Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Raypath International Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Raypath International Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kaczor Donald - 2015-05-03 21:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie mogę jeszcze te ściery ,,czyścikami,, nazywają bu ha ha ha ha za 2500 PLN w kredycie za komplet hehe . To już trzeba być naprawdę nawiedzonym żeby takie coś kupić i to jeszcze dwa komplety
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-05-04 13:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [minus dwieście - 2015-04-28 22:06:37]:
Bezsensowny wpis,tylko po to, żeby zaistnieć - przekaz jest taki - myślenie sprawia Ci ból. Cwaniaczkujesz,a tu trzeba systematycznie i wytrwale pracować.
zdjecie uzytkownika
praktyk - 2015-05-04 13:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2015-05-01 14:01:24]:
Po tym wpisie zastanawiam się - czy Ty się z koniem na łby nie zamieniłaś? Kompletnie nie masz pojęcia o czyścikach, nie umiesz nimi czyścić, do tego, Jesteś nieprzygotowana do pracy i chcesz, żeby Ci ktoś wkładał pieniądze do kieszeni pracując za Ciebie i wożąc Ci d--ę. Masakra.Osoby inteligentne i mądre od razu widzą różnicę i są zachwycone czyścikami.Spotykam klientów firmy,którzy mają zestawy czyścików od 10 a nawet 15 lat i nadal im służą.Wymieniają z zestawu dwa czasami trzy czyściki w recyklingu.
zdjecie uzytkownika
technolog - 2015-05-04 15:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyściki firmy Raypath to rewelacyjny produkt,który wszystkim osobom zainteresowanym dokładnym i ekologicznym czyszczeniem mogę w ciemno polecić. Na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego na rynku i wiem co mówię, ponieważ jestem zawodowo zorientowany. Czyściki firmy Raypath i urządzenia parowe (minimum 8 barów) to najlepszy sprzęt do czyszczenia różnych powierzchni.Czyszczenie chemią - to reakcja chemiczna na danej powierzchni,często ją niszczy.Jak reakcja to też i skutek.Nie myślcie, że po chemii macie czystą powierzchnię,w mikroporach pozostaje zabrudzenie i chemia (powierzchnia jest tępa)-stąd smugi.Czyściki wybierają zabrudzenie z mikropor i powierzchnia jest czysta,gładka. Takich właściwości nie posiadają gąbki,ścierki,mopy,mikrofibra itp.
zdjecie uzytkownika
ściery - 2015-05-05 20:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też polecam te ściery i szmaty tym ,którzy są aż tak naiwni że je kupują i to jeszcze na kredyt Bu ha ha ha ha
zdjecie uzytkownika
mądry - 2015-05-05 21:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ściery - 2015-05-05 20:37:11]:
Widać, że ściery i szmaty nie są ci obce! Prymitywny język pokazuje kim jesteś! Czyściki nie są dla ciebie! Są dla inteligentnych i mądrych ludzi! Nigdy nie będzie cię na nie stać ponieważ nie potrafisz liczyć. Mądrzy ludzie bardzo łatwo przeliczają jak szybko odzyskają pieniądze po zainwestowaniu we wspaniały system czyszczenia bez chemii. Mają mniejsze zużycie wody i ścieków, nie kupują ścier i szmat, które śmierdzą i są siedliskiem bakterii (ale to zdaje się twoje ulubione środowisko!!!), żyją w przyjaznym domu, dbają o zdrowie i środowisko, na które ty nie zasługujesz zatruwając je chemią!!! Ale pewnie tego też nie rozumiesz! I pewnie zdolności kredytowej też nie masz!!! Dlatego zazdrościsz innym, którzy mają Raypath! Pewnie ktoś z twoich znajomych kupił Raypath a ciebie na niego nie stać i próbujesz sobie udowodnić, że masz racje a prawda jest taka, że masz małe horyzonty i cierpisz na zazdrość i zawiść!!!
zdjecie uzytkownika
ściery - 2015-05-06 18:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale przynajmniej moje imię i nazwisko nie jest widoczne w wyszukiwarce google jak co po niektórych co handlują tymi szmatami bu ha ha ha ha
zdjecie uzytkownika
inteligentny - 2015-05-07 17:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ściery - 2015-05-06 18:30:52]:
A kto takiego durnia jak ty chciałby szukać w wyszukiwarce, takich idiotów można znaleźć w śmieciach bu ha ha ha. W wyszukiwarce można poczytać o ludziach, którzy coś znaczą i coś osiągnęli.
zdjecie uzytkownika
ściery - 2015-05-07 22:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inteligentny - 2015-05-07 17:54:36]:
Nie denerwuj się tak bo ci żyłka na czole pęknie . Dla relaksu proponuję umyć coś tymi wspaniałymi szmatami ,,na raty ,, to Cie uspokoi.
zdjecie uzytkownika
zosiak - 2015-05-08 11:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam do sprzedania dwa komplety zestawów czyścików rok produkcji 2015, zainteresowanych proszę o maila: zosiak.k@interia.pl 1500 zł za komplet(bez samochodówki). Wrocław
zdjecie uzytkownika
konsultant - 2015-05-08 12:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosiak - 2015-05-08 11:56:26]:
Widać że dla ciebie zdrowie nie jest najważniejsze skoro sprzedajesz !!!!
zdjecie uzytkownika
Solidny - 2015-05-08 16:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radzę nie kupować zestawów RAYPATH za tańsze pieniądze! Wielu sie zawiodło! Duzo podrób na rynku! Wszystko mozna kupić taniej niestety nie sa to oryginały! Zestaw często przychodzi niekompletny albo używany! Sa to zestawy bez gwarancji, nie ma do nich faktury. Zestawy oryginalne dostaniecie tylko na pokazach!
zdjecie uzytkownika
solidarny - 2015-05-08 16:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Solidny - 2015-05-08 16:17:38]:
Na pokazy proszę od razu przynieść dowód osobisty oraz zaświadczenie o zarobkach żeby przez zagadanie i jak będziecie w amoku naciągnąć was na kredyt za 5 tyś na tandetne ścierki i potem sami będziecie je jak większość sprzedawać na allegro żeby odzyskać przynajmniej część pieniędzy
zdjecie uzytkownika
zosiak - 2015-05-08 22:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konsultant - 2015-05-08 12:23:01]:
sprzedaję ponieważ mam kredyt do spłacenia i dwójkę małych dzieci na utrzymaniu, a zestaw pokazowy jak wiadomo jest używany i posiadam go w domu !!!
zdjecie uzytkownika
zosiak - 2015-05-08 23:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [konsultant - 2015-05-08 12:23:01]:
jest to oryginalny zestaw firmy RAYPATH posiadam fakturę, mogę dołączyć ksero do zakupu.
zdjecie uzytkownika
Zadowolona - 2015-05-09 22:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Używam czyścików Raypath od 6 lat i są w idealnym stanie chociaż sprzątam nim dom o pow. 200 m2. Nie wyobrażam sobie powrotu do chemii. Polecam każdemu, w tym czasie na środki chemiczne wydałabym ok. 5000 zł. Mam zadbany błyszczący dom i zdrowe nie zniszczone chemią dłonie. Krytykuje ten kto nie ma a nakręca się na cenę.
zdjecie uzytkownika
zefir - 2015-05-09 23:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TE SCIERKI. BYŁA DZIŚ U MNIE PANI PROWADZILA POKAŻ.NIBY FAJNE ALE TA CENA
zdjecie uzytkownika
iwka - 2015-05-10 12:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyściki Raypath są rewelacyjne,nie wiem czemu są negatywne opinie,wszystko co dobre i dobrej jakości musi kosztować,pozatym inwestujemy w czyściki na lata a nie na miesiąc,więc cena jest jaknajbardziej przystępna-życzę powodzenia wszystkim konsultantom i popieram ich działania w promowoniu zdrowego stylu życia
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-05-10 15:52:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Mam do sprzedania dwa zestawy czyścików (pełen pakiet, czyli wraz z zestawem samochodowym i kosmetycznym). 1500 zł za zestaw. Osoby zainteresowane proszę o kontakt meilowy: skubi27@op.pl
zdjecie uzytkownika
konsultantka - 2015-05-12 18:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jo tyż robia w tyj firmie Rajpad i polecom te czyściki sama rzech se kupiła do siebie łodrazu czi komplety na zapas jakby sie potargały łone som super kupujcie
zdjecie uzytkownika
człowiek - 2015-05-12 20:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, średnia krajowa to 4100zł, czyściki kosztują 2210zł, a wy mówicie, że to jest drogie??? Albo jesteście leserami i śmierdzielami albo nie macie rozumu. Zrozumiecie jak RACZYSKO was dopadnie, ale będzie za późno... WSZYSTKO CO DOBRE MUSI KOSZTOWAĆ, TYLKO TANDETA JEST TANIA. A po za tym rata 60zł - co to jest, jak taki śmierdziel wydaje 200/300zł na papierosy na miesiąc. Bilet do teatru na lożę kosztuje 50zł. A LECZENIE RAKA KOSZTUJE DUUUUUŻO WIĘCEJ I WTEDY NIE KAŻDEGO STAĆ !!!!!!
zdjecie uzytkownika
czarek - 2015-05-19 06:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [iwka - 2015-05-10 12:56:08]:
obejrzalas pokaz nie kupilas i od razu wpis nie kupujcie wiesz co to znaczy nie mam piniedzy nie mam zdolnosci kredytowej wiec nie moge ich nabyc wiec z zazdrosci zrobisz wszystko aby nie kupowali a nie daj boze jak by kupila twoja przyjaciolka pisze ci to czarek uzytkownik czysciow od 5 lat
zdjecie uzytkownika
olki - 2015-05-25 19:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hmmm, rzadko kiedy udzielam się na forach, ale w tym wypadku dorzucę coś od siebie . Używamy czyścików już blisko rok i jesteśmy z nich zadowoleni. Kupujemy z chemii tylko produkty niezbędne do prania i kostkę WC. Kompleksowe sprzątanie 45m2 mieszkania zajmowało nam wcześniej jakieś 2h, a teraz niecała godz. Sam efekt jest znaczący, wynajmujemy mieszkanie i po ostatnim wprowadzaniu się do mieszkania to co zastaliśmy to była masakra. Trzeba było 2-3 razy uprzątnąć te same powierzchnie bo aż kleiły się od wszelakiego rodzaju "pront" itp. Stopa podłogowa stawała w miejscu.;/
Co do produktu to nie mam żadnych zastrzeżeń i to by było tyle pozytywów.

Jednakże proponuję po 10cio kroć zastanowić się nad propozycją "współpracy", na własnej skórze przekonaliśmy się, że owa współpraca sprowadza się tylko i wyłącznie do obiecywania kokosów i wzięcia 3 tys prowizji przez wprowadzającego. Różne teksty i sztuczki mają tylko i wyłącznie na celu nie współpracę a sprzedaż pakietu startowego i dalej rób sobie co chcesz z kredytem. Opinię swoją popieram spostrzeżeniami z rozmów pokazowych (szkoda tylko, że dopiero po a nie przed wejściem). Handlowałem i handluję przeróżnymi produktami i nie do pomyślenia jest dla mnie cały ten system, który zobaczyłem po wejściu, klient(czyt.współpracownik) musi być poinformowany o wszystkim, m. in. o tym, że jeśli jest sprzedaż za gotóweczkę to prowizję dostanie dopiero jak kupi w zamian kolejny zestaw od firmy!!:D(to jest mistrzostwo i nawet w handlu jest coś takiego jak etyka). O czym współpracownik przy zakupie startówki nie jest informowany(przynajmniej ja)...a to jest tylko taki jeden przykład.

Kolejną rzeczą jest bajeczka na spotkaniach sprzedażowych, że zestawy z allegro mogą być uszkodzone, mogą to być podróbki etc. G...prawda, są to z reguły nowe zafoliowanie zestawy, które niczym nie różnią się od tych z pokazów, bo są to zestawy wydym...współpracowników i wiem co piszę bo zdążyłem się w tej kwestii zorientować.
Podsumowując:
*produkt sam w sobie się broni, bo jest naprawdę efektywny, spełnia swoje zadanie a cena...cóż mogła by być ciut niższa (ale musi zarobić firma, 30% ph za pokaz i premie za wyższych) ale po prawie rocznym użytkowaniu kupiłbym go po raz drugi gdyby trzeba było za te 2,2tys.
*a o samej współpracy to chyba wystarczająco napisałem, zastanowić się zastanowić się i w 100% odradzam.Umieszczę to jeszcze na kilku portalach w celu przestrogi. W razie pytań zostawiam maila, mogę coś więcej napisać olki2000@wp.pl
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: firma nie oferuje pracy, pod pozorem rekrutacji, próbuje znaleźć osoby, które kupią produkt za ogromne pieniądze
Pytania: czy chcesz dużo zarabiać? naprawdę takie pytanie zadali... nie trzeba mieć wiedzy ale gotowość podporządkowanie się
zdjecie uzytkownika
Inteligentny - 2015-06-06 09:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olki - 2015-05-25 19:09:42]:
Widać, że o systemach marketingowych w MLM-ach masz tyle pojęcia ile masz rozumu ( czyli NIC ). Nawet pracując w firmie z garami ( Z....R albo F......K ) żeby pracować musisz mieć zestaw pokazowy i żeby go mieć musisz albo go kupić albo podpisać weksel inblanco na o wiele większą kwotę niż 5000zł.
Jasne, że w handlowaniu np.: kosmetykami nie musisz nic kupować na start, tylko wystarczy się zapisać, bo tam NIC nie zarabiasz tylko dostajesz prowizję w towarze ( ha ha ha ). Tam dyrektor dyrektorów nawet nie zarabia ale duminie nosi tytuł z którego i tak nie może opłacić rachunków.
Podsumowywując: imasz się różnych marketingów ( sam to napisałeś )i w efekcie nigdzie nie zarabiasz, nie masz pieniędzy, jeździsz pewnie popierdułą ( bo pewnie nie wiesz co to jest auto prestiżowe )i pewnie mieszkasz w małej klitce na kredyt.
RADA: zajmij się Raypathem to zobaczysz co to znaczy zarabianie pieniędzy.
Jasne, że lider sam za ciebie nie zarobi. Musisz trochę poświęcić czasu i chęci.
JAKBYŚ ZNAŁ SIĘ NA SYSTEMIE MARKETINGOWYM MLM, TO BYŚ WIEDZIAŁ TO, ŻE ABY ZARABIALI CI NA GÓRZE, TO CI NA DOLE TEŻ MUSZĄ ZARABIAĆ.
I TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA OD NEGATYWNYCH LUDZI, MAJĄ ONI BOWIEM PROBLEM NA KAŻDE ROZWIĄZANIE.
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-06-19 14:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Inteligentny - 2015-06-06 09:07:59]:
Olki, wchodząc do firmy zestaw startowy kupujesz JEDEN RAZ i sprzedając cały czas tymi dwoma dodatkowymi pracujesz. Nie musisz inwestować więcej pieniędzy. Na każdy sprzedany zestaw wystawiasz umowę kupna-sprzedaży i na tej podstawie firma wysyła zestaw klientowi lub przesyła Tobie, jeżeli swój zostawiłeś u klienta. Na podstawie umowy kupna-sprzedaży otrzymujesz również prowizję w kolejnym miesiącu rozliczeniowym.

Co do zestawów z Allegro - nie otrzymuje się umowy, dlatego też nie ma gwarancji (w przypadku zakupu od konsultanta jest 1,5 roku gwarancji), nie ma też recyklingu. Kupujesz więc na własną odpowiedzialność.

"jeśli jest sprzedaż za gotóweczkę to prowizję dostanie dopiero jak kupi w zamian kolejny zestaw od firmy"... No jeżeli tej gotówki do firmy nie wpłacisz (gotówka zostaje u Ciebie) to prowizji nie dostajesz, ponieważ sprzedałeś produkt na lewo i pieniądze ze sprzedaży zostają u Ciebie w kieszeni. Rozsądne prawda? W innym przypadku, prowizję dostajesz w kolejnym miesiącu rozliczeniowym.

Jak już chcesz się wypowiadać, to dowiedz się dokładnie, co i jak, a nie bzdury piszesz. Jeżeli trafiłeś na nieodpowiedniego lidera (niestety tacy ludzie też się w firmie Raypath, jak w każdej innej firmie, zdarzają), skontaktuj się z centralą firmy, w celu wyjaśnienia wątpliwości. Ja w firmie jestem już od 1,5 roku, kupiłam zestaw startowy i od tego momentu nic nie inwestuję. Współpracę sobie chwalę. Moi konsultanci i klienci są zadowoleni. Cały czas też obracam zakupionym zestawem. Grupa, w której jestem jest jedną z najlepszych, wzajemnie sobie pomagamy, szkolimy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raypath International Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Raypath International Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert