Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raypath International Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Raypath International Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-04-28 20:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem konsultantką od września. Jak każdy zainwestowałam w trzy zestawy za 7tys. Mamy trzy osobową rodzinę, tylko mąż pracuje ponieważ mamy chorego synka, w domu się nie przelewa lecz nie żyjemy w skrajnej biedzie. Z mężem pomyśleliśmy, że zaryzykujemy, obiecują pomoc, że spłacą za nas kredyt bo znają techniki sprzedaży i pomogą nam odrobić te pieniądze... Nie dostaliśmy kredytu, konsultanci zapytali czy możemy pożyczyć od kogoś. Zapytaliśmy teściowej, oczywiście pomogła nam. Było u nas dwóch konsultantów, jeden z nich to kolega męża i nie powiedział nam, że można kupić tylko dwa zestawy, tańsze. Oczywiście, że nie powiedział bo za to ze kupiłam duży zestaw zarobił sporo kasy, ekstra pieniądze za wprowadzenie nowego konsultanta. Jeździł ze mną po moich znajomych "pokazać produkt", zawsze był nachalny i nikt z moich znajomych nie kupił nawet jednej ścierki, nie mówiąc o tym żeby umówić nas na kolejne spotkanie. A więc od ośmiu miesięcy mam w domu dwa nowe zestawy, ani jednej sprzedaży, kilku znajomych którzy boją się z nami spotkać na kawie bo mój opiekun po odmówieniu kupna nachalnie dzwonił do nich, że może jednak by kupili bo to oszczędności, nie trują swoich dzieci itp. itd.Nie wiem z czego mam oddać teściowej, nie mam już do kogo iść i sprzedać. Żałuję, że się tego podejmowałam. Nie popełniajcie takiego samego błędu jak ja, pomyślcie na spokojnie czy uda Wam się to sprzedać. Pragnę jednak nadmienić, że sam produkt jest świetny, używam go i jestem zadowolona.
zdjecie uzytkownika
uczeń - 2014-05-02 17:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [madzia - 2014-04-28 20:12:09]:
mam pytanie do pani z jakiej czesci Polski pani jest??
zdjecie uzytkownika
hafinat - 2014-05-20 15:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę po komentarzach różne opinie. Niech ktoś prawdziwie napisze, czego można się spodziewać w Raypathu, bo ciągle się zastanawiam.
zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-05-20 21:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [uczeń - 2014-05-02 17:07:46]:
A jakie to ma znaczenie?
zdjecie uzytkownika
oda - 2014-05-25 08:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kinga - 2013-04-10 23:50:07]:
Masz rację.Ja poświęcam 1 godz dziennie i zarabiam 3500euro w miesiącu bez żadnej sprzedaży.jeśli Cię to interesuje to zadzwoń 606897094
zdjecie uzytkownika
burito - 2014-05-25 13:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oda, to chyba jesteś posłem na parlament europejski. Bo tylko tam taka kasa. Masz jakikolwiek związek z Raypath?
zdjecie uzytkownika
Yacek02 - 2014-05-30 16:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-07-06 07:15:05]:
To nie jest praca dla każdego. Tu trzeba zderzyć się ze wszystkimi ograniczeniami jakie masz w sobie, ale pieniądze są dobre. Sam od ośmiu lat pracuję w tej firmie. Nie ma żadnej umowy, prócz umowy konsultanta. Sam budujesz swój biznes, umawiając spotkania (telemarketing) gdzie zderzasz się z odrzuceniem, a skrypty podane w firmie na szkoleniach nie działają. Następnie sam jedziesz na umówiony pokaz, robisz prezentację i sprzedajesz lub nie. Po prostu wszystko w twoich rękach, co czasem boli. Ile wypracujesz tyle dostaniesz, nic mniej, czasem więcej, jeśli spełnisz warunki konkursów comiesięcznych. To trudny kawałek chleba i mało kto odnosi realne sukcesy, ale tak jest wszędzie, tyle, że tu wszystko zalezy od ciebie, nie od znajomości czy układów. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
Yacek02 - 2014-05-30 16:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konsultantka123 - 2013-08-14 10:30:53]:
Pieniądze są zawsze niemal na drugi dzień po dotarciu faktury do firmy. Nigdy nie czekałem na pieniądze, chyba, że sam coś źle wypełniłem, lub zapomniałem np podpisać.
zdjecie uzytkownika
Yacek02 - 2014-05-30 16:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcella - 2014-01-28 08:18:25]:
Nikogo nie wciągam, prócz czasem żony na siebie, ale to inna bajka. Masz kiepskie informacje, a ta "ściema" istnieje w Polsce od ponad 20-tu lat i w wielu innych krajach w tym USA, Kanadzie czy Rosji, co raczej świadczy dobrze o firmie nie źle.
zdjecie uzytkownika
Yacek02 - 2014-05-30 16:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcella - 2014-01-28 08:18:25]:
Nikogo nie wciągam, prócz czasem żony na siebie, ale to inna bajka. Masz kiepskie informacje, a ta "ściema" istnieje w Polsce od ponad 20-tu lat i w wielu innych krajach w tym USA, Kanadzie czy Rosji, co raczej świadczy dobrze o firmie nie źle.
zdjecie uzytkownika
linda - 2014-07-01 10:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Big Ben - 2014-02-02 22:15:24]:
A zastanów się ile (jeśli pracujesz) zarabiasz Ty, a ile Prezes. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kajo - 2014-07-01 19:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [linda - 2014-07-01 10:08:24]:
to Ty z kolei się zastanów czy rzeczywiście jako powiedzmy pracujący kilka miesięcy pracownik zasługujesz na pieniądze takie jak prezes
zdjecie uzytkownika
Viola - 2014-07-03 02:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Yacek02 - 2014-05-30 16:54:03]:
To Ty masz kiepskie informacje bo w tych krajach nie istnieje
zdjecie uzytkownika
Lux - 2014-08-05 15:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie. Ten produkt jest dobrem luksusowym. Tak jak iPhone za 3000.- mercedes za 500.000 itp.
Kto normalny kupuje telefon za 3000 w cenie komputera. Kto kupuje mercedesa który jeździ jak Koreańczyk. Nie można pisać ze to ściema ile oni na tym oni zarabiaj tak samo jesteśmy traktowani przez inne koncerny.
zdjecie uzytkownika
isamu - 2014-09-07 15:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Yacek02 - 2014-05-30 16:47:43]:
no właśnie mi niestety nie udało się do tej pory znaleźć nikogo kto odnalazłby się dobrze na interesie kręconym z Raypath. Ludzie , którzy się tu zatrudniają są zazwyczaj zbyt niecierpliwi, aby chyba coś osiągnąć. Po za tym nie dziwię się im trochę... ile można mieć cierpliwości i chęci do sprzedawania urządzeń czyszczących
zdjecie uzytkownika
Isia - 2014-09-24 20:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,ja mam raypatha od 14 lat i tyle tez go używam i zdecydowanie mogę go polecić innym. Sprzątam nim w domu i w pracy a mąż myje swój i mój samochód. Aktualnie zastanawiam sie nad wymiana na nowe. Nawet nie wyobrażam sobie gdybym czyscikow nie miała. Prawdą jest tez to ze nie korzysta sie z żadnej chemii i to jest najfajniejsze w tym wszystkim. Miałam ofertę pracy z tej firmy ale nie lubię sprzedawać i nie przyjęłam tej oferty pomimo wszystko produkt polecam
zdjecie uzytkownika
Anabela - 2014-10-18 17:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam czysciki od kilku miesiecy. Sa rewelacyjne. Nikt mnie nie naciagnal, Kupilam z wlasnej nie przymuszonej woli. Sa swietne. Nie uzywam chemii, nie kupilam zadnego detergentu od tej pory kiedy zaczelam ich urzywac. Too co mi zostalo z poprzednich zakupow wynioslam do pracy. Kazdy powiniej je miec. Chemia to choroby a przede wszytkim rak, Zawsze stawialam na zdrowie, a tu sa jeszcze oszczednosci. Biore tez suplementy, pije soki, ktore sama wyciskam - robie wszytko, co w jakikolwiek sposob ograniczy chemie w moim zyciu. Zastanowcie sie nad obecnoscia chemii w waszym zyciu. Czsciki to podstawa kazdego gospodarstwa domowego, a dalej wszysko inne.
zdjecie uzytkownika
bako - 2014-10-21 03:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawy jestem co sądzicie właściwie nie tyle o produktach Raypath International , a o samej pracy w tym miejscu. Czy to wygląda tak jak jakaś akwizycja czy też robienie pokazów w remizach strażackich i zachwalanie swoich produktów ludziom? czy też prowadzona jest akurat normalna sprzedaż ich produktów?
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2014-10-22 11:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko na temat MLM
Nazywam się Eric Scheibeler. Skoro to czytasz, czuję, że mamy wiele wspólnego. Zostałem zwerbowany do biznesu Amwaya w USA i spędziłem prawie dziesięć lat budując globalną organizację Amwaya do poziomu Szmaragdu. Zasady biznesu wydawały się rozsądne, a uczciwość ludzi wokół mnie - najwyższej próby. Spędzałem czas prywatnie z Richem DeVos i bezpośrednio współpracowałem z Podwójnym Diamentem Fredem Harteis, od niedawna prezesem zarządu IBOAI. To wtedy, jako były audytor federalny, niestety odkryłem i udokumentowałem oszustwo wobec konsumentów w międzynarodowym biznesie Amwaya na sumę miliardów dolarów rocznie. Życie moje i mojej żony zostało zagrożone, ale nie dam się zastraszyć i nakłonić do milczenia. W przeciwieństwie do tych, którzy was werbują nie zarabiam ani nie tracę pieniędzy w związku z waszą decyzją. Ale za to ty ryzykujesz wielką stratę. Proszę, przeczytaj znajdujące się poniżej fakty i podejmij decyzję dotyczącą twojej rodziny jako poinformowany człowiek.

"Amerykańskie oszustwo" nazywa się multi-level marketing (MLM) lub czasami "network marketing", marketing sieciowy. Obiecuje "życiową szansę" wynikającą z posiadania własnej firmy i pracy w domu. W rzeczywistości doprowadziło na całym świecie do strat finansowych, zmarnowanego czasu, zrujnowanych karier zawodowych, bankructw i wyprzedaży majątku oraz do rozbicia rodzin. Jego rzeczywiste działania i ich okropne skutki finansowe są ukrywane przed przyjmowanymi.

Multi-level marketing jest w większości krajów teoretycznie legalny, ale największe firmy tego typu - promotorzy Amwaya i jego pochodnych takich jak Quixtar, A2K, Amvio i innych działają tak, że 99% ludzi zwerbowanych do zainwestowania straci. Z tego powodu MLMy takie jak Amway/Quixtar należy traktować jako oszustwo, a nie "szansę". Nie ma legalnego biznesu, w którym 99% namówionych na "inwestycję" TRACI pieniądze.

Nie należy tego w ogóle traktować jako biznesu, jako że do wciągnięcia ludzi do programu, w którym niemal wszyscy z nich straca pieniądze rutynowo używa się kłamstwa. Należy raczej traktować to jako to, czym to naprawdę jest - wyrafinowaną piramidę finansową. Oto, jak to działa.

Pięć trików
Pięć trików używanych do złapania konsumentów w sieć Amwaya

Trik #1: Możesz zarobić pieniądze sprzedając produkty rodzinie, przyjaciołom i sąsiadom!!
Promotorzy Amwaya i większości firm MLM mówią, że oferują "najwspanialszą możliwość biznesową na świecie", która, jak głoszą, opiera się na sprzedawaniu produktów. Każdy sprzedawca/dystrybutor/inwestor/ofiara słyszy, że będzie "niezależnym właścicielem biznesu" (IBO), który może kupować produkty od Amwaya/Quixtara w cenach hurtowych i potem zarabiać na odsprzedawaniu ich w detalu rodzinie, przyjaciołom i sąsiadom.

Okazuje się to być nieprawdą. W zasadzie nikt nie zarabia znaczących pieniędzy na kupowaniu produktów i ich odsprzedawaniu na zewnątrz. Dlaczego? Produkty są za drogie. W sklepach są dostępne podobne lub tańsze.

Trik #2: Możesz zarobić "premie"(bonusy) z produktów kupowanych przez tych wszystkich członków rodziny, przyjaciół i sąsiadów, których zwerbujesz.
Jak zatem działa program, skoro mało ludzi może wyrabiać zyski sprzedając produkty klientom detalicznym? Tu zaczyna się następny etap oszustwa. Promotorzy mówią nowym "IBO" (inwestorom), że mogą zarobić nawet jeszcze więcej pieniędzy, jeśli zwerbują nowe osoby do programu. Każdemu sprzedawcy obiecuje się "bonus" od zakupów dokonanych przez nowych zwerbowanych. Dodatkowo obiecuje się więcej bonusów, gdy zwerbowane osoby zwerbują kolejne. Każdy może zarobić pieniądze na "biznesach" z wielu "poziomów" nowych inwestorów/zwerbowanych.

Tak więc choć niemal nikt nie jest w stanie zarabiać sprzedając produkty w detalu, każdego namawia się do zwerbowania do biznesu kolejnych osób. Uczy się ich bycia "w 100% lojalnymi swojemu biznesowi" i indoktrynuje w hiperkonsumpcję produktów niejednokrotnie znacznie droższych, niż by kupowali normalnie. Kupowanie produktów od siebie samego to nie biznes.

Zwerbowanym mówi się, że prawdziwy biznes, w którym zarabia się duże pieniądze pochodzi z werbowania kolejnych osób. Wtedy ich dochody się "pomnożą". Jeśli na przykład zwerbują 6 osób, z których każdy zwerbuje tylko 4, osoba na górze będzie ich miała 30 i będzie dostawać "bonus" od kazdego zakupu dokonanego przez nowo zwerbowanych. To nie koniec liczb; mówi się, że to się może rozwijać w nieskończoność. 24 nowych inwestorów może dokonać takiego samego werbunku przyprowadzając 144 kolejnych i tak dalej. Choć nikt nie zarobi sprzedając towary w detalu, mogą zarobić pieniądze, jeśli tylko zrekrutują dostatecznie wiele kolejnych osób.

Podobnie jak stwi
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2014-10-22 11:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Podobnie jak stwierdzenie, że można sprzedawać z zyskiem produkty Amwaya rodzinie, znajomym i sąsiadom, obietnica, że każdy może zrekrutować duże "downline" także jest fałszywa. Tylko mała garstka może być na szczycie, gdzie płacone są duże premie, podczas gdy większość ludzi na dole będzie traciła pieniądze.

Jest jeszcze coś: żeby się zakwalifikować do otrzymywania premii z zakupów "nieskończonego downline", muszą, mówi się im, samemu zakupić produkty na 100 PV. "PV" lub "point volume" to ilość obrotów, które trzeba wyrobić kupując lub sprzedając, żeby otrzymywać każdego miesiąca premię. Tak więc większość ludzi będzie ciągle, każdego miesiąca kupować kosztowne produkty starając się jednocześnie wciągnąć innych do "ich organizacji". Początkowa inwestycja wzrasta z każdym miesiącem uczestnictwa w programie. Rosną straty.

Trik #3: Im wyżej jesteś w organizacji, tym więcej zarabiasz.
Amway i inne tego typu schematy stosują skomplikowany plan wynagrodzeń. Niewielu ludzi rozumie, jak naprawdę działa ten plan. Rzekomo, im wyżej dochodzisz, tym więcej dostajesz. Żeby uzyskać wyższe premie na poziomie 1000, 25000, 4000 i 7500 PV, wymagane są odpowiednie ilości zwerbowaych i zakupów dokonanych przez grupę. Wielu byłych dystrybutorów opowiada o posiadaniu strychu zawalonego sprzętem do gotowania Amway Queen, odkurzaczami Vacuum, kosmetykami lub paczkami witamin. W ten sposób sięgają wyższego poziomu premii. Wtedy są wprowadzani przy fanfarach na scenę na seminariach jako "liderzy, którzy odnieśli sukces". Niestety, ich koszty przewyższyły otrzymane premie. Więcej strat.

Trik #4: Żeby odnieść sukces, potrzebujesz szkolenia i motywacji i musisz słuchać ludzi, którzy już odnieśli sukces w programie.
Ponownie promowane jest wielopoziomowe oszustwo. Szkolenia, seminaria, książki i kasety są bardzo drogie i wpisują się do rosnących strat. 99% odsetek ponoszących straty nie zmienia się. Ale znacznie bardziej mylące jest stwierdzenie, że ludzie prowadzący seminaria i sprzedający książki "odnieśli sukces" w biznesie Amwaya/Quixtara. Bynajmniej! Większość ich pieniędzy pochodzi ze sprzedawania książek i seminariów! Książki i seminaria nie pomagają zwerbowanym w odniesieniu sukcesu. Dają tylko zarobić tym, którzy je sprzedają.

Nowi IBO Amwaya/Quixtara zaczynają wierząc, że zyskuje się na odsprzedawaniu produktów prawdziwym klientom. Odkrywają, że to nie przynosi zysków. Mniej niż 20% produktów Amwaya/Quixtara jest kupowanych przez rzeczywistych klientów. Cała reszta jest kupowana tylko przez "sprzedawców". Jest to pogwałcenie zasad zabraniających działalności piramid finansowych.

Potem mówi się im, że potrzebują zainwestować więcej pieniędzy w szkolenia i seminaria motywacyjne, książki i kasety. Wydają sporo na dojeżdżanie na seminaria. Każdego tygodnia kupują książki i kasety. Wciąż nie ma zysków, tylko kolejne straty. Starają się odrobić sobie te straty wyciągając pieniądze od kolejnych osób, które stracą. Ale to okazuje się być bezowocne. Próba zarobienia na stratach innych ludzi oznacza pogoń za wciąż nowymi zwerbowanymi. Nie uświadamiają sobie, że ponad 50% zwerbowanych odejdzie w ciągu pierwszego roku. Wkrótce oni sami będą wśród tych, którzy odejdą.

Trik #5. Ostateczne oszustwo: Jeśli nie odniesiesz sukcesu, to tylko twoja wina.
Każdy nowy członek od początku słyszał, że ten program jest najlepszą możliwością biznesową na świecie. Prowadzący seminaria pokazywali drogie zegarki, biżuterię i samochody. Pokazywali luksusowe domy i opowiadali o egzotycznych wakacjach, a to wszystko zyskali, jak to fałszywie przedstawiają, ze sprzedaży produktów Amwaya. Płaci się duże honoraria przywódcom politycznym, a nawet religijnym, żeby przemawiali na spotkaniach rekrutacyjnych, nadając programowi prestiżu i błogosławiąc go.

I tak, gdy zwerbowani w końcu poddają się i odchodzą, straciwszy tysiące dolarów i miesiące, a nawet lata wysiłku, większość z nich wierzy w to, co im powiedziano: że to ich własna wina.

Dziesięć prawd

1. Niemal 99 % wszystkich ludzi, którzy zapisują się do Amwaya/Quixtara nigdy nie osiągają zysków. Te straty są tak wielkie, że trudno nazwać to oszustwo prawomocną "okazją biznesową".
2. Wciągnięcie ludzi do schematu MLM, w którym niemal wszyscy tracą wymaga oszustwa. Promotorzy nie mówią prawdy.
3. Ludzie na szczycie ukrywają przed werbowanymi podstawowe fakty takie jak średni dochód, rzeczywiste koszty prowadzenia biznesu, procent odchodzących i wysokość rzeczywiście otrzymywanych premii. Nie ujawniają źródła swoich dochodów, z których większość pochodzi ze sprzedaży "materiałów szkoleniowych".
4. Bardzo niewiele produktów Amwaya/Quixtara sprzedawanych jest konsumentom. Ludzie, którzy kupują te produkty czynią
zdjecie uzytkownika
mmm - 2014-10-22 11:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

5. Ponad 50% wszystkich ludzi, którzy wchodzą do programu odchodzi w pierwszym roku. Dlatego zarabianie na rekrutacji jest długim i kosztownym wysiłkiem. Kiedy ktoś zaczyna budować "downline", sam jest już na spodzie czyjegoś wielkiego "downline". Tylko mała garstka może być na samym szczycie.
6. Ta garstka na szczycie piramidy zarabia bezpośrednio na stratach ponoszonych przez ostatnich zwerbowanych "inwestorów".
7. Szkolenia i seminaria motywacyjne, książki i kasety są tajnym biznesem prowadzonym przez największych promotorów programu. Kupowanie kaset i książek nie zwiększa szans na sukces, powiększa tylko straty.
8. Ludzie sprzedający książki i kasety niekoniecznie odnieśli sukces w biznesie Amwaya/Quixtara. Raczej zarobili większość swoich pieniędzy sprzedając materiały rekrutacyjne. Stwierdzenia, że "odnieśli sukces" i że ten biznes "jest wielką możliwością" sa fałszywe.
9. Program werbuje coraz więcej osób w każdym kolejnym roku, ale także wielu odchodzi. Program może działać wiele lat, zanim będzie potrzeba znalezienia nowych obszarów z ludźmi do zwerbowania. Im dłużej on działa, tym więcej ludzi skrzywdził.
10. Głównym powodem, dla którego rząd Stanów Zjednoczonych nie prowadzi śledztwa w sprawie oszustwa i nieuczciwych praktyk programów typu piramidy jest ofiarowywanie przez przywódców tych programów wielkich sum na kampanie polityczne polityków. Mówiąc wprost, kupili sobie immunitet. To, że określony MLM taki jak Amway/Quixtar nie jest jeszcze prawnie ścigany nie oznacza, że jest on zgodny z prawem.

Dla reporterów śledczych i agencji rządowych chcących zbadać oszustwo Amwaya.

Fakt: jakakolwiek "okazja biznesowa" z 99% odsetkiem niepowodzeń nie jest biznesem. Jest oszustwem. Amway przez ponad 20 lat był świadomy, że większość rekrutowanych w jego szeregi zostaje zwerbowana kłamstwem, oszukana i odchodzi ze stratą. Kontaktowały się ze mną ofiary z licznych państw, pozostawiając zeznania na temat wyrządzonych szkód. Poznaj fakty. Niech Amway da listę wszystkich dystrybutorów, którzy zostali zrekrutowani przed dwoma laty. Wybierz z nich losowych 100 i sprawdź ich zeznania podatkowe. Zobaczysz, że blisko 100% z nich straciło pieniądze.

Fakt: jakakolwiek firma "sprzedaży bezpośredniej", która nie sprzedaje większości swoich produktów nie-dystrybutorom, gwałci prawa zabraniające działalności piramid. Jest to piramida oparta na produkcie, używająca tego produktu tylko po to, żeby ukryć fakt, że pieniądze są wyciągane od tych z dołu i przekazywane tym na górze. Z mojego doświadczenia wiem, że o wiele mniej niż 20% produktów sprzedawano zewnętrznym klientom.

Fakt: Amway publikuje sumy wielkich premii płaconych dystrybutorom, żeby pokazać, że zarabiają i że jest to prawomocny biznes. Ponownie: jest to zasłona dymna, bo niemal wszyscy uczestnicy programu tracą pieniądze po zapłaceniu swoich kosztów prowadzenia biznesu i zakupie dóbr konsumenckich w zawyżonych cenach. Drenuje to pracę, talent i zasoby narodu, a łupy dostają się w ręce amerykańskich milionerów.

Fakt: Kierownictwo Amwaya już 20 lat temu było świadome, że dystrybutorzy są poddawani sekciarskim praktykom. Sekciarskie praktyki manipulacyjne są bardzo niebezpieczne. Niemal odebrały mi życie. Niedawno dostałem cztery tragiczne relacje o samobójstwach dystrybutorów. Kontaktowali się ze mną ludzie z różnych państw prosząc o pomoc w wydostaniu kogoś z sekt motywacyjnych Amwaya lub Quixtara. Byli dystrybutorzy musieli korzystać z pomocy poradni pomagających w wyjściu z sekty. Sekciarska indoktrynacja dotknęła ludzi kontaktujących się ze mną z Europy, Kanady, Stanów Zjednoczonych i Australii.

Działanie:

Jeśli zostałeś oszukany, najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić jest złożenie oficjalnej skargi do miejscowych władz. Grupa ofiar ma większą siłę niż jednostka, więc możesz pragnąć skontaktować się z innymi, którzy również stracili pieniądze w programie. Krytyczne znaczenie ma skontaktowanie się z mediami. Przyprowadź na spotkania rekrutacyjne i szkolenia dziennikarzy z gazet i telewizji i opowiedz im swoją historię. Pokaż im tę stronę internetową.

Prawdopodobnie najbardziej szkodliwą częścią motywacyjnego oszustwa Amwaya jest stosowanie sekciarskich metod, żeby wykorzystać dystrybutorów. Wielu specjalistów od sekt musiało pomagać ofiarom tego, co nazywają "sektą", "praniem mózgu" lub "kontrolą umysłu". Stwierdzono do dziś wiele samobójstw. Organizacje motywacyjne Amwaya mają "nabożeństwa", które są pseudochrześcijańskie i często indoktrynują miliony dystrybutorów odnośnie tego, na kogo głosować w wyborach. Ofiary mogą uzyskać informacje na freedomofmind.com

Jest to moja prywatna opinia oparta na doświadczeniu jako dystrybutora wysokiego szczebla, który przez n
zdjecie uzytkownika
ania47 - 2014-11-07 18:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uczeń - 2014-05-02 17:07:46]:
produkt może świetny, ale cena szokuje, u mnie w domu była konsultantka- obejrzałam wysłuchałam, teraz po kilku miesiącach od jej wizyty kupiłam jedną ścierkę i testuje sama czyszcząc różne powierzchnie i przedmioty
zdjecie uzytkownika
ad - 2014-11-18 19:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hafinat - 2014-05-20 15:17:14]:
w zalezności od chęci możesz zarobić albo nie zarobić. jeśli chodzi o ludzi i ich nachalność to.. kazdy jest inny. jak mnie ktoś odmawia to wychodze i dziękuję za spotkanie. idę na kolejne.. trzeba mieć przynajmniej jedno dwa dziennie. mam skuteczność około 40%. zarobki z czterema zerami na końcu. pozdrawiam.
ps. prowdze także druga firmę ale inwestuję w nią pieniądze zarobione prze raypath licząc że dla potomnych "coś" zostanie. promuję swoją markę, topię w to pieniądze (akcesoria dla psów) ale jakoś żyje jeśli można powiedzieć jakoś zarabiając w miesiąc tyle co większość w pół roku
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: firma nie oferuje pracy, pod pozorem rekrutacji, próbuje znaleźć osoby, które kupią produkt za ogromne pieniądze
Pytania: czy chcesz dużo zarabiać? naprawdę takie pytanie zadali... nie trzeba mieć wiedzy ale gotowość podporządkowanie się
zdjecie uzytkownika
heloelo - 2014-11-28 18:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja się w 1000% procentach zgadzam z tym, że jak ktoś chce to zawsze znajdzie sposób by zarobić. A jak ktoś nie chce lub wolałby mieć podane na tacy to zawsze znajdzie coś gdzieś co nie będzie pasować albo coś co mu będzie przeszkadzać. Ludzie, wiecej zaangażowania. i nie każda praca jest dla każdego, o tym też warto pamietac.
zdjecie uzytkownika
se - 2014-12-11 09:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [madzia - 2014-04-28 20:11:38]:
Madzia chetnie odkupie jeden komplet napisz maila na amelii3010@gmai.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raypath International Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raypath International Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x