logo Intersilesia Mc.Bride

Intersilesia Mc.Bride

Strzelce Opolskie

Opinie o Intersilesia Mc.Bride

xxxx 2017-04-25 22:29
To nawet nie jest czterobrygadówka tylko jakiś system pracy ciągłej, wszystkie święta weekendy itp a dodatku za to ZERO.
2
Tak ale.. 2017-04-25 22:46
Malo kogo obchodzi kto kogo z kim zdradzil i z kim obecnie sypia,ale uwierz gdybys musiala pracowac za kogos kto wlasnie idzie na pogaduchy na inna maszyne,to mialabys inne zdanie o tym wszystkim.
2
Rrr 2017-04-26 07:03
Dziewczynko co ty wiesz o pracy to co piszesz to akurat najmniejszy problem bo wcale nie musisz się na to zgadzać wystarczy postawić się takiej osobie i powiedzieć co myślisz o jej postępowaniu uwierz naprawdę to działa. Najgorszy problem to kierownictwo i biurowe nieroby którzy patrzą na Ciebie z pogardą nie myśląc o tym że jesteśmy już u kresu wytrzymałości i nie wiadomo jak długo to jeszcze wytrzymamy ciekawe jak sobie bez nas poradzą w momencie gdy bezrobocie jest tak niskie że przebierasz w pracy
Rrr 2017-04-26 07:11
Nie ma czegoś takiego jak rozmowa z wyższym szczeblem możesz poprosić swojego kierownika o to aby zawiadomił kogoś z góry aby z nami porozmawiał i nie wiadomo czy będą mieli dla nas czas. Najczęściej go nie mają jesteśmy zerami które się dla nich nie liczą. Już się ludzie zwalniają a nie wiadomo co będzie dalej. My też już nie mamy siły każdy zastanawia się co zrobić.
4
Rrr 2017-04-26 07:24
Dokładnie ten kto tu nie pracował to nie wie jak to jest. Kiedy był poprzedni prezes to potrafił z nami porozmawiać i mawet odpowiedzieć na nasze pytania albo chociaż się starał każdy kto nas szanował momentalnie był zwalniany. Oni chyba mają specjalne szkolenia jak gnojić pracowników!!!!
3
Rrr 2017-04-26 07:28
To prawda teraz ta dziewczyna jest na zmianie A a wielka dama nadal pracuje ale jak myśmy powiedzieli że jej nic nie zrobią to nikt w to nie wierzył. Jak można zwolnić żonę ulubieńca pani Joli.
6
Oleńka 2017-04-26 10:42
Ja juz nie mam sił na ta prace wczoraj miałam nadgodziny wykończona juz jestem tym. A będzie jeszcze gorzej masakra...
Zuzanna 2017-04-26 10:53
@Oleńka możesz powiedzieć coś więcej o pracy na Twoim stanowisku? Jak długo obecnie trwają nadgodziny? Czy wynikają one z sezonowego nadmiaru pracy? @Ania piszesz o problemach z uzyskaniem urlopu. Z czego one wynikają?
xxxx 2017-04-26 12:00
Zuziu wszystko wynika z decyzji kierownictwa masz juz napisane 6 stron dlaczego sie nadal pytasz czy nie dostalas juz konkretnych odpowiedzi na to co tam sie dzieje??
2
Roman 2017-04-26 12:10
Daj spokuj XXXX czasami Zuzka się zawiesza ale tak wszyscy ja lubimy nie A może prezesa jarka zapyta a może jole. oni czytaja napewno
Roman 2017-04-26 12:14
Jarek nie śpij powiec coś
Oleńka 2017-04-26 23:17
Jarek juz śpi.....
Pchelka 2017-04-27 00:30
Poprosiłam Anioła, aby nad wami czuwał.
Jacek 2017-04-27 11:30
A może ktoś napisać jakie tam są mniej więcej zarobki na produkcji jak sie dostaje umowę przez Mcbride albo przez jaką firmę pośrednicząca czy jak tam zwał
pokemon1 2017-04-27 20:38
Czytam, czytam i czytam.I tak sobie myślę.To od pracowników (nie ważne jakie działy,stanowiska) zależy jaka będzie atmosfera w pracy. sami się nakręcamy.od wiek wieków istniały romanse, zdrady, lizusy i podpier.......cze . mój staż pracy to ponad 30 lat.różne firmy i stanowiska.nawet te kierownicze.(zmiany podyktowane życiem prywatnym) .w żadnej firmie nie było łatwo. w każdej jakieś zmiany, wymuszone oczywiście rzadzącym się prawem rynku. ale każdą zmianę traktowałam jako kolejne doświadczenie a nie porażkę......nie jestem ani za ani przeciw.pracuję dość długo w MC, za mną wiele wprowadzonych zmian.I jako pracownik produkcji....Ludzie... nikt Was nie zmusza do pracy w tej firmie.(rynek pracy jest skromny, ale wygrywa ten który inwestuje w siebie, łaknie wiedzę, szuka miejsca dla siebie... )To tylko i wyłącznie Wasza decyzja gdzie i za ile i na jakim stanowisku będziecie pracować. Jeśli naprawdę coś nam przeszkadza to trzeba podjąć rozmowę, przedstawić swój problem.Nawet jeśli ostateczność zmusi nas do pozostawienia "gallanonimu" pod drzwiami pokoju dyrektora....Nikomu nie jest łatwo.Każda zmiana nawet w życiu osobistym "kosztuje"...tyle wywodów na ten temat...Kochani, więcej pozytywizmu i wiary w siebie.. ..Obecnie jest ciężko w firmie,zwolnienia, odwołane urlopy, nadgodziny.Cieszmy się,że wypłata jest na czas.Może nie za duża kasa. ale jest. Nie obrażajmy się na wzajem kto kim jest i jaki jest.Tylko spójrzmy na siebie i zadajmy pytanie..Jakim ja pracownikiem jestem, i czy mam szacunek do innych.
4
pokemon1 2017-04-27 20:55
co do częstego wychodzenia na papierosa czy kawę z pogaduchą (jestem nie paląca papierosów) to mnie samą wkurza, bo odwalasz robotę za dwóch.a jak zwrócisz uwagę to wielka obraza.czasem takiemu pracownikowi wpada nawet 20 min dodatkowej przerwy od pracy . ale patrząc z drugiej strony zawsze możesz "wyjść na świeże powietrze" i chwile posiedzieć.Niestety ale "palących"jest większe grono. W jednej z firm wprowadzono dodatek dla niepalących w postaci kasy do wypłaty.( chyba 50 zł na rękę) za to, że pracownik wykonuje swoje obowiązki a nie traci czasu na papierosa. oczywiście owi palacze nie mieli nic za złe i nie była to dyskryminacja ich nałogu.. bo to ich wybór.
2
Rrr 2017-04-27 22:41
Dobrze mówisz pieniądze są na czas ale żeby choć raz nas ktoś w końcu wysłuchał i powiedział że jest zadowolony z naszej pracy. Oczywiście oprócz naszych kierowników zmian bo oni potrafią nam to powiedzieć. Chodzi o to aby góra nas wysłuchała i choć raz odpowiedzieli na nasze pytania. Jak za dużo pytamy to mówią zawsze proszę wracać do pracy i na tym polega dyskusja.
1
Thor 2017-04-27 22:55
Mentalność niewolnika "cieszmy się, że wypłata jest na czas".
"Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem". Ludwig von Mises.
7
Chemik 2017-04-28 00:16
Pięknie napisane- zacytowane.Niestety mentalnoścć "pracodawców" tego nie przyjmuje bo to jednostki ,które widzą tylko zyski,oczywiście kosztem pracowników.
2
Tak ale.. 2017-04-28 06:44
Mowisz ze 20 min dodatkowej przerwy od pracy maja palacy i chodzacy na"bajere"
Oczywiscie chodzi Ci o 20min co godzine,no nie?
Nie podam imienia,ale sa dni ze mniej wiecej tyle zajmowac moze fajeczka plus pogadanki i spacery co godzine. 10min to absolutne minimum.
Obraza po upomnieniu? Alez tacy nic sobie z tego nie robia tylko wysmieja,albo zrobia kolo tylka.
Firme tworza ludzie. Fakt
2
pokemon1 2017-04-28 08:23
tak.masz rację. my wykonujemy usługę a pracodawca płaci.(produkcja jest na zlecenie i tak klienta, bo to on kupuje produkty) ale to przecież od nas zależy czy my pójdziemy do tej pracy by ją wykonać.....nie twierdze że jest super.czasem z tego "młyna" człowiek jest już psychicznie zmęczony, bo ciągle ścigają, wymagają, patrzą czy słupki rosną, że tak jak obecnie ciężko jest o jakiś urlop, wolne. ale dajmy sobie sami szanse na przetrwanie i pomóżmy wzajemnie. to my pracownicy tworzymy firmę.
pokemon1 2017-04-28 08:29
zacznijmy rozmawiać od siebie pracowników,.mamy przecież przedstawiciela pracowników. to do nich trza podejść i zgłosić nasze uwagi, a może nawet jakie propozycje wyjścia z impasu. napewno bez rozmów nie dojdzie się do kompromisu.
pokemon1 2017-04-28 08:39
zdarza się, że usłyszymy pochwałę za naszą wykonaną pracę, że fajnie "pojechaliście",że fajna wydajność.że kierownictwo ma dobry humor....
Jola 2017-04-28 15:11
Za mało ludzi tam pracuje i jak ktoś zachoruje np. ze 2-3 osoby to juz inni o urlopie mogą zapomnieć. Czy tak powinno być ,że pracownik potrzebuje urlop a dostać go nie może. Do kogo ma z tym iść jak kierownik mówi nie dam Ci urlopu , bo nie mam ludzi.A jak już kogoś przyjmą to przez pośrednika ... jak to kiedyś pani powiedziała regulują zatrudnienie. Kto chce być do regulacji... ludzie chcą pracy na umowę o pracę z Intersilesią na dłuższy czas.
3
Antek 2017-04-29 10:56
Możesz sobie wziąść urlop na żądanie w czym problem? ? Premi i tak nie stracisz ??
3
Jack 2017-04-29 23:31
Kochani pracownicy Intersilesi czy Wam nie szkoda własnego czasu, zdrowia i pracy aby dla takiego dziada zwanego humorystycznie pracodawcą upadlac się???
Czy Wy jesteście jeszcze wolnymi potrafiącymi korzystać z własnego rozumu ludźmi???
6
Ja. 2017-05-02 11:15
Teraz jest gorąco. Jest afera. Poszły nagany, kilka osób się zwolniło, ale za parę tygodni sprawa się wyciszy. Emocje opadną i zostanie jak było. Bo nikt tak naprawdę nic nie zrobi... tak to już z wami jest. Jest gdzie pójść. Tyle nowych firm wokoło. Ale nie... na forum się pożalić i to by było na tyle. Musicie wziąć sprawy w swoje ręce. Tyle że do tego potrzeba zgodności i współpracy. Jednostka nic nie zdziała za wszystkich. Obobiscie uważam, że bez radykalnych kroków nic się nie zmieni. Problemem jest brak rąk do pracy. Albo pracodawca się spręży i wyczaruje ludzi spod ziemi albo zmniejszy przyjmowanie zamówień (nierealne) w innym przypadku ciśnienie na produkcji będzie rosło. Posypią się zwolnienia lekarskie. Problem jest mocno bagatelizowany. To dopiero początek teraz do 3 tygodni to tylko nadrabianie strat spowodowanych brakiem ludzi. A już tuż tuż sezon urlopowy. Czy tylko ja widzę zbizajacą się nieuchronnie katastrofę?
10
Lol 2017-05-04 23:21
Haha i P.
×D
1
Mariola 2017-05-05 11:04
A czyja to jest wina ,że brakuje ludzi....ktos ich pozwalniał.Przecież to ludzie na stanowiskach to świadomie zaplanowali ,Zamiast zostawić ludzi jak produkcja wzrośnie to zwolnili a teraz znowu chcą zatrudnić za mniejsze pieniądze w podfirmie.Tak to właśnie tam działa.To teraz niech teń kto to zaplanował swoja osobą wyreguluje zatrudnienie.
5
Lol 2017-05-07 15:05
Nie ma o co
1
Chemik 2017-05-07 17:00
Chyba jednak jest o co skoro na tym forum porusza się takie tematy,prawda?To że ktoś z kimś ma romans,nie dotyczy przecież wszystkich z tej firmy i nie ma żadnego wpływu na pozostałych pracowników.Ale że żal dupę ściska że nie ja i nie ze mną to napiszę do wiadomości innych...Żenada.
1
Pozytywnie.. 2017-05-07 18:49
Warto czytać to forum ze zrozumieniem.
Zachowanie niektorych właśnie ma wpływ na pozostałych pracowników i na to co mowia o nich i zakladzie ludzie z zewnatrz i ci ktorzy odchodza.
Oczywiscie są to pojedyncze przypadki,ale forum jest po to by potencjalni przyszli pracownicy poznali wszystkie opinie i realia jakie tam panowały/panuja. Na osobiste miłostki,spotkania,zdrady i inne tego typu zachowania jest miejsce poza praca i raczej nie ma czego zazdroscic.
Milego dnia. Pozdrawiam
3
Mariola 2017-05-12 08:37
Jak widzę co się tu u nas dzieje to myślę .że świat dąży do samozagłady.
1
Krzysiek 2017-05-12 19:41
Pracowałem tam kiedyś i naprawdę nie polecam ! A co jest najlepsze to winę za cały ten syf ponoszą pracownicy cep capem cepa pogania...
4
Jarek 2017-05-13 11:52
Tak to prawda. To co się teraz dzieje to jest wynik braku szacunku do pracowników między sobą a także zwierzchników do osób podległych.A prym wiodą kadry , które doprowadziły do zwolnień pracowników narażając pozostałych do niekończących się nadgodzin.Zresztą szefowa z duma powiedziała na jednym z zebrań ,że przez firmę pośrenika reguluąją sobie zatrudnienie , bo na to pozwala im prawo. Tak jakby po serii zwolnień miały tam przyjść do pracy tłumy jakby to była kraina mlekiem i miodem płynąca. Niestety tak się nie stało , ludzie zaczęli się zwalniać a owych chętnych nie ma zbyt wielu , bo kto chce mieć pracę na miesiąc , dwa albo i nawet pół roku.Przecież wtedy to nic pewnego , nie ma funduszu socjalnego, nie można ubiegać się o kredyt. Poza tym praca jest ciężka , enzymy, kwasy szczególnie szkodliwe dla młodych kobiet, które jeszcze chcą mieć dzieci.
7
Mietek 2017-05-13 18:21
Czy to prawda że niby uchodźców mają zatrudniać ????
aa 2017-05-13 18:59
czyżby romans pana dyrektora technicznego?
1
Her 2017-05-13 19:34
Niby skąd Ci uchodźcy? Czy nie ma już chętnych na lokalnym rynku?
2
Mietek 2017-05-13 20:35
Her 2017-05-13 19:34

No nie ma chętnych do pracy z naszego powiatu i regionu. Dlatego będą zatrudniać uchodźców :)))
1
lol2 2017-05-15 22:22
Dokładnie tego...
1
Rrr 2017-05-16 13:42
Ktoś tu ostatnio napisał o kierowniku zmiany A post został prawdopodobnie skasowany. Chcę powiedzieć tej osobie jak można takie bzdury pisać. Kierownik jest ok nie ukrywam że baliśmy się tej zmiany cieszę się że można aż tak się pomylić. Uważam że jest sprawiedliwy i niech nikt nie myśli że się podlizuję bo opierdziel też już był :-) ale to także należy do jego pracy. Potrafi jednak też pochwalić i docenić naszą pracę.
4
UFO 2017-05-17 21:32
Pozdrawiam zmianę B, życzę wam żebyście znaleźli normalną pracę a nie pracowali w tym "czymś". Naprawdę, są zakłady w których pracownik ma zajmować się pracą a nie wszystkim w koło, da się pracować w normalnej atmosferze bez wielkiego stresu i tempa ponad ludzkie możliwości. Szkoda że zabrakło kilku ludzkich odruchów u osób decydujących o losach pracowników. Liczy się kasa... Nie miałem okazji żeby wam podziękować za ponad 3 lata współpracy, więc dziękuję :) Jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzenia oraz spokoju, bo tego właśnie "tam" brak...
14
Marcin 2017-05-18 14:25
Również pozdrawiam zm. B dzięki za pracę z Wami a szczególnie. MLECZKA
6
Natalia 2017-05-18 19:03
Pozdrawiamy zmianę B!!! Szkoda mi tylko, że z ekipy wypadłam.... to ludzie tworzą miejsce pracy. To prawda. Ale ile można jeszcze znieść? Mirela to dobra kierowniczka. A z ludźmi z przyjemnością można było napić się piwa. Zmiany, które nastały w ciągu ostatnich miesięcy sprawiły, że ludzie uciekają. Nie można się bać zmiany na lepsze. Życzymy powodzenia i odwagi. N+M+O.
7
Pchelka 2017-05-20 22:14
Ufo, Marcin i Natalio dziękujęmy za współpracę zawsze możecie wrócic do nas.
2
UFO 2017-05-21 21:18
W Intersilesii poznałem swoją wartość. Mam nadzieję że w zakładzie w którym niedawno zacząłem pracę wraz z dwiema osobami ze zmiany :-) również poczuję że warto się starać i iść do przodu. Większość zależy od osób z którymi współpracuję. U was się rozwinąłem, jednak działania podejmowane "na górze" spowodowały że wielu z nas znalazło, lub znajdzie inne miejsca pracy. Nie zamierzam wracać. Myślę że nikt z nas nie zamierza, tylko z powodu złych decyzji "góry". Wszystko powoli się ułoży, nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam z całego serca i życzę powodzenia.
5
Kasia 2017-05-22 10:15
Pewnie UFO, Kasia, Renata, Natalia, Grażyna, Marek , Marcin , Grzegorz i wielu innych już nie wrócą. Mądry Polak po szkodzie.
6
Jola 2017-05-27 11:30
Zatrudnia obcokrajowców... tylko kto będzie za nich robił papiery i mył maszyny.Większość nie zna języka.
3
Nana 2017-05-27 17:57
Zawsze mozna nauczyc, dla chcącego nic trudnego.
Jola 2017-05-27 21:02
Masz rację.Wiara czyni cuda.
1
Zostaw swoją opinię o Intersilesia Mc.Bride - Strzelce Opolskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intersilesia Mc.Bride