brak logo

Polo Market

Płock

Opinie o Polo Market

aga 2016-11-17 14:23
popieram cie
aga 2016-11-17 14:27
ja na szczescie odeszlam od tej bandy oszustow
Paweł 2016-11-19 02:10
no cóż, kapitalizm opiera się na tym że aby zarobić kogoś trzeba można powiedzieć okraść- czy oszukać- a konkretnie dać mu psie pieniądze za zapieprzanie. Pracownicy mało zarabiają żeby właściciele mogli wyjść na swoje normalka ale bolesna dla pracownika.
Szkoda tylko że oszukują przy zatrudnianiu. Nie polecam.
1
Becia 2016-11-24 23:37
Wykiwamy Cię! To nowa polityka firmy w stosunku do pracowników sklepów, dali nam 200 zł premii za nie chorowanie i podnieśli minimalne wynagrodzenie a dostaliśmy średnio po 200 zl mniejsze wypłaty jak na starych umowach... brawo polo market...
16
Mariola 2016-11-24 23:42
Okradają nas pracowników sklepów ze wszystkiego, dają premię i podwyżki a na konto wpływa 100/200 zł mniej, to jest dopiero kreatywna księgowość. kiedyś informowano o wprowadzeniu trzynastek, w najlepiej zarabiającym polo w Bydgoszczy nikt nie widział tej trzynastki na oczy...
9
aaa1 2016-11-29 21:59
super wpisy dzięki wielkie ...
Pracownica 2016-12-04 22:40
To że okradają to jedno , drugie nie przestrzegają kodeksu pracy zaległe urlopy z 2015 powinny b yć wykorzystane do końca września a już grudzień mamy i co i nic ,kierowniczka wiecznie naburmuszona zła ,potrafi popchnąć bo przecież ona idzie i ma prawo nas staranować,zastępczynie ciągle na papierosku a póżniej pretensje,że się nie mogą wyrobić .Pracuję w Polo w Barczewie ale juz niedługo uciekam ,mam nadzieję jeszcze przed świętami odradzam tam pracować
1
Zainteresowany 2016-12-09 22:02
aaa1 2016-11-29 21:59:19
hm dzięki, kiedyś miałem inne spojrzenie na tą pracę, a szkoda- wiele zmieniają ludzie z którymi się pracuje, tak naprawdę do podtrzymania morale i motywacji jeśli pensja słaba ( a czasem i mimo tego :) ) najważniesze jest aby pracować z LUDŹMI a nie z bezosobowymi osobami pełniącymi funkcje kierownicze, i nie chodzi o głaskanie po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale po prostu o normalne podejście do człowieka. Kiedy zrobisz coś żle upomnienie to zrozumiała rzecz, ale trzeba tez przekazać jak można pracować lepiej i bez błedów, a gdy się osiągnie jakiś sukces trzeba tak go przekazac aby reszta zespołu nie ociekała zawiścią do biedaka któremu się udało haha :)
W NADCHODZĄCYM NOWYM ROKU DUŻO ZDROWIA I POPRAWY WARUNKÓW PRACY
Krolewna21) 2016-12-10 10:22
Hej ostatnio robilam zakupy w polo markecie i przy kasie okazalo sie ze jednej rzeczy brakuje ktora sie znalazla pod kasa bo przeciez mogla wypasc z koszyka a ja zostalam nie slusznie oskarzona o kradziez tym bardziej ze tam robilam czesto zakupy i zostawiam duze pieniadze i nawet nie uslyszalam przepraszamy co moge zrobic w tej sytuacji???
joanna 2016-12-10 10:48
Po pierwsze jest infolinia, w każdym sklepie przy kasach jest numer. A po drugie to dziwie się że jeżeli została Pani źle potraktowana nie zgłosiła tego Pani kierowniczce lub zmianowej? Są kamery w każdym sklepie. Słowo przepraszam? Myśle że nie każdy je zna lub udaje że jest mu obce . Działa to w dwie strony: klient-kasjer, kasjer-klient.
1
.... 2016-12-25 14:22
pracuję w Polo od przeszlo 4 lat i zgodze sie z tym mobing itd..... a kierownictwo nic nie robi w tej sprawie ... pracownicy zglaszaja skargi o zachowaniu zmianowego ale jest w niego wpatrzona jak w obrazek.
Nowa 2017-01-06 17:21
Witam dostałam ofertę z urzędu pracy do Polo-Marketu Sosnowiec. Czy coś wiadomo o tym markecie i kierowników tam pracujących?Wiem że ten sklep jest od niedawna,ale może ktoś coś.
Pracownik 2017-01-07 18:28
Kierowniczka fajna, przychodź, jeszcze 3 wolne etaty są.
Paulina M. 2017-01-11 14:19
Masakra, jak dostaniesz jedną premię to uznaniową ci obetną, na święta dostaniesz 1400 zł i bez premii bo jeszcze jakieś 200 zł w bonach to po co ci normalna wypłata z premią uznaniową. tak czy inaczej nigdy nie zarobisz więcej. po ostatnich podwyżkach i dodaniu nowej premii dostajemy na konto jeszcze mniej jak przed tymi zmianami. generalnie ta firma zrobi wszystko żeby wycisnąć z ciebie wszystko jak najmniejszym kosztem balansując na granicy prawa, tylko dlaczego kierownictwo potem się dziwi, że "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" i my też mamy totalnie wyje***e na swoją pracę i wszystkie silne ideologie w formie szkoleń i reszty dziwnych bzdur marnujących nasz czas, a niepotrzebnie komplikujących banalnie prostą obsługę klienta. Przecież jakiś czas temu jakiś wielce oświecony człowiek w Giebni wpadł na pomysł że pracownikowi nie wolno wyjechać na sklep z tylko jednym produktem w wózku i zrobił z tego procedurę silnie wdrażaną w sieci polo. Przez lata uzbierało się mnóstwo takich absurdów podniesionych do rangi poważnych procedur za nasze ciężko zarobione pieniądze. Ludzi którzy propagują tak światłe idee powinno się zwalniać dyscyplinarnie zaraz po wstępnym jej zaprezentowaniu.
8
kasjerka 2017-01-16 20:59
o matko to w którym polo ty pracujesz,że tak ubogo Wam płacą???
1
Mariana 2017-01-18 19:10
na zagórzu w Sosnowcu otworzono nowy polo..super pomyślałam, robie zakupy codziennie, dobre wedliny, świeże mięso w miarę wygladajace warzywa..choć rzadziej niż bardziej..ale dzis odpuszcze sobie polo juz na dobre.na wejściu przy bankomacie jest świetna maszyna na 5 i 2 złotówki z pluszakami z bajek na czasie.do marketu chodze z dziećmi..w dniu dzisiejszym jak i wczoraj, w sobote, w piątek, w środe ub.tyg, w poniedz i jeszcze 3 razy prosiłam jedna, ``drugą kasjerkę, kasjera Michała..nikt, nigdy nie ma 10 ani 20 zł rozmienić na 5 i 2 złotówki,,zawsze narzekaja że nie mają drobnych..w zeszłym tyg.w czwartek jedna pani babcia stała z wnuczką i wnuczkiem za kasami jakies 10 min, i czekala aż któreś z kasjerów zlituje sie i rozmieni jej 10 zl...i sie nie doczekala..obserwujac to zauważyłam, że oni nikogo, ale to nikogo nie proszą o drobne....mają gadżety, zabawki, to niech tez maja drobne..litości..ja mam zaiwaniać z dziećmi w takie mrozy po calym osiedlu na rozmianke bo kasjerki z polo to sieroty..przykre, ale zrezygnuje..nie bedę kusić i rozczarowywać dzieci.pozdrawiam dyrekcje.dobrze się zapowiadało
Kasjer 2017-01-19 00:12
Bez przesady. Po pierwsze maszyna nie jest własnością polo tak jak i bankomat. Po drugie kasjer nie ma obowiązku, a wręcz przeciwnie nie powinien rozmieniac pieniędzy na kasie (nie widziałam żeby np w Auchan rozmieniali). Ciekawe podejście do życia, nie pójdę tam więcej,bo nie mogę kupić zabawki w automacie. Tyle dni pani prosiła o drobne? Może prosciej było kupić paczkę zapałek , zapłacić 100 i byłyby drobne na zabawkę. Kasjerzy maja drobne, tylko jeśli uprzejmi klienci im takimi zaplacą. Miłego dnia.
4
Pracownik 2017-01-20 16:39
Kasjer ma to czym placa ludzie. Jesli klienci placa 100 zl to kasjer nie naprodukuje drobnych aby pani miala na zabaweczke. Zdarzalo sie ze rano pierwszych 5 klientow placilo 100 lub 200 zl. Po drugie przy rozmianie pieniedzy kobiecinie ktora stoi przy kasie I zagaduje kasjerke ktora obsluguje inna osobe bardzo latwo sie pomylic na swoja niekorzysc.
3
brzęku 2017-02-06 22:07
A ja odniosę się konkretnie o Polo w Kłobucku k. Częstochowy. Są jakieś opinie?
3
SS 2017-02-09 17:40
Nie znam kierownika tego sklepu ale Regjonalną w Sosnowcu jest Aldona totalna porażka zrobi wszystko żeby obronić swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ten sklep w Sosnowcu to Mila
1
P 2017-02-10 00:54
To jest strona o POLOmarketach. Mila to już inna firma.
1
SS 2017-02-10 12:58
To znaczy ,że w Sosnowcu jest Polomarket i Mila dwa różne sklepy ?
1
P 2017-02-11 01:03
Tak, Mila na Środuli, a Polo na Zagórzu.
Sylwia 2017-02-11 19:01
A w którym POLO Ty pracujesz skoro masz tak dobre zarobki ? Pracuję w POLO 4 Lata i odpowiadam za swój dział Przed całą "podwyżka" wypłata i premia była bardzo zadowalająca , a od października Moja premia i innych dziewczyn wynosi 40 zł , 80 zł , a jak jest dobry miesiąc 100zł Wy też takie dostajecie ?? Dla mnie to jest nie docenienie pracownika i to pracownika z długim stażem Marne wypłaty i to bardzo marne Skąd mamy czerpać motywacje ? Chcecie żebyśmy zaliczali audyty to nas zmotywujcie , bo za takie pieniądze chęci do pracy maleją
5
Kasia 2017-02-11 19:18
W POLOmarket nie doceniają pracownika Pracujesz za 3 etaty , a premii nie dostajesz Dlaczego premie dostają tylko prezydupasy kierownika? Ciągłe zmienianie grafiku bez zgody pracownika Tak nie może być!! Łamane przepisy kodeksu pracy i czysty mobbing Nie możemy sobie pozwolić na takie traktowanie
9
1234 2017-02-23 20:21
No a czy ktoś zna kierowniczkę z Polo w Częstochowie /? Jakieś wypowiedzi albo zastępców? Da się z nimi pracować.?
2
7777 2017-02-28 19:29
a kto jest regionalna
1
p 2017-03-02 15:11
jak kasjer może pracować w polo za 3? 3 ludzi naraz obsługujesz?
1
kasjerka 2017-03-03 21:40
może :) i to nie tylko w polo, w większości marketów tak jest. mój dzień z życia kasjera - zmiana ranna: do godziny 8 musi być zrobiony warzywniak bo od 8 może wejść audyt ( daty nie znamy), potem odpisy warzyw, owoców na magazynie. następnie przebieranie nabiału i to też jak najszybciej, w między czasie jak jest kolejka trzeba siadać na kase, bo w zasadzie na zmianie są dwie kasjerki, wypiek pieczywa, pomoc na mięsnym jak i tam zrobi się kolejka i oczywiście kolejny punkt to wywożenie towaru, zmiana cen na sklepie i największa mordęga to planogramy, które się bardzo często zmieniają i pochłaniają naprawde dużo czasu, zwłaszcza jak totalnie zmienia się układ towaru na półkach. tak przedstawia się praca kasjera i jak słysze nieraz niektórych klientów jak czekają na kasjerkę żeby być szybko skasowanym, teksty w stylu: "siedzą na tym magazynie, nic nie robią , itd. " to ręce mi opadają.
10
Pani P. 2017-03-09 22:29
Ja chciałam króciutko o Polo Markecie w Obornikach Śląskich. Marker otworzono 1 czerwca 2016 roku. Po pierwszym miesiącu sklep zyskał miano najdroższego w okolicy. W następnym miesiącu odstraszał nie świeżym mięsem. W tej chwili sklep jest wyludniony, brakuje towaru na półkach. Za mało personelu o kasjerkach już nie wspomnę. Przyjmują ludzi z Ukrainy, nic do nich nie mam ale mało umieją i pracują bardzo wolno. Zdarza się sprzedaż produktów po terminie, co jest nie dopuszczalne !!!
Obecna Pani kierownik Justyna P. to dopiero beznadziejny przypadek. Jest niekompetentna, pomiata pracownikami, rozmawia przez telefon na sklepie i nic sobie nie robi z kolejki (np. na mięsnym) przechodząc obok. Bardzo rzadko widywana przy pracy na sklepie. Polo market w Obornikach to - PORAŻKA !!!
4
greg 2017-03-15 12:35
Polska firma i nie dba o pracowników ? Oj jakiś ty człowieku głupiutki. Właśnie tak Polscy "Janusze" traktują pracowników. Nie ma nic gorszego niż szef Polak.
polo fan 2017-03-15 12:37
Widocznie nawet Ukraińcy doszli do wniosku ze jaka płaca taka praca.
Zainteresowany 2017-03-21 12:42
greg 2017-03-15 12:35
Raczej chodziło mi o to że ciągle ludzie sarkają na zagraniczne firmy, a z tego co wiem i sam doświadczyłem (przynajmniej w handlu) firmy z zagranicznym kapitałem maja jakies minima chociaż, trzymają się jakichś standardów- chociaż to już czasem zależy od swobodnej interpretacji konkretnego kierownika.
Polskie firmy to dziadostwo. Chaos, zarządzanie na poziomie przedszkola kompletny brak pomysłow na sciąganie klientów.
Jasne ze to kapitalizm i chodzi o ZARABIANIE ale tracenie dobrych pracowników i zrażanie klientów to chyba nie jest dobry biznesplan ;)
1
lros 2017-03-21 18:25
Mozna cos wiecej?
aga 2017-03-27 07:22
Najgorszy pracodawca bo polski czyli zlodzieje zero bonow zero socjala totalne dno nikomu nie polecam
Ciekawa 2017-03-31 07:18
Mam pytanie o pracę, pojawiło się ogłoszenie że Polo potrzebuje na sezon pracowników.Np praca nad morzem,oferują zakwaterowanie,dobre warunki płacowe itp. A jak to wygląda naprawdę czy ktoś z was pracował w ten sposób ?
2
Nick 2017-04-03 22:59
POLOMarket nie ma funduszu socjalnego.
Pracownikowi na "start" proponuje się płacę minimalną czyli 2000 zł brutto.
Dodatek na stanowisku mięso/wędliny 100 zł brutto
Dodatek po 6 miesiącach pracy bez absencji chorobowej 200 zł brutto.
Premia uznaniowa do 100 zł brutto.
Oceń czy warto?
Podobno to zachodnie koncerny wykorzystują pracowników?
W Wigilię BN zachodnie koncerny pracowały do 14, "katolicki" polski pracodawca kazał pracowac do 16 + min. godzina na zamknięcie czyli kolacja wigilijna ok. 20
Od marca wydłużono godziny pracy w niedzielę do 20.
Tak modna ostatnio "Dobra Zmiana"!
Odpowiedź nasuwa się sama.
3
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55
Zdecydowałam się na pracę w POLO. Po opiniach myślałam, że będzie ciężko. Co prawda dużo brakuje do doskonałości, brak socjalu (może kiedyś to się zmieni). Plusem jest to że dostajesz od razu umowę o pracę. Współpracownicy są mili i pomocni. Nie zostaje się po godzinach jeżeli nie ma takie potrzeby (zdarza się rzadko). Wynagrodzenie jest niskie ale można liczyć na dodatki, premie, stażowe. Jeśli ktoś się decyduje na pracę w sklepie to trzeba się liczyć że jest to ciężka praca i nieraz bardzo męcząca (szczególnie kiedy zmienia się gazetka i w okresie świąt). Pracowałam wcześniej w innym sklepie gdzie stawka była trochę wyższa ale byłam niezadowolona, zostawiona sama sobie (bez doświadczenia, chociaż mówili że wszystkiego mnie naucza, pokażą objaśnia itd.), A do tego kierownictwo i reszta załogi nie miłe, wręcz chamskie. Natomiast w POLO zadbano o to żeby mnie wszystkiego nauczyć już od wejścia. Uważam, że mimo iż praca jest ciężka to nie jest to zła praca.
1
zmęczona 2017-04-06 09:13
zaczęłaś dopiero pracę - przetrwaj tam rok i potem napisz. na początku jest zawsze pięknie, schody się zaczynają jak na sklepie zostaną dwie kasjerki, jedna na stoisku mięsnym plus zmianowa. Za bardzo nie wiesz za co najpierw się zabrać, bo wszystko musi być zrobione na już.
3
Zainteresowany 2017-04-08 14:26
ŚwieżaPracownica 2017-04-05 12:55

Cieszymy się ze i firma wstawia swoeje komentarze. Ale trochę bardziej realizmu proszę. Hehe
2
Kris2017 2017-04-28 16:31
Witam. Czy polomarket wysyła nowego pracownika na badania, sanepid itp.? Chcę podjąć tam pracę...Pozdrawiam
Szczera 2017-05-07 07:51
Szczera prawda, totalne bagno
Zero szacunku.... Coraz wieksze wymagania, a kasa gówno totalne... Zarobki mierne w porownaniu z zakresem obowiązków. Oprócz codziennych czynności, trzeba jeszcze dbac o czystość. Mycie okien, półek, sprzątanie wokół molochu, należy w obowiązku zalogi.
2
remig 2017-05-08 22:25
Mnie sie dobrze u nich pracuje. Dobre zaplecze socjalne, dobre zarobki jak na nasze małe miasto. Fajna kadra ludzi. Naprawdę powiem Wam ze z przyjemnością chodzę do pracy.
1
Ann 2017-05-10 18:56
Moja mama pracuje w jednym z polo-marketów i opowiada dokładnie to, o czym Pani pisze. Co więcej-kasy, szyby i wszystko wokół trzeba myć między obsługą klienta. Regionalna przyjeżdża i znajduje przeterminowane gumy do żucia, mimo ich skrupulatnego sprawdzania chwilę wcześniej, nie wiem-w kieszeni je trzyma, czy co... Wstajesz ze świadomością, że masz np. na 14 do pracy, ale dzwonią z pytaniem, czy możesz przyjść na 12. W grafiku masz do 22 i nawet nikt Cię nie zapyta, czy chcesz zostać na nadgodziny, po prostu zostajesz, nieraz nawet i do północy. Galoty się palą przed audytem, stoi taka jedna z drugą nad Tobą "szybciej, szybciej!". A wystarczyłoby normalnie rozdzielić prace, wykonywać je należycie i nie byłoby potrzeby zostawać dłużej. Ale skoro niektórzy pracownicy pół zmiany spędzają na kawkach... Zgadzam się, że wiele zależy od ekipy i atmosfery jaka między pracownikami panuje, ale skoro nawet ja jako klientka przychodzę do tego sklepu i widzę syf, to i chyba wykwalifikowani kierownicy powinni widzieć i wiedzieć, że coś jest nie tak.
1
Markus 2017-05-11 15:15
Witam pochodzę z regionu gdzie jest ciężko o pracę zastanawiam się nad pracą w polo jest ogłoszenie potrzebują ludzi do kilku miast nad morzem i zapewniają zakwaterowanie może ktoś z tamtych stron napisać jak to wygląda czy opłaca się przyjechać z drugiego końca Polski ?
Natasza 2017-05-11 21:10
teraz płacą 11 zł za godzinę na rękę umowa zlecenie i robisz 8,10 lub 12 godzin dziennie to zależy od zapotrzebowania ,w sezonie letnim masz chyba 13 albo 14 zł na rękę ale nie jestem pewna jaka będzie stawka,poza tym jest to zależne od zakwaterowania bo za to odciągają ale o to musisz się zapytać jak będziesz dzwonić i ocenisz czy ci się to opłaca,nasi sezonowi przyjeżdżają już trzeci sezon z rzędu i są zadowoleni bo zarabiają ok 4 tys.a z nadgodzinami więcej ,z resztą połączysz przyjemne z pożytecznym bo okolice są piękne więc wrażenia pozostaną na długo-zapraszam na Pomorze do Jastrzębiej Góry,Helu,Władysławowa ,Pucka a może w drugą stronę Koszalin,Kołobrzeg,Świnoujście lub Ustronie Morskie wybór należy do ciebie pozdrawiam
delicja78 2017-05-12 18:58
U nas w małym mieście jest Polo i naprawde powiem Wam że jesli chodzi o zarobki, całe zaplecze socjalne to ludzie nie narzekają. I warunki pracy też sa naprawdę dobre.
remig 2017-05-12 19:26
Przeciez jesli chodzi o jakies uwagi co do sklepu to macie obsługe tam i mozecie zawsze się do nich udać i zwrócic uwagę. No proszę Was... W PoloMarkecie pracują normalni ludzie.
ona 2017-05-18 15:46
witam. kasjerki nie mają drobnych bo nie otrzymują ich od klientów a poza tym kasa kasjerki jest daleka od kasy w banku, więc nie rozumiem dlaczego oczekujesz od tych biednych kobiet aby rozmieniały ci pieniądze!!! to nie należy do ich obowiązku!!!
1
tomek 2017-05-24 15:39
Mam pracować w polo markecie na cały etat. Pensja 2000 brutto. Od pon. do soboty po 8 godzin i jedna niedziela w miesiącu 12 godzin.T o jest 60 godzin. Czy za nadgodziny polo market płaci
Zostaw swoją opinię o Polo Market - Płock
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polo Market