logo Raypath International Sp. z o.o.

Raypath International Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Raypath International Sp. z o.o.

oszuray 2017-03-23 09:18
Jeśli zostałeś oszukany przez firmę raypath opisz nam swoją sytuację, być może odzyskamy twoje pieniądze.

oszukani.raypath@vp.pl
5
Konsultant Kraków 2017-03-23 11:12
Doskonale Cię rozumiem i również się z Tobą zgadzam, są ludzie "konsultanci" w każdej firmie, którzy mogą działać na niekorzyść firmy oraz jej złą opinię.
Ja natomiast zawsze tłumaczę, mówię na jakiej zasadzie podejmuje się współpracę, tak aby każdy był świadomy, że wejście do firmy w dogodnych płatnościach to faktycznie kredyt na daną kwotę.
Również tłumaczę jak można zrezygnować, ile jest dni, w jaki sposób każdy może odejść z firmy nie ponosząc kosztów.
W końcu logiczna wypowiedź Kon Ray, a nie zbędne oczernianie firmy oraz jej działalności.
Dzięki za odpowiedź:)
2
Poznań Raypath 2017-03-25 22:55
Jak ktoś może uwielbiać zwykłe szmaty. Poziom zero. Normalni ludzie mają zainteresowania na wyższym poziomie. Do Raypathu ściągają ludzie nie mający skrupułów wobec własnych znajomych, wciskają nachalnie szmaty na kredyt. Ryją się do mieszkań. Wzywajcie POLICJĘ!!!!!!

Jola szmaty uwielbiać :D każdy może produkt jaki chce i co chce, normalni? :D wydajesz ponad 500 zł miesięcznie na chemię z kosmetykami :) ja używam tych "czyścików" od 11 lat i moja rodzina jest super zadowolona. Poziom hehe kreujesz sama :) my, ponieważ ja pracuje w firmie zarabiam 4 x Twoją wypłatę :D wiem chwalę się ale na bank ona nie zarabia 1/4 mojej wypłaty.
Proponujemy opcję ratalną ze względu na brak gotówki :) Policje to można wezwać na Ciebie :) Dane daj i zaraz wniosek do sądu pójdzie :)
3
jp 2017-03-26 14:49
Witam ja też jestem w firmie Raypath. Poczułam się oszukana przez tą firmę.Niby pomagają na początek ale jak nic nie sprzedasz to nawet się nie odzywają.Zostałam z ratami do spłaty i długami.
8
zu 2017-03-26 14:52
A zwykla sciereczka z mikrofibry kosztuje ok 5 zl, starcza na 3 mc i kupuje nowa a efekt ten sam
Nikt mi nie powie ze tamte same czyszcza
bo jak sie sama nie wezmiesz za sprzatanie to zadna scierka tego za ciebie nie zrobi :))))
Gość
 
8
kuchta 2017-03-26 14:59
Raypath to wielkie oszustwo!!!!!!!! Normalnie nie da się tego sprzedać za te kwoty. TYLKO DROGĄ OSZUSTWA, manipulacji, presji na klienta!!!! Konsultanci zmuszani są praniem mózgu do nachalnego wydzwaniania do znajomych; wymuszania od ludzi spotkań w ich mieszkaniach; wychwalania produktu (mimo, że każda mikrofibra z dłuższym włosem myje tak samo, może lepiej); podziwiania w śmieszny sposób prezesa Andrzeja Widawskiego ( aż śmiech na usta się niesie); wmawiania ludziom , że wydają 100 zł na chemię czyszczącą do domu (co w większości nie jest prawdą); wymuszania od ludzi zakupu w ratach na kwoty 2000 zł do 9000 zł; wmawiania ludziom , że im się to bardzo pseudo opłaca( ***** za kilka tysięcy, kredyty w bankach !?!?!?); wymuszania nr tel. od znajomych klientów w celu dalszego nachalnego wydzwaniania (LISTA 100 Nr tel. ma być aktualna ! ) DOBREGO PROKURATORA NA NICH!!!!
Większosć zostaje z kredytem. Tak jak piszą wcześniej.
Ponadto konsultanci namawiani są do szkoleń dwa razy bądź trzy razy w tygodni w biurach regionalnych , gdzie poddawani są praniu mózgów; uczą ich według schematów, które nie działają , rozmów telefonicznych z klientami nierzadko nachalnych, niegrzecznych,( normalnie ze znajomymi się tak nie mówi). Co miesiąc obowiązuje zjazd w Poznaniu i zmuszanie do zachwytów nad sukcesami ludzi z wyższej półki piramidy.
17
Marzena 2017-03-26 21:40
Pracuje w firmie 3 lata , jestem zadowolona , wszystkie negatywne opinie piszą lenie którym się nie chciało nauczyć prezentacji i nie mają skuteczności , a same czyściki są bardzo dobre!
10
Tomek 2017-03-27 11:02
Ja polecam , produkty są świetne a i praca niczego sobie , pracowałem w różnych sprzedaz bezpośrednich, to się bardzo dobrze sprzedaje a i ludzie są zadowoleni
6
moczkolinaw 2017-03-28 15:07
Ta firma to jedna wielka ściema. Każą ci sprzedawać coś czego nikt nie chce kupić. Kto w obecnych czasach daje się jeszcze nabrać na jakieś pokazy w domach. Chyba że na wsiach , gdzie łańcuch przy budzie sam szczeka. A te teksty na szkoleniach to dopiero paranoja. Oni chyba wieczorami modlą się do tych szmat. A na pewno modlą się o to żeby ktoś dał się nabrać , bo przecież te lizingi na samochody trzeba spłacać. Podobno garnitury też mają na raty hi hi hi....
12
........ 2017-03-28 23:02
SUPER POPIERAM WYPOWIEDŹ!!!!!!!!
RAPATH to SEKTA NAWIEDZONYCH
13
Jola 2017-03-28 23:35
widziałam atest tych ścierek, nie widziałam tam srebra??? Więc uważam , że to oszustwo!!!!! Wodę ze srebrem można kupić za 20 zł 150ml. Oszustwo i piramida finansowa, na której wzbogacają się ludzie bez moralności.
10
Olek 2017-03-29 14:17
Widać że wypowiadają się osoby które że sprzedażą nie miały nigdy nic wspólnego.
Ja polecam i produkt i pracę!
2
Hania 2017-03-29 14:23
Ja rowniez polecam , używam czyścików bardzo długo, jestem bardzo zadowolona , sprzątanie jest dużo krótsze, ale kwestia gustu , ubrania też każdy kupuje inne , jestem w trakcie zastanawiania się nad współpraca i chyba jestem na tak , widać że opinie pozytywne są poparte argumentami konkretnymi a zle tylko złością i obrazaniem i nie ma tak w ogóle konkretnych argumentów. Także produkt polecam a wypowiem się o współpracy po efektach, pozdrawiam:)
3
Bob 2017-03-29 22:51
Hania i Olek. Dwie osoby wypowiadają się w przeciągu 6 minut , a co najśmieszniejsze - pozytywnie. Widać trollowanie to jeden z elementów szkolenia w firmie Raypath. Szkoda że nie można tutaj dodawać zdjęć. Pewnie każdy z tych pozytywnie wypowiadających się Raypathowców zamieścił by swoje na tle nowej fury lub urokliwych palm na Kubie lub Dominikanie. Bo to przecież najlepiej działa na potencjalnych głupków których można omamić wizją cudownego życia i wcisnąć im kredycik i możliwość współpracy. Jak wiadomo w naszym kraju jeszcze jest wielu naiwnych ludzi.
12
Madzia 2017-04-01 13:28
Nie lepiej cały życie marudzić że nikt nam nic nie dał. Pod palmy jeżdzi każdy pracownik które robi dobre wyniki , w każdej firmie i nie ważne czy ktoś sprzedaje leki , chemię, usługi telefoniczne czy kredyty , wielkie mi odkrycie , widać że ludzie nie mają bladego pojęcia o jakiejkolwiek profesjonalnej pracy . Polecam i pozdrawiam i polecam rozejrzeć się dookoła bo w dzisiejszych czasach nie trzeba by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ani milionerem żeby polecieć na Dominikane ! Produkt Raypath super .
2
Danuta 2017-04-02 21:45
To wielka ściema w żaden sposób z tego bagna finansowego nieda się WYRWAĆ,TRZEBA PŁACIĆ I PŁAKAĆ.Nigdy więcej ścierek i pokazów.
13
Rene 2017-04-03 21:17
Tylko debile dają sie wciągnąc w to szambo!
9
Konsultant Kraków 2017-04-03 21:41
Pani Danuto, każdy klient, czy jest to podjęcie współpracy z firmą czy też zakup produktu wiąże się umową, od której można odstąpić do 14 dni bez podawania przyczyny.
Proszę o kontakt to na pewno uda nam się pomóc Pani aby nie była Pani, w "bagnie finansowym".


RENE
Nikt nikogo nie wciąga, tu jest propozycja współpracy, natomiast decyzja jest świadoma, TAK czy NIE.
Nikt nikogo nie zmusza do podpisania umowy, nikt nikomu nie koloruje życia, to że ktoś doda jakie są inne nagrody, konkursy, dodatki to tylko kwestia motywacyjna.

U mnie w grupie nikt nikogo nie zmusza do współpracy ani nikt nie sprzedaje nic nikomu na siłę.
Jak było w innych przypadkach nie mi się wypowiadać.
1
john 2017-04-06 16:31
Praca w której spełniam swoje marzenia . Etat nigdy wcześniej nie był w stanie mi zapewnić takiego życia. Nigdy więcej etatu!!! Prawda jest taka że to praca dla ludzi ambitnych którzy chcą czegoś więcej w życiu . Jeśli chcesz możesz wszystko :))) pozdrawiam wszystkich narzekaczy co nie pracują. I oczywiście tych co pracują i są zadowoleni:)
3
luk 2017-04-06 20:35
I właśnie takie wypowiedzi mówią o tym, jaki jest stan umysłu ludzi pracujących w tej firmie. Brakuje tylko słów - ave Raypath i niech żyje nam jak najdłużej nasz prezes .
Mózgi zryte totalnie.
11
Konsultant Kraków 2017-04-07 10:24
Stan umysłu wydaje mi się być normalny :) po prostu zarabiamy ponad przeciętnie, ale tak jak kolega napisał nie każdy się nadaje.
Nie będę pisał uwielbiam te czyściki bo tutaj nie o to chodzi, tylko o sam fakt, jeżeli czujesz się dobrze w sprzedaży oraz w zarządzaniu grupą, to próbuj, warunki są jasne, przejrzyste oraz w końcu godne zarobki.
Wiele negatywów wnoszą osoby, które nie sprawdziły się , w tego typu pracy i nie dziwie się, że jest takie nastawienie. Ja nie pcham się tam gdzie nie potrafię wykonać czynności.

Luk tutaj się z Tobą zgodzę, niektórzy przesadzają z tym uwielbiam, nie mogę żyć :D tak jakby sypiali z tymi czyścikami :P
Natomiast logicznie myśląc, można wykonywać taką pracę, zarabiać dobre pieniądze, podnieść standard życia.
Nie ma na co czekać, natomiast tak jak wspomniałem, nie każdy się widzi, w takiej pracy, stąd też wolny wybór.
1
ULI 2017-04-08 15:25
A skąd te nieprzeciętne zarobki ? Przecież nie z próżni , ani z kieszeni prezesa. Zarabiacie na ludzkiej głupocie. LUDZIE PŁACĄ KILKA TYSIĘCY ZA COŚ CO KOSZTUJE KILKANAŚCIE ZŁOTYCH !!!
No chyba nie powiesz że macie 20% marżę . Dlatego trzeba mieć złodziejskie umiejętności i sumienie żeby pracować w Raypath.
7
Konsultant Kraków 2017-04-08 18:33
Tak samo jak buty w sklepie kosztują 500 zł a ich produkcja 50 :) kupujesz ? kupujesz.
Marża zaczyna się od 35% :)
Jeszcze jakieś pytania ?
1
jp 2017-04-09 14:06
Butów nikt nie kupuje na raty za kilka tysięcy!!!!!
Chyba , ze Raypath zacznie sprzedawać buty na raty za kilka tysięcy!!!Ha, Ha!! I zacznie opowiadać, ze to buty czarodziejskie same unoszą ha, ha, ha i ekologiczne nie trzeba pasty z chemią stosować , bo same się myją i czyszczą HA< HA < HA < HA Żałosna żenada !!!!!!!!!!!!!
8
jp 2017-04-09 14:15
Konsultant Kraków! ile ci Raypath płaci za te pilnowanie negujących was komentarzy? Widzę, że siedzisz tu już 24 h na dobę!!!!! kto tylko coś napisze to ty za nim wskakujesz !!! Ha, ha! Ty poeta niedługo będziesz od tego pisania. Ty biedny nie wiesz już co pisać , bo ciągle walisz to samo ha, ha, ha, ha !!!!!
8
jp 2017-04-09 15:00
Konsultant Kraków! Weź jakiegoś kumpla do pomocy bo już sobie nie radzisz! Albo zmień ksywe!! Ha. Ha, ha, ha!!!!!!!!!!!!!!!!
7
Danka 2017-04-09 18:50
A nakłanianie do kłamstwa w temacie dochody ? to norma firmy?Oszuści,kłamcy, naciągacze hieny żerujące na ludzkiej naiwności i trudnej sytuacji finansowej.
6
fides 2017-04-11 21:49
poszukuję osób to pozwu zbiorowego pozzbior@t.pl
6
jp 2017-04-12 19:19
Mop ze spryskiwaczem Rovus + drugi mop GRATIS! TYLKO 129 zł + @ nakładki w cenie do wszystkich rodzajów powierzchni . O wiele lepszy niż z starego typu z RAYPATH.
(usunięte przez administratora)
4
Mr Moses Emma 2017-04-15 08:31
DEPT wyeliminować stosuje dobre kredytowej tutaj Get trzy godziny, aby zatwierdzić
Potrzebny jest szybki krótkie pożyczki na stosunkowo niskim poziomie
Oprocentowanie 3%? Oferujemy kredyty biznesowe, deborashortal@gmail.com
Podaj nam następujące informacje, jeśli jesteś zainteresowany.
1) Imię i nazwisko: .........
2) Płeć: .........
3) Kwota kredytu wymagane ??: .........
4) Czas trwania kredytu: .........
5) KRAJ: .........
6) Adres domowy: .........
7), ruchoma: .........
8) Miesięczny dochód: .....................
9) Zawód: ...........................
) Jaka jest prawda o nas strona tutaj .....................
Dziękuję i najlepsze życzenia.
aleksander 2017-04-19 08:04
Tak kredyt łącznie to 9000 zł za zwykłe szmaty!!!!!!!!!!!!!!!
6
Ewka 2017-04-22 10:31
Jakis czas temu dałam namówić się znajomej na prezentację. Przywlekła do mnie jakąś paniusię która w kółko jak mantrę powtarzała że zarobię, że to będzie pozytywny zwrot w moim życiu. Nie dałam się namówić. Nie kupiłam też od niej ścierek. Nie wyjrzałam za okno żeby zobaczyć samochód który ona ma dzięki Raypath. Więc przemiła Pani nagle o 180 st zmieniła swoją postawę. Bez słowa wstała, ubrała się i wyszła. Ignorantka. Intuicja mnie nie zawiodła :)
A znajoma? po 2 miesiącach nie dała rady, została z kredytem i bez obiecanej pomocy Paniusi która ją na to namówiła.
A powtarzane na okrągło przez szmacianych sprzedawczyków "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana" sprawdziło się u mnie w 100 % - ZARYZYKOWAŁAM I NIE KUPIŁAM! .Teraz piję szampana - bo mam za co!
8
Ecobrooklyn 2017-05-02 15:53
No dobra bądź wielka ! Mój mąż dzięki Raypath kupił dom, samochód, bo wielka mi inwestycja 6000 we własny biznes ;) garniturów ma 10 i żaden nie na kredyt, klienci sami przychodzą i są zadowoleni także cieszy mnie Twój sposób myślenia. Produkt proszę wypróbować zanim się oceni. Rękawica plus sunbem kosztuje 150 zł starczy Żeby się zwrócił w 3 mc, potem mi napisz opinie, No chyba ze cie nie stać to na płatności 5 zł ;)
Ecobrooklyn 2017-05-02 16:18
Jeżeli mogę coś powoedziec to są takie zasady ze 6000 zainwestowania w swój biznes to tak na prawdę pestka bo chcesz pracowac na budowie musisz mieć sprzętu za min 20000 żeby być szefem i opłacić ZUS, tak samo własny sklep czy chociażby taksówkarz czy kierowca busa gdzie musisz mieć konsesje na przewożenie ludzi i własny samochód. Jeżeli ktoś chce wiedzieć jak wyglada współpraca to proszę o kontakt do mnie, ja udzielę wszelkich informacji. Nie znam osoby która ma czyściki i nie jest zadowolona. Mamy setki a nawet tysiące zadowolonych klientów także brawo. Prezes szanuje pracowników którzy czynnie pracują i robią obrót. Są to złote pióra, złote plakietki, materiały, kilkudniowe meetingi. Liderzy grup to osoby kulturalne, dobrze ubrane i zarabiające kase także chylę czoła... nie jesteśmy oszustami tylko osobami które wierzą w swój produkt a to podstawa ale kto ma pojęcie o tym kogo nie stać na rękawice za 80 zł czy sunbem za 90 zł ;) zanim wypowiesz się to kup. Chyba cie stać skoro jesteś taka wszystkowiedząca/y w żadnej firmie szef nie doceni cie tak żebyś zarobiła te 6 tys za 20 h pracy w miesiącu a u Nas to możliwe tylko wstań rano do choinki....!!!! Umów 10 spotkań i sprzedaj nie jest to trudne. Jeżeli masz już ten kredyt To jedz na szkolenie powiedz z jakiej jesteś grupy i się ogarnij, zaczniesz od nowa i zarobisz kase tylko tu za siedzenie w domu Ci nikt nie zapłaci ;) nawet w biedronce.
........ 2017-05-03 22:43
ludzie nie lubią raypathowych domokrążców i ich szmat. Tylko drogą manipulacji dadzą się nabrać!!!!
7
Siecią 2017-05-04 11:59
Proszę zwrócić uwagę ile wynosi kredyt. Nie 6300 a 8100.. falszuja dokumenty, zarobki, w dodatku jak przeszłam się do banku okazało się ze nie mają żadnych dokumentów kredytowych umów nic , na mój wniosek sprowadzili to od pośrednika, co się okazalo- pośrednik kasuje 2tyś.
6
fides 2017-05-04 20:27
poszukuję osób poszkodowanych do pozwu zbiorowego pozzbior@t.pl
proszę o kontakt
5
Mgr 2017-05-06 13:47
To normalne ze skoro firma jest na tyle duża to będą różne opinie i dobre i złe. Ja jestem zadowolona i uważam ze każdy jest kowalem własnego losu. Kilka lat temu tez podjęłam decyzje o współpracy z firma i wiem ze gdybym usiadła i narzekała jak niektórzy co się tutaj wypowiadaja to pewnie nie byłabym w tym miejscu gdzie jestem.
Jak czytam niektóre komentarze to ewidentnie widać, ze to są ludzie którzy nawet nie maja styczności z produktem i ze sprzedażą.
Nie trzeba być zmanipulowanym czy mieć "sprany mózg" żeby być zadowolonym z tego czym się zajmuje - wystarczy pracować i dobrze zarabiac :-)
Pozdrawiam!
........ 2017-05-06 18:32
KOwalem swego losu. Oczywiście !!!! Jak was zamkną z art. 286 k.k. na 8 lat pozbawienia wolności za manipulację ludźmi, wyłudzanie podpisów, na wnioskach o kredyt, podrabianie podpisów na umowach. To będziecie mieć kowalstwo swojego losu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ha ha
5
klient 2017-05-13 12:47
skończycie za kratkami i będziecie spełniać swoje marzenia, zabiorą wam te samochody na kredyt, domy, garnitury
5
Zaniepokojony 2017-05-13 14:34
To nie firma winna tylko osoba która ten proceder prowadzi , wmawiając młodym ludziom uwierz w siebie jesteś super pomożemy Ci i pomagają ale do czasu kiedy załatwią leasing a potem radź sobie sam .Może załapiesz się na jedno dniową balangę w super hotelu i na tym koniec . Kredyty i leasing zostają i znowu następni i tak dalej . I znowu następni młodzi naiwni i następne tragedie.
Biuro w Chełmie Śląskim nie zostawia nikogo samego zostawia go z leasingiem na samochód .
Piszecie o pozwach zbiorowych straszycie i na tym się kończy a proceder dalej trwa.
Chociaż jak wieść niesie już nastąpił rozłam w grupie i jest nowe biuro w Tychach.
Widocznie przyjaciele z biznesu doszli do wniosku iż nie ma przyjaźni w biznesie.
A nadużywanie określenia klapkowicz etatowy to nic innego jak slogan jednego szkoleniowca z Poznania.
Szkoda że nie przytacza się jeszcze jednego jego powiedzenia ( mój niuniek).
Kpina i żenada że prezes z Krakowa na to pozwala.
4
klient 2017-05-15 09:33
W Nakle Śląskim to norma, że z ludzi się wyśmiewają: etatowi klapkowicze, bidy, jedzą żarcie z biedrony. Tylko szef po polsku nie umie mówić zajeżdza śląską gwarą, hamstwo, wstyd!!!!!!
4
klient 2017-05-15 09:33
W Nakle Śląskim to norma, że z ludzi się wyśmiewają: etatowi klapkowicze, bidy, jedzą żarcie z biedrony. Tylko szef po polsku nie umie mówić zajeżdza śląską gwarą, hamstwo, wstyd!!!!!!
5
Ja 2017-05-24 21:13
Dzisiaj byłam na rekrutacji w tej firmie. Jadąc nie wiedziałam nic o potencjalnym pracodawcy, ponieważ w ogłoszeniu ani w przesłanym smsie nie podano mi nazwy firmy, ani danych osoby, która umówiła się ze mną na spotkanie. Potem już było zabawnej, ciekawe doświadczenie. Na spotkaniu były dwie osoby, żadna nie posiadała wizytówki. Pani blondyna wyglądała, jakby miała za chwilę rzeczywiście wziąć się za porządki. Pan natomiast siedział rozwalony na krześle jak Pan i władca. Pani Blondi zaczęła prezentację owych super ściereczek, wymaziała szybę brudną już z drugiej strony kremem, szminką i pastą do butów, po czym to umyła jedną ze ściereczek. Czy było super czyste, nie wiem, bo jak wspominałam okno było brudne z drugiej strony. I na tym cały pokaz się zakończył. Do akcji wszedł Boski Żigolo prezentując ile to ja nie zarobie. Że dostanę jeden zestaw w prezencie od firmy plus dwa, za które przez dwa lata muszę im płacić 184 zł miesięcznie. Pytam więc, że żeby dla nich pracować muszę im płacić 184, Żigolo zrobił się czerwony. Więc mówię, że wezmę ten zestaw dla mnie w prezencie, a tych pozostałych nie chcę, prezentację u klientów będę robić na swoim. Żigolo się spienił. Potem okazało się, że jeździć muszę własnym transportem, dzwonić z własnego telefonu
4
Była. 2017-05-25 13:59
Ciekawe gdzie to się odbywało? Czyżby na Śląsku ? A może okolice Tychów ?
2
Izka 2017-05-26 20:41
Polecam produkt jest bardzo dobrej jakości , totalna bzdura że z mikrofibry jest to samo , odkurzecze tez sa za 500 i 5000 i kazdy uzywa co woli , zarobki tez sa bardzo dobre , na pewno wiaze sie to z tym ze produkt jest polski , polecam !!!
Artur 2017-05-27 00:34
Bardzo dobrze się sprzata tymi szmatkami moja zona kupila pare miesiecy temu i rzewczywiscie duzo lepiej niz chemia tyle moge sie wypowiedziec jezeli to komus pomoze Artur
Ten obcy 2017-05-27 11:50
Uważam że nie można budować swojego szczęścia na cudzym nieszczęściu bo skoro sprzedajesz komuś zestaw za ok 3000 zł a ty jako konsultant masz zysku prawie 1000zl to zastanówmy się ile to jest naprawdę warte skoro reszta bandy z pozostałych 2000 też bierze prowizję. Szkoda mi tych ludzi którzy dają się na to nabrać szczerze wolę klepac dalej ta swoja "biedę" niż wciskać ludzi owe czysciki. Ps karma wraca
2
Ten obcy 2017-05-27 13:29
Aaa i zapomniałem dodać że jak już masz drugi stopień to zarabiasz nie 1000 a 1500 na zestawie twój portfel się wypełnia a sumienie skutecznie wycisza szkoda bo w końcu żyć wiecznie nie będziemy każdy ten biedny czy bogaty stanie przed Bogiem i co wtedy?
2
iva 2017-05-27 17:13
używając raypathowych szmat stosujesz więcej chemii żeby te szmaty prać!!!!!!!
2
Zostaw swoją opinię o Raypath International Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raypath International Sp. z o.o.