brak logo

Domex-Kuśnierek

Leszno

Opinie o Domex-Kuśnierek

nnnnnn 2016-10-23 18:46
Jarosław widzę się uaktywnił ! he he
1
Rop 2016-10-26 20:03
Ludzi z ravi, galicji coraz wiecej i wiecej. Przychodza, a później płaczą że by odeszli ale nie moga juz:)
1
Deus 2016-11-03 17:26
nnnn w pięć minut sprzedałbym cały Twój miesięczny target a ciebie dorzucił w gratisie
hahahahaha
jak chcecie pracować w powżnej firmie być w elicie i zarabiać konkret to do Ravi
17
Bartek 2016-11-03 17:58
niestety ale to prawda, taki znak czasów Ravi się rozrasta i słupki idą w górę pewnie wynagrodzenia adekwatnie sam znam paru handlowców z Ravi Sp.z o.o. i powiem że nigdy nie narzekają żeby tak u nas było..
16
As 2016-11-05 14:25
mają potencjał ( usunięte przez administratora )ylko jak się tam dostać
14
Juk 2016-11-05 14:29
Podobno wystarczy zadzwonic i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną nawet jak nie ma ogłoszeń z Ravi. Mój znajomy tak się tam dostał i pracuje do dzisiaj.
16
nnnnnn 2016-11-06 10:51
Ravi - elita - buahahahahah......!!!!! Zejdź na ziemię! Znam osoby, które w tej firmie pracowały i to dłuższy czas.....i już nie pracują ( na własne życzenie oczywiście ). A jak jesteś w stanie sprzedać 'mój' target w 5 minut swoim ścierkowo-gąbkowo-mopowym asortymentem to w gratisie niestety będziesz musiał dołożyć siebie żeby komuś po tej transakcji 100-lecia 'ulżyć' pod stołem :-D
3
Deus 2016-11-06 18:16
Widze że masz duże doświadczenie i znasz wszystkie tajniki handlu Dzięki za radę ale nie skorzystam
15
nnnnnn 2016-11-06 19:18
Tak jest! Mam duże doświadczenie w handlu. Miło, że to zauważasz. A rad udzielam na takim samym poziome jak dana osoba się wypowiada. Sadząc po twoim wpisie - tylko we wskazany przeze mnie sposób możesz osiągać swoje aspiracje handlowe.
1
Deus 2016-11-06 21:56
Pracuję w firmie która reprezentuje wyższy poziom. Nie wdaję się w rynsztokowe dyskusje. Współczuję Ci ale szanuję bo faktycznie masz bogate doświadczenie. Zapewne na początku nie miałeś lekko gdzie zaczynałeś? w branży gadżetów erotycznych? Nie ważne życzę Ci wielu sukcesików bo sukcesy to osiągają inni.
15
Obiektywny 2016-11-08 16:48
@Deus przesadzasz nie Tobie osądzać która firma jest lepsza i nie interesuje mnie co macie do siebie z @nnnnn ale prawdą jest, że warunki wasi handlowcy mają bardzo dobre, bogaty asortyment i przedewszystkim zarobki są u was wysokie. Nie każdy jednak rzuci pracę żeby do Was przejść bo ludzie są zżyci z firmami macierzystymi zrozum to.
14
M 2016-11-08 18:17
Z tego co wiem szukają jeszcze handlowców.
15
Wschód 2016-11-11 07:50
I będą szukać dalej. Bo lada chwila zaczną się zwalniać jeden po drugim dzięki genialnym zmianą......
23
Alojz 2016-12-10 13:54
Szczerze nie polecam, a szczególnie jeśli ktoś robi studia jak ja, pomijając kierownictwo które nie powala, to praca na produkcji z niektórymi to naprawdę udręka, ale firma ma to w dupie zatrudniają za przeproszeniem degeneratów no to sorry, ludzie walą ścieme a cierpią za to wszyscy, a zarobki nie powalja tragedi nie ma ale do szału to wiele brakuje. Niewiele ponad najniższą.
7
Siwy 2016-12-13 19:34
Firma do du... kusnierek mysli ze zrobi kmpreze ph sie opija i mu wszystko wygadaja jego piesek jest najlepszy wabi sie k,,rystianek,, hehehehe podniesli lojalke na 80 tys i mysla ze ludzi zatrzymaja wszyscy sie z nich tak nabijaja ze glowa boli postawili nawe hale a towaru jak niebylo to niema ph traktowani jak szmaty. Nie poleca wlogole tej firmy zarobki na budowie wiecej zarobisz niz w domexie
8
Wschod 2016-12-17 16:23
Podobno worek z uciekajacymi ph sie rozwiazal. Wiec I mi chyba zostanie zawinac wrotki:)
Gratulacje zmian panie kusnierek :)
15
Kiszka 2016-12-17 20:33
W takich warunkach mi też się już nie chce pracować. Nic tylko szukać czegoś lepszego.
14
Ravi Rządzi 2017-02-01 19:20
Ja dostałem się do Ravi i nie ma porównania.
17
Mariusz 2017-02-14 11:26
Krótko i na temat - adekwatnie do przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej - propozycja pracy na okres próbny, warunek konieczny - testy psychotechniczne, we własnym zakresie. Podanie ręki i na słowie koniec.
Próba kilkukrotnego kontaktu, w celu potwierdzenia ów okresu - z uwagi na koszt wykonania opisanych badań (po stronie aplikującego) - brak odzewu z ich strony.
Kpina.
Słowo się rzekło, kobyła u płotu. Nie w tej "firemce".
3
ccccc 2017-02-16 18:49
Na jaki region kolego miałeś mieć ten 'okres próbny'?
iq 2017-02-17 17:23
Na San Escobar
4
Piesek 2017-03-25 23:22
Dla wszystkich którzy choć przez chwile pomyśleli by złożyć podanie do Domexu.
Ludzie tam nawet Ukraincy nie chcą pracować bo czuja się jak niewolnicy....
Rotacja straszna..... Nie dziwmy się skoro Dyrektor (choć w przypadku tego człowieka to za wielkie słowo )
ma ludzi za idiotów oraz klasę społeczna "śmiecia". A podczas rozmowy sam własnymi pomysłami i słownictwem reprezentuje tylko Despotę i strasznie słabego człowieka :) Szefostwo możne jak będziecie byłym politykiem potraktuje was jak człowieka :)" zachowanie godne komedii" Przedstawiciele rotacja.... :) potrafią wezwać do Firmy z 2 końca Polski pod pretekstem rozmowy by dać wypowiedzenie.... Na magazynie jak będziesz wchodzić pseudo kierownika w..... to będziesz szanowanym zerem :) Pozostałe działy... im więcej dasz od siebie tym mniej Cie docenia.... a i tak Pseudo dyrektor lub szef znajda powody by z premii zrobić jakąś zapomogę :) bo oczywiście nie wywiązałeś się z absurdalnych pomysłów Pieska... dyrektora....
Ludzie pieniądze dostają do ręki.... na 2 raty :) jeśli masz szczęście to ta 2 rate dostaniesz :) Gdzie na rozmowie o prace nawet nie jest to wspomniane....
Chcesz być kierowca miej tylko prawo jazdy.... nawet nie pytają czy umiesz jeździć :)
Udają Corpo a daleko im do tego... Rozwijają się.... tak ....szefowie nowymi inwestycjami..... a Ty pracując kilka lat, tygodni czy miesięcy się porostu cofasz.
Wiec jeśli chcesz być przedstawicielem... kierowca... specjalista od sprzedażny merchandiserem lub kimkolwiek daj sobie spokój :) A i przestańcie każdego pracownika traktować jak złodzieja :) Chyba ze ktoś mierzy swoja miara :)
11
Pracownik 2017-03-26 13:36
Kuśnierki biorą się za budowlankę i szukają specjalistów :) którzy za 2000 zł będą tylko na papierku pracować do 16 :) Chyba że ktoś szuka praktyki to zapraszamy :) Może wewnątrz firmy poszukacie ludzi którym coś zaproponujecie :)
3
Pracownik Domexu :) 2017-04-08 00:25
Dyrektor potrzebuje asystentki :) Krystian weź się w końcu za solidna i rzetelną prace...
Albo możne idź do szkoły i naucz się podstaw zarówno zarządzania zasobami ludzkimi jak i etyki pracy.
Asystentka ??? Znasz takie słownictwo ??? Czy niewolnica :) ? Premia ??? Czy możne brak premii za irracjonalne błędy które sam stwarzasz???? A jak coś sknocisz to uciekasz :)
Po raz kolejny dla osoby która myśli o asyście w Firmie Domex... Nie rób tego... jesli nie chcesz miec zmarnowanych miesięcy dni albo lat....
10
budowlaniec 2017-04-10 13:26
Witam
Domex szuka pracowników z branży budowlanej
czy wie ktoś co jest grane ?
jak wygląda sprawa
FG 2017-04-20 21:47
Człowieku odpuść sobie. Coraz więcej osób ucieka. Nie odchodzi, a ucieka.... o czymś to świadczy. I te ich zapędy pseudo korporacyjne. DRAAMAT!!! Najlepsi i najstarsi pracownicy odchodzą, bądź w najbliższym czasie odejdę. Odejdę i ja niedługo. Ciekawe czy z "blokady" się rozliczą.....
2
Lord 2017-04-27 00:05
Jeśli (usunięte przez administratora)biorą się za budowlankę tak jak za prowadzenie Domexu Imoli etc... Plus jeszcze swoje wciśnie pseudo Dyrektor to sadze ze po 10 latach domy sie rozlecą :) Dla kolegi pytającego o prace :) Pieniądze do reki 2 tys możne zarobisz :) wydoją Cie na maksa.... dziękuję nie usłyszysz... a potem Cie oleją :) Tam już do pracy nikt nie chce przyjść :) Odradzam stanowczo :) Pracownik średniego szczebla :)
1
budowlaniec 2017-04-28 11:18
Dziękuję za info od Lord i FG
jestem po rozmowie, sam nie wiem, niby warunki dobre Pan K przedstawił, ale o kasę zapytał i zapisał nic nie komentował. Zobaczę czy się odezwą
pozdrawiam
pozdrowienia 2017-05-02 15:31
Pracuje w tej firemece z bożej łaski już ponad ROK. A powiem, wam że dramat !! Kierownik który mnie rekrutował opowiadał jakie to świetne zarobki daje DOMEX. Jak możesz zarabiać KOKOSY ( jasne. jak kupisz sobie w PiP, to będziesz miał owe KOKOSY :( ). Zero wsparcia od kierownika czy KAM-a. Zero reakcji na zmieniające się trendy. Mówisz, do swojego kierownika _ potrzebujemy polskiej porcelany, termisila itp. To słyszysz, że nie będzie tego bo mała marża.. Panowie ale można dzięki temu większe obroty robić !!! i najlepsze co ma DOMEX w zanadrzu. Wypłata. śmiech na sali. Niby masz dostać kasę na konto do 1 , a dostajesz 2-3,4.. bo były święta, albo wolne. Ale po co ci wyplata na czas :) . Ważne żeby Szef miał na paliwo i klocki do Panamery :P
5
Lord 2017-05-09 22:58
Kolego przed Toba był chłopak i uciekł :) Tak pięknie miało być :) chciał wprawy praktyki nabrać... i już go nie ma :) Realia wyszły na światło dzienne. Szkoda Budowlaniec twojego cennego czasu.... Od pana Kusnierka odchodzi kolejna dziewczyna..... Wiec lata odejść z tej firmy o czymś świadczą :)
3
LOLO 2017-05-16 19:17
co tu się dzieje.. firma wielka, pieniądze wielkie.. hahahaha dobre sobie. Pieniędzy wielkich żaden PH nie widział chyba, że kierownicy regionalni, KAM-owie. Jedyn słowem wstyd i hańba dla firmy która chwali się gazela biznesu. Powinni dostać nagrodę za mobbing, kłamstwa, inwigilacje na każdym kroku :D
4
Ktoś 2017-05-17 21:04
Możesz coś więcej napisać na temat pracy PH
Ciekawa 2017-05-20 22:32
A jak wyglada sprawa logistyki/ dzialu zakupow/importu? Wlasnie szukaja kogos i przeszlo mi przez mysl czy aplikowac. Jak z zarobkami w tym dziale?
ogłoszenie 2017-05-22 09:13
KOORDYNATOR INWESTYCJI 18.05.2017.


W związku dynamicznym rozwojem firma Domex poszukuje kandydata na stanowisko:
Koordynator inwestycji.
Opis stanowiska:
koordynowanie i nadzór nad procesem realizacji inwestycji budowlanych,
uzyskiwanie niezbędnych w procesie inwestycyjnym zgód, uzgodnień i pozwoleń,
koordynowanie i współpraca i projektantami i wykonawcami,
kontakt z projektantami przyłączy,
rozliczania z wykonawcami.

Wymagania:

wykształcenie min. średnie,
doświadczenie w koordynowaniu prac budowlanych
znajomość prawa budowlanego oraz rynku usług budowlanych będzie dodatkowym atutem
umiejętność pracy w zespole oraz pod presją czasu, doskonała organizacja pracy, samodzielność oraz zaangażowanie,
prawo jazdy kat. B.
obsługa komputera (Microsoft Office),



Oferujemy:

zatrudnienie w pełnym wymiarze czasu w oparciu o umowę o pracę
stabilne zatrudnienie w dynamicznie rozwijającej się firmie
pracę w młodym dynamicznym zespole
praca od poniedziałku do piątku w godzinach 8 – 16
miejsce pracy – Leszno, ul. Miernicza 4 ( strefa inwestycyjna IDEA )



Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres: rekrutacja.biuro@domex.leszno.pl wpisując w tytule nazwę stanowiska.


„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2014 r. poz. 1182, 1662).”

bud 2017-05-22 09:15
Czy ktoś coś wie o powyższej ofercie pracy
nick 2017-05-29 14:53
Wszyscy narzekają na firmę Domex, że słabe zarobki, kasa pod stołem. Kurde, powiem wam że podzielam te wpisy.. byłem na rozmowie u konkurencji i jak usłyszałem co proponują oni a co domex. Niebo a ziemia.. Domex nie dorasta do pięt konkurencji. Mają lepsze auta, lepsze prowizje, atmosfera dużo lepsza. Nie ma nikogo jak Pan Kuśnierek, który zachowuje się jak "pan na włościach" a słoma z butów wystaje aż miło... żal mi najbardziej paru pracowników, bo dobre chłopaki ale zamiast się rozwijać to biedni się cofają.. Pani Kuśnierek tak trzymaj. Zabijanie w ludziach pasji idzie panu rewelacyjnie !!!!
5
bud 2017-05-30 08:40
Witam
A na jakie stanowisko aplikowałeś ?
Nick 2017-05-30 17:17
Na PH
były kandydat 2017-06-09 16:26
Jak czytam Wasze wpisy, to nie dziwię się, że w lokalnych sklepach, małych sieciach, sklepach franczyzowych, nie wspominając o dużych, wielkopowierzchniowych marketach spotykam prodykty RAVI, a marek i produktów domexu coś nie widzę.

Pracuje w innej branży i też mam konkurencje pokroju domexu, szef tamtej firmy ma ludzi za idiotów. Nic tylko się cieszyć, że mam taką konkurencję. Ravi ma powody do radości.

Byłem kiedyś na rozmowie w Domexie. Nie wiem, czy takie warunki, jak mi przedstawiono faktycznie tam są ale 1% prowizji i 1000 zł premii za każde 100 tys obrotu, to bieda. Średnią marże mają pewnie na poziomie 30-35 %, może lepiej. Przy obrocie 200 tys, 60-70 tys zł marży zarobią, a handlowiec z tego dostaje 4 tys zł brutto. Słabo, bardzo słabo.

W polską porcelanę nie wejdą, bo marża za mała? Jakoś inne firmy tym handlują.

Ryba psuje się od głowy, dlatego udział w rynku w porównaniu do innych firm domex ma taki słaby
3
Sebio 2017-06-11 00:52
Nigdy nie mówcie o rezygnacji z przedłużenia umowy ponieważ nie otrzymacie "premii". Żałuje, że grałem fer wobec kadry :/
6
LEch 2017-06-13 21:42
No to czekać , aż w końcu ktoś się zdenerwuje i podpie** właściciela do US albo innej instytucji która kontroluje finanse. Z całym szacunkiem, ale pieniądze w kopercie są lekim przegięciem.. Pan właściciel widocznie nie zmienił i nie zmieni się dopóki ktoś mu koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie narobi..
3
grafik 2017-06-18 19:43
Czy ktoś z Was pracował w zakładzie Domex jako grafik? Potrzebuję opinii.
xoxoxox 2017-06-21 19:10
@grafik daj spokój. Nie warto.. wycisną z Ciebie wszystko co się da.. a i tak będziesz słuchał, że źle i nie dobrze.. szkoda gadać, bo szef wiecznie niezadowolony, krzyczy i awanturuje się.. jednym słowem. Uciekaj.. Uciekaj..
6
Kolega 2017-06-27 18:51
Grafik to Ty będziesz mieć ale całodobowy kolego :D
5
Pracownik Domex 2017-07-03 15:33
Nie wiem skąd te negatywne opinie, płacą Wam za to ? Nie zniechęcajcie ludzi do tej firmy, każdy pracownik traktowany jest indywidualnie. Jeśli mieliście przykre wspomnienia z tą firmą to może nie tylko wina pracodawcy ?
A dla przyszłych pracowników / kandydatów - przyjdź na dzień / dwa próbne zobacz jak jest jeśli się nie spodoba Państwo Kuśnierek wypłacą pieniądze za ten okres a TY będziesz wiedział(a), że opinie na gowork są prawdziwe lub nie.

Pozdrawiam
2
Jak 2017-07-04 21:10
Kolego w jakim dziale pracujesz?
XOxoXOxoXOxoXOxoXOxoXO 2017-07-11 18:36
@Pracownik Domex , człowieku ty się urwałeś z choinki?! Chyba, że jesteś RKS-em który broni firmy albo dyrektorem magazynu, lub KAM-em lub PH któremu pali się grunt pod nogami :D Od kiedy Domex wypłaca za dzień dwa próbne?! Chyba spadłeś z krzesła. Dzięki temu komentarzowi się uśmiałem do rozpuku...
Co do traktowania każdego pracownika indywidualnie. No tak, każdy jest traktowany indywidualnie jak g***. Nie każdy z byłych, obecnych pracowników był święty. Ale kontrolowanie pracownika na każdym kroku, kontrolowanie godzin przybycia i wyjścia pracownika od klienta zakrawa na paranoje. Wymóg przepracowania minimum 8h , gdzie nie liczy się czas dojazdu do pierwszego klienta ( możesz mieć klienta 1,5h jazdy. Powinieneś najlepiej wyjechać o 6, żeby być o punkt 8 i robić zamówienie ).. kolejna sprawa, to współpraca na lini MAGAZYN-PH .. jednym słowem PORAŻKA !! Złożysz zamówienie w poniedziałek i módl się , żeby poinformowali Cię jak towar wyjdzie później i nie będzie na termin.. Po co masz o tym wiedzieć. tłumacz się przed klientem.. a nóż przyjmie twoje tłumaczenia.. i najlepsze zostało na koniec. KOREKTY.. tutaj dziewczyny i firma leży i kwiczy na całego. Korekta z stycznia wystawiana jest w marcu, po co się spieszyć. Klienci poczekają.. gorzej jak to jest duży kontrahent i wku** się.. a to wtedy i tak mają wyj**** twój problem :)
6
Pracownik Domexu lecz ten szczery :D 2017-07-17 14:06
Do Pracownika Domexu :) Skad?? Z czasu spędzonego w tej firmie. Dzień dwa na próbę??? Szkoda ze dopiero po miesiącu pokazujecie jakie jest oblicze firmy (to prawdziwe)... Poza tym nawet po 2 dniach ludzie nie wracaja :) Nikt nie zniechęca ludzi tylko mówi co może go tam spotkać :). Dziwne ze brak tu pozytywnych opini... Wchodzisz w tyłek dyrektorowi kapujac na swoich ludzi może masz indywidualne traktowanie.... Przepraszam wykorzystanie :) Nazywajmy po imieniu co i jak. Co do sekundy wylicza ci jak jest cos nie tak ale godziny spędzone po pracy tego już nie uwzględniają. WIec albo tym pracowikiem jest dyrektorek albo pani Personalna :P Ludzi pracy w rejonie jest sporo wiec omijajcie ta pseudo firemke... Chyba ze chcecie byc niewolnikami pseudo dyrektorka lub elity :)
2
Qwerty 2017-07-23 15:40
Co do godzin to prawda. Porażka na całej linii.. jak PH wyjedzie za późno to zaraz telefon. Pytania co, jak, gdzie.. pełna kontrola. Jak skończysz wcześniej, bo klientów objechałem wszystkich to usłyszysz. Szukaj klientów nowych. Ale najlepiej to jakbyś był o 8:00 i pierwszego klienta, o 16:00 był u ostatniego. I między czasie szukał nowych potenacjalnych klientów. z całym szacunkiem, ale firma Domex to jedna wielka patologia. Nikt nie pomoże ( chyba, ze handlowcy poradzą jak poradzić sobie z trudnym klientem ) .. kierownik regionalny nie ruszy się z tobą w trasę trudną.. a to jednak potrafi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zniechęcić... współczuje pracownikom i PH. Życzę każdemu z was lepszej pracy !!
1
Kinia 2017-07-24 19:01
Chyba od tego jest PH żeby szukał klientów. A co do godzin pracy , to co w tym dziwnego że firma chce abyś pracował od 8 do 16 - to jest przecież 8 godzin a taka jest norma, chyba że pracujesz na pół etatu?
Zostaw swoją opinię o Domex-Kuśnierek - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domex-Kuśnierek