Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SPEDIMEX

Pracowałeś w firmie SPEDIMEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kebs - 2015-07-01 20:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hahaha Piękny ten brygadzista chyba trzymal conajwyzej w ręku swoją małą fujare, nawet magazynierow nie ogarnial tylko wymieniał.
zdjecie uzytkownika
zielone - 2015-07-06 11:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowni panstwo. nie ekscytujcie sie nadmiernie. firma jest w trakcie restrukturyzacji, ktora ma za zadanie urentownienie spolki - po to by sprzedac ja za jak najwieksza kase. dlatego ciecia, dlatego kasa jest "wstrzymywana" i nie wyplacana przewoznikom na czas, dlatego wynajduje sie dziwne powody by nie wyplacac pracownikom premii.
peszek polega na tym, ze wlascicielom sie wydaje iz rynek nie ma pojecia o tym jaki balagan panuje wewnatrz i zadaja nierealnych pieniadzy - oraz boja sie sprzedac pakiet wiekszosciowy. ale jeszcze troche i zmieknie rurka, obniza cene i sprzedadza to w cholere.
im szybciej tym lepiej...
zdjecie uzytkownika
CZERWONE - 2015-07-08 16:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CO TY "ZIELONY"MOŻESZ WIEDZIEĆ NA TEMAT TEJ RESTRUKTURYZACJI I RZEKOMEJ SPRZEDAŻY. TOTALNE BZDURY
zdjecie uzytkownika
kasia fiskalna - 2015-07-13 13:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no szczerze mówiąc to liczyłam że bardziej jako kierowca do transportu drobnicowego się załapię, ale widzę mają mnóstwo ofert pracy akurat jako magazynier w różnych miastach. no cóż, na wózku widłowym też mogę jeździć, mam uprawnienie do takiej zabawy. najważniejsze że to logistyka a wiadomo że w tym biznesie jest pieniądz
zdjecie uzytkownika
Przewoźnik - 2015-07-13 14:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo ale to bardzo fajni ludzie ( spedytorzy , magazynierzy). Mistrzostwo w kłamstwie mają panie z KSIĘGOWOŚCI . Firma nie trzyma się terminów płatności ( wstępnie od tygodnia do momentu upomnienia ) , przeciągają wypłaty dopiero po kilkunastu telefonach i E-mailach przeciągają wypłaty pod błahymi pretekstami . Płaca na raty.
zdjecie uzytkownika
Nowicki - 2015-07-21 11:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam - faktura ze stycznia nie zapłacona - zero kontaktu i osób decyzyjnych .
zdjecie uzytkownika
Przewoźnik Warszawa - 2015-07-30 16:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Spedimex to jedna wielka lipa. Nie polecam nikomu nawet wrogowi. Świadczę dla tej firmy usługi transportowe i jak jeden z wielu przewoźników zostałem oszukany na płatnościach i terminach. Kierowcy, spedytorzy, magazynierzy poszukajcie innej firmy nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
joszka - 2015-08-19 13:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma beznadziejna, przesyłki giną, albo są ogromne opóźnienia. Personel niekompetentny, dodzwonić się tam to prawdziwa sztuka/ trzeba mieć szczęście/. Trzymajcie się z dala od tego badziewia!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Podwykonawca Warszawa - 2015-08-20 08:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się co do terminów płatności. Ja do tej pory nie dostałem przelewu za marzec. Najgorzej jest z zarządzaniem działem spedycji. Zarobić mogą tylko znajomi Pana Sałka, którzy jeżdżą na stałych frachtach (Luwak) np 500 zł za kurs, a inni mają co najwyżej 200 zł.
zdjecie uzytkownika
były spedytor - 2015-08-23 13:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co sie dziwicie? Spedimex zawsze zarabiał na przycinaniu frachtu kierowcom, taka polityka firmy: niech jeżdzą barany na granicy opłacalności a najlepiej dołożą z własnej kieszeni przez kilka pierwszych miesięcy dopóki nie zrezygnują bo nie będą mieli z czego zalać baku. Dziwię się że O/warszawa jeszcze funkcjonuje przy takiej rotacji przewozników, bo niestety nie wpływa to na lepszą jakość usług.
zdjecie uzytkownika
maku - 2015-08-27 18:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzieliście ,że firma Spedimex Sp. z o.o. dodała ogłoszenie w sprawie pracy, potrzebne są osoby na stanowisko magazyniera- operatora wózka, zatrudnienie między innymi w Szczecinie, Strykowie, Luboniu, menedżera oddziału w Ożarowie Mazowieckim, specjalisty do spraw obsługi celnej w Łodzi oraz asystenta ds technicznych w Strykowie
zdjecie uzytkownika
PRZEWOŹNIK - 2015-09-04 20:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
UWAGA - PROPONUJĘ SOLIDARNY BOJKOT FIRMY PRZEZ PRZEWOŹNIKÓW DO CHWILI UREGULOWANIA WSZYSTKICH WSZYSTKICH ZALEGŁYCH NALEŻNOŚCI. USTAWA O TERMINACH TRANSAKCJI HANDLOWYCH MÓWI O TERMINIE 30 DNI TAKŻE ICH UMOWA Z PRZEWOŹNIKAMI JEST "NIEPRAWIDŁOWA". PRZEWOŹNIKU PAMIĘTAJ O ART 790 K.C - PRAWO PRZEWOŹNIKA ZASTAWU NA PRZESYŁCE W ZAKRESIE ROSZCZEŃ WYNIKAJĄCYCH Z UMOWY !!!!!!( CIEKAWA JESTEM JAKA BĘDZIE REAKCJA PAN Z KSIĘGOWOŚCI JAK WSTRZYMAMY LINIĘ PRODUKCYJNĄ - I CO NAM ZROBICIE OBCIĄŻYCIE KOSZTAMI TRANSPORTU :-) Z KONWENCJI CMR CZY Z POLSKICH LISTÓW PRZEWOZOWYCH ?) OCZYWIŚCIE ZAWSZE MOŻEMY OBCIĄŻYĆ ZLECENIODAWCĘ.
JESTEM ŚWIADOMY O STAŁYM MONITORINGU W/W FORUM PRZEZ KIEROWNICTWO SPEDIMEX-U I PROSZĘ O POPRAWĘ WIZERUNKU FIRMY .
zdjecie uzytkownika
Sc - 2015-09-09 09:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wyglada praca na magazynie w Sosnowcu?
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2015-09-11 15:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kebs - 2015-07-01 20:12:05]:
PIEKNY ma racje, Szczecin jest spoko !!!! Strykow to porazka ! Kebs, a czy ty nie jestes przypadkiem z tych wymienionych !? Nie zdziwilbym sie, chociazby czytajac twoja denna wypowiedz.
zdjecie uzytkownika
BOLUŚ - 2015-09-15 00:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi leżą pieniądze za luty.
zdjecie uzytkownika
Driver - 2015-09-21 12:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie maskara w każdym z oddziałów. By poprawić wiarygodność płatnika - próbują kupować opinie na transie, proponując szybki termin płatności, żenada i odradzam każdemu, współpracy z nimi!!
zdjecie uzytkownika
Darek - 2015-09-21 12:55:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi też to proponowali za szybką zapłatę za transport, ogólnie już nikt nie chce z nimi jeżdzić
zdjecie uzytkownika
pruszko_fitness - 2015-09-26 09:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Spedimexie w Łodzi przy ul. Manewrowej i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jak ktoś dobrze pracuje to oferują umowę o pracę, może kokosów nie ma ale wydaje mi się, że dla początkującego, który chce mieć w miarę prostą pracę w fajnej atmosferze to i te 1400zł wystarczą. Zaproponowano mi umowę po niecałym miesiącu pracy. Także jak ktoś szuka 2000zł do ręki to nie tu ale jak ktoś szuka w miarę spokojnej pracy to polecam, przez agencje jest taka sama stawka tylko, że np jest problem żeby wziąć nadgodziny - pierwszeństwo mają ludzie na umowię o pracę.
zdjecie uzytkownika
asdfg - 2015-09-26 23:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakiś czas temu natknąłem się w internecie na oferty pracy wstawione przez firmę Spedimex, pisali że poszukują pracowników do zatrudnienia na stanowisko magazyniera- operatora wózka w Strykowie, Poznaniu, Szczecienie , specjalisty do spraw technicznych oraz specjalisty do spraw obsługi celnej w Łodzi..
zdjecie uzytkownika
Debtsolutions - 2015-09-29 21:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomagamy w płatnościach z Spedimexem. Biuro@debt-solutions.pl
zdjecie uzytkownika
Przewoznik - 2015-10-02 23:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sosnowcu płacą ale termin przeważnie jest do 60 dni . Ale płacić płacą ...
zdjecie uzytkownika
Disel - 2015-10-12 14:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SPEDIMEX NIE PŁACI !!!!!!!!!!!!
LOGO FIRMY POWINNO BYĆ ZMIENIONE NA SOLIDNI KŁAMCY
zdjecie uzytkownika
LDZ - 2015-10-13 21:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne jest to że spedimex nie płaci od 10 lat a zakładają się nowe oddziały i są zatrudniani nowi ludzie...
zdjecie uzytkownika
mika795 - 2015-10-14 13:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak jest w Warszawie?
zdjecie uzytkownika
Przewoznik - 2015-10-16 11:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestrzegam. Nie płacą !! Nie podstawiać aut !!!
zdjecie uzytkownika
speed - 2015-10-17 16:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robilem w spedimex jako niby ten magazynier operator wozka przez agencje agencja placila w miare 2k dalo rade zrobic ale chlopaki zatrudnienie przez spedimex zarabiali 1600-1700 zl smiech na sali brygadzista leb jak uj nie ogarnia piz...przy tym kompie wgl nagonka tam tylko zapier...zapier ...zapier bez przerwy .a co niby do tych pracy na wozkach to dostaniecie pieska unoszacego 3wozki pieski w miare nowe a reszta sie nadaje na szrot ilosc wozkow .bardziej oplacalo sie spoznic do roboty i nie miec wozka przez 4 h mozna bylo walic w uja pozniej dostawales jakis szrot i musiales tym jezdzic a jedzilo sie tymi wozkami jak 46 z lodzi do ozorkowa
zdjecie uzytkownika
Zielony - 2015-10-19 10:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam panowie u was z płatnościami??? U mnie stoją już 4 miesiące. Coś robicie w tym względzie ?
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-10-19 14:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CZERWONE - 2015-07-08 16:39:25]:
sprawdx KRS mądralo, firma w części już sprzedana niejakiemu Andrzehowi, kolesiowi, który robi meble!!! to chyba dobrze nie swiadczy o kondycji firmy prawda?!?!?!?!
zdjecie uzytkownika
trans - 2015-10-25 19:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIE PŁACĄ,NIE ODBIERAJĄ TELFONÓW,NIE ODPISUJĄ NA E MAILA
zdjecie uzytkownika
uki - 2015-10-27 16:28:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trans - 2015-10-25 19:10:14]:
Hej wszystkim. Na temat tej firmy słyszałem wiele różnych opinii , ale zazwyczaj przewijała się ta , że z pieniędzmi, wynagrodzeniami nie ma tutaj problemów. To istotna sprawa dla wielu osób szukających zatrudnienia. Nie miałem problemów żeby się z nimi skontaktować także dla chcącego nic trudnego .
zdjecie uzytkownika
kasa - 2015-12-09 08:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
załadować auto i zrobić zastaw na towarze i kasa sie znajdzie
zdjecie uzytkownika
mandarynka - 2015-12-09 12:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kasa na pewno się znajdzie bo przecież to logistyka i szeroko pojęty transport a wiadomo że ta branża do biednych nie należy, ale oczywiście trzeba się dostać i dać radę
zdjecie uzytkownika
wege69 - 2015-12-17 20:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno oczekiwać kokosów pracując na magazynie, więc wiadomo, że pierwszego miliona tu się nie zarobi. Praca jak praca, ogólnie pozytywnie. W Spedimex nigdy nie było problemów z wypłatą, zawsze była na czas.

Atmosfera - ok. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi jak wszędzie, więc nie wypowiadam się za inne zespoły.

Minusem jest słaby socjal. Jest opieka medyczna, ale nie ma gruszy itp.
Ogólnie polecam aplikować i nie czytać komentarzy frustratów. Po samym słownictwie można się zorientować jaki komentarz warto przeczytać, który jest konkretny, a który to jad i hejt.
zdjecie uzytkownika
wege 69 - 2015-12-17 20:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trans - 2015-10-25 19:10:14]:
sprawdzam, Andrzeja nie ma. Tylko Panowie B. Czasami warto coś sprawdzić zamiast pisać bzdury....
zdjecie uzytkownika
Tok - 2015-12-17 23:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, do miliona tutaj nie dojdziesz, ale Spedimex na pewno nie oferuje niskich zarobków, tym bardziej, że zatrudniają na stanowiska, gdzie trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje.
zdjecie uzytkownika
gandi - 2015-12-20 02:30:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy jeszcze czy mówimy o spedytorze czy kierowcy czy kim. Tutaj, jak do firmy przyprowadzisz jakiś swoich klientów to można liczyć na większą kasę ?
zdjecie uzytkownika
trfgbh - 2015-12-26 23:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tok no i to na kilka stanowisk teraz zatrudniaja na przyklad jako magazynier- operator wozka w Sosnowcu czy asystent do spraw informatyki w Strykowie
zdjecie uzytkownika
kolega - 2015-12-29 02:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@trfgbh to nie jest ich jedyna oferta pracy, bo szukają również specjalistów ds. kontrolingu i analizy danych. Widać, że rekrutacja jest na całego, ale dobre warunki zatrudnienia zapewniają.
zdjecie uzytkownika
uki - 2016-01-08 01:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj myślę , że zdecydowanie przesadzasz. Moim zdaniem spedimex jest dobrym miejscem do tego aby obecnie podjąć pracę. Zresztą szukają właśnie magazynierów
zdjecie uzytkownika
TRANS - 2016-01-10 17:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jeżdżą przewoźnicy z innych oddziałów,na LDM,czy z ryczałtu,Warszawa ponoć nie jeździ na umowach,a reszta.Przewoźnicy z Wrocławia nie podpisują umowy
zdjecie uzytkownika
qmak - 2016-01-11 02:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@TRANS czyli po prostu opłaca się tylko w Warszawie pracować? Bo niesttey jest u nich tylko oferta jako magazynier, na wózek, ale to jest do Sosnowca niestety.
zdjecie uzytkownika
młody - 2016-01-16 13:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak tam na sosnowcy przewożnicy?? jak da się jeżdzić?? jak płacą??
zdjecie uzytkownika
sandro - 2016-01-18 00:09:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@qmak teraz też szukają magazyniera do Strykowa jeśli jeszcze Cię to interesuje. Niestety wymagają gotowości do pracy w systemie 2 – zmianowym ale oferują umowę o dzieło
zdjecie uzytkownika
majk - 2016-01-19 20:42:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Jestem z województwa Dolnośląskiego.Spedimex poszukuję przewoźników na 8-10 paletówkę.Jak tam mniej więcej praca wygląda,jak płacą,z tego co czytam to w ogóle nie płacą,z opóźnieniem,liczą w LDM,na czym to polega.Mam iść na spotkanie to mi powiedzą.Pomoże ktoś jak tam jest
zdjecie uzytkownika
merc - 2016-01-20 18:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest dobrze, ale w internecie dużo osób lubi wylać swoje marudzenie i po prostu sam się musisz przekonać na wlasnej skórze, ja też będę aplikował bo przekonuje mnie zatrudnienie na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
amosiek - 2016-01-24 16:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@merc, nie da sie ukryć umowa o prace jest zawsze sporym plusem. Widziałem tutaj ogłoszenia na magazynierów, to tez jest umowa o prace, a nawet bezpłatna opieka medyczna, praca 2 zmianowa.
zdjecie uzytkownika
Alert - 2016-01-26 19:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TRANS - 2016-01-10 17:32:07]:
Polan to Ty ?:D
zdjecie uzytkownika
dawid - 2016-02-01 15:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec nie jest zle bo na 2 zmiany zawsze sie lepiej pracuje,a daja umowe o pracę przede wszystkim,obowiazki tez ciezkie nie sa bo wydawanie i odbior towarów,pakowanie,metkowanie,wiec lekko.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-01-19
Żródło: Gowork.pl
Stryków
(łódzkie)
SPEDIMEX SP. Z O.O. jest dynamicznie rozwijającym się operatorem logistycznym, działającym na terenie Polski i Europy. Firma specjalizuje się w kompleksowych rozwiązaniach logistycznych w zakresie usług magazynowania, dystrybucji, agencji celnej, uzupełnionych o dedykowane rozwiązania branżowe. Od 1993 roku Spedimex realizuje projekty logistyki kontraktowej. W 2011 roku firma została wyróżniona za największy wzrost pozycji rynkowej, w 2012
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
PERSON - 2016-02-04 17:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jakiś czas temu przyjemność pracować SPEDIMEXIE w Rusocinie i takiego Syfu jaki tam panuje to nie widziałem . Menager Łukasz W. Raczej nadaje się do zarządzania oborą niż firma spedycyjną taki panuję tam chlew. Kto był tam od stycznia 2015 kiedy oddział sortuje LPP ten wie ; ) co mam na myśli. Konkretnie organizację pracy magazynu. Facet nie ma pojęcia Otoczony ludzmi . tak zwanymi przydupasami. Którzy klaszczą na każdy jego pomysł. Współ pracownicy ci ze starszym stażem to donosicieli i konfidenci. Gotowi sprzedać każdego aby zachować swój tyłek , To takie owsiki, Zachowują się jak polityk Jacek Kurski tylko nie ten format, Ten to trzepie kasę za wazeliniarstwo. A tam wazeliniarstwo na skalę mikro dla wtajemniczonych,. Generalnie Pracy nie Polecam w tym syfie bo będziesz nie lubiany. No chyba ze jesteś synem kolegi brygadzisty, którzy razem służyli . Lub inna opcja szwagrem kierownika to przeżyjesz lub bratem lub synem, brygadzisty. Tak to tam funkcjonuje i ważne aby na czas klaskać. TO nie jest firma dla normalnych ludzi. I prawdą jest ze dla przewoźników w ostatnim możliwym terminie najniższą kwotę jaka ma zapłacić. Nie polecam. Te wszystkie certyfikaty itp. To chyba zdobyli za Chonorarria.
zdjecie uzytkownika
młody - 2016-02-05 13:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. czy nikt nie wypowiada się na temat sosnowca bo nie mogę się doczytać? Jestem zainteresowany jak tam pracują jeżdżą przewożnicy ktoś się może wypowiedzieć??

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPEDIMEX

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert