logo Helios Kino

Helios Kino

Sosnowiec

Opinie o Helios Kino

anonim 2009-02-03 17:32:30
lipa!!!!!!!!!!!!!1111
2
Mała 2010-01-05 12:32:52
Popieram w 100% też tam pracowałam i mam takie wspomnienia....
Ania 2010-01-21 16:32:02
Pracuje w tym kinie od ponad 2 lat....i uważam że jest super. Zawsze chętnie chodzę do pracy bo wiem że spotkam w niej przyjazne mi osoby. Nikt nikogo nie linczuje ani nie morduje. Osoba która wypisuje takie głupoty powinna sie podpisac.....przynajmniej mozna bylo by o niej cos napisac jaki byla pracownikiem. Kierownicy też nie są tacy okropni... i wcale sie nad nami nie znecaja........
1
Klara 2010-02-14 11:22:31
Widać po waszych nickach i godzinach wpisów że nastąpił atak pochwał obecnych pracowników :) Tak podlizujcie się :)
Jednym słowem nie polecam a pracowałam jak wół !!!!
anonim 2010-02-20 23:01:12
mnie to sie najbardziej podoba ten koleszka co tam pracuje. rewelacyjny jest. ���ukasz ma chyba na imie :D KOCHAM CIE LUKASZ !! :)
ktoś 2010-04-05 22:37:44
Witam, pracowałem tak kika lat temu i w 100% zgadzam sie z Twoją opinią, kierownictwo do bani. A z tego co wiem wciąż są Ci sami których wymieniłeś. Kino na wysokim poziomie a kadra .....daje wiele to życzenia. Mówię tu przede wszystkim o kierownikach
1
Złodziej z heliosa 2010-04-27 12:24:22
U nas było wszystko spoko dopóki nie zaczęli sprawdzać kamer i nie zwolnili 15 osób. Ale całokształt spoko
marysia 2010-11-03 10:13:04
czemu Lukasz takie wspanialy chlopak z sosnowieckiego heliosa juz tam nei pracuje ? ! przychodzilam na filmy tylko dla niego !!! DLACZEGO !! uwielbialem patrzec na Ciebie gdy lales mi pepsi.... LUKI WRACAJ !!!
anonim 2010-11-30 00:49:06
znalazłam na stronce kina ofertę pracy ale nie wiem czy jest ona aktualna bo nie ma żadnej daty podanej orientuje się ktoś z Was czy szukają kogoś na stanowisko obsługa kina/Cafe Nescafe?
I czy mogł by mi ktoś powiedzieć jakie jest wynagrodzenie jak patrzą na studentów dziennych i co mniej więcej trzeba robić na tych stanowiskach? Była bym bardzo wdzięczna ;P
4
just me 2010-12-09 22:11:36
na obecną chwilę jest 6 zł brutto przez pierwsze 3 miesiące potem 6,5brutto... praca spoko ale wiele się nie zarobi bo mały ruch, wysłać cv jak przyjęcia będą to zadzwonią ( ja tak zrobiłam), na studentów dziennych patrzą dobrze bo najbardziej potrzebują osób na weekendy
1
bezsensu 2010-12-27 15:34:55
A co WSB w DG to jakaś żenada? ja jestem po WSB a potem po AE i stwierdzam, że takiej wiedzy jak z WSB to nie wyniosłam z AE!gdybym jej nie skończyła to byłabym nikim!to zależy od człowieka kim jest a nie uczelni. Widać, że jeszcze jesteś młoda
Arafat 2012-02-04 23:11:50
Witam
Prosze o kontakt kogokolwiek kto pracował lub pracuje w kinie przy produkcji popcornu. Potrzebuje szybkiej pomocy dotyczącej produkcji popcornu karmelowego. Za pomoc przeleje pieniążki na piwo na podane konto. Pozdrawiam
kontakt@giro-gastro.pl
2
misia 2012-05-09 17:41:23
mineły 2 lata ceny posżły w górę zdecydowanie z stawka płacy czyli 6,5 zł brutto nadal taka sama, żenada
2
misia 2014-04-29 22:37:40
a dzis... w 2014 stawka nadal bez zmian
3
patrycha 2014-07-07 12:59:46
Ja właśnie próbuję zrezygnować z pracy,ale coś nie dają mi szansy.
Na początku wszystko ładnie,kierownicy mili,dopiero po jakimś czasie wyszło,że traktują cię jak totalne 0! Jedynym plusem jest chyba to,że można poznać super ludzi.Stawka jest śmieszna,5zł/h,a warunki jakie Ci stawiają nie są warte nawet tego grosza.
1
adam - student 2014-12-31 20:12:17
Dawno nikt w tym temacie nie napisał dlatego ja odnowie temat. chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w heliosie. Mam informacje na temat pracy w innych sieciach ale niestety o heliosie nic nie wiem. nie mam pojęcia jak tam praca wygląda. PRosiłby o aktualny opis pracy i stawek jakie są oferowane.
wózkowy 2015-03-11 20:47:50
co do stawek to chyba nie chcesz o nich słyszeć bo dość łatwo Cię one zniechęcą moim zdaniem . Co do samej pracy to też jest jej niestety mniej bo jak wiesz prym obecnie wiodą takie komercyjne kina jak cinema city czy też multikino. Ale dla kochających kino studentów to jednak ciągle nie najgorsza robota
Izatel 2015-03-27 19:41:46
Zdziwilibyście się mili państw, ale to nie zależy od spółki - w multikinie czy cinema city też nie zarabia się nie wiadomo ile. Jeżeli powiedzielibyście ile można dostać w helios to ja bym był w stanie powiedzieć czy i kto lepiej płaci bo w obu kinach sieciowych pracowałem. Jakie dają dodatki - darmowe bilety?
heniu 2015-04-10 16:27:16
MASAKRA! na rozmowie kwalifikacyjnej przedstawiono mi obowiązki - obsługa kas, baru, kawiarni plus do tego sprzątanie sal itp. stawka? zawrotne 6zł BRUTTO "z możliwością podwyżki". podziękowałem...
1
malwina 2015-05-04 20:11:34
Byłam na rozmowie w Tczewie. Bardzo miła pani dyrektor i dyrektor regionalny. Bardzo profesjonalnie podejście. Niestety nie dostałam tam pracy , ogromnie mi szkoda . . Ale wykonano telefon i poinformowano o przebiegu rekrutacji , co świadczy o dużym poziomie profesjonalizmu.
gosc 2015-05-13 13:36:31
Pracowalam w Heliosie 8 miesiecy za 6zl BRUTTO, dopiero przy koniecznosci pojscia do lekarza poinformowano mnie ze nie jestem w ogole ubezpieczona. A zarobki? Co 3 miesiace Kino moze ubiegac sie o podwyzki dla zleceniobiorcow-podwyzki te przyznawane sa mozna powiedziec ze uznaniowo, wybranym osobom. Ja doszlam do stawki 6,50zl BRUTTO. Grafik ustalany przez kierownika rowniez wedle uznania. Wynagrodzenie w zwiazku z tym jest bardzo zroznicowane: osoby studiujace wyplata ok 300-600zl, a 'uczace sie' czyli majace swistek np z Żaka-nawet 1200zl.
Andrzej 2015-05-24 21:26:56
Praca dobra przede wszystkim dla uczniów szkół średnich, którzy zawsze sobie coś tam dorobią i mogą sobie grafik elastycznie ułożyć. Dla studentów jest ok, pod warunkiem, że idziesz tam sobie dorobić, a nie zarobić na utrzymanie, bo to nierealne. Prawda jest taka, że w kinie jesteś praktycznie wszystkim, a pracujesz za żałosne pieniądze, bo jak inaczej 5zł/h nazwać? Utrzymać się za to gdzieś na studiach graniczy z cudem, chyba, że rodzice w znacznym stopniu pomagają.

Kino otwarte praktycznie 365 dni w roku, a poza kasą wszędzie stoisz. Na obsłudze klienta więcej sprzątasz jak obsługujesz, ale nie masz kontaktu z kasą co jest jakimś plusem. Z drugiej strony sprzątasz hol, toalety albo trafisz na grupę dzieciaków albo wyjątkowo niechlujnie spożywających popcorn klientów to szlag może cię trafić. Na kasie czy barze trzeba uważać na kasę, bo nawet małe manko przy tych zarobkach jest bardzo odczuwalne, a przy okazji posłuchasz sobie jeszcze od klientów, że repertuar nie taki, że popcorn czy bilety drogie, że 3D kiepskie, chociaż na nic nie masz wpływu.

Plusem są darmowe wejściówki, których jest 6 - w przypadku mojego kina, ale chcesz iść z dziewczyną czy chłopakiem to już masz tylko 3 wejścia. Generalnie może i się nie narobisz nie wiadomo jak bardzo, ale otrzymując wypłatę zastanawiasz się czy to aby nie zaliczka dopiero. Poza tym wszelkie manka to odjęcie z wypłaty, a nadwyżką z innego dnia sobie manka zamortyzujesz.
Jasiu 2015-07-31 21:31:42
Witam, w przyszłym tygodniu mam rozmowę o pracę w kinie Helios w Nowym Sączu. Czy ktoś wie może jak wygląda tam stawka godzinowa (czy różni się od tych w innej miejscowości?) Czy potrzebują tam studentów dziennych, czy też zaocznych? (Może ktoś tam pracuje). i Czy pracownikom przysługują jakieś bonusy (mam na myśli darmowe wejściówki)? Pozdrawiam.
1
Okradziony 2015-08-31 12:37:01
Praca za 5zł netto, kierownicy "ograbiający" pod postacią "manka", szczury nad kasetonami i wiele wiele innych.
Jasiek 2015-09-15 23:22:21
Eryk, dzięki za odpowiedz.
Jasiek 2015-09-27 22:41:28
tomik, dziekuje za odpowiedz, choc faktycznie - masz racje. mialem okazje na wlasnej skorze przekonac sie, jak pracuje sie w kinie helios. i oto moja krotka recenzja :)
po pierwsze plusy - mlody zespol [wszyscy z checia ci pomoga, wszystko wytlumacza itp., naprawde nie spotkalem czlowieka, ktory nie chcialby mi pomoc], praca jest latwa do ogarneicia [ja juz drugiego dnia dostalem swoja wlasna kase, wklad itp. normalnie obslugiwalem klientow itp. - wiiec naprawde szybko mozna sie wszystkiego nauczyc], kolejny plus - mlode kierownictwo [choc troche glupie mowienie na Pan/i osobom niewiele starszym od ciebie, ale ok jestem w stanie to zrozumiec], kolejny plus - darmowe bilety [u mnie jest to 6 wejsciowek na miesiac]. Teraz niestety minusy - PLACA !!! niestety jak dla mnie placa jest dyskfaliwikacja i dlatego dosc szybko z niej zrezygnowalem. Stawka piec zlotych za godzine jest naprawde zenujaco niska i ponizej jakiejkolwiek krytyki. Jesli komus sa naprawde pilnie potrzebne jakiekolwiek pieniadze, to ok, lub jesli ktos nie ma innych ofert, a chce miec wlasne kieszonkowe [przez siebie zarobione - spoko]. ja osobiscie wole isc od czasu do czasu do jakiejejs dorywczej pracy [np jako host, gdzie zarobie dwa razy tyle :)], nastepny minus - klienci, ktorzy maja pretensje o wszystko, doslownie O WSZYSTKO. Nastepny minus - praca do poznych godzin nocnych takze w niedziele, swieta, Sylwester etc. [kino zamkniete jest dwa razy w roku - Wigilia, Wielkanoc. Pozostale dni kino jest otwarte - oczywiscie na poczatku ida w te dni nowi pracownicy, co jest logiczne] i ostatni minus - manko/odpowiedzialnosc za okulary. to tyle. :) jakby ktos mial jakies pytania - prosze pytac, chetnie odpowiem. pozdrawiam.
Małgosia 2015-11-13 22:21:08
Praca fizycznie nie jest taka ciężka. Jednak psychicznie naprawdę wykańcza.
Nie jest to takie piękne i kolorowe jak przedstawiają w ogłoszeniu czy na rozmowie. Fakt, jest miła atmosfera, ale na pewno nie dzięki osobie, która tak chętnie to rozgłasza. Pracownicy trzymają się ze sobą, bo w pojedynkę człowiek nie da sobie rady.
Człowiek rzucany jest na głęboką wodę i zbiera baty za każdy błąd.
Fajne są dni, kiedy spokojnie można wykonywać swoje obowiązki, bo np. nie ma ludzi, albo kierownik ma lepszy dzień, bo wtedy praca idzie sprawnie. A nawet wtedy jest ktoś z kierownictwa kto znajdzie sobie dziurę w całym.
Nie jest prostym sprostać wymaganiom niektórych kierowników.
Pracuję w tym kinie już jakiś czas i podczas tego czasu już kilka osób odeszło. Są ludzie, którzy totalnie olewają sobie pracę, ale są tacy którym na tej pracy naprawdę zależy i taka bezsensowna krytyka powoduje tylko zniechęcenie.
Najgorszym co może być jest omijany przez wszystkich bar.
Nie ma tam picia, nie ma jedzenia. Pić można zawsze jak się pójdzie do socjalnego, tylko nie zawsze jest ku temu możliwość.
Często jest tak, że napić się można dopiero w 15 minutowej przerwie podczas całego dnia.
Tłum klientów i przychodzi kierownik teoretycznie do pomocy a w praktyce powoduje, że czujesz się beznadziejny, bo ta przy kliencie pyta co robisz, po co to robisz i opieprza cię czasami naprawdę za pierdoły. Zdarza się, że osądza Cię o nienabijanie na kasę i mówi: o widzę, że nie nabijasz na kasę. I czujesz się wtedy jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jeden błąd traktowany jest jak norma a jedna dobrze zrobiona rzecz jest chwilowa.
Kierownicy chodzą zmęczeni i wkurzeni ich wkurzenie przechodzi na pracowników.
Kierownicy nie są sami w sobie źli, stres, który dźwigają daje sporo o sobie znać.
Bardzo trudno jest, gdy człowiek stara się jak może, naprawdę u kresu sił, robi do późna do godziny 24 następnego dnia na 8 i nikt nie pyta jak się ma i czy jest zmęczony tylko opiernicza i pospiesza. Czasami naprawdę zbyt nerwowo.
Wiadomo, praca z ludźmi nie jest łatwa, ale ogólnie człowiek wraca do domu i nie chce do tego kina wracać.
Wszystko oszczędzać: karmel, napoje a nawet sos do natchosów.
Bar to najbardziej stresująca część kina to miejsce, które omijane jest jak ognia.
A sama Pani Dyrektor, może zamiary ma naprawdę dobre, ale Jej humoru i nieprzyjemne docinki, wyolbrzymianie i właśnie potrafi powiedzieć ( pomimo, że na 100% zadań 99% zrobionych jest wzorowo) że beznadziejnie wykonane czynności, bo jakaś pierdoła Jej się nie podoba.
Po zakończonej zmianie wpisujemy się na listę, którą ma podpisać Pani Dyrektor to krew człowieka zalewa, bo ta potrafi powiedzieć, że miała cholernie ciężki dzień i jest taka zmęczona i ma tyle na głowie. A Ty zwykły człowieczku z flakami na wierzchu czujesz się jak papierek po słomce - trzymać fason a potem won. Jeśli szukasz docenienia, jednostajności i odpowiedzialnego personelu dowodzącego - złe miejsce.
2
karmelkowy 2016-01-11 19:13:56
Coś okropnego. Kierownicy niby są w porządku, ale i tak dbają przede wszystkim o sobie a pracownik skazany na siebie. Dyrektor pełna hipokryzji i zakłamania.
Najgorsze moje miejsce pracy.
Rafał 2016-01-16 02:58:01
Pracuje tam od 3 miesięcy i muszę powiedzieć jedno. Omijajcie tą pracę z daleka, jeżeli już mocno chcecie pracować w kinie, polecam multikino.
W multikinie na start netto dostaje się około 6,5zł, w heliosie 5,13.
Po 3 miesiącach w multikinie spokojnie prawie każdy może dojść do 7,5zł. Nawet słyszałem, że wydają tam premię dla pracowników za osiągnięcia. Podwyżka w heliosie to mit i legenda, po pół roku pracy nie da się doprosić nawet o głupie 5,5netto, premię? a co to takiego?
Wejściówki w multikinie na seanse - na start 12 co miesiąc z osobą towarzyszącą + duuuuże zniżki na jedzenie z baru. W heliosie, po miesiącu pracy dostajesz 6 wejściówek, a po 3 miesiącach możesz zabrać ze sobą kogoś i to nie na wszystkie filmy! Zniżki na bar? Dobre sobie... zabronili nawet pracownikom kupować jedzenia w kawiarni bo obawiają się, że swój swemu większa porcje lodów nałoży a to już niewybaczalne bo oszczędności.
Kierownictwo patrzy z góry na pracowników jak by mieli zaraz piastować tron w anglii, potrafią tylko się przyczepiać o byle co i grozić zwolnieniami. W naszym kinie doszło do tego, że uznali iż za dużo się wydaje na pracowników (bo przecież 5zł/h to taki dobrobyt, że czuje się jak szejk w dubaju) i poszła redukcja etatów. Zamiast 2-3 pracowników na kasie i 2-3 na barze w tygodniu uruchomione są przez większość dnia kasobary z 2 pracownikami co generuje gigantyczne kolejki. Liczba pracowników obsługi również się zmniejszyła przez co roboty jest tyle, że koszula od potu przykleja się do pleców. Ale na szczęście są przecież kierownicy i pracownicy biura którzy przyjdą, wydrą ryja żeby pracować szybciej a potem wrócą do swoich ciężkich obowiązków jak siedzenie na facebooku, oglądanie filmów na komputerze lub przechadzanie się po kinie i szukania pretekstu do zaczepki. W przygotowaniach są nowe ozusowane umowy które ponoć przyniosą nam takie złote zyski jak 4,7zł netto na godzinę! Także polecam 10/10.
ona47493 2016-05-22 18:33:22
Hej. Mogłabyś mi powiedzieć jakie pytania Ci zadawali na rozmowie kwalifikacyjnej?
zagubiona 2016-09-20 22:22:30
A jak jest z tymi przerwami?? Są płatne czy odliczaja od pensji?? Chciałabym się zatrudnić i bardzo mnie to interesuje, a slyszlam coś ze są odlczane od pensji.
zagubiona 2016-09-20 22:23:00
A jak jest z tymi przerwami?? Są płatne czy odliczaja od pensji?? Chciałabym się zatrudnić i bardzo mnie to interesuje, a slyszlam coś ze są odlczane od pensji.
1
Am 2016-09-27 12:29:39
Ogólnie jestem zdania, że warto spróbować chociażby dla kasy
Zostaw swoją opinię o Helios Kino - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Helios Kino