brak logo

Domex-Kuśnierek

Leszno

Opinie o Domex-Kuśnierek

Zal 2015-08-22 14:17:21
Wyzysk wyzysk wyzysk taka praca was czeka w domexie
Grzesiek 2015-09-21 13:18:58
Na dzień 21-09-2015 szukają przedstawicieli we wszystkich możliwych województwach.

Bardzo jest to wymowne.
Ciekawe czy szefowie zaglądają na to forum.
Jeśli tak to pozdrowienia z Łodzi - tak trzymać ;-)
jk 2015-10-11 20:52:11
weźcie się k.... do roboty!!!!!a jak wam tak źle w DOMEXIE to za 2tyg głosujcie na PIS!(jak wygrają to nie będzie trzeba pracować tylko dzieci robić :)u KUŚNIERKÓW wcale nie jest źle!jak masz ciśnienie na kasę to możesz dobrze zarobić( mówię o ph bo nim jestem) owszem mają dużo braków asortymentowych ale co rusz wprowadzają coś nowego. ogólnie rozwijają się jak pojebani co wyjdzie na korzyść każdemu pracownikowi. KUŚNIERKI TRZYMAM KCIUKI!!!(MIMO WASZEGO WYBRYKU NA OSTATNIM SPOTKANIU)
xxx 2015-10-14 16:44:46
Prawda jest taka ,jeśli ktoś chce pracować a nie ma lepszej pracy to będzie tam pracował no ale nigdy więcej bym tam nie wróciła. ..temat rzeka
Grzesiek 2015-10-18 21:10:02
Kolego, może Ty jesteś zadowolony. Niestety (dla Ciebie) Kuśnierki nie są zadowoleni z Ciebie. Ogłoszenia na PH ciągle aktualne.
Grzesiek 2015-11-25 17:04:26
Kuśnierki są regularni jak ta lala. Minęły 3 miesiące i znowu ogłoszenie dla PH na 16 województw. Czy może ktoś potrafi wytłumaczyć takie postępowanie?
Pozdr
Grzesiek 2015-12-05 10:58:11
Kolego, chyba nie czytałeś poprzednich komentarzy ...
rudy 2015-12-18 15:01:20
DOMEX co tu duzo gadac nie jest zle robić trzeba jak wszędzie!
Dyrektor Operacyjny nie moze znaleźć pracownika na produkcję,moze ktos jest chętny zapraszamy Pozdro dla wsz. PRACOWNIKÓW

Nowy 2015-12-23 00:10:33
Okazuje się, że realia są inne niż piszecie. Obniżyli podstawę zarobków PH. Soft do zamówień ten sam. Uciekam do Galicji .... Ravi też daje lepsze warunki.
J.Miodek 2016-01-05 20:59:18
Najpierw trochę język Polski podszkolić musisz niestety. Bo mogą nie chcieć z tobą nawet porozmawiać jak CV wyślesz w takiej formie jak swój post. Pozdrawiam.
uśmiechnięty 2016-01-12 21:12:52
"Szkoda, że nie szukają przedstawicieli" ?? hehe żartujesz. Za jakieś 1,5 miesiąca będą ogłoszenia. Jednak odradzam aplikowanie. Gorszego dramatu nie znajdziesz. Polecam lekturę poprzednich postów. Ta firemka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Pozdrawiam.
1
uśmiechnięty 2016-01-13 20:19:15
Już opisywałem swoje doświadczenie z domex'em. To co przeczytasz w poprzednich postach jest faktem. Tu nie ma co wymyślać historii. Fakt jest faktem i masz to wszystko opisane powyżej. To że masz samochód i podstawę to wg. mnie normalne na stanowisku PH. Jednak w domex'ie jest wiele niuansów, które sprawiaja, że praca tam to dramat. Przed złożeniem aplikacji proponuję lekturę wpisów pracowników tej firemki.
Pozdrawiam
Doktor 2016-02-11 23:00:43
Najwyraźniej gościu to sie nadajesz do łopaty bo na pH raczej nie a ogólnie mówiąc robota jest dość odpowiedzialna ,zapewne jesteś tym co dłubie w nosie siedząc przy stole i zastanawiając sie co z tym zrobić Heheh
2
:-) 2016-03-15 22:25:58
Kilka ostatnich 'twórczych' opinii dodanych jest w różne dni ale w tych samych godzinach...............-przypadek? - nie sądzę :-) Czyżby ktoś sam ze sobą rozmawiał......? :-)
Takitam 2016-03-24 15:14:28
Witam chciałbym się dowiedzieć opinii na temat pracy jako kierowca w firmie domex najlepiej ktoś kto pracował i miał spółke
Płakać się chce 2016-04-05 22:18:02
Horror.
Kuśnierki wykończą pracowników.

UCIEKAĆ
Uciekać 2016-04-05 22:39:12
Jak to "teraz się pojawiły oferty" ?? przecież regularnie co 3 m-ce są nowe. Rotacja straszna. Klienci podobno bardzo zadowoleni, że co chwila nowy handlowiec. Do tego ciągłe kary i obcinanie premii - NIE POLECAM
1
ściema 2016-04-14 12:15:39
Tron pisze "sam organizujesz swój czas pracy" - to nieprawda w przypadku Domexu. PH są kontrolowani na każdym kroku... o której rozpoczynają i kończą pracę, jak długo stoją w jednym punkcie.... mają trasówki z punktami, które muszą odwiedzić i zrobić zamówienie. GPS działa, kontrola non stop!!
przyszła mama 2016-04-14 12:49:24
"Płakać się chce" - oj nie jednego i nie jedną już wykończyli, kilka osób w ostatnim czasie odeszło, a kilka szykuje się do odejścia. Jednak Kuśnierków to niczego nie uczy, pracowników mają za nic. Aroganci. Słabi psychicznie płaczą i pracują, chociaż ich wydajność spada, a silni odchodzą. Polityki rodzinnej też nie prowadzą, bo jak pracownica zachodzi w ciążę, to powrotu do firmy nie ma, a jak pracownik chce wziąć opiekę na dziecko to jest wyśmiany i szukają powodu, żeby go zwolnić.
1
Dramat 2016-04-24 19:43:50
Praca w Domex to koszmar. Szef + dyr = DRAMAT

NIE POLECAM
2
pewna 2016-04-26 19:51:35
Czytam właśnie artykuł(usunięte przez administratora) ... i normalnie, jakbym czytała o właścicielach Domexu ....
Taki sposób bycia, że nigdy nie wiadomo, co pracownika czeka. Milczenie, paraliżujące spojrzenie, szorstkość, ofuknięcie lub ignorowanie. Ale też bardziej namacalne zachowania: upokarzanie, oskarżanie, dyskredytowanie, niedawanie wiary, agresywny, nadzorczy sposób bycia, wreszcie krzyk i utrata panowania nad sobą.
Pozostawiam bez komentarza, bo kto pracował w Domexie, potwierdzi....
4
ida 2016-05-06 12:16:08
Rotacja jest cały czas, ale jak ma nie być, jeśli tylko na początku wszystko wydaje się być ok, a z każdym dniem pojawiają się i wychodzą na światło dzienne nowe problemy! Przydałaby się wizyta Państwowej Inspekcji Pracy, bo warunki pracy niezgodne z przepisami BHP (brak odpowiedniego oświetlenia w biurach (kilka biur nie ma nawet okna), niewłaściwe stanowiska pracy: brak podnóżków, regulatorów wysokości ekranów monitorów i laptopów, nie wspominając o krzesłach za 100 zł, które na pewno nie służą właściwej postawie kręgosłupa).
Ponadto wynagrodzenie inne na papierze i inne w rzeczywistości.
DRAMAT
1
hihi 2016-05-14 22:22:32
niby taka firma, a nawet nie potrafią nad stroną internetową zapanować...
jeśli jest z tym kłopot, to lepiej by było, gdyby strony wcale nie było!!!!
strona nie jest wcale aktualizowana, np. loga marek zostały faktycznie zmienione pół roku temu, a na stronie nie.... porażka!
czy jest tam jakiś specjalista do spraw sprzedaży??
1
box 2016-05-18 10:21:01
Jak widać po reakcji (i to jak szybkiej) właściciele czytają te opinie i nawet wyciągają wnioski. BRAWO! Pojawiły się właśnie ogłoszenia na stanowiska specjalistów do spraw sprzedaży i sprzedaży internetowej, a także reklamacji. Chcę tylko ostrzec kandydatów, że nie powinni liczyć na szacunek ze strony tego pracodawcy. Nie liczy się on bowiem ani ze zdrowiem pracownika, ani z jego czasem prywatnym. Przykładem niech będzie kwartalna premia za brak chorobowego - jeśli w ciągu 3 miesięcy nie skorzystasz z L4 dostajesz premię (marną, ale premię). Taka motywacja, żeby chorzy pracownicy przychodzili do pracy, zarażali innych i mieli powikłania chorobowe. No, ale wiadomo każdy grosz się liczy... Czy to jest zgodne z przepisami PIP?
A co do czasu prywatnego? Nie dziwią już sytuację, gdzie szef każe po godzinach pracy jechać specjaliście z innej dziedziny niż administracja np. na pocztę, która wcale nie znajduje się po drodze do domu, albo jeszcze lepiej, pojechać (również już po godzinach pracy) po kilka flaszek, bo właśnie zjechali się przedstawiciele handlowi. I nawet nie zapyta, czy masz czas, auto, benzynę i chęci. Niestety słowa proszę i dziękuję też są tym Panom obce. Przykre, ale prawdziwe.
4
Krystian Fake 2016-05-23 21:37:47
Domex znowu się wyłożył. Fajni ludzie odchodzą. Gratulacje dla kuśnierków. Szczególnie tych farbowanych.
3
dramat 2016-05-30 18:58:31
Nic tam nie jest normalnie rozliczane. Ta firma to horror. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firemką
1
horror 2016-06-01 12:22:38
Najbardziej niesprawiedliwe są rozliczenia osób szykujących towar do wysyłki. Za towar, który dojeżdża uszkodzony do klienta, albo nie zostanie dostarczony, bo np. nie został załadowany na auto beka osoba, która szykuje. Wyobrażacie sobie, ile kasy potrąca się szykującym w sezonie wiosenno- letnim, kiedy to wożone są słoiki? Stłuczek jest sporo i nie ważne, że zostały stłuczone przy załadunku czy zbił je kierowca w trasie. Obciążany jest pracownik, który szykował. Oto logika!!
2
zonk 2016-06-01 12:32:15
Nie dzieje się dobrze, rotacja wśród pracowników jest zbyt duża. Do tej pory dotyczyła kierowców i magazynu, ale ostatnio odeszło sporo osób z biura : Ewa, Hania, Ania, Mariusz, Kasia, Patrycja. Może o kimś zapomniałem, ale niektóre z tych osób były na prawdę oddane firmie. Szkoda. Pozdrawiam Was.
3
Prawda 2016-06-01 18:28:03
Jak jesteś oddany, to szefuncio jeden z drugim i swoim pieskiem, tak cię wydoją z energii, że nie ma co się dziwić odejściom.
2
niedajerady 2016-06-20 23:27:54
Krystian, kup sobie Halitomin!!
1
Izzzka 2016-07-29 11:41:34
Teraz przyjmują do nowo otwartego zakładu w Lesznie na produkcje i magazyn. Ktoś coś wie ?Jak umowa jak kasa ? ktoś tam pracuje ?
xxx 2016-07-29 18:22:45
Hmm umowa normalna o pracę ,podstawa(najniższa krajowa) plus akord ale przygotuj się na to że za każdy błąd masz odciagnieta kasę czasami jest to bardzo dużo ,pracowałem w Kąkolewie i przyznam że nigdy ,nigdy bym tam nie wrócił (mówimy o pracy na magazynie).
3
xyz 2016-07-31 17:46:31
Nie polecam pracy w tym zakładzie. Chyba że chcesz uzyskać status nie pracownika, a zakładnika.
W tym zakładzie wiesz na którą przychodzisz do pracy, ale o wyjściu decyduje nie normatywny czas określony w umowie, ale widzimisie dyrektora.
Do tego jak wspominał kolega wyżej. Kasa odciągana na każdym kroku za każde glupstwo. Wypłata mała jak na pracę, która trzeba wykonać, a premia to zwyczajny ochłap rzucony przez dyrektora. Mowa tu o premii w wysokości do 100 złotych. Albo w ogóle bo często się tak zdarza że nie dostaniesz premii, bez żadnego uzasadnienia.
Nie polecam tam pracy. W Lesznie w tym miejscu gdzie wybudowana jest nowa siedziba Domexu jest wiele innych firm godnych polecenia.
Pozdrawiam.
4
yyy 2016-08-01 13:16:03
Nie tylko na magazynie!!! Pracowników biurowych też pozbawia się premii wypominając im błędy, a jeśli ich nie popełniają to i tak zostaną wymyślone. W tej kwestii szefowie i dyrektor mają bujną wyobraźnię. A jak kończą się pomysły, to mówią, że dla firmy miesiąc był słaby, więc premii nie ma!
3
zzz 2016-08-01 13:25:46
Potwierdzam, praca w tej firmie jest tylko dla masochistów i tych co lubią być robieni w ch..... - przepraszam za to wyrażenie, ale najlepiej oddaje sytuację pracowników Domexu. Potwierdzeniem jest również to, że nie ma pozytywnych opinii. No chyba, że pisze je sam "ojciec" dyrektor.
3
kandydat 2016-08-12 18:28:10
Byłem tam parę lat temu na rozmowie kwalifikacyjnej. Ponad 200 km w jedną stronę i nie było obiecanej odpowiedzi w deklarowanym terminie. I dzięki bogu, bo chwilę później zostałem zatrudniony w rzetelnej firmie, gdzie pracuje już 5 lat. Zarobki nieporównywalnie lepsze niż w Domexie. Mając porównanie twierdzę, że 1% prowizji to ciężko ochłapem nazwać. Sposób prowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia. Młody właściciel z kierownikiem w dwóch dosłownie atakują oponenta, bo ciężko w takiej roli nazwać osobę kandydatem. Próbują wywołać stres i zapędzić człowieka w kozi róg, ktoś mniej doświadczony da się w to wciągnąć. Nie wiem, jak taki sposób prowadzenia rozmowy ma pomóc w wyłonieniu odpowiedniego kandydata natomiast wiadome jest, że nikt kto ma doświadczenie w sprzedaży i punkt odniesienia, nie będzie po takiej rozmowie chciał z takimi ludźmi współpracować. Domyślam się, że na każdym kroku szef w tej firmie ma zawsze rację i nie obchodzą go żadne argumenty. Ponad to, wszystko wskazywało na to, że człowiek ma tam niską wartość.
12
sukces w zasięgu ręki 2016-10-21 19:31:35
Współczuję wam i rozumiem ale zawsze macie alternatywę. Lepsze warunki zatrudnienia to Ravi Sp. z o.o.
ZAPRASZAMY!
30
nnnnnn 2016-10-23 18:46:34
Jarosław widzę się uaktywnił ! he he
Rop 2016-10-26 20:03:00
Ludzi z ravi, galicji coraz wiecej i wiecej. Przychodza, a później płaczą że by odeszli ale nie moga juz:)
1
Deus 2016-11-03 17:26:44
nnnn w pięć minut sprzedałbym cały Twój miesięczny target a ciebie dorzucił w gratisie
hahahahaha
jak chcecie pracować w powżnej firmie być w elicie i zarabiać konkret to do Ravi
13
Bartek 2016-11-03 17:58:22
niestety ale to prawda, taki znak czasów Ravi się rozrasta i słupki idą w górę pewnie wynagrodzenia adekwatnie sam znam paru handlowców z Ravi Sp.z o.o. i powiem że nigdy nie narzekają żeby tak u nas było..
13
As 2016-11-05 14:25:39
mają potencjał ( usunięte przez administratora )ylko jak się tam dostać
13
Juk 2016-11-05 14:29:56
Podobno wystarczy zadzwonic i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną nawet jak nie ma ogłoszeń z Ravi. Mój znajomy tak się tam dostał i pracuje do dzisiaj.
13
nnnnnn 2016-11-06 10:51:12
Ravi - elita - buahahahahah......!!!!! Zejdź na ziemię! Znam osoby, które w tej firmie pracowały i to dłuższy czas.....i już nie pracują ( na własne życzenie oczywiście ). A jak jesteś w stanie sprzedać 'mój' target w 5 minut swoim ścierkowo-gąbkowo-mopowym asortymentem to w gratisie niestety będziesz musiał dołożyć siebie żeby komuś po tej transakcji 100-lecia 'ulżyć' pod stołem :-D
3
Deus 2016-11-06 18:16:13
Widze że masz duże doświadczenie i znasz wszystkie tajniki handlu Dzięki za radę ale nie skorzystam
13
nnnnnn 2016-11-06 19:18:55
Tak jest! Mam duże doświadczenie w handlu. Miło, że to zauważasz. A rad udzielam na takim samym poziome jak dana osoba się wypowiada. Sadząc po twoim wpisie - tylko we wskazany przeze mnie sposób możesz osiągać swoje aspiracje handlowe.
1
Deus 2016-11-06 21:56:47
Pracuję w firmie która reprezentuje wyższy poziom. Nie wdaję się w rynsztokowe dyskusje. Współczuję Ci ale szanuję bo faktycznie masz bogate doświadczenie. Zapewne na początku nie miałeś lekko gdzie zaczynałeś? w branży gadżetów erotycznych? Nie ważne życzę Ci wielu sukcesików bo sukcesy to osiągają inni.
13
Obiektywny 2016-11-08 16:48:18
@Deus przesadzasz nie Tobie osądzać która firma jest lepsza i nie interesuje mnie co macie do siebie z @nnnnn ale prawdą jest, że warunki wasi handlowcy mają bardzo dobre, bogaty asortyment i przedewszystkim zarobki są u was wysokie. Nie każdy jednak rzuci pracę żeby do Was przejść bo ludzie są zżyci z firmami macierzystymi zrozum to.
13
M 2016-11-08 18:17:34
Z tego co wiem szukają jeszcze handlowców.
13
Wschód 2016-11-11 07:50:12
I będą szukać dalej. Bo lada chwila zaczną się zwalniać jeden po drugim dzięki genialnym zmianą......
16
Zostaw swoją opinię o Domex-Kuśnierek - Leszno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domex-Kuśnierek