brak logo

BLUE Education

Warszawa

Opinie o BLUE Education

Monika 2015-12-01 22:07
Ja przeniosłam się z Nova do Blue we Wrocławiu, bo tam się kierunek nie otworzył. Trochę się bałam, bo nie znałam szkoły, ale jestem bardzo zadowolona.
3
oli 2015-12-04 14:02
Przecież Blu i Nova to ta sama szkoła
2
Pracownik 2015-12-08 14:22
Kiedy Zarząd wymienił dyrekcję w Blue od razu panuje lepsza atmosfera aż chce się teraz pracować. Dziękuję.
2
Mietek 2015-12-08 18:22
Uczę się w BLUE od pół roku. Nigdy nie było problemu z uzyskaniem jakiś info z sekretariatu, Panie zawsze pomagały jak nie mogłem dogadać się z nauczycielami. W sumie polecam i uważam że nikt nie powinien się bardzo sugerować komentarzami, tylko sam się przekonać.
ona tanczy dla mnie 2015-12-08 20:27
Widzę że nowi pracownicy, zaczynają systematycznie wrzucać pozytywne opinie o szkole, powodzenia !
Choć jak widać większość jest złych i niestety ciężko będzie zbudować dobrą opinię skoro obecna sięga dna...!!!
3
Patryk 2015-12-22 10:39
Zapisałam się do BLUE na asystentkę stomatologiczną w Katowicach. Ogólnie jestem zadowolona. Zajęcia w centrum miasta, nauczyciele w porządku, panie w sekretariacie są cały czas te same więc nie ma problemu z załatwieniem sprawy. Kierunek który w innych szkołach jest płatny tutaj jest za darmo co bardzo mnie zachęciło. Dodatkowo egzaminy z kwalifikacji na koniec nauki również są darmowe.
rozczarowana Blue 2015-12-22 14:09
w Blue ?
darmowy egzamin z kwalifikacji?
nie ma takiej opcji...
4
angie 2015-12-30 11:45
Widzę, komentarze pozytywne w 80% to sztucznie podbijane przez pracowników.
Atmosfera jest rodem z PRLU
11
pracownik 2016-01-13 22:44
Idąc na rozmowę szłam na rozmowę o pracę na stanowisko ,,pracownik administracyjny,, a trafiłam na stanowisko call center. Kto tam pracował to wie o co chodzi liczy się sprzedaż!!!!
13
Nauczyciel 2016-02-08 09:40
Blue i Nova to ta sama sieć ten sam właściciel więc ta sama polityka. Nie polecam pracy w jednej i drugiej szkole. Chcesz być szanowanym, docenianym nauczycielem to nie w tych szkołach. Dla nich najważniejsze jest zatrudnienie nauczyciela za najniższą stawkę za godzinę jak tylko się da. Szkoła ma wynajmowane sale, które nie są przystosowane do nauki, brakuje rzutników, drukarek w szkole nie możesz sobie nawet kawy, herbaty zrobić.
7
DSD 2016-02-10 22:10
w jakiejkolwiek pracy jest określony zakres obowiązków.w zależności od rodzaju pracy z tym obowiązków należy się wywiązywać. Jak można szukać pracy nie wykazywać inicjatywy ? chcecie zarabiać pieniądze nie kiwnąwszy nawet palcem? W pracy należy być kreatywnym, wykazywać inicjatywę,rozwijać swoje umiejętności zawodowe i w każdym zawodzie można się wykazywać.Przestańcie narzekać - tylko weźcie się do pracy.
1
K.L 2016-02-10 23:20
Opinia bezpodstawna.Jestem nauczycielem w Blue i nie widzę żadnych uchybień.Dyrektor dokładnie wszystkich nauczycieli informuje,jeśli czegoś nie wie się na pewno,zawsze można dopytać.Z multimediów można korzystać pod warunkiem,że się to wcześniej zgłosi-zasada ok.A zajęcia? W normalnych salach,gdzie na co dzień uczy się młodzież.Jaki miałaś/eś problem przynieść ze sobą termos ciepłej kawy czy herbaty?Bo dla mnie żaden problem.Nie umiesz się dostosować,to wypisujesz głupoty.Każdy szanujący się nauczyciel-potrafi się zorganizować.A Ty tego nie potrafisz.
1
pracownik 2016-03-02 21:04
zgadzam sie, tez tam pracowalam
Monika 2016-03-09 12:23
Co za bzdury ! pokój nauczycielski to szatnia na buty! Multimedia 2 rzutniki na kilkanaście grup? Kto pierwszy ten lepszy. W salach trudno zresztą podłączyć rzutnik bo nie ma przedłużaczy, a o ekranie do wyświetlania nie wspomnę. Brakuje ksera, papieru do ksera itp. więc "Nauczyciel" ma rację. W szkole jest tylko ksero szkoły od której sale się wynajmuje i za to ksero trzeba płacić. Proszę napisz mi przykłady sal, które są dostosowane do zajęć stricte praktycznych? To jest przecież szkołą zawodowa. Ja takich nie zauważyłam. Proszę więc nie pisz bzdur o organizacji,dostosowaniu, multimediach bo mniemam, że nigdy czegoś takiego nie dośwaidczyłeś/aś. Rozumiem jednak, że dostajesz dodatkową kasę za pisanie opinii? Otwórz więc szafę i zaśpiewaj "łubu dubu..."
6
Mamba 2016-03-10 20:26
Pracownicy są wymieniani co 2-3 miesiące,ponieważ w tej firmie liczy się tylko i wyłącznie sprzedaż czyli podpisywanie umów o edukację.Jeśli nie wyrobi się danego targetu pracownicy są zwalniani pomimo rzetelnej pracy i dobrych opinii ze strony słuchaczy.Tak naprawdę to takie call center z większą liczba obowiązków za śmieszne pieniądze.Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie bo zanim zacznie się już ogarniać sekretariat to i tak cie wywalą.Nikt na tym stanowisku nie zagrzał do tej pory miejsca dłużej niż parę miesięcy,Szkoda zachodu.
15
nauczyciel 2016-03-17 21:22
zgadzam sie z opinią. Wywiązywałam się ze swoich obowiązków, zapytałam czy bede nadal uczyć to nie otrzymałam odpowiedzi. Dyrektor bał się szczerości ?
7
anna 2016-04-01 12:24
Uważajcie kłamią w żywe oczy i kasy nie oddają!!!
8
bighhhh 2016-04-03 13:22
OJEJ O JEJKU NIONIONIO
1
DR 2016-04-26 14:48
Witam wszystkich forumowiczów, Szanowni Państwo, GO Work jest w gronie firm konkurujących z BLUE Education, Nova, czy AP Edukacja... Czy w związku z tym opinie publikowane na tym portalu można uznać za obiektywne? Wszędzie, w każdej organizacji popełniane są błędy, szczególnie w dużych organizacjach. Są okresy lepsze i gorsze. Naturalne jest jednak to, że skarżymy się publicznie kiedy jest nam źle, ale nie chwalimy kiedy jest dobrze. Ja zachęcam zawsze do osobistej weryfikacji u źródła. Pozdrawiam serdecznie, DR
2
ILA 2016-05-27 16:28
Pracuję w BLUE ponad rok. Ok, jak to w pracy - raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie nie narzekam. Wykonuję swoją pracę najlepiej jak potrafię, nabór do szkoły robię więc nikt się mnie nie czepia, a nawet i premie są :)
3
Jola 2016-11-07 12:57
Ja jestem zadowolona z tej szkoły.
Polecam
1
Arrek93 2016-11-07 13:00
Jestem na techniku turystyki wiejskiej i jest fajnie.
1
Kasia00009 2016-11-07 14:42
Polecam tą szkołę ! :) Osobiście w zeszłym roku ukończyłam w Blue w Krakowie Florystykę i jestem bardzo zadowolona. Obecnie dzięki kwalifikacja jakie uzyskałam w Blue pracuje w swoim zawodzie. Pozdrawiam
Tatiana 2016-11-08 10:08
To najlepsza szkoła w Warszawie!
gosc 2016-11-08 10:11
Byłem na Techniku informatyku a teraz zapisałem się na grafika komputerowego i dostałem 20% zniżki.
Jestem bardzo zadowolony z tej szkoły.
kasia21 2016-11-08 12:10
Ja uczę się w tej szkole i powiem wam, że jest naprawdę super! :)
Joanna 2016-11-08 16:08
Jestem słuchaczką na kierunku Technik Usług Kosmetycznych w Katowicach. Zajęcia prowadzone są profesjonalne oraz w przyjaznej atmosferze. Polecam.
2
Magdaaaaaaa 2016-11-08 17:24
Jestem słuchaczką Blue i jestem zadowolona. Wszystko jest jak na razie okej.
gosc2140345 2016-11-09 09:34
Polecam tą szkołę, ucze się w niej na kierunku Technik Masazysta i jest super!
Ola 2016-11-09 10:07
Jestem zadowolona z tej szkoły. Uczę się na kierunku Technik Rachunkowości w Katowicach.
bakusia 2016-11-09 10:10
Jestem już drugi rok na kierunku Technik Informatyk i jestem bardzo zadowolona.
gość 2016-11-09 10:15
Zapisałem sie do szkoły na kierunek Technik rachunkowości i szczerze POLECAM! Nauczyciele kompetentni, Panie w sekretariacie pomocne i uprzejme, koledzy w porzadku.
gość 1 2016-11-10 10:00
Jestem bardzo zadowolona ze szkoły!
Kasia 2016-11-10 10:02
Chodzę do tej szkoły. Polecam. Miła atmosfera.
Fio Naa 2016-11-10 13:30
uczestniczyłam w krótkim kursie henny brwi w Krakowie i jestem bardzo zadowolona; polecam wszystkim którzy chcą szybko uzyskać certyfikat !
justyna 2016-11-12 10:10
Polecam kursy w tej szkole !!!
Jola 2016-11-12 10:54
Fajna szkoła :D
Kacper 2016-11-12 10:55
Ja tez jestem zadowolony.
Magda 2016-11-12 10:56
Zapisałam się dzisiaj i otrzymałam bon 50zł do H&M.
Naprawdę warto!
uczennica234567 2016-11-14 11:00
zapisałam się dziś i również dostałam bon 50 złotych! polecam szkołe! :D
Olaaaaaaaaa 2016-11-14 12:31
Zapisałam się na kurs Asystencko-sekretarski w Katowicach i nie żałuję!
2
Maja28X 2016-11-14 15:15
Jestem zadowolona ze szkoły, ukończyłam dwa kursy. Pozdrawiam.
Pola 2016-11-21 13:17
Kursy jak najbardziej są okej. Polecam.
Teraz podobno mają promocję, że za zapis do szkoły można otrzymać bon o wartości 50 zł.
1
prawda 2017-01-08 14:18
zgadzam się w pełni !!!
1
pracownik 2017-01-18 14:29
Pracuję w BLUE Education od grudnia 2015 roku i nie mam powodów do narzekań. Wiadomo, pracować trzeba, bo tylko w urzędach czy się stoi czy się leży wypłata się należy, ale atmosfera jest dobra, wynagrodzenia na czas, premie są naliczane i wypłacane rzetelnie.Jakoś tak mi przykro, że nieliczni niezadowoleni kreują tak niezasłużony zły wizerunek...
ja123321 2017-01-26 16:39
W którym oddziale pracujesz / pracołaś / łeś?
hmmm 2017-01-26 19:43
jeśli faktycznie tak jest, to jakoś dziwnie mało tu takich obowiązkowych pozytywnych wpisów...
Lila 2017-01-31 21:57
Te negatywy to prawda. Uważajcie na ich ogłoszenia i ogólnie na tę pseudoszkołę!!!!
1
nisiek 2017-02-06 16:10
A ja akurat chodzę do tej szkoły i wydaje mi się że całkiem nieźle prosperuje na przyszłość. Jestem na techniku bhp i muszę stwierdzić że nauczyciele są całkiem w porządku, wytłumaczą co potrzebga, zrozumieją człowieka.. Nie rozumiem tych złych opinii
2
kosmetyczka91 2017-02-07 13:31
Zrobiłam w szkole dwa kursy / stylizacji paznokci i przedłużanie rzęs / . Kursy jak najbardziej ok małe grupy. Cena porównywalna jak w innych placówkach ... szkołe poleciła mi koleżanka 4/5
2
Zostaw swoją opinię o BLUE Education - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BLUE Education