brak logo

IALP Sp. z o.o.

Łódź

Opinie o IALP Sp. z o.o.

anonim 2011-09-30 12:00:18
Firma ta wogóle nie powinna istnieć! Pani (usunięte przez administratora) jest osobą nie uczciwą,nie wypłacalną i oszukującą ludzi. Ja czekam na pieniądze za maj a dzięki Bogu jest już prawie październik. To nie tylko jedna osoba nie dostała wypłaty-jest nas dużo,dużo wiecej. gdy się do niej dzwoni na komórke to wogóle nie odbiera telefonu!!! w firmie też nigdy nie ma nikogo kto by raczył odebrać telefon!!! ZA CO MAMY ŻYĆ SKORO NAS NIE CHCE WYPŁACIĆ???!!!
sable 2011-11-06 10:28:46
jeśli to prawda to podaj swoje dane jeśli nie boisz się oskarżać kogoś - anonimowo to ja mogę powiedzieć,że mój były pracodawca nie wypłacił mi pieniędzy za okres 15 lat i nadal czekam ale mam nadzieję na wypłatę zaległości i podać jego dane co jest nieprawdą.
Wasza opinia to jedyna negatywna (fikcyjna?) na temat tej firmy w sieci i raczej to wygląda,że spieprzyłeś robotę razem z kolegami i dlatego nie wypłacili wam a,że macie tupet to bluzgacie tą firmą ! Ciekawe,że dotąd nikt nie opisał ich pod tym kątem tylko wy..

ps. Dla twojej wiadomości - ja nie mam powodów do podawania swych danych - nie oskarżam nikogo.
gall anonim 2011-11-06 14:41:42
To co napisał anonim jest prawdą. Od września ub. roku przez tą firmę przewinęło się już około 40 osób i powód odejścia jest zawsze jeden - brak wypłaty wynagrodzenia za pracę. Aktualnie ci co pracują czekają na pieniądze za lipiec, a większość tych co odeszli to do tej pory nie odzyskali swoich pieniędzy.
anonim 2011-11-07 20:16:23
FIRMA I.A.L.P BARDZIEJ PRZYPOMINA FIRMĘ TURYSTYCZNA NIŻ BUDOWLANĄ PONIEWAŻ DUŻA CZĘŚĆ PRACOWNIKÓW PO PRZYJEZDZIE DO PRACY DOWIADUJE SIĘ CAŁEJ PRAWDY O PŁATNOŚCIACH I PO KILKU DNIACH WRACAJA DO DOMU MAJĄC TYLKO SATYSFAKCJE BYCIA WE FRANCJI.
anonim 2011-11-15 18:42:12
no niestety ja też muszę sie zgodzić z moimi przedmówcami. Mnie też wisza kasę za kilka miesiecy wstecz. Nie warto zaczynać czegokolwiek z tą firmą. Jeżeli już tu trafileś, to znaczy ze prawodpodobnie już pracujesz w IALP i też nie masz wynagrodzenia. Zbieraj tyłek do polski spowrotem, bo tam nei ma przyszłosci.
Adam i Paweł 2011-11-16 19:04:59
Wróciliśmy w niedzielę z Francji dokładnie Marsylii.Mieszkaliśmy w Salon-de-Provence. Firma ta jest nie wypłacalna.Nie ma tam osoby kompetentnej na niczym się nie znają.Mowie o włascicielce .Nabiorą zleceń nie dotrzymują terminów więc kasy nie ma na wypłaty..Włascicielka powiedziała ze kto zjechał do domu nie zostanie mu wypłacone wynagrodzenie.Kto mieszka koło łodzi i chciałby się z nami skontaktowac piszcie na maila (usunięte przez administratora) bo my tego tak nie zostawimy
henio 47 2011-11-17 09:58:44
dokładnie taka sama jest firma lazo w której (usunięte przez administratora) do niedawna pracowała, ostrzegam innych przed pracą w tych firmach, obie są niewypłacalne
anonim 2012-01-03 13:03:24
Wiesz co ci powiem prymitywny człowieczku? a zarazem zapytam! Jesteś synusiem (usunięte przez administratora) naszej dobrodziejki? na to wychodzi że tak!!! bo nie znam nikogo kto by mówił dobrze o tej firmie a wiec skończ pisać te farmazony idioto!!! Chłopaki nie mają pieniędzy za 4 miesiące!!! i to jest dobra solidna firma???!!!!! zrozum to buraku!!!
Jan Więcek 2012-01-14 10:43:01
to co pisza ludzie o tej firmie to wszystko prawda. my nie mamy pieniedzy za lipiec,wrzesien pazdziernik. teraz p pogorzelska nie odbiera tel.(usunięte przez administratora), klamie i ciagle zwleka z wyplata pieniedzy. Sprawe ta w najblizszym czasie oddamy do sadu. p (usunięte przez administratora) nie zdaje sobie wogole sprawy ze ludzie nie maja za co zyc. kto sie chce przylaczyc niech zadzw (usunięte przez administratora)
Paweł 2012-02-11 22:05:32
To, co piszą koledzy na temat (usunięte przez administratora) jest prawdą. W ogóle "pani prezes" nie poczuwa się do odpowiedzialności. W tej chwili aby uniknąć wypłat należnych pieniędzy dla pracowników zarejestrowała spółkę pod nazwą Elipsa. T.j. obróciła wszystko w drugą stronę i dalej będzie oszukiwać ludzi, tylko nie zdaje sobie sprawy, że sama sobie szkodzi. Ja sprawę złożyłem już do sądu pracy, a jak trzeba będzie to jeszcze znajdzie się paragraf z powództwa cywilnego.
Nie wierzcie w nazwisko (usunięte przez administratora)a, pod jakąkolwiek firmą by się znajdowało.
pawel 2013-08-07 20:56:58
Spółka ialp została sprzedana fikcyjnej osobie, a sama właścicielka założyła nową spółkę, z którą są takie same problemy. Uważajcie, teraz nazywa się Elypsa. Tak samo oszukuje ludzi
anonimus 2013-11-21 16:35:20
Na miejscu zostało już tylko kilku pracowników. Stracili wiekszość podpisanych kontraktów. Teraz mieli ruszać z czymś nowym. Firma Elypsa podobnie jak IALP została sprzedana firmie która skupuje upadłe spółki. Ludzie którzy pracowali tam w roku 2011 i 2012 pozakładali sprawy w sądzie które wygrali, ale co z tego kiedy firma została sprzedana i nie ma skąd odzyskać pieniędzy.
Katarzyna 2015-01-20 14:22:13
no, a jak teraz wygląda sytuacja z wypłatami itp.? Gdzie moge znaleźć jakieś dodatkowe informacje o firmie w formie elektronicznej? Co się stało z pracownikami którzy zostali?
donek 2015-03-26 21:10:45
rozumiem , że mowa cały czas o IALPie z Ozorkowa prawda? co oznacza to , że są oni przez cały czas w organizacji ? bo taki komunikat już od dłuższego czasu wyświetla się na ich wszlekich profilach na różnych portalach na których już zostali zarejestrowani. To chyba nie jest tak młoda firma, żeby się dopiero organizować
Gibki 2016-05-19 22:22:25
Oczywiście, że są normalne rekrutacje jak kogoś szukają i chcą przyjąć. W tej chwili nikogo nie szukają @janek. Mimo to firmę polecam jako pracodawcę, bo jest możliwość rozwoju i awansu.
Zostaw swoją opinię o IALP Sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IALP Sp. z o.o.