brak logo

BLUE Education

Warszawa

Opinie o BLUE Education

K.L 2016-02-10 23:20:45
Opinia bezpodstawna.Jestem nauczycielem w Blue i nie widzę żadnych uchybień.Dyrektor dokładnie wszystkich nauczycieli informuje,jeśli czegoś nie wie się na pewno,zawsze można dopytać.Z multimediów można korzystać pod warunkiem,że się to wcześniej zgłosi-zasada ok.A zajęcia? W normalnych salach,gdzie na co dzień uczy się młodzież.Jaki miałaś/eś problem przynieść ze sobą termos ciepłej kawy czy herbaty?Bo dla mnie żaden problem.Nie umiesz się dostosować,to wypisujesz głupoty.Każdy szanujący się nauczyciel-potrafi się zorganizować.A Ty tego nie potrafisz.
pracownik 2016-03-02 21:04:19
zgadzam sie, tez tam pracowalam
Monika 2016-03-09 12:23:31
Co za bzdury ! pokój nauczycielski to szatnia na buty! Multimedia 2 rzutniki na kilkanaście grup? Kto pierwszy ten lepszy. W salach trudno zresztą podłączyć rzutnik bo nie ma przedłużaczy, a o ekranie do wyświetlania nie wspomnę. Brakuje ksera, papieru do ksera itp. więc "Nauczyciel" ma rację. W szkole jest tylko ksero szkoły od której sale się wynajmuje i za to ksero trzeba płacić. Proszę napisz mi przykłady sal, które są dostosowane do zajęć stricte praktycznych? To jest przecież szkołą zawodowa. Ja takich nie zauważyłam. Proszę więc nie pisz bzdur o organizacji,dostosowaniu, multimediach bo mniemam, że nigdy czegoś takiego nie dośwaidczyłeś/aś. Rozumiem jednak, że dostajesz dodatkową kasę za pisanie opinii? Otwórz więc szafę i zaśpiewaj "łubu dubu..."
6
Mamba 2016-03-10 20:26:56
Pracownicy są wymieniani co 2-3 miesiące,ponieważ w tej firmie liczy się tylko i wyłącznie sprzedaż czyli podpisywanie umów o edukację.Jeśli nie wyrobi się danego targetu pracownicy są zwalniani pomimo rzetelnej pracy i dobrych opinii ze strony słuchaczy.Tak naprawdę to takie call center z większą liczba obowiązków za śmieszne pieniądze.Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie bo zanim zacznie się już ogarniać sekretariat to i tak cie wywalą.Nikt na tym stanowisku nie zagrzał do tej pory miejsca dłużej niż parę miesięcy,Szkoda zachodu.
12
nauczyciel 2016-03-17 21:22:03
zgadzam sie z opinią. Wywiązywałam się ze swoich obowiązków, zapytałam czy bede nadal uczyć to nie otrzymałam odpowiedzi. Dyrektor bał się szczerości ?
5
anna 2016-04-01 12:24:37
Uważajcie kłamią w żywe oczy i kasy nie oddają!!!
6
bighhhh 2016-04-03 13:22:20
OJEJ O JEJKU NIONIONIO
1
Ala 2016-04-07 01:00:04
No proszę wiśniary z recepcji głos dostały :)
8
Arkadius 2016-04-20 12:15:08
Właśnie czemu w każdej recepcji Blue czy to Nova ( ta sama firma) pracują wieśniary??? a kierownicy to pastuch, bo poganiają ludzi jak bydło...rotacja pracowników jest taka , że rąk nie starczy do liczenia...a poziom nauki to dno..
10
DR 2016-04-26 14:48:30
Witam wszystkich forumowiczów, Szanowni Państwo, GO Work jest w gronie firm konkurujących z BLUE Education, Nova, czy AP Edukacja... Czy w związku z tym opinie publikowane na tym portalu można uznać za obiektywne? Wszędzie, w każdej organizacji popełniane są błędy, szczególnie w dużych organizacjach. Są okresy lepsze i gorsze. Naturalne jest jednak to, że skarżymy się publicznie kiedy jest nam źle, ale nie chwalimy kiedy jest dobrze. Ja zachęcam zawsze do osobistej weryfikacji u źródła. Pozdrawiam serdecznie, DR
1
Adrian 2016-04-29 01:09:51
Bzdury piszesz, opinie są obiektywne i pracowałem to wiem, że ta szkoła to jakość ma jeszcze za czasów komuny. Są firmy w których pracowłem i laurki wystawiam, są rekrutacje, że nawet jak mnie nie przyjeli to profesjonalnie opisałem na forum itp o klasie do człowieka. Blue czy Nova to jeden wlasciela czyli Monika B. i Krzysztof T. , którzy kosztem innych dochodzą do majątku, a czasem nawet mobbingiem.. Pracować ciężko się nie boję, ale w tej firmie oczekiwać na szacunek to jak w maju na śnieg... I mogę to twarz powiedzieć... I widać uderz w stół a nożyce się odezwą...
12
ILA 2016-05-27 16:28:19
Pracuję w BLUE ponad rok. Ok, jak to w pracy - raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie nie narzekam. Wykonuję swoją pracę najlepiej jak potrafię, nabór do szkoły robię więc nikt się mnie nie czepia, a nawet i premie są :)
3
józef 2016-09-07 10:48:23
Nie polecam Szkoły! Szkoła nie wypłaca nauczycielom pensji!
9
anka 2016-09-09 17:05:02
Szkoła beznadziejna. Nie polecam!
5
byly nauczyciel 2016-10-07 21:12:24
pracowałam tam jako nauczyciel. Porazka. Tak jak piszesz: zarobki, brak mozliwosci zrobienia sobie kawy lub herbaty a prowadzilo sie prawie caly dzien zajecia.
3
Ulotkarz/Uczeń 2016-10-10 23:23:26
Oddział w Katowicach to najgorsza możliwa placówka, dorabiałem tam do studiów rozdając materiały reklamowe, jak i miałem okazje uczęszczać do szkoły, ciekawostka jest, to, żeby tam się zapisać i chodzić na zajęcia nawet nie potrzeba świadectwa, bo i bez niego mnie zapisali, co jest wręcz karygodne. Organizacja zajęć dramatyczna, poziom nauki dno. Jeśli chodzi o pracę, to wypłaty ani razu nie dostałem na czas, czekało się nawet miesiąc na wynagrodzenie, kierownik placówki na pytania o wypłatę ciągle nic nie wiedziała, nie wiem jak taka osoba może kierować placówka edukacyjną, przecież z taką wiedzą to powinna zbierać ziemniaki na polu, albo zamiatać ulicę. Radzę trzymać się z daleka od tej szkoły dla waszego dobra.
8
Asuss 2016-10-15 11:13:22
Nie ludz się...
Oni tam nie są za tym aby uczciwie wynagradzać za pracę. Przekręty są tam na porządku dziennym.
3
Judytaa 2016-10-19 11:16:08
Tak sa premie w kwocie 35 zl do podziału między innymi pracownikami.
Smiech na sali!!!!!!
4
Amina 2016-10-31 19:31:50
Bylam w tej szkole na 1 semetrze TUK 1 ( zaoczne ) , niestety dotrwalo do konca 3 osoby tylko , no i tutaj zaczely sie dziac super rzeczy :/ Oczywiscie nasza grupe rozpuszczano , okolo 3 miesiecy BE dostarczalo papiery z naszymi ocenami do Nova ( po prawie codziennym upominaniu sie ) . Nie chceli rowniez oddac nam naszych kosmetykow, z wielka awantyra oddali nam z kolezanka kosmetyki ( ktore okazalo sie ze nie nalezaly do nas , pokryly sie niektore pozycje z obecnym tuk1) , szkola zaczela do mnie wydzwaniac ze mam zwrocic kosmetyki , zapytalam co z naszymi ? na co BE my nieniesiemy odpowiedzialnosci materialne. Ciekawe kto niesie jesli kluczyk od szafki w sekretariacie ?!
Lista zagionionyh kosmetykow i rzeczy :

1. Bielenda ultralagodzaca maseczka algowa - 45 zl
2. Apis - szafirowy krem do masazu - 38 zl
3. Apis - krem regenurujacy - 39 zl
4. Bielenda ultranawilzanie - 46 zl
5. Bielenda 2w1 enzymatyczny peeling - 41 zl
6. Bielenda - maska antybakteryjna - 41 zl
7. Bielenda - maska rozpulchniajaca - 39 zl
8. Miseczki do alg * 2 - 10 zl
9. Tonik Farmona 38 zl
10. Kocyk - 30 zl
11. 2 ręczniki frotte - 8 zl
12. Miseczka - 5 zl
13. Fartuszek kosmetyczny *2 ( Biale) - 140 zl

Jeszcze strasza mnie policja .. haha !! To ciekawa jestem kto nam odda z kolezanka okolo 500 zl ?
Jesli BE nie odpowiada za to co sie dzieje w tej "szkole"

na temat sprzetu , nie wie co ta szkola moze nauczyc jak 70% maszyn do zabiegow nie maja :D
NIE POLECAM NIE POLECAM
6
Jola 2016-11-07 12:57:53
Ja jestem zadowolona z tej szkoły.
Polecam
Arrek93 2016-11-07 13:00:59
Jestem na techniku turystyki wiejskiej i jest fajnie.
Kasia00009 2016-11-07 14:42:03
Polecam tą szkołę ! :) Osobiście w zeszłym roku ukończyłam w Blue w Krakowie Florystykę i jestem bardzo zadowolona. Obecnie dzięki kwalifikacja jakie uzyskałam w Blue pracuje w swoim zawodzie. Pozdrawiam
Tatiana 2016-11-08 10:08:11
To najlepsza szkoła w Warszawie!
gosc 2016-11-08 10:11:03
Byłem na Techniku informatyku a teraz zapisałem się na grafika komputerowego i dostałem 20% zniżki.
Jestem bardzo zadowolony z tej szkoły.
kasia21 2016-11-08 12:10:35
Ja uczę się w tej szkole i powiem wam, że jest naprawdę super! :)
Joanna 2016-11-08 16:08:56
Jestem słuchaczką na kierunku Technik Usług Kosmetycznych w Katowicach. Zajęcia prowadzone są profesjonalne oraz w przyjaznej atmosferze. Polecam.
1
Magdaaaaaaa 2016-11-08 17:24:01
Jestem słuchaczką Blue i jestem zadowolona. Wszystko jest jak na razie okej.
gosc2140345 2016-11-09 09:34:53
Polecam tą szkołę, ucze się w niej na kierunku Technik Masazysta i jest super!
Ola 2016-11-09 10:07:18
Jestem zadowolona z tej szkoły. Uczę się na kierunku Technik Rachunkowości w Katowicach.
bakusia 2016-11-09 10:10:33
Jestem już drugi rok na kierunku Technik Informatyk i jestem bardzo zadowolona.
gość 2016-11-09 10:15:50
Zapisałem sie do szkoły na kierunek Technik rachunkowości i szczerze POLECAM! Nauczyciele kompetentni, Panie w sekretariacie pomocne i uprzejme, koledzy w porzadku.
gość 1 2016-11-10 10:00:17
Jestem bardzo zadowolona ze szkoły!
Kasia 2016-11-10 10:02:51
Chodzę do tej szkoły. Polecam. Miła atmosfera.
Fio Naa 2016-11-10 13:30:12
uczestniczyłam w krótkim kursie henny brwi w Krakowie i jestem bardzo zadowolona; polecam wszystkim którzy chcą szybko uzyskać certyfikat !
Kazimierz 2016-11-11 19:17:48
HAHAHAHAHAHAHA JEDEN KOMENTARZ POD DRUGIM, LUDZIE CZY WY TO SAMO WIDZICIE? TA SZKOŁA TO ZWYCZAJNE DNO, PSEUDO-DYREKTORKA KAZAŁA PRACOWNIKOM NAPISAĆ TE KOMENTARZE, JEDEN POD DRUGIM W ODSTĘPIE PARU GODZIN HAHAHA ALE JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI, IDŹCIE POZAMIATAĆ ULICE, ALBO ZROBIĆ COŚ POŻYTECZNEGO, JESTEŚCIE ZWYKŁYM DNEM.
8
justyna 2016-11-12 10:10:45
Polecam kursy w tej szkole !!!
Jola 2016-11-12 10:54:34
Fajna szkoła :D
Kacper 2016-11-12 10:55:44
Ja tez jestem zadowolony.
Magda 2016-11-12 10:56:55
Zapisałam się dzisiaj i otrzymałam bon 50zł do H&M.
Naprawdę warto!
Kazimierz 2016-11-12 13:33:09
HAHAHAHAHAHAHA JEDEN KOMENTARZ POD DRUGIM, LUDZIE CZY WY TO SAMO WIDZICIE? TA SZKOŁA TO ZWYCZAJNE DNO, PSEUDO-DYREKTORKA KAZAŁA PRACOWNIKOM NAPISAĆ TE KOMENTARZE, JEDEN POD DRUGIM W ODSTĘPIE PARU GODZIN HAHAHA ALE JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI, IDŹCIE POZAMIATAĆ ULICE, ALBO ZROBIĆ COŚ POŻYTECZNEGO, JESTEŚCIE ZWYKŁYM DNEM.
8
Kazimierz 2016-11-12 13:36:11
WKLEJAJCIE KOLEJNE POSTY Z DATĄ I GODZINA JEDEN POD DRUGIM, LUDZIE JUŻ Z WAS SIĘ TOTALNIE ŚMIEJĄ, WIDAĆ ŻE PISZE TO OSOBA Z INTELIGENCJĄ NA POZIOMIE SZYMPANSA. ŻENADA.
9
Byly pracownik 2016-11-13 17:49:16
Najgorsza firma na swiecie. Powinno sie zamknac takie szkoly a nieuczciwi ludzie ktorzy w niej zarzadzakaja powini gnic w wiezieniu za machloje, mobbing i oskarzanie swoich podwladnych i sluchaczy. Az sie dziwie ze jeszcze im byli pracownicy nie zalozyli sprawy w sadzie za mobbing, wykorzystywanie i nieplacenie wynagrodzenia. A sluchacze powinni tez znac swoje prawa i tez sie jakos postawic i isc do sadu za machlojskie umowy i kradzieze(opisany wyzej przyklad kosmetykow). Wstyd ze panstwo pozwala na istnienie tak nieuczciwych firm. Dziwie sie ze zarzad moze spac spokojnie wiedzac jak oszukuja swoich własnych pracownikow i klientow. Obysciie sie w pore obudzili, bo ludzie nie sa glupi i predzej czy pozniej ktos zalozy wam sprawe w sadzie. Pozdrawian wszystkich bylych pracownikow ktorzy uciekli z tego piekla. Szczególnie z oddzialu w warszawie
9
uczennica234567 2016-11-14 11:00:04
zapisałam się dziś i również dostałam bon 50 złotych! polecam szkołe! :D
Olaaaaaaaaa 2016-11-14 12:31:02
Zapisałam się na kurs Asystencko-sekretarski w Katowicach i nie żałuję!
1
Maja28X 2016-11-14 15:15:26
Jestem zadowolona ze szkoły, ukończyłam dwa kursy. Pozdrawiam.
Kazimierz 2016-11-15 10:34:46
HAHAHAHAHAHAHA JEDEN KOMENTARZ POD DRUGIM, LUDZIE CZY WY TO SAMO WIDZICIE? TA SZKOŁA TO ZWYCZAJNE DNO, PSEUDO-DYREKTORKA KAZAŁA PRACOWNIKOM NAPISAĆ TE KOMENTARZE, JEDEN POD DRUGIM W ODSTĘPIE PARU GODZIN HAHAHA ALE JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI, IDŹCIE POZAMIATAĆ ULICE, ALBO ZROBIĆ COŚ POŻYTECZNEGO, JESTEŚCIE ZWYKŁYM DNEM.
7
Kao 2016-11-21 09:28:45
Z wyplatami to standard. Ulotkowalam we wrześniu i pazdzierniku i nadal nie mam wyplaty
5
Pola 2016-11-21 13:17:11
Kursy jak najbardziej są okej. Polecam.
Teraz podobno mają promocję, że za zapis do szkoły można otrzymać bon o wartości 50 zł.
Kao 2016-11-21 13:22:56
Zamiast bonow niech wkoncu wyplaca pieniadze ulotkarzy. Mi zalegaja juz za 2 miesiace
3
olivia. 2016-11-23 10:21:01
Bylam suchaczem na adiminstacji w Warszawie , jedna z gorszych szkol za wszystko trzeba placic ( zaswiadczenie, legitymacja, podbicie legitymacji) co jest dla mnie chore skoro bylam na darmowym kierunku. Dodatkowo kaza placic za kazda sesje egzaminacyjna 100 zl nawet jezeli do niej nie podejdziesz ich to nie interesuje hajs musi sie zgadzac ! Nie dajcie sie tylko zwiesc ze jezeli zapiszecie sie na inny kierunek anuluja wam ta oplate i tak bedziecie musieli zaplacic.
2
Zostaw swoją opinię o BLUE Education - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BLUE Education