brak logo

P.F.H.U. "Framar"

Kalety

Opinie o P.F.H.U. "Framar"

Mosza 2015-11-27 18:46:07
Wyjeżdżasz nie wiesz kiedy wrócisz i ile zarobisz wszystko na temat taka jest prawda o tej firmie
Rychu 2015-11-28 14:15:06
DO;Herbusek,Stasiek.Panie Franku jeszcze się nie znudziło Panu się podszywać pod kogoś innego.Niemerytoryczne i pomówione jest płacenie z FRACHTU.Podobno jest wszystko przejrzyste przy wypłacie niech ktoś napisze czy widział kiedyś faktury ze swojego auta.Ciekawe kiedy ZUS I Urząd skarbowy się tym zainteresuje że się płaci 1850 złotych na konto a resztę pod stołem.
piękny marian 2015-12-01 05:20:37
Witam kierowców ta firma to co do wypłaty to taka gra w trzy kubki tylko że szew wyciąga trzy zeszyty czyli Amerykanska gra jednemu zabierze drugiemu da a ty brzydaka jak noc czarownico której tatus wszystko sponsoruje co ty wiesz o życiu i pracy kierowcy,poza tym jak ktos wypowiada się zle o ludziach z gorszym wykształceniem sam w głebi duszy jest prostakiem.Dlatego prosil bym czarownice by wyciągła miotłe z szafy i odpalała na Wawel
piekny marian 2015-12-01 05:31:21
(Witajcie. To dla tych narzekaczow i falszywcow we Framarze. Ja jestem zadowolony! Nie podpisze sie z imienia bo zaraz beda wydzwaniac co to pisze!!. A jest tak...
Prawie co tydzien jestem na weekenda w domu. Najdluzej w trasie bylem 12 dni. Kasa dla mnie ok. Wiadomo jak to p. Karol mowi Zawsze moglo by byc lepiej... Pare osob psuje atmosfere w robocie to ci starsi co robia po pare lat i juz chyba to dla nich norma, ze zaszwe im malo. Polecam Framar. Siema)

Siema jak sie kocha córkę szefa to się w domu jest co tydzień (ciekawe czy to miłosć czy kochanie)
opel9 2015-12-24 21:29:10
Zdrowych Wesołych Świąt dla Szefostwa i kolegów po fachu od starego przyjaciela który kiedyś pracował w tej firmie, która dała mu szansę nabycia praktyki jako kierowca. Chłopaki trzymajcie się mocno kierownicy bo warto
pozdrawiam wszystkich
mlodziak 2015-12-31 19:06:24
w styczniu maja odebrać nowe auta to będą zatrudniać nowych kierowców. dzwon tam do nich. szczęśliwego nowego roku!
kieruś 2016-01-15 18:08:16
A mi się bardzo podoba Pan Jarek jego styl bycia, spokój ,opanowanie, pełna kultura w zachowaniu . mój idol ,Ja też chcę taki być .
1
Kuba 2016-01-25 16:26:01
Witam, niewierze w to co tu czytam !! Nigdy jeszcze nie trafiłem na tak dobrą firmę. Nie ma takiego czegoś, że nie wiesz jak długo zostaniesz w trasie. Weekendy spędzasz w domu. Wiadomo że czasem może sie zdarzyć, że zostania sie na weekend w trasie ale raz na kilka wyjazdów to chyba nic takiego. Nie mogę doczepić sie do wypłat bo nie ma do czego. Kasa jest ustalona i tyle sie dostaje. To że szukają nowych kierowców to nie zawsze znaczy, że firma jest dupiata, w tym wypadku jest zmieniany cały tabor i powiększana flota i aktualnie są potrzebni kierowcy. Najwięcej mają do gadania Ci co odeszli i trafili źle i teraz żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska i najłatwiej kogoś oczerniać przez internet i anonimowo. Niestety nic się na nich nie poradzi. Najprościej jest zadzwonić, spotkać się, porozmawiać, zawsze można spytać kierowców aktualnych a nie tych co zostali wyrzuceni z pracy za to co przeskrobali. Firmę FRAMAR polecam, zachęcam do składania CV, jak już mówiłem tabor jest nowy a weekendy spędzasz w domu. Pozdrawiam wszystkich.
2
Franklin 2016-01-26 15:30:55
Widać że Kuba to któryś z szefoswa pisze to żeby znaleźć naiwniakow którzy przyjdą tu i będą siedzieć weekendy w aucie i dostawać wypłatę z kosmosu bo nie wiesz ile zarobisz kto się chce tu przyjąć to niech pogada z kierowcami co już zdarzyli weekend w tym roku w aucie spędzić a nawet dwa więc nie wypisuje bredni Kubuś o systemie pracy i płacy w tej firmie z jednym ma rację Kuba że auta nowe a reszta to klamstwa
Kuba 2016-01-27 20:36:14
Musze Cie zmartwić ale nie trafiłeś :( Jestem kierowcą w tej firmie. Dziwne, że wszyscy zachwalają a narzekanie dopiero sie włącza jak sie juz tu nie pracuje. Jakoś trudno powiedzieć prosto w oczy co się nie podoba, najłatwiej jest bluźnić na kogoś w internecie ale to już świadczy o osobach piszących te brednie. Jak by było tak źle to by nikt tu nie pracował a jednak chłopaki śmigają. Każdy wie jak wygląda praca kierowcy i wie z czym może wiązać sie transport międzynarodowy. Najlepiej marudzić że zawsze jest źle bo pracować sie nie chce. I troche szacunku bo kubus możesz sobie mówić do Twojego dziecka.
Franklin 2016-01-30 14:50:57
Wszyscy zachwalaja to napisz jacy to kierowcy ktorzy tu pracuja i zachwalaja ta firme wystarcza imiona macie 30 samochodow to wypisz przynajmniej 15 imion ktorzy mowia ze chwala sobie ta firme jak jestes kierowca w tej firmie to podejdz do kazdego i powiedz ze ty tak jezdzisz i jestes co weekend w domi i masz przejzystosc z kasa i piszesz o tym na forum ze tak jest to zobaczymy ktory z chlopkow sie wkurzy i za te klamstwa ci cos zrobi spojsz w oczy i im to powiec to co tu wypisujesz zobaczysz ile cie poklepie po plecach i powie tak kuba masz racje a ile napluje ci w twarz za klamstwa
nowszy 2016-01-30 15:19:51
Kuba czy inny z wlasciceli framaru szacunku i honoru zaden z was nie kupi tu sie wspiera swoich ludzi a klamcow bierze w parter slowa bez pokrycia w czynach sa po prostu ( usunięte przez administratora )e.Bo inaczej bylo by gdy bys mial pomysl a nie rzucal slowami na oslep jak nie widomy jak przygluchawy jak beztalecie z kasa.ani kasa ani znane nazwisko nie zrobia z ciebie czlowieka odpornego na wszystko
gall anonim 2016-02-06 18:56:33
Kuba skoro opisujesz że wszyscy są na forum anonimowi to powiedź kim ty jesteś?? Wiem, że tu nigdy nie wróce choćby to była ostatnia firma transportowa w polsce. Franek jak można patrzeć prosto w oczy kierowcy że firma jest uczciwa a płacisz ludziom frachtami które kierowcy nie widzą na oczy i mówisz że tak jest sprawiedliwie.
RYSIEK 2016-02-08 14:18:59
4000.tyś to po kraju jak się jeżdzi to się zarabia a nie za granice,ale to że wypłaty są na czas zawsze to prawda.
RYSIEK 2016-02-08 14:20:00
4000.tyś to po kraju jak się jeżdzi to się zarabia a nie za granice,ale to że wypłaty są na czas zawsze to prawda.
Adam Machura 2016-02-18 18:57:18
Pracowałem jakiś czas w biurze tej firmy i moja ocena jest pozytywna.
Robota była co prawda bardzo wymagająca i stresująca dlatego też zrezygnowałem, ale jeżeli ktoś lubi taki "młyn" i nie przeszkadza mu praca na wysokich obrotach to na pewno będzie zadowolony bo wypłata adekwatna do stresu.
A co do właściciela firmy, Pana Franciszka Jagusiaka to uważam, że jest to bardzo sympatyczna, wyrozumiała i uczciwa osoba.
Pezet 2016-02-24 09:29:08
Właśnie teraz łatwo o dobre stawki kto chce to daje a kto nie chce to nie daje i tyle na ten temat zależy jak się firma rozlicza z kierowca to tez druga sprawa.
gall anonim 2016-05-09 11:31:51
z tego co słyszałem od kierowców firma przestała zatrudniać polskich kierowców, lecz zaczęli zatrudniać z Ukrainy, ci przynajmniej nie będą im narzekać na powroty
Sprawiedliwy 2016-05-15 19:36:06
Jakie rzeczy zmuszają człowieka do tego aby okradał drugiego ?
Zbójnicy oddajcie pieniądze za diety .
znajomy 2016-05-16 07:43:14
Framar jak najbardziej polecam. Ponad 25 lat historii i jaki efekt az milo sie patrzy...
gall anonim 2016-05-27 05:41:18
Franek zaczyna oszczędzać na myjni że kierowcy nie mogą już obiadu zjeść, pewnie sami jeżdżą jeść żeby tylko kierowcy nie było za dobrze.
Nowszy 2016-06-21 07:43:30
Firma dziadtrans rotacja jak w wesołym miasteczku polscy kierowcy niechcący już tu jeździć więc trzeba brać Ukraińców bo jeszcze oni prawdy nie wiedzą, płacą od nielegalnego frachtu i nie wiesz kiedy wrócisz praca wszystko z łapanie omijać jak najdalej
dziadz 2016-06-22 18:32:27
Śród Ukraińców też jest nie pokój związany z pracą firmie. Widzę że nauka szefostwa zakończyła w raz zakończeniem studiów bo dalej nie uczą się na błędach i nie poprawiają sytuacje kierowców na lepsze. Myślą że kierowców jest dużo i przyjdą do nich aby pracować za pare groszu i zamieszkali ich autach najlepiej z cała rodziną.
Dzidek 2016-06-22 21:18:20
Co Ty opowiadasz. Zajebista robota 5 kafli co miesiąc to standard. 1-2 wekendy na plandece ale to teraz norma. Ruchome i wanny co weekend w domu. Od święta się weekend trafi. Ja jestem bardzo zadowolony!!!! Sprzęt nowy. Chłopcy robotę tak układają ze się nie czeka. A gadają głupio ci co ich robota boli.
mlodziakk 2016-06-22 21:27:15
Framar szuka kierowcow. mają ogłoszenie na olx ze na firanki i ruchome podłogi przyjma. Piszecie tu ze tam źle a przecFramar szuka kierowcow. mają ogłoszenie na olx ze na firanki i ruchome podłogi przyjma. Piszecie tu ze tam źle a przecież kilkadziesiat składów mają. Wanny, flory i plandeki latają na szosach... słyszałem ze będzie ich więcej
ież kilkadziesiat składów mają. Wanny, flory i plandeki latają na szosach... słyszałem ze będzie ich więcej
mariusz 2016-06-22 23:47:40
Ja ostatnio jechałem z Ukraincem we Framar ze. Dobry człowiek, zabrał mnie na Gliwice z Olszyny.Mówił ze dopiero miesiąc jeździ. Na ile go zrozumiałem to sobie chwalił robote.
1
pyzio 2016-06-23 07:58:40
Ja się u nich uczyłem świeżo po kursie. Pokochałam ta robotę. Mają zajebistych doświadczonych kierowców.
1
Zenon Krawczyk 2016-06-28 12:18:24
W związku z sytuacją, jaka miała miejsce w dniu 11.05.2016 dotycząca niefortunnego pomówienia o pracodawcy, tj. właściciela firmy Framar o to, że mnie zwalnia a na moje miejsce zatrudnia kierowcę w Ukrainy przepraszam za to właściciela bo nie była jego wina a tylko i wyłącznie moja. Za co bardzo przepraszam i jestem wdzięczny i bardzo dziękuję za to że taki finał nastąpił po tym jak miałem chwilową niedyspozycję co zdaża się każdemu człowiekowi co ma problemy rodzinne czy osobiste. Zostalem potraktowany prze Firmę Framar i zostało mi wypłacone wszystkie należności i nie roszczę z tego tytułu żadnej pretensji ani roszczeń. Polecam Firmę Framar, pracodawcę, że są to osoby w porządku i godni polecenia, normalni ludzie.
1
KH 2016-07-04 20:46:20
Nie wiem kto pisze negatywne komentarze ale wiem, że są one mocno przesadzone. Pracowałem we Framarze 8 mc i gdyby nie sprawy osobiste to pracowałbym nadal. Pracować trzeba ( jak wszędzie) ale nie mogę powiedziec złego słowa na właściciela -Pana Franciszka. Człowiek sam stworzył tą firmę, gwarantuje pracę tylu pracownikom. Szacun. Do wszystkich piszących negatywne opinie- zastanówcie się czy jestescie idealni zanim będziecie oczerniać innych. Wypłata zawsze na czas i szacunek dla pracowników jest, a to jest najważniejsze w dzisiejszych czasach. Dla nowych- jeżeli chcecie uczciwie pracować - polecam. Wielkie dzieki za wspólpracę.
5
normalny 2016-07-04 20:51:39
Firma jest ok.
2
gall anonim 2016-07-05 22:38:41
Framar to dobra firma była, zakochani swojej legendzie stacza ją się na dno. 14 osób wciągu roku się zwolniło przypadek?
1
normalny 2016-07-07 16:13:00
Ty gall anonim daj już spokój. Jak ci się nie podoba to się zwolnij ,idź do innej firmy a po 3 mc wrócisz z podkulonym ogonem. nie znudziło ci się jeszcze srać we własne gniazdo i podgryzać rękę , która cię karmi?????
4
dziad 2016-07-25 21:43:31
Xax tutaj będziesz miał dużo przyjaciół wśród kierowców, bo firma wychodzi z założenia że przyjaźń powstaję w biedzie
Pozdrawiam !! 2016-07-28 17:32:44
Ale Wy fandzolicie... Nie macie co robić w domach czy jak... ?! Ja przyjąłem się do pracy i jestem zadowolony :)
1
Franklin 2016-07-30 17:11:25
I robisz przezuty po 25 km po Polsce i płacą ci za fracht to naprawdę uczciwa firma i przyjmuje Ukraińców bo czuje w nich piniadz omijać jak najdalej
Serek 2016-07-30 17:20:29
Chyba cie gnie. Jo od trzech lot najkrótszy miolech 300 km to nie DHL. Franklin- cygon
Serek 2016-07-30 19:05:17
Chyba ześ z choinki spod. Jo tu 3 lata robia i najkrótszy po polsce miol 300 km. Chyba ześ z Dhlem pomieszol. Franklin - cygon
karma 2016-07-31 00:26:38
Franklin gdzie Ty pracujesz? Framar ma transport międzynarodowy a nie krajowy. nieźle zapiłeś
FRanklin 2016-08-01 16:33:08
Kłamcy to wy bo widziałem waszego kierowce na załadunku i mówił do kat jedzie chyba ze pożyczacie swoje obklejone samochody innym firmom w co wątpię wiec nie kłamcie ze takich dziadoskich przerzutow nie bierzecie. Nastepnym razem zrobie zdjecie waszego samochodu i wrzuce zeby zaden z rodziny J nie posadzil mne o klamstwo bo klamiecie to wy pseudo chrzescijanie
gall anonim 2016-08-01 17:16:10
Masz racje we framarze robi się takie przerzuty po 25-100km nawet jak rozładujesz auto na herbach, Opolu czy miasteczku sl. Nigdy nie jesteś pewny czy wrócisz na pusto na bazę. P.s najkrótszą przerzut to był w Niemczech 12 albo 16 km.
normalny 2016-08-07 13:27:26
We Framar coraz lepiej. Pensje rosna. Praca jest. Coraz lepsza ekipa sie robi. Jest lepiej niz w zeszlym roku. Franklin, gall anonim zapraszam kiedy w sobote na baze do Kalet poznacie firme o ktorej tak dobrze piszecie, moze co pogadamy o pracy .
Szerokosci dla prawdziwych kierowcow
gall anonim 2016-08-09 18:40:36
Normalny co chcesz mi pokazać jak stoją nowe auta na bazie:) za moich czasów rzadko było widać auto w tygodniu. Co do wypłat to......... Nic nie wiadomo wiesz, że masz 10%od frachtu i w tym jest podstawa i podpisujesz diety z których nie dostajesz. Jako swiezak zapomnij dużej kasie
Franklin 2016-08-11 13:53:13
Konkretnie to auta stoją bez kierowców na bazie taka politykę prowadzą w ciągu 4 lat się tyle ludzi przewinęło przez tą firmę że mogli by dobrze mieć na wszystkie auta podwójne obsady jak jest dobra firma to się ludzie nie zwalniają i firma nie musi zatrudniać Ukraińców bo Polacy by w niej jeździli a co do kasy to facet którego na oczy nie widzisz i robota jak w karierce przezuty i nie wiesz kiedy wrócisz bo ciągle ci mówią że nic nie ma bo robota z łapaniki i przestańcie wymyślać że jest dobrze u was dobrze u was to ma chyba Dupczyk tylko.
Franklin 2016-08-11 17:39:59
Polecasz calym sercem zeby robic na nich piniac a oni niech siedza w budzie po weekndach i robia za kase ktora placicie jak chcecie.
gall anonim 2016-08-12 08:11:28
Jakiś czas temu sprowadzili na weekend Ukraińca, na bazę bez kibla, bez prysznica. Gratuluję firmie która tak bardzo dba o kierowców. Tylko dupczyk ma tu się najlepiej.
normalny 2016-08-12 09:26:30
Franklin i gall anonim pokazcie Framarowi jak prowadzi sie firme transportowa. Dajcie 7 tys weekend w domu przyjde do was jezdzic. Dajcie znac
1
Misiek 2016-08-12 10:15:59
Nie chodzi o prowadzenie firmy panie J a o przejrzyste warunki pracy i płacy bo kierowca nie wie ile u was jeździ i ile zarobi bo nikomu frachtu nie pokazujące za co jechał tylko na przyjęciu mówicie że zjazd co tydzień i 10 % od frachtu a wypłata z magicznego zeszytu tobie dam tyle a tematem tyle zapłacie uczciwie żeby każdy widział za co jeździ ale wy tego nie zrobicie bo nie będzie jak kombinować. A ja co weekend w domu i 6tys są firmy które płacą uczciwie wystarczy poszukać.
2
gall anonim 2016-08-12 14:15:07
Misiek i to chodzi brak przejrzystości we firmie uciekania do magicznego zeszytu.
gall anonim 2016-08-13 18:47:15
Olek przeczytaj tekst od miska kilka razy aż rozumiesz.
xax 2016-08-13 20:08:31
Dobrze, że jest umowa o pracę, bo o taką stabilną umowę jest trudno.
4
Zostaw swoją opinię o P.F.H.U. "Framar" - Kalety
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.F.H.U. "Framar"