logo FOTOKART

FOTOKART

Szczecin

Opinie o FOTOKART

garry 2014-07-15 15:10:52
Prowokacja? Chyba nie chodziło ci o moje pytanie. Ja szukam pracy w geodezji, Fotokart wydaje sie być dobra opcją, ale wolałem zapytac, czy aby na pewno.
Agata 2014-08-30 14:25:33
Dlaczego oni dają umowe o dzieło jak tam się pracuje pełen etat?
kazik 2014-09-26 08:38:26
Sprzęt-nowy, zarobki-dobre,przyjazna atmosfera wśród pracowników,firma godna polecenia.
1
Zodiac 2014-10-22 00:44:46
(usunięte przez administratora) Rotacja niesamowita, wszyscy uciekają z tej firmy.
1
Rafałł 2014-11-18 11:31:27
Klimat zdecydowanie lepszy niż w wielu firmach o podobnym profilu. Dla osób szukających stałego zatrudnienia, ambitnych,szukających nowych zawodowych wyzwań :-)
Rak 2014-11-18 18:19:06
Skąd takie informacje o tych ucieczkach?
To nie prawda. Jeden z działów robi kontrole na miejscu i umowy są podpisywane tylko na kontrakt i wówczas odchodzi kilka osób w jednym czasie.
www 2014-11-23 11:33:22
Ja też pracowałem od razu po studiach i teraz po kilku innych firmach jestem znow i moge stwierdzic ze to najlepsze rozwiazanie jakie jest u nas w kraju, ja teraz dochodze do siebie po kilku pracodawcach ktorzy obiecywali cuda a zawsze konczylo sie tak samo, nie przeszkadza mi zaden nadzor jak pracuje to wszystko jest ok z kasy tez jestem zadowolony moze dlatego ze wiem jak jest gdzies indziej
Tadek 2014-11-24 21:16:18
Młody, ambitny geodeta ma szanse na stałą umowę o pracę ale zarobki takie jak wszędzie czyli niskie ale jeśli jest wszystko ok i będzie brał na siebie obowiązki i odpowiedzialność to może liczyć na więcej no nie na tyle ile w Norwegii
Kay 2014-11-24 21:24:25
Jest taka możliwość - trzeba się umówić i porozmawiać, zależy od intensyfikacji prac.
Obecnie geodeci pracują miedzy innymi na budowach Terminala LNG w Świnoujściu, Fabryki VW we Wrześni, Elektrowni Turów, Spalarniach Śmieci w Szczecinie i Bydgoszczy, dodatkowo obsługiwane są budowy trzech galerii handlowych, przebudowy dwóch elektrociepłowni i kilka tematów związanych z infrastrukturą drogową i wojskową, oraz mniej mówiące budowy.
1
karate 2014-12-08 13:58:56
z tego co mi wiadomo cały czas mają otwartą rekrutację.
temat jakich mało 2014-12-21 22:33:13
Okradają ludzi na umowy o dzieło, tyle w temacie.
ujot 2014-12-23 22:54:08
Moim 4 koleżankom firma pod przykrywką kar zabrała całe zarobione pieniądze. Biorą młodych niedoświadczonych i naiwnych ludzi, podtykają im do podpisania umowy o dzieło żeby później straszyć i odgrażać się kodeksem cywilnym. Żenada jednym słowem.
ujot 2015-01-10 11:12:42
Tak byli naiwni, ale nie tylko one z tego co wiem. Tam masa osób została przekręcona na kasę. Ale tak to jest, naród głupi nie zna prawa nie potrafi się bronić. Idealni pracownicy, mają robotę zrobić a potem kopa się im zasadza na do widzenia. Szczytem przekrętu jest chyba kazanie ludziom przychodzić co dzień po 8h, na dwie zmiany przez cały miesiąc i podtykać im do podpisania umowę o dzieło, jak tu ma miejsce normalna umowa o pracę.
rekruter z innej firmy 2015-01-19 22:32:31
Ogólnie studenci geodezji i czasem geografii, zwykle mają zwyczaj zaczynać swoje pierwsze przygody z geodezją w tej firmie dorywczo, wiadomo bo studia dzienne, czas itd. Niestety kończy się to często gęsto dla nich po prostu źle. Potem idą do innych firm geodezyjnych [podobnych rozmiarem] i co się dzieje? Ano pierwsze pytanie jakie pada na niby rozmowie "kwalifikacyjnej" czy nie są przypadkiem zrażeni do pracy przez fotokart? Dla ,mnie osobiście to jest parodia jakaś.
m marr 2015-01-26 08:46:15
Z tego co tu czytam, wynika że oczerniacie te firmę. Sam tu pracuje i nie widzę jakiś niezgodności. Pieniądze są na czas, wszystkie rozliczenia z pracownikami zawsze sie zgadzają, w firmie jest super atmosfera szczegolnie w Świnoujściu.
Wogole to p[racy jest w brud, wystarczy chciec pracować i się uczyć bo jest na czym i przy kim.
Obsługiwane projekty są ciekawe.
ogolnie to firma Fotokart nie jest zła. jedynym minusem moze jest to ze przezucają ludzi z firmy matki po firmy córki, a i umowy są na rok.
geodeta ze stażem 2015-01-28 00:49:00
m marr, wszystkie firmy geodezyjne mają trudności finansowe. Raj się urwał coś koło roku 2008. Siedzę w branży ładnych parę lat więc widzę co się dzieje. Zbyt duża liczba studentów i absolwentów pogrążyła rynek płacowy. Wiele rąk do pracy = można płacić mało i wymagać dużo. Różne opinie słyszałem o fotokarcie, ale przeważnie negatywne tak więc coś w tym musi być.
fotokart to przekręt 2015-01-28 10:44:55
Atmosfera dobra szczególnie w świnoujściu? A co się stało z tym sprzętem co go ukradli i kazali pracownikowi za całość oddawać? Jeszcze rozesłano info po całej firmie żeby się dla niego składali po 100zł. Parodia, i wyłudzenie pieniędzy od człowieka. W takich sprawach kara spoczywa na na złodzieju a pracownik odpowiada max do 3 krotności swojego wynagrodzenia!
jjj 2015-01-29 14:30:25
Wynagrodzenie na czas, wspólpracownicy jak najbardziej na tak, atmosfera w pracy ok. Brak tylko jakiegokolwiek szacunku dla pracownika ze strony kierownictwa przez to tracą pracowników.
popytaj starszych o radę 2015-01-29 23:32:05
izoh, człowieku jak pracodawca lub raczej zleceniodawca nie oczekuje wymagań to myślisz że co dostaniesz? 5k na rękę? Zejdź na ziemię młodziaku.

Teraz w geodezji jest tak, że wygrywa się projekt i tak: kierownictwo ma umowy stałe a całą robotę odwalają murzyni [czyt. studenciaki] na umowie o dzieło. Wciskając im jednocześnie kit że mają niepowtarzalną szansę na zdobycie kwalifikacji, co i tak jest bzdurą bo wytycza się tym ludziom proste i bardzo powtarzalne czynności nie wymagające ani wiedzy geodezyjnej ani myślenia analitycznego. Tak jest w każdej firmie geodezyjnej w szczecinie. I żadna firma nie da umowy na stałe wszystkim bo nie wygra przetargu ze względu na nie wydolność finansową z tego faktu płynącą. Niestety rynek został zeszmacony umowami śmieciowymi. Macie co chcieliście. Kropka.
nick 2015-02-11 11:09:11
praca jak praca, gorsze kierownictwo uważające, że może swoimi niekończącymi się pomysłami przetrzymywać pracowników w zakładzie do godziny dwudziestej siódmej. Brak priorytetyzacji i histeria szefa, który wszedł w jej posiadanie po wygryzieniu starszego pokolenia to główne przeszkody. Pieniądze miałam na czas, ale pytanie o zapłatę za nadgodziny skończyło się wrzaskiem ze strony ww.
2
nick2 2015-02-12 11:29:48
Sugeruję powiadomić PIP, oni ich rozliczą co do złotówki i zmienić pracę bo nie warto się stresować dla marnych groszy. Chyba że ktoś woli być okradany z pieniędzy i przyszłej emerytury :D
2
nick3 2015-02-22 12:28:15
Griszczuk, no to chyba jesteś jakimś zamawiający bo pracownicy nie mają tam za dobrze. Jak ktoś wyżej napisał, za dużo jest studentów którzy są młodzi i głupi i zgodzą się na wszystko żeby tylko parę groszy zarobić. Niestety przełożyło się to na doświadczonych pracowników, którzy muszą dostosować się do minimów. Lepiej w cholerę wyjechać z tego kraju i mieć przynajmniej jakieś prawa pracownicze, za granicą szczególnie w Skandynawii to respektują.
1
nick3 double 2015-03-09 11:39:37
Żadna firma z tak dużą liczbą pracowników nie jest rozwojowa, tak jest z zasady wszędzie. Liczą się efekty i wyniki, co sprowadza się do ciągłego bata nad głową. Jak chcesz iść do przodu to tylko praca na własnych rachunek ;-)
Hola ola 2015-04-25 01:34:45
Ogłoszenie na stronie przez cały rok wisi - dlaczego? Pachnie tu rotacją pracowników....
2
GEOW 2015-08-19 11:22:16
Firma Fotokart nie zatrudnia pracowników na umowy o dzieło. Jedynym wyjątkiem są sporadyczne roboty sezonowe
GEOW 2015-08-19 11:22:22
Firma Fotokart nie zatrudnia pracowników na umowy o dzieło. Jedynym wyjątkiem są sporadyczne roboty sezonowe
temat jakich mało 2015-09-06 22:30:42
Umowa o dzieło nie oznacza większej pensji tylko mniejsze koszty dla tego co płaci - młodociani studenci pewnie się nabiorą na ten bajer.

Jak ktoś nie zbiera na emeryturę? Waszym obowiązkiem jest odprowadzać składki - bo takie jest prawo. Ludzie co robią na umowy o dzieło na stare lata będą kamienie jedli. ZUS jest jaki jest, jak padnie to będzie drugi ale kasa dla emerytów zawsze jest i bedzie. Jak ktoś nie będzie miał składek opłaconych to nie będzie miał emerytury w c a l e.

Przemek 2015-10-07 19:14:32
Ja osobiście nie mogłem narzekać , ponieważ miałem umowę o prace na czas nieokreślony , wszystko na papierze przelewane na konto do 10 każdego miesiąca i pracowałem tylko w Fotokart-cie. Dodatkowo jak się sumiennie i dobrze pracowało to kierownictwo w miarę możliwości też szło na rękę swoim pracownikom czy to z autem służbowym czy wolnym itp. Odszedłem tyko dlatego, że sytuacja mnie do tego zmusiła
Ps Wszystko jest kwestia dogadania nie miejcie pretensji do innych o to że na rozmowie rekrutacyjnej słabo wypadliście
Pozdrowienia dla Bydgoszczy :D
1
Dzidka 2015-10-07 20:15:06
Co za leszczu to pisał?
"Naprawdę nie potrzebnych rzeczy?:
-naprawa krzeseł, zakup urzadzeń biurowych, sprzet geodezyjny?"
Współczuję następnym pracodawcom, do których trafisz.
1
bob 2015-10-18 22:05:52
swietnie ze sa tu usuwane opinie o tej firmie..
1
dj wariat 2015-11-05 20:18:31
Opinie są usuwane szczególnie te bardziej "wylewne" wiec trzeba uważać co się pisze, bo Fotokart czuwa
1
biznes 2015-11-13 19:15:37
Nie polecam firmy, tam ma miejsce typowe zarządzanie polaczkowate czyli: brak innowacyjności, brak kreatywności a jedyne co potrafią to oszukiwać na kasie i składkach społecznych. To jest w mniemaniu tej firmy świetlany rozwój. Bardzo się dziwię że takie firmy istnieją jeszcze. Mamy XXI wiek a oni nadal wykonują pracę w stylu z poprzedniej epoki. Polecam wyjechać trochę na zachód i zobaczyć jak się pracuje. I nie mówię tu o zmywaku ale firmach zatrudniających solidnie wykształconych ludzi. Tam jest wszystko inaczej.
1
do "biznes" 2015-11-14 11:47:25
A ja polecam, pracuje od ponad sześciu lat i to nie była moja pierwsza praca po studiach i pracowałam też na zachodzie.
Zgadza się że na „zachodzie” jest inaczej a to z prostej przyczyny, inne są stawki w zleceniach inaczej funkcjonują zamówienia publiczne (najniższa i najwyższa cena jest odrzucana), co daje godne funkcjonowanie firmy i jej pracowników.
Firma jest bardzo innowacyjna, oprogramowaniem i sprzętem nie odbiega od żadnej zachodniej firmy nie mówiąc o krajowych. Po swojej osobie wiem że dobrych pracowników się docenia i umożliwia rozwój.
Rozumiem „biznes” że masz tak wielką wiedzę, kreatywność, innowacyjność i założysz swoją firmę która na rynku krajowym wyścignie z sukcesem Fotokart i inne firmy?
1
sssyk 2015-11-25 19:28:26
ponoć teraz sypią sie masowe zwolnienia w firmie czy to prawda?
jesli tak to pewnie te stosy CV-ek idą do smieci..
1
Victor 2015-11-27 13:02:03
Czarny piątek w fotce, wietrzenie pracowników rozpoczęte, ale jak się nie wygrywa kontraktów to tak bywa
plisss 2015-11-28 07:12:52
To co piszecie to bzdury, załóżcie swoje firmy a nie utrzymacie się na rynku nawet pół roku, nie oczerniajcie firm bezpodstawnie
plisss 2015-11-28 07:14:33
To co piszecie to bzdury, załóżcie swoje firmy a nie utrzymacie się na rynku nawet pół roku, nie oczerniajcie firm bezpodstawnie
1
ps 2015-12-03 07:43:11
Dokładnie, plisss dobrze piszesz.Idzcie do Gispro albo do Geomaru, tam bedziecie mieć dopiero zarządzanie niepolaczkowate i co najważniejsze nie będzie nowych krzesełek ani sprzętu. Żenujące są wasze wpisy "zygmunt" i inni.
1
elix 2015-12-08 07:27:58
Owszem sprzęt w fotokarcie jest bardzo dobry, może nie taki jak w Gispro i Geomarze, ale w tych firmach szanują pracownika i traktują jak człowieka.
Zdziś 2015-12-23 22:46:01
popieram, zwolniony wyżywa się w gowork, weś się za szukanie pracy lepiej, pracuje tu wiele lat, w budowlance ludzie są zatrudnaini na roboty potem zwalniani jak się robota skończy, w poprzedniej firmie też tak było, a tutaj wszyscy maja umowy, nie ma na lewo zatrudniania a na dodatek pensje co miesiąc na koncie, dużo można się nauczyć, a jak ktoś się stara to nagrody dostaje – w każdej pracy znajdą sie niezadowoleni ja tam nie narzekam
1
Były pracownik 2016-01-07 09:41:04
Zdziś z tymi nagrodami to przesadziłeś,nikt nie dostaje w tej firmie nagród nawet za dobrą pracę.Zgadza się że kontrakty się kończą i nie ma roboty to Ci dziękują,tak jest i nikt by nie miał pretensji, ale trzeba postawić sprawę jasno że nie ma roboty i szukajcie sobie coś nowego, a nie do końca słyszysz nie martw się, nie zwolnimy Cię, jeszcze firma nikogo nie zwolniła, wygramy kontrakty będzie praca i przed świętami bach wypowiedzenie,a powiedzcie kto znajdzie prace w tym okresie. To jest nie w porządku, a nie mówię już o tym że człowiek po zapewnieniach ze go nie zwolnią odmawia innej firmie pracy aby być lojalnym i bach wypowiedzenie.
To jest największa bolączka tej firmy Pan K. który obiecuje złote góry, nie wiem czy za przyzwoleniem Dyrektora czy nie ,jak nie to przez niego dużo osób nie będzie chciało pracować w tej firmie, a i tak ostateczna decyzja należy do Dyrektora. Panie K. trochę więcej powagi w tym wszystkim.Z reszta się zgadzam, sprzęt super, pieniążki na czas, umowy też są.
2
bob 2016-01-09 19:34:36
mi sie podobało, choc teraz zarabiam wiecej, i doceniaja moją prace. nie jest tak ze co miesiac musialem chodzic do K. i prosic o podwyzke ktora choc obiecana to i tak nie dostalem.moim zdaniem to fotokart jest tylko na pewien czasi nie warto zostawac tam bo firma jest rodzinna i stronnicza. glupio jest sluchac ze koledzy sa zwalniani po zapowiwedziach ze firma F ma cos na oku.
a kierownik kli mek nie ma jaj.
wolalem lupinke wloska. pozdrawiam
nick 2016-01-11 10:40:46
Hipo właśnie czytałeś a nie pracowałeś. Zatrudnij się w fotokarcie to zobaczysz jak jest. Wsród kierownictwa są bajkopisarze. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć jak najbardziej... ale potem...
ex-man 2016-02-02 19:17:54
Jakiego szkolenia pracowałem tam ładnych pare lat i swoje widziałem żadnego szkolenia nie przeżyłem. C geo nikt nie pokazał (oprócz liczenia tachimetrii), Geonetu to nawet na oczy nie widziałem - ponoć były jakieś licencje ale ile to nie wiem słyszałem ze jeden z geodetów uprawnionych miał co niwelacje liczył - chyba Rafał K, Microstation/ Inroads - wywalili na zbity pysk osobę która ogarniała jako jedna z nielicznych. Szkolenie ze sprzętu ciekawe kto kogo bo nie kojarzę, za to kojarzę wciskanie w teren instrumentu który nawet instrukcji w pudle nie posiadał, ale jechać w teren musiał. Pamiętam też geodetów z "doświadczeniem" którzy nie potrafili zrobić przeniesienia wysokości Leica i nawet nie wiedzieli że jest taka możliwość, nie potrafiących zrektyfikowac instrumentu w Leica-ch - tj przeklinać jak cymbał punkt po punkcie całej instrukcji. Szary pracownik nie miał żadnych szans na szkolenie chyba ze samoistne lub trafił na ogarnięta osobę , natomiast kierownicy to i owszem szkolenia energetyczne , obsługa dronów itp ciekawe tylko po co im to . Dodajmy do tego geodetow co niektórych, którzy poza wyjściem w teren nie są w stanie opracować sobie danych do wyniesienia lub opracować wyniki , o wpasowaniu projektu nie wspomnę bo oni sa terenowcami ....Ktos napisał ze jeden z kierowników nie ma jaj - największe kłamstwo jakie przeczytałem ostatnio, przecież ile to trzeba było mieć jaj żeby będąc pod wpływem uciekać przez okno w baraku podczas niezapowiedzianej kontroli bnp razem z kolegami z popijawy . Ktoś napisał że w firmie są podwójne standardy oceńcie sami skoro w firmie są karty stanowiskowe opisujące dokładnie jakie trzeba mieć niezbędne kwalifikacje żeby awansować w hierarchii, to czemu niektórzy sa wiecznymi pomiarowymi , ponieważ nie pokończyli szkół, a niektórzy nie mając uprawnień zostają kierownikiem grupy roboczej a za chwile awansują na kierownika pracowni - dobre co !!!. Skoro Firma jest kraina mlekiem i miodem płynącą to dlaczego jeden z pracowników ze Świnoujścia podał ich do Inspekcji pracy bo nie dostał pieniędzy za nadgodziny przepracowane na okresie próbnym - nie mam pojęcia czy chlopak coś wywalczył czy nie. To tyle co tak na szybkości mi się przypomniało , ale jest jeszcze tyle ciekawych historii ze Świnoujścia związanych z ...... np handlu różnego maści produktami . POWODZENIA wszystkim przed nowa falą zwolnień !!!!
5
Bartosz 2016-02-07 16:11:33
Pozwole sobie dorzucic swoje trzy grosze.

Co do opinii powyzej, wiele z nich jest mniej lub wiecej zblizona prawdzie, zarowno tych pozytywnych jak i negatywnych.
Jednakze niestety zawsze sa to tylko subiektywne i indywidualne opinie.


Pozwole sobie opisac moje doswiadczenie.
Spedzilem z Fotokartem chwile czasu, poznalem swietnych ludzi, z niektorymi nadal utrzymuje kontakt.
Jak dla mnie jednym z glownych problemow byly warunki mieszkaniowe w delegacji (troche za duzo osob i brakowalo pojedynczych pokoi, ale dalo sie wyzyc)
Na pewno nie moge zgodzic sie, z tym ze nie bylo mozliwosci rozwoju i nauki. Owszem, w czasie pracy nie zawsze byl na to czas bo mniej doswiadczony pracownik wykonuje mniej odpowiedzialne obowiazki, Panowie tak jest wszedzie!.
Przy wykazywaniu wlasnej inicjatywy zawsze mozna bylo to nadrobic. Nie spotkalem sie z sytuacja, zeby ktos nie udzielil mi odpowiedzi
na moje pytanie o ile byli sami w stanie mi pomoc. Powiem tyle, dla chcacego nic trudnego.

Widze, ze ludziom bardzo przeszkadzaly przekoloryzowane zapowiedzi Pana K. odnosnie przyszlych projektow, podwyzek itp.
Mysle, ze kazdy ma swoj wlasny rozum i wyrabia sobie na temat innych jakies tam opinie, tak jak wyrabiacie sobie opinie
na temat firmy... Jesli masz zdanie o kims, ze to co mowi nie jest wiarygodne, a pomimo to pozostawiasz swoj los w jego rekach, moge
tylko wspolczuc.

Co do kasy, zawsze na czas, umowa OK.

Fakt, o szkoleniach tez za duzo nie slyszalem, ale jaka firma w obecnych czasach organizuje szkolenia? Przynajmniej w oparciu o
moje doswiadczenie z taka sie nie spotkalem. Sorki, moj blad, URZEDY! Zreszta, youtube - tutorials i mozecie sie nauczyc wszystkiego.

Co do zdania, ze czlowiek bez uprawnien zostaje kierownikiem pracowni... heh, a co maja uprawnienia do rzeczywistej wiedzy? Widze, ze przemawia tutaj przez kogos zazdrosc. Osobiscie Pawel dla mnie byl odpowiednim gosciem na odpowiednim miejscu. Przy okazji pozdrawiam.

Prawda jest taka, ze cala geodezja w Polsce idzie na dno i ciezko jest teraz o dobra prace, zarowno 'u kogos' jak i 'u siebie'.
Moim zdaniem jezeli ktos ma tylko negatywne opinie na temat tej firmy to zdecydowanie wiekszy problem tkwi w jego osobie,
a takich person tez nie brakowalo :D Zawsze sa dwie strony medalu.

Zycze powodzenia w zyciu i karierze!
2
Przemek 2016-03-07 11:58:00
Cześć, widzę że dalej kubły z pomyjami są wylewane na firmę przez "anonimowych" bohaterów. Nie zamierzam się ponownie rozwodzić tu nad zaletami i wadami pracy w Fotokarcie mam tylko jedno pytanie do wszystkich malkontentów, a mianowicie skoro wam było tak niedobrze to czemu tam pracowaliście??. Macie pretensje że dostaliście wypowiedzenia? - normalna kolej rzeczy jak kontrakty się kończą i firma nic nowego nie wygrywa. Tak na dobra sprawę pretensje możecie mieć do siebie , jakoś cała ekipa która pracowała w Bydgoszczy widząc co się dzieje potrafiła za wczasu zmienić pracodawce i nie czekać na wypowiedzenia
1
kn 2016-05-09 15:29:35
Praca jest specyficzna. Chociaż to zależy jeszcze przy jakim projekcie. Ja pracowałam przy tym z ARiMR i dla mnie było spoko. Cały problem i negatywne opinie ludzi o tej firmie wynikają z tego, że oni biorą ludzi totalnie z ulicy, bez żadnej wiedzy i przygotowania. Z jednej strony fajnie, bo osoby takie jak ja, bez żadnego doświadczenia w geodezji, mogą się czegoś nauczyć i popracować przy ciekawym projekcie, ale z drugiej strony każdy podpisuje umowę, w której jest zapisane, że za własne błędy będzie musiał ponieść odpowiedzialność finansową. Wiadomo, że za jakąś pierdołę nie zabierają nikomu setek złotych, ale jeśli np. ktoś popełnił w terenie błąd, olał sprawę, nie zna się na mapie i zrobił zdjęcia nie tam, gdzie trzeba, to teraz ktoś musi tam za niego pojechać i zrobić te zdjęcia od nowa. Trochę bez sensu, gdyby osoba tego winna miała dostać za to jeszcze kasę. Tak samo z pracą biurową. Ja akurat temat ogarniałam i po skończonym dla wszystkich projekcie poprawiałam, razem z małą grupką osób, te wszystkie głupoty, które ludzie płodzili. Wielu osobom nie zależało na tym, żeby praca była wykonana dobrze, wiele liczyło na to, że przyjdzie, poklika coś na ślepo, nie douczy się i dostanie kasę za bezdurno. No nie, tak nie ma. Jak ktoś zrobił coś źle, to firma mu za to potrącała pieniądze, bo niby za co miał je dostać, skoro z własnego lenistwa zrobił coś źle? Zresztą i tak potrącano tylko do 20% z wypłaty, a niektórym należałoby się duuużo więcej, bo odstawiali tam takie głupoty, że ręce opadały nawet mi, gdzie wcześniej nie miałam kompletnie do czynienia ani z geodezją, ani z rolnictwem. I teraz ci ludzie, którym zabrano trochę kasy mają o tej firmie złe zdanie, ale raczej głównie ze swojej własnej winy, bo za swoje prywatne błędy obcięto im pensje.
Jedyny minus to to, że niestety nie ma tam praktycznie możliwości dostać umowy na stałe, bo firma potrzebuje ludzi jedynie na konkretne projekty i nigdy nie wiadomo, kiedy i ile będzie pracy. Ale jak komuś zależy tylko na pracy wakacyjnej albo jest studentem dziennym i nie ma czasu pracować na etat, to jest to fajne rozwiązanie. Grafik można sobie dopasować, jak się chce, przychodzić, kiedy nam pasuje i zarobić tyle, ile się rzeczywiście zrobi.
1
załamka 2016-09-22 12:59:57
Potwierdzam negatywne opinie pozostałych internautów. Firma KRZAK. Lewe umowy, często podpisywane już po wykonaniu pracy. Nie wypłacają wynagrodzeń w całości, zostawiają jakieś 10% sobie w celu zabezpieczenia. Przed czym? Robotę często chcę mieć wykonaną w na już teraz, natychmiast. Zwlekają z wynagrodzeniem wiele miesięcy. O zaległe marne kilkaset złotych wypraszałam się ponad rok. Na szczególnie negatywną opinię zasługuje kierownik Cielecki. Zero zdolności przywódczych. Nie ma również kwalifikacji geodezyjnych. Ponoć nawet studiów nie zaliczył uczciwie. Gbur jakich mało. Zero kultury osobistej. Często zwala robotę na innych, a sam zbiera pochwały. Szefostwo firmy niewiele lepsze. Wcale nie dziwię się szczecińskim studentom i pracownikom, że wola pracować za granicą gdzie traktowi są po ludzku.
załamka 2016-09-22 13:01:21
Potwierdzam negatywne opinie pozostałych internautów. Firma KRZAK. Lewe umowy, często podpisywane już po wykonaniu pracy. Nie wypłacają wynagrodzeń w całości, zostawiają jakieś 10% sobie w celu zabezpieczenia. Przed czym? Robotę często chcę mieć wykonaną w na już teraz, natychmiast. Zwlekają z wynagrodzeniem wiele miesięcy. O zaległe marne kilkaset złotych wypraszałam się ponad rok. Na szczególnie negatywną opinię zasługuje kierownik Cielecki. Zero zdolności przywódczych. Nie ma również kwalifikacji geodezyjnych. Ponoć nawet studiów nie zaliczył uczciwie. Gbur jakich mało. Zero kultury osobistej. Często zwala robotę na innych, a sam zbiera pochwały. Szefostwo firmy niewiele lepsze. Wcale nie dziwię się szczecińskim studentom i pracownikom, że wola pracować za granicą gdzie traktowi są po ludzku.
3
Za 2016-09-22 13:11:31
Ogólnie nie mogę potwierdzić tych opinii, ogólnie firma ma dobre umowy, nie wiem skąd masz takie informacje
3
Zostaw swoją opinię o FOTOKART - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FOTOKART