brak logo

Polo Market

Płock

Opinie o Polo Market

zainteresowany 2016-10-13 13:28
@dertu
jako kierownik zastepca kierownika sklepu odpowiadasz za sklep. Czyli:
- w razie kontroli Sanepidu, Inspekcji Handlowej etc to ty osobiście jesteś odpowiedzialny za stan sklepu- i to najczęściej obecna osoba funkcyjna na stanowisku odpowiada także finansowo- chyba ze sklep zapłaci mandat ale i tak to TY jako zastepca dostajesz co najmniej nagane.
Jako osoba funckyjna to Ty ponosisz odpowiedzialność za to co się dzieje na sklepie- jakikolwiek wypadek na hali sprzedaży, przed sklepem- to ty jako osoba pełniaca funkcje kierownika dnia/zmiany będziesz wzywany do sądu, i to Ty będziesz skarzony osobiście jako przedstawiciel firmy. Usmiecha się za 2400 brutto? to powodzenia.
Każdy wjazd "góry na Twojej zmianie i niedociagniecia sklepowe- odpowiadasz Ty jako pełniący obowiązki, nieważne z e to kierownik kazał postawić cos tu a nie gdzie indziej wystawić to a nie co innego- to po Tobie jada szefowie.
czestochowa to specyficzne miasto- tutaj hm klienci raczej maja spore wymagania, najczęściej kończy się tylko na wyzywaniu ze ich okradacie, później sa grozby ze zgłoszą Cie na infolinie czy podobnie, normalka sa tez wezwania Sanepidu (byłem świadkiem dwóch kontroli na wezwanie klienta- obydwie oczywiście wypadły pozytywnie ale i tak wizyta Sanepidu to 95% pewności mandatu), okrzyki typu debile i "od tego jesteście" czy marudzenie ze jest brudno albo że "czemu się jeździ maszyna myjaca gdy jest tylu klientów" to normalka już i można przywyknąć (przy opadach i wejscieu kilkuset ludzi nie utrzymasz czystości bez wyjazdu maszyny, a jadac nia narazasz się na okrzyki ze się pchasz itd.), nie daj Boże będzie błędna cena to już wtedy jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zdarza się wezwanie Inspekcji Handlowej. Tak wiec klienci maja racje to praca dla idiotów za taka pensję. Powodzenia. I wytrwałości.
5
zainteresowany 2016-10-13 13:39
wymagania? tylko kilkuletnie doświadczenie w branzy. Lub zapał. Zapał szybko przejdzie jak pojedziesz na wdrożenie (przy nowo otwieranym sklepie) do innego sklepu i będziesz tam siedział na kasie zamiast uczyc się tego co powinieneś wiedzieć jako zastepca. Ach zapomniałem- w przerwach na kasie na wdrożeniu jeszcze sobie posciagasz dostawy które przyjadą i je sobie rozłożysz- wdrożenie to fajny czas dla sklepu gdzie się odbywa bo mogą sobie poodbierać urlopy- wiec baw się dobrze- a później wejdź na swój nowy sklep i powiedz sobie "nadaje się jak ch...ra" bo wiem jak wyłozyc towar na półke i skasować kajzerke z odpieku.
Otwarcie nowego sklepu- związane zwykle zatowarowaniem sklepu- robota o tyle spokojna ze nie ma klientów, aczkolwiek sporo tego, planogramy/shelfplany pokazuja gdzie ma być dany towar ale jeszcze trzeba go znaleźć... :)
Normalny dzień zastępcy to przyjście przed pracownikami, posciaganie dostaw, obsługa linii kas, przyjecie dostaw do systemu, wykładanie W/O, pilnowanie piekarni (odpiek), pilnowanie czystości na sklepie, rozlozenie cen nowych, sciąganie dostaw, siedzienie na kasie.
5
rick 2016-10-13 18:03
Witaj no podobno właśnie budują polo w Czewie no to jak to prawda że na początek dają 2400 brutto a później po okresie próbnym może coś więcej będzie ,a jak nie to naprawde lipa. A pracowałeś gdzieś już na takim stanowisku w Czewie
Pozdrawiam
Zuza 2016-10-15 17:05
Do rozkładania cen i siedzenia na kasie to zastępca nie siedzi i nie wyklada tylko robi to kasjer-sprzedawca jak juz . Wszystkie podobne typu zeczy. Co do Polo to jedne wielkie bagno poniżenia na każdym kroku . Żadnego szacunku kierownictwo nie ma . Fochy i nic więcej nawet nadgodziny wpisują sami i godziny takie w tygodniu ze hoho nie dość ze 7 dni w tygodniu to można nawet 10 h dziennie a co . Coraz gorzej w Polo. ...
1
Zainteresowany 2016-10-15 18:05
@Zuza
napisałem jak się pracuje w supermarketach. Biedronka, Tesco, Lidl- w razie kolejek siadasz na kase i tyle. Wykładasz towar bo jak nie to lody Ci się rozpłyną albo mieso wyjdzie na nogach. jasne jak masz kogos kto to zrobi to super. Na początku jak pisałem na pewno będzie spoko, liczba pracowników jednak spadnie i ktoś będzie musiał to robić- może w innych miastach jest inaczej ale ja mowie z własnego doświadczenia.
Nie tylko w Polo coraz gorzej - wszystkie supery ograniczają zatrudnienie- tj koszty., a co za tym idzioe wiecej pracy.
Zastepca to najdurniejsze stanowisko jakie może być- robi to co kier a pensje ma prawie jak kasjer, jasne ciut wyzsza ale bezsensowny stres i nerwy.
:) spróbować zawsze można, nie odradzam pracować- tylko pisze jak to wygląda, ktoś może znajdzie w tym cos dla siebie. Pozdro
5
POLak 2016-10-18 23:54
@global loveto
więc sobie tam idż do pracy i wspieraj co Polskie.
dobrze że ktoś pisze jak się sprawy mają, można się przygotować- tylko więcej może piszcie o pensjach i wymaganiach na niższych stanowiskach...
2
gość 2016-10-28 19:43
W Kosakowie byłem kierownikiem i doskonale widziałem co się tam działo.
Od tamtego czasu nie kupuje tam nic z lady ;)
Smakosz 2016-11-02 00:46
w zadnym markecie nie kupuje się z lady nic... :) chyba ze masz silny żołądek
1
Gosc1232 2016-11-15 23:29
Witam, zostałam zatrudniona w tym nowym polo w Częstochowie. Zrobiłam badania ale pani która jest regionalnym kierownikiem jest tak zakręcona jak swinski ogonek. Jestem ciekawa jak będzie. PowiedZcie coś więcej
Lechu1 2016-11-17 01:44
a jako co jesteś zatrudniona? mówili ci o potencjalnej premii? jak ci idzie wdrożenie w Zawierciu ?
1
aga 2016-11-17 14:23
popieram cie
aga 2016-11-17 14:27
ja na szczescie odeszlam od tej bandy oszustow
Paweł 2016-11-19 02:10
no cóż, kapitalizm opiera się na tym że aby zarobić kogoś trzeba można powiedzieć okraść- czy oszukać- a konkretnie dać mu psie pieniądze za zapieprzanie. Pracownicy mało zarabiają żeby właściciele mogli wyjść na swoje normalka ale bolesna dla pracownika.
Szkoda tylko że oszukują przy zatrudnianiu. Nie polecam.
1
Becia 2016-11-24 23:37
Wykiwamy Cię! To nowa polityka firmy w stosunku do pracowników sklepów, dali nam 200 zł premii za nie chorowanie i podnieśli minimalne wynagrodzenie a dostaliśmy średnio po 200 zl mniejsze wypłaty jak na starych umowach... brawo polo market...
16
Mariola 2016-11-24 23:42
Okradają nas pracowników sklepów ze wszystkiego, dają premię i podwyżki a na konto wpływa 100/200 zł mniej, to jest dopiero kreatywna księgowość. kiedyś informowano o wprowadzeniu trzynastek, w najlepiej zarabiającym polo w Bydgoszczy nikt nie widział tej trzynastki na oczy...
9
aaa1 2016-11-29 21:59
super wpisy dzięki wielkie ...
Pracownica 2016-12-04 22:40
To że okradają to jedno , drugie nie przestrzegają kodeksu pracy zaległe urlopy z 2015 powinny b yć wykorzystane do końca września a już grudzień mamy i co i nic ,kierowniczka wiecznie naburmuszona zła ,potrafi popchnąć bo przecież ona idzie i ma prawo nas staranować,zastępczynie ciągle na papierosku a póżniej pretensje,że się nie mogą wyrobić .Pracuję w Polo w Barczewie ale juz niedługo uciekam ,mam nadzieję jeszcze przed świętami odradzam tam pracować
1
Zainteresowany 2016-12-09 22:02
aaa1 2016-11-29 21:59:19
hm dzięki, kiedyś miałem inne spojrzenie na tą pracę, a szkoda- wiele zmieniają ludzie z którymi się pracuje, tak naprawdę do podtrzymania morale i motywacji jeśli pensja słaba ( a czasem i mimo tego :) ) najważniesze jest aby pracować z LUDŹMI a nie z bezosobowymi osobami pełniącymi funkcje kierownicze, i nie chodzi o głaskanie po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale po prostu o normalne podejście do człowieka. Kiedy zrobisz coś żle upomnienie to zrozumiała rzecz, ale trzeba tez przekazać jak można pracować lepiej i bez błedów, a gdy się osiągnie jakiś sukces trzeba tak go przekazac aby reszta zespołu nie ociekała zawiścią do biedaka któremu się udało haha :)
W NADCHODZĄCYM NOWYM ROKU DUŻO ZDROWIA I POPRAWY WARUNKÓW PRACY
Krolewna21) 2016-12-10 10:22
Hej ostatnio robilam zakupy w polo markecie i przy kasie okazalo sie ze jednej rzeczy brakuje ktora sie znalazla pod kasa bo przeciez mogla wypasc z koszyka a ja zostalam nie slusznie oskarzona o kradziez tym bardziej ze tam robilam czesto zakupy i zostawiam duze pieniadze i nawet nie uslyszalam przepraszamy co moge zrobic w tej sytuacji???
joanna 2016-12-10 10:48
Po pierwsze jest infolinia, w każdym sklepie przy kasach jest numer. A po drugie to dziwie się że jeżeli została Pani źle potraktowana nie zgłosiła tego Pani kierowniczce lub zmianowej? Są kamery w każdym sklepie. Słowo przepraszam? Myśle że nie każdy je zna lub udaje że jest mu obce . Działa to w dwie strony: klient-kasjer, kasjer-klient.
1
.... 2016-12-25 14:22
pracuję w Polo od przeszlo 4 lat i zgodze sie z tym mobing itd..... a kierownictwo nic nie robi w tej sprawie ... pracownicy zglaszaja skargi o zachowaniu zmianowego ale jest w niego wpatrzona jak w obrazek.
Nowa 2017-01-06 17:21
Witam dostałam ofertę z urzędu pracy do Polo-Marketu Sosnowiec. Czy coś wiadomo o tym markecie i kierowników tam pracujących?Wiem że ten sklep jest od niedawna,ale może ktoś coś.
Pracownik 2017-01-07 18:28
Kierowniczka fajna, przychodź, jeszcze 3 wolne etaty są.
Paulina M. 2017-01-11 14:19
Masakra, jak dostaniesz jedną premię to uznaniową ci obetną, na święta dostaniesz 1400 zł i bez premii bo jeszcze jakieś 200 zł w bonach to po co ci normalna wypłata z premią uznaniową. tak czy inaczej nigdy nie zarobisz więcej. po ostatnich podwyżkach i dodaniu nowej premii dostajemy na konto jeszcze mniej jak przed tymi zmianami. generalnie ta firma zrobi wszystko żeby wycisnąć z ciebie wszystko jak najmniejszym kosztem balansując na granicy prawa, tylko dlaczego kierownictwo potem się dziwi, że "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" i my też mamy totalnie wyje***e na swoją pracę i wszystkie silne ideologie w formie szkoleń i reszty dziwnych bzdur marnujących nasz czas, a niepotrzebnie komplikujących banalnie prostą obsługę klienta. Przecież jakiś czas temu jakiś wielce oświecony człowiek w Giebni wpadł na pomysł że pracownikowi nie wolno wyjechać na sklep z tylko jednym produktem w wózku i zrobił z tego procedurę silnie wdrażaną w sieci polo. Przez lata uzbierało się mnóstwo takich absurdów podniesionych do rangi poważnych procedur za nasze ciężko zarobione pieniądze. Ludzi którzy propagują tak światłe idee powinno się zwalniać dyscyplinarnie zaraz po wstępnym jej zaprezentowaniu.
8
kasjerka 2017-01-16 20:59
o matko to w którym polo ty pracujesz,że tak ubogo Wam płacą???
1
Mariana 2017-01-18 19:10
na zagórzu w Sosnowcu otworzono nowy polo..super pomyślałam, robie zakupy codziennie, dobre wedliny, świeże mięso w miarę wygladajace warzywa..choć rzadziej niż bardziej..ale dzis odpuszcze sobie polo juz na dobre.na wejściu przy bankomacie jest świetna maszyna na 5 i 2 złotówki z pluszakami z bajek na czasie.do marketu chodze z dziećmi..w dniu dzisiejszym jak i wczoraj, w sobote, w piątek, w środe ub.tyg, w poniedz i jeszcze 3 razy prosiłam jedna, ``drugą kasjerkę, kasjera Michała..nikt, nigdy nie ma 10 ani 20 zł rozmienić na 5 i 2 złotówki,,zawsze narzekaja że nie mają drobnych..w zeszłym tyg.w czwartek jedna pani babcia stała z wnuczką i wnuczkiem za kasami jakies 10 min, i czekala aż któreś z kasjerów zlituje sie i rozmieni jej 10 zl...i sie nie doczekala..obserwujac to zauważyłam, że oni nikogo, ale to nikogo nie proszą o drobne....mają gadżety, zabawki, to niech tez maja drobne..litości..ja mam zaiwaniać z dziećmi w takie mrozy po calym osiedlu na rozmianke bo kasjerki z polo to sieroty..przykre, ale zrezygnuje..nie bedę kusić i rozczarowywać dzieci.pozdrawiam dyrekcje.dobrze się zapowiadało
Kasjer 2017-01-19 00:12
Bez przesady. Po pierwsze maszyna nie jest własnością polo tak jak i bankomat. Po drugie kasjer nie ma obowiązku, a wręcz przeciwnie nie powinien rozmieniac pieniędzy na kasie (nie widziałam żeby np w Auchan rozmieniali). Ciekawe podejście do życia, nie pójdę tam więcej,bo nie mogę kupić zabawki w automacie. Tyle dni pani prosiła o drobne? Może prosciej było kupić paczkę zapałek , zapłacić 100 i byłyby drobne na zabawkę. Kasjerzy maja drobne, tylko jeśli uprzejmi klienci im takimi zaplacą. Miłego dnia.
4
Pracownik 2017-01-20 16:39
Kasjer ma to czym placa ludzie. Jesli klienci placa 100 zl to kasjer nie naprodukuje drobnych aby pani miala na zabaweczke. Zdarzalo sie ze rano pierwszych 5 klientow placilo 100 lub 200 zl. Po drugie przy rozmianie pieniedzy kobiecinie ktora stoi przy kasie I zagaduje kasjerke ktora obsluguje inna osobe bardzo latwo sie pomylic na swoja niekorzysc.
3
brzęku 2017-02-06 22:07
A ja odniosę się konkretnie o Polo w Kłobucku k. Częstochowy. Są jakieś opinie?
3
SS 2017-02-09 17:40
Nie znam kierownika tego sklepu ale Regjonalną w Sosnowcu jest Aldona totalna porażka zrobi wszystko żeby obronić swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ten sklep w Sosnowcu to Mila
1
P 2017-02-10 00:54
To jest strona o POLOmarketach. Mila to już inna firma.
1
SS 2017-02-10 12:58
To znaczy ,że w Sosnowcu jest Polomarket i Mila dwa różne sklepy ?
1
P 2017-02-11 01:03
Tak, Mila na Środuli, a Polo na Zagórzu.
Sylwia 2017-02-11 19:01
A w którym POLO Ty pracujesz skoro masz tak dobre zarobki ? Pracuję w POLO 4 Lata i odpowiadam za swój dział Przed całą "podwyżka" wypłata i premia była bardzo zadowalająca , a od października Moja premia i innych dziewczyn wynosi 40 zł , 80 zł , a jak jest dobry miesiąc 100zł Wy też takie dostajecie ?? Dla mnie to jest nie docenienie pracownika i to pracownika z długim stażem Marne wypłaty i to bardzo marne Skąd mamy czerpać motywacje ? Chcecie żebyśmy zaliczali audyty to nas zmotywujcie , bo za takie pieniądze chęci do pracy maleją
5
Kasia 2017-02-11 19:18
W POLOmarket nie doceniają pracownika Pracujesz za 3 etaty , a premii nie dostajesz Dlaczego premie dostają tylko prezydupasy kierownika? Ciągłe zmienianie grafiku bez zgody pracownika Tak nie może być!! Łamane przepisy kodeksu pracy i czysty mobbing Nie możemy sobie pozwolić na takie traktowanie
9
1234 2017-02-23 20:21
No a czy ktoś zna kierowniczkę z Polo w Częstochowie /? Jakieś wypowiedzi albo zastępców? Da się z nimi pracować.?
2
7777 2017-02-28 19:29
a kto jest regionalna
1
p 2017-03-02 15:11
jak kasjer może pracować w polo za 3? 3 ludzi naraz obsługujesz?
1
kasjerka 2017-03-03 21:40
może :) i to nie tylko w polo, w większości marketów tak jest. mój dzień z życia kasjera - zmiana ranna: do godziny 8 musi być zrobiony warzywniak bo od 8 może wejść audyt ( daty nie znamy), potem odpisy warzyw, owoców na magazynie. następnie przebieranie nabiału i to też jak najszybciej, w między czasie jak jest kolejka trzeba siadać na kase, bo w zasadzie na zmianie są dwie kasjerki, wypiek pieczywa, pomoc na mięsnym jak i tam zrobi się kolejka i oczywiście kolejny punkt to wywożenie towaru, zmiana cen na sklepie i największa mordęga to planogramy, które się bardzo często zmieniają i pochłaniają naprawde dużo czasu, zwłaszcza jak totalnie zmienia się układ towaru na półkach. tak przedstawia się praca kasjera i jak słysze nieraz niektórych klientów jak czekają na kasjerkę żeby być szybko skasowanym, teksty w stylu: "siedzą na tym magazynie, nic nie robią , itd. " to ręce mi opadają.
10
Pani P. 2017-03-09 22:29
Ja chciałam króciutko o Polo Markecie w Obornikach Śląskich. Marker otworzono 1 czerwca 2016 roku. Po pierwszym miesiącu sklep zyskał miano najdroższego w okolicy. W następnym miesiącu odstraszał nie świeżym mięsem. W tej chwili sklep jest wyludniony, brakuje towaru na półkach. Za mało personelu o kasjerkach już nie wspomnę. Przyjmują ludzi z Ukrainy, nic do nich nie mam ale mało umieją i pracują bardzo wolno. Zdarza się sprzedaż produktów po terminie, co jest nie dopuszczalne !!!
Obecna Pani kierownik Justyna P. to dopiero beznadziejny przypadek. Jest niekompetentna, pomiata pracownikami, rozmawia przez telefon na sklepie i nic sobie nie robi z kolejki (np. na mięsnym) przechodząc obok. Bardzo rzadko widywana przy pracy na sklepie. Polo market w Obornikach to - PORAŻKA !!!
3
greg 2017-03-15 12:35
Polska firma i nie dba o pracowników ? Oj jakiś ty człowieku głupiutki. Właśnie tak Polscy "Janusze" traktują pracowników. Nie ma nic gorszego niż szef Polak.
polo fan 2017-03-15 12:37
Widocznie nawet Ukraińcy doszli do wniosku ze jaka płaca taka praca.
Zainteresowany 2017-03-21 12:42
greg 2017-03-15 12:35
Raczej chodziło mi o to że ciągle ludzie sarkają na zagraniczne firmy, a z tego co wiem i sam doświadczyłem (przynajmniej w handlu) firmy z zagranicznym kapitałem maja jakies minima chociaż, trzymają się jakichś standardów- chociaż to już czasem zależy od swobodnej interpretacji konkretnego kierownika.
Polskie firmy to dziadostwo. Chaos, zarządzanie na poziomie przedszkola kompletny brak pomysłow na sciąganie klientów.
Jasne ze to kapitalizm i chodzi o ZARABIANIE ale tracenie dobrych pracowników i zrażanie klientów to chyba nie jest dobry biznesplan ;)
1
lros 2017-03-21 18:25
Mozna cos wiecej?
aga 2017-03-27 07:22
Najgorszy pracodawca bo polski czyli zlodzieje zero bonow zero socjala totalne dno nikomu nie polecam
Ciekawa 2017-03-31 07:18
Mam pytanie o pracę, pojawiło się ogłoszenie że Polo potrzebuje na sezon pracowników.Np praca nad morzem,oferują zakwaterowanie,dobre warunki płacowe itp. A jak to wygląda naprawdę czy ktoś z was pracował w ten sposób ?
Nick 2017-04-03 22:59
POLOMarket nie ma funduszu socjalnego.
Pracownikowi na "start" proponuje się płacę minimalną czyli 2000 zł brutto.
Dodatek na stanowisku mięso/wędliny 100 zł brutto
Dodatek po 6 miesiącach pracy bez absencji chorobowej 200 zł brutto.
Premia uznaniowa do 100 zł brutto.
Oceń czy warto?
Podobno to zachodnie koncerny wykorzystują pracowników?
W Wigilię BN zachodnie koncerny pracowały do 14, "katolicki" polski pracodawca kazał pracowac do 16 + min. godzina na zamknięcie czyli kolacja wigilijna ok. 20
Od marca wydłużono godziny pracy w niedzielę do 20.
Tak modna ostatnio "Dobra Zmiana"!
Odpowiedź nasuwa się sama.
3
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55
Zdecydowałam się na pracę w POLO. Po opiniach myślałam, że będzie ciężko. Co prawda dużo brakuje do doskonałości, brak socjalu (może kiedyś to się zmieni). Plusem jest to że dostajesz od razu umowę o pracę. Współpracownicy są mili i pomocni. Nie zostaje się po godzinach jeżeli nie ma takie potrzeby (zdarza się rzadko). Wynagrodzenie jest niskie ale można liczyć na dodatki, premie, stażowe. Jeśli ktoś się decyduje na pracę w sklepie to trzeba się liczyć że jest to ciężka praca i nieraz bardzo męcząca (szczególnie kiedy zmienia się gazetka i w okresie świąt). Pracowałam wcześniej w innym sklepie gdzie stawka była trochę wyższa ale byłam niezadowolona, zostawiona sama sobie (bez doświadczenia, chociaż mówili że wszystkiego mnie naucza, pokażą objaśnia itd.), A do tego kierownictwo i reszta załogi nie miłe, wręcz chamskie. Natomiast w POLO zadbano o to żeby mnie wszystkiego nauczyć już od wejścia. Uważam, że mimo iż praca jest ciężka to nie jest to zła praca.
1
zmęczona 2017-04-06 09:13
zaczęłaś dopiero pracę - przetrwaj tam rok i potem napisz. na początku jest zawsze pięknie, schody się zaczynają jak na sklepie zostaną dwie kasjerki, jedna na stoisku mięsnym plus zmianowa. Za bardzo nie wiesz za co najpierw się zabrać, bo wszystko musi być zrobione na już.
2
Zainteresowany 2017-04-08 14:26
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55

Cieszymy się ze i firma wstawia swoeje komentarze. Ale trochę bardziej realizmu proszę. Hehe
2
Zostaw swoją opinię o Polo Market - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polo Market