brak logo

Rad-Pol

Pruszków

Opinie o Rad-Pol

2009-01-07 22:31:44
Firma Rad-Pol bardzo dobrze rozwijająca się najlepsza firma szkoda ze tylko praktyki tam odbywałem Pracodawca uczciwy jak najbardziej celujący wypłata na czas cała gotówka wysokie stawki godzinowe
2
sad ( z ang) 2012-01-02 18:37:21
A ja mam inne zdanie(usunięte przez administratora) Obiecują gruszki na wierzbie a wychodzi jak zwykle... Przykre.
4
jaqszyn 2012-01-06 02:01:31
Co ty pleciesz? czlowieku. Miałem okazję tam chwile popracować. Kasa w normie, załoga OK ale "kadra" ....szkoda gadać. Nie mają pojęcia o dobrym traktowaniu pracownika. Dyspozycyjność = dziś pracujesz w Warszawie, jutro jesteś w Gdańsku. Dziennie pracuje się po kilkanaście godzin. A nie wspomnę o podejściu pana [usunięte przez moderatora] właściciela. Uciekłem z Rad Polu bo przez trzy miesiące pracy nie miałem unowy i nie byłem ubezpieczony, tyrałem jak osioł po 15 godzin i nawet dziękuję nie usłyszałem. A klientom naiwnym wciskają stare klamoty retuszowane szpachlą samochodową mówiąc, że to nowe wloskie stylowe meble. Trzymać się jak najdalej od [usunięte przez moderatora]
3
haha 2012-01-09 20:47:01
Aż 3 miesiące czekałeś. Ja uciekłam szybciej. Takich akcji to ja dziękuję. Mydlenie oczu. Właściciel ma manię prześladowczą każdemu sprawdza komputer. Grozi wyrzuceniem z pracy za rozmowy z innymi o pensji. Teoretycznie każdy tego przestrzega. A rozstrzał duży. Wyzysk na pracownikach i obiecywanie gruszek na wierzbie.
2
młoda 2012-06-23 11:51:16
Cześć!!!
Co wy pleciecie bzdury, pracowałam w Rad-Polu 5 lat i chyba mogę więcej powiedzieć na temat pracodawcy niż Wy po trzech miesiącach. Ogólnie Prezes sam się wszystkiego dorobił, meble stylowe są jego pasją i konikiem więc nic dziwnego że ma bardzo duże wymagania co do pracowników. Chodzi o wiedzę na temat produktów a że tego jest bardzo dużo sorry w trzy miesiące nie mieliście możliwości zapoznania się z Pełną ofertą firmy. Umowę dostałam od razu bez problemów i kwestią negocjacji są kolejne dodatki i podwyżki, jest system prowizyjny i jeżeli nie handlujesz to nie masz kasy logiczne. Jeżeli handlujesz masz kasę i to niezłą. A jeśli chodzi o szpachlowanie mebli to się z tym zgodzę że meble są poddawane renowacji głównie te które stoją na ekspozycji długi okres czasu i są porysowane, są wtedy wystawiane do sprzedaży jaki wyprzedaż ekspozycji w bardzo niskich cenach. Praca fajna jest jedna zasada \" ty jesteś ok dla szefa i szef jest ok dla ciebie. Pozdrawiam
4
leon 2012-09-21 04:41:46
wszystkie wpisy negatywne to prawda i tak bardzo łagodnie przedstawiona .Wszystkich klientów przed zakupem proponuję o rozwagę i bardzo wnikliwą analizę. A ostatni taki bardzo pozytywny nick młoda to pracownica \'dyrektorka\',która jeszcze namawia pracowników o pozytywne wpisy
4
ania 2013-02-08 09:55:50
No bo [usunięte przez moderatora] nie ma nic w glowie. jest dwulicowa.
1
Paputek 2013-03-16 17:36:03
Pozwolę się dołończyć do dyskusji.
Miałam okazję zapoznać się z polityką firmy i ludźmi pracujących na dobrą opinię firmy RAD-POL .Jestem zadowolona ,nikt nikogo nie wykorzystuję -ile wypracujesz tyle masz .
Prosta zasada 1-Bądź uczciwy a uczciwość wraca z nawiązką .
2.Pracuj dla firmy RAD-POL jak byś pracował dla swojej firmy.
Jeśłi chodzi o [usunięte przez moderatora] to pełny szacunek dla jego osoby ,gdyż to dzięki jego mocnym stronom wszyscy mieliśmy i mamy przyjemnośc pracować dla firmy.
Jeśli chodzi o traktowanie pracownika -nie mam zastrzeżen -a że jest wymagający -to oto chodzi w biznesie musi dbać oto co stworzył .
Nawet zwraca uwagę na drobiazgi a mianowicie,,skręcony kabel od telefonu,,ale to żaden problem -trzeba się dostosować i tyle.
Ja osobiście dziękuję iż mogę się rozwijać oraz zdobywac nowe doświadczenia w tej firmie.
Jak już ktoś wcześniej pisał : ,,JEŚLI TY JESTEŚ FER DLA SZEFA ON BĘDZIE FER DLA CIEBE,,
3
tomek 2013-09-14 23:42:38
[usunięte przez moderatora] płatność spod lady fałszywa pani dyrektor [usunięte przez moderatora] bez rejestracji firma jej to GoldenLine w Pruszkowie zabieranie za urlopy z prowizji i z premii - przy zarobku ok 1700zł 600zł za 10dni ur wyp inspekcja i bhp dostaje w łapę daję temat dalej do TV[usunięte przez moderatora]
2
oleo 2014-01-11 15:55:28
Obiektywnie. Najniższa krajowa na umowie, reszta w kopercie.Szef notorycznie spóźnia się z wypłatani. Zero przestrzegania KP I zasad BHP. Ogólnie w firmie pracownicy mają zakaz porozumiewania się ze sobą. (usunięte przez administratora), kamery, gpsy, podsłuchy na telefonach. Nie polecam. Szkoda czasu i nerw.
3
Aneta 2014-01-26 21:50:02
W tej firmie pracownicy pracują bardzo długo....wiec napewno jest ok ;)a nieprzychylne komentarze to wiadomo jakich ''pracownikow'' nie powinno sie sugerowac opiniami a samemu przekonac.
4
Putin 2014-02-27 20:54:45
Firma Rad Pol to niestety porażka. Wytrzymują tam (mówię o placowkach rad pol'a na Mazowszu) tylko przyjezdni "zza Buga" , którzy po otrzasnieciu się ze "snu o warśawie" tyraja za uragajace czlowiekowi stawki i wytrzymują każde widzi mi się swojego szefa byleby tylko nie wrócić do swoich wsi bez przyszłości...Poznałem w firmie kilka naprawdę ciekawych i wartościowych osób jednak podobnie jak ja wszyscy odeszli po zorientowaniu się na jakich zasadach działa firma (krzak!).Co do mebli "wloskich" to nie były one nawet skladane we Wlochach (warszaqakich) o Italii nie wspomnę.Skladane sa po prostu na Tworkach w Pruszkowie. Ludzie nie dajcie się nabierać oszustom!
były pracownik 2014-02-28 08:34:37
Putin - to Ty chyba nie pracowałeś w firmie Rad-Pol skoro mówisz, że meble nie są z Włoch. Gybyś w niej pracował to miałbyś pojęcie i nie pisałabyś takich bzdur na formu!
6
anonim 2014-04-16 12:13:49
Warunki pracy do poprawy, ale meble to są z Włoch - bez przesady.

Ostatnio pojawiła się nowa osoba w Rad-Polu, od razu widać że ma doświadczenie w przeciwieństwie do poprzedniczki, wygadany, ma przynajmniej jakas wizje, ale czy coś zwojuje z naszym Prezesem. Raczej nie, wiec pewnie skończy się tak ze znajdzie cos innego i zwieje, a szkoda.
1
kapcioszek 2014-04-22 16:32:04
Ogólnie warunki pracy nie za bardzo ale do wytrzymania. Za to osoby w "BIURZE" to porażka.
A Pani kozaczek...a sorry paputek to mogłaby mieć trochę godności.
jamnik 2015-01-31 01:02:28
i jak @ilok dowiedziałeś się gdzieś czeggoś poza tym miejscem tu? a może przyjęli Cię do pracy i mógłbyś coś powiedzieć już z doświadczenia? bo znajomy polecał mi Rad-Pol ale postanowiłem być ostrożny i sprawdzić zanim w ogóle pomyślę o aplikowaniu tam, tylko że ciężko znaleźć gdzięs jakieś konkretne informacje
Magda 2015-03-10 20:12:06
Uważajcie na nich ściema jakich wszędzie wiele. To TVNu trzeba zgłosić
1
darek J 2015-04-24 10:49:33
tak, możesz wysłać...na radpolu zawsze szukają ludzi...
ja 2016-03-27 00:18:50
Nie polecam Mebli z Firmy Rad-pol po pierwsze meble są z płyt paździerzowych lakierowane i szpachlowane w syfie sciema niesamowita nie polecam po drugie Pan radziuk nie wywiazuje sie z umów i sprzedaje używane meble z wystawy tragedia ale bajere ma do kłamania meble z włoch wyprodukowane u stolarzy pod pruszkowem dobre
Nonna Jadzia 2016-05-18 13:57:54
"Ja" Jak jesteś taki kompetentny i tyle wiesz, to powinieneś też wiedzieć że nazwiska pisze się dużą literą.
2
Kris 2016-06-05 22:01:28
Firma wystawiła ogłoszenie o pracę, w ogłoszeniu widnieje umowa o pracę lecz gdy przyszło co do czego dają tylko zlecenie. Nie ma możliwości umowy o pracę na czas określony czy na okres próbny. Jeśli firma na samym początku nie chce się wywiązywać ze swojej oferty to raczej nie warta jest dalszej współpracy. Tłumaczeniu że to tylko na początku nie daję wiary. Rozmowę przeprowadzają dwie może i sympatyczne panie ze sprzedaży nie rozróżniające kwoty pensji netto od brutto (SORY) żaden kierownik czy ktoś od HR. Jak dla mnie FIRMA NIESOLIDNA dotyczy Sopotu i Gdańska 569
4
Magda33 2016-07-05 12:42:14
Pracuję w firmie RAD-POL i jestem zadowolona. Nie mam na co narzekać. Wiadomo jak w każdej firmie czasem są zgrzyty, nieporozumienia, ale ja jestem fair, więc zawsze się dogadujemy. Jeśli dobrze wykonujesz swoją pracę i się nie lenisz to nie można powiedzieć nic złego. A lekkie nieporozumienia występują wszędzie.
4
Zula 2016-07-30 10:07:08
Firma na pierwszy rzut oka wydaje się być ok, lecz po pracy tam kilku miesięcznej mam ochotę uciekałam gdzie pieprz rośnie. Szef o wszystko się czepia, cały czas monitoruję pracę sklepu przez kamery na sklepie. Wysyła "klientów" żeby robili zdjęcia pracowników co aktualnie robią. Szef wiecznie nie zadowolony. Zaraz mi ktoś zarzuci że na pewno coś źle robiłam, a to nie prawda wszystko co miało zostać zrobione oczywiście było na czas. Umowa w ogłoszeniu oczywiście napisana jest umowa o prace a jak przychodzi co do czego to wychodzi ze to umowa zlecenie na 4 miesiące gdzie połowa pensji jest przelewana na konto a druga połowa pod tak zwanym stołem aby nie płacić składek. Szef krzyczy jak towar jest nabijany na kasę, po trzeba płacić podatek. Mam wrażenie że 3/4 rzeczy robione jest na lewo. Praca zaczyna się od 10, wiadomo jak to sklep trzeba być przed czasem i sklep otwieramy o 10 a jesteśmy chwile szybciej. Lecz szefowi nie wystarcza 10 minut tylko uważa ze do pracy przychodzi się o 9.30 i otwiera się już sklep. Oczywiście te 30 minut mamy siedzieć charytatywnie i pracować za darmo :)
Na prawdę nie polecam, a co do mebli ceny z kosmosu nie są warte 1/4 tej ceny, oklejone płyty a nie drewno bukowe...
1
Od_tak 2016-08-04 14:15:08
To co koleżanka Zula napisała powyżej jest smutną prawdą, należy jeszcze dodać, że w firmie pracuje się co miesiąc 180 godzin (gdzie np. w listopadzie jest tylko 160 godzin). W sklepie dzieje się bardzo niewiele więc przez znaczną część tych 180 godzin zwyczajnie siedzisz i próbujesz nie zwariować. Jeśli bierzesz urlop lub zachorujesz licz się z tym, że za dni Twojej nieobecności zostanie Ci potrącone z pensji która i tak jest już marna. Nie polecam nikomu
Darkside 2016-08-08 19:40:18
Boże święty o czym Wy mówicie? Mając umowę zlecenie nikt Wam za urlop nie zapłaci to się rozumie samo przez się i poczytajcie trochę o umowach cywilno-prawnych. Ja pracuję od kilku lat. Szef sie czepia gdy obsługa nie jest na wysokim poziomie, ale to dlatego, że to jego nazwiskiem jest sygnowana Wasza praca i to o nim świadczy Wasza praca. Że sa kamery? Jak w 85% firm, więc jeśli Wam nie pasuje to może czas zmienic pracę na koszenie trawy na osiedlach? Niestety tam też często jest monitoring. A skoro tak Wam przeszkadzają to ciekawe co się z nich szef o Waszej pracy dowiaduje. W 50% firm wysyłany jest tajemniczy klient, który sprawdza poziom obsługi klienta na sklepie. Samo stwierdzenie, że wszystko zostało zrobione na czas nie świadczy o tym jak zostalo zrobione. Umowa zlecenie jest na 3 miesiace z zaznaczeniem, że jeśli będą widzieli Twoje zaangażowanie i ładne sprzedaże to mogą szybciej podpisać z Tobą umowę na czas określony. Ja dostałam po 2 miesiącach. Szef nigdy nie krzyczał jak nabijałam towar na kasę, a nabijam wszystko co sprzedaję. Do pracy przychodzę 15 min przed czasem by wypic kawę, a nie dlatego, że szef krzyczy. Co do jakości mebli to jesli Zula uważasz, że to okleina to może idź na jakis kurs czy coś zamiast głupoty opowiadać. Nic dziwnego ze popracowałas tylko kilka miesięcy skoro tak sie nie znasz nawet pracujac z meblami przez ten czas. Nadgodzin nikt Wam nie każe robic jak nie chcecie. Za to możesz je robic jeśli jest potrzeba i masz ochote dorobić. Że nic się nie dzieje w większości to taka specyfika salonu. Są to meble ekskluzywne i nie będzie przemiału jak w Agata meble. Co do pensji to ile wypracujesz to tyle masz więc może kiepsko pracowałas skoro taka marna była? Nie mówię, że zawsze jest kolorowo, ale jak w każdej pracy są plusy i minusy. Tu pensję masz na czas, nie harujesz jak wół i załoga jest bardzo zgrana, a atmosfera pracy fantastyczna.
12
Od_tak 2016-08-10 15:54:16
Pan Krzysztof płaci niemal najniższą krajową jako podstawę i wymaga "wysokiego poziomu"? Jak dobrze że marzenia są za darmo bo obawiam się że nawet zabieranie pracownikom premii mogłoby być niewystarczające szanowna koleżanko/kolego z biura Rad-pol :) Nie mam w zwyczaju odpisywać na bzdury, ale w tym wypadku zrobię wyjątek aby ewentualni przyszli pracownicy nie popełnili błędu i nie wysyłali CV do tej "zacnej i szanowanej firmy"
1. Pieniądze za urlop czy zwolnienie lekarskie są zabierane z tzw. puli dawanej pod stołem więc nie ma znaczenia jaką pracownik ma umowę.
2. Skoro w firmie jest wszystko tak legalne i zgodnie z przepisami to czy może mi ktoś wytłumaczyć czemu podpisywana umowa jest zawierana na najniższą krajową a pozostała część pensji jest dawana pod stołem ?
3. Myślę, że bez żadnego problemu mógłbym znaleźć grafiki z kolejnych miesięcy na których widnieje 180 godzin mimo że wedle prawa jest mniej.
4. Skąd niby mają być te fajne wyniki sprzedaży skoro jak sama koleżanko/kolego napisałaś/eś w salonie niewiele się dzieje gdyż podobno są to meble ekskluzywne? Jak dany pracownik ma cokolwiek sprzedać kiedy tak naprawdę nie ma komu?
5. Kamery w 85% firm ? Tajemniczy klienci? Domena sieciówek typu Biedronka ( a podobno to ekskluzywne meble sygnowane zacnym nazwiskiem)
6. Co do samych mebli - to proponuje aby Darkside douczył/a się z czego i czym pokrywane są np. meble firmy Clematis ( są w ofercie Rad-polu) bo myślę że nasza rodzima produkcja która kosztuje znacznie mniejsze pieniądze jest dużo lepiej wykonana niż ta podobno włoska jakość kupowana przez właściciela z wątpliwych źródeł.
Potwierdzę to co napisali inni - Rad-pol jako pracodawca jest absolutną stratą czasu
2
Ktoś 2016-08-13 18:34:07
Dziwnym trafem negatywnie wypowiadają się tylko osoby pracujące tam kilka miesięcy. Pewnie max 3 czyli okres próbny i wyleciały, a to forma małego rewanżu. Słabe i to bardzo..
10
Strong 2016-08-16 08:27:17
Zgadzam się z "przedmówcą". Pracowałem w firmie parę lat. Dobrze wspominam ten okres czasu. Musiałem zmienić firmę ze względu na przeprowadzkę, ale gdybym wrócił do Pruszkowa, złożyłbym jeszcze raz CV. Myślę, że zdanie które wcześniej tu krążyło jest najbardziej trafne: Jak będziesz w porządku wobec firmy to i ona będzie dla Ciebie.
9
Od_tak 2016-08-16 11:19:39
To nie jest miejsce na to aby mścić się na pracodawcy. To forum jest miejscem gdzie zainteresowani szukają czegoś na temat danej firmy zanim podejmą z nią współpracę. Przedstawiłem możliwie najbardziej obiektywnie warunki panujące w omawianej firmie a brak odpowiedzi na moje uwagi jedynie potwierdzają prawdziwość moich słów. Zadowolonych pracowników zawsze można sobie wymyślać , pytanie kto w te bzdury uwierzy
1
młoda 2016-08-26 17:38:50
Pisałam post w 2012r. i krew mnie zalała jak przeczytałam te posty... jak widać dalej pracuję w Rad -Polu i nikt mi za opinię nie zapłacił, nikt też nie kazał mi tej opinii napisać... Ludzie pomyślcie jeżeli ja pracuję w Firmie Rad-Pol już tyle lat to czy jest mi tak źle... Nie mam też nerwicy, depresji ani stanów lękowych, nikt na mnie nie krzyczy ani nigdy nie krzyczał, jestem zadowolona z pracy. Z Prezesem da się dogadać ale na szacunek sorry musisz sobie zasłużyć. Prezes liczy się z moim zdaniem i przez tyle lat nie miałam z nim żadnych spin. To że zadaje pytania to przepraszam może być zły jak nie dostanie merytorycznej odpowiedzi. Szef też nie lubi kłamczuchów i kombinatorów. Więc jeśli szybko się uczysz bo materiału jest bardzo dużo, jesteś uśmiechnięta/ty, merytoryczny, (krótko zwięźle na temat), i masz doświadczenie w handlu z pracą z trudnym klientem to jest praca dla ciecie. Co do kasy wiadomo masz prowizję więc musisz być dobry w sprzedaży... jak będziesz stał jak ciele no to nikt od Ciebie nic nie kupi. I na koniec wzmianka o pracy na salonie. Macie szczęście szanowni przedmówcy... że można pisać anonimowo na forum. Bo pomyślcie jak wy byście byli prezesami i pracownik cały dzień by grał w pasjansa czy dostały by wynagrodzenie.???
8
Piotr 2016-09-02 17:17:55
Witam Wszystkich.
Pracowałem w Rad-Polu pięć lat.
Nie było sytuacji aby Szef mi za cokolwiek nie zapłacił czy migał się od wcześniejszych ustaleń.
To oczywiście zależy kto ma jakie wymagania co do firmy w której pracuje a jakie ma umiejętności;)
Wszyscy Ci którzy pracowali krócej niż trzy miesiące nie radzili sobie z obowiązkami i tupali nogami jak małe dzieci że wszystko im się należy .
Otwórzcie własne firm ,wykażcie się kreatywnością pomyślcie jak wy poprowadzili byście swoich pracowników .Zapłacicie Zus do 15 vat do 25 i jeszcze multum innych kosztów to wam się światopogląd wyprostuje.
Pozdrawiam ;)

7
Kris 2016-09-22 23:12:58
ale jakie nieporozumienia takie że jak rozmawiasz przez tel. i czytasz ogłoszenie to jest umowa o pracę a jak dochodzi co do czego to dają zlecenie za samo takie coś powinny być kary finansowe. pip powinien mieć bardziej wolną rękę i możliwość anonimowych kontroli tacy pracodawcy by dostali po d...pi....e
Magdalena 2016-10-26 20:16:28
Zapewne on ma znajomosci, skoro prowadzi firme tak dlugo i moze 50 osob zatrudnia nawet na umowe. Ja nawet takiej nie dostalam a pracowalam miesiac i na pytanie dostalam propozycje umowy ale z wielka laska. Nie rozumiem tez zaczynania pracy wczesniej o 9.30 w sklepie albo biurze 7.45.Dostalam komputer ktory po zakonczeniu pracy mialam odlaczac od pradu. Wyjmowac kabel a ja sie do tego stosowalam i jakos wszyscy rownoczesnie wychodzilismy ale jak rano wracalam to zawsze byl podlaczony. Podejrzewam ze Prezes ma manie przesladowcza i kontroluje. Nie lubie jak ktos mmie kintroluje na kazdym kroku. Albo wypytywal czy Agnieszka ktora duzo przeklina jest mi nie przyjazdna. Pow ze nie. Bo w koncu jego prawa reka Ania jest najwieksza s@#$&* w tym pomoeszczeniu. Reszta sie do niej dostosowuje bo wola poprawnoe wlez w jej tylek niz jemu a nuz ona pomoza albo staranuje.
Zawsze w firmie o ogromnej rotacji zdarza sie osoby nie zadowolone i osoby zadowolone. Osoby o poczuci godnosci i ambicji i osoby lubiace byc podnuzkiem poniewaz wywodza sie z rodzin dysfynkcyjnych gdzie zlamano ich charakter i posiadaja natura zalezna z niskim poczuciem wartosci. Kazdy jest kowalem wlasnego losu.
Nie zniechecam bo po co. Ludzie i tak nic nie rozumieja dopoki nie popracuja. A nuz uda im sie zalapac na romans jak Sylwia ciagle opowiadala o swoim Prezesie dla niego schudla i zadbala o siebie. Albo Pani ktora ma ciezko smutna nature a trafila do gazety na metamorfoze. Tak wiec to miejsce daje wiele szans.
Zycze kazdemu pogody ducha i wiary w siebie.
4
LenaMagda 2016-10-27 15:08:22
Dużo informacji jak na miesiąc pracy ! Chyba nie tylko Prezes lubi wszystko wiedzieć i wszędzie wtykać nosa :D
5
fel 2016-11-02 11:51:38
szef traktuje meble dużo lepiej jak ludzi - nieprofesjonalne prowadzenie działalności ,
3
Zostaw swoją opinię o Rad-Pol - Pruszków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rad-Pol