brak logo

Ald Automotive

Warszawa

Opinie o Ald Automotive

anonim 2011-02-03 14:54:34
Nie ściemniaj, 2x puszczasz te same bzdety, pracujesz w pr albo hr? po co pytasz, jesli wiesz?
8
666-666 2015-01-03 21:50:04
Jesli najwazniejszymi wartosciami sa dla ciebie marka ciuchow jakie nosisz, zloty iphone i buty od prady, to odnajdziesz sie w Ald. Tu nie licza sie umiejetnosci ani zaangazowanie tylko lans. Ale nie zarobisz na niego w Ald. Do tego fatalna atmosfera,(usunięte przez administratora)Niestety przyklad tych zachowan idzie z gory. A prym w tym wiedzie hr. Nie jest to firma, do ktorej przychodzi sie pracowac z przyjemnoscia.
19
RF 2015-03-03 20:45:37
Firma jest ok, trzeba pracować ja wszędzie. Dla mnie ok.
3
S. Jobs 2015-03-04 22:40:58
Pelna zgoda z 666-666 (niestety). Do tego w dyrekcji sprzedazy kroluja praktyki okreslane przez KP jako "mopperskie" tworzace zla atmosfere pracy poprzez arogancje w stosunku do podwladnych, blichtr i pozerstwo. Chyba ktos nie sprawdzil dobrze referencji w/w przed zatrudnieniem, co nie jest trudne przy tak waskim rynku.
Dzial operacyjny i finansowy jak najbardziej polecam z ich normalnymi szefami na czele.
Najslabsze punkty to dyrekcja sprzedazy oraz HR - nie znam niestety odpowiedzi, dlaczego tak dlugo trwa ten uklad?

Ad post RF: czyzby "przypadlosc literowkowa" w tekscie wskazala nam znana z tego firmowa autorke? ;)
9
Pracownik ald 2015-03-13 21:09:56
Firma i atmosfera normalna. Komentarze jak komentarze. Raczej nie płacze a ze kilku pożegnano to teraz piszą i piszą. Najlepiej spytać sie pracownikow.
9
aloes 2015-04-29 10:05:46
ALD traktuje pracowników i tak lepiej niż klientów. Buta, brak kompetencji i arogancja zamkną rynek przed ALD.
1
qwerty 2015-08-04 12:21:38
Jak masz jakiś problem to zgłoś te praktyki i już. Łatwo jest pomawiać wszystkich, szczególnie jak się już nie pracuje i nie za bardzo wiadomo jak wytłumaczyć się przed kolejnym pracodawca? Jak jest tak jak piszesz to zgłaszaj od razu i nie czekaj. Trzeba mieć za grosz odwagi a nie szkalować i oczerniać. S.Jobs ??? Duże ego ...
7
pracownik Z MAŁYM EGO 2015-08-07 08:05:16
drogi HR, raczej trudno przyjść i powiedzieć o tak trudnych sprawach, kieDY drogie HR wszystko faksuje do Dyr. Sprzedaży. Po prostu mało kto Ci ufa...

jeżeli chodzi o GM, Menagera Finance, Menagera Operation Menagera R&C to są to ludzie od których można się uczyć i merytorycznie porozmawiać.
W tych działach praca choć wymagająca przynosi satysfakcję.
Niestety Dyr. Hand jest zagubiony wewnętrznie i stąd te nie kontrolowane posunięcia.

Układy wcześniej czy później się kończą:)

Polecam pracę w ALD.
5
Vip business class 2015-08-07 21:45:09
Ojojojoj. 4 miesiace ciszy i pani HR ni z gruchy ni z pietruchy znow rozpetala dyskusje. Brawo!!! Pelna profeska jak na szanujaca sie korporacje przystalo... Taki komentarz o bylych pracownikach? To wlasnie mowi wszystko o Twoim podejsciu i szacunku do wspolpracownikow.
4
Ossa 2015-09-06 22:31:56
Naprawde nie rozumiem tej fali jadu, ktora sie wylewa w strone HR. Przeciez jej rola polega przede wszystkim na:
- budowaniu podzialow pomiedzy pracownikami
- wartosciowaniu ich na lepszych i gorszych ze wzgledu na to czy sa ladni czy brzydcy i jakie metki maja na ciuchach
- zbieraniu wszystkich korytarzowych plotek i faksowaniu ich do GM i dyr. sprzedazy, a w drodze poswiecenia nawet udawaniu, ze sie pali, bo wiadomo na papierosie najwiecej mozna sie dowiedziec
- wywyzszaniu sie ze wzgledu na dostep do GM - dla wszystkich pracownikow zebranych na spotkaniach ogolnofirmowych niezapomniane wrazenia z "kasliwych" uwag pomiedzy GM i HR
Nie wiem czemu chca ja utopic w morzu zawisci ;)))) przeciez to wymarzona osoba na tym stanowisku...
3
Bluecar 2015-09-13 16:57:06
Firma OK. Pracować trzeba. Warunki też OK, chociaż konkurencja może dać więcej.
Wyjątki sie zdarzają jak wszędzie.
GM człowiek od którego można sie uczyć. Dyrekcja sprzedaży i finansów konkretna i wymagająca.
Co do HR... Merytorycznie cienko. Manipulacja i hipokryzja. Niestety słoma z butów wystaje. Faszyn from Raszyn.
7
S. Jobs 2015-09-14 22:38:42
Witajcie! Minelo pol roku od pierwszych (naszych) wpisow i o ile wiecej informacji o firmie wyplynelo. - to dobrze. Warto zwrocic uwage na kilka faktow: powtarzajace sie negatywne opinie Kolezanek i Kolegow dot. HR i Dyr Sprzedazy - to jednak najslabsze ogniwa w Zespole i, o ile ta pierwsza jest pozalowania godnym specjalista i czlowiekiem na tym stanowisku (opinie sa tutaj wyjatkowo zbiezne), to ten drugi to po prostu typowy "Koń Rafał" - polecam bajke w sieci dla niewtajemniczonych ;) Przykre jest to, jak traktuje on Ludzi - pala z wykrzyknikiem Koniu Rafale i do kata za kare! Zwroccie tez uwage na ostatnie transfery na rynku CFM oraz jakie fajne i wartosciowe osoby ostatnio (same i chetnie) odeszly z ALD - to istotna referencja. Wyciagnijcie tez sami wnioski, dlaczego firma (GM) tak dlugo toleruje Konia Rafala i HR na ich obecnych stanowiskach.... Pomoge: bo tak jest wygodnie i na reke, gdyz gramy w stara gre "w dobrego i zlego" - oni sa zli (i przy okazji bardzo lojalni) a ja jestem dobry (GM) i tak ma byc, cha, cha cha :))) Myslcie, Kochani, wyciagajcie wnioski i podejmujcie wlasciwe decyzje swiadomi ich konsekwencji. Pozdrawiam ten niezalezny portal, gdzie kazdy ma prawo do swoich opinii mimo, ze nie kazdy chce spojrzec w lustro. W USA nawet napisali o tym pierwsza poprawke na konstytucji :)
3
Ghost 2015-09-15 16:03:56
Towarzystwo wzajemnej adoracji, aż się niedobrze robi jak się to czyta.
Zakładam, że są to osoby, które nie pracują już w ALD i to bynajmniej nie z własnej woli...Tak więc przełknijcie gorzką pigułkę i nie palcie mostów za sobą. Nie wiadomo kto, z kim i w jakich okolicznościach spotka się w przyszłości...
1
Ariel 2015-09-15 21:53:45
Dobre warunki pracy, liczą się pomysły i zaangażowanie.
Dla osób leniwych i kombinatorów nie ma tu miejsca, jeśli chcesz pracować, zostaniesz doceniony.
Nowy GM postawił firmę na nogi, wymagający ale to prawdziwy autorytet.
Dla osób wciąż pracujących w ALD opinie są krzywdzące.
2
Ghostbuster 2015-09-15 23:12:25
HR siejąc wiatr burzę zbierasz!
JanKowalski 2015-09-16 08:11:32
Żenujący hejt i frustracja. Firma stanela na nogi. Dobrze sobie radzi. Proponuje wyspij sie zamiast wylewac gorycz życia regularnie w nocy. Swoją droga hejt według psychologów to właśnie wyraz samotności, frustracji i braku osob bliskich z którymi można porozmawiać. Opinie pisane anonimowo sa obraźliwe i krzywdzące dla osób pracujących w ALD. Prosze zajmij sie swoją nowa praca.
1
obserwator 2015-09-16 09:57:20
@Jan Kowalski, ale gdzie we wpisie @Ghostbuster widzisz hejt i frustrację ?
Czyżby wyrazem tego miała być późna godzina nocna jego wpisu? Daleki byłbym od stwierdzenia, że anonimowe opinie są krzywdzące dla pracowników ALD,może poza jednym z HR... które w dużej mierze są zbieżne i rzeczywiście nieprzychylne...
1
tOm 2015-11-09 13:05:58
Pytanie odnośnie stanowiska REGIONALNEGO KIEROWNIKA SPRZEDAŻY.
Jakieś warunki? jak to wygląda. Dzięki z góry ;)
HoRacy 2015-11-24 09:31:54
To jeszcze napisz za której władzy szwagier tam pracował i czemu już nie pracuje? Warto też nadmienić że firma chce zmienić lokalizacje. Konkretów wciąż brak. Miało to być niebawem, teraz jest nowy termin bo pewnie ktoś nie dopiął spraw. Ploty krążą, ludzie nie wiedza na czym stoją, frustracja rośnie. Pytajcie też na rozmowach o to bo za rok czy dwa może być niespodzianka że z Pragi trzeba bujać się na Wilanów, Konstancin czy nawet poza Wawe. Managerowie mają fury i karty paliwowe wiec im dojazdy niestraszne - gorzej szeregowi żołnierze z kartą ZTM.
Generał polko 2015-11-24 22:57:18
Chyba jak za poprzedniej władzy to nie na umowę o prace? O siedzibie było mówione na zebraniach z pracownikami tylko ze trzeba być pracownikiem być cos wiedzieć. Frustracja to chyba jest, ale w drugiej firmie, niedaleko w centrum handlowym. A za Warszawę to może nawet na Śląsk? Czujność jak w wojsku. Pozdrawiamy!
1
HoRacy 2015-11-25 09:23:33
Generalnie nie jestem pracownikiem i nie byłem pracownikiem. Zupełnie ktoś niepotrzebnie ciska gromy w stronę konkurencji [BTW kto tam u Was jest taki prymitywny i kat Was kompromituje??]Rozważałem jedna z waszych ofert ale po lekturze wpisów na tym portalu postanowiłem zrobić mały research pt.:"w co ja się pakuje". Rynek mały wiec każdy wie wszystko o innych. Na moment moich rozważań dowiedziałem się tylko ze chcecie się wyprowadzić z Ostrobramskiej ale nie wiadomo gdzie a temat stoi mimo że wszyscy oczekują konkretów. Mnie ta niepewność zniechęciła bo żyje w obrębie Pragi (przedszkole, szkoła, praca żony) i wizja wyjazdów na drugi brzeg nie Pasuje mi. Ale jeśli już temat jest znany, termin i miejsce tez to tylko lepiej dla tych co aplikują - będą mieli jasność gdy zadadzą pytanie na rozmowie. Pozdrawiam.
2
Popcorn 2015-12-02 21:41:56
O tym co tutaj sie dzieje w komentarzach, w całej branży CFM aż huczy... a o "Kadrach" ALD krążą legendy.... Kolejny etap, to chyba widowisko na arenie międzynarodowej ... :-)
4
były pracownik 2016-02-09 10:34:00
Zastanawiasz się nad tym czy złożyć CV do tej firmy? Jeżeli tak to musisz wiedzieć kilka rzeczy:
- po pierwsze motywacja - wynagrodzenie. W tej firmie jest ono adekwatne do tego co robisz. Nie licz na to że zarobisz "kokosy" będąc na niskim stanowisku. W branży motoryzacyjnej pracownicy szeregowi nie zarabiają dużo. Co innego gdy jest się na wyższym stanowisku ;)
- po drugie rozwój - jeżeli chcesz się uczyć i nabyte doświadczenie wykorzystywać w pracy, to na pewno zostaniesz zauważony i doceniony chyba.... że trafisz do działu sprzedaży lub nie będziesz podlizywał się Pani z HR... wtedy też, drogi czytelniku musisz liczyć się z tym, że pewne osoby będą starały się Ciebie zgnoić psychicznie, a to jak im się to uda zależy tylko i wyłącznie od siły Twojej psychiki,
- po trzecie atmosfera. Ludzie pracujący w ALD Automotive są naprawdę ok. Wiadomo, że zawsze się trafi jakiś działowy ****** ale gdzie ich nie ma :) Ogólnie jest więc ok - oczywiście musisz też pamiętać o tym co zostało napisane w punkcie powyżej - HR/sales omijaj szerokim łukiem.
4
Franek 2016-02-09 22:46:44
Czy pracuje jeszcze Rafał S-ki?
+/- 2016-10-07 20:49:57
Wreszcie, jak to się określa, dyr.sprzedaży i marketingu zdecydował się kontynuować swoją karierę poza strukturami ALD :). Tylko nasza HR była jakoś smutna.
5
Marek 2016-10-08 12:15:05

jak tak bardzo tęsknisz to wracaj :), pan walahoski na pewno przyjmie na karuzele. Jak pracowałeś w reno wcześniej to większa kasa i lepsze stanowisko.
2
ad 2016-10-08 16:26:29
@jacek rekrutacja na stanowisko które tutaj wspomniałeś wydaje się bardzo atrakcyjna moim zdaniem, nie wiem tylko czy podołam - może napisz jakieś a konkretnie wymagania na to stanowisko, albo wiesz co? najlepiej to daj namiary na to ogłoszenie.
Zostaw swoją opinię o Ald Automotive - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ald Automotive