brak logo

Galicja Sp z o.o

Brzeźnica

Opinie o Galicja Sp z o.o

2013-09-13 15:42:42
Z błędami to jest takeże jeżeli robisz zamówienia i pomylisz towar i klient dostanie co innego niż chciał zgłasza to do biura i jeżeli takich zgłoszeń będziesz miał dużo znaczy po wyżej 4 ( dostępna liczba błędów ) to za każdy błąd juz leci ci po premi a ile ci uwali to już sprawa kierownika zazwyczaj od 10zł do 20
poszukujący pracy 2013-09-14 19:58:26
jak jest z praca na stanowisku kierowcy w Galicji czy w Ravi ?? jest to tylko kierowca który rozwozi towar po sklepach, osobach prywatnych? czy przedstawiciel handlowy ktory sam musi szukać sobie klientów ??
2013-09-16 20:11:47
Dostając się na magazyn na Galicje najpierw idziesz na rozwózkę - rozwozisz asortyment na magazynie i nic więcej Cię nie obchodzi. Nie robisz zamówień i masz stałą stawkę (podstawe). Nie masz możliwości dorobienia nic więcej. Na zamówienia możesz dostać się tylko po propozycji kierownika/brygadzisty co z góry jest ustalone przez kierownika.

Co do kierowców - jeździsz i rozwozisz towar, nie pracujesz jak PH i przy okazji zbierasz zamówienia. Co dzień masz inną trasę, raz się wyrobisz do 15, raz do 22, albo i później.
anonim 2013-09-17 19:48:15
zet - 2013-09-03 12:44:09

To jak w końcu pracuje się w magazynie Galicji? Bo po waszej dyskusji mam mętlik w głowie. Kierownictwo jest ok? Za coś kary są jak wyżej było coś o błędach w zamówieniach, których podobno nie ma? O co chodzi?
Na magazyn przyjmuje wspomniany "Pan Kierownik" a nie Dyrektor,z błędami to prawda,powinni temu panu zakazać rozliczania wypłat bo rotacja ogromna,ludzie odchodzą bo mają go dość.
2013-09-18 08:34:36
Dość to mało powiedziane . W głowie ma chyba pustkę . Nikt go nie szanuje jak i on nie szanuje pracowników tyle co już na kradł kasy z wypłat za rzekome błędy to już przeliczyć się nie da 2 lata tam pracowałem i nie żałuję tylko osób których tam poznałem większość to zgrana paczka i było z czego pośmiać . Pozdrawiam
anonim 2013-09-23 16:18:23
a na jaką kategorie mają samochody, do ilu ton ??
1
anonim 2013-11-24 09:10:46
Prawda jest taka że kierownik magazynu Galicji na którego wszyscy narzekają nie ma nic do gadania. On tylko wykonuje polecenia 6 osób nad nim, które czasem mają odmienne zdanie w tym samym temacie. A na stan jaki macie na magazynie, system wypłat itd w dużej mierze zapracowaliście sobie sami. Po wprowadzeniu tzw. "nadgodzin" (akordu) zrobił się wyścig szczurów ku uciesze szefostwa gdzie rekordziści potrafili nieraz w 8 godzin pracy wyrobić prawie podwójną normę. I to była tylko kwestia czasu aż norma zostanie podniesiona a później płacz i zgrzytanie zębami. Wcześniej upierano się że więcej pozycji zrobić się nie da a tu nagle takie wyniki, "da się, da". Ktoś tam pisał że kierownik uwala z wypłaty, kiedyś to tak ale teraz do wszystkich błędów wgląd ma "ciocia" i to ona wszystkim kręci z Pania(usunięte przez administratora) . i Panem(usunięte przez administratora) . A i jeszcze do Pana (zapewne PH) który pisał o pomyleniu garnka z miska i ponoszeniu konsekwencji; a jeśli PH popełni błąd to gdzie są te konsekwencje ... błędu musi odkręcać magazyn lub fakturowanie ewentualnie dział handlowy a konsekwencji żadnych ani słowa dzięki za naprawienie błędu PH. To trzeba przyznać że praca na tym stanowisku w Galicji jest dobra, premie, nagrody, samochód służbowy itp itd. PH na Galicji traktowani są jak "święte krowy", no bo to oni odwalają najcięższą prace na tej firmie, zbierają zamówienia na towar który sam się sprzedaje, a nie raz to nawet na sklepie ich nie ma bo dostają zamówienia na pocztę i to nie raz im nawet ciężką przepisać na Palma.
2
Machniom 2013-11-25 20:20:19
A jakimi samochodami jeżdżą PH i jak są rozliczani z roboty i z kilometrów???
4
anonim 2014-02-17 10:05:04
Tak 10-20 zł za jeden bład nie dodałeś tego.Więc jeśli zrobisz 4 błędy tj. 80 zł.Jestem pracownikiem cos o tym wiem.
1
Elohelo 2014-03-15 12:16:34
Witam, teraz sa ogloszenia na magazyn galicjii, wie ktos moze czy tlatwo zalapac tam prace? Jakie sa platnosci i co trzeba robic? Pyta mlody po szkole szukajacy 1 pracy
Przemo 2014-03-17 17:28:03
Witam , właśnie też zauważyłem tą ofertę pracy na stanowisko MAGAZYNIERA i chciałbym się dowiedzieć ile godzin sie pracuje i jak z wynagrodzeniem ?
1
. 2014-07-21 18:34:14
Unikajcie Galicji i Ravi ,szefostwo nie kontroluje niczego,nie wiedzą jak jest tam na prawdę,Kierownicy z przypadku (ledwo pewnie po zawodówkach ) ,Brygadziści z przypadku ,a płaca 1100zł,resztę wyrównuje "Kierownik " premią...możesz zarobić 1500zł ale nie musisz.
1
.. 2014-07-22 21:57:55
To prawda,niestety
dżordż 2014-07-29 14:12:49
Galicja i Ravi się już skończyły,tylko kolesiostwo i umowy zlecenie.kierownik nawet nie ma odwagi powiedzieć czy przedłuży ci umowę,wszystko wysyła smsami,dziecinada.Szefostwo oderwane od rzeczywistości.nie polecam.
laguna 2014-08-27 21:00:56
Pani Marto w tym kraju takie odznaczenia i nagrody się po prostu kupuje,tu łapówa ,tam łapówa i się ma laur konsumenta na przykład.A traktują pracowników bo myślą że za bramą czeka na pracę każda ilość ,nic bardziej mylnego,a filozofia oparcia firmy na młodych,niewykwalifikowanych,przyjmowanych na umowę zlecenie ludziach odbije się im czkawką.a taka ciekawa była to firma.
Antonio 2014-09-10 19:11:10
Firma dobra jeśli chodzi o zatrudnienie,tylko szefostwo nie wie co wyprawiają brygadziści i kierownicy(jeśli takich prostaków bez szkół mozna tak nazwać)w poszczególnych oddziałach firmy.Gdyby to byli ludzie umiejacy zarządzać pracą i ludżmi byłoby ok.Szkoda,że szefa to nie bardzo interesuje.
1
Renia 2014-09-18 22:50:39
Oj widzę że to chyba opinia jakiegoś zwolnionego, nie dziwię się w takim układzie, że zwolniony. Firma wygląda na dość prężną i ma bardzo dobrą pozycję na rynku. Pozdrawiam.
jasio 2014-09-19 11:56:55
Witam to forum z tego co czytam powinno nazywac sie o nieudacznikach.pl albo pracujesz albo sie opierniczasz .Pozdrawiam
1
mysiopysio 2014-10-01 18:12:56
Oj uciekają ludzie z Galicji aż miło,niech sobie teraz pan kierownik z brygadzistami pracują,a pan "jasio" niech nie będzie taki cwaniak,zawsze można opowiedzieć Inspekcji Pracy jak to kierownik i brygadziści łamią prawo pracownicze,stosują mobbing itd . łamanie przepisów prawa pracowniczego w tej firmie to normalna rzecz ,dlatego że ci ludzie tego prawa nie znają więc nie przestrzegają.a to błąd.
Lolok 2014-12-01 15:02:32
do Łaknąsprawiedliwości - Kierownika magazynu i tak zwanych brygadzistów.
3
anonim 2015-02-01 15:42:41
A raczej kierowniczkę jeśli chodzi o Częstochowę,tak pustej baby nie ma chyba w zadnej firmie.Zmiana na wykształconego kierownika znającego się na pracy pewnie by pomogła,
miły 2015-02-21 18:39:46
Galicja to JEDNO BAGNO KIEROWNIK TO TUMAN KTÓRYM RZADZI BRYGADZISTA CYBORG ,KASA DLA ŻEBRAKA NIEPOLECAM OMIJAĆ TĄ FIRMĘ Z DALEKA
Stachu Weteran 2015-02-26 08:48:24
Czytam, czytam... i rozpacz bierze! Ludzie teraz wszędzie ciężko i kiepsko płacą, a znaleźć pracę, gdzie Cię ubezpieczą i dadzą warunki na piśmie to cud. Niestety z tego co wyczytałem z powyższych wpisów to wnioski takie:
- Ja pracownik -chcę umowa o pracę ze średnią krajową na czas nieokreślony bez obowiązku świadczenia tej pracy:/ Wiem, że pracodawcy traktują nas pracowników jak śmieci i robole (ok. 98%). Jednak z drugiej strony to co sobą prezentują pracownicy (ok. 70%) to obraz nędzy i rozpaczy. Szlak mnie trafia jak przychodzi taki i zamiast robić co do niego należy, to ja robię swoja normę i jeszcze jego, bo on w pracy to potrzebuje odpocząć, bo ma ciężko w życiu- komputer mu się zawiesił, piwa brakło (to w robocie musi nadrobić dawkę procentów) a jeszcze żona wymagająca). A brygadziści (wcale nie tacy niewykształceni i nie znający przepisów bo z wyższym wykształcenie co niektórzy są) i kierownik w w tej Galicji mają za przeproszeniem g...no do powiedzenia, chcą mieć pracę to muszą wyrobić normę, a jak nie to przecież ludzi niezastąpionych niema, co nie...Ukraincy tylko czekają żeby ich przyjąć. To by było tyle bo mi nerwy puszczają jak myślę o tej naszej rzeczywistości!
Steffi 2015-03-06 18:04:40
Ukraińcy ??? przecież ci ludzie z Galicji nie potrafią się z Polakiem porozumieć,wydaje im się że pozjadali wszystkie rozumy,a proszę mi wierzyć daleko im do takiego poziomu.
Kazekbronekipieronek 2015-03-16 16:14:57
W Galicji to tylko nerwy zszargasz ,Państwowa Inspekcja Pracy powinna tam posiedzieć parę miesięcy,brygadzista jeden ma wyższe ale co z tego jak plecak,gdyby nie plecy to by wyleciał na zbity pysk bo cham jakich mało ,oszust (bo zamówienia rozdziela według widzimisię ) , mobbing to jego drugie imię a jak mnie kto wkurzy to sypnę nazwiskami,moim zdanizdaniem jak się zatrudnia rodzinę to według preferencji bo jak wieś dostanie troche władzy to by orała człowiekiem ,to że człowiek ma liche studia i skończył je pewnie za swojskie wyroby wędliniarskie to nie znaczy że ma rządzić ludźmi ,ale szefowa udaje że nie widzi albo faktycznie nie dostrzega problemu.Ale w kamery to patrzą przez 8 godzin,to nie zgodne z kodeksem pracy.drugi brygadier podobnie a kierownik to jest mistrzostwo świata ,to trzeba zobaczyć.Z całkiem poważnej firmy która kojarzyła się z dobrą pracą zrobiła się taka miernota jak te graty z Chin.Omijajcie z daleka,szkoda czasu i nerwów.a do pana Stacha Weterana dodam tylko że na Galicji już nie ma normalnych umów od dwóch lat,tylko śmieciowe,kierownik twierdzi że szefowa zabroniła mu dawać umowy hahaha,kabaret.
Himan 2015-03-24 13:38:49
Niestety firma ta zatrzymała się w latach 90 zarówno z płacami jak i traktowaniem pracowników,nikt kto ma jakąkolwiek godność nie będzie tam pracował za 1200zł(reszta to premia pana kierownika - razem z jakieś 1550zł),nie polecam.
hugo boss 2015-03-26 19:30:17
tylko byście kombiowali jak się nie napracować przy okazji wynieść co się da kiedy luźniej się zrobi a 1550 bardzo dobra kasa. Kamery to był najlepszy pomysł kierownictwa. Popieram.

Pozdrawiam wszystkich przepracowanych ;)
4
Wladi 2015-04-04 16:56:53
Jak się nie ma pojęcia o robocie to się instaluje kamery i gapi się całe 8godz,a co można wynieść z Galicji ? ten szajs z Chin ?Zgadza się że zawsze znajdzie się ktoś kogo zaswędzą łapy,szkoda tylko że takie osoby mimo monitoringu wciąż tam pracują.Ale jak brygadziści i kierownik to tępe łosie to nawet z mikroskopem niczego nie zobaczą.A skoro Hugo Boss twierdzisz że 1550zł to dobra kasa to pewnie jesteś tołdi norek.
Siłka 2015-04-07 20:06:17
1550 to bardzo dobre zarobki jak się wam nie podoba możecie odejśc na wasze miejsce czeka po kilka osób, proszę nie obrażać Pana Kierownika bo możecie zostać pociągnięci do odpowiedzialności chyba nie wydaje się wam, że internet jest anonimowy mamy najlepszych informatyków wiecie co to jest "ip" ?
Gammera 2015-04-07 20:52:50
Siłka weź ty się trzepnij w łeb i to najlepiej tak solidnie,wiemy co to jest IT a wiesz co to jest Anonymous ? Po pierwsze 1550 zł za taka robotę jak w Galicji ( mam na myśli pracę w stresie z osobami o niskim IQ i wydumanym ego,oczywiście mam na mysli kadrę)to wręcz jałmużna a ludzi nie macie za bramą setek,młodzi mają was gdzieś a starszych,dobrych i doświadczonych sam kiero z bryga wywalił,a więc nie cwaniakuj bo za chwilę możesz sam zasuwać .
1
robię swoje i nie narzekam 2015-04-08 16:50:18
Prawda jest taka, że ci "doświadczeni" chcieli by nie wiadomo co. Więcej kasy więcej kasy pewnie i 2000 byłoby za mało a wiadomo im starszy pracownik tym bardziej cwany i mniej wydajny. Daje tylko zły przykład nowym. Dzięki kamerom mniej się obijacie tylko przyczajka, pogaduchy, smartfony i byle zmeczyć 8 godzin albo fajki plaga na firmie. Młody przyjdzie za minimalną stawke z pocałowaniem ręki jeszcze się ucieszy że ma robote. Jak się nie podoba zwolnijcie się ale wy wolicie narzekać i dalej przychodzić.
2
siwucha 2015-04-08 18:40:36
Z całym szacunkiem,ale jeśli polityką firmy z bodaj,ponad dwudziestoletnim stażem,jest pozbywanie się starszych,doświadczonych pracowników ( na 2 lata przed emeryturą ,też był taki przypadek ),na rzecz młodych,bo młody będzie pracował za minimalną stawkę na umowie śmieciowej ,to coś z Wami nie tak,właśnie wpis "robię swoje i nie narzekam " wbił chyba przysłowiowy gwóźdź do trumny,myślę że właściciele powinni się zainteresować kadrą magazynu zanim zrobi to inspekcja pracy albo prokuratura.powodzenia życzę.
1
Stachu Weteran 2015-04-22 14:20:33
Zaś sobie zaglądnąłem tu - i co dalej to samo. Kurna! Co Wy chcecie od tej kadry z magazynu - przecież oni robią to co szefostwo karze. A szefostwo zadowolone jak nadzór jest. A to że są tacy co to do rączek się im towar klei to wiadomo wystarczy poszperać w necie a kupisz okazjonalnie dużo rzeczy, które na pewno nie są ze sklepu tylko wprost z magazynu, więc z tą prokuraturą to chyba o to chodzi:/ 1550 zł za 168 godzin miesięcznie porównajcie sobie z 1600 zł (jak dobry miesiąc) za 190 godzin pracy pod gołym niebem. Cieszcie się bo możecie wyjść na dymka (be ograniczeń żadnych z tego co wiem) i telefon mieć przy sobie. U mnie jest zakaz palenia na terenie firmy, a telefon jeśli nie służbowy to ma leżeć w szatni. Idę do roboty.
1
tania siła robocza 2015-04-22 16:35:08
1550 to jest ponury żart rzeczywistości serwowany na podkarpaciu. Fajnie założyć firmę na zadpiu i płacić gorszowe pensje. Niech ktoś przeliczy koszty jedzenia, prąd, gaz, woda, czynsz, internet, kablówka i jeszcze dzieci, szkoła, odzież, lekarstwa potem odniesie to sobie do tego co dostaje 10go. A to są tylko wydatki podstawowe. Też bym chciał podróżować po świecie, kupować fury i wpadać na parę godzin do firmy. Za 1550 można niewiele, więcej wyrzeczeń niż przyjemności. Czy to takie trudne płacić przyzwoitą kasę ludziom za dobrze wykonana pracę.
Ferdek i szalona 2015-09-07 17:34:52
Akurat w Galicji zyski są i to nie małe,na najmniejszej pierdółce firma ma około 150% - 200% przebicia bo towar z Chin , na towarze z Polski którego jest mało może i ma mniej,a zarobki zamiast iść w górę to idą tam w dół.Prawda jest taka że tam sie nie szanuje pracownika a mobbing i chamstwo ze strony kierownika i brygadzistów jest na porządku dziennym.Generalnie firma ma ciśnienie aby nie płacić więcej bo jak napisał " jan- " lepiej mieć taką pracę niż żadną ,ale zobaczymy co stanie się z Galicją jak ruszy Strefa Ekonomiczna w Pustkowie wsi,wtedy zaprosimy do pracy szefostwo bo większość pójdzie na strefę.Każdy kij ma dwa końce,za brak szacunku do pracownika Galicji nie polecamy.
Kermit 2015-09-10 22:08:09
Minęły czasy, kiedy kierownicy i brygadziści byli myślący, samodzielni, szanowali chłopaków i nie paniczykowali jak to ma miejsce teraz. Szefostwo woli jednak takich co są ulegli i mniej rozgarnięci (lub jak kto woli bez doświadczenia i wykształcenia) bo rzucając im na tacę ochłapy można sobie urobić i trzymać za mordę.
zainteresowany 2015-09-16 16:47:37
Czy ktoś może opisać jak wygląda praca PH - zarobki, godziny pracy, rozliczanie pracy w terenie (LPDA czy GPS)

z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi
Były 2015-10-29 19:55:52
Co do warunków pracy: Fabia Kombi w gazie, tablet do robienia zamówień i tel. za 1 zł. Płacą za rzeczywisty obrót, zarobki handlowców między 2500-4500 na rękę w zależności od tego jaki obrót wygenerujesz. Samochód również do użytku prywatnego(bez GPS). W tej firmie liczy się tylko obrót dlatego jak realizujesz to co chcą masz spokój jak u Pana Boga za piecem. Firma nie stawia w żaden sposób na rozwój swoich pracowników więc jeżeli ktoś chce być bierny ale wierny to polecam. Ogólnie praca dla ludzi bez wygórowanych ambicji i niewiele wymagających od życia...
2
mysz biurowa 2015-11-03 18:40:36
Cytuję poprzednika: Prawie każdy z pracowników to ph.
Mirek mam do ciebie jedno słowo: ty Ch.
Kilka osób pracuje na ciebie zarabiając dużo mniej niż ty zimny łokciu.
Albi 2015-11-13 19:55:28
Siema gonzo 1900 to bardzo dużo a ile się spodziewałeś? 2900?? HA HA HA 1650 to dobra kasa jak na nasz region a co dopiero 1900.
po prostu 2015-11-15 20:21:59
słuchajcie a zwłaszcza ph , jak chcecie dobrze zarabiac nawet do 8 tys i wszystko ubezpieczome do walcie do chomik gdów , własnie ogłosili ze przyjmuja handlowców... oni nie maja ambicji ph cała polska ale południe tak jak jestes dobry to zyjesz jak nigdzie indziej .... po prostu kasa leci .... miód normalnie jak na zachodzie
ph 2015-12-14 23:15:45
rzeczywiscie w Chomiku płaca chyba najlepiej z hurtowni AGD ! kolezanka ph zaszła w ciaze i musiała isc na chorobowe to przez całe chorobowe brała 0k 7 tys a potem takie samo macierzynskie. kurde z chomiku nie ma nic pod stołem... jak oni to robia... ale robia .... jak jestes dobry to składaj tam papiery! warto!
realista 2015-12-27 19:30:25
czytam i się smieje .1500 to mało to idz do sklepu za1200 i miej odpowiedzialność finansowa.1500 dużo to chyba nie wiecie ze można zarobić dużo więcej jeśli się tylko chce i nie trzeba kraść jak to niektórzy opisują.chcesz zarobić weź się do roboty,a nie tylko narzekanie-pozdrawiam
1
sobek 2016-01-17 20:40:46
zarąbiście płacą a robota lajcik :)
ttt 2016-02-02 10:54:01
jednym słowem tragedia, piszecie że 1600 nie jest źle, ok ale nie ma możliwości zarobienia więcej, na każdym kroku kolesiostwo i traktowanie pracowników magazynowych jak pracowników drugiej kategorii, jedno jest pewne, przyszłości w tej niby firmie nie ma żadnej!
1
ttt 2016-02-02 11:00:17
hahahah to se zatrudniajcie swoich 'młodych' nie wiem czy wiesz ale pokolenie które teraz przychodzi do pracy zbyt robotne nie jest, z pocałowaniem ręki? tak ok przez pierwsze 2 miesiące, a jak sie roboty nauczy to już z zarobków zadowlony nie będzie
ps. nie wierze ze to napisal pracownik ktory pracuje za 1500 zl, pewnie juz ktos 'z gory' sie tym interesuje? dobrze ze juz nie pracuje w tym bagnie
phph 2016-02-05 13:05:27
Szukają na Śląsk PH. Warto ??
Jaka kasa na początek i jakie narzędzia dają.
Boob 2016-03-03 11:59:42
Ravi i Galicja nadal mają magazyn w Podgrodziu?
Ty 2016-03-03 20:59:15
Polecacie pracę jako magazynier bo podobno są przyjęcia?
Ef 2016-05-07 15:34:02
@ziomek to jest jedyna oferta pracy od nich teraz wymagane jest wykształcenie min. średnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku gotowość do pracy w systemie zmianowym w sumie to takie raczej standardowe wymagana jak na prace na takim stanowisku
Zostaw swoją opinię o Galicja Sp z o.o - Brzeźnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Galicja Sp z o.o