brak logo

Polo Market

Płock

Opinie o Polo Market

p 2017-03-02 15:11
jak kasjer może pracować w polo za 3? 3 ludzi naraz obsługujesz?
2
kasjerka 2017-03-03 21:40
może :) i to nie tylko w polo, w większości marketów tak jest. mój dzień z życia kasjera - zmiana ranna: do godziny 8 musi być zrobiony warzywniak bo od 8 może wejść audyt ( daty nie znamy), potem odpisy warzyw, owoców na magazynie. następnie przebieranie nabiału i to też jak najszybciej, w między czasie jak jest kolejka trzeba siadać na kase, bo w zasadzie na zmianie są dwie kasjerki, wypiek pieczywa, pomoc na mięsnym jak i tam zrobi się kolejka i oczywiście kolejny punkt to wywożenie towaru, zmiana cen na sklepie i największa mordęga to planogramy, które się bardzo często zmieniają i pochłaniają naprawde dużo czasu, zwłaszcza jak totalnie zmienia się układ towaru na półkach. tak przedstawia się praca kasjera i jak słysze nieraz niektórych klientów jak czekają na kasjerkę żeby być szybko skasowanym, teksty w stylu: "siedzą na tym magazynie, nic nie robią , itd. " to ręce mi opadają.
29
Pani P. 2017-03-09 22:29
Ja chciałam króciutko o Polo Markecie w Obornikach Śląskich. Marker otworzono 1 czerwca 2016 roku. Po pierwszym miesiącu sklep zyskał miano najdroższego w okolicy. W następnym miesiącu odstraszał nie świeżym mięsem. W tej chwili sklep jest wyludniony, brakuje towaru na półkach. Za mało personelu o kasjerkach już nie wspomnę. Przyjmują ludzi z Ukrainy, nic do nich nie mam ale mało umieją i pracują bardzo wolno. Zdarza się sprzedaż produktów po terminie, co jest nie dopuszczalne !!!
Obecna Pani kierownik Justyna P. to dopiero beznadziejny przypadek. Jest niekompetentna, pomiata pracownikami, rozmawia przez telefon na sklepie i nic sobie nie robi z kolejki (np. na mięsnym) przechodząc obok. Bardzo rzadko widywana przy pracy na sklepie. Polo market w Obornikach to - PORAŻKA !!!
8
greg 2017-03-15 12:35
Polska firma i nie dba o pracowników ? Oj jakiś ty człowieku głupiutki. Właśnie tak Polscy "Janusze" traktują pracowników. Nie ma nic gorszego niż szef Polak.
4
polo fan 2017-03-15 12:37
Widocznie nawet Ukraińcy doszli do wniosku ze jaka płaca taka praca.
4
Zainteresowany 2017-03-21 12:42
greg 2017-03-15 12:35
Raczej chodziło mi o to że ciągle ludzie sarkają na zagraniczne firmy, a z tego co wiem i sam doświadczyłem (przynajmniej w handlu) firmy z zagranicznym kapitałem maja jakies minima chociaż, trzymają się jakichś standardów- chociaż to już czasem zależy od swobodnej interpretacji konkretnego kierownika.
Polskie firmy to dziadostwo. Chaos, zarządzanie na poziomie przedszkola kompletny brak pomysłow na sciąganie klientów.
Jasne ze to kapitalizm i chodzi o ZARABIANIE ale tracenie dobrych pracowników i zrażanie klientów to chyba nie jest dobry biznesplan ;)
4
lros 2017-03-21 18:25
Mozna cos wiecej?
aga 2017-03-27 07:22
Najgorszy pracodawca bo polski czyli zlodzieje zero bonow zero socjala totalne dno nikomu nie polecam
6
Ciekawa 2017-03-31 07:18
Mam pytanie o pracę, pojawiło się ogłoszenie że Polo potrzebuje na sezon pracowników.Np praca nad morzem,oferują zakwaterowanie,dobre warunki płacowe itp. A jak to wygląda naprawdę czy ktoś z was pracował w ten sposób ?
3
Nick 2017-04-03 22:59
POLOMarket nie ma funduszu socjalnego.
Pracownikowi na "start" proponuje się płacę minimalną czyli 2000 zł brutto.
Dodatek na stanowisku mięso/wędliny 100 zł brutto
Dodatek po 6 miesiącach pracy bez absencji chorobowej 200 zł brutto.
Premia uznaniowa do 100 zł brutto.
Oceń czy warto?
Podobno to zachodnie koncerny wykorzystują pracowników?
W Wigilię BN zachodnie koncerny pracowały do 14, "katolicki" polski pracodawca kazał pracowac do 16 + min. godzina na zamknięcie czyli kolacja wigilijna ok. 20
Od marca wydłużono godziny pracy w niedzielę do 20.
Tak modna ostatnio "Dobra Zmiana"!
Odpowiedź nasuwa się sama.
15
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55
Zdecydowałam się na pracę w POLO. Po opiniach myślałam, że będzie ciężko. Co prawda dużo brakuje do doskonałości, brak socjalu (może kiedyś to się zmieni). Plusem jest to że dostajesz od razu umowę o pracę. Współpracownicy są mili i pomocni. Nie zostaje się po godzinach jeżeli nie ma takie potrzeby (zdarza się rzadko). Wynagrodzenie jest niskie ale można liczyć na dodatki, premie, stażowe. Jeśli ktoś się decyduje na pracę w sklepie to trzeba się liczyć że jest to ciężka praca i nieraz bardzo męcząca (szczególnie kiedy zmienia się gazetka i w okresie świąt). Pracowałam wcześniej w innym sklepie gdzie stawka była trochę wyższa ale byłam niezadowolona, zostawiona sama sobie (bez doświadczenia, chociaż mówili że wszystkiego mnie naucza, pokażą objaśnia itd.), A do tego kierownictwo i reszta załogi nie miłe, wręcz chamskie. Natomiast w POLO zadbano o to żeby mnie wszystkiego nauczyć już od wejścia. Uważam, że mimo iż praca jest ciężka to nie jest to zła praca.
4
zmęczona 2017-04-06 09:13
zaczęłaś dopiero pracę - przetrwaj tam rok i potem napisz. na początku jest zawsze pięknie, schody się zaczynają jak na sklepie zostaną dwie kasjerki, jedna na stoisku mięsnym plus zmianowa. Za bardzo nie wiesz za co najpierw się zabrać, bo wszystko musi być zrobione na już.
6
Zainteresowany 2017-04-08 14:26
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55

Cieszymy się ze i firma wstawia swoeje komentarze. Ale trochę bardziej realizmu proszę. Hehe
6
Kris2017 2017-04-28 16:31
Witam. Czy polomarket wysyła nowego pracownika na badania, sanepid itp.? Chcę podjąć tam pracę...Pozdrawiam
Szczera 2017-05-07 07:51
Szczera prawda, totalne bagno
Zero szacunku.... Coraz wieksze wymagania, a kasa gówno totalne... Zarobki mierne w porownaniu z zakresem obowiązków. Oprócz codziennych czynności, trzeba jeszcze dbac o czystość. Mycie okien, półek, sprzątanie wokół molochu, należy w obowiązku zalogi.
7
remig 2017-05-08 22:25
Mnie sie dobrze u nich pracuje. Dobre zaplecze socjalne, dobre zarobki jak na nasze małe miasto. Fajna kadra ludzi. Naprawdę powiem Wam ze z przyjemnością chodzę do pracy.
1
Ann 2017-05-10 18:56
Moja mama pracuje w jednym z polo-marketów i opowiada dokładnie to, o czym Pani pisze. Co więcej-kasy, szyby i wszystko wokół trzeba myć między obsługą klienta. Regionalna przyjeżdża i znajduje przeterminowane gumy do żucia, mimo ich skrupulatnego sprawdzania chwilę wcześniej, nie wiem-w kieszeni je trzyma, czy co... Wstajesz ze świadomością, że masz np. na 14 do pracy, ale dzwonią z pytaniem, czy możesz przyjść na 12. W grafiku masz do 22 i nawet nikt Cię nie zapyta, czy chcesz zostać na nadgodziny, po prostu zostajesz, nieraz nawet i do północy. Galoty się palą przed audytem, stoi taka jedna z drugą nad Tobą "szybciej, szybciej!". A wystarczyłoby normalnie rozdzielić prace, wykonywać je należycie i nie byłoby potrzeby zostawać dłużej. Ale skoro niektórzy pracownicy pół zmiany spędzają na kawkach... Zgadzam się, że wiele zależy od ekipy i atmosfery jaka między pracownikami panuje, ale skoro nawet ja jako klientka przychodzę do tego sklepu i widzę syf, to i chyba wykwalifikowani kierownicy powinni widzieć i wiedzieć, że coś jest nie tak.
8
Markus 2017-05-11 15:15
Witam pochodzę z regionu gdzie jest ciężko o pracę zastanawiam się nad pracą w polo jest ogłoszenie potrzebują ludzi do kilku miast nad morzem i zapewniają zakwaterowanie może ktoś z tamtych stron napisać jak to wygląda czy opłaca się przyjechać z drugiego końca Polski ?
1
Natasza 2017-05-11 21:10
teraz płacą 11 zł za godzinę na rękę umowa zlecenie i robisz 8,10 lub 12 godzin dziennie to zależy od zapotrzebowania ,w sezonie letnim masz chyba 13 albo 14 zł na rękę ale nie jestem pewna jaka będzie stawka,poza tym jest to zależne od zakwaterowania bo za to odciągają ale o to musisz się zapytać jak będziesz dzwonić i ocenisz czy ci się to opłaca,nasi sezonowi przyjeżdżają już trzeci sezon z rzędu i są zadowoleni bo zarabiają ok 4 tys.a z nadgodzinami więcej ,z resztą połączysz przyjemne z pożytecznym bo okolice są piękne więc wrażenia pozostaną na długo-zapraszam na Pomorze do Jastrzębiej Góry,Helu,Władysławowa ,Pucka a może w drugą stronę Koszalin,Kołobrzeg,Świnoujście lub Ustronie Morskie wybór należy do ciebie pozdrawiam
2
delicja78 2017-05-12 18:58
U nas w małym mieście jest Polo i naprawde powiem Wam że jesli chodzi o zarobki, całe zaplecze socjalne to ludzie nie narzekają. I warunki pracy też sa naprawdę dobre.
remig 2017-05-12 19:26
Przeciez jesli chodzi o jakies uwagi co do sklepu to macie obsługe tam i mozecie zawsze się do nich udać i zwrócic uwagę. No proszę Was... W PoloMarkecie pracują normalni ludzie.
1
ona 2017-05-18 15:46
witam. kasjerki nie mają drobnych bo nie otrzymują ich od klientów a poza tym kasa kasjerki jest daleka od kasy w banku, więc nie rozumiem dlaczego oczekujesz od tych biednych kobiet aby rozmieniały ci pieniądze!!! to nie należy do ich obowiązku!!!
5
tomek 2017-05-24 15:39
Mam pracować w polo markecie na cały etat. Pensja 2000 brutto. Od pon. do soboty po 8 godzin i jedna niedziela w miesiącu 12 godzin.T o jest 60 godzin. Czy za nadgodziny polo market płaci
1
Nn 2017-05-25 13:28
placi, ale szału nie ma..jednak u tego pracodawcy bez nadgodzin porzadnej wyplaty nie dostaniesz
1
Nn 2017-05-25 13:35
Ludzie co wy za glupoty wypisujecie?! Jakie dobre zarobki i zaplecze socjalne?!
Jezeli dla was pensja 2000 brutto to wysokie zarobki to powodzenia zycze :-D
Wprowadzili dodatek stazowy 200 zl brutto, ktory ze stazem nie ma nic wspolnego!
Zabrali wszystko co mogli...premie uznaniowa, premie za audyt a nawet dodatek urlopowy.
Ludzie obudzcie sie w koncu! Co wy nazywacie dobrym zapleczem socjalnym? karte pracownicza? Litosci!!!
12
Ola 2017-05-27 11:38
Mam pytanie: jak to wygląda ze zmianami? Jak są ustalane godziny? Zawsze jest tak samo np 6-14, 14-22 itp czy mozna się spodziewać za każdym razem innych godzin?
Nn 2017-05-29 19:47
sa tez srodki, np. 9-17, 10-18. Jednak to w duzej mierze zalezy od kierownika sklepu.
dw 2017-05-29 20:56
Ile tam jest na rękę teraz? chyba w każdym mieście zarobki są takie same? a przynajmniej powinny skoro to jedna firma?

Nn 2017-05-30 16:23
okolo 1460, tyle wychodzi z 2000 brutto, do tego dochodzi premia, ktora ostatnio nie wychodzi ponad 100zl brutto. Po pol roku dostajesz dodatek stazowy 200 zl oczywiscie brutto.
2
Szkoda slow 2017-05-30 22:47
Moja żona pracuje tam 3 miesiące i szkoda mi jej widząc jak wykończona wraca. Jedna z pań się zwolniła zaraz po przyjęciu mojej i harują za dwie osoby bo do tej pory nikogo nie zatrudnili!!! Nie wiem jak jest w innych marketach ale 1 osoba na stanowisko mięsne to katastrofa. A kierowniczka jeszcze bezczelnie potrafi przejść obok i pomarudzic bo coś jej wiecznie nie pasuje. 12 tyg pracy 12 sobót w robocie paranoja!!! Wypłata 1466zl. Jeszcze miesiąc i żona ucieka
5
OLA 2017-06-07 20:24
NO TEGO JESZCZE BRAKOWAŁO? A GDZIE ROZMIENIAJĄ W KASACH BANKNOTY. W SIECIACH ,CAREFOUR' CZY INNYCH KASJERZY MAJĄ ZAKAZ ROZMIENIANIA I TEGO SIĘ TRZYMAJMY. CHYBA SPECJALNIE PANI CHODZI DENERWOWAĆ KASJERÓW!!!A POTEM NARZEKAĆ.
3
Nn 2017-06-23 20:09
Zazwyczaj z uzbieranej kasy kierownicy wykupuja towar, zeby zmniejszyc straty ...czasami tez z tych pieniedzy sa zwracane roznice jezeli klientowi cena sie nie zgadza.
Nadwyzki pieniedzy odkladaja, a kasjerom wylicza co do grosza...
3
Kasjer 2017-06-25 17:36
Co Wy chcecie od kasjerów? Dostają na start kilka drobnych i musi im starczyć na 8-9h na kasie.
Macie ból d*py a to Wasza wina, że nie macie drobnych. Ludzie przychodzą, robią zakupy na kilkadziesiąt groszy i płacą stówą, no i jeszcze pretensje, że nie ma jak wydać i musi szukać po innych kasjerach. Albo tacy co mają drobne, a nie chce im się ich wyciągać. Nie raz zdarzyło mi się zobaczyć, że mają dwadzieścia złotych albo dziesięć, a płacą grubymi i bezczelnie kłamią, że nic nie mają. Tak samo jak robią zakupy swoje jedne, a potem drugie od razu i mówią, że nie mają drobnych, a chwilę wcześniej dostali drobne ode mnie. Klienci to dno i to we wszystkich marketach, jeszcze ich stękanie
6
POLO 2017-06-27 17:57
Ludzie, nie bójcie się płacić kartą ;) możecie to robić od dowolnej kwoty, większość z nas płaci nawet za kilkadziesiąt groszy, dzięki temu sprzedawcy nie muszą szukać drobnych, zwłaszcza, że często ich nie mają
kasjerka 2017-06-28 12:23
nie wprowadzaj ludzi w błąd - płatność kartą jest od zakupów za 1 zł, a nie kiladziesią groszy!!!
1
Pani P. 2017-06-28 22:51
Tam sytuacja ogólnie jest beznadziejna. Ludzie cały czas narzekają na brak kasjerek. Sklep kompletnie się nie rozwija. Jest już ponad rok i jakby stoi w miejscu. Kierowniczka Justyna to prawdziwa porażka. Myślisz, że czemu ogłoszenie o przyjęciu kasjerek nie schodzi ze stron ogłoszeń o pracę??? Nikt tam nie chce pracować z tą kierowniczką!!!
Nn 2017-07-02 18:52
Cala prawda. Czesto zdaza sie ze ktos przychodzi, kupuje gume do zucia i placi 100zl, tylko po to zeby ja rozmienic.. .pracuje w takim sklepie gdzie w takich sytuacjach odmawiamy sprzedazy, majac pelne poparcie zmianowych.
Ale to co sie nasluchamy od takich klientow to juz tylko my wiemy.. najbardziej irytujacy tekst: "od tego pani tu jest".
1
Gość 2017-07-19 08:07
Nie zatrudniajcie się w tym sklepie. Zatrudniają na rok czasu aby dostać dofinansowanie i później [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak szmatę. Stanowisko pracy jedno a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się za dziesięciu.
1
Julita 2017-07-20 13:46
@Gość
czy sytuacje, o których piszesz są częste? Jeśli coś w danym sklepie nie do końca działa w porządku, to może warto takie informacje przesłać do centrali.
1
Hrh 2017-07-20 16:22
Nie miła obsługa
Nn 2017-07-20 16:52
i co to da?
brak słów 2017-07-24 07:52
Pracuję w polo w Ustce. Z racji tego, iż Ustka to miejscowość turystyczna jest to tak zwany sklep sezonowy. To znaczy, że w okresie letnim pracują w nim osoby zatrudnione tylko na sezon. I tak w latach poprzednich takich osób było ok 20, obecnie po zmianie kierownika regionalnego jest ich 8. Kierownik chce pokazać ,że załoga da radę. Efekt? Jesteśmy tak przemęczeni , ze ledwo chodzimy. 4 Kasy chodzą od rana do wieczora. Dostawy mamy dwa razy dziennie - o 4 rano i o 22. Czujemy się jak niewolnicy. Ostatnio zmarła mi babcia więc powinienem dostać urlop okolicznościowy. W praktyce okazało się, że kierowniczka sklepu kazała mi ten dzień odrobić czego efektem była praca 9 nocek pod rząd. Mając wolną rękę od regionalnej nasza kierowniczka zatrudniła swoją koleżankę do pracy na sezon. Owa koleżanka była wcześniej kierownikiem sklepu lecz za mobbing została zdegradowana do zmianowej, potem odeszła. Obecnie dzień zaczyna od kawki w biurze i dwóch papierosów a następnie wysługiwania się pracownikami. Jeśli ktoś się odezwie od razu spotykają go szykany. Ja nie dostałem wolnego dnia na komunię chrześnicy i musiałem brać urlop na żądanie. Zmiany w grafiku po kilka razy w miesiącu - nie da się niczego zaplanować. Generalnie jeden wielki syf. Stanowiska funkcyjne typu kierownik sklepu lub zmianowi są przyznawane nie ze względu na umiejętności lecz za włażenie w doopę lub poodpierdalanie. Atmosfera w pracy skandaliczna - strach się do kogokolwiek odezwać. Generalnie nie polecam tej firmy.
2
Mielno 2017-07-26 12:53
Ja pracuję w Mielnie i jest ok. Mogliby podnieść trochę wynagrodzenie
1
visa 2017-07-27 10:17
to ty nie wprowadzaj w błąd ludzi.
mi wczoraj przyszło zapłacić 45 groszy kartą i poszło
1
tubylec 2017-08-03 20:30
POLOMARKET MIELNO: lubię tu robić zakupy, dostaję to czego chcę, obsługa jest bardzo miła, na sklepie czysto, świeże owoce i warzywa, a także mięso i ser. W razie załatwienia jakiejś faktury czy pytań to pracownicy zawsze chętnie służą pomocą. Nie podoba mi się natomiast, że w sezonie cierpią mieszkańcy, bo nie obowiązuje tu gazetka i nie ma promocji, które są w innych POLOmarketach
1
zal 2017-08-06 11:50
Śmiech na sali, w ogłoszeniu piszą "atrakcyjne wynagrodzenie". Takie atrakcyjne, że najniższą krajową to ja mam w każdym osiedlowym i przy tym nie ma tak gł*piego regionalnego, który przyjeżdża ciągle i się czepia i pracownicy dostają po du*ie. Socjal? Premia? Hahaha za kłamstwa powinni karać ten market
5
MIELNO 2017-08-20 17:28
MIELNO - nie zrobię tu więcej zakupów, wysoki blondyn ochroniarz "wozi" się po sklepie jakby był jakimś szefem całego POLO. Głupie docinki jego, cieknie mu ślina jak gapi się na kobiety i zastawia kasę, by pogadać przez telefon.
1
Julita 2017-09-06 10:25
@zal piszesz, że nie ma dla pracowników żadnych pakietów socjalnych. Jednak w treści oferty pracy można znaleźć informację, że można liczyć m.in. na pakiety socjalne- prywatną opiekę medyczną i ubezpieczenie na życie, zniżkowe karty, bony na święta oraz wyprawki dla dzieci. Ktoś jeszcze może wypowiedzieć się w tej kwestii? Czy benefity te są dla Was dostępne, czy też może jest to zależne od konkretnej lokalizacji w jakiej się pracuje?
Student 2017-09-10 17:27
Czy ktoś może coś powiedzieć o Gdańsku??? Wiem, że są tam 3 sklepy, ale różne opinie od klientów (znajomych). Zaczynam niedługo studia i potrzebuję się gdzieś zahaczyć do pracy
Morze 2017-09-14 17:31
Byłem z rodziną w tym roku na wakacjach w Mielnie i muszę bardzo pochwalić Polomarket, zwłaszcza na tle innego marketu. Tutaj było czysto, dużo miejsca, dużo kas otwartych, miła obsługa i bardzo dużo młodzieży (co pokazuje, że polska młodzież jest pracowita). Ceny mogłyby być niższe, ale jest to ośrodek nadmorski, więc w mniejszych miejscowościach jest dużo drożej.
Zostaw swoją opinię o Polo Market - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polo Market