Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o sitech

Pracowałeś w firmie sitech i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-10 10:11:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok
zdjecie uzytkownika
upiór - 2015-10-27 14:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Was. Nie wiem ile w tym prawdy , ale jeśli chodzi o wynagrodzenia to ta firma jest podobno jedną z lepszych w branży . Oczywiście nie ma co liczyć na tak wielkie pieniądze jak ktoś tam wyżej przedstawiał, ale oczywiście zarobić można mimo to dużo lepiej niż pracując u nas w kraju. Pozdro i dobrych wyborów życze
zdjecie uzytkownika
Ciapek - 2015-11-04 12:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Sitech jest ok, jeśli trafisz na dobry dział. Obecnie pracuję ma ms i nie ma czym się chwalić, po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Liderzy cisną, liczy się tylko cyfra. Prace ciężkie a wynagrodzenie co do niektórych stanowisk zbyt niskie. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Ona 22 - 2015-11-08 19:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam takie wrażenie ze te komentarze pisze jedna i ta sama osoba z biura!!
A zmienia tylko Nicki, jest odpowiedzialna za kontakt z mediami.
zdjecie uzytkownika
MONISIA - 2015-11-08 19:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1.Stanowiska - dostaniesz po znajomości (z klucza rodzinnego)
2.Organizacja gospodarcza - silnie skorumpowana rodzinnie.
3.Atmosfera w pracy - KATASTROFALNA(kierownictw firmy obsadzone przez rodziny)
4.Plus - ze dostajesz wypłatę na czas.
zdjecie uzytkownika
Ciapek - 2015-11-08 21:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację, sama rodzina. Ale na ms jest najgorzej, zwłaszcza liderzy.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-11-09 13:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sitech szuka obecnie koordynatorów do działu IT. Oferują oczywiście umowę o pracę, ale podkreślają, że pracownik ma szansę na rozwój i zdobywanie doświadczenia także za granicą, więc widocznie praca nie jest jedynie stacjonarna, ale wiąże się też z wyjazdami służbowymi. Ciekawa oferta i chyba godna polecenia.
zdjecie uzytkownika
mariu - 2015-11-11 18:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Karol też mi się tak wydaje, zwłaszcza kręcą mnie te wyjazdy służbowe :) ciekawe, czy 3letnie doświadczenie w branży im wystarczy :)
zdjecie uzytkownika
Poszukiwacz - 2015-11-11 20:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam... szukam pracy nie ma tam może przyjęć?
zdjecie uzytkownika
krys - 2015-11-13 22:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Karol - ciekawe co się kryje z tym doświadczeniem za granicą, widocznie można tam dobrze się rozwinąć i zyskać doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
sito - 2015-11-16 12:36:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wyjazd za granice przekonuje, tylko ciekawe ile taka delegacje trwa. bo nie powiem sama mocno sie tym stanowiskiem zainteresowalam
zdjecie uzytkownika
Ciapek lider - 2015-11-16 17:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sitech nie wywiązuje się ze swoich praw. Sporo pracowników z work service, którzy pracują na stanowisku, do którego przysługuje grupa i należy im się takowa po 3 miesiącach pracy jest ignorowana przez liderów działu i kierowników. Work który się ubiega powinien dostać po 3, a dostaje ją w najlepszym przypadku po roku. To jest w porządku? Mam nadzieję, że dział personalny który to zapewne czyta i ukrywa się pod postami poniżej weźmie to do siebie. Bo work, a zwykły pracownik firmy sitech jest takim samym człowiekiem i powinien być traktowany tak samo, przynajmniej w pewnym stopniu i na prawie samej firmy Sitech. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
news - 2015-11-18 18:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem tam 3 miesiace prze work bo wiadomo umowa o prace tymczasowa i wiecej umowy mi nie dali i do tej pory jestem bez pracy, nie wiem kto podejmuje decyzje o nie przedluzeniu umowu lider kierownik hali czy jeszcze ktos inny, bylem na ms ludzie fajni moj lider tez w porzadku a nie jak taki obok co byl grooby, kasa 1900 na reke do tego premia za obecnosc i mozliwosc chodzenia w likendy, za pelna obecnosc i jedna sobote mialem 2200 kazdy oceni sam czy duzo czy nie, ja tak mialem nie wiem jak teraz wyglada, przerwa jedna 20minut ale nie ma problemu zebysc oprocz tego wyjsc na fajke do toalety czy skoczyc po cos do automatu, niestety te umowy to porazka bo ludzi traktuja jak chca, niektorzy pracuja na tym 3miesiace jak ja i dzien wczesniej dostaja telefon ze to koniec bez podania przyczyny a inni nie raz jada na takich umowach ze 3 lata, nie wiem na jakiej zasadzie wybieraja kto dostanie umowe kolejną a kto nie, mialem doswiadczenie wczesniej na produkcji (co prawda niewielkie ale jednak) i nie dostalem umowy a osoby ktore nie mialy zadnego doswiadczenie otrzymaly nowe umowy
zdjecie uzytkownika
Marcin. - 2015-11-23 16:25:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Mam pytanko do pracowników sitech.
- proszę o informację o czas pracy rozumiem ze system 3zm, ale czy weekend wolny,sobota obowiązkowa?
- jaką pensję można oczekiwać dla nowo zatrudnionych?
-czy są premie, podwyżki, nadgodziny?
- wg: was na jaki dział sie starac?,aby uniknąć takich incydentów o których pisza na tym forum
- jaka atmosfera w zakładzie-
- czy można liczyć na pomoc starszych pracowników ? ( w mercus można zapomnieć)..
-czy nowo zatrudniony jest w jakimś stopniu dyskryminowany przez załogę,przełożonych?
zdjecie uzytkownika
Marcin. - 2015-11-26 19:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co masz na myśli ?
zdjecie uzytkownika
Spawacz - 2015-11-27 23:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nie pastwia się nad innymi.
zdjecie uzytkownika
radko - 2015-12-03 16:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest u nich sporo ofert jako sparwacze i wydaje mi się, ze płaca nieźle, ale nadal to nie są zarobki na erupejskim powizomie bo średnia to ok. 10 zl za godzine jest.
zdjecie uzytkownika
pedro - 2015-12-13 20:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@radko, powyzej pisali ze mozna sie zatrudnic albo u nich bezposrednio tylko ze chyba az takich duzych szans nie ma inni pisali o agencji pracy ze najlepiej
zdjecie uzytkownika
pedro - 2016-01-04 19:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że osoby zatrudnione bezpośrednio przez firmę,maja lepsze wynagrodzenia, niż ci zatrudnieni przez agencję, więc widzisz @blablabla, trzeba u nich bezposrednio pytać
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-16 17:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzą słuchy, że w Polkowicach ludzie podostawali wypowiedzenia tuż przed umową dzielącą przejście na sitech. Ponoć chodzi o 70 ludzi.
zdjecie uzytkownika
Miras - 2016-01-17 13:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to prawda.... pracowalem 3 lata i mialem od lutego przejsc na umowe sitechu a tu nagle dostalem wypowiedzenie i pracuje tylko do konca stycznia :/ mam nadzieje ze jeszcze cos sie zmieni i zmienia zdanie bo to jest prawie 100 osob ktorzy dostali wypowiedzenia.....
zdjecie uzytkownika
pedro - 2016-01-17 21:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to faktycznie troche nieciekawa sytuacja ale widze,ze szukaja jednak kogos do biura na asystenta/asystentke i dają umowę o pracę,wiec nie rozumiem o czym piszecie,bo niby zwolnienia a jednak zatrudniaja na stałe
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-18 13:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miras - 2016-01-17 13:52:10]:
Powiem Ci, że kilku osobom w VW mieli nie przedłużyć umów i zaproponowali im przejście do Sitechu ale jak to jest w tej chwili to nie wiem.
To jest chore bo w Głogowie brakuje ludzi to przecież mogli Was przenieść do nas a tak to ludzie z Polkowic i Wrześni wrócą to znowu nie będzie miał kto robić i się zaczną dobrowolnie obowiązkowe nadgodziny za takie marne stawki.
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-18 13:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pedro - 2016-01-17 21:02:22]:
A gdzie widziałeś to ogłoszenie bo teraz wszedłem na ich stronę to są tylko oferty na Wrześnie.
zdjecie uzytkownika
inko - 2016-01-19 21:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-non52, a co z krakowem ? przejrzyj sobie pracuj.pl Ja też zastanawiam się czy warto bawić się w rekrutację u nich. Może ktoś był i mógłby mi określić jak to finansowo się przedstawia ?
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-20 02:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inko - 2016-01-19 21:12:52]:
Jakim Krakowem?
zdjecie uzytkownika
simba - 2016-01-21 21:31:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@non52, jak poszukasz ofert pracy od sitech poland to poszukują na stanowisko Asystent / Asystentka Biura. Jest umowa o prace, a nawet jakiś pakiet socjalny.
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-22 01:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [simba - 2016-01-21 21:31:28]:
Tak, znalazłem. A co ma ta oferta do Sitechu produkującego siedzenia do Sitechu, który zajmuje się "dystrybucją systemów technologii budowlanych firmy Trimble dedykowanych inżynierii lądowej".
Przecież to dwa inne Sitechy i raczej na pewno nie ma nic wspólnego z VW AG.
Dziękuje dobranoc
zdjecie uzytkownika
upiór - 2016-01-23 21:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [non52 - 2016-01-22 01:40:16]:
no widze , że niektórzy tutaj zaczynają już mylić te wszystkie firmy. To zabawne. Ja wiem , że szukają obecnie w sitechu asystentów oraz asystentek biura
zdjecie uzytkownika
Miras - 2016-01-24 10:32:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co się dzieje na dzień dzisiejszy w Sitechu?? Czy dalej są zwolnienia.... Ja jestem obecnie na wypowiedzeniu i pracuję tylko do końca Stycznia... Niestety znalazłem się w tych 100 osób co nie dostali nowych umów z przejścia z Work Servic na Sitech!!! Powiem tak nie ma komu teraz pracować a co będzie dalej to jest jakaś masakra co się dzieje w Sitechu!!! Otwierają śmieszne pod firmy żeby ludzie pracowali za 1400 zł i ani grosza więcej... Brygadzista ani Lider nie walczy o swoich dobrych pracowników którym zależy na pracy a Ci którzy chodzą ciągle na L4 i biorą co chwile na żądanie to taki pracuje do dziś i gdzie tu jest sprawiedliwość!!! Dlaczego jakoś VW umie zawalczyć o swoich pracowników i robią wszystko żeby nie zwolnić nikogo nawet po tej całej aferze :/ Wielki szacun dla VW ....
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-24 14:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miras - 2016-01-24 10:32:33]:
W dzisiejszych czasach człowiek się już nie liczy. A co do VW to owszem swoich nie zwalniają ale przejmują obowiązi, które mają inne podfirmy i wypowiedzenia dostają inni pracownicy niż VW. Prawdopodobnie w lutym 40osób pożegna się z pracą z pewnej podfirmy.
zdjecie uzytkownika
m/s - 2016-01-25 14:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [upiór - 2016-01-23 21:45:18]:
Fakt,3 lata jak psu w d...,przykładasz się do pracy,pracujesz w soboty nie chorujesz,nie korzystasz z urlopu na żądanie piszesz wnioski racjonalizatorskie,a wszystko to ,bo jesteś workiem czy innym ips'em i masz(miałeś)nadzieję,że po tych 3 latach dostaniesz umowę pod sitech a dostajesz...wypowiedzenie!A jak za jakiś czas produkcja wzrośnie zatrudnią kolejnych agencyjnych pracowników-niewolników i przez kolejne 3 lata będą mieli kogo zastraszać,a Oni cóż, będą liczyć na to że po 3 latach dostaną umowę...Ale takie mamy prawo i tak Nas traktują!
zdjecie uzytkownika
były(na szczęście)pracownik - 2016-01-26 15:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sitechu w Głogowie od początku istnienia 1850 brutto czyli 1500 niecałe na rękę i taka niedojda a.w.kucharka po szkole a tam miszcz(bo na mistrza to trzeba coś wiedzieć i umieć)powie jeszcze że ciesz się że masz prace,omijać to gó..o jak się da !!!!!!
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-01-26 19:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [były(na szczęście)pracownik - 2016-01-26 15:30:06]:
Może za krótko tu jeszcze robię ale a.w. wydaje się bardzo miła i konkretna. Jak coś potrzebujesz to załatwi nie jak niektórzy liderzy/miszczowie. Z całej tej ekipy jest w pierwszej trójce.
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2016-01-27 20:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mariu - 2015-11-11 18:22:55]:
Co ty człowieku wypisujesz za brednie,znając język niemiecki będziesz zagrożeniem dla pociotków i członków rodzin którzy swoja edukacje zakończyli na poziomie liceum!A poza tym Panie na stanowiskach nie maja absolutnie wiedzy technicznej a są na stanowiskach tylko dlatego ze ich mężowie są dyrektorami.
zdjecie uzytkownika
ali - 2016-01-29 20:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś pod sitech Głogów ktoś podrzucił granat z ww2 ponoć, a ochrona na polecenie dyrekcjiiii aby nie wzywać saperów i oczywiście aby nie musiało być ewakuacji i przerwy w pracy (norma musi być!!!)wywaliła tenże granat na pole za ulice... no koment pleassss beka w uj...
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka - 2016-01-30 15:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [simba - 2016-01-21 21:31:28]:
Człowieku,zapomnij Asystentka Biura ? To miejsce już jest zaklepane dla koleżanek lub jakieś zony dyrektora moze Anki,która dużo kasy wydala na szybka naukę!! A jakiś konkurs,to jest śmieszna fikcja! GDZIE TY ŻYJESZ ?
zdjecie uzytkownika
Golab - 2016-01-31 09:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GRANAT za plot podrzucili KIBICE zaraz po tym jak jeden kierowniczek do prowadził GOBA - naszego przyjaciela do samobójstwa.
zdjecie uzytkownika
weronika - 2016-02-02 18:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem o czym mówiecie, ale skoro było zagorżenie to chyba dobrze, ze je wyeliminowali.. teraz widziałem oferte do nich na handlowca i kusza prowizjami w sumie.
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2016-02-05 22:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [weronika - 2016-02-02 18:13:24]:
To idź na handlowca a nie piszesz po forach.I pytasz się nie wiadomo o co.
zdjecie uzytkownika
PiotrusPan - 2016-02-06 10:30:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawski - 2015-07-28 18:09:50]:
hmm o sitechu nie da sie krotko. pracuje tam uz prawie 3 lata na umowie tymczasowej moim zdaniem praca jest ok ale sa tez minusy. oczywiscie mozna robic w weekendy ale rozliczenie jest 12mies. narobi sie czlowiek jak glupi zeby dostac fajna wyplate na koniec roku lub poczatek nowego a oni cie wysylaja na przymusowy urlop i to z nadgodzin. bywa tez tak ze pracownicy tymczasowi sa bardziej zaangazowani od wieloletnich pracownikow a ktorym konczy sie 36mies na umowach tymczasowych i nie dostaja umowy na sitech bo jest niby spadek produkcji ale wszystkie soboty i niedziele ida 3zm a poza tym slyszalem ze juz dzwonia niby do nowych workow. podsumowujac czlowiek jest wyciskany jak cytryna przez 3 lata a pozniej wyrzucany i tyle taka prawda jesli nie masz znajomosci to nie masz co likczyc na prace w sitechu takie jest moje skromne zdanie.
zdjecie uzytkownika
Miras - 2016-02-06 22:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez jestem tego samego zdania :( nie stety przepracowalem 3 lata mialem juz przejsc na umowe sitechu a tu dostalem wypowiedzenie... i tak sie zakonczyla moja praca w sitechu... tu sie z Toba zgodze nie masz znajomosci to nie masz szans ze zadzwonia i Cie wezma z powrotem.... niby mowia ze lusta jest i biora wedlug listy to jest wielka sciema.... kazdy wpycha swojego... jest to smutne i przykre ale PRAWDZIWE !!!!!
zdjecie uzytkownika
Pani - 2016-02-07 08:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wie ktos cos na temat czy sa z powrotem przyjecia do Sitechu te osoby ktore dostaly w Styczniu wypowiedzenie?? Mialam juz przejsc na umowe Sitechu bo przepracowalam 3 lata a tu nagle dostalam wypowiedzenie :( Prosze o odpowiedz.... wielkie dzieki
zdjecie uzytkownika
Ciapek - 2016-02-07 11:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-02-07 12:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pani - 2016-02-07 08:26:22]:
Gość mi mówił, że jak te osoby, które dostały wypowiedzenie i nie wzięły l4 dostały umowy ale nie mam kogo konkretnego zapytać na ten temat.
zdjecie uzytkownika
Kamera - 2016-02-07 17:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie prawda, każda jedna osoba została bez pracy.
zdjecie uzytkownika
tusik - 2016-02-07 17:46:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz zrobiło się niezłe zamieszanie @non52 w związku z tymi zwolnieniami. No ale chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta w miejscu pracy i bezpośrednie zapytanie.
zdjecie uzytkownika
non52 - 2016-02-08 19:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tusik - 2016-02-07 17:46:50]:
Tak słyszałem ale w Głogowie już taki syf się robi, że nie wiem. Straszą upomnieniami i każą robić nadgodziny. Ogólnie trzeba się rozglądać za czymś normalniejszym.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-02-12 16:40:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
znam osobiście osobę która dostała wypowiedzenie, a tydzien przed koncem roboty kierownik podszedł z umową na stałe. Wszyscy po otrzymaniu wypowiedzenia na l4 to sie nie ma czemu dziwić ze zwolnione. Powodzenia workom i ips-om
zdjecie uzytkownika
Karol - 2016-02-12 21:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za bezwzględny wyzysk i manipulowaniem umowami o prace odpowiada Pani Dyrektor HR.Ale niedługo jej czas się skończy tak jak ona kończyła z innymi.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie sitech!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sitech

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert