Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o sitech

Pracowałeś w firmie sitech i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-12-06 09:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dzięki za odpowiedź Lubin, a jeszcze pytanko jak wygląda sprawa rozwoju/szkoleń na tych stanowiskach?
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2013-12-13 13:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2013-12-06 09:45:18]:
Ze szkoleniami specjalistycznymi nie ma problemu. Przez kilka lat jakie spędziłem w Sitech naprawdę wiele mi zaoferowano. Szkolenia, kursy i wiele innych.
Osobiście byłem zadowolony. Firma wiele inwestuje w pracowników.
Ja rozwój osobisty zacząłem w tej firmie od stanowiska produkcyjnego. W ciągu kilku lat osiągnąłem naprawdę wiele.
Tak więc nie można powiedzieć że nie ma rozwoju.
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2014-01-21 16:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [modułowiec - 2013-12-05 14:24:26]:
Więc kolego popracuj tak jak ja. Od 2002 do 2013 nie ma na co narzekać.
Ja również zaczynałem od produkcji. Kokosów nie było. Ale trzeba się cieszyć że jest praca i trzeba ją szanować. Łatwo jest narzekać. Ale pomyśl co zrobiłeś aby było Ci lepiej.

Na modulsitz - owszem. Praca nie jest lekka. pracownik stoi na lince i trzeba się pilnować. Ale jak pisałeś. Wypłata zawsze jest na czas.
zdjecie uzytkownika
Landry - 2014-02-20 19:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sitech szuka konstruktora do Polkowic oraz Referenta ds. konstrukcji do Wrocławia, skoro tak dobrze jest, to może zaaplikuję.
zdjecie uzytkownika
el diablo - 2014-02-28 22:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Tam jest tak dobrze, że jak tylko pojawi się niepochlebna opinia to zaraz znajdzie się kasa aby ją usunąć. Aplikuj, najlepiej człowiek uczy się na...Zobaczysz na własne oczy ten sukces, te możliwości dla każdego, już na starcie zobacz na książkę telefoniczną i przekonaj się że nie ma tam niebotycznego nepotyzmu (zbieżność nazwisk przypadkowa) i są tam sami fachowcy, i nie ma tam zatrudniania po koneksjach całymi rodzinami. Będziesz miał mnóstwo szkoleń, i awans murowany, kobiety będą leżeć u twych stóp, te strzelające korki od szampana...Jak najbardziej aplikuj.
zdjecie uzytkownika
z długim stażem... - 2014-03-16 13:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Uważam, ze jest to jedna z najgorszych firm w regionie (pod względem traktowania pracowników na projekcie modulsitz). Ponad wszystko najważniejsze jest to aby wyrobić normę, która jest coraz wyższa. Mobbing i przekleństwa na lince przez przełożonych to standard. Weźmiesz chorobowe lub urlop na żądanie to zrobię wiele aby Ci utrudnić życie (np. przerzucą na inną zmianę, dadzą na cięższe stanowisko). Jeżeli jesteś pracownikiem firmy pośredniczącej, a nie bezpośrednio zatrudnionym przez Sitech tj. jeszcze gorzej. Umowa odnawiana co miesiąc; za chorobowe lub za odmawianie przyjścia w sobotę na nadgodziny umowy raczej już nie dostaniesz. Im jesteś większym lizusem i im więcej donosisz tym masz lepiej. Natomiast plusem jest wypłata na czas, premie świąteczne, zyski. Co do zysków to w 2013 r. Sitech miał rekordowe, a pracownicy dostali mniej zysków, niż w roku ubiegłym (ot taki psikus). Ogólnie reasumując praca jak praca, za free nic nie dostaniesz. Po prostu trzeba się narobić ale byłoby znaczniej lepiej gdyby pracownicy byli lepiej traktowani (wystarczyłby zwykły szacunek), a ci z grupy "uprzejmie donoszę" nie byli na pozycji uprzewilejowanej-ot tyle i czy to aż tak skomplikowane?!
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-03-16 22:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [z długim stażem... - 2014-03-16 13:36:50]:
popieram twoja opinie po za tym normy sa kosmiczne zadnych mozliwosci rozwoju indywidualnego brak jakichkolwiek szkoleń i podnoszenia kwalifikacji
zdjecie uzytkownika
kinio - 2014-06-19 20:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do wypowiedzi "z długim stażem" zgadzam się zeby zarobić trzeba czasmi się narobic ale taka jest własnie praca, gdyby co niektórzy pracowali a nie migali się to byłoby dużo lepiej , dużo stanowisk obstawionych jest workami i odwalają kawał roboty a te pierdoły oczywiście niektórzy ze sitecha siedza i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią a zarabiają dużo więcej niz taki work, żeby dostać sie na roczną chociaż umowę to rzeba wysiedzieć się w worku bo sitech chyba śpi tu potrzebują ludzi zatrudniają przez work ale zeby wziąść tych ludzi już później na stałe to już nie są tacy chętni, i rzecz jasna co do zysaków za 2013 rok to była jakaś żenada, taki sandem płacił więcej nż sitech to już wszystko za siebie mówi
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-06-19 22:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos zmieniło sie w sitech, czy nadal nie mozna liczyc na szkolenia, czy tez rozwój osobisty? Może jednak cos jest na tych polach?
zdjecie uzytkownika
SUPERKOLO - 2014-06-22 10:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja chciałbym wiedzieć:
1. Jak wyglądają PIT'y kolegów z VW Polkowice i VW Poznań?
Słyszałem, że około 100 000 ma większość z nich. Wiadomo, że młody tyle nie dostanie ale młody z 60 pewnie ma?
2. Dodatki do pensji sa również bardzo ważne. Jakie macie?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-06-22 17:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sensie jest szansa na zarobki rzedu 100 tysięcy rocznie brutto? Skąd kolego masz takie informacje?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-08-01 05:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukuję Kontaktu z( usunięte przez administratora ) z SITECH Polkowice
zdjecie uzytkownika
radko - 2014-10-02 18:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też szukam jakiegoś kontaktu innego niż ten o na stronce napisali, bo jakoś nie możemy się złapać zbytnio..jak macie namiary to podajcie skąd je moge wziąc, bo pamiętajcie, ż enei można tutaj umieszczać numerów prywatnych, to w regulaminie jest, więc będzie zmoderowane na bank. Pilna sprawa, więc prosze o pomoc
zdjecie uzytkownika
as - 2014-10-24 21:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomośc do radko a tak dokladnie to dokogo potrzebujesz namiary bo wczesniej kolega napisał ale usunięto to magiczne słowo ?
zdjecie uzytkownika
fela - 2014-10-31 01:27:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [as - 2014-10-24 21:42:00]:
Jak tam działa Sitech ? Często przychodzą osoby na staże ? Czytałam na stronie że prowadzą współpracę z konkretnymi urzędami pracy i jest możliwość płatnych staży. Jak na początek uważacie że to dobra firma na zebranie jakiegoś doświadczenia ? -wiadomo, pierwsza praca w zawodzie. I tak serio ile można wyciągnąć miesięcznie na rękę ?
zdjecie uzytkownika
larry - 2014-12-09 13:30:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hej, czy może ktos napisac jak aktualnie wiedzie się ludziom w sitech? Bowiem widze, że nie tylko ja byłbym zainteresowany praca w firmie, tylko nie wiem, czy słusznie. Jak tam jest z atmosferą, czy szefostwo potrafi czasem pójść pracownikom na rekę i wypuścić troche wczesniej, jak ma się cos do załatwienia np. w urzędzie, czy wizytę u lekarza?
zdjecie uzytkownika
m/s - 2014-12-22 15:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w sitechu prawie 2 lata-przez worka,ogólnie nie jest zle,kasa na czas,atmosfera w pracy raz tak raz inaczej.Prawdą jest,że na module ciężko o grupę,chociaż się należy(tak twierdzi kierownik-a nie przyznaje,taki paradoks)
Wystarczy mieć dystans do tej pracy.Polecam,bo warunki(mimo narzekań niektórych)naprawdę nie są złe jak na nasz lokalny rynek pracy!
zdjecie uzytkownika
Ona22 - 2015-01-16 16:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam ja mam pytanie, jak szybciej się dostać do Sitechu przez firme czy przez work-a
zdjecie uzytkownika
kk - 2015-02-15 15:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona22 - 2015-01-16 16:12:49]:
przez worka najszybciej sie dostaniesz jezeli mowimy o stanowisku produkcyjnym, bo do biura to już szukaj na ich stronie na stronie zakladu
zdjecie uzytkownika
filipoja - 2015-03-01 21:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Landry - 2014-02-20 19:10:05]:
frajer jestes i tyle i pewno dupowłaz kogo tam masz za kierowniczka
zdjecie uzytkownika
... - 2015-03-09 11:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki jest kontakt do Mazurkiewicza?
zdjecie uzytkownika
mi - 2015-03-09 14:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [... - 2015-03-09 11:25:32]:
Tomek czy Krzysiek?
Bo obydwaj chyba jeszcze pracują
zdjecie uzytkownika
dejnik - 2015-04-28 02:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem jakiś czas temu w sitechu i mogę powiedzieć wam że źle nie było, zarobki są ok, a przede wszystkim są on wypłacane w terminie o co w innych firmach ciężko.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacji praktycznie niema,jesteś z rodziny to jesteś przyjęty.
Silenie rozwinięty NEPOTYZM i wszech obecne w menegmencie - kelnerki.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
jan - 2015-05-11 02:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ile dostaje pracownik work na start ?
zdjecie uzytkownika
ikar - 2015-05-19 16:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i mam pytanko,czy wypłaty kolegów z Sitech też są przelewane z Brukseli?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sitech

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy sitech?
Zadaj pytanie
alert