Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo RONAL POLSKA SP ZOO

Opinie o RONAL POLSKA SP ZOO

Pracowałeś w firmie RONAL POLSKA SP ZOO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-07 15:59:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Słowa kojarzące się z tą firmą to (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):STRESUJACA
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... SŁABA.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ...SWIRY .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?1500
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ...NIC .;
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ...WSZYSTKO UCINANIE PIENIEDZY ZA CO KOLWIEK .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-03-04 17:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuje tam już 3 lata i niemoge powiedziec nic zlego o Ronalu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-04-18 22:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sadystyczne normy
zdjecie uzytkownika
Przemo - 2010-11-17 19:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam byłem 30 minut,
zrezygnowany i ze współczuciem patrzyłem jak koleś ok. 50lat dźwiga felgę żeby wyrobić normę(z kroplami potu na czole).

To jest nieludzkie.
zdjecie uzytkownika
M - 2012-08-23 08:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z rozmow z ludzmi z Jelcza to tam jest raj na ziemi, zadnych problemow, zadnych podwyzek po prostu super....a i zwiazku zawodowego tez nie maja, bo tak jest super
zdjecie uzytkownika
olo - 2012-12-18 21:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Porażka. Podobno "majstrem" na odlewni jest prostak po podstawówce. Po 10 latach pracy na niczym się nie zna tylko udowadnia codziennie swoją indolencję . Zwykły żul co logicznie po polsku dwóch zdań nie potrafi złożyć . Idiota , kierujący taką grupą ludzi - mamy 21 wiek Co to jest?
zdjecie uzytkownika
M - 2013-02-19 09:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamiast lamentowac zorganizujcie sie w zwiazek zawodowy, prawnie chronieni, mozecie rozwiazywac wszystkie problemy w miejscu pracy, skoro i tak nie macie nic do stracenia to czemu nie sprobjecie zmienic czegos w pracy? pogadajcie ze soba i zacznijcie dzialac, na strefie sa chlopaki z Toyoty to wam pomoga i podpowiedza jak zorgaznizwoac zwiazek bezpiecznie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-19 15:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, szukam pracy, czy istnieje szansa, że znajdę ją w RONAL POLSKA? Interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, w jaki sposób wysyłaliście CV? Na maila, czy może osobiście? Jak wygląda atmosfera w pracy i kontakty z szefem? Z góry dzięki za info ;)
zdjecie uzytkownika
EBEŚ - 2013-07-21 15:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W RONALU NIE BYŁOBY ZLE GDYBY KRETYNI PO PODSTAWÓWCE NIE ZAJMOWALI STANOWISK KIEROWNICZYCH!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-22 11:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ebeś a jakie trzeba mieć wykształcenie aby zająć najniższe stanowisko w firmie RONAL POLSKA SP.z.o.o?
zdjecie uzytkownika
karuzo - 2013-07-25 00:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałem na odlewni 6 lat od 2001 do 2007roku zaczynałem pracę jako zwykły operator po jakims czasie byłem pomocnikiem,ustawiaczem i coś tam jeszcze w tamtym okresie nie zarabiałem wiele a pot leciał po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak cholera zły zawsze byłem że inne działy takie jak obróbka ,lakiernia czy pakowalnia mają lżejszą robotę a zarabiali znacznie więcej niż chłopaki na odlewni którym zresztą wielki szacun bo naprawde robią kawał dobrej i ciężkiej roboty a po dziś pracują tam moi znajomi i jestem pewien że pamietają starego Karuzo i myślę że jak bym wrucił do kraju co raczej tego nie zrobię (bo mi tu dobrze i łatwiej),to myslę że porozmawiał by z kierownictwem odlewni z (usunięte przez administratora) i mógł bym wrucić pozdrawiam cała ODLEWNIE
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 16:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto mi może powiedzieć jakie obecnie warunki panują w firmie RONAL POLSKA sp.z.o.o? czy można się rozwijać w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
zorientowany - 2013-08-24 23:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) />
no no pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jam - 2013-08-25 12:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POpieram

3majcie się

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-27 22:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
karuzo możesz napisać coś o tym jak wyglądały twoje zarobki w firmie RONAL POLSKA SP.Z.O.O? z wzrastały wraz ze stażem pracy?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-01 18:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki mogą wzrosnąć ale nie muszą wszystko zależy o kierownika ,czyli od jego humoru !!!!!
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2013-12-19 09:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy do tej podstawy którą proponują dochodzi czasem jakaś premia albo wchodzą w gre dodatki socjalne, jakieś paczki czy bony na święta ? jak tam wygląda czas pracy w jakie dni sie pracuje od pon do pt czy zdarza sie pracować w weekendy ? wyrabia sie nadgodziny ?? dzieki za kazde info zamierzam aplikowac do RONAL POLSKA :)
zdjecie uzytkownika
ggf - 2013-12-19 17:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariusz - 2013-12-19 09:45:44]:
Do podstawy będziesz miał premię produkcyjną do tego dodatek za godziny nocne ,nadgodziny ,oraz masz możliwość otrzymania premii od kierownika .A co do bonów otrzymujesz raz do roku w grudniu .Praca tak że w weekendy więcej info otrzrymasz na rozmowie z kierownikiem jak się załapiesz .
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-02-19 19:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Chciałbym spytać się czy aktualnie są jakieś przyjęcia w Ronalu i na jakie zarobki może liczyć nowa osoba ??
zdjecie uzytkownika
Nikly - 2014-06-17 23:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Prawda jest taka ze w żadnej fabryce w Jelczu, Oławie i okolicach nie zarobi się tyle co w Ronalu. Praca jest rzeczywiście ciężka ale jak ktoś ma jaja to na pewno da rade. Trzeba mieć trochę samozaparcia. Kierownictwo jak kierownictwo czepia się wszystkiego. Ogólnie nie ma co narzekać, nie żałuję że pracuje w Ronalu.
zdjecie uzytkownika
Woxal - 2014-09-11 09:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Nikly Skoro Ronal oferuje takie wspaniałe pieniądze to może chociaż uchylisz rąbka tajemnicy o jakich kwotach mówimy ? Bo nieco ponad najniższą krajową to oferuje też Biedronka (bez urazy).. Zastanawiam się na rozpoczęcie pracy w branży motoryzacyjnej chociaż boję się, że w Ronalu nie będzie możliwości awansu..
zdjecie uzytkownika
AAAA - 2014-09-14 13:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Woxal - 2014-09-11 09:34:38]:
Ja tak że pracuję w Ronalu i powiem Tobie tak awans ? na kierownika zapomnij trzymają się tam rękami i nogami na kierownika zmiany czy brygadzistę masz 1% szansy że zostaniesz .A co do zarobków zależy na jaki dział trafisz.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-10-16 17:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytałem, że od 1969 roku (właściwie to 45 lat doświadczenia w branży) produkty RONAL GROUP odznaczają się zaawansowaną technologią, innowacyjnym wzornictwem i bezkompromisową jakością. Firma produkuje obręcze ze stopu metali lekkich o najwyższej jakości, czyli najzwyczajniej w świecie felgi aluminiowe.
zdjecie uzytkownika
Nikly - 2014-12-08 16:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Woxal - 2014-09-11 09:34:38]:
Dokladnie. O awansie nie ma co marzyc. Kierownikami, brygadzistami sa typki ktorzy pracuja tam od powstania Ronala w Jelczu, kadra na wyzszych stanowiskach jest stala, nie ma tam praktycznie zadnej rotacji. No chyba ze masz kogos w siedzibie w Walbrzychu ;D To wtedy sie wkrecisz.
zdjecie uzytkownika
CRS_Ronal Polska - 2015-02-27 21:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co nt. polityki prorodzinnej w firmie ronal?
zdjecie uzytkownika
m - 2015-04-10 22:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozdrawiam majsta konfidenta z recznej
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-05-14 21:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2009-03-04 17:16:48]:
tam ludzie przez pośrednika nie powinni robic tylko przez zakład po co ten posrednik
zdjecie uzytkownika
kofin - 2015-06-17 06:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pośrednik jest po to, że oni dzięki temu nie muszą się zajmować sprawami pracowników, tylko ich zatrudniają tak jakby, bo w sumie nie jest tak bezpośrednio. No wszystkie sprawy pracownicze są zarządzane przez tą agencje, wypłaty itd. Więc firma nie musi się martwić o sprawy formalne, tylko pracownik traci.
zdjecie uzytkownika
slepy - 2015-07-15 18:49:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sa idioci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam np jak łukasz mazur z OR ze zmiany tomasza D. zobaczy koło to sie spuszcza na lince ha ha ha
zdjecie uzytkownika
malwinka - 2015-09-03 12:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kofin jak najbardziej się z tobą zgadzam, zatrudnianie przez pośrednika to bardzo dobre rozwiązanie i ma wiele plusów, oczywiście trzeba dojrzeć i dorosnąć żeby je zrozumieć i dostrzec. już więc wim że tutaj się robi przez agencję, ale ciekawe czy nha wszystkich stanowiskach. bo jakiś czas temu widziałam ofertę na referenta działu kadr i płac i ciekawe na jakich to zasadach
zdjecie uzytkownika
RRR - 2015-09-24 01:53:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ronal nie ma nic do zaoferowania oprócz całkiem niezłych zarobków. Pracowałem kilka lat na odlewnii i szczerze nigdy nie wróciłbym tam. To co się dzieje na tym dziale to jest jeden wielki cyrk, dyrektor tego działu zrobił sobie z niego jeden wielki folwark, majstrowie grają tak jak zagra kierownictwo, na porządku dziennym jest zabieranie pieniędzy. Zapierdziel niezły, w okresach letnich przy 40 'C na hali gdzie pot leci po d*pie strumieniem. A już całkowicie nie polecam Topialni na odlewnii, kierownikiem tam jest kompletny świr tzw LAJKONIK. Pozdrawiam TT
zdjecie uzytkownika
qaz4 - 2015-10-03 15:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@RRR ,,niezłe zarobki,, to chyba jest jednak duży plus firmy RONAL POLSKA SP ZOO, sam byłem kiedyś zainteresowany pracą u nich w firmie wtedy jak szukali akurat pracownika do zatrudnienia na stanowisko referenta działu kadr i płac..ale niestety nie zdążyłem aplikować wtedy do nich, może to zrobię jak wstawią jakieś nowe ogłoszenia..
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-10-30 07:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Malwinka to ja ci życzę powodzenia zap.......lać na lince albo zawieszaniu przez pośrednika 8 lub 12godz za 1600 a facet który robi z tobą na zmianie to samo tylko przez Ronal ma 3000 + dodatki np. na święta, przy najmniej do niedawna tak było i w co wątpię że coś się zmieniło(taka sytuacja trwa nieraz miesiącami a nawet latami że pracują ci sami ludzie obok siebie). Praca w postoje przedświąteczne lub np. takie święta jak 3 maj to przy sprzątaniu pracuje ok 80% ludzi od pośrednika a reszta wolne, bo ktoś musi pracować..., przy najmniej do niedawna tak było i wątpię że coś się zmieniło. Popracujesz może chociaż tydzień to wtedy dojrzejesz i dorośniesz jaka to wspaniała praca przez pośrednika(tylko pośrednik na tobie zarabia oraz Ronal bo nie interesują go sprawy kadrowe). Na pewno powiesz "ale ludzie tam pracują przez pośrednika", pracują bo nie maja pracy i wyjścia. Widocznie jesteś bardzo mało doświadczona lub reprezentujesz pośrednika:), więc nie udzielaj się.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-02 19:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak naparwde praca u nich jest może i ponad norme, ale na pewno nie jest to więcej niż 10 godzin @olo, bo zwróć uwagę na to co mówi kodeks pracy. Poza tym u nich ne jest otwarty sklep całą dobre, wiec czasem cięzko by było wyrobić swoją zmiane i pracowac ponad 8 godzin, przecież u nich chodzi się na dwie zmiany.
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-11-03 14:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Tomek. Raz w miesiącu sobota, niedziela 12 godz. od 6.00 do 18.00 i drugi weekend od 18.00 do 6.00. Co do kodeksu pracy to mieszczą się w godzinach bo raz w miesiącu 5 dni wolnego od pon do p-tku. Sklep otwarty jest od 9 do 15. Stołówka czyli miejsce gdzie możesz zjeść posiłek przygotowany przez siebie w domu czynna cała dobę. A co do zmian to dni robocze trzy zmiany po 8h, a sobota niedziela dwie po 12h. Widziałeś może Ronal sprzed bramy więc po co zabierasz głos.
zdjecie uzytkownika
Znajomir - 2015-11-20 18:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca wyłącznie po znajomości... CV w ogóle nie są rozpatrywane, lądują w koszu,
zdjecie uzytkownika
bez znajomosci - 2015-11-20 18:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prace w biurze tylko dla znajomych, znajomy wciąga znajomego, nie trać czasu szukaj sprawiedliwych firm, poza tym kierownicy nie przyjmą doświadczanego inżyniera bo są idiotami po podstawówce, co napisał kolega wyżej, w Ronal najważniejsza wartości są: ZNAJOMOSCI.
zdjecie uzytkownika
Mateuszek - 2015-12-07 19:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bez znajomości czy Ty nie przesadzasz tutaj trochę? Wiadomo, że światem rządzą się swoje jakieś tam reguły, ale też nie robiłbym z tego zarzutu. Niech mi ktoś powie w takim razie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna
zdjecie uzytkownika
rozmowa kw. - 2015-12-19 10:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mateuszek - 2015-12-07 19:30:05]:
Rozmowa wygląda mniej więcej tak: jak się pan nazywa?.. podajesz imię, nazwisko.. nie znamy pana... co najwyżej praca jako robol...
zdjecie uzytkownika
mor - 2015-12-19 23:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiesz @mateuszek troche mamy takie czasy ze znajomosci sa wazne, ale mysle ze jak ktos jest dobry to sam sobie poradzi. ja chcialam sie tez do nich dostac do dizalu kadr i prac, ale widze koncowka roku i nie oglaszaja nowych naborow
zdjecie uzytkownika
majot - 2016-03-02 20:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca może byc z polecenia, ja to ozumiem bo jednak każdy pracodawca chciałby miec dobrego i owocnego pracownika ktory się sprawdza i przynosi zyski nie straty.
zdjecie uzytkownika
Mateuszek - 2016-04-11 12:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca z polecenia nie jest jakaś szczególnie zła, wiadomo, że lepiej tworzyć dobrą atmosferę tak normalnie
zdjecie uzytkownika
maxy - 2016-05-15 20:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno wszystko, łącznie z zarobkami, zalezne jest od działu co @programista? ja to akurat myślę o inżynierii, ale wiadomo, jedna firma to jedna forma zarządzania, bez wskazania na konkretny dział :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie RONAL POLSKA SP ZOO!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RONAL POLSKA SP ZOO
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert