy prawa, dziwi mnie, że umowa o pracę jest przez niektóre osoby traktowana jako coś "baaardzo dużego". To naprawdę "bardzo dużo", że jakaś firma przestrzega prawa (a zwłaszcza kodeksu pracy)???
Pozdrawiam.
4
MijaCzas 2016-05-16 08:50
Czy dostałeś w tej firmie pracę, jakie są warunki pracy, czy musiałeś również wyjąć wszystko z kieszeń czy tylko pozostawiłeś rzeczy typu plecak, torba zamkniętą pod kluczem na recepcji czy w innym pomieszczeniu?
MijaCzas 2016-05-16 09:21
Czy zostawiłeś swoje rzeczy przy recepcji czy w innym miejscu? Polecasz tą firmę aby aplikować pomimo takich środków bezpieczeństwa.
niewiem 2016-09-07 12:59
Witajcie,
a czy ktoś orientuje się jak wyglada praca u nich w Portugalii? pracował ktoś tam? rekrutowali tam ostatnio dla firmy Wish.com. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
wiem. 2016-10-03 22:26
w Portugalii nieciekawie, straszna nerwówka.
wiem. 2016-10-04 18:37
to prawda, w każdym tego typu miejscu szczególnie. :)
meh 2016-10-05 23:59
nie wątpię, wartwo jest z kimś znajomym zabrać jesli już. ;)
Brŕrr 2016-10-06 21:41
Brakuje ludzi na poszczególnych projektach, przez to może być problem z dowolnością w ustawianiu grafików. Stawki są różne,zależy od projektu. Najmniej 10brutto na info kliniki okulistycznej, inne 11,12 brutto. Czasami umowa zlecenie, czasami o pracę. Każdy wie na czym polega praca w cc, nie będę się rozpisywać Na ten temat. Firma nie obiecuje gruszek na wierzbie,od razu informują o warunkach pracy i płacy . Jedyne czego mi brakuje, to oczywiście wieksza stawka i umowa o pracę, bo to na pewno było by motywacją, żeby popracować dłużej,a tak śmieciówka Nic mi nie daje w dłuższej perspektywie. Na pewno dlatego też zrezygnuję i dodatkowo więcej uśmiechów, radości....Ale to już takie pobożne życzenia, że nie warto się zagłębiać. Są też prpremie a projektach sprzedażowych i niektórych infoliniach. Trzeba mieć anielską cierpliwość do tej pracy i ogromną motywację do tej pracy. Przerwa 50min co też jest ok. Te informacje dotyczą cc w Siedlcach.
1
xyz 2016-10-07 21:12
Sprostowanie - najniższa stawka w Siedlcach to 8 brutto na infolinii ...
Brŕrr 2016-10-10 11:34
Stawka zależy od projektu, jaki obsługujesz, Tak samo rodzaj umowy. Ale nie słyszałam o stawce 8pln, to już bardzo niska stawka.
Rozi 2016-10-10 12:46
Stawka to zależy głównie od lokalizacji, jak i oczywiście od stażu pracy. Na start pewnie w wielu miejscach jest podobnie, ale potem zaczyna sie często to roznicowac
Marek 2016-11-22 18:34
Czyli o dzień urlopu jet trudno? A odbieranie przepracowanych sobót?
Aga 2016-12-18 17:02
Jeśli znasz dobrze jakiś język obcy,to na początek bez żadnego stażu stawka ok.5500. Umowa na 33 miesiące. Jest miła atmosfera,warto spróbować.
3
Felek 2017-01-06 17:44
Firma proponuje szeroki zakres prac. Mydlę, że można spokojnie wybrać coś dla siebie. Początki w każdej firmie są trudne ale po jakimś czasie o ile załoga jest ok. można poczuć się bezpiecznie. Wszędzie bardzo dużo zależy od przeciętnych pracowników.
ktostam 2017-02-07 11:13
naprawde nie mozna miec nic przy sobie, nawet lekow. dozwolona tylko butelka z woda.
Pan Ktory zajmuje sie Adidasem w tej firmie tez ma zawsze muchy z nosie, z byle powodu umie nakrzyczec.
osoby pracujace sa mile ale to gora naklada dziwna atmosfere. co kto lubi.
1
Figura 2017-02-16 12:38
Świetnie, że znalazłem pracę jaka mnie interesuje czyli wsparcie techniczne z językiem hiszpański, a jeszcze lepiej że to właśnie u nich . Słyszałem same dobre opinie o firmie. Ile na takim stanowisku mogę dostać kasy? Jaka jest atmosfera? A może jeszcze coś wiecie?
Maja 2017-02-28 16:10
Może zainteresować Was informacja o tym, że jak przekazuje outsourcingportal: "Teleperformance Polska dołączyła do grona firm, które spełniają wymagania certyfikacji PCI Data Security Standard, jednego z najważniejszych standardów gwarantujących bezpieczeństwo przetwarzanych informacji." Więcej informacji o znaczeniu tego certyfikatu znajdziecie w artykule dostępnym pod linkiem: http://www.outsourcingportal.eu/pl/teleperformance-polska-z-certyfikatem-pci-dss
T. 2017-04-04 15:54
Spoko, ale jak się reklamujecie to może nie w dziale OPINII, bo jest to zwykły spam z waszej strony to raz, a dwa strasznie to nieprofesjonalne, co świadczy tylko o tym, jak kiepska jest opinia o waszej firmie.
4
Maja 2017-05-05 09:26
@T. jestem redaktorem serwisu gowork.pl i moim zadaniem jest informowanie Was o ciekawych wydarzeniach związanych z firmą oraz poznanie jak wygląda praca w firmie, dzięki Waszym komentarzom. Dlatego też chętnie dowiemy się więcej na temat tego, co Ty myślisz o firmie jako pracodawcy.
Felek 2017-06-21 11:15
Teleperformance bardzo stara się żeby mieć fajną listę ofert pracy w kraju i za granicą!
Felek 2017-06-24 14:57
Musi być tu dobrze ponieważ nikomu nie chce się pisać na forum. Przydałoby sie kilka informacji jak teraz działają.
gruszka89 2017-06-27 17:39
Pracowalam dwa lata temu na infolinii przychodzącej. Od kandydatów wymagali biegłej znajomości angielskiego. Do plusów mogę zaliczyć:

+umowa o pracę (było to 3300zł BRUTTO);
+po 3 przepracowanych miesiacach bon na zakupy, prywatna opieka medyczna i multisport (ja tego nei doczekalam gdyz odeszlam przed upływem 3miesiecy)
+fajny, międzynarodowy zespół, mozliwosc uzywania angielskiego na codzień
+kasa na czas, urlop, 55min przerwy dziennie
+imprezy firmowe
Minusy:
-napięta, nerwowa atmosfera; tabelka z wynikami całego projektu(poszczegolnych osób wysylana pod koniec dnia wszystkim pracownikom - kazdy mogl zobaczyc ile odebrales telefonow, ile napisales maili, ile byles na przerwie - bardzo słabe)
-bardzo smętne, brzydkie biuro, stary sprzęt
-"polityka czystego biurka" - nie mozna bylo na nim miec NIC, zakaz wnoszenia telefonu do biura; to prawda co napisala osoba wyzej - tzreba wszystko zostawic w szafce.
- brak szkolenia empirycznego z produktów - sklep stacjonarny odmówil przeprowadzenai dla nas szkolenia (wiadomo udzielac informacji na temat produktu ktorego nigdy sie nawet nei widzialo)
- obsługa klienta wiedziala o produkcie dokladnie to samo co klient - tylko tyle ile znajdowalo się na stronie
- bardzo niesprawiedliwy podzial pracy- niektorzy pol dnia siedzieli na mailach podczas gdy reszta odpoiwadala czasami na 60 (!!!) telefonow rozwscieczonych klientow
-mozna bylo rozlaczyc sie dopiero gdy klient obrazi cię 3razy
-brak kawy czy wody w kuchni
Do spraw organizacyjno-biurowo-kadrowych nie moge się absolutnie przyczepic, natomiast sam charakter pracy pozostawia wiele do zyczenia.
Dziku 2017-07-01 13:54
Z racji tego, że oddział Katowicki został przejęty przez Warszawę opiszę sytuację jak wygląda to w Katowicach:

+ umowa o pracę ( Agenci zarabiają ok. 4200 brutto)
+ Benefit do wyboru ( albo Multisport albo opieka medyczna nie można mieć tego i tego)
+ zespół i atmosfera w pracy ( jeżeli masz na to czas)
+ przerwy 30 min obiad + 15 min czas osobisty.
+ owocowe środy co 2 tygodnie ( inne firmy mają np codziennie , także +/-)
+ kawa, herbata

Minusy:
- non stop zmieniające się procedury ( a Ty nawet nie masz czasu kiedy ich przeczytać bo odbierasz non stop telefony i w czasie telefonów musisz przejąć maile)
- W razie problemów możesz liczyć tylko na pracowników.
- Początkowe szkolenie trwa 3 tyg, każde następne max 2 dni bo czym nic nie wynosisz.
-Elastyczny grafik tylko dla niektórych, może się zdarzyć, że będziesz pracować 4 tyg od 14-22
- wyrobienie premii na niektórych profilach niemożliwe do zrealizowania
- przyjmowanie ludzi z znajomością języka obcego na poziomie gimnazjum (a osoba na poziomie C1 zarabia tyle samo co ten co jest na poziomie A1)
- duża rotacja ( większość ludzi się zwalnia po paru miesiącach)
Karol 2017-07-02 20:08
Fajna firma i mają już wypracowany odpowiedni staż czyli doświadczenie w branży. Rozwijają się wprowadzając nowe technologie i cóż można więcej ? Dla osób, które chcą pracować znajdzie sie odpowiednia praca.
Katarzyna 2017-07-06 16:09
Bardzo porządny pracodawca, polecam wszystkim osobom, którym zależy na umowie o pracę, godziwym wynagrodzeniu, fantastycznej atmosferze w pracy (ludzi mają tam świetnych) i pracy w godziwych warunkach. W Warszawie są dwa biura, jedno nowe drugie starsze - ja jestem w tym starszym i naprawdę nie ma do czego się przyczepić - to jest budynek Tulipan House, gdzie widać że administartor dba o wszystko. Nowe biuro mówią, że też super. A Teleperformance też robi ciągle jakieś remonty i udogodnienia dla pracowników. Dla każdego znajdzie się tu miejsce, szczególnie dla osób znających języki obce.
Felek 2017-07-06 23:00
Teleperformance jest dobrą firmą ale niestety są osoby, które bardzo lubią pouczać innych i wskazywać im co robią źle. Może lepiej zająć się swoją pracą? Ludzie tu pracują i wiedzą, że to dobre miejsce nawet jeśli cos nie wyszło to zaraz korygują i jest ok.
Zadowolony 2017-07-11 16:15
Bardzo fajne środowisko pracy, ciekawi ludzie na projektach różnych narodowości, z którymi często rozmawiam o podróżach. Luźna atmsfera w pracy. Hajs się zgadza, co miesiąc wypłącają na czas. Teleperformance ma siedzibę w Warszawie na Domaniewskiej i Wołoskiej, wszystko nowiutkie, fajna kuchnia pracownicza, pokoje relaksu z konsolami do gier i piłkarzykami (choć czasem czasu brakuje na dłuższą przerwę ;)). Dobry kontakt z przełożonym. Teleperformance bardzo na plus. Polecam!
Bolek 2017-07-19 08:27
Jak widzę to Teleperformance nie ma aktualnie pracy dla osoby bez znajomości języków obcych? Fajna firma, szkoda
Zostaw swoją opinię o Teleperformance Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleperformance Polska Sp. z o.o.