brak logo

Royal Canin Sp. z.o.o

Niepołomice

Opinie o Royal Canin Sp. z.o.o

Joo 2013-06-19 23:01
anonim - 2013-04-05 09:34:05

Witam, chciałabym się dowiedzieć cośna temat rekrutacji i warunków na przedstawiciela ds. sprzedarzy. Zadzwonili do mnie z ofertą rozmowy. Jak wyglądają rozmowy, jakie są warunki podstawa i atmosfera. Bardzo proszę o info bo rozmowę mam już we wtorek. Pracowałem wcześniej jako przedstawiciel medyczny i nie wiem czy jest sens zmieniać branżę. Jak duże są tereny. Rekrutacja na teren łódzki.
podbijam...wie ktoś jak wyglądają faktyczne warunki pracy jako PH?
Z tą kaską 4500 netto to chyba nieprawda co? łódzkie
Polo 2013-10-04 21:44
Witam ile zarobi magazynier i czy praca jest trzy zmianowa
3
ona 2013-12-05 14:17
Cześć :) Udało się Tobie dostać tę pracę? Jak wyglądała rekrutacja i jaką (realną kwotę można zawołać na początku? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź, ponieważ niedługo mam etap w siedzibie firmy.

Pozdrawiam serdecznie.
5
Xyz 2014-06-10 09:38
Witam :)
Mogłabyś cokolwiek powiedzieć o II etapie? :)
2
PRACOWNIK ROYALA 2014-06-10 21:31
Nie polecam kwitnie tam praca na czarno przez pseudo pośredników. Zero szacunku do człowieka. Parę lat temu było ok teraz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez gwarantowanej płacy. Wszyscy na podwykonawstwach lub przez agencje. Nie polecam. BHP, Szkolenia to fikcja .Royal schodzi na psy i nie mowy tu o karmie. Zarobki do 2000 dla obsługi kierownictwo ma szanse na 4000 plus premie okresowe.
2
Abc 2014-06-18 23:41
Czy ktoś z osób ubiegających się o pracę PH na woj. lubuskie i zachodniopomorskie dostał już odpowiedź?
bady 2014-06-25 18:27
hej,
ja też aplikowałem, ale wydaje mi się że to ściema,bo rok temu tez szukali i z tego co wiem nie wzięli nikogo
3
abc 2014-07-01 21:46
ciekawa sprawa...
Mogli chociaż głowy nie zawracać wyjazdami do Wawy i Wrocławia, a później milczeć i nie poinformować nawet o wynikach rekrutacji.
1
Qguar 2014-10-21 13:18
Nie polecam tej firmy żadnemu studentowi. Na rozmowie o pracę mówią, że można robić nadgodziny kiedy tylko wam pasuje. Prawda jest taka, że są, ale tylko wtedy gdy oni tego potrzebuja. Praca polega na robieniu najtrudniejszych rzeczy za magazynierow paleciakiem, za 2 razy mniejsza kase
2
gościnna 2014-10-21 14:52
Przeszłam kilka etapów rozmów kwalifikacyjnych w tej firmie, jeszcze nie znam decyzji co do mojej osoby ale nie mam im nic do zarzucenia. Pani z firmy zewnętrznej, przeprowadzająca wstępne rozmowy - bardzo kompetentna i rzeczowa, zarówno jak Pan z firmy Royal Canin, który przeprowadzał ostatni etap rozmów. Pełna kultura i profesjonalizm. Nawet jeżeli nie dostanę tej pracy, mogę wszystkim polecić tą firmę.
5
Asia 2014-10-28 07:40
Gościnna, dostałaś już może odpowiedź?
gościnna 2014-11-04 14:57
Odpowiedź dostałam, niestety negatywną.. ale jak będzie kolejna oferta pracy to wyślę CV jeszcze raz ;) polecam, jako nieliczni w ogóle dali znać o ostatecznej decyzji co do wyniku rekrutacji.
4
praca 2 tyg 2015-06-23 19:52
zaczynam prace na 2 tyg jako kontroler jakosci zobaczymy jak bedzie 9zeta za godz moze jakos sie przelame dam rade na 2 tyg .
zainteresowana pracą 2015-07-31 11:58
hej, czy praca 2tyg się przedłużyła i czy nadal jest to 9 zł? no i oczywiście czy przez agencję czy bezpośrednio przez firmę? napisz proszę o wrażeniach i kilka słów o rekrutacji. z góry dziękuję i pozdrawiam
adecco safin 2 2015-10-31 07:44
1800 na reke praca na trzy zmiany przez pośrednika na 3/4 etatu i co 2 sobota niedziela po 12 godzin
4
Creative 2016-01-12 16:36
Witam. Jestem współpracownikiem Royal Canin i uważam, że firma ta poszukuje przede wszystkim ludzi którzy chcą się rozwijać a nie tylko odbębniać swoje i iść do domu na drugim miejscu stawia doświadczenie osoby aplikującej, oczywiście nie na wszystkich stanowiskach obowiązuje ta kolejność, ale na większości. Rozmowy kwalifikacyjne są organizowane pod kątem umiejętności i doświadczenia, ale też wyłapania jaką osobowość ma aplikant(pasje, zainteresowania itd.), bo to wiele może powiedzieć już na początku jak będzie pracować dana osoba. To że ktoś pracuje 2 lata przez agencję pokazuje tylko jego bierność i brak zaangażowania w pracy a nie muszę chyba uświadamiać że dzięki zaangażowaniu każdego z grupy, całości w efekcie lżej się pracuje. Jeśli chodzi o atmosferę to spokojnie mogę powiedzieć że każdy chciałby pracować wśród takich ludzi. Pozdrawiam
Creative 2016-01-14 12:49
Napisałem, że wiele może to powiedzieć o człowieku a nie że jest to jedyny wyznacznik, dlatego też na początek ludzie są zatrudniani przez agencję.
Creative 2016-01-14 12:51
...aaa i przez agencję najmniej można zarobić 2200 zależy od miesiąca.
suteq 2016-02-23 21:02
a można wiedziec na jakiej strefie pracujes czerwonej czy niebieskiej? i w której brygadzie?
philips 2016-07-26 14:06
O tej firmie Royal Canin to mogę powiedzieć jedno największy bajzel jaki widziałem. Do wszystkich kierowców czy przyjedziecie na załadunek przed czasem, o czasie czy po czasie pracownicy tej firmy i tak mają was głęboko w d..... i wasz czas pracy. To nie jest firma tu pracują ludzie którzy nadają się na bruk a nie do pracy. Siedzi sobie kobieta w biurze rejestracji i rozmawia prywatnie przez telefon bardzo niemiła osoba.
4
Kierowca. 2016-09-13 21:01
Ktoś kto układa plan załadunkowy w firmie Royal Canin to głupek nie mający bladego pojęcia o czasie pracy kierowcy. Jak można zaplanować aby kierowca czekał na parkingu 11 godzin w samochodzie gdzie temperatura na zewnątrz jest ok 30 st. Ciekawy jestem czy ten idiota spał kiedyś w samochodzie w takiej temperaturze. A kto odpowie jak u nich na parkingu człowiek umrze w kabinie?
3
Kierowca. 2016-09-13 21:02
Ktoś kto układa plan załadunkowy w firmie Royal Canin to głupek nie mający bladego pojęcia o czasie pracy kierowcy. Jak można zaplanować aby kierowca czekał na parkingu 11 godzin w samochodzie gdzie temperatura na zewnątrz jest ok 30 st. Ciekawy jestem czy ten idiota spał kiedyś w samochodzie w takiej temperaturze. A kto odpowie jak u nich na parkingu człowiek umrze w kabinie?
Pooolmna 2016-09-16 22:52
No nie wiem, generalnie jeśli chodzi o te co mówisz,plany w Royal Canin Sp. z.o.o to nie jest znów tak źle, ja wiem, że czasami można mieć wątpliwości co do logistyki pewnych firm, ale no nie można tego też brać zbyt powaznie, wiadomo przecież jak jest
1
Bell 2016-12-14 02:12
Pracują tu sami indywidualiści nikt nikomu nie pomaga, każdy myśli o swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca przez adecco to porażka na kontrakt czeka sie latami i to nie ściema, a jesteś traktowany jak podmiot który musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciężej i sprawniej od pracownika royal canin który robi tylko swoje i ma na Cb wyrypane. Szkoda gadać bo coś takiego jak współpraca i kooperacja między pracownicza tu nie istnieje a jeśli ktoś myśli ze kłamie to niech idzie zobaczyć do innych miejsc pracy. Co do bhp i higieny itp to widać ze tu powstaje żywność a nie byle jaka karma, budzi to respekt .
5
????? 2017-02-12 11:53
A jak wygląda praca na magazynie w Modlniczce?
Jaka atmosfera, jak wygląda praca itp?

rc 2017-02-13 19:30
Porażka ...
10
xxx 2017-02-14 11:21
temat dotyczy niepolomic
ramielcannin 2017-02-14 11:26
teraz będzie porazka , po podwyzszkach pracownik Adecco będzie zarabiać dalej od 2000-2500 (o ile ma uprawnienia udt) w zaleznosci od ilości 12h i dni pracy (nadmienię ze Adecco robi w ciula na godzinach dodatkowych) a kontraktorzy dwa razy tyle na tym samym stanowisku, nie dość tego jak ktoś wspomniał wcześniej ci co sa przez Adecco sa po prostu na smieciowych warunkach, mowia ze ma się to zmienić ale prawda jest taka, ze jest duza rotacja ludzi którym nie pasuje to nie rowne traktowanie
10
Everest 2017-03-17 10:30
Royal Canin to duża, wydawałoby się prężnie rozwijająca się firma. Co do jakości produków i wszelkich produktowych spraw nie mam zastrzeżeń, ale już do warunków pracy tak. Na stanowisku przedstawiciela zarobki w stosunku do konkurencyjnych firm bardzo słabe, jakiś tam socjal- jak się przyjżeć wydrukowi wypłaty w większości finansowany z własnej wypłaty np. Multisport dopłatą firmy ok.25 zł/mc reszta z wypłaty odciągana. Bardzo niejasne zasady wypłacania premii i innych dodatków. Nigdy nie można było być pewnym kwoty wypłaty, po drugie straszne opóźnienia w terminach wypłat. Sama kadra zarządzająca zupełnie nieprzygotowana do pełnionych stanowisk, stąd też brak spójnych decyzji, brak wsparcia merytorycznego. Jest się zostawionym samemu sobie i radź sobie Bracie jak umiesz. Tabelki, oferty, maile to praca po nocach, bo czas biurowy to fikcja. Ostatnie zmiany transówek zaproponowane przez firmę zewnętrzna dezorganizują system wypracowany wcześniej. Telefon, laptop powinien spać z Tobą w łóżku, nie daj Boże go wyłączyć np.w wolny dzień! Z dobrych stron...wiem już na co nigdy się nie zgodzę w kolejnej pracy przedstawiciela, nauczył mnie Royal że praca to tylko praca i trzeba umieć postawić granice i szukać przełożonych którzy szanują Ciebie i Twój czas wolny skoro w czasie pracy jesteś na 10000% zaangażowany. Także ja się zwalniam na dniach!
8
Max 2017-03-23 19:58
Everest szczerze, myślisz że w jakiejkolwiek tego typu dużej korpo praca wygląda inaczej ??

Pracowałem w dwóch dużych, międzynarodowych korporacjach. Jedna farmaceutyczna, druga spożywcza. W każdej z nich była praca w domu przed kompem, ciągłe estymacje, prezentacje itp. Odbieranie telefonu po godzinach to też norma w pracy przedstawiciela taki charakter pracy, to nie jest robota którą zostawiasz po 8h i wracasz do domu. To nie wina firmy a specyfika zawodu ;) Co do benefitów to normą jest że za multi się dopłaca, w mojej firmie 40zł i nie marudzę

Dla osoby którra pracowała już w kilku firmach jako przedstawiciel to twój wpis jest zwykłym marudzeniem
4
Agnieszka 2017-03-29 14:36
Zainteresowani pracą w Royal Canin Sp. z.o.o? Koniecznie zapoznajcie się z ofertami! https://royalcanin.pl/o-nas/kariera
pracownik 2017-04-15 15:26
zgadzam sie z toba szczegolnie z wyzyskiem korporacyjnym i pracą po znajomosci same pociotki pozdrawiam
6
zawiedziony karma Royal Canin 2017-04-15 15:50
Taka praca jaka karma pies i kot to mięsożercy a karmy royal głownie zboże i spulchniacze nie polecam zwierzeta swedzi drapia sie i łapia uczulenia zreszta mona cala prawde o ich karmach poczytac na www.barfny swiat kota i psa cala prawda o karmach RC nie polecam tych produktów dla swoich pupili
2
Kot 2017-04-21 07:06
Zawiedziony: poczytaj sobie o konsekwencjach za dużej ilości wapnia i fosforu w diecie zwierząt i jak trudno barfa pod tym względem zrownowazyc a później pisz pierdoly... niż mi się w kieszeni otwiera
1
Agnieszka 2017-05-04 12:34
Wiedzieliście, że Royal Canin Sp. z.o.o prowadzi również własnego bloga? Możecie go znaleźć na stronie internetowej firmy oraz pod poniższym linkiem:
https://royalcanin.pl/blog/
Lolek 2017-05-12 04:49
Napiszcie w nim jak sponsorowaliscie na Ukrainie szczucie psami niedzwiedzi na wystawie miejcie odwage a nie tylko robicie w nim dobre wrazenie o waszej firemce
rrr 2017-05-30 23:32
sa przez agencje na poczatku o czyli niektorzy pare lat bo nie ma wakatów
zainteresowany praca 2017-06-06 07:23
Hej. jak wyglada praca w biurze? widze ze jest oferta na stanowisko ksiegowego. czy jest ktos w stanie opisac w paru slowach prace w tym dziale?
zainteresowany 2017-06-06 22:02
Mogę Cię prosić o info odnośnie stanowiska PH:
-jaka podstawa netto
-czy premia jest realna? jeśli tak to w jakiej wysokości?
-ile wizyt dziennie?
-jakie auto? można korzystać, gps, obrandowane?
-skąd jeździ towar do klientów? od dystrybutorów czy z magazynu centralnego?
-jak duże jest ciśnienie?
-jak wygląda rozmową kwalifikacyjna? czy jest to rozmowa czy są jakieś testy? z ilu etapów się składa?
Everest 2017-06-28 23:39
zainteresowany

Rozumiem że umowa na zastępstwo na Warszawę?

- tajemnica zarobków
- tak. 25% podstawy brutto (duże uproszczenie)
- 8
- różnie, obecnie są 3 modele. Tak, Tak, nie.
- własna dystrybucja
- nie
- normalna rozmowa, bez testów.
Royal worker negativ 2017-07-24 13:31
Jeden wielki syf, takie zarabiste opinie były, a tu samo kolesiarstwo, 12ki to jakaś masakra wracasz do domu i nieraz myślisz ze dobrze ze przeżyłeś powrót. Większość ludzi tu myśli tylko o sobie, żadnej współpracy, kasa u adekowca to żenada jak na 3zm/4 brygady. Na umowę nie ma szans ale głupi człowiek sie łudził ze może jednak dostanie kontrakt i tak 2 lata przez adecco. Ludzie nie chcą tu przychodzić pracować a jak przyjdą to popracują do pierwszych 12h i sajonara albo zatrudniają dziadków 2 lata do emerytury byle miał uprawnienia udt
9
Sochacz 2017-08-03 11:12
Zapraszamy do Nas praca na 2 szczegóły na miejscu, Kokotów 812 lub telefonicznie 697-802-182
Szukam 2017-08-10 06:07
3800 netto i idę do Was uprawnienia udt na wszystkie wózki 10 lat doświadczenia na magazynie.
6
Qwerty 2017-08-28 17:21
Byłam na rozmowie w Niepołomicach, praca w biurze. Przez telefon było bardzo sympatycznie przy umawianiu spotkania, natomiast samo spotkanie kiepskie. Było z dwiema osobami, Pani prowadząca spotkanie dość krytycznie podchodziła do rozmówcy, w błahych sprawach pytała "A dlaczego tak? A dlaczego tam?" Aż się chciało odpowiedzieć... ;) druga osoba podeszła lekcewazaco (tak się rozsiadla na krześle że prawie spadła). Mega niesmak. Po skończeniu odpytywania, bez możliwości zadania pytań od razu zapytała o oczekiwane wynagrodzenie. Była bardzo zdziwiona tym że osoby z mojej poprzedniej firmy podchodzily dość ochoczo do wspólnych wyjść po pracy, przez co można było odnieść wrażenie że w CR ludzie za sobą nie przepadają i jest kiepska atmosfera. Nie wspomnę że nie było zwrotnej informacji telefonicznej, a na maila też nie raczyli odpowiedziec.
4
Everest 2017-08-29 13:15
Ktoś się podszył pod nick. Jeśli chodzi o zarobki to raczej niższa średnia zarobków na stanowisku przedstawiciela, tak jak ktoś napisał to jest chronione. Premie to faktycznie ok.25% ale dosyć zagmatwane jest ich wyliczanie. Ciśnienie duże, pracy dużo. Auta dotąd citroeny c4 picasso, od jakiegoś czasu wymieniane sukcesywnie na vw golfy plusy, z gps. Rozmowa bez testów.
Everest 2017-08-29 13:20
A ja pracując już w kilku dużych korporacjach z różnych branż spotkałem się z poszanowaniem ze strony przełożonych mojego czasu prywatnego, przynajmniej w pewnym zakresie, a tutaj człowiek nie ma prawa do czasu prywatnego. Zresztą, każdy ma prawo do własnej opinii, a moja jest bardzo negatywna. Uważam że to był stracony czas, niczego mnie nie nauczyli, niczego nie wnieśli a wręcz odwrotnie. Nie polecam, ale to każdego życie i kariera.
Agnieszka 2017-08-31 12:04
@Everest oczywiście, że każdy ma prawo do wypowiedzenia swojej opinii. Ogólnie Twoja opinia jest negatywa, ale jeżeli chodzi o samochody to chyba firma na nich nie oszczędzała? @Max ma rację, że praca przedstawiciela jest ciężka i często klienci dzwonią po godzinach pracy, ale chyba to nie jest wina pracodawcy, bo nie zależy to od niego. Co o tym sądzisz? Czy firma Royal Canin nadal nie zasługuje na polecenie według Ciebie?
krk 2017-09-02 10:57
A to chodzi o Niepołomice czy Modlniczkę?
Agnieszka 2017-09-18 09:55
Właśnie, ważne, żeby pisać i określać lokalizację zakładu Royal Canin Sp. z.o.o, bo wątek dotyczy miejscowości w Niepołomicach. Także ktoś może się wypowiedzieć na temat tego konkretnego zakładu?
Xxx 2017-09-18 17:33
Everest czasem firma wybierze po prostu nieodpowiedniego człowieka na dane stanowisko i dlatego MM skończyła swoją przygodę jako koordynator.... co do polecenia firmy nie zrobiłbym tego z innych powodów. Firma nie potrafi odnaleźć się w chwili obecnej na bardzo zmieniajacym sie rynku, brak narzędzi a targety bardzo duże.
Zostaw swoją opinię o Royal Canin Sp. z.o.o - Niepołomice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Royal Canin Sp. z.o.o