brak logo

Intersilesia Mc.Bride

Strzelce Opolskie

Opinie o Intersilesia Mc.Bride

anonim 2011-09-15 19:35:44
Ogólnie osobom o słabych nerwach i takich , którzy nie chcą zapierdzielac jak nienormalni za takie male jak na takie warunki pracy pieniadze absolutnie nie polecam . Po pierwszym dniu pracy chcialam rezygnowac. Kierownictwo moim zdaniem miłe , bez żadnych problemów , czego nie można powiedziec niestety o zwyklych pracownikach. Wiele osob na produkcji robi nieprzyjemny i bardzo stresujacy klimat . Glownie mam tu na mysli kobiety. Za kazdym razem jak trafilam na jakas linie produkcyjna byly problemy, albo tak ciezka praca ( ukladanie na palety po 5,6 warstw naprawde ciezkich pudel po 12-15 kg ) , albo strasznie nieprzyjemna i traktujaca jak smiecia osoba prowadzaca na linii, ciagle czepianie sie o cos , ciagle pretensje. W dodatku strasznie bolesne (przynajmniej dla mnie ) jest wbijanie dlonia korkow w butelki. A panie ktore ze mna byly na linii niestety nie byly tak uprzejme zeby mnie poinformowac ze do takich rzeczy mozna sobie isc po ochraniacz na reke co dowiedziałam sie pozniej kiedy moja reka byla cala sina i spuchnieta .
1
robotnik 2013-09-29 11:12:18
straszna robota bezprawie na mleczkach
4
anonim 2013-09-29 11:14:56
zgadzam sie z toba tak jest do teraz
1
ECH 2013-12-13 18:58:51
PISZECIE TAK, A NIGDY TAM NIE PRACOWALIŚCI... JA PRACUJE NA MLECZKACH I NIE NAŻEKAM.. PRACA JEST. OK
Zenek 2014-02-24 20:24:27
To chyba jesteś brygadzistą/ką bo twoja ortografia jest perfekcyjna.
7777 2014-06-04 08:53:12
TO CHYBA JESTES Z KLIKA RAZEM
3
anonim 2014-07-02 10:16:20
na mleczkach 4 robi reszta sie obija swiezaki robia za 3 jak w niewoli to jest moja opinia i odpowiedz kolego
xxx 2014-08-05 14:30:58
Jak swiezaki nie interesuja sie maszyna, przezbrajaniem itp to nie dziwota ze non stop paleta......
anonim 2014-09-07 19:40:22
to jest zaklad gdzie czlowiek pracuje nad nerwami a nie nad normalnym obowiazkiem za malo kontroli w tym zakladzie lamane przepisy i tyle pracowalem to wiem
1
anonim 2014-09-07 19:42:33
tacy ludzie po studiach przy dobrych stanowiskach maja dobrze w pracy zle jedynie przecietny czlowiek
AAKK 2014-09-14 00:33:50
I HASLO PROWADZACEJ LINIE : A, TERAZ IDZIESZ NAPIERDALAC ŁAPKAMI NA BUTELKI !!! JESTES NOWY MASZ PRZEJEBANE,DOMYSLAJ SIE SAM,GDZIE CO LEZY I JAK ZROBIĆ,A JAK SIE NIE DASZ TO CIE ZGNOJA I REZYGNUJESZ Z PRACY.A,NA KONIEC KIEDY REZYGNUJESZ Z PRACY PO 3 DNIU REZYGNUJAC Z PRACY,BIERZESZ PLECAK W DRODZE DO WYJSCIA, NAPADA CIE OD TYLU LINIOWA I WYKRECAJAC RĘKĘ,PROPONUJE CI WYJSC POZA ZAKLAD MÓWIAC "CHOC OBIJĘ CI MORDĘ"I CYTUJĘ " JA CIE ZNAJDE" TO JAKAS MASAKRA NIE WIEM OBAWA ZE DAJESZ SOBIE RADE? DLATEGO JEST TAM TAKA ROTACJA,BO CIE GNOJA.MASAKRA ,NIE MUSISZ NIE PCHAJ SIE TAM.TAM CHYBA ROBIĄ SAMI DESPERACI...!!!!!!!!!!! DLA MNIE TO NIE KONIEC JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIĘ NIE MAM NIC DO STRACENIA.
8
Agnieszka 2014-09-15 18:57:06
ZGADZAM SIĘ !!!
2
anonim 2014-09-16 16:03:25
Masz racje banda i tyle pracuje tam to wiem szukam juz nowej pracy 2 robi 3 pali glupa opisze wiecej jak sie zwolnie z tego obozu kilka wydzialow lamie prawa pracownika ze ludzie w depresie popadaja nie dajcie sie ludzie jeden brygadzista tez przegina ale na opis przyjdzie czas pozdrawiam judzi ktorzy chcieli pracowac jak czlowiek a przez paru cwaniakow musza odejsc
1
xxxxxx 2014-09-23 01:51:01
Witam....czytam tak to wszystko i bardzo Wam wspolczuje....czas to zmienic....zwolnic tych co maca i nie potrafia pracowac w grupie....napisac skarge do dyrektora ale nie Polaka tylko Anglika....mysle , ze pomoze....pisaliscie, ze zwykli pracownicy nie traktuja Was dobrze...napisac skarge albo porozmawiac osobiscie...pozdrawiam
fajs 2014-11-20 18:19:41
ja jestem zadowolony nie narzekam a moim zdaniem jak ktoś chce to będzie robić i to jest moje zdanie
xxxxxxxx 2015-01-10 12:45:41
Spoko robota ale kierownictwo ze zmiany C i D to pożal się Boże.Szczegolnie zalosny C..... i jego żonka hahahahahah
2
Majka 2015-01-12 15:05:12
Ja pracuje w Mcbride ale w wielkiej brytani i jest tak samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle!!!
Ktoś 2015-01-29 20:50:04
Wiecie co, ja uważam, że tragedii nie ma. Nie ma się co oszukiwać pracować trzeba. Smieszą mnie osoby które przychodzą do nas i odchodzą, gdy okazuje się, że tam trzeba pracować a nie pić kawkę. Szału z kasą nie ma, ale w domu tego się nie wysiedzi.
2
latryna lenina 2015-01-31 16:53:51
jak ktoś niema mózgu to sie narobi jak osioł,przychodzi taki co potrafi tylko facebooka odpalać i nic wiecej to potem tak jest.25 letnie i starsze chłopy nie wiedzą jak wyglada klucz lub młotek czyli zero pojecia o czym kolwiek,a potem płacz ze jest cieżko...czesciowo sami sobie winni bo niema tam wielkich filozofi czysta logika w tym przypadku jej ABSOLUTNY BRAK i płacz.
2
kcuf 2015-02-02 18:45:03
Wspolczuje tym ktorzy musza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na palecie:)bo reszta wali w choooya jak zorro na butelkach i korkach. No jest jeszcze pakowacz ale ten sie tez zbytnio nie narobi:))) Pracowalam w wielu zakladach ale w tej firmie panuje chora hierachia i podzial obowiazkow i wychodzi na to, ze najciezej fizycznie narobi sie ten co musi ukladac kartony na palete
anonim 2015-02-18 23:34:49
Ja pracowalem na wielu wydzialach tam jest hory klimat pijani i nacpani przychodza do roboty sam bylem swiadkiem i nikt tego nie widzi a administrator niech nie wazy sie usuwac bo wysle do gazety przez jednego cpuna musialem za dwoch robic
1
ten co wywalil dawno tego z czerwona glowa na te f 2015-03-06 17:32:17
To co jest teraz to owoc tego co bylo kiedys sekretarka starca trzesla dyrektorami duza czesc to lizusy i przydupasy na szczescie po abdykacji sekretarki ze starcem wiekszosc wypier.. nowy prezes to byla specjalna zagrywka wczesniej najlepsi odeszli po reformach personalnych wypadek ktory tam sie wydarzyl to efekt baizel pozostal jeszcze kilku moich znajomych tam tyra nieliczni z nich sa fachowcami teraz nastals era dupowlazow i lizusow
jA 2015-09-06 15:49:24
Praca w McBride - jak w wielu fabrykach, do lekkich nie należy, jednak ma też wiele zalet - stabilność (po zatrudnieniu na kilkumiesięczny okres na pełnoskładkową umowę zlecenie możliwość przejścia na umowę o pracę), wynagrodzenia powyżej minimum krajowego (ale tylko dla solidnych pracowników, leser nie zarobi zabyt wiele...). Myślę, że w Mcbride lepiej się pracuje niż w innych strzeleckich firmach, gdzie zatrudnia się powyżej 200 pracowników.
2
jA 2015-09-06 15:57:32
Mają, ale na produkcję czy magazyny dla niewykwalifikowanych pracowników, albo słabo wykwalifikowanych (np. tylko z uprawnieniami na wózki, ale bez szkół)
Lolo 2016-02-21 11:59:18
W Intersilesii pracuje się w systenie czterobrygadowyn, soboty ,niedziele tez.W pracy na stanowisku trzeba być 10 minut przed czasem, pracuje się non stop z przerwa 20 minutową, cały czas kontroluję kierownik, brygadzista, podbgrygadzista a na rannych zmianach jeszcze z BHP i inni.Chcąc iść zapalić trzeba się pytać kierownictwa o zgodę.Z uropami jest problem, właściwie idziesz wtedy kiedy Ci pozwolą a nie kiedy chcesz, jak parę razy zachorujesz to Cie zwolnią.Z nowych pracowników kpią i sie śmieją a osoby szkolące szkolą nawet a poza tym rozpowiadają wszystkim co tam nowy znów narobił i wszyscy mają ubaw.Ogólnie atmosfera nieciekawa,wymagania duże a pieniądze słabe.
2
Manuela 2016-02-28 12:16:38
Robota dość trudna, praca zmianowa, atmosfera nerwowa, przeważnie szybko, zarobki średnie ... powyżej minimalnej, duża rotacja pracowników , nowi czasem przychodzą i zaraz odchodzą z powodu traktowania przez liderów linni( niektórych), dyscyplina, standardy.Kierownictwo na zmianach zależy od zmiany. Super p.Kierownik na zmianie B.- Osoba kontaktowa, szanująca drugiego człowieka, wyrozumiała,
1
kefir 2016-02-29 17:10:29
Tak jak ktoś napisał wyżej. Jeśli chodzi o kierownictwo to omijać z daleka zmianę C. Najlepiej pod tym względem wypada zmiana B, później A i D. Z ludźmi różnie bywa, wszędzie się znajdzie jakaś czarna owca, myślę, że na każdej zmianie znajdzie się ktoś wartościowy i ludzki. Ale generalnie licz sam na siebie jak to w życiu bywa.
misia 2016-05-15 11:55:09
W Intersilesii praca jest na akord a płacą na godzinę.Trzeba sie nieżle nauwijać.Jest hałas, praca w rękawicach gumowych i goglach czasem przez całe 8 godzin.Bardzo przestrzegane są tzw, standardy, które czasem utrudniają zycie zamiast pomagać.Atmosfera różna zależy na jakiej zmianie i z kim sie pracuje.Początki dość trudne .Praca na 3 zmiany na linii produkcyjnej i szybko.
xyzzz 2016-05-18 16:57:51
W Intersilesii jest "czterobrygadówka"
rbbbbb 2016-05-18 17:33:54
Typowy " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;,brak właściwego poszanowania drugiego pracownika i to tez przez przełożonych różnego szczebla.Ciągły pośpiech-płaca nieadekwatna do pracy.Nie polecam
Ela 2016-06-14 22:28:16
W Intersilesii najważniejsza jest szybkość, wydajność , przestrzeganie standardów .Pracownik musi być czujny i ostrożny i najważniejsze mieć ubranie robocze, czepek, gogle,fartuch i rękawice gumowe i nie powinien ulegać wypadkom.Powinien chętnie chodzić na nadgodziny , nie chorować i mało się urlopować.
WALDI 2016-06-29 22:34:06
W INTERSILESII TRZEBA PRACOWAĆ SZYBKO I BEZBŁEDNIE. BUBLE POPRAWIA SIĘ PO PRACY ZA DARMO. TRZEBA PRACOWAĆ W CZEPKACH, GOGLACH ,FARTUCHU I W MASKACH , NO I RĘKAWICE GUMOWE.GODZINY NADLICZBOWE SĄ WYMUSZANE POD GROŻBĄ UTRATY PREMII.POZA TYM SĄ DO WYBRANIA A NIE DO WYPŁATY. WYPISUJE SIĘ ZLECENIA POTENCJALNIE WYPADKOWE , ZAMIAST SŁUŻB BHP - JAK NIE ODDASZ PO PREMII.OD POCZĄTKU WYSOKIE WYMAGANIA , A PRACOWNICY Z DŁUŻSZYM STAŻEM ALBO CI COŚ PRZEKAŻĄ ALBO NIE, PRZECIEŻ IM ZA TO NIE PŁACĄ ŻEBY KOGOŚ NOWEGO SZKOLIĆ NA MASZYNIE. PRACOWNICY FIZYCZNI MAJĄ DUŻO DO PISANIA , JAKIES TABLICE , RAPORTY ITD.O URLOP TRUDNO, NAJLEPIEJ NIE CHOROWAĆ, JAK ZACHORUJESZ W SEZONIE URLOPOWYM ZA RO NIE MASZ CO WYPISYWAĆ URLOPU NA LATO. A NA HALI JEDEN KAPUJE NA DRUGIEGO , ZE NIE MASZ MASKI CZY OKULARÓW , ŻE NIC NIE UMIESZ ....JEDYNY PLUS UMOWA O PRACĘ .... PO JAKIMŚ CZASIE JAK SĘ NADASZ PRZEJDZESZ MIESIĄCE W PODFIRMIE , CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ WYBÓW NALEŻY DO CIEBIE . MINISTER ZDROWIA I OPIEKI SPOŁECZNEJ. DUZO OSÓB CIERPI NA KREGOSŁUP.
1
Norbi 2016-07-06 21:07:28
Odradzam, ale jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze to proszę bardzo.Ludzie jakoś się tam nie garną a starzy muszą pracować po godzinach a tam w 8 można mieć dość.Generalnie ludzie odchodzą na potęgę ...cos w tym jest.Czy ktoś już wpadł na to dlaczego?Może pracowników zle traktują , albo atmosfera nie ta, nie ma kiedy iść do wc nie wspomnieć o fajce, no i ta ciągła pisanina w raporcie , w zeszycie , na tablicy , pisze kierownik, pisze mechanik i ten co na maszynie jedzie.Chodzi kierownik, brygadzista, bhp, kontrola jakości a ty rób i się nie pomyl bo jak maszyna stanie to masakra tyle strat a tu nie o człowieka chodzi tylko sztuki, sztuki , wydajnośc i czy wyszłeś na czerwono czy na zielono.
Norbi 2016-07-06 21:07:57
Odradzam, ale jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze to proszę bardzo.Ludzie jakoś się tam nie garną a starzy muszą pracować po godzinach a tam w 8 można mieć dość.Generalnie ludzie odchodzą na potęgę ...cos w tym jest.Czy ktoś już wpadł na to dlaczego?Może pracowników zle traktują , albo atmosfera nie ta, nie ma kiedy iść do wc nie wspomnieć o fajce, no i ta ciągła pisanina w raporcie , w zeszycie , na tablicy , pisze kierownik, pisze mechanik i ten co na maszynie jedzie.Chodzi kierownik, brygadzista, bhp, kontrola jakości a ty rób i się nie pomyl bo jak maszyna stanie to masakra tyle strat a tu nie o człowieka chodzi tylko sztuki, sztuki , wydajnośc i czy wyszłeś na czerwono czy na zielono.
Zuza 2016-07-17 12:53:54
Mało kto chce tam pracować, harówka i standardy.Premię zabierają za byle co, że nie oddasz zdarzenia wypadkowego, jak idziesz na chorobowe, a najdziwniejsze jest to że tez za to jak wezmiesz urlop na żadanie a przecież należy się pracownikowi z kodeksu pracy.A w ogóle dostanie urlopu graniczy z cudem .
Blef 2016-07-25 15:14:26
To jest dobra robota na wakacje dorobic sobie na miesiac czy dwa , nie polecam zostac tam na dluzej bo zapierdol konkretny jest a jezeli chodzi o p. kierownik ze zmiany C to jest w porzadku , jezeli rzetelnie wykonujesz swoja prace , nawet pozartowac mozna ;)
1
Kisia 2016-10-23 00:04:14
O INTERSILESII WARTO POMYŚLEĆ. PODOBNO MAJĄ TAM ZATRUDNIĆ 52 OSOBY...WIĘC KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. DO STARTU GOTOWI HOP.
Kisia 2016-10-23 00:04:47
O INTERSILESII WARTO POMYŚLEĆ. PODOBNO MAJĄ TAM ZATRUDNIĆ 52 OSOBY...WIĘC KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. DO STARTU GOTOWI HOP.
Zosia 2016-10-23 11:55:45
Co za głupoty. Tam zwalniają właśnie, przyjęć nie ma żadnych, nie ma podwyżek za to wymagania duże i zwolnienia.Cały rok prosic się o urlop a na koniec roku jak wszystkim zostało po 20-30 dni to na siłę czy ktoś chce czy nie. Urlop można przecież wykorzystac do wrzesnia przyszłego roku. Pomyśleć to by mogła , ale inspekcja pracy.
1
Piotr 2016-10-26 18:24:50
Kierownictwo to tam nie jest złe, najgorsze są panie tzw. liderki na liniach , często wulgarne, innych mają za nic , wrzeszczą o byle co , nie zwracają uwagi tylko wyzywają ,jak one walą gafy to mogą spróbuj ty to sie dowiesz.Są wyjątki , ale mało. JUż bym tam nie wrócił za nic.
3
abra kadabra 2016-10-27 19:21:44
Czysty wyzysk na pracowniku. Tyczy się każdego działu. Nacisk na ilość nie jakość. Tempo. Brak odpowiedniego sprzętu itp. I osoby na wyższych stanowiskach co rządzą A nie znają się na pracy.
1
abra kadabra 2016-10-27 19:23:46
Czysty wyzysk na pracowniku. Tyczy się każdego działu. Nacisk na ilość nie jakość. Tempo. Brak odpowiedniego sprzętu itp. I osoby na wyższych stanowiskach co rządzą A nie znają się na pracy.
xyzzzzzz 2016-10-28 11:30:35
Na butelczarni jest w porządku, jak pracować w interce to chyba tylko tam
Spam 2016-10-31 00:17:25
Praca jak praca nie jest źle jak się chce pracować . Pracuje tam troszkę jako zwykły pracownik i nigdy nikt do nx godzin mnie nie zmuszał kierownictwo jak w każdej firmie szaleją ale to standard -ja robie swoje i mam spokój kierownictwo posłucham tam wejdzie tu wyjdzie a robie swoje i jest git
Bono 2016-11-04 22:32:39
Mnie najbardziej dziwiło ze nikt nie zwraca uwagi na to, że są osoby co chodzą i spisują wymyślone problemy np. czemu nalewarka nie szła 15 minut itp.właściwie wymyślone stanowisko, co w takim razie robi kierownik, brygadzista , jakis lider bhp po co to jest dziwne.A w ogóle problemy z urlopem , daje CI go pracodawca kiedy chce a nie kiedy TY go potrzebujesz a jak potrzebujesz i wezmiesz na żadanie to o premii zapomnij.I jakieś zdarezenia wypadkowe na kartkach sie pisało a to chyba zakład pracy ma dbać o bezpieczeńswo pracowników i bhp a nie że ludzie wymyslają jakieś bzdury ze płyn sie rozlał i idzie sie wyglebić.a tak w ogóle za taka pracę i to w weekendy i takie pieniądze...no ludzie.
2
ktoś 2016-11-11 18:03:47
Tam pracuje się naokrągło, swiątek, piątek czy niedziela nawet 11.11 trza do pracy iść, widocznie jeszcze nikt nie odzyskał niepodległości ... no może biurowi.
1
Taki jeden 2016-11-27 19:32:33
Zatrudniają z miesiaca na miesiąc przez pośrednika nie ma się co dziwić ,ze ludzie odchodzą.Poza tym w czasie remontu idzie produkcja ,smierdzi tak ,że wytrzymać nie idzie , już tam nie robie.
1
xxx 2016-12-01 04:50:17
Było pytanie-co robi kierownik? Spi.
Kierownik zmiany A spi.
Chwali się ze ma cukrzyce i to normalne ze moze spac. Gdy interesował się plotkami na temat dziewczyny która wysmiewał wraz ze swoimi pupilami przez pare miesiecy,to oczy i uszy miał szeroko otwarte.
Dziewczyna szykanowana,musiala odejsc z pracy,chociaz byla dobrym pracownikiem.
Licza sie plotki. Liczy sie zdanie tych co o niczym nie maja pojecia,bo siedza w biurach pietro wyzej. Liczy sie to w jakim stopniu masz chody u kierownika.
Reszta musi ciezko pracowac i byc swiadomym ze gdy glosno sprzeciwi sie niesprwiedliwemu traktowaniu to jest"na wylocie"
Smentne pogaduchy o dobrej atmosferze w pracy-metoda na psychiczne poniewieranie ludzmi? Nie sadze. Pozdrawiam tych co chca odejsc. Warto.
Zostaw swoją opinię o Intersilesia Mc.Bride - Strzelce Opolskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intersilesia Mc.Bride