brak logo

SPEDIMEX

Poznań

Opinie o SPEDIMEX

Kebs 2015-07-01 20:12:05
Hahaha Piękny ten brygadzista chyba trzymal conajwyzej w ręku swoją małą fujare, nawet magazynierow nie ogarnial tylko wymieniał.
zielone 2015-07-06 11:36:34
szanowni panstwo. nie ekscytujcie sie nadmiernie. firma jest w trakcie restrukturyzacji, ktora ma za zadanie urentownienie spolki - po to by sprzedac ja za jak najwieksza kase. dlatego ciecia, dlatego kasa jest "wstrzymywana" i nie wyplacana przewoznikom na czas, dlatego wynajduje sie dziwne powody by nie wyplacac pracownikom premii.
peszek polega na tym, ze wlascicielom sie wydaje iz rynek nie ma pojecia o tym jaki balagan panuje wewnatrz i zadaja nierealnych pieniadzy - oraz boja sie sprzedac pakiet wiekszosciowy. ale jeszcze troche i zmieknie rurka, obniza cene i sprzedadza to w cholere.
im szybciej tym lepiej...
1
CZERWONE 2015-07-08 16:39:25
CO TY "ZIELONY"MOŻESZ WIEDZIEĆ NA TEMAT TEJ RESTRUKTURYZACJI I RZEKOMEJ SPRZEDAŻY. TOTALNE BZDURY
Przewoźnik 2015-07-13 14:36:55
Bardzo ale to bardzo fajni ludzie ( spedytorzy , magazynierzy). Mistrzostwo w kłamstwie mają panie z KSIĘGOWOŚCI . Firma nie trzyma się terminów płatności ( wstępnie od tygodnia do momentu upomnienia ) , przeciągają wypłaty dopiero po kilkunastu telefonach i E-mailach przeciągają wypłaty pod błahymi pretekstami . Płaca na raty.
2
Nowicki 2015-07-21 11:20:34
Nie polecam - faktura ze stycznia nie zapłacona - zero kontaktu i osób decyzyjnych .
Przewoźnik Warszawa 2015-07-30 16:00:59
Firma Spedimex to jedna wielka lipa. Nie polecam nikomu nawet wrogowi. Świadczę dla tej firmy usługi transportowe i jak jeden z wielu przewoźników zostałem oszukany na płatnościach i terminach. Kierowcy, spedytorzy, magazynierzy poszukajcie innej firmy nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
joszka 2015-08-19 13:25:33
Firma beznadziejna, przesyłki giną, albo są ogromne opóźnienia. Personel niekompetentny, dodzwonić się tam to prawdziwa sztuka/ trzeba mieć szczęście/. Trzymajcie się z dala od tego badziewia!!!!!!!!!
Podwykonawca Warszawa 2015-08-20 08:50:42
Zgadzam się co do terminów płatności. Ja do tej pory nie dostałem przelewu za marzec. Najgorzej jest z zarządzaniem działem spedycji. Zarobić mogą tylko znajomi Pana Sałka, którzy jeżdżą na stałych frachtach (Luwak) np 500 zł za kurs, a inni mają co najwyżej 200 zł.
2
były spedytor 2015-08-23 13:34:55
A co sie dziwicie? Spedimex zawsze zarabiał na przycinaniu frachtu kierowcom, taka polityka firmy: niech jeżdzą barany na granicy opłacalności a najlepiej dołożą z własnej kieszeni przez kilka pierwszych miesięcy dopóki nie zrezygnują bo nie będą mieli z czego zalać baku. Dziwię się że O/warszawa jeszcze funkcjonuje przy takiej rotacji przewozników, bo niestety nie wpływa to na lepszą jakość usług.
PRZEWOŹNIK 2015-09-04 20:45:59
UWAGA - PROPONUJĘ SOLIDARNY BOJKOT FIRMY PRZEZ PRZEWOŹNIKÓW DO CHWILI UREGULOWANIA WSZYSTKICH WSZYSTKICH ZALEGŁYCH NALEŻNOŚCI. USTAWA O TERMINACH TRANSAKCJI HANDLOWYCH MÓWI O TERMINIE 30 DNI TAKŻE ICH UMOWA Z PRZEWOŹNIKAMI JEST "NIEPRAWIDŁOWA". PRZEWOŹNIKU PAMIĘTAJ O ART 790 K.C - PRAWO PRZEWOŹNIKA ZASTAWU NA PRZESYŁCE W ZAKRESIE ROSZCZEŃ WYNIKAJĄCYCH Z UMOWY !!!!!!( CIEKAWA JESTEM JAKA BĘDZIE REAKCJA PAN Z KSIĘGOWOŚCI JAK WSTRZYMAMY LINIĘ PRODUKCYJNĄ - I CO NAM ZROBICIE OBCIĄŻYCIE KOSZTAMI TRANSPORTU :-) Z KONWENCJI CMR CZY Z POLSKICH LISTÓW PRZEWOZOWYCH ?) OCZYWIŚCIE ZAWSZE MOŻEMY OBCIĄŻYĆ ZLECENIODAWCĘ.
JESTEM ŚWIADOMY O STAŁYM MONITORINGU W/W FORUM PRZEZ KIEROWNICTWO SPEDIMEX-U I PROSZĘ O POPRAWĘ WIZERUNKU FIRMY .
4
Sc 2015-09-09 09:35:56
A jak wyglada praca na magazynie w Sosnowcu?
Piotrek 2015-09-11 15:07:37
PIEKNY ma racje, Szczecin jest spoko !!!! Strykow to porazka ! Kebs, a czy ty nie jestes przypadkiem z tych wymienionych !? Nie zdziwilbym sie, chociazby czytajac twoja denna wypowiedz.
BOLUŚ 2015-09-15 00:48:11
Mi leżą pieniądze za luty.
Driver 2015-09-21 12:51:49
Ogólnie maskara w każdym z oddziałów. By poprawić wiarygodność płatnika - próbują kupować opinie na transie, proponując szybki termin płatności, żenada i odradzam każdemu, współpracy z nimi!!
1
Darek 2015-09-21 12:55:44
Mi też to proponowali za szybką zapłatę za transport, ogólnie już nikt nie chce z nimi jeżdzić
pruszko_fitness 2015-09-26 09:32:55
Pracuje w Spedimexie w Łodzi przy ul. Manewrowej i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jak ktoś dobrze pracuje to oferują umowę o pracę, może kokosów nie ma ale wydaje mi się, że dla początkującego, który chce mieć w miarę prostą pracę w fajnej atmosferze to i te 1400zł wystarczą. Zaproponowano mi umowę po niecałym miesiącu pracy. Także jak ktoś szuka 2000zł do ręki to nie tu ale jak ktoś szuka w miarę spokojnej pracy to polecam, przez agencje jest taka sama stawka tylko, że np jest problem żeby wziąć nadgodziny - pierwszeństwo mają ludzie na umowię o pracę.
Debtsolutions 2015-09-29 21:18:30
Pomagamy w płatnościach z Spedimexem. Biuro@debt-solutions.pl
Przewoznik 2015-10-02 23:24:20
W sosnowcu płacą ale termin przeważnie jest do 60 dni . Ale płacić płacą ...
Disel 2015-10-12 14:15:08
SPEDIMEX NIE PŁACI !!!!!!!!!!!!
LOGO FIRMY POWINNO BYĆ ZMIENIONE NA SOLIDNI KŁAMCY
LDZ 2015-10-13 21:26:58
Dziwne jest to że spedimex nie płaci od 10 lat a zakładają się nowe oddziały i są zatrudniani nowi ludzie...
mika795 2015-10-14 13:45:30
a jak jest w Warszawie?
Przewoznik 2015-10-16 11:48:52
Przestrzegam. Nie płacą !! Nie podstawiać aut !!!
speed 2015-10-17 16:23:25
robilem w spedimex jako niby ten magazynier operator wozka przez agencje agencja placila w miare 2k dalo rade zrobic ale chlopaki zatrudnienie przez spedimex zarabiali 1600-1700 zl smiech na sali brygadzista leb jak uj nie ogarnia piz...przy tym kompie wgl nagonka tam tylko zapier...zapier ...zapier bez przerwy .a co niby do tych pracy na wozkach to dostaniecie pieska unoszacego 3wozki pieski w miare nowe a reszta sie nadaje na szrot ilosc wozkow .bardziej oplacalo sie spoznic do roboty i nie miec wozka przez 4 h mozna bylo walic w uja pozniej dostawales jakis szrot i musiales tym jezdzic a jedzilo sie tymi wozkami jak 46 z lodzi do ozorkowa
2
Zielony 2015-10-19 10:18:33
Jak tam panowie u was z płatnościami??? U mnie stoją już 4 miesiące. Coś robicie w tym względzie ?
aaa 2015-10-19 14:47:28
sprawdx KRS mądralo, firma w części już sprzedana niejakiemu Andrzehowi, kolesiowi, który robi meble!!! to chyba dobrze nie swiadczy o kondycji firmy prawda?!?!?!?!
trans 2015-10-25 19:10:14
NIE PŁACĄ,NIE ODBIERAJĄ TELFONÓW,NIE ODPISUJĄ NA E MAILA
4
kasa 2015-12-09 08:07:31
załadować auto i zrobić zastaw na towarze i kasa sie znajdzie
1
wege69 2015-12-17 20:10:33
Trudno oczekiwać kokosów pracując na magazynie, więc wiadomo, że pierwszego miliona tu się nie zarobi. Praca jak praca, ogólnie pozytywnie. W Spedimex nigdy nie było problemów z wypłatą, zawsze była na czas.

Atmosfera - ok. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi jak wszędzie, więc nie wypowiadam się za inne zespoły.

Minusem jest słaby socjal. Jest opieka medyczna, ale nie ma gruszy itp.
Ogólnie polecam aplikować i nie czytać komentarzy frustratów. Po samym słownictwie można się zorientować jaki komentarz warto przeczytać, który jest konkretny, a który to jad i hejt.
wege 69 2015-12-17 20:14:23
sprawdzam, Andrzeja nie ma. Tylko Panowie B. Czasami warto coś sprawdzić zamiast pisać bzdury....
TRANS 2016-01-10 17:32:07
A jak jeżdżą przewoźnicy z innych oddziałów,na LDM,czy z ryczałtu,Warszawa ponoć nie jeździ na umowach,a reszta.Przewoźnicy z Wrocławia nie podpisują umowy
młody 2016-01-16 13:53:07
Witam. Jak tam na sosnowcy przewożnicy?? jak da się jeżdzić?? jak płacą??
majk 2016-01-19 20:42:23
Witam.Jestem z województwa Dolnośląskiego.Spedimex poszukuję przewoźników na 8-10 paletówkę.Jak tam mniej więcej praca wygląda,jak płacą,z tego co czytam to w ogóle nie płacą,z opóźnieniem,liczą w LDM,na czym to polega.Mam iść na spotkanie to mi powiedzą.Pomoże ktoś jak tam jest
Alert 2016-01-26 19:57:26
Polan to Ty ?:D
młody 2016-02-05 13:56:20
Witam. czy nikt nie wypowiada się na temat sosnowca bo nie mogę się doczytać? Jestem zainteresowany jak tam pracują jeżdżą przewożnicy ktoś się może wypowiedzieć??
2
magazynier warszawa 2016-03-01 17:57:16
Pracuje w warszawie i tu jest SYF. praca to prawie tylko konfekcjonowanie towaru, wieczne braki w ludziach oszczędności wszędzie nawet na ogrzewaniu żadnych nagród i wdzięcznośći, grafiku nie potrafią ustalić, w ciągu 1 miesiąca grafik zmienia się przynajmniej 3 razy. tylko patrzeć jak do premi się dobiorą. :(
ozarow magazyn 2016-03-04 08:07:13
Ogrzewania to awaria byla :-) syf to przerost ambicji nad mozliwosciami "szefa"
Jego "wybrali" bo juz innych chetnych nie bylo :-)
komik 2016-03-04 20:20:19
To się zwolnij idioto jak Ci nie pasuje. Ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e Ciebie na nic lepszego nie stać?
Susan 2016-03-08 17:32:22
Syf? Ty to chyba nie pracowałeś w syfie, magazyn nie jest tragiczny i zle sie nie pracuje. Fakt są jakieś mankamenty ale nie jest źle. Co do "szefa" to masz na myśli chyba nowego kiero bo napewno nie manedżera.
magazynier 2016-03-09 21:48:07
kiero akurat jest ok ale podobno premia poszła na transport a menadżer ma nowe buty i ma pracowników za idiotów nie polecam
xxx 2016-03-10 15:44:33
to tak go oglądasz ze widzisz ze ma nowe buty ? chyba jestes jego wielkim fanem ha ha ha chyba ma racje ze ma ciebie za debila, pozdrawia "normalny" magazynier z krakowa.
xxx 2016-03-13 21:50:27
dawid1 praca na magazynie jak każda inna. Są niektóre aspekty na plus i niektóre na minus. Fajnie ze dają umowę o pracę i warunki też nie najgorsze. Są dni że lekko mija czas a czasem nie wiem od czego zacząć pracę. Jest to mój 4 magazyn na jakim pracuje i szczerze jeden z lepszych, pozdrawiam
assasin 2016-03-15 06:48:14
Ja też jestem zadowolony z nowego miejsca pracy. Magazyn i ludzie wydają się być wporzadku.
kierow 2016-05-08 19:25:35
Zapraszam na romowe wszystkiego się dowiesz
y 2016-06-25 22:03:27
tak
Michal89 2016-07-18 18:29:39
Dostałem się na stanowisko Aystent Spedytora Międzynarodowego w Sosnowcu. Czy ktoś może bardziej przybliżyć te stanowisko?
jkl 2016-07-24 22:08:18
Pozytywnie - przyszły szef bardzo w porządku :)
Olisadebest 2016-07-27 09:05:54
Gówno nie firma.
były podwykonawca 2016-07-30 12:00:05
ha ha ha masz racje zatrudniaja nieudaczników do tego wykwalifikowanych
maku 2016-09-02 23:13:52
oby było faktycznie tak jak pieszesz z ta atmosfera bo dla mne to jest mega istotne praktycznie zawsze biore to pod uwagę i dlae mnie to jest tak samo ważne jak na przykład wynagrodzenie czy warunki .
JON 2016-12-02 19:56:42
Oddział Wrocław SPEDIMEX........KTO URATUJĘ BO TONIE JAK TYTANIK
NIKT SOBIE NIE DAJE RADY,JUŻ NAWET ŚCIĄGNELI NOWYCH MENADZERÓW,MAGAZYNIERÓW Z INNYCH ODDZIAŁÓW ,I DALEJ BAJZEL.WSZYSCY SPEDYTORZY POZWALNIALI SIĘ CO ROBILI PO PARĘ LAT.
NIE PŁACĄ-A WYMAGAJĄ OD PRZEWOŹNIKÓW KOKOSÓW.CAŁY CZAS TYLKO KARY UMOWNE I NOTY OBCIĄŻENIOWE,Z TEGO ŻYJĄ.
NAWET ŻUKA BYM TAM NIE WSTAWIŁ HA HA .
NIE POLECAM TEJ FIRMY
Zostaw swoją opinię o SPEDIMEX - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPEDIMEX