logo Intersilesia Mc.Bride

Intersilesia Mc.Bride

Strzelce Opolskie

Opinie o Intersilesia Mc.Bride

UFO 2017-05-17 21:32
Pozdrawiam zmianę B, życzę wam żebyście znaleźli normalną pracę a nie pracowali w tym "czymś". Naprawdę, są zakłady w których pracownik ma zajmować się pracą a nie wszystkim w koło, da się pracować w normalnej atmosferze bez wielkiego stresu i tempa ponad ludzkie możliwości. Szkoda że zabrakło kilku ludzkich odruchów u osób decydujących o losach pracowników. Liczy się kasa... Nie miałem okazji żeby wam podziękować za ponad 3 lata współpracy, więc dziękuję :) Jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzenia oraz spokoju, bo tego właśnie "tam" brak...
18
Marcin 2017-05-18 14:25
Również pozdrawiam zm. B dzięki za pracę z Wami a szczególnie. MLECZKA
8
Natalia 2017-05-18 19:03
Pozdrawiamy zmianę B!!! Szkoda mi tylko, że z ekipy wypadłam.... to ludzie tworzą miejsce pracy. To prawda. Ale ile można jeszcze znieść? Mirela to dobra kierowniczka. A z ludźmi z przyjemnością można było napić się piwa. Zmiany, które nastały w ciągu ostatnich miesięcy sprawiły, że ludzie uciekają. Nie można się bać zmiany na lepsze. Życzymy powodzenia i odwagi. N+M+O.
9
Pchelka 2017-05-20 22:14
Ufo, Marcin i Natalio dziękujęmy za współpracę zawsze możecie wrócic do nas.
4
UFO 2017-05-21 21:18
W Intersilesii poznałem swoją wartość. Mam nadzieję że w zakładzie w którym niedawno zacząłem pracę wraz z dwiema osobami ze zmiany :-) również poczuję że warto się starać i iść do przodu. Większość zależy od osób z którymi współpracuję. U was się rozwinąłem, jednak działania podejmowane "na górze" spowodowały że wielu z nas znalazło, lub znajdzie inne miejsca pracy. Nie zamierzam wracać. Myślę że nikt z nas nie zamierza, tylko z powodu złych decyzji "góry". Wszystko powoli się ułoży, nie dajmy się zwariować. Pozdrawiam z całego serca i życzę powodzenia.
7
Kasia 2017-05-22 10:15
Pewnie UFO, Kasia, Renata, Natalia, Grażyna, Marek , Marcin , Grzegorz i wielu innych już nie wrócą. Mądry Polak po szkodzie.
8
Jola 2017-05-27 11:30
Zatrudnia obcokrajowców... tylko kto będzie za nich robił papiery i mył maszyny.Większość nie zna języka.
4
Nana 2017-05-27 17:57
Zawsze mozna nauczyc, dla chcącego nic trudnego.
Jola 2017-05-27 21:02
Masz rację.Wiara czyni cuda.
1
Antek 2017-05-29 08:13
Nana i Jola mam pomysł może my będziemy zapieralac z papierami i myciem a oni będę w kulki lecieć
Marek 2017-05-30 08:18
W ciągu roku zwolniło się lub zostało zwolnionych kilkadziesiąt polskich pracowników teraz przyjmuje się ludzi z Ukrainy .... to mówi samo za siebie.Czyżby inni pracowali lepiej niż my.
5
Nana 2017-05-30 19:26
Niektórzy Polacy też w robocie kulki lepią
3
-_- 2017-05-31 14:55
Dokładnie. Z reguły ciągle ci sami.
1
James Bond 2017-06-03 07:25
Za niedługo w każdej firmie będą Ukraincy robić a Polacy spier.... będą Niemiec czy do Holandii masakra co za głupi rząd to wprowadził .
2
James Bond 2017-06-08 23:53
Wiadomo coś na temat Bożego Ciała pracujemy czy wolne mamy ??
Chemik 2017-06-09 18:36
Jeżeli pracodawca zapłaci ci super stawkę za pracę w ten dzień,a tak będzie to popracowałbyś?Pytam na poważnie.
Zosia 2017-06-13 09:20
Ogólnie to tylko współczuć ludziom tam pracującym.Oczywiście tym co pracują na okrągło i często w nadgodzinach.W cywilizowanym świecie ludzie od południa w piątek mają weekend, w święta nie idą do pracy.Żeby to jeszcze była ochrona życia i zdrowia , ale płyny do łazienek i do szyb i trzeba pracować w niedziele i święta tego nie rozumiem.
4
Ania 2017-06-14 11:50
Bez przesady no.. To dorosli ludzie,nierzadko bardzo cwani. Nikt siła nie zmusza do pracy w tym zakładzie.
1
Przemas 2017-06-18 18:59
Ale tu nudy....
krysia 2017-06-20 20:52
To jedź do chorwacji tam nudy nie ma pozdrawiam zm b
1
Lolek 2017-06-21 21:14
Jak ktoś ma urlop to jedzie a jak ktoś ma w listopadzie to nie bardzo.
2
Przemas 2017-06-22 07:34
Lolek tak jak mówisz. Krysia a może ze mną pojedziesz bo samemu się nie opłaca i smutno jest.
1
-_- 2017-06-24 11:47
Ze swojego doświadczenia nie polecam pracy w tym zakładzie,szczególnie zm A,ze względu na nierówne traktowanie i niefajna atmosfere.
Pozdrawiam wszystkich tych którzy podjeli słuszną decyzję odejścia.
8
Zuzanna 2017-06-26 14:22
@-_- piszesz, że w firmie nie wszyscy są równo traktowani. Co masz na myśli? Mógłbyś/mogłabyś powiedzieć również coś więcej na temat tego jak wyglądała Twoja praca w Intersilesia Mc.Bride?
-_- 2017-06-26 15:38
Wiele napisali ludzie w poprzednich opiniach.
Praca za kogos kto biegal porozmawiac sobie z"kolezanka",falszywi ludzie ktorzy bez problemu mogli szarpac,wyzywac i kpić z współpracowników a kierownik udawal ze nic nie wie. Zmienil sie kierownik,owszem,ale co z tego? Ludzie ci sami i jakos nigdy nie ruszaly ich zakazy bo nigdy tez nie poniesli konsekwencji za np ponizanie innych. Tam ludzie dzielili sie na tych ktorzy muszą pracowac non stop i ci którzy maja cogodzinna przerwe na plotki,fajeczki i pewna posade [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak zwane,ktorzy mieli lzejsze prace i wolne kiedy zapragneli.
Wiekszosc chodzila w spranych tshirtach i przetartych spodniach,jednak wybitni nowe buty co dwa mies nawet.. O pracy sie nie wypowiem bo co miala za znaczenie skoro wazniejsze od umiejetnosci w wiekszosci przypadkow byly plotki na pracownika. Romanse o ktorych byla mowa na tym forum rowniez nie byly obojetne na atmosfere,ale nikt z biura nie interesowal sie tym ze niektorzy przeginaja i wnosza osobiste sprawy i zachowania na hale. Ludzie ci pracuja nadal,chociaz praca ich ma wiele do zyczena..reszcie nie przedluzyli umow,badz wiele osob zwolnila sie sama majac dosyc tego co tam sie dzieje. Szkoda ze nikt racjonalnie nie podszedl do wpisow na tym forum,moze czesto wulgarnych,ale jakze prawdziwych. Stracili dobrych pracownikow. Ja tez osobiscie nie zaluje wyboru zmiany firmy po latach,dlatego tez korzystajac z forum przestrzegam. Pozdrawiam.
8
Polak 2017-06-29 17:09
Do wszystkich pracowników Intersilesi, natychmiast wszyscy opuście stanowiska pracy!
Pamiętajcie że u tych dziadów oglupialych z nienawiści pracodawców, większa jest pazernosc i chciwosc niż u was potrzeba zaspokojenia elementarnych potrzeb życiowych!

Pokażcie im palca środkowego!, niech sami zatrudnia się za 2000 netto na 3 zmiany.
4
Alfons 2017-06-30 01:14
Polak masz rację. Niech Polacy się zwalniają a Ukraińcy niech zasuwają i zapierd. ..
1
**** 2017-06-30 07:43
Dzisiaj firma strzeliła sobie sama w kolano po 25 latach pracy z dnia na dzień zwolnili kierowniczkę która jako jedyna podchodziła do ludzi jak do ludzi a nie do robotów . Teraz niestety ale zmiana B juz nie bedzie miała najlepszej kierowniczki i niestety ale juz wiekszość ludzi sie zwolni i zostana juz sami uchodzcy ...
27
**** 2017-06-30 07:45
a zapewne jedynym powodem było to ze stawała w obronie pracowników i zbyt dużo mówiła a w tej firmie tego nie lubia ..
23
AS 2017-06-30 08:47
Tak świetnie ubrane w słowa, krok który dzisiaj podjęli to strzał w łeb ale dla zmiany B to my jako pracownicy tej zmiany najbardziej ucierpielismy, bo oni tam u góry sobie z tym poradzą nie obchodzą ich pracownicy i to jest doskonały przykład jak się lekceważy po 25 latach współpracy świetną kierowniczke, człowieka który zna ta firmę jak własną kieszeń, który potrafi dogadać się z każdym i staje murem za swoimi ludźmi i wcale nie chodzi tu o żadne poblazanie tylko o zwyczajne ludzkie podejście do nas i właśnie za to dostała za przeproszeniem kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Owszem mieliśmy najlepszą kierowniczke a teraz totalny brak chęci do dalszej współpracy z firmą przynajmniej z mojej strony i myślę że nie tylko. Mimo wszystko mam nadzieję, że znajdziesz lepszą pracę przede wszystkim spokojniejsza gdzieś gdzie potrafią docenić tak wspaniałą, zaangażowana osobę jaką jesteś dziękuję za to że mogłam z tobą pracować będzie nam Ciebie ogromnie brakowało już nigdy nie będzie tak samo:( zmiana b się rozpadła. Powodzenia!!! Ja osobiście po powrocie z urlopu składam wypowiedzenie nie widzę sensu dłuższej współpracy z tą firmą. Pozdrawiam zmianę B
28
Mała 2017-06-30 15:10
Niech ci co sie tam tak wielce"ustawili"nadal się tym SZCZYCĄ xd
A dla tych którzy jeszcze tam są,bo boją sie zmian-nie ma co smutać-uwierzcie mi. Odeszłam po paru latach. By psychicznie wrócić do"normalności"po tym co mnie tam spotkało zajeło mi pare miesiecy.
Powodzenia:*
6
Lola 2017-06-30 21:53
Sorry, ale dobra to była dla niektórych...rodzinki, lizusów i donosicieli.
3
**** 2017-07-01 06:59
a może poprostu nie lubiła nierobów ?
7
Nicko 2017-07-01 14:22
Szkoda pracownika roku , jednak jest sprawiedliwość na tym świecie ????
1
Blondyna 2017-07-01 22:17
A mi jej nie jest szkoda sama sobie była winna. Nie kiedy była wpozadku a nie kiedy nie. Tych co znała dłużej wolała im ufać niż nowej osobie. Dzięki matce zaawansowala bo gdyby nie matka pracowała by na produkcji tak jak reszta tu. Ja pamiętam jak nie mogłam iść na nadgodziny a byłam zapisana i niestety mi nie pasowało bo coś mi wyskoczyło to w robocie wielkie larmo mi zrobiła. Gdy chciałam sobie wziąść weekend wolny to nie dała mi sama chodziła na weekendy wolne a ludzie zasuwali i zapuerdalali jak głupki. Pamietam jak przydzielali nam stanowiska dala mi takie ktore na nie zasluguje a pracuje 5lat tam.Może teraz mamusia jej znajdzie pracę .
5
Marcin Malec - autentyczny ja 2017-07-02 23:57
Guzik wiecie !!! Hejterzy za dychę. Próbowała pogodzić oczekiwania przełożonych i relacje międzyludzkie. Zatrzymała tych w których wierzyła, mobilizowała tych, którzy rokowali. Odpuszczała tym, którzy zawodzili ... Była (jest, bo żyje) człowiekiem !!! Nadstawiała karku za tych, których obdarzyła zaufaniem - niektórzy zawiedli, wykorzystali to. Trzeba było poznać ją lepiej, żeby zrozumieć.
Być między młotem a kowadłem, to nie łatwa rzecz, ale według moich spostrzeżeń taką właśnie odgrywała rolę w tym przedsiębiorstwie.
Pewnie mnie pomówicie, nazwiecie "lizodupem", ale ze względu na moje doświadczenia, wiem,że tak musi być i nie przejmę się krytyką swojej osoby. (TAKIE ŻYCIE, taki mamy klimat).
Pozdrawiam zmianę "B" a także inne zmiany działu napełniania - jesteście OK, miałem zaszczyt ostatnio ze wszystkimi współpracować.
19
AS 2017-07-03 09:02
Jak zwykle znajdzie się pokrzywdzona owieczka która potrafi na forum pod pseudonimem obrażać innych bo w realu nie potrafi wyrazić głośno swojego zdania po co ten cały hejt?? Jak sama napisałaś pracujesz tam 5 lat a wypowiadasz się o sytuacji jakbyś pracowala tam 20lat i wszystko wiesz hmm żal mi takich ludzi jak ty ale pozdrawiam serdecznie
6
Przemas 2017-07-03 20:20
Hahaha jakie 25lat pracy jak intersilesia ma może 20lat. Oj biedna Mirela hahah.
1
Czarna 2017-07-04 07:01
Mi również nie jest żal Mireli. Owszem, była w porządku dla wszystkich, ale nie da się ukryć, że tych z którymi wychodziła na fajkę albo znała dłużej traktowała inaczej. Lepiej. Kobieta zdolna jest, więc szybko znajdzie pracę w której nie będzie musiała wyprowac sobie flakow. A sama firma to jakiś żart, cyrk na kółkach. Wszyscy składają wypowiedzenia i za niedługo cała góra zejdzie na produkcję i będą musieli zasuwac tak jak my zasuwalismy. Może dopiero wtedy docenia jakich mieli pracowników. A co do zmian, wszystkie były fałszywe. Tylko w B ludzie byli jeszcze w miarę normalni, chociaż faszl również był u nich na porządku dziennym. Wszędzie lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obgadywanki, szykanowanie słabszych pracowników i kablowanie.
7
Lolek 2017-07-04 15:00
Mi też nie jest jej żal. Nic tak naprawdę nie robiła wszystko za nią Mariusz robił. Chodziła co pół godz palić. A ja i inni pracownicy moglismy chodzić rzadko. Czepiała się o wszystko czemu nie ma wydajności jak maszyny się psuły. Nigdy miłego słowa od niej nie usłyszałem. Nigdy sie nie usmiechala.Gdy chciałem wolne wziąść weekend to dala Mi w tygodniu. Nigdy się nie umiałem do niej do dzwonić sprawach gdy spałem czy mnie w robocie np nie było. Dobrze ze ja zwolnili. Mam nadzieję że przyjdzie nowy kierownik i będzie lepszy od niej. Ona sobie poradzi mamusia jej pomoże w szukaniu pracy bo przecież mamusia jej załatwiła prace nie jako pracownik produkcji tylko brygadzisty. Pozdrawiam zmiany wszystkie :)))))
3
Daro 2017-07-04 19:28
Ciekawa sytuacja z tym Jej zwolnieniem, ludzie zamiast podkulic ogon deklaruja sie szukaniem innej pracy odziwo nie tylko z Jej zmiany.
7
Były pracownik 2017-07-05 00:11
Bo chyba zauwazaja ze juz nie ma tak cieplutko i przytulnie dla tych co sie ustawili. Ze niestety teraz trzeba pracowac,tak jak to robili ci ktorych sami kiedys popedzali,wysmiewali,wykorzystywali. Madrzy odeszli,a teraz ci wlasnie co zawsze mieli z gorki musza robic. I to ich chyba szokuje. Ze od nich wymagaja. Ze pomalu nie maja komu sie podlizac,bo nawet jak widac kierownicy nie maja pewnego stanowiska.
A ja mysle ze to wlasnie od tych ludzi juz dawno powinni zaczac zwolnienia. Od ludzi nie brudzacych sobie rak robota,cwaniakow, latajacych na fajki co godz,lizacych sie przy maszynach jak juz ktos wspomnial,obsciskujacych gdzie popadnie,plotkujacych,wywyzaszajacych sie. Gdyby to od nich zaczeli czystki,firma mialaby fajna opinie i bylaby fajna atmosfera. Takie moje zdanie.
5
Alfredo 2017-07-05 22:58
Intersilesia istnieje od 1990 roku. 2017-1990=27. Matematyka na poziomie podstawówki. A jak komuś było źle z Mirelą to znaczy że był zwykłym leserem. Jak robiło się swoje i nie pyskowało to było dobrze. Pier****nie za plecami na innych pracowników i granie cwaniaka nie popłacało. Ciekawe czy nowy kierownik będzie taki cudowny. Może sobie jakiegoś kabla wychowa i zatęsknicie. Normalnym polecam zmienić robotę. A reszta niech sobie płacze i wypruwa żale na forum.
20
Alfons 2017-07-08 21:49
Nie roby weźcie się do roboty !!!!!
2
Lysa bania 2017-07-11 22:10
W tej intersilesii sama patologia pracuje masakra
3
Antek 2017-07-16 23:32
Halo halo żyje ktoś tu ?? Nieroby wstawać pisać coś :) :) :)
2
Lucyna 2017-07-19 12:04
Z życia wzięte...przychodzi pracownik do kierownika z dwu lub trzymiesięcznym wyprzedzeniem,że potrzebuje 2 dni urlopu na 50 te urodziny siostry, na 80 te urodziny matki, na ślub syna, na pogrzeb ciotki a kierownik mu na to,że jest sezon urlopowy od czerwca do końca września i nie może dać urlopu .. najwyżej weżmiesz sobie na żądanie tak się dzieje na porządku dziennym w Intersilesii. A pracownik ma na stanie np.26 dni urlopu w połowie roku .
6
Czorna 2017-07-21 21:02
Nie wiem na ile to prawda, ale za rok albo półtora już nas razem nie będzie. Trzeba pomyśleć o swojej przyszłości co się będzie robiło za rok,dwa lata albo jeszcze później. W Anglii na spotkaniu produkcyjnym ktoś powiedział, że będą przejmować dużą ilość produkcji z Polski, bo tam zakład niewydolny i robili wielki projekt, ale klienci pouciekali. I że maszyny będzie można łatwo przenieść a budynki to i tak stare i cieknące. Czyli chcą zamknąc i zlikwidować nas. I co będzie? Tam znajomi z Kędzierzyna pracują i mówili mi. Jak 300 ludzi zacznie na raz roboty szukać, to już może nie być tak łatwo w okolicy. Kurde jakich czasów dożyłam. A kalndarz firmowy 3 lata temu był, ze szczałką w góre, że w 2017 roku będzie 300 milionów produkcja, a tu nawet stówy nie ma. Stary dyrektor już rok temu chyba wiedział, że to upadek będzie a nie wielki rozwój. I inni co ich juz nie ma tez wiedzieli. A nowy jest po to, żeby razem z personalną dogasić wszystkich i w nagrode do Anglii pojechać. Może by wszyscy urlop na ządanie w następny poniedziałek wziąść, bo kto przyjdzie, to wypowiedzenie dostanie. Jak miesiąc temu niektórzy dostali.
5
. 2017-07-22 00:29
Strzelanie z ucha czy prowokacja dyrekcji?...
Przemas 2017-07-22 23:05
Hahaha dobrze wam tak Hahaha Hahaha
1
Zostaw swoją opinię o Intersilesia Mc.Bride - Strzelce Opolskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intersilesia Mc.Bride