brak logo

Intersilesia Mc.Bride

Strzelce Opolskie

Opinie o Intersilesia Mc.Bride

anonim 2015-02-18 23:34:49
Ja pracowalem na wielu wydzialach tam jest hory klimat pijani i nacpani przychodza do roboty sam bylem swiadkiem i nikt tego nie widzi a administrator niech nie wazy sie usuwac bo wysle do gazety przez jednego cpuna musialem za dwoch robic
1
ten co wywalil dawno tego z czerwona glowa na te f 2015-03-06 17:32:17
To co jest teraz to owoc tego co bylo kiedys sekretarka starca trzesla dyrektorami duza czesc to lizusy i przydupasy na szczescie po abdykacji sekretarki ze starcem wiekszosc wypier.. nowy prezes to byla specjalna zagrywka wczesniej najlepsi odeszli po reformach personalnych wypadek ktory tam sie wydarzyl to efekt baizel pozostal jeszcze kilku moich znajomych tam tyra nieliczni z nich sa fachowcami teraz nastals era dupowlazow i lizusow
2
jA 2015-09-06 15:49:24
Praca w McBride - jak w wielu fabrykach, do lekkich nie należy, jednak ma też wiele zalet - stabilność (po zatrudnieniu na kilkumiesięczny okres na pełnoskładkową umowę zlecenie możliwość przejścia na umowę o pracę), wynagrodzenia powyżej minimum krajowego (ale tylko dla solidnych pracowników, leser nie zarobi zabyt wiele...). Myślę, że w Mcbride lepiej się pracuje niż w innych strzeleckich firmach, gdzie zatrudnia się powyżej 200 pracowników.
3
jA 2015-09-06 15:57:32
Mają, ale na produkcję czy magazyny dla niewykwalifikowanych pracowników, albo słabo wykwalifikowanych (np. tylko z uprawnieniami na wózki, ale bez szkół)
Lolo 2016-02-21 11:59:18
W Intersilesii pracuje się w systenie czterobrygadowyn, soboty ,niedziele tez.W pracy na stanowisku trzeba być 10 minut przed czasem, pracuje się non stop z przerwa 20 minutową, cały czas kontroluję kierownik, brygadzista, podbgrygadzista a na rannych zmianach jeszcze z BHP i inni.Chcąc iść zapalić trzeba się pytać kierownictwa o zgodę.Z uropami jest problem, właściwie idziesz wtedy kiedy Ci pozwolą a nie kiedy chcesz, jak parę razy zachorujesz to Cie zwolnią.Z nowych pracowników kpią i sie śmieją a osoby szkolące szkolą nawet a poza tym rozpowiadają wszystkim co tam nowy znów narobił i wszyscy mają ubaw.Ogólnie atmosfera nieciekawa,wymagania duże a pieniądze słabe.
5
Manuela 2016-02-28 12:16:38
Robota dość trudna, praca zmianowa, atmosfera nerwowa, przeważnie szybko, zarobki średnie ... powyżej minimalnej, duża rotacja pracowników , nowi czasem przychodzą i zaraz odchodzą z powodu traktowania przez liderów linni( niektórych), dyscyplina, standardy.Kierownictwo na zmianach zależy od zmiany. Super p.Kierownik na zmianie B.- Osoba kontaktowa, szanująca drugiego człowieka, wyrozumiała,
1
kefir 2016-02-29 17:10:29
Tak jak ktoś napisał wyżej. Jeśli chodzi o kierownictwo to omijać z daleka zmianę C. Najlepiej pod tym względem wypada zmiana B, później A i D. Z ludźmi różnie bywa, wszędzie się znajdzie jakaś czarna owca, myślę, że na każdej zmianie znajdzie się ktoś wartościowy i ludzki. Ale generalnie licz sam na siebie jak to w życiu bywa.
misia 2016-05-15 11:55:09
W Intersilesii praca jest na akord a płacą na godzinę.Trzeba sie nieżle nauwijać.Jest hałas, praca w rękawicach gumowych i goglach czasem przez całe 8 godzin.Bardzo przestrzegane są tzw, standardy, które czasem utrudniają zycie zamiast pomagać.Atmosfera różna zależy na jakiej zmianie i z kim sie pracuje.Początki dość trudne .Praca na 3 zmiany na linii produkcyjnej i szybko.
xyzzz 2016-05-18 16:57:51
W Intersilesii jest "czterobrygadówka"
rbbbbb 2016-05-18 17:33:54
Typowy " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;,brak właściwego poszanowania drugiego pracownika i to tez przez przełożonych różnego szczebla.Ciągły pośpiech-płaca nieadekwatna do pracy.Nie polecam
Ela 2016-06-14 22:28:16
W Intersilesii najważniejsza jest szybkość, wydajność , przestrzeganie standardów .Pracownik musi być czujny i ostrożny i najważniejsze mieć ubranie robocze, czepek, gogle,fartuch i rękawice gumowe i nie powinien ulegać wypadkom.Powinien chętnie chodzić na nadgodziny , nie chorować i mało się urlopować.
WALDI 2016-06-29 22:34:06
W INTERSILESII TRZEBA PRACOWAĆ SZYBKO I BEZBŁEDNIE. BUBLE POPRAWIA SIĘ PO PRACY ZA DARMO. TRZEBA PRACOWAĆ W CZEPKACH, GOGLACH ,FARTUCHU I W MASKACH , NO I RĘKAWICE GUMOWE.GODZINY NADLICZBOWE SĄ WYMUSZANE POD GROŻBĄ UTRATY PREMII.POZA TYM SĄ DO WYBRANIA A NIE DO WYPŁATY. WYPISUJE SIĘ ZLECENIA POTENCJALNIE WYPADKOWE , ZAMIAST SŁUŻB BHP - JAK NIE ODDASZ PO PREMII.OD POCZĄTKU WYSOKIE WYMAGANIA , A PRACOWNICY Z DŁUŻSZYM STAŻEM ALBO CI COŚ PRZEKAŻĄ ALBO NIE, PRZECIEŻ IM ZA TO NIE PŁACĄ ŻEBY KOGOŚ NOWEGO SZKOLIĆ NA MASZYNIE. PRACOWNICY FIZYCZNI MAJĄ DUŻO DO PISANIA , JAKIES TABLICE , RAPORTY ITD.O URLOP TRUDNO, NAJLEPIEJ NIE CHOROWAĆ, JAK ZACHORUJESZ W SEZONIE URLOPOWYM ZA RO NIE MASZ CO WYPISYWAĆ URLOPU NA LATO. A NA HALI JEDEN KAPUJE NA DRUGIEGO , ZE NIE MASZ MASKI CZY OKULARÓW , ŻE NIC NIE UMIESZ ....JEDYNY PLUS UMOWA O PRACĘ .... PO JAKIMŚ CZASIE JAK SĘ NADASZ PRZEJDZESZ MIESIĄCE W PODFIRMIE , CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ WYBÓW NALEŻY DO CIEBIE . MINISTER ZDROWIA I OPIEKI SPOŁECZNEJ. DUZO OSÓB CIERPI NA KREGOSŁUP.
2
Norbi 2016-07-06 21:07:28
Odradzam, ale jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze to proszę bardzo.Ludzie jakoś się tam nie garną a starzy muszą pracować po godzinach a tam w 8 można mieć dość.Generalnie ludzie odchodzą na potęgę ...cos w tym jest.Czy ktoś już wpadł na to dlaczego?Może pracowników zle traktują , albo atmosfera nie ta, nie ma kiedy iść do wc nie wspomnieć o fajce, no i ta ciągła pisanina w raporcie , w zeszycie , na tablicy , pisze kierownik, pisze mechanik i ten co na maszynie jedzie.Chodzi kierownik, brygadzista, bhp, kontrola jakości a ty rób i się nie pomyl bo jak maszyna stanie to masakra tyle strat a tu nie o człowieka chodzi tylko sztuki, sztuki , wydajnośc i czy wyszłeś na czerwono czy na zielono.
1
Norbi 2016-07-06 21:07:57
Odradzam, ale jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze to proszę bardzo.Ludzie jakoś się tam nie garną a starzy muszą pracować po godzinach a tam w 8 można mieć dość.Generalnie ludzie odchodzą na potęgę ...cos w tym jest.Czy ktoś już wpadł na to dlaczego?Może pracowników zle traktują , albo atmosfera nie ta, nie ma kiedy iść do wc nie wspomnieć o fajce, no i ta ciągła pisanina w raporcie , w zeszycie , na tablicy , pisze kierownik, pisze mechanik i ten co na maszynie jedzie.Chodzi kierownik, brygadzista, bhp, kontrola jakości a ty rób i się nie pomyl bo jak maszyna stanie to masakra tyle strat a tu nie o człowieka chodzi tylko sztuki, sztuki , wydajnośc i czy wyszłeś na czerwono czy na zielono.
Zuza 2016-07-17 12:53:54
Mało kto chce tam pracować, harówka i standardy.Premię zabierają za byle co, że nie oddasz zdarzenia wypadkowego, jak idziesz na chorobowe, a najdziwniejsze jest to że tez za to jak wezmiesz urlop na żadanie a przecież należy się pracownikowi z kodeksu pracy.A w ogóle dostanie urlopu graniczy z cudem .
1
Blef 2016-07-25 15:14:26
To jest dobra robota na wakacje dorobic sobie na miesiac czy dwa , nie polecam zostac tam na dluzej bo zapierdol konkretny jest a jezeli chodzi o p. kierownik ze zmiany C to jest w porzadku , jezeli rzetelnie wykonujesz swoja prace , nawet pozartowac mozna ;)
1
Kisia 2016-10-23 00:04:14
O INTERSILESII WARTO POMYŚLEĆ. PODOBNO MAJĄ TAM ZATRUDNIĆ 52 OSOBY...WIĘC KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. DO STARTU GOTOWI HOP.
Kisia 2016-10-23 00:04:47
O INTERSILESII WARTO POMYŚLEĆ. PODOBNO MAJĄ TAM ZATRUDNIĆ 52 OSOBY...WIĘC KTO PIERWSZY TEN LEPSZY. DO STARTU GOTOWI HOP.
Zosia 2016-10-23 11:55:45
Co za głupoty. Tam zwalniają właśnie, przyjęć nie ma żadnych, nie ma podwyżek za to wymagania duże i zwolnienia.Cały rok prosic się o urlop a na koniec roku jak wszystkim zostało po 20-30 dni to na siłę czy ktoś chce czy nie. Urlop można przecież wykorzystac do wrzesnia przyszłego roku. Pomyśleć to by mogła , ale inspekcja pracy.
3
Piotr 2016-10-26 18:24:50
Kierownictwo to tam nie jest złe, najgorsze są panie tzw. liderki na liniach , często wulgarne, innych mają za nic , wrzeszczą o byle co , nie zwracają uwagi tylko wyzywają ,jak one walą gafy to mogą spróbuj ty to sie dowiesz.Są wyjątki , ale mało. JUż bym tam nie wrócił za nic.
4
abra kadabra 2016-10-27 19:21:44
Czysty wyzysk na pracowniku. Tyczy się każdego działu. Nacisk na ilość nie jakość. Tempo. Brak odpowiedniego sprzętu itp. I osoby na wyższych stanowiskach co rządzą A nie znają się na pracy.
2
abra kadabra 2016-10-27 19:23:46
Czysty wyzysk na pracowniku. Tyczy się każdego działu. Nacisk na ilość nie jakość. Tempo. Brak odpowiedniego sprzętu itp. I osoby na wyższych stanowiskach co rządzą A nie znają się na pracy.
1
xyzzzzzz 2016-10-28 11:30:35
Na butelczarni jest w porządku, jak pracować w interce to chyba tylko tam
1
Spam 2016-10-31 00:17:25
Praca jak praca nie jest źle jak się chce pracować . Pracuje tam troszkę jako zwykły pracownik i nigdy nikt do nx godzin mnie nie zmuszał kierownictwo jak w każdej firmie szaleją ale to standard -ja robie swoje i mam spokój kierownictwo posłucham tam wejdzie tu wyjdzie a robie swoje i jest git
Bono 2016-11-04 22:32:39
Mnie najbardziej dziwiło ze nikt nie zwraca uwagi na to, że są osoby co chodzą i spisują wymyślone problemy np. czemu nalewarka nie szła 15 minut itp.właściwie wymyślone stanowisko, co w takim razie robi kierownik, brygadzista , jakis lider bhp po co to jest dziwne.A w ogóle problemy z urlopem , daje CI go pracodawca kiedy chce a nie kiedy TY go potrzebujesz a jak potrzebujesz i wezmiesz na żadanie to o premii zapomnij.I jakieś zdarezenia wypadkowe na kartkach sie pisało a to chyba zakład pracy ma dbać o bezpieczeńswo pracowników i bhp a nie że ludzie wymyslają jakieś bzdury ze płyn sie rozlał i idzie sie wyglebić.a tak w ogóle za taka pracę i to w weekendy i takie pieniądze...no ludzie.
5
ktoś 2016-11-11 18:03:47
Tam pracuje się naokrągło, swiątek, piątek czy niedziela nawet 11.11 trza do pracy iść, widocznie jeszcze nikt nie odzyskał niepodległości ... no może biurowi.
3
Taki jeden 2016-11-27 19:32:33
Zatrudniają z miesiaca na miesiąc przez pośrednika nie ma się co dziwić ,ze ludzie odchodzą.Poza tym w czasie remontu idzie produkcja ,smierdzi tak ,że wytrzymać nie idzie , już tam nie robie.
5
xxx 2016-12-01 04:50:17
Było pytanie-co robi kierownik? Spi.
Kierownik zmiany A spi.
Chwali się ze ma cukrzyce i to normalne ze moze spac. Gdy interesował się plotkami na temat dziewczyny która wysmiewał wraz ze swoimi pupilami przez pare miesiecy,to oczy i uszy miał szeroko otwarte.
Dziewczyna szykanowana,musiala odejsc z pracy,chociaz byla dobrym pracownikiem.
Licza sie plotki. Liczy sie zdanie tych co o niczym nie maja pojecia,bo siedza w biurach pietro wyzej. Liczy sie to w jakim stopniu masz chody u kierownika.
Reszta musi ciezko pracowac i byc swiadomym ze gdy glosno sprzeciwi sie niesprwiedliwemu traktowaniu to jest"na wylocie"
Smentne pogaduchy o dobrej atmosferze w pracy-metoda na psychiczne poniewieranie ludzmi? Nie sadze. Pozdrawiam tych co chca odejsc. Warto.
12
Blabla 2016-12-12 06:47:44
Liczy się to kto bardziej i wyżej siedzącej osobie wejdzie w tylek
4
IGOR 2016-12-13 22:24:45
Liczy się to kto ma chody u kierownika a kierownik pyta się o zdanie na twoj temat innych pracowników , jak Cię trawia to dobrze gadają a często gadają zle , bo po co o kimś innym mówić dobrze, jak co to ta osoba wyleci i już. Starzy trzymają ze starymi , jak taki sie pomyli albo czegoś nie umie zrobić to nikt sie nie dowie a jak kto nowy to halo na całą hale. Atmosfery nie ma żadnej, kierownicy nie umią obsługiwać maszyn a tak zwani trenerzy uczą nowych z kartki a sami nie wiedzą czym to się je, byle jest stołek.
9
AAbb 2017-01-03 11:09:07
No nie ma tam lekko, praca na 3 zmiany , w swięta np. 6.01,11.11 3.o5 się pracuje .Czasem zdązysz iść się napić albo do wc a czsem nie.Maszyna nie może stanąć a jak już stanie to trzeba sie tłumaczyć czemu.Robisz wszystko, dajesz butelki, kręcisz korki , zakładasz etykiety, paletujesz, jeżdzisz wózkiem, myjesz maszyny, ustawiasz nadruki. wagi i bez przerwy szybko i zbierasz bury.Mozesz n awet kilkanaście miesiecy pracować na podfirmie i miec umowe co miesiąc.OGólnie jest nieciekawie.
5
Siostra 34 2017-01-06 07:25:13
Na magazynie wyrobów gotowych rządzą układy. Papa i syn sieją spustoszenie i nie liczą się z zdaniem pracowników. UWAGA na panią w tatuaŻach , po dwóch dniach traktowała mnie jak siostrę , do czasu aż wyciagła ode mnie pieniądze, których do dzisiaj nie widzę.
6
Agent 2017-01-06 10:17:51
...układy są...A kto po za to ma pecha.Najlepszym brygadzista jest Władek S. szkoda że kierownictwo go nie docenia,bo facet ma duże kompetencje i nie donosi na wspołpracownikow
4
a A a a A 2017-01-06 12:35:08
Ustawieni maja 10minutowe fajki co godzine i czas na spacery na inne maszyny w odwiedziny. Ty zasuwasz za kogos!
Normalni odchodza i przewazaja infantylne,knujace gosciowy.
Ciezko zjesc sniadanie obok,co dopiero robic i sluchac przemadrzalosci i plot tak dwulicowych osob.
Odradzam a.
6
PaNika 2017-01-07 20:54:20
Zgadzam się z twoją wypowiedzią @AAbb. Ja pracowałem na MAKRO. Praca ciężka (akord) ale idzie ją pokochać, jak kobietę. Po pewnym czasie przeniosłem się na MWG, ponieważ dowiedziałem się , że pieniądze te same ale nie trzeba tak zapindalać. To była złe posunięcie. Ten MWG powinien nazywać się MWG chlew, dezorganizacja totalna. Kierownictwo niekopetentne, nie szanujące ludzi, dziwne układy, koncik gwiazd, i chasła typu "Do zwycięstwa ".Omijać szerokim łukiem ten dział.
4
Mala Mi 2017-01-07 23:53:12
Mc Bride?? Dajcie spokoj...

Puste laski ze zmiany a robia co chca,opiepszaja sie obgaduja i wgl a kierownik co??
NIC. Kompletnie nic.
Lizodupy maja fajnie i sa ustawieni. Tez nie polecam tam pracy...
Zero profesjonalnego podejscia.
6
chlewpozoga 2017-01-10 09:47:29
Prace na makro mozna pokochac?Haha to chyba jestes zawodowym niewolnikiem, bo normalnemu czlowiekowi by takie slowa nie przeszly przez usta. Czarne braterstwo.
6
Piter 2017-01-13 19:30:57
Ludzi zwalniają a potem na nadgodziny zapisują , urlopu nie idzie dostać - trudno to zrozumieć.
5
aaaaaa 2017-01-14 16:48:06
Szukam pracy i wrażeń. Jaką płaca na godzinę jest? 10 brutto czy 13 brutto? zlecenie? lepiej magazyn czy produkcja?
2
wow 2017-01-14 23:06:56
Napewno nie produkcja.
A umowa-co miesiac przez podfirme.
Wrazen?
Cos typu depresja,rozstroj nerwowy,bol kregoslupa,zazenowanie,brak weekendow,brak urlopu,wstyd?
7
Lolo 2017-01-20 07:51:09
Zmiany, zmiany , zmiany ale czy na lepsze to nie wiem,Ci co zapieprzali to nadal muszą , lizusy im idzie łatwiej a niektórym się w głowach poprzewracało.Taki jeden co liderem się zwie , na linii to kiepsko albo wcale ale najlepiej to mu wychodzi latanie z kajetem , a mądry ,ze wszystkie rozumy pozjadał....pupil w czerwonym kubraczku.
4
Palarnia 2017-01-21 10:57:05
Na jakim dziale "Cyrk"?
2
brak równego traktowania 2017-01-21 12:00:19
Na produkcji trwa od dawna
Ale jak widac po opiniach i tych co odchodza to nie tylko tam jest podzial na pracowników i lizusow ktorzy bez ogrodek mowia ze maja wyjeb...
Bawidamkow na mleczka do facetow niech pracy sie naucza albo wypad
Nie ze jedni jedni i ci sami na maszyny a wyjatki traktuja hale jako miejsce spotkan towarzyskich

Liderem i mechanikiem powinien byc ktos z wiedza i zaangazowaniem a nie zwykly pp
4
Agent 2017-01-21 12:02:12
Na każdym prócz DPO i Makro...tam są jasno wytyczone prace. .I nie ma kolesiostwa...Brawo dla kierujących tymi działami..wiesz że masz płacone za pracę a nie układy
5
Hehe 2017-01-22 12:19:20
Jak to gdzie!Na MWG He he he. Jest tam mechanik, złota rączka. Efektów z jego pracy żadnych nie ma. Cały dzień udaje że coś robi, ale w rzeczywistości nic nie robi. A więc panie ,złotą rączką zwany wyciągamy ja z spodni i zapie.......
6
xyz 2017-01-22 15:55:51
Agent, w kwestii makro nie masz racji. Tam też jest kolesiostwo i układ, dwie paniusie sobie układają na spokojnie kartoniki, a reszta odwala brudną robotę. Nie powiem o jaką zmianę chodzi ale pewnie łatwo się domyślić.
Butelczarnia jedyny godny dział polecenia w Interce. Spokojna robota i bezstresowa, tam jeszcze te chore normy i wydajności nie dotarły...
5
ROCK 2017-01-22 18:33:56
Kolesiostwo- stare , cwane wygi zostają i tzw. blondynki trzepoczące rzęsami gdzie popadnie , miżdzące się do liderów, mechaników - reszta na wylot.
3
Sprawiedliwa 2017-01-22 18:45:16
Czasem dobrze ze jak wyżej " zwykły" pp zostaje liderem , na zmianie B jest taki i świetnie sie do tego nadaje , pomaga, robi , pomoże i jest w porządku. Tak trzymać Wiesław.
3
produkcja 2017-01-22 21:28:45
Racja.
na A przewaza inny kolor wlosow w kwestii kokietowania i mataczenia. Trwa to od dawna.
A to ze takie zachowanie jest tolerowanie i ze zostawiaja a wrecz nie przemeczaja takich praca,swiadczy o firmie.
Ludzie nie chca tu pracowac i nie ma co sie dziwic.
Nikt nie chce byc traktowany jak wol,podczas gdy nierobow,lizusów z zerowa wiedza stawia sie na piedestale.
5
Atlet 2017-01-22 23:17:53
Cześć. Jestem pracownikiem MWG. Zastanawiam się czy gośćmi tego forum są też osoby wyżej usytuowane Mc bride?Jeśli tak to fajnie. Jak MWG to i wózki.I tu rodzi się pytanie, czy osoby (prezes, dyrektor )wią jak często wózki odwiedza serwisant? I tu moja odpowiedź : serwisant zjawia się :
a) gdy są uszkodzone co najmniej 2 wózki.
b)gdy usterka jest z winy użytkownika.To i laweta się znajdzie.
c)gdy pod kauflandem zabrakło kurczaka.
A moim zdaniem wózki,przy pracy ciągłej powinny być przeglądane co dwa tygodnie, tak aby operatorzy tych wózków mogli
czuć się na nich bezpiecznie i komfortowo, i w miarę szybko wykonywać zlecone im zadania.
PROSZĘ o lika jeśli zgadzacie się z moją opinią.
1
Zostaw swoją opinię o Intersilesia Mc.Bride - Strzelce Opolskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intersilesia Mc.Bride