brak logo

Firma usługowo-sprzątająca "ROKA"

Poznań

Opinie o Firma usługowo-sprzątająca "ROKA"

roka 2009-09-25 07:32
ta firma nie daj się pani w biurze nigdy nic nie wie a pan koordynator nigdy nie ma czasu na nic poprostu kompletny(usunięte przez moderatora)
1
Agi 2009-11-17 09:33
A mi się bardzo dobrze pracowało w firmie Roka. Pracowałam 2 lata. Koordynator zawsze miał czas dla mnie, a pani z biura przemiła. Zarobki małe ale czego można oczekiwać za sprzątanie.
iop 2010-05-12 11:50
chyba tu jedna opinia zaprzecza drugiej :)
peter 2011-03-26 10:49
Powiem tak pracowałem w ROCE ponad 2lata,w rejonie TP3,nie narzekałem,choć faktycznie w firmie wszyscy mili ale problemów nie potrafią rozwiązywać. Nademną był dobry kierownik ale zero pojęcia na temat radzenia sobie z zarząddzaniem.
Niekture rzeczy musiałem sam załatwiać i można powiedzieć że administratorzy do mnie się zwracali z problemami.
Powiem tak pracował bym dalej u nich ale pozbawili mnie samochodu służbowego i wymagali abym jeżdził własnym. Jako pracownik liniowy nie poszedłem na ten układ i odeszłem z firmy.
1
mateusz 2011-12-30 15:53
Pracowałem tam ponad rok . Jest to(usunięte przez moderatora) firma . Banda (usunięte przez moderatora)i i nic więcej . Jeśli ktoś nie musi iść tam do pracy to zalecam wybić sobie tą firmę z głowy . Ciągle nowe obowiązki a wypłatę jak b mogli to by całą zabrali .(usunięte przez moderatora) Wynagrodzenie to najniższa krajowa . Jak ędziecie potrzebowali zaświadczenia to będziecie musili
opominać sie przez ponad tydzień
2
henia 2013-01-28 16:57
firma straszna,pracowników traktują jak zwykłych roboli,bez żadnych praw.z zpchr ma tyle wspólnego co nic,jedynie w nazwie.nie polecam zatrudnienia w tej firmie-jak najdalej od niej!!!
1
z daleka!! 2013-03-16 11:53
Potwierdzam. Ja usłyszałam od jednego z przełożonych, że najlepiej, jakbyśmy myły.. samą wodą! Podłogi urzędów pocztowych, po których codziennie tysiące par butów się przewija!!
tar 2013-04-03 18:10
firma (usunięte przez moderatora)niech ja szlak trafi mam nadzieje ze nie beda wygrywac zadnych przetargow bo powinni zniknac z ewidencji istnienia firm
LilliSand 2013-04-07 11:41
W firmie pracuje dopiero od 3 miesięcy, ale od początku są problemy. Z regionalnym nie ma kontaktu, wszystko trzeba wysyłać pocztą na swój koszt, umowę przysłali mi z błędami, a na miejscu pracy zawsze brakuje środków i ja wysłuchuję od naczelników poczt pretensji: że za przeproszeniem "śmierdzi" mopem itp. Nadal nie mam ubrania roboczego, a kończy mi się już umowa. Bilety dojazdowe do punktu pocztowego czyli 4,40 zł dziennie muszę pokryć z własnej kieszeni, czyli po miesiącu jakieś 100 zł za dojazd do pracy w "plecy" i nie ma zwrotu w wypłacie.
1
kolejny 2013-04-11 14:51
Słowa kojarzące się z Roka: nierozwojowa, stresująca, wyczerpująca.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo niskie.
Atmosfera była przygnębiająca.
Ludzie tam pracujący byli w porządku.
Najbardziej podobało mi się w Roka: możliwość pracy na 1 etat z faktycznym przepracowanym czasem o prawie połowę krótszym.
Najbardziej nie podobało mi się w Roka: brak grafiku.
niunia 2013-04-30 13:50
witam pracowałam w tej firmie było super wypłaty wysyłane na czas,odkąd zmienił się dyrektor to poraszka.....ne polecam tej firmy,bo nie jest wypłacalna.........................
niunia 2013-04-30 14:02
witam jeszcze raz,firma nie wypłacalna,mało co dyrekcja zmieniła się,ciekawe jak oni by się czuli jakby nie dostali ani grosza.............................ludzie nie dajcie się zrobić w balona..................................(usunięte przez moderatora)
gosc 2013-07-19 06:19
pracowałam na Gabrieli Zapolskiej w Urzendzie do puki nie było pani(usunięte przez moderatora) koordynatorki to pracowało sie super a kiedy sie przyjeła pani (usunięte przez moderatora) koordynatorka to jest bardzo zle i sie zle pracuje zwalnia ludzi i dodaje wieksze rejony nie wydaje pracownikom wody a do pracy to przychodzi sobie n
t(usunięte przez moderatora)szkoda mi tylko tych pracowników i pana (usunięte przez moderatora)koordynatora i brygadzistek bo oni som naprawde ludzmi w porządku
Ja 2013-08-30 18:55
Niestety takie firmy to najniższa krajowa na cały etat. Tak wszędzie jest
Ona 2013-08-30 19:05
Wiecie co czzytałam wasze opinie ale nie zgadzam sie z opiniami wszystkimi pracowałam we Wrocławiu na urzędzie i przesadzacie nie jest złe środki są , a pani (usunięte przez moderatora) jest sporządzić i brygadzistki tez ,zauważyłam ze wpisy robią osoby które złe sprzątają chodzą na zwolnienia albo ciagle na chorobowe Poprostu pracować trzeba a ze mała pensja zgadza sie ale co ma do tego p (usunięte przez moderatora) lub. Brygadzistki . Wiecie co firma roka płaci na czas a jak jest w innych firmach to niektórzy nie dostają całej pensji tylko częściowe , nie narzekajcie i nie oczerniajcie bo to nieładnie ja już dawno nie pracuje być może teraz jest inaczej bo jakaś wiesia rządzi może sie pogorszylo
1
bunia 2014-01-08 14:29
Witam tak czytam te wasze opinie i w całości się zgadzam ja tez pracowałam w tej firmie na szczęście odeszłam (usunięte przez administratora)
dana 2014-01-16 21:24
Powiem Wam tak: Spróbujcie popracować w różnych firmach sprzątających i porównajcie wyniki. Gwarantuję,że ocena Wasza będzie bardziej obiektywna. Roka znajdzie się w czołówce. Piszę o tym, bo mam w tym temacie pewne doświadczenia.
zapracowana 33 2014-02-09 14:43
witam pracujących w tej firmie jak i byłych pracowników a ja wam powiem tak pracowałam różnych firmach roka nie jest taka zła kasa na czas a że niskie dochody no tak ale z drugiej strony lepsza nisza niż bezrobocie a reszta się bo od niedawna zaczełam tam prace okaże się w praniu dalsze współprace ,a środki jakość kiepska i bardzo małe ilość a kordynator super bardzo za pracownikami i pomocny i w pracy i po ludzka kobieta życzę wszystkim dobrych relacji z kordynatoremi i z firmom roka pozdrawiam i odezwę się jeszcze jak bede mogła napisać więcej .
Nowy 2014-12-17 11:51
to ja zaczne nowy watek po tym jak widze ze tutaj wszyscy zaczeli milczec a to juz prawie rok minal. mianowicie interesuja mnie zarobki jakie mozna dostac w tej firmie, mianowicie powiedzcie mi czego sie jeszcze oprocz tego moge spodziewać w roce ? warunki nie sa takie wazne ale wiadomo moga byc najwazniejsze .
jolanta50+ 2015-02-06 19:24
a wiecie może czy firma roka zatrudniając osoby nowe do siebie preferuje jakąś określoną grupę wiekową?mam ponad pięćdziesiąt lat i nie wiem czy w takim wielku mam jeszcze na zatrudnienie w takiej dużej korporacji. proszę was pilnie o odpowiedź.ogromnie będę wdzięczna za pomoc. ogólnie to dużo można zarobić u nich i czy dużo jest roboty?
ja 2015-02-14 05:56
Nie narzekajcie na zarobki, bo sprzątaczka na pełnym etacie pracuje faktycznie ok. 5 godz. dziennie a zarabia tyle samo ca np. księgowa w oddziale. Pracy jako tzw. pracownik umysłowy nie polecam. Ciągły stres za grosze, kompletny brak szacunku i totalne chamstwo ze strony dyrekcji w Piotrkowie. Wyzysk permanentny!!!
1
bernadeta 2015-03-02 17:59
1650 zł za sprzątanie to nie jest tak mało jest ok za 5 godzin dziennie super
xyz 2015-03-06 14:47
Może kiedyś było znośnie, teraz to kompletne dno.
1
2345 2016-06-19 07:01
Proszę napisać szczerze i uczciwie jak się pracuje w firmie roka.
bocian 2016-07-17 22:25
Pewnie, że zatrudnienie u nich odbyte wiąże się z odpowiednim zdobyciem fachu czy doświadczenia, ale jaka jest wypłata?
gora 2017-01-27 12:30
pracuje w ROKA odział Bełchatów na prace nie narzekam na moim posterunku na właściciela też chociaż do toalety daleko brak umywalki nie wiem ile mam urlopu nadgodziny przepadają,wody mineralnej to szef nam nie przywiózł nigdy co dzieje z kasą na ten cel kto kradnie pracownika a teraz karzą nam podpisywać aneksy do umowy o prace 10,50 na godzinę dlaczego nie 13 zl co znowu kombinują morze ktoś zorientowany odpowie na moje wątpliwości.Ubrania dają stare używane firma dziad.
3
Iwona 2017-02-05 11:14
Odradzam natomiast prace w firmie Logos z Warszawy. Pensja nie wyplacana na czas, wymogi kosmiczne co nie idzie w parze z wynagrodzeniem. Ludzie pracuja tam po pare lat z umowa z kwota 400zl na umowie. Az sie prosi o kontrole Skarbowa.
Lidia 2017-07-28 13:31
@Iwona, wszystko wskazuje na to, że pomyliłaś firmy , nie chodzi nam o firmę o której piszesz a Firma usługowo-sprzątająca ROKA. Czy wśród osób odwiedzających forum są jej pracownicy? Może ktoś z Was będzie w stanie się wypowiedzieć i potwierdzić wcześniejsze wpisy? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?
Roka!!!!! 2017-08-08 10:48
4 tygodnie czekam na zaświadczenie o zarobkach.
Kadrowe wogule nie mają umiejętności obsługi komputera zero jakiego kolwiek wiedzy na temat zarządzania!!!!! Mam nadzieję że dlugo się nie utrzymacie na rynku pracy bez mózgi !!!!!!
1
Zostaw swoją opinię o Firma usługowo-sprzątająca "ROKA" - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma usługowo-sprzątająca "ROKA"