brak logo

VON CAPRIVI GMBH

Goszcz

Opinie o VON CAPRIVI GMBH

Primoo 2013-02-05 12:53:08
Witam czy ktoś coś wie o tej firmie prosze o napisanie
2
remedi 2013-04-04 19:00:05
wydaje mi się że jest to firma która handluje danymi swoich klientów,wysłałem swoje CV w języku niemieckim i kontakt się urwał nikt nie odpowiada.
staszek 2013-09-20 15:49:24
co za (usunięte przez moderatora)a nie słyszałeś o takiej formułce:"skontaktujemy się z wybranymi kandydatami" ?

dla niektórych (usunięte przez moderatora)internet powinien być zakazany...
dobryelektryk 2015-03-09 10:22:22
właśnie dostałem wiadomość, że nie spełniam wymagań stawianych przez firmę... zatem zadzwoniłem - mam pełne uprawnienia SEP bez ograniczeń napięcia, 12 lat praktyki, uczę się niemieckiego (kurs do poziomu B1 co było napisane we wiadomości) i chciałem się dowiedzieć jakich to wymagań nie spełniam... Odebrała panienka przedstawiając się polskim nazwiskiem po niemiecku więc zacząłem rozmowę po po polsku i okazało się, że panienka jest bardziej niemiecka niż sami Niemcy... ona nie mówić po polski (10 min wcześniej odpisała mi maila po polsku), po czym była opryskliwa i hamska... Wniosek - traktuje pracowników z Polski jak śmieci (bo heute ona już jest polsky nemec) i myślę, że warto to sobie przemyśleć chcąc zastanawiać się nad wyjazdem... dla mnie dno... polecam słownik języka polskiego i słowo empatia - zanim będzie się chciało "trzepać kasiorę na glupkach z Polski"
1
Industrieelektriker 2015-05-07 12:20:37
dobryelektryk, a czy posiadasz prawo jazdy kat.B i dysponujesz swoim samochodem którym możesz pojechać do Niemiec ? W wielu przypadkach jest to czynnik decydujący o przyjęciu do pracy. Oprócz tego że znasz się na elektryce, musisz czymś dojeżdżać do pracy a jeśli zajdzie potrzeba zmiany firmy która Cię wynajęła, niejednokrotnie trzeba przejechać kilkaset kilometrów.
Pozdrawiam.
Ps. Jak na zeitfirmę, Von Caprivi płaci całkiem dobre pieniądze.
elektromonter 2015-05-14 11:11:56
https://www.dialo.de/zeitarbeit/stuttgart/von-caprivi-gmbh-m13621027500.
Polecam poczytać treści Niemców bo Polak dla Polaka świnią od wieków :-)
dobryelektyk 2015-05-27 19:29:27
O mnie:

1. mistrz elektryk
2. pełne uprawnienia SEP E i D (plus pomiary) bez ograniczeń napięcia
3. 12 lat praktyki
4. komunikatywna znajomość niemieckiego (między A2 - B1)
5. referencje z największych budów w Polsce
6. umiejętnośc montazu szaf sterowniczych współpraca z Control Process
7. samochód na wyjazd
8. prawo jazdy B

z głupia wysłałem jeszcze raz CV i dostałem grzeczną odpowiedź, że nie spełniam wymagań jako elektryk... to mam pytanie kto spełnia??
hannibal lecter 2016-01-05 14:56:25
Dość specyficzna firma, spore wymagania, ale też dobrze płącą, robię u nich nie mam zastrzeżeń, co do wymagań to wiadomo po pierwsze - doświadczenie w fachu i język komunikatywny, poza tym samochód na wyjazd no i troszkę pieniedzy na rozruch, bo wypłate masz do 19go nast. miesiąca czyli 1.5 miecha trzeba przeżyć. Ja miałem tak że na początku chciałem zjechac, najpierw wurzburg na 2 tygodnie, i 2!kwatery, po 20 i po 18 na dobe - i to płacisz ty,ale na to dostajesz diete, później 3 tygodnie augsburg pozniej stuttgart 4 tygodnie, i teraz ulm od grudnia, musisz być silny psychicznie bo ciągłe przeprowadzki, pakujesz sie i rozpakowujesz, zmiana kwater, czasami znajdą za 25, a czasami za 15, rózne warunki, często bez kuchni w ogóle, wiec ja z sobą woże mikrofale, i czajnik oraz mikser, dodam że dobrze płacą, ja trafiłem na hu..wych rumunów na budowie, cały czas cie gania, ale to przetrwałem, teraz robie z niemcami, i jest ok.
kleopatra 2016-02-16 20:27:05
brak opini o firmie świadczy o jednym ! nie jest uczciwa a jak sie znajdzie jedna , dwie dob. to znaczy że same piszą o sobie żeby werbować ludzi nie dajmy sie wykorzystać ! GODNOŚC ! tego nie można kupić !
kleopatra 2016-02-16 20:27:08
brak opini o firmie świadczy o jednym ! nie jest uczciwa a jak sie znajdzie jedna , dwie dob. to znaczy że same piszą o sobie żeby werbować ludzi nie dajmy sie wykorzystać ! GODNOŚC ! tego nie można kupić !
artur034 2016-04-07 14:55:01
to mój 5 rok w firmie i nie mam powodów do narzekania , pierwszy był ciezki bo co chwila zmieniałem miejsca i klienta , od 3 lat utrzymuje sie u klientów dluzej niz na troche ,ale to juz zalezy od umiejetnosci nawiazywania kontaktów no i oczywiscie od klienta, mieszkania szukam sobie sam przez neta , pieniadze sa na czas i to nie najgorsze , spotkałem tu sporo ludzi z róznych firm posredniczacych i raczej nie zamieniłbymsie z nimi , reszta zalezy od Was
Robert G 2016-05-23 13:47:41
witam
zastanawiam sie czy jest cos co jest w stanie zadowolic polski narod i dlaczego jestesmy tak pesymistycznie nastawieni do wszystkiego. Nie jestem w stanie wydac opinii na temat firmy VonCaprivi poniewaz dopiero zaczynam przygode z ta firma ale nawet nie przeszlo mi przez mysl ze,sa niewyplacalni i ze cos bedzie nie tak. Otrzymalem bardzo interesujaca oferte i wlasnie analizuje i czytam to,pod czym zloze prawdopodobnie swoj podpis i doskonale zdaje sobie sprawe z tego co jest zawarte w kontrakcie a co nie. Przyjezdzajac do Niemiec 5 lat temu zaczalem pracowac w podobnej firme o nazwie Carpe Diem rowniez ze Stuttgartu i nie jestem w stanie napisac ani jednego zlego slowa na temat tej firmy a opinie o firmie prawie same negatywne. Nie bylo wtedy jeszcze w Carpe Diem zadnych polskich dziewczyn,ktore mogly dokladnie przetlumaczyc co sie podpisuje w razie jakis trudnosci. Pracowalem tam poltora roku i zawsze byly pieniadze na czas,nie bylo zadnych problemow a wrecz przeciwnie raz w tygodniu mialem telefon od pracownicy czy jest wszystko w porzadku.
Oczywiscie,ze poczatki sa trudne w innym panstwie. Rowniez i mnie Niestety pierwsze 2 tygodnie pobytu w hotelu przerosly finansow ale nie mialem zadnego problemu z otrzymanie zaliczki,co wiecej hotel zostal oplacony przez firme a mnie odliczono pozniej z wyplaty. A jak wplynela pierwsza wyplata to problemy finansowe zniknely. Nie jestem zadnym budowlancem,pierwszy raz na budowie bylem w wieku 27 lat a w Stuttgarcie dowiedzialem sie jak wyglada tapeta -Rauhfaza a co smieszniejsze pracowalem jako malarz-tapeciarz.Przez caly okres pracowalem tylko w jednej firmie,po 3 miesiacach dostalem podwyzke, sluzbowy samochod i zostalem Vorarbeiterm.
Nie wiem skad sie biora te wszystkie negatywne opinie i ciagle marudzenie,stekanie i jeczenie. Nie jestem zadnym budowlancem,pierwszy raz na budowie bylem w wieku 27 lat a w Stuttgarcie dowiedzialem sie jak wyglada tapeta -Rauhfaza a co smieszniejsze pracowalem jako malarz-tapeciarz.
Wiec nie ma sie co uzalac nad soba bo sie nie spelnia wymogow. Widocznie musieli miec powody aby tak zrobic bo nie wiem czy wiesz,ale Leihfirma bierze odpowiedzialnosc za kogos kogo wysyla a wystarczy kilka wpadek i pracodawca juz sie do nich nie zglosi po pracownika,bo wybierze inna firme a firmy posredniczace nie maja zwyczaju odrzucac od tak pracownikow bo kazda osoba nawet pomocnik przynosi im zyski.
Kolezanka Kleopatra juz pochopnie wydala opinie negatywna pomimo ze nawet firmy blizej nie poznala i niestety nie swiadczy to zle o firmie ale o Tobie.Ja mimo ze rowniez firmy nie poznalem to przychylam sie do opinii artur034 i hanibala i z doswiadczenia wiem ze nie bedzie zadnych problemow w tej firmie.A kolezance - pielegniarce jesli moge doradzic to powinnas juz odkladac na wyjazd i pierwsze tygodnie bo pielegniarki tutaj zarabiaja fajne pieniadze i jesli jestes w miare dobra w tym zawodzie to podejrzewam ze nie bedziesz zalowac i bedziesz zadowolona.
pozdrowka dla wszystkich
Doriska 2016-06-12 12:44:20
Möj znajomy pracuje w tej firmie 4 lata/hydraulik/,kolezanka pracuje jako opiekunka.Oboje na firme zlego slowa nie powiedza,nie rozumiem skad te negatywne wpisy.WfIRMIE JEST MOZLIWOSC ZALICZEK COTYGODNIOWYCH;MIESZKANIE MOZNA SOBIE SAMEMU NA NECIE TANSZE ZNALEZC;JAK SIE JEST DOBRYM PRACOWNIKIEM I PODPASUJESZ FIRMIE;MOZESZ W NIEJ DLUZEJ PRACOWAC-KOLEGA JEST W JEDNEJ FIRMIE PRAWIE 2 LATA WYSLANY PRZEZ VON CAPRIVI DOBRA PENSJA;DOBRA DIETA WSZYSTKIE SWIADCZENIA NIEMIECKIE-RENTA UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE ITP
3
hannibal lecter 2016-09-02 10:21:10
czesc, ja robie jako monter instalacji, ogólnie to nie ma dużych nowych budów tylko wale remonciki mieszkan w stuttgarcie, już przeszło rok z nimi robie i jest ok, tylko jak mówie przygotuj sie na przeprowadzki i kwatery bez kuchni , da sie przeżyć, samocód bardzo ułatwia sprawę.
rt 2016-09-04 20:04:06
A wiadomo jakie zarobki ma taki programista java? Dzięki
kuki 2016-11-03 10:29:50
Witam ma ktoś z was numer do polskiego pośrednika??
Zostaw swoją opinię o VON CAPRIVI GMBH - Goszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VON CAPRIVI GMBH