Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SPEDIMEX

Pracowałeś w firmie SPEDIMEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-01 17:26:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
magazynier na 2 zmiany, tylko szkoda że nie napisali 14-22 22-6. Palanty.
Teraz rozdają ulotki wśród pracowników by namawiali znajomych do pracy w tym syfie i dają za znalezienie jelenia 300 zł nagrody- czy ktoś za 300 zł będzie chciał potem mieć mordę obitą /za to że polecił ten syf/ i stracić kumpla?
Nie polecam.
Przewoźnikom też nie płacą.
zdjecie uzytkownika
mastal - 2014-11-05 20:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej, a może ktoś wie coś więcej na temat ogłoszenia na stanowisko przewoźnik w ruchu lokalnym - Wrocław? Dokładniej interesuje mnie zasada współpracy, czy to jest na umowie na dzieło, czy np. można czasem brac kurs i byc jeszcze zatrudnionym w innej firmie, typu by nie jeździć w jedna strone na pusto, czy raczej nie wchodzi to w grę?
zdjecie uzytkownika
niezadowolony pracownik - 2014-11-08 23:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do mastal: chłopie daj se luzu. Czy nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie widzisz jaki to syf? Spedycja zawsze robi przewoxników w h-ja.
zdjecie uzytkownika
? - 2014-11-14 22:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co możecie powiedzieć o pracy w biurze jako Asystent ds. Obsługi Klienta?
zdjecie uzytkownika
Przewoźnik - 2014-11-15 18:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam
Jestem przewożnikiem świadczącym dorywczo powtarzam dorywczo usługi dla spedimexu w Warszawie jak dzwoni pan spedytor i mówi 6200 kg 5 punktów po Warszawie i za to daje 400zł to ja mu odpowiadam dziękuję nie jadę za taką cenę ale inni charpagany jadą bo już nie zadzwoni z tą trasą. Panowie jak będziecie jezdzić za takie ceny to nawet na opony nie zarobicie większość przewożników ma stare zdewastowane samochody a to dlatego że jezdzicie za takie pieniądze jeśli pozwolicie to stawki na busa 8 palet 1.70/ 1,80 km w trasę. Po mieście w moim przypadku po Warszawie 450,500zł 5,6,7punktów do 100km z załadunkiem i rozwozem schodzi się do godziny 16,17. Samochody 17 paletowe w trasę min 2,50zł po mieście 5.7.8 punktów 600,750 zł. Panowie wtedy coś z tego zostanie a taniej to tylko na przeżycie. Teraz panowie spedytorzy nie upadlajcie stawkami dobrego przewoznika który podstawia wam nowe samochody rozlicza się z dokumentów na bieżąco wysyła sms po zdaniu towaru i nie ma braków w paletach. Panowie nie jeździjcie za friko bo skończycie jak rico. Pozdrawiam przewoźnik :)
zdjecie uzytkownika
kierownik - 2014-12-10 20:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
spedimex jest niewyplacalny , przestali zupelnie placic , za chile pewno bankrut
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-12-12 13:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dlaczego jest niewypłacalny? z czego to wnioskujesz? może Ty też po prostu nie rozliczyłeś się z dokumentów lub palet a chcesz pieniążków "od razu" , może nie wywiązujesz się z umowy, a może po prostu za dużo jadu w Tobie?

podaj szczegóły kierowniku kochany, przedstaw się bohaterze, to zobaczymy kto tu jest taki nieuczciwy,
zdjecie uzytkownika
Neo - 2014-12-25 17:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Robota to glupota
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-12-31 15:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do wszystkich, którzy chcą pracować dla tej firmy : To jest DNO i 3 METRY GNOJU!!!Każdy szanujący się człowiek nie będzie pracował dla tej bandy wyzyskiwaczy i kłamców. W Łodzi menagerem jest kobieta nie mająca pojęcia o pracy na magazynie, nie wspomnę już o zarządzaniu nim. Mam nadzieję, że ta firma zbankrutuję.
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-12-31 15:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A nie wypłacalny Spedałmex jest i to bardzo... Jak ma nie być skoro nawet informatycy wożą się służbowymi autami, zatrudnia się (ch*j wie po co) kolejnych kierowników ale nie ma pieniędzy dla "roboli". My możemy utrzymywać tych ludzi pierdzących w stołki ale oni nie chcą uszanować nas i naszej ciężkiej pracy. Skoro Wy nie chcecie płacić, to ludzie powinni pracować w myśl zasady "jaka płaca taka praca" a wtedy cały ten syf legnie w gruzach.
zdjecie uzytkownika
Trans - 2014-12-31 21:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Krótko i na temat.....ta firma to DNO!!! Nie polecam jeśli nie wypłacą pieniędzy po nowym roku oddział w Sosnowcu staje, kierowcy nie wyjada, przy największej dostawie Empika, H&M itd. Za co przewoźnicy mają jeździć, nikt do baku nie leje z kranu!!!
zdjecie uzytkownika
rodman86 - 2015-01-07 01:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca przez agencje biznespartner za grosze szkoda pradu praca dla balasow i krawczak pedal do tego omijac szerokim lukiej niech upadną
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2015-01-07 06:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Spedimex zablokował opinie na pracy do kitu a tam było tyle ciekawych komentarzy na temat tych złodzieji. Najgorsza firma w Strykowie nie polecam nikomu. Go sport zrezygnował z transportu Spedimexu i sami transportują swój towar. Stracili na tym ponad milion i pewnie dlatego dzień przed świetami zwolnili 4 pracownikow magazynowych. Zamiast zwolnić jakiś darmozjadow z biura to zwalniają zwykłych pracownikow, a potem inni pracownicy musza siedzieć po 12 godzin bo ludzi brakuje, ale spoko pan menago chce zatrudnić Ukraińców oni beda robić za pół darmo dla tych zlodzieji. Jeżeli Polak zarabia tam 1300 na rękę i to pracownik stały to ciekawe ile dadzą Ukraińcowi.
zdjecie uzytkownika
? - 2015-01-08 15:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak ktoś wcześniej napisał szkoda prądu żeby tam w ogóle podejmować prace. Była to dobrze prosperująca firma z dużym potencjałem ale od pojawienia się pewnej osoby wszystko zaczyna się sypać. Wszystko utrzymują stare projekty, których o dziwo pan X nie dał rady do tej pory doprowadzić do upadku... ale spokojnie, jest na dobrej drodze żeby tak właśnie się stało. W tej firmie nic się nie zmieni dopóki nie zmieni się podejście ludzi, którzy tam pracują. Kto normalny zgadza się na takie warunki? Marna pensja, praca po godzinach za tzw pański (usunięte przez administratora) i atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nikt kto stamtąd odszedł nie narzeka, bo gorzej trafić się nie da!
zdjecie uzytkownika
Generał Wiśniowiecki Jarosław Kubrytko - 2015-01-08 20:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezeli ci pozostali pracownicy siedzą po 12 godzin to są albo niepoważni albo zastraszeni i okłamywani, że dostaną wynagrodzenie za te nadgodziny. Stawiam na to trzecie.
zdjecie uzytkownika
generał farejra kombat idioten - 2015-01-12 18:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam, gorzej trafić się nie da !!! !!! za pański choj tyranie w nadgodzinach - tak mieli kierowcy i czasem magazynierzy. bardzo dobrze powiedziane;
także uciekłem ze sedesimeksu, nie żałuję. KRZYCZEĆ MNIE SIĘ CHCE ZA TE MARNE PENSYJKI; JAK JA KU..A NIENAWIDZĘ SEDESIMEKSU ZA TE MARNE PENSYJKI, O JAKI CHOJ
1405 złotych, 1403 złote, 1407 złote, za tyranie w nocy. Jedynie atmosfera oraz pracownicy wspaniali powodowali, że chciało się przyjść do tej roboty, bo wielokrotnie po prostu bym nie wstał z łóżka - bo to było bez sensu. latami obiecywane jakieś premie, a jak się pojawiały to trwały jakiś miesiąc lub dwa, niewiadomo z jakiej banialuki naliczone, w marnej i nie stałej formie - taka niespodzianka, a największa niespodzianka tych premii to była taka, że jej nie było już trzeciego miesiąca. Potem znowu czekanie wielomiesięczne, na pojawienie się plotek o projekcie premii, potem czekanie aż to nastąpi, ale nie nastąpiło bo się zwolniłem z sosnowieckiego oddziału. po tych premiach dalej była to marna pensyjka.

nierówne traktowanie pracowników w wynagrodzeniu (wypłacie)

dziwię się, że tam nie było strajku, że się ludzie na to godzą.

Mam nadzieję, że koledzy nie będą mieli mnie za złe zwyzywanie tej kury nieprzynoszącej złotych jaj.
zdjecie uzytkownika
1zdzislawa1 - 2015-01-23 19:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a czy w ogóle są wypłacalni?
zdjecie uzytkownika
onufry9 - 2015-01-31 08:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Najgorszy Syf w jakim do tej pory pracowałem,wymagania wielkie a nie potrafią zapewnić podstawowych narzędzi pracy,wszędzie bałagan i niedouczone "kierownictwo"
Praca zdecydowanie dla desperatów.Moja ostatnia pensja 1330 zł.Złodzieje tylko patrzą gdzie urwać pracownikom jeszcze z tego g...a ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!!
zdjecie uzytkownika
SZOPEK :) - 2015-02-05 18:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam dojechac z dabrowy powiedz cie hmmmm?
zdjecie uzytkownika
sensini alberto - 2015-02-07 17:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak masz auto to dojedziesz. prosta sprawa. szkoda paliwa
zdjecie uzytkownika
Robol - 2015-02-08 08:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma w jakiej pracowałem zero szacunku dla ludzi (fizycznych)nadgodziny za które nie płacą ,zabieranie premii chociaż obiecują że będą.Osobiście nie polecam chyba że jesteś dupowłazem
zdjecie uzytkownika
mahon - 2015-02-08 13:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na piechotę nie polecam, bo dziki ostatnio tam bywały, a nie słyszałem o sezonie polowań na dziki, więc chyba tam jeszcze chodzą, a jak jechałem samochodem to wysokość grzbietu maciory miałem na wysokosci oczu, ogólnie nie polecam konfrontacji z dziksą. miała około 10 maleństw, a trzeba przejść przez las na dystansie pół kilometra, ale zawsze to ryzyko przecież, za które ci nie będą płacić.
zdjecie uzytkownika
młody - 2015-02-13 13:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. powiadzcie jak tam teraz ta firma prosperuje na nowym miejscu lepiej troche coś sie zmieniło??? pytam o (sosnowiec)
zdjecie uzytkownika
Stary - 2015-02-18 07:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zmieniło się tylko to, że mają menadżera i kierownika operacyjnego którzy są tam zbędni i tylko sobie spacerują. Magazyn lepiej by prosperował jakby wszystkim zarządzał kierownik magazynu który ma dużo większą wiedzę od tych dwóch razem wziętych. Ogólnie syf jaki był też pozostał czyli sprzęt do transportu poziomego ledwo zipie, już nie wspomnę o skanerach w których baterie działają po 5 min a czasami i krócej. Zwolniono także paru starych pracowników a na ich miejsce przyjęto znajomych menadżera którzy nie mają pojęcia o robocie. Jak chcesz więcej wiedzieć to popytaj kierowców to poopowiadają Ci jakich nieudolnych mają spedytorów w Spedimexie.
zdjecie uzytkownika
niko - 2015-02-24 21:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam pracę w Spedimex i dla Spedimex, lenie zawsze będą narzekać na płatności, nadgodziny, ze inni mają lepiej etc a do roboty jak pies do jeża. To jest prywatna firma a nie instytucja państwowa.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPEDIMEX
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy SPEDIMEX?
Zadaj pytanie