brak logo

Domex-Kuśnierek

Leszno

Opinie o Domex-Kuśnierek

hihi 2016-05-14 22:22
niby taka firma, a nawet nie potrafią nad stroną internetową zapanować...
jeśli jest z tym kłopot, to lepiej by było, gdyby strony wcale nie było!!!!
strona nie jest wcale aktualizowana, np. loga marek zostały faktycznie zmienione pół roku temu, a na stronie nie.... porażka!
czy jest tam jakiś specjalista do spraw sprzedaży??
2
box 2016-05-18 10:21
Jak widać po reakcji (i to jak szybkiej) właściciele czytają te opinie i nawet wyciągają wnioski. BRAWO! Pojawiły się właśnie ogłoszenia na stanowiska specjalistów do spraw sprzedaży i sprzedaży internetowej, a także reklamacji. Chcę tylko ostrzec kandydatów, że nie powinni liczyć na szacunek ze strony tego pracodawcy. Nie liczy się on bowiem ani ze zdrowiem pracownika, ani z jego czasem prywatnym. Przykładem niech będzie kwartalna premia za brak chorobowego - jeśli w ciągu 3 miesięcy nie skorzystasz z L4 dostajesz premię (marną, ale premię). Taka motywacja, żeby chorzy pracownicy przychodzili do pracy, zarażali innych i mieli powikłania chorobowe. No, ale wiadomo każdy grosz się liczy... Czy to jest zgodne z przepisami PIP?
A co do czasu prywatnego? Nie dziwią już sytuację, gdzie szef każe po godzinach pracy jechać specjaliście z innej dziedziny niż administracja np. na pocztę, która wcale nie znajduje się po drodze do domu, albo jeszcze lepiej, pojechać (również już po godzinach pracy) po kilka flaszek, bo właśnie zjechali się przedstawiciele handlowi. I nawet nie zapyta, czy masz czas, auto, benzynę i chęci. Niestety słowa proszę i dziękuję też są tym Panom obce. Przykre, ale prawdziwe.
7
Krystian Fake 2016-05-23 21:37
Domex znowu się wyłożył. Fajni ludzie odchodzą. Gratulacje dla kuśnierków. Szczególnie tych farbowanych.
5
dramat 2016-05-30 18:58
Nic tam nie jest normalnie rozliczane. Ta firma to horror. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firemką
2
horror 2016-06-01 12:22
Najbardziej niesprawiedliwe są rozliczenia osób szykujących towar do wysyłki. Za towar, który dojeżdża uszkodzony do klienta, albo nie zostanie dostarczony, bo np. nie został załadowany na auto beka osoba, która szykuje. Wyobrażacie sobie, ile kasy potrąca się szykującym w sezonie wiosenno- letnim, kiedy to wożone są słoiki? Stłuczek jest sporo i nie ważne, że zostały stłuczone przy załadunku czy zbił je kierowca w trasie. Obciążany jest pracownik, który szykował. Oto logika!!
3
zonk 2016-06-01 12:32
Nie dzieje się dobrze, rotacja wśród pracowników jest zbyt duża. Do tej pory dotyczyła kierowców i magazynu, ale ostatnio odeszło sporo osób z biura : Ewa, Hania, Ania, Mariusz, Kasia, Patrycja. Może o kimś zapomniałem, ale niektóre z tych osób były na prawdę oddane firmie. Szkoda. Pozdrawiam Was.
5
Prawda 2016-06-01 18:28
Jak jesteś oddany, to szefuncio jeden z drugim i swoim pieskiem, tak cię wydoją z energii, że nie ma co się dziwić odejściom.
4
niedajerady 2016-06-20 23:27
Krystian, kup sobie Halitomin!!
3
Izzzka 2016-07-29 11:41
Teraz przyjmują do nowo otwartego zakładu w Lesznie na produkcje i magazyn. Ktoś coś wie ?Jak umowa jak kasa ? ktoś tam pracuje ?
xxx 2016-07-29 18:22
Hmm umowa normalna o pracę ,podstawa(najniższa krajowa) plus akord ale przygotuj się na to że za każdy błąd masz odciagnieta kasę czasami jest to bardzo dużo ,pracowałem w Kąkolewie i przyznam że nigdy ,nigdy bym tam nie wrócił (mówimy o pracy na magazynie).
3
xyz 2016-07-31 17:46
Nie polecam pracy w tym zakładzie. Chyba że chcesz uzyskać status nie pracownika, a zakładnika.
W tym zakładzie wiesz na którą przychodzisz do pracy, ale o wyjściu decyduje nie normatywny czas określony w umowie, ale widzimisie dyrektora.
Do tego jak wspominał kolega wyżej. Kasa odciągana na każdym kroku za każde glupstwo. Wypłata mała jak na pracę, która trzeba wykonać, a premia to zwyczajny ochłap rzucony przez dyrektora. Mowa tu o premii w wysokości do 100 złotych. Albo w ogóle bo często się tak zdarza że nie dostaniesz premii, bez żadnego uzasadnienia.
Nie polecam tam pracy. W Lesznie w tym miejscu gdzie wybudowana jest nowa siedziba Domexu jest wiele innych firm godnych polecenia.
Pozdrawiam.
5
yyy 2016-08-01 13:16
Nie tylko na magazynie!!! Pracowników biurowych też pozbawia się premii wypominając im błędy, a jeśli ich nie popełniają to i tak zostaną wymyślone. W tej kwestii szefowie i dyrektor mają bujną wyobraźnię. A jak kończą się pomysły, to mówią, że dla firmy miesiąc był słaby, więc premii nie ma!
4
zzz 2016-08-01 13:25
Potwierdzam, praca w tej firmie jest tylko dla masochistów i tych co lubią być robieni w ch..... - przepraszam za to wyrażenie, ale najlepiej oddaje sytuację pracowników Domexu. Potwierdzeniem jest również to, że nie ma pozytywnych opinii. No chyba, że pisze je sam "ojciec" dyrektor.
4
kandydat 2016-08-12 18:28
Byłem tam parę lat temu na rozmowie kwalifikacyjnej. Ponad 200 km w jedną stronę i nie było obiecanej odpowiedzi w deklarowanym terminie. I dzięki bogu, bo chwilę później zostałem zatrudniony w rzetelnej firmie, gdzie pracuje już 5 lat. Zarobki nieporównywalnie lepsze niż w Domexie. Mając porównanie twierdzę, że 1% prowizji to ciężko ochłapem nazwać. Sposób prowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia. Młody właściciel z kierownikiem w dwóch dosłownie atakują oponenta, bo ciężko w takiej roli nazwać osobę kandydatem. Próbują wywołać stres i zapędzić człowieka w kozi róg, ktoś mniej doświadczony da się w to wciągnąć. Nie wiem, jak taki sposób prowadzenia rozmowy ma pomóc w wyłonieniu odpowiedniego kandydata natomiast wiadome jest, że nikt kto ma doświadczenie w sprzedaży i punkt odniesienia, nie będzie po takiej rozmowie chciał z takimi ludźmi współpracować. Domyślam się, że na każdym kroku szef w tej firmie ma zawsze rację i nie obchodzą go żadne argumenty. Ponad to, wszystko wskazywało na to, że człowiek ma tam niską wartość.
14
sukces w zasięgu ręki 2016-10-21 19:31
Współczuję wam i rozumiem ale zawsze macie alternatywę. Lepsze warunki zatrudnienia to Ravi Sp. z o.o.
ZAPRASZAMY!
30
nnnnnn 2016-10-23 18:46
Jarosław widzę się uaktywnił ! he he
1
Rop 2016-10-26 20:03
Ludzi z ravi, galicji coraz wiecej i wiecej. Przychodza, a później płaczą że by odeszli ale nie moga juz:)
1
Deus 2016-11-03 17:26
nnnn w pięć minut sprzedałbym cały Twój miesięczny target a ciebie dorzucił w gratisie
hahahahaha
jak chcecie pracować w powżnej firmie być w elicie i zarabiać konkret to do Ravi
15
Bartek 2016-11-03 17:58
niestety ale to prawda, taki znak czasów Ravi się rozrasta i słupki idą w górę pewnie wynagrodzenia adekwatnie sam znam paru handlowców z Ravi Sp.z o.o. i powiem że nigdy nie narzekają żeby tak u nas było..
15
As 2016-11-05 14:25
mają potencjał ( usunięte przez administratora )ylko jak się tam dostać
14
Juk 2016-11-05 14:29
Podobno wystarczy zadzwonic i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną nawet jak nie ma ogłoszeń z Ravi. Mój znajomy tak się tam dostał i pracuje do dzisiaj.
15
nnnnnn 2016-11-06 10:51
Ravi - elita - buahahahahah......!!!!! Zejdź na ziemię! Znam osoby, które w tej firmie pracowały i to dłuższy czas.....i już nie pracują ( na własne życzenie oczywiście ). A jak jesteś w stanie sprzedać 'mój' target w 5 minut swoim ścierkowo-gąbkowo-mopowym asortymentem to w gratisie niestety będziesz musiał dołożyć siebie żeby komuś po tej transakcji 100-lecia 'ulżyć' pod stołem :-D
3
Deus 2016-11-06 18:16
Widze że masz duże doświadczenie i znasz wszystkie tajniki handlu Dzięki za radę ale nie skorzystam
15
nnnnnn 2016-11-06 19:18
Tak jest! Mam duże doświadczenie w handlu. Miło, że to zauważasz. A rad udzielam na takim samym poziome jak dana osoba się wypowiada. Sadząc po twoim wpisie - tylko we wskazany przeze mnie sposób możesz osiągać swoje aspiracje handlowe.
1
Deus 2016-11-06 21:56
Pracuję w firmie która reprezentuje wyższy poziom. Nie wdaję się w rynsztokowe dyskusje. Współczuję Ci ale szanuję bo faktycznie masz bogate doświadczenie. Zapewne na początku nie miałeś lekko gdzie zaczynałeś? w branży gadżetów erotycznych? Nie ważne życzę Ci wielu sukcesików bo sukcesy to osiągają inni.
15
Obiektywny 2016-11-08 16:48
@Deus przesadzasz nie Tobie osądzać która firma jest lepsza i nie interesuje mnie co macie do siebie z @nnnnn ale prawdą jest, że warunki wasi handlowcy mają bardzo dobre, bogaty asortyment i przedewszystkim zarobki są u was wysokie. Nie każdy jednak rzuci pracę żeby do Was przejść bo ludzie są zżyci z firmami macierzystymi zrozum to.
14
M 2016-11-08 18:17
Z tego co wiem szukają jeszcze handlowców.
15
Wschód 2016-11-11 07:50
I będą szukać dalej. Bo lada chwila zaczną się zwalniać jeden po drugim dzięki genialnym zmianą......
23
Alojz 2016-12-10 13:54
Szczerze nie polecam, a szczególnie jeśli ktoś robi studia jak ja, pomijając kierownictwo które nie powala, to praca na produkcji z niektórymi to naprawdę udręka, ale firma ma to w dupie zatrudniają za przeproszeniem degeneratów no to sorry, ludzie walą ścieme a cierpią za to wszyscy, a zarobki nie powalja tragedi nie ma ale do szału to wiele brakuje. Niewiele ponad najniższą.
6
Siwy 2016-12-13 19:34
Firma do du... kusnierek mysli ze zrobi kmpreze ph sie opija i mu wszystko wygadaja jego piesek jest najlepszy wabi sie k,,rystianek,, hehehehe podniesli lojalke na 80 tys i mysla ze ludzi zatrzymaja wszyscy sie z nich tak nabijaja ze glowa boli postawili nawe hale a towaru jak niebylo to niema ph traktowani jak szmaty. Nie poleca wlogole tej firmy zarobki na budowie wiecej zarobisz niz w domexie
8
Wschod 2016-12-17 16:23
Podobno worek z uciekajacymi ph sie rozwiazal. Wiec I mi chyba zostanie zawinac wrotki:)
Gratulacje zmian panie kusnierek :)
15
Kiszka 2016-12-17 20:33
W takich warunkach mi też się już nie chce pracować. Nic tylko szukać czegoś lepszego.
14
Ravi Rządzi 2017-02-01 19:20
Ja dostałem się do Ravi i nie ma porównania.
16
Mariusz 2017-02-14 11:26
Krótko i na temat - adekwatnie do przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej - propozycja pracy na okres próbny, warunek konieczny - testy psychotechniczne, we własnym zakresie. Podanie ręki i na słowie koniec.
Próba kilkukrotnego kontaktu, w celu potwierdzenia ów okresu - z uwagi na koszt wykonania opisanych badań (po stronie aplikującego) - brak odzewu z ich strony.
Kpina.
Słowo się rzekło, kobyła u płotu. Nie w tej "firemce".
3
ccccc 2017-02-16 18:49
Na jaki region kolego miałeś mieć ten 'okres próbny'?
iq 2017-02-17 17:23
Na San Escobar
4
Piesek 2017-03-25 23:22
Dla wszystkich którzy choć przez chwile pomyśleli by złożyć podanie do Domexu.
Ludzie tam nawet Ukraincy nie chcą pracować bo czuja się jak niewolnicy....
Rotacja straszna..... Nie dziwmy się skoro Dyrektor (choć w przypadku tego człowieka to za wielkie słowo )
ma ludzi za idiotów oraz klasę społeczna "śmiecia". A podczas rozmowy sam własnymi pomysłami i słownictwem reprezentuje tylko Despotę i strasznie słabego człowieka :) Szefostwo możne jak będziecie byłym politykiem potraktuje was jak człowieka :)" zachowanie godne komedii" Przedstawiciele rotacja.... :) potrafią wezwać do Firmy z 2 końca Polski pod pretekstem rozmowy by dać wypowiedzenie.... Na magazynie jak będziesz wchodzić pseudo kierownika w..... to będziesz szanowanym zerem :) Pozostałe działy... im więcej dasz od siebie tym mniej Cie docenia.... a i tak Pseudo dyrektor lub szef znajda powody by z premii zrobić jakąś zapomogę :) bo oczywiście nie wywiązałeś się z absurdalnych pomysłów Pieska... dyrektora....
Ludzie pieniądze dostają do ręki.... na 2 raty :) jeśli masz szczęście to ta 2 rate dostaniesz :) Gdzie na rozmowie o prace nawet nie jest to wspomniane....
Chcesz być kierowca miej tylko prawo jazdy.... nawet nie pytają czy umiesz jeździć :)
Udają Corpo a daleko im do tego... Rozwijają się.... tak ....szefowie nowymi inwestycjami..... a Ty pracując kilka lat, tygodni czy miesięcy się porostu cofasz.
Wiec jeśli chcesz być przedstawicielem... kierowca... specjalista od sprzedażny merchandiserem lub kimkolwiek daj sobie spokój :) A i przestańcie każdego pracownika traktować jak złodzieja :) Chyba ze ktoś mierzy swoja miara :)
9
Pracownik 2017-03-26 13:36
Kuśnierki biorą się za budowlankę i szukają specjalistów :) którzy za 2000 zł będą tylko na papierku pracować do 16 :) Chyba że ktoś szuka praktyki to zapraszamy :) Może wewnątrz firmy poszukacie ludzi którym coś zaproponujecie :)
3
Pracownik Domexu :) 2017-04-08 00:25
Dyrektor potrzebuje asystentki :) Krystian weź się w końcu za solidna i rzetelną prace...
Albo możne idź do szkoły i naucz się podstaw zarówno zarządzania zasobami ludzkimi jak i etyki pracy.
Asystentka ??? Znasz takie słownictwo ??? Czy niewolnica :) ? Premia ??? Czy możne brak premii za irracjonalne błędy które sam stwarzasz???? A jak coś sknocisz to uciekasz :)
Po raz kolejny dla osoby która myśli o asyście w Firmie Domex... Nie rób tego... jesli nie chcesz miec zmarnowanych miesięcy dni albo lat....
8
budowlaniec 2017-04-10 13:26
Witam
Domex szuka pracowników z branży budowlanej
czy wie ktoś co jest grane ?
jak wygląda sprawa
FG 2017-04-20 21:47
Człowieku odpuść sobie. Coraz więcej osób ucieka. Nie odchodzi, a ucieka.... o czymś to świadczy. I te ich zapędy pseudo korporacyjne. DRAAMAT!!! Najlepsi i najstarsi pracownicy odchodzą, bądź w najbliższym czasie odejdę. Odejdę i ja niedługo. Ciekawe czy z "blokady" się rozliczą.....
2
Lord 2017-04-27 00:05
Jeśli (usunięte przez administratora)biorą się za budowlankę tak jak za prowadzenie Domexu Imoli etc... Plus jeszcze swoje wciśnie pseudo Dyrektor to sadze ze po 10 latach domy sie rozlecą :) Dla kolegi pytającego o prace :) Pieniądze do reki 2 tys możne zarobisz :) wydoją Cie na maksa.... dziękuję nie usłyszysz... a potem Cie oleją :) Tam już do pracy nikt nie chce przyjść :) Odradzam stanowczo :) Pracownik średniego szczebla :)
1
budowlaniec 2017-04-28 11:18
Dziękuję za info od Lord i FG
jestem po rozmowie, sam nie wiem, niby warunki dobre Pan K przedstawił, ale o kasę zapytał i zapisał nic nie komentował. Zobaczę czy się odezwą
pozdrawiam
pozdrowienia 2017-05-02 15:31
Pracuje w tej firemece z bożej łaski już ponad ROK. A powiem, wam że dramat !! Kierownik który mnie rekrutował opowiadał jakie to świetne zarobki daje DOMEX. Jak możesz zarabiać KOKOSY ( jasne. jak kupisz sobie w PiP, to będziesz miał owe KOKOSY :( ). Zero wsparcia od kierownika czy KAM-a. Zero reakcji na zmieniające się trendy. Mówisz, do swojego kierownika _ potrzebujemy polskiej porcelany, termisila itp. To słyszysz, że nie będzie tego bo mała marża.. Panowie ale można dzięki temu większe obroty robić !!! i najlepsze co ma DOMEX w zanadrzu. Wypłata. śmiech na sali. Niby masz dostać kasę na konto do 1 , a dostajesz 2-3,4.. bo były święta, albo wolne. Ale po co ci wyplata na czas :) . Ważne żeby Szef miał na paliwo i klocki do Panamery :P
3
Lord 2017-05-09 22:58
Kolego przed Toba był chłopak i uciekł :) Tak pięknie miało być :) chciał wprawy praktyki nabrać... i już go nie ma :) Realia wyszły na światło dzienne. Szkoda Budowlaniec twojego cennego czasu.... Od pana Kusnierka odchodzi kolejna dziewczyna..... Wiec lata odejść z tej firmy o czymś świadczą :)
2
LOLO 2017-05-16 19:17
co tu się dzieje.. firma wielka, pieniądze wielkie.. hahahaha dobre sobie. Pieniędzy wielkich żaden PH nie widział chyba, że kierownicy regionalni, KAM-owie. Jedyn słowem wstyd i hańba dla firmy która chwali się gazela biznesu. Powinni dostać nagrodę za mobbing, kłamstwa, inwigilacje na każdym kroku :D
2
Ktoś 2017-05-17 21:04
Możesz coś więcej napisać na temat pracy PH
Ciekawa 2017-05-20 22:32
A jak wyglada sprawa logistyki/ dzialu zakupow/importu? Wlasnie szukaja kogos i przeszlo mi przez mysl czy aplikowac. Jak z zarobkami w tym dziale?
ogłoszenie 2017-05-22 09:13
KOORDYNATOR INWESTYCJI 18.05.2017.


W związku dynamicznym rozwojem firma Domex poszukuje kandydata na stanowisko:
Koordynator inwestycji.
Opis stanowiska:
koordynowanie i nadzór nad procesem realizacji inwestycji budowlanych,
uzyskiwanie niezbędnych w procesie inwestycyjnym zgód, uzgodnień i pozwoleń,
koordynowanie i współpraca i projektantami i wykonawcami,
kontakt z projektantami przyłączy,
rozliczania z wykonawcami.

Wymagania:

wykształcenie min. średnie,
doświadczenie w koordynowaniu prac budowlanych
znajomość prawa budowlanego oraz rynku usług budowlanych będzie dodatkowym atutem
umiejętność pracy w zespole oraz pod presją czasu, doskonała organizacja pracy, samodzielność oraz zaangażowanie,
prawo jazdy kat. B.
obsługa komputera (Microsoft Office),



Oferujemy:

zatrudnienie w pełnym wymiarze czasu w oparciu o umowę o pracę
stabilne zatrudnienie w dynamicznie rozwijającej się firmie
pracę w młodym dynamicznym zespole
praca od poniedziałku do piątku w godzinach 8 – 16
miejsce pracy – Leszno, ul. Miernicza 4 ( strefa inwestycyjna IDEA )



Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres: rekrutacja.biuro@domex.leszno.pl wpisując w tytule nazwę stanowiska.


„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2014 r. poz. 1182, 1662).”

bud 2017-05-22 09:15
Czy ktoś coś wie o powyższej ofercie pracy
Zostaw swoją opinię o Domex-Kuśnierek - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Domex-Kuśnierek