brak logo

agencja opiekunczo medyczna i handlowa anna szopa

Katowice

Opinie o agencja opiekunczo medyczna i handlowa anna szopa

życzliwy 2009-08-03 21:23:25
Nie polecam tego pracodawcy !!! (usunięte przez moderatora)
1
zyczliwy 2010-01-11 20:29:29
Nie polecam wieloletnia umowa zlecenie 4.70 brutto(usunięte przez moderatora)
1
niezadowolona 2010-03-17 17:17:54
to szczera prawda najgorszy pracodawca
3
anonim 2010-11-22 11:48:48
dlaczego zgadzacie sie na zawarcie umowy na tak niska kwote brutto - przeciez to jest przestepstwo
1
hista 2010-12-16 20:01:53
o matko, a ja mam się u nie właśnie zatrudnić i obiecywała mi dużo więcej
anonim 2011-01-02 12:08:59
Witam...a faktycznie na reke ile ci zaproponowali???
zawiedziona 2011-01-13 19:57:23
ponad siedem zł. na rekę z umowy zlecenia ponieważ jak twierdzi innych umów nie daje hhha w między czasie dotarłam do innych byłych jej opiekunek i z pełną świadomością stwierdzam że nigdy do tej pani nie pójdę do pracy!!!! takie jaja jakie ona robi to aż dziw, że nikt się jej za tyłek jeszcze nie wziął
anonim 2011-02-22 20:38:37
Dobrał się ale się wywinęła
anonim 2011-09-09 16:58:59
hey, właśnie szukam pracy w tego typu agencji, możecie podać więcej szczegółów, jak wygląda tam praca, jacy pacjenci, czy wypłata jest w terminie? a co z nadgodzinami? dzięki pozdr
anonim 2011-09-13 12:00:07
Szkoda słów. 4 zł/godz to marzenie. A dojazd do pacjenta na własny koszt!! Kpina!! Ta kobieta nie ma serca. Pacjentów traktuje ja śmieci a o pracownikach nawet szkoda słów!! Zdecydowanie odradzam!!
3
gosc 2011-12-30 19:31:17
pracujac w tej firmie nie jestes w stanie sama sie utrzymac za te pieniadze 6 zl brutto ,dojazd do kazdego pacjenta na wlasny koszt ,pacjenci rozproszeni po calym powiecie a czesto i gesto te przemile panie z biura beda ci dzwonic na komore i kazac jechac do pacjenta w innym miescie na szybkie zastepstwo.same dojazdy zajmna ci sporo czasu,a wyplata cieniutka niestety,i trzeba sie liczyc z tym ze duzo podopiecznych choruje i idzie do szpitala lub wyjezdza do sanatorium i znow masz tez kilka godzin w tygodniu mniej bo to ile masz podopiecznych zalezy tylko od dobrej woli pan pracujacych w biurze.
1
anja99 2012-04-05 17:14:30
a ja byłam zadowolona z pracy,fajni podopieczni,wypłata zawsze w terminie.Jak się chciało dorobić to zawsze były dodatkowe nadgodziny do wypracowania.
anika 2012-05-24 05:40:46
Panie z biura przemiłe i profesjonalne, ale sama praca urąga ludzkiej godności: dojazd na własny koszt, zarobki niczym miska ryżu, często było to około 400 -500 zł m-c kiedy bilet kosztuje 120. stanowczo nie polecam.
1
ajka 2012-06-12 06:51:47
Potwierdzam, opiekunki uciekają jak tylko znajdą coś innego. Za te ochłapy nie da się utrzymać.
2
pracownica 2013-01-24 23:24:04
A ja sobie chwale prace, stawka rzeczywiscie 6 zł. brutto za najprostsze usługi, ale zabiegi specjalistyczne sa więcej płatne, Panie w biurze również kompetentne i miłe, tak samo Szefowa. Podopieczni są różni, ale tak to juz jest. Wypłata jest na czas bez problemów, forma zatrudnienia to umowa zlecenie. A jeśli mówicie że nie pasują stawki , forma zatrudnienia itd....to juz raczej moim zdaniem nie wina Pani Szopy,ale warunków przetargu jaki rozpisuje MOPS- chyba urzędnicy takich instytucji orientują się jaka jest przewidziana prawem minimalna stawka za godzine pracy w Polsce (napewno nie jest to 6 zł. brutto),a mimo wszystko cena usługi jest determinująca wszystko,więc to nie wina firmy tylko tego chorego systemu w tym chorym kraju.....
niki 2013-02-02 18:11:16
6 zł. brutto??- Szanowni Pracownicy tej firmy, czy Wy sie wogóle orientujecie jakie są ustawowe minimalne zarobki w tym kraju??- to Wam napisze 1600 zł.brutto za 168 godz.pracy- to mniej wiecej 9.52 godz. brutto. Dośc że nie macie umów o prace to macie stawki jak (usunięte przez moderatora) . Jednak to jest tylko i wylacznie Wasza wina że się przyjmujecie na takich warunkach, gdy juz zabraknie takich naiwnych i zaczniecie wymagac normalnych stawek za swoją pracę to wtedy bedziecie mieli normalne warunki pracy i płacy.
1
didi 2013-03-11 19:38:46
moim zdaniem nie do końca masz racje,czasami sytuacja zmusza kogoś do podjęcia takiej pracy, ja tam pracuje, mam fajnych podopiecznych, nie daje się wrobić w żadne zastępstwa czy dojazdy...a wypłata to kpina...to fakt..póki nie znajdę czegoś lepszego, cieszę się że mam chociaż to
1
była opiekunka 2013-12-14 18:58:36
czy ktoś wie Był przetarg czy pani Szopa wygrała? Jeśli tak to będzie to tragedia
1
gosc 2013-12-16 18:32:59
w jakim miescie?
nick 2013-12-17 01:39:44
W Gliwicach wygrała przetarg, pracownikom będzie chyba płaciła 3 złote na rękę! Chętni do pracy za tą jałomużnę pewnie już ustawjają się szerokim łukiem.
1
gosc 2013-12-19 13:14:41
ale to ile placi nie zalezy od niej tylko od osrodka chyba nie?
była opiekunka 2014-02-09 09:52:38
Prosze bardzo.Chciałam się zatrudnić w tej firmie.Umowa jest taka.Zlecenie lub umowa wolontariacka (kto słyszał aby płacić za wolontariat)Ta druga jest płatna więcej, ale nie są odprowadzane składki.I stawka jest 3,80 za pielęgnacje i 3,30 za usługi podstawowe.(usunięte przez administratora) Trzeba się zarejestrować w urzędzie pracy.Nie polecam pracy w tej firmie
1
gienia 2014-02-11 20:48:16
A wiecie jak te pijoki które niby to potrzebują pomocy , śmieją się z nas opiekunek że za takie grosze do nich łazimy ( oni więcej z tej dziadowizny mopsowskiej dostają na picie - niż my uczciwie pracujące opiekunki za tą ciężką robotę, brak słów na to wszystko. Może po następnym przetargu za coraz niższe stawki nie znajdzie się już nikt do tej roboty. Oferowanie takich stawek jest urągające godności ludzkiej.
2
kinect 2014-02-28 02:15:03
Przecież tam same emerytki pracują (które w większości same potrzebowałyby opiekunki)- więc im to obojętne czy idą za 2 , 3 czy 4 złote - tak sobie więc łażą dla zabicia czasu - bo jakiejś konkretnej roboty od nich w tym wypadku raczej nie można egzekwowac.
3
DJ 2014-06-03 17:44:43
witam,ja już tak kiedyś pracowałam ostatnio 14 lat temu i stawka ciągle ta sama,400,500zł.na ręke,w tej chwili wracam tam bo pasują mi elastyczne godziny pracy,ponieważ nie mogę podjąć stałej pracy,i na pewno większość osób ma podobną sytuację,praca fajna,polecam,.
DJ 2014-06-04 13:29:47
400-500,na miesiąc,.to mało ale to praca dorywcza,zależy ile ma się podopiecznych,.
DJ 2014-06-05 09:50:15
ile podopiecznych to różnie,ja miałam 5,czasem zastępstwo za inna opiekunka,mi pasuje dorywcza praca,jak pisałam wcześniej nie mogę podjąć stałej pracy,liczą się chęci opieki lub pomoc,i tak na marginesie mam 34 lata,.
1
DJ 2014-06-05 13:31:21
wcześniej nie dopisałam,bo nie było takiej potrzeby ale w 2006 też tam pracowałam i za każdym razem rejon podopiecznych miałam w miejscu zamieszkania,w tej chwili wiem że nie mają już mojego terenu,ale miałam możliwość wyboru rejonu,złożyłam dokumenty potrzebne do zatrudnienia,czekam na tel.pozdrawiam wszystkich chętnych do pracy ze starszymi osobami,.
nightriderka 2014-07-24 13:58:32
ZGADZAM SIĘ W 100%.
1
matyldA 2014-11-08 10:10:16
Jesteś w pracy jakieś 10 godzin. W tym czasie licząc czas przejść miedzy podopiecznymi będziesz mieć jakieś 7- 8 godzin pracy zapłacone,więc pracując przez 5 dni w tygodniu, zarobisz około 700 złoty. W czasie swojej pracy odwiedzisz całą okoliczną melinerię katowicką a jak trafisz gorzej to będziesz u babci której się wydaje że będziesz jej służącą. Taka jest praca w tej firmowy
1
Betinka 2015-01-03 22:39:42
Dokładnie prawda i tylko prawda w tym komentarzu .Pracuje juz w tej Firmie 2 rok :) szefostwo super a dziewczyny tzw. Koordynatorki ktore nami tzw. rzadzą to super kobitki .Potrafią super zoorganizowac nam czas pracy
1
Barbara 2015-01-14 13:53:16
Ja posiadam wykształcenie opiekunki środowiskowej , mam dyplom z 2014 . Już od wielu miesięcy leżą u nich moje dokumenty ... i kłamią, że nie ma zlecenia, podczas gdy przyjęli osobę bez kwalifikacji !!!!!!! Jest to firma , która absolutnie nie dba o kwalifikacje zatrudnianych opiekunek . Gdy zapytałam się dlaczego tak się dzieje ... w odpowiedzi było chamskie zachowanie koordynatorki...która rzuciła słuchawką . Firma która nie dba o swoje IMAGE ... każdy z ulicy tam może znależć zatrudnienie ...wystarczy , że da łapówkę Pani koordynator ...bo innego wyjaśnienia nie znajduję !!!
1
Telimena 2015-01-24 11:18:50
Firma zatrudnia opiekunki na czarno, często nie podpisuje nawet umowy zlecenia. Powinien się tymi oszustwami zainteresować Urząd Skarbowy.
2
zainteresowany 2015-07-10 19:51:40
Ta firma to jeden wielki WYZYSK pracownika w 21 wieku, bez umowy, ZUS, chorobowego, urlopu itd.....a umowa wolontariacka?????? Przeciez nie może być płatna, więc oficjalnie pracujesz za darmo!A w rzeczywistości za płacę poniżej godności
1
kate 2015-07-13 12:19:41
Zapraszam na Opolską - 9 netto za godzinę
2
kasia 2015-07-27 20:41:19
Ja pracowałam w tej firmie 2 lata temu i szczerze odradzam, na rękę 4,5 zł/h. Koordynatorki nie potrafią ogarnąć terenu dlatego z 10 h kiedy nie było mnie w domu dostawałam zapłacone za 6-7h, reszta to dojścia. Wielokrotnie oszukano mnie na wypłacie, a wyrównanie jak się upomniałam dostawałam dopiero przy następnej wypłacie.Już nie mówiąc o wciskaniu na siłę zastępstw z godzinnym wyprzedzeniem :/
1
Bombel 2015-11-30 11:05:08
To najgorszą firma jaką może być wykorzystują ludzi za śmieszne pieniądze.Wciskaja ludzką podopiecznych chociaż już maja pelno.Jedną osoba mówi że ma dużo podopiecznych i nie da rady już więcej mieć to i tak Wciskaja.Jeszcze ta kobieta młoda co tam siedzi w bląd włosach traktuje ludzi jak szmaty ale to można stwierdzić po wychowaniu w domu jakie wyniosła.
2
Lili 2015-12-11 22:32:13
Ale wy jestescie glupcy.. Nie wiecie na jakich zasadach te firmy wszystkie pracują typu agencja, kluczna pkps i inne.. One pracuja na zlecenie mopsow i placa tyle ile im daja osrodki za godzine. Jesli by dostawali z opieki 12 zl placili by 12 jesli 15 tm 15 a osrodki daja po pare zloty marne to jak maja dac wiecej czlowiekowi za godzine skoro np tyllo 7 zl dostaja przeciez Pani Szopie z nieba ta kasa nie zleci.. To jak ma czlowiekowi wiecej zaplacic. Zobaczcie sobie na stronie osroda w katowicach naszych jakie stawki daje osrodek agencji. Takie realha w naszym kraju.. Doinformujcie sie najpierw a potem obrazajcie kogos tez chcialam by miec umowe o prace ale jak skoro firma ta nie dostaje pieniedzy z miejskiego osrodka by zatrudniac na umowe o prace to zkad maja wzias kase na to proste jakie podwyzki skoro firma nie ma takich funduszy zeby je dac
1
Malutka 2015-12-14 13:35:51
Tak niestety w tej firmie jest pracujemy na umowę zlecenie za 5 zl. brutto, to na reke wychodzi jakies 4,20 bez możliwości otrzymania etatu. jesteśmy narażeni na obelgi niektórych podopiecznych a my musimy być mile i grzeczne. P. koordynatorki niejednokrotnie zmuszają do pojscia do osoby, której się nie chce, bo jest nie do zniesienia. Ogolnie nie polecam nikomu pracy w tej Agencji. jesteśmy wykorzystywane pod każdym względem.
2
ciekawski 2016-02-24 14:22:59
Doszły mnie słuchy że mają problemy z wypłatami pieniędzy dla pracowników czy to prawda ? Za takie pieniądze co oferuje ta firma daliście jej 3 gwiazdki ? Śmieszne :)
enia 2016-04-14 12:36:25
Czytając te wszystkie opinie az mi sie w glowie przewraca .. Bzdury jakich malo. Moze i mala stawka, ale uczciwe wynagrodzenie, terminowo. Babeczki w biurze przemile, zyciowe!! Jakie umowy o prace skoro ta firma pracuje na zlecenie osrodka tzn mops i oni tylko daja im 2 zl wiecej co pracownicy zarobia a skladki i ubezpieczenia trzeba zaplacic przeciez. Moze nasze kochane panstwo postanowi wkoncu docenic nas opiekunki i da wieksza kase firma takim jak ta by moglysmy wiecej zarobic. Co do samej firmy rzetelna, slowna, mila atmosfera pracy, podopieczni sa jacy sa ale praca z ludzmi nie jest latwa a co dopiero z korzystajacymi z opieki.. Opinie napisane tu sa chyba od osob ktore nigdy nie pracowaly w tej firmie albo nie maja zielonego pojecia jak ta firma funkcjonuje!!
1
realna 2016-05-29 23:47:39
Pracuje w tej Firmie ale postaram się obiektywnie nakreślić dwie sprawy. Pierwsza to sprawa stawki, formy zatrudnienia itp.... jaką kwotę się tam dostaje za godzinę swojej ciężkiej pracy to jest skandal, formy zatrudnienia również. Ale to wszystko wymusza MOPS - Państwowa Instytucja która na to pozwala lub udaje że nie wie o co chodzi. Jeżeli MOPS oferuje Agencji mniej więcej 8,50 zł za godzinę pracy to ile Agencja jest w stanie zapłacić pracownikowi? Czy Firma ma ze swoich pieniędzy sponsorować MOPSY ? Myślę że wszystkie istniejące Agencje na rynku i ich pracownicy powinni w końcu zbojkotować te przetargi z tymi CHORYMI STAWKAMI za usługi przez nie świadczone - może wtedy by się coś zmieniło. Po drugie co do samej Agencji i pracy w niej, to złego słowa nie mogę napisać, wypłata jest zawsze na czas, gdy się nawet coś nie zgadza wszystko można wyjaśnić i jest rozpatrzone na korzyść pracownika, personel w biurze jest również jak najbardziej ok.
eM 2016-06-07 13:57:00
Drogie Opiekunki, nie dajcie się wykorzystywać, wasza praca jest cenna i wartościowa, jest w Katowicach wiele firma które chętnie doceni Waszą pracę za lepszą stawkę, wystarczy się rozejrzeć nie bójcie się rozmów w DOBRYCH firmach zajmujących się opieką. LICZĄ SIĘ DOBRE CHĘCI!! MAM NADZIEJE ŻE SPOTKAMY SIĘ NA ROZMOWIE!!
amino 2016-07-02 20:29:05
a to niby nie jest dobra firma? ja uważam że jest! jedyne co mnie niepokoi że nie mają swojej stropny internetowej jeszcze
Zostaw swoją opinię o agencja opiekunczo medyczna i handlowa anna szopa - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie agencja opiekunczo medyczna i handlowa anna szopa