brak logo

Sklep RTV-AGD "AVANS" Żory

Żory

Opinie o Sklep RTV-AGD "AVANS" Żory

były 2013-09-25 16:38:09
Dokładnie. A jak się zwalniasz czy Cię zwalniają, to wypracowanej premii nie dostaniesz..przepada, znika? cuda się dzieję. Życzę powodzenia.
były 2013-09-27 19:43:29
inwentaryzacje masz w każdym miesiącu robią je pracownicy, nooo i zaczynają się składać i wypełniać luki. Więc co miesiąc są cyrki. Inwentura jest podczas godz pracy, więc oprócz normalnych obowiązków liczysz, liczysz i liczysz....
były 2013-09-27 19:45:31
a inwentura zewnętrzna jest co pare miesięcy i panuje przed nia ogólna panika. a złodziei niestety nie brakuje..
Klient 2013-09-30 13:03:23
Chciałem poczytac opinie o tv a wyskoczyła mi ta strona.
Czytam i już wiem czemu tak mnie obsłużono w tym sklepie
Łysy Garbaty Pan na telewizorach przez godzine nieudolnie przekonywał mnie czemu philips jest lepszy od samsunga .Pewnie mu za to dobrze zapłacili.
Wnioski ...kupie samsunga .....
Były 2013-09-30 13:48:52
Premia to nagroda więc nie muszą tłumaczyć za co zabierają.
Niewyrobiłeś normy brak premii ,niepowiedziałeś klientowi dzień dobry (jesteś zajęty wykładaniem towaru) brak premii,zamienisz dwa zdanie z kimś z działu brak premii.
Niewyrównany towar na połkach brak premii .I tak mozemy w kółko pisać .Premia to nagroda o tym musisz pamiętać pojawia się i znika
2013-10-01 16:29:27
Mam wrażenie, że osoba lub osoby, które wypowiadają tu swoje opinie to osoby, którym tak jak w powiedzeniu "czy się stoi czy się leży 3000 się należy". Kochani na ziemię, na ziemię. Jeżeli regularne opłacanie zus-u, wyliczanie podstawy do opodatkowania co do grosika, jasne choć może trochę wyśrubowane plany zadaniowe i zasady kogoś przerażają i tak bardzo się nie podobają -to informuję ,że można samemu otworzyć swoją działalność gospodarczą(są nawet dotacje z gminy) i samemu starać się aby dotrwać do 1-go.Zasady tu panujące nie odbiegają niczym od zasad panujących w KORPORACJACH. Kochani witamy w realu- nie podoba się to paszport w rękę i sio!
były handlowiec 2013-10-01 21:36:39
Niestety tak nie jest. Miałem bardzo dobre wyniki sprzedażowe i nie cechuje mnie powiedzenie czy się stoi czy się leży 2000 się należy. Nie zgodzę się również z opinią, że tak wygląda KORPORACJA. Naoglądałeś/naoglądałaś się za dużo filmów, a doświadczenia brak;/... Pracowałem w kilku miejscach i nigdzie nie spotkałem się z takim traktowaniem pracownika. Niezłe pranie mózgu ci zrobili jeśli sądzisz, że tak się pracuje w normalnym miejscu pracy i że nic po za tą pracą Cię nie czeka. Postraszyli Cię Zus-em, zagranicą i ślepo w to wierzysz... Przykra sprawa.
Rzeczywistość jest taka jaka jest... w ciągu roku zwolniono kilka osób, inne zwolniły się same. Pracownicy cały czas szukaja pracy i tylko czekają na okazję by stamtąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie powiesz mi ze jest inaczej, bo cały czas mam kontakt z innymi.

I jeszcze mnóstwo niezadowolonych klientów.

takie NEGATYWNE OPINIE nie biorą się bez przyczyny więc ty kochana/kochany zejdź na ziemię!
Zyo 2013-10-02 12:10:31
Pracownicy są przedstawicielami firmy, trudno pisać o pracodawcy, którego się nie widziało na oczy. Sklep w Żorach tworzą konkretni ludzie, więc nie dziw się, że to ich dotyczą opinie. To oni zarządzają sklepem i tworzą określoną atmosferę. Jeśli w inny sposób nie udało się zmienić postaw niektórych, to nie dziwi mnie fakt wydawania opinii na portalu. W końcu pozwoli to innym ocenić czy chcą pracować w takim miejscu i współpracować z takimi ludźmi.
1
Tajemniczy Klient 2013-10-02 16:18:50
Naprawdę panuje tam miła atmosfera, ledwo wejdziesz i juz cie atakują. Najchętniej weszliby ci do życi bez wazeliny. Słodzą i żenią kity, żeby ci coś wcisnąć na chama. Myślą, że ludzie są w ciemię bici i bedą zabierać ten chłam, którego nikt nie chce i kisi się tam miesiącami. A najlepsza jest kasjerka jedno oko na Maroko a drugie na Kaukaz. Normalnie małpi gaj.
klient 2013-10-03 10:49:53
O kurcze nieźle. Byłem tam z żoną kilka razy. faktycznie co chwile podchodzi jakiś pracownik i zaczepia, poleca określone sprzęty o ubezpieczeniach też słyszałem, można odczuć duże ciśnienie, niemiła nachalność. Teraz już rozumiem czemu tak tam jest.
pan 2013-10-03 13:36:15
Panie tajemniczy kliencie tu chyba chodzi o opinie o pracodawcy a nie chodzi o opis pracownika. Czyzby Pan był misterem i dał panu ktoś pozwolenie na obrażanie wyglądu innych ludzi, nie każdy ma urodę liczy sie jak wykonuje prace. Można sie przyczepić do pracy kasjerek, bo naprawde są nie miłe, do wciskania klienta kiczów, do tego że tu naprawde przydałaby się inspekcja pracy, ale taka uczciwa, co by sprawdziła te wszystkie doniesienia i zrobiła z tym porządek, aby ci uczciwi pracownicy się nie zwalniali a mogli pracować a ci nieuczciwi polecieli i to ze sprawami w sądzie, a jest tam kilka takich osób.
-- 2013-10-04 17:25:43
Nie jest źle teraz odkąd zmienił się kierownik 3500 podstawa plus premia
`` 2013-10-04 17:28:39
40% rabatu ale limitowany i gratisowe zastaw mcdonalds 1 raz w tygodniu,karnety na basen i siłownie .Paczki na święta i dofinansowanie na kolonie dla dzieci
słoma z butów 2013-10-04 19:12:05
Myślę, że jeśli ktoś gdzieś się źle czuje, to zawsze może pracę zmienić. Wylewanie pomyj ma zapewne tutaj wymiar terapeutyczny, jednak doradzam jednak wizytę u psychologa i rozmowę z nim. Na tzw. zachodzie zawody związane z zarządzaniem czy obsługą klienta są też bardzo stresujące. Jednak tam ludzie, gdy nie radzą sobie z problemami, to właśnie idą do psychologa a w bardziej skrajnych sytuacjach psychiatry. Sądząc po wpisach, wiele osób powinno się wybrać, do jednego lub drugiego, bo zwyczajnie sobie z tym wszystkim nie radzą. Pozdrowienia :)
2013-10-04 21:03:55
słoma z butów - 2013-10-04 19:12:05

Myślę, że jeśli ktoś gdzieś się źle czuje, to zawsze może pracę zmienić. Wylewanie pomyj ma zapewne tutaj wymiar terapeutyczny, jednak doradzam jednak wizytę u psychologa i rozmowę z nim. Na tzw. zachodzie zawody związane z zarządzaniem czy obsługą klienta są też bardzo stresujące. Jednak tam ludzie, gdy nie radzą sobie z problemami, to właśnie idą do psychologa a w bardziej skrajnych sytuacjach psychiatry. Sądząc po wpisach, wiele osób powinno się wybrać, do jednego lub drugiego, bo zwyczajnie sobie z tym wszystkim nie radzą. Pozdrowienia :)
poleć jakiegoś sprawdzonego
była koleżanka 2013-10-05 13:55:18
Patrząc z dystansu na to wszystko myślę, że jedni się nadają do tej pracy, inni nie i tyle. Najlepiej jak każdy sam oceni. Ja się realizuje w czymś innym i jest mi teraz dobrze. Avans to nie było moje przeznaczenie. A co do psychologa czy psychiatry to dobry pomysł. Idiotyzmem jest się nie leczyć gdy ma się problemy. Samą pracę wspominam źle, być może przez zarządzających, ale handlowcy byli w większości w porządku. Moja rada dla zainteresowanych, idźcie i sami sprawdźcie, okres próbny to dwa miesiące z hakiem. Pracownikom życzę dużych zarobków i niech ta praca sprawia Wam przyjemność;)
Aktualnie 2013-11-06 10:50:35
"Szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego"
1
Aktualnie 2013-12-02 20:39:07
Z każdym można się dogadać tylko trzeba też coś dawać a nie tylko brać i wymagać, a przede wszystkim być fair; w ogóle do pracy przychodzić pracować i robić to co się od Nas wymaga a nie udawać.
były pracownik 2013-12-09 12:44:33
Nie polecam. Niestety firma nie daje możliwości rozwoju. mimo zaangażowania pracownik nie jest doceniany. Częste kary finansowe, praktycznie za wszystko. Duża rotacja personelu. Większość czeka na okazję, lepszą pracę, i odchodzi. Do tego dziennie niezliczone ilości telefonów jak masz wolne (chcesz odpocząć, a tu co chwile ktoś dzwoni z jakąś sprawą) przymusowe zebrania, pozostawanie po godzinach itd. Pracownicy w większości ok, ale jest walka o klienta, co powoduje często bardzo niemiłe sytuacje.
mała 2013-12-10 16:42:27
tu nie ma powodu, zabierają i już i nawet ci tego nie tłumaczą. Zabierają z wypłat jeśli np. nie sprzedałeś polis na sprzęt, sprzedałes w innej cenie, bo w tym czasie zrobili sobie zmiane ceny i już jesteś w plecy, bo ceny trzeba by było sprawdzać co 5 min., to ustala kierownik czy ci się nalezy czy nie, a więc jeśli jesteś (usunięte przez administratora) to dostaniesz więcej a jesli nie to mniej. Rozumiesz?
On 2014-01-07 13:29:22
Wolą przyjąć kogoś z zewnątrz niż awansować osobę, która ma kilkuletnie doświadczenie i dużą wiedzę. Niestety praca bez perspektyw na przyszłość. Każdego dnia mogą Cię zwolnić. Nie daje poczucia pewności jutra, mimo wkładanego wysiłku. A przy każdej wypłacie znajdzie się powód, żeby ją obciąć.
pracownik 2014-01-08 11:57:02
Tak były duże paczki dla dzieci i bony sodexo firma idzie ku lepszemu !!
Łubu Dubu niech nam żyje prezes naszego klubu
były 2014-01-08 14:20:30
Hahaha paczki na święta. No proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie. Nie ma żadnego socjalu! Ani paczek ani premii ani dodatków, a jak chcesz ubezpieczyć członka rodziny, to jeszcze Ci pod górkę robią.
pracownik 2014-01-08 19:31:17
A skąd możesz wiedzieć "były" jak już nie robisz
1
były 2014-01-09 19:49:38
Żyjemy w małym mieście, kontakt pomiędzy ludźmi pozostaje. Pracownicy chwalą się jak jest super;)a raczej jak do d....
Poszukujący 2014-01-16 08:41:27
Jakiś czas temu składałem tam CV.Poprosiłem kogoś z kierownictwa ,Pani brunetka (zastępca kierownika- tak miała na identyfikatorze )wzięła od mnie dokumenty.Poszłem jeszcze rozejrzeć się po sklepie.Zauważyłem jak ta Pani pokazuje jakieś koleżance moje CV i się naśmiewają .Pierwszy raz spotkałem się z taką żenującą sytuacją. Bardzo to nieprofesjonalne.
jacko 2014-01-22 12:18:09
hahahaha ano typowe zachowanie szczególnie wśród pań na kasie. Też niestety niemiło mnie zaskoczyły przy ostatniej wizycie w sklepie. Brak profesjonalnej obsługi klienta.
WWW 2014-01-23 10:59:44
NOWY KIEROWNIK TO JAKAŚ POMYŁKA CHODZI CODZIENNIE KOGOŚ ZWALNIA .
ZASTRASZA ,WSZYSTKIE ZASŁUGI ZA OBROTY SOBIE PRZYPISUJE ZE NIBY GDYBY NIE ON TO BY NIE BYŁO TAKICH WYNIKÓW.
ALE NIECH SPOJRZY NA WYNIKI JAK GO NIE BYŁO ...TO MOŻE OCZY MU SIĘ OTWORZĄ .
(usunięte przez administratora)
do Marii 2014-01-28 08:12:06
Pozory mylą .
Kazik 2014-01-30 10:25:17
Znów jest ogłoszenie o pracy w Avans w Żorach i Jastrzębiu, szukają handlowców. Tak średnio co dwa trzy miesiące ukazują się ogłoszenia. Rotacja musi być duża, zastanawiałem się nad złożeniem aplikacji, ale po opiniach i częstotliwości poszukiwania pracowników widzę, że nie ma to sensu. Dziwi mnie też to, że po tak mocnych niektórych wypowiedziach nikt nie zareaguje na sytuacje, które mają miejsce. Ja w każdym razie nie wesprę polityki Firmy poprzez robienie zakupów w tym miejscu. Czasy wykorzystywania ludzi dawno się skończyły i dziwię się, że ktoś jeszcze pozwala sobie na to by obdzierać go z godności. W Biedronce parę lat temu przewrót zrobili, może pora na Avans...
abc 2014-01-31 08:11:24
Zasady w firmie jeszcze jakoś zrozumiem ,sprzedaż,itp .
Ciśnienie kierownika też,ale że kasjerki mają całą reszte pracowników za nic podkradają sprzedaż a jak się upomnisz o coś to drą pysk .
Jak sie zmieni kadra na kasach to ludzie bedą pracować nawet pod ciśnieniem kierownika a na razie UCIEKAMY
Ron 2014-02-03 09:52:22
Coś musi być rzeczywiście w tych kasjerkach. Za dużo pracowników, byłych i obecnych i niestety klientów ma negatywne opinie na temat ich zachowania.(usunięte przez administratora)
... 2014-02-03 21:24:44
byłem w sklepie kilka dni temu w związku z oddanym sprzętem do reklamacji,który od ponad miesiąca jest w naprawie. Obsługiwała mnie Pani w okularach, zachowanie aroganckie. Miałem wrażenie, że jestem nieproszonym gościem na tym sklepie.Zero jakiejkolwiek pomocy, zaangażowania w wyjaśnienie sytuacji a przecież jestem klientem, który jest zainteresowany swoim sprzętem na który wydał ciężko zarobione pieniądze. Kierownik też nie poważny, tłumaczył mi, że nic nie może, że to wina serwisu producenta. Brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej do klienta, co się dzieje ze sprzętem, kiedy wróci...nie polecam sklepu i na pewno już w niem nie zrobię zakupów. Może i jest taniej ale wolę miłą obsługę i pomoc nawet po sprzedaży!
phhii 2014-02-10 16:28:10
A może coś jest w tych handlowcach, którzy wiecznie wypowiadają się tutaj i wiecznie narzekają??hmm...
1
wojciech 2014-02-13 15:26:40
Ciężki przypadek ten sklep, pracownicy tam mają kapustę jak nic;/ a już miałem papiery do pracy składać na kase, bo na dział się raczej nie nadaję, ale na kase z tego co tu czytam mógłbym spokojnie isć.
Tak 2014-02-18 11:19:38
Kto mądry to wie że premii już nie bedzię więc dobrze że uciekłem za wczasu.
A wy co zostaliście..... dalej dawajcie się w ciuuula robić
wojciech 2014-02-18 18:00:48
Boguś może bym i złożył, ale kumpel co w jastrz robił mi odradził. Powiem Ci tak jak Firma jest dobra, to nie znajdziesz o niej nic w necie. A w każdej negatywnej opinii jest chociaż odrobina prawdy. Nasłuchałem się już co nie miara o tym sklepie, szkoda czasu;/
wojciech 2014-02-24 13:08:59
tyle, że tych niezadowolonych jest cała rzesza, to nie są pojedyncze opinie, a z resztą, kto chce to niech tam robi.
1
ciekawy 2014-02-27 17:13:18
kto ma az takie macki ze usuwa niewygodne wpisy o kiero hahaha
2
Nie polecam 2014-04-18 21:26:49
Zakupiliśmy w sklepie telewizor na raty .Pani na ratach powiedziała że można z kredytu zrezygnować i zwrócić do czternastu dni towar!!!!! .W domu poczytaliśmy umowę i na drugi dzień chcieliśmy zrezygnować z zakupu .Niestety okazało sie że nie możemy oddac telewizora .podobno nie ma takiej możliwościi nigdy nie było !!!!!Kosztowało mnie to mnóstwo nerwów.
Ostatecznie zrezygnowaliśmy z kredytu w siedzibie banku.
Sprawe zgłosiłem do siedziby firmy i do rzecznika praw konsumenckich.
Obsługa sprzedawców na sklepie bardzo miła ale na stanowisku ratalnych osoba kompletnie nie przeszkolona !!!! Opowiada bzdury !!!
2
Ona 2014-04-23 16:09:51
wszyscy tam opowiadają bzdury, chodzi tylko o to by wcisnąć towar i jak najwięcej kasy wycisnąć z klienta, a i jeszcze pięć rzeczy ci do tego dołożą, czyściki, wode do żelazka i koniecznie ubezpieczenie, tzw przedłuzona gwarancja!
Prawda 2014-04-25 07:15:21
Powiedzenie "szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego " w 100% się sprawdziło.
Nowemu świetnie wychodzi udawanie że wszystko wie ...Ale to już koniec ....może szukać roboty
majajka 2014-04-25 14:08:05
Czytam te wszystkie opinie i zastanawiam się, ludzie jak Wy tam pracujecie? gdzie jakiś szacunek do siebie? to przykre, że w XXI wieku ludźmi tak się pomiata;/
Opinia 2014-04-29 07:23:46
Trudno mieć szacunek do kierownika który jest dwulicowy .Pracowników ma za nic wymienia jak marionetki .Klientów serwisowych traktuje jak zło konieczne .
Przy takim zarządzającym to daleko nie zajdziemy .Ale wiesci niosa że zamierza uciec ufff oby
1
komin 2015-01-18 20:44:39
Hej, a w ogóle czesto przychodzi tu ktoś nowy do pracy, bo tak sie zastanawiam, czy aby nie ma w tym rtv-agd avans dużych rotacji. Wiadomo, że jak ludzie nie wytrzymują zbyt długo to warunki nie beda zbyt dobre. Może ktoś mi powiedzieć o co pytają na rozmowach rekrutacyjnych, o działanie sprzętów agd, czy coś takiego?
kiśka 2015-03-23 02:24:00
Powiem wam szczerze, że ostatnio uparłam się na jeden blender i sporo zwiedziłam sklepów rtv-agd w jego poszukiwaniu, i własnie stąd niestety wiem, że pracownicy nie zawsze bywają mili i przyjaźni i przede wszystkim chętni pomocy, ale w Avansie właśie trafiłam na ekstra obsługę i ogólnie jestem bardzo zadowolona, wiec z ciekawości ile to płacą za godzinę pracy w awansie dla sprzedawcy?
majak 2016-05-14 14:02:30
firma Chata Polska jeszcze poszukuje sprzedawcy do Wronek @bartosz. Zatrudniają na podstawie umowy o pracę i oferują atrakcyjne wynagrodzenie.Wymagania nie są zbyt wygórowane.podstawa to uczciwość rzetelność
Zostaw swoją opinię o Sklep RTV-AGD "AVANS" Żory - Żory
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sklep RTV-AGD "AVANS" Żory