logo Zakłady Mięsne Viando

Zakłady Mięsne Viando

Radojewice

Opinie o Zakłady Mięsne Viando

Mm 2015-08-31 00:21
Pracowałam tam 3 miesiące. To co tam się dzieje to jest...........brakuje słowa aby to określić. Młodzi właściciele nie mają kompletnie pojęcia jak należy prowadzić firmę. Nie mają żadnej koncepcji, wizji i pomysłu na firmę. Nie szanują żadnych pracowników, nie interesuje ich niczyje zdanie, wszytko wiedzą lepiej. Za wszystko co tylko można finansowo obciążają pracowników, nawet jeśli to nie ich wina. Praca od poniedziałku do niedzieli, tak jak ktoś wcześniej napisał. Nadgodziny, niekiedy zmiany trwające po 16 godzin są traktowane jak coś normalnego. Wykorzystują ludzi na maksa a jak się ktoś postawi to wypad. Nie przyjmują zwrotów starego mięsa ze sklepów, które sami tam wysyłają i obciążają tym pracowników. W firmie ciągle nerwówka. Firma ma potencjał ale cokolwiek chciałoby się zmienić to na końcu szef wie lepiej. Jak ci się coś uda to przypiszą sobie, jak sami coś skopią to poszukają winnego aby go obciążyć. Jedyny plus, to wypłata zawsze na czas. Generalnie to unikać jak ognia !!!
6
br 2015-09-21 18:56
Ale nie w tej firmie. Jesteś nikim i nikt Ci się nie pyta. Nie masz nic do gadania. Masz pracować i być za to wdzięczny. Dobrych warunków pracy tam nie ma.
1
plik 2015-09-24 10:12
nie tylko Pania mnie dzis tez juz drugi raz oszukala na wadze a na solankowej klada nóż na wage
www 2015-10-29 21:51
uciekać, uciekać, uciekać..........w nic co mówią nie wierzyć............uciekać!!!!!!!!!!!
2
wdzieczny 2015-11-02 19:52
pracowac nie uciekac bardzo fajna praca mila atmosfera przepieknie sniadanie darmowe palce lizac a zarobki srednia krajowa lux
4
wdzieczny 2015-11-02 19:54
co to jest te +1 zaglosowalem na cos co to jest
4
wdzieczny 2015-11-02 20:01
po co tak psiocic na temat naszego szefostwa nie podobalo sie zrezygnowales no i nara a nie wypisujesz jak to wszystko zle dookola a tylko ty najlepszy nikt nikogo na sile nie trzyma nie wiem czy ktos przywiazany lancuchem jest ludzie pracowali i beda pracowac za tak dobre wynagrodzenie jak na inowroclaw rewelacja !!ja jestem zadowolony super pozdrowionka dla szefowstwa klaniam sie
1
ona113 2015-11-09 14:51
a jak sie pracuje na produkcij w Radojewicach ?
1
ona113 2015-11-10 09:41
Dziękuje a jak wygląda sprawa z dojazdem,ponieważ nie posiadam własnego auta.
max 2015-11-10 20:45
wazelina
5
dred 2015-12-09 11:40
Nie wciskaj kitu.
2
dred 2015-12-09 11:44
Nie wciskaj kitu, kto w tej dziadowskiej firemce przepracował chociaż jeden miesiąc, to dobrze wie jak w viando jest naprawdę. Nerwowa atmosfera, praca po 10 - 16 godzin (NIE PŁACĄ ZA NADGODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Głodowe pensje i traktowanie pracowników jak śmieci.
3
maciej 2016-02-14 00:49
nie zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Są ludzie co pracują tutaj kilka , kilkanaście lat sam jestem tyle. Jak ktoś nie mając kwalifikacji ma za duże mniemanie o sobie to tak wypisuje. Niestety w firmie prywatnej musimy sami na siebie zarobić. Viando w perspektywie innych firm nie jest takie złe. Pracować trzeba wszędzie
maciej 2016-02-14 00:50
nie zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Są ludzie co pracują tutaj kilka , kilkanaście lat sam jestem tyle. Jak ktoś nie mając kwalifikacji ma za duże mniemanie o sobie to tak wypisuje. Niestety w firmie prywatnej musimy sami na siebie zarobić. Viando w perspektywie innych firm nie jest takie złe. Pracować trzeba wszędzie
2
tomtom 2016-03-06 18:43
uważajcie na tą firmę, na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują umowę o pracę i dobrą stawkę a w rzeczywistości umowa-zlecenie bez wpisanej stawki na umowie, niby najniższa krajowa, szefowa nie ma pojęcie o zarządzaniu, ale wie za to jak oszukiwać pracowników, sporo osób z tej firmy uciekło i jest na wypowiedzeniu, za badania lekarskie nie oddają, za nadgodziny nie płacą, czas powiadomić inspekcję pracy...
Kisiel 2016-05-04 19:43
Szukają informatyka. Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć sie jak wygląda tam praca w IT ?
2
Maciej 2016-05-05 09:18
Proszę o informację na jakie zarobki netto można liczyć ? 1350 ?
pracownik 2016-05-10 19:24
Teraz zmieniła się kadra w płacach.To się zacznie.
Gość xD 2016-05-26 20:00
Witam. Ciekawi mnie tylko jedno. Jakim cudem firma Viando omija przepisy prawa pracy - 7 dniowy tydzień pracy ( tj. 56 godz.)
1
Gość xD 2016-05-26 20:04
A jeden dzień urlopu np. raz w miesiącu
pracownik 2016-05-31 19:44
Dzisiaj odeszła fajna dziewczyna z płac.Jedyna która wiedziała co robi.Szacun za wiedze.
10
Gość xD 2016-06-17 14:43
Tak
Gość xD 2016-06-21 14:35
Bez zmian
Info 2016-06-22 22:12
Którego dnia miesiąca jest zawsze wypłata?
arek 2016-07-02 21:15
Poszukuje pracy jako wykrawacz nie orientuje sie ktos czy potrzeba ludzi do zm viando ile placa tak mniej wiecej oplaci sie
arek 2016-07-04 00:45
Wiesz aż taki zdesperowany nie jestem żeby zaraz iść z cv trzeba popytać co jak za ile fachowiec kosztuje
2
JANIIISOBIESKI 2016-10-16 19:19
produkcjajeśli lubisz pracować ze starymi grzybami w przedziale 39-70 lat narzekających na tempo pracy które sobie sami ustawili,strajki ,żale i takie tam nie wiem do kogo przecież oni chcą tyrać po tyle godz. bo zarobila jak typowa wieś nie szanując swego wolnego czasu karaluchy jedne jeszcze płaczecie tam i robicie kupke z papieroskiem ? ale musi walić z jamy gębowej guma nic nie pomoże haha może podpaski zmieniacie .Do pracodawcy nie miałem nic do zarzucenia bo umowa była w miare nie znałem za bardzo i wypłata była na czas gdyby nie ludzie z PGRÓW bym robił napewno po 8h max 9te robił bym dalej ,2 ludzi mądrych reszta robocopy .Ich przerwy ,odkładanie,żale , kupki co wy biegunke macie gdyby nie to było by ok .3,5 na5.
2
nowy 2016-11-18 13:43
Umowa(zlecenie) którą dostaniecie na początek to coś co nie można nazwać nawet umową :bez warunków, bez kompletu składek,bez konkretnej kwoty, godzin czy też etatu ,za którą równie dobrze możecie dostać jakąkolwiek kwotę. Jeżeli chcesz określenie konkretów to konkretnie kończysz pracę i to jedyny konkret i czytelność w tej firmie. Jedyną osobą od której możesz coś się dowiedzieć to szefowa która będzie zniesmaczona że w ogóle masz czelność się o cokolwiek ją spytać, potraktuję Cię jak szmatę- słoma z butów to delikatne określenie. Badania lekarskie musisz zapłacić sam być może ktoś odda Ci za parę miesięcy. Na samym zakładzie ogólnie przyjęty bałagan a zasady istnieją tylko dla reguły bo muszą być. Zasady higieny także pozostawiają wiele do życzenia jak na obecne czasy.
Pozdrawiam
nowy 2016-11-18 13:43
Umowa(zlecenie) którą dostaniecie na początek to coś co nie można nazwać nawet umową :bez warunków, bez kompletu składek,bez konkretnej kwoty, godzin czy też etatu ,za którą równie dobrze możecie dostać jakąkolwiek kwotę. Jeżeli chcesz określenie konkretów to konkretnie kończysz pracę i to jedyny konkret i czytelność w tej firmie. Jedyną osobą od której możesz coś się dowiedzieć to szefowa która będzie zniesmaczona że w ogóle masz czelność się o cokolwiek ją spytać, potraktuję Cię jak szmatę- słoma z butów to delikatne określenie. Badania lekarskie musisz zapłacić sam być może ktoś odda Ci za parę miesięcy. Na samym zakładzie ogólnie przyjęty bałagan a zasady istnieją tylko dla reguły bo muszą być. Zasady higieny także pozostawiają wiele do życzenia jak na obecne czasy.
Pozdrawiam
3
Stop 2016-11-19 17:21
firma tragedia ,płaca tragedia , oszuści a ci co tu piszą ze jest ok to ( usunięte przez administratora ) pupile z rodziny
4
iveco 2016-12-03 13:08
kierowcy maja dobrze kradną co popadnie i ile wlezie skrzynki palety mieso nie wspominajac o paliwe viando dobrze o tym wie i nic z tym nie robi bo wszyscy kierowcy by odeszli taka prawda jedna mafia.
1
biały murzyn 2016-12-11 19:53
w tej firmie 60 procent załogi to Ukraińcy co pracuja jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1400 netto na rekę.
a "szefowa" rozbija się po ekskluzywnych butikach w poznaniu.
6
Absolwentka 2016-12-31 21:37
Jak wygląda praca w chlewni w Radojewicach w charakterze zootechnika?
1
Rafal 2017-01-07 08:25
Wy to macie l( usunięte przez administratora ) Co tak narzekacie nie podoba sie wypad zobaczymy kto w inowroclawiu da ci 2500 za 8 godzin .Tak 8 jestes w pracy osle 9 9.5 godziny bo zamiast pracowac to po kiblach lazisz usiasc zamiast w domu z rodzina posiedziec. Pgr zawsze byl pgr malo chlopakow z inowroclawia a szkoda miastowy to porzadny chlopak
1
kristo 2017-01-08 18:03
jak 3 raz wrócileś do tej firmy to co masz pisać
1
Rafal 2017-01-10 18:25
Wroce i piec mnie to chociaz chca przyjac a ty klamiesz na temat firmy a trzymasz sie nogami i recami gdzie takiego ronchla z pgru przyjma ani wygladu ani kasy nawet nie masz gdzie mieszkac
5
Zuzanna 2017-03-09 13:59
Śledzicie aktualności na temat firmy? Zachęcam do zaglądania na stronę internetową firmy http://viando.pl/aktualnosci/
Pracujesz w firmie Viando? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie.
FirmaKrzak 2017-04-02 17:26
KompletnaDezorganizacja. To jest hit co tam sie dzieje.
Rafalek 2017-04-02 22:25
Brawo Ty brawo Ja haha
1
Driver 2017-04-04 20:45
Jak wygląda praca kierowcy w Viando? Warto składać CV na to stanowisko?
colders 2017-04-10 21:38
jak wyglada praca technologa, aktualnie poszukują święzej krwi. Proszę o solidne wypowiedzi
Zuzanna 2017-04-11 10:46
@FirmaKrzak co masz na myśli? Pracujesz w Viando? Chętnie dowiemy się więcej o sytuacji w firmie.
zootechnik 2017-04-16 15:58
warunki pracy (bhp i pomieszczenia) beznadziejne, brud srmór i ubóstwo, padlina na słoncu, wypalanie odpadów w kontenerze, okropne traktowanie zwierzat
mariolaszyszkowska 2017-04-27 07:18
REKLAMACJA :
W dniu 22 kwietnia br. kupiłam w sklepie w Inowrocławiu dla czteroletniego dziecka parówki z cielęciną . Miały termin do spożycia do 28.04. 2017 r.- masa netto 0,303 kg - nr partii 100. Okazały się niejadalne dla dziecka z powodu nadmiaru soli. To pierwszy taki przypadek, chłopiec bardzo lubił te parówki i często mu je kupowałam. Pamiętajcie, że te parówki kupuje się przede wszystkim dla dzieci i ludzi starszych i pilnujcie receptur ! Mariola Szyszkowska
1
Yogi 2017-04-27 23:17
No witam odpowie ktos na temat tych parowek no. Co sie tam wyrabia
1
Rafal 2017-05-04 22:18
Czy w tym roku parowki fimy beda na bolidach F1 tak fajnie wtedy sie ogladalo panie Krzysztofie
1
Zuzanna 2017-05-05 13:33
@mariolaszyszkowska próbowałaś skontaktować się w tej sprawie bezpośrednio z firmą? Kontakt znajdziesz między innymi na stronie internetowej http://viando.pl/kontakt/
viando 2017-05-05 15:18
Witam,
proszę o kontakt w tej sprawie na viando@viando.pl
Rzeźnik 2017-05-17 15:11
Pracowałem w Viando na stanowisku przedstawiciela. Szczerze NIE POLECAM pracy w tej firmie. To nawet nie jest komuna ale średniowiecze. Jest Państwo właściciele na wsi a reszta pracowników to wasale. O obiecanej umowie o pracę można zapomnieć, zero premii, zero wymian towaru, nawet nie wiesz co sprzedajesz bo żadnych gratisów - zupełnie żadnego wsparcia marketingowego. Samochody - stare graty na wykończeniu - podbijane na lewo dowody rejestracyjne. Pracujące soboty za które nikt nigdy Ci nie zapłaci. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy w tym czymś. Z normalnie prosperującą firmą VIANDO nie ma zupełnie nic wspólnego. Odradzam
1
Olg 2017-05-25 15:50
Proszę nie obrazac wasali .Ja. bym niżej obstawiala mianowicie chłopi na folwarku panszczyznianym .Oczywiście nie obrazajac nikogo tylko bronie wasala.Proszę przyjrzec się kto tam pracuję. Ludzie po podstawowkach nic wspolnego z fachowoscia tak naprawde nie maja.Coś jakby ja nie wiem na fachowcow nie stac ich bylo no nie wiem trudno okreslic
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne Viando - Radojewice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Viando