Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o sitech

Pracowałeś w firmie sitech i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
X - 2013-06-20 15:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zakład ja zakład
ale Faceci to ... "damscy" bokserzy, co niektórzy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 19:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
X, ale jak to? To współpracownicy, czy przełożeni? Ktoś jest zadowolony z sitech? Kasa jest na czas? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-18 11:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kto mi powie jak do tych wszystkich warunków i atmosfery w firmie sitech ma się wynagrodzenie? czy pracownicy są zadowoleni z pensji?
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2013-08-13 17:39:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kolego pensja jest uzależniona od wielu czynników.
Pytanie o zarobki to rzecz względna.
Atmosfera - zależy w jakim dziale i na jakim stanowisku
Rozwój -podobnie. Od tego roku nie ma szkoleń zewnętrznych, chyba że są to szkolenia specjalistyczne i wymagane na danym stanowisku.
Jest coś w rodzaju Centrum Kompetencji. I tam się szkoli pracowników

Pensja- jest wdrożony system wynagradzania i jest uzależniony od zajmowanego stanowiska i kwalifikacji. Czy jest to coś z czego ludzie są zadowoleni?
Ilu pracowników tyle odpowiedzi.
Zarobki pozwalają na opłacenie rachunków, kupienie jedzenia i od czasu do czasu wybranie się gdzieś za miasto.
Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?

Jeśli ja mam ocenić to w skali od 1 do 5 daję 3. Ale tylko dla tego że Polak im więcej ma tym więcej wydaje. Źle nie jest...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 16:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lubin czy możesz powiedzieć w jakim dziale firmy sitech najbardziej opłaca się pracować i w którym można najwięcej zarobić?
zdjecie uzytkownika
anonimowy ogórasek - 2013-08-22 21:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naprawde myslisz ze mozesz sobie wybrac stanowisko? no chyba ze masz papiery spawacza recznego to moze cos ugrasz, albo czasami widze ogloszenia wewnetrzne ze szukaja elektrykow (odrazu 8 grupa)
zdjecie uzytkownika
ania - 2013-08-27 18:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na tłoczni ile zarabiają
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-28 17:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aonimowy ogórasek ile może zarobić spawacz w firmie sitech? jaką dosatje umowę? czy pracuje się po 8 godzin?
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-11-23 12:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może powiedzieć, ile mniej więcej zarabia się na stanowiskach inżynieryjnych/konstruktorskich?
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2013-11-29 14:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na wspomnianych stanowiskach zarobki są uzależnione od tabeli zaszeregowań.
Na początek stawka netto to około 2300 - 2500 ( to na rękę) do tego masz telefon służbowy ( rozmowy trzeba rozliczać lecz jest bardzo duży rabat) Po przepracowaniu około 12 mcy, jak również zaangażowaniu masz szanse na fajną pracę. Ciekawe perspektywy.

Ja byłem pracownikiem przez kilka lat. Bardzo dobrze wspominam firmę, współpracowników.
Jak wszędzie. Są i gorsze dni. Ale nie można przekreślać jedną sytuacją całej firmy.
Jak będziesz mieć szansę, propozycję to podejmij tam pracę.
Wypłata zawsze na czas.
I bardzo ciekawe doświadczenie.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
modułowiec - 2013-12-05 14:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje w tej firmie od kilkunastu miesięcy.
Prawda jest taka ze pracownicy "mniejszego szczebla" zaczynają prace po przez pośrednika czyli agencje pracy, umowa z miesiąca na miesiąc.
Związki zawodowe czy głowy tej firmy maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stabilizacje życiowa tych ludzi,(gdzie tzw worki odwalają tu kawał dobrej roboty) a słyszałem ze dużo osób pracowało średnio po 25-30 miesięcy nim podpisali umowę z sitechem.
Zarobki jak na polskie warunki i rodzaj wykonywanej pracy bardzo dobre i zawsze na czas.
N(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ONa - 2013-12-05 19:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam czy ktos wie jak mozna dostac do Sitechu przez Work Serwice???
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-12-06 09:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za odpowiedź Lubin, a jeszcze pytanko jak wygląda sprawa rozwoju/szkoleń na tych stanowiskach?
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2013-12-13 13:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2013-12-06 09:45:18]:
Ze szkoleniami specjalistycznymi nie ma problemu. Przez kilka lat jakie spędziłem w Sitech naprawdę wiele mi zaoferowano. Szkolenia, kursy i wiele innych.
Osobiście byłem zadowolony. Firma wiele inwestuje w pracowników.
Ja rozwój osobisty zacząłem w tej firmie od stanowiska produkcyjnego. W ciągu kilku lat osiągnąłem naprawdę wiele.
Tak więc nie można powiedzieć że nie ma rozwoju.
zdjecie uzytkownika
Lubin - 2014-01-21 16:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [modułowiec - 2013-12-05 14:24:26]:
Więc kolego popracuj tak jak ja. Od 2002 do 2013 nie ma na co narzekać.
Ja również zaczynałem od produkcji. Kokosów nie było. Ale trzeba się cieszyć że jest praca i trzeba ją szanować. Łatwo jest narzekać. Ale pomyśl co zrobiłeś aby było Ci lepiej.

Na modulsitz - owszem. Praca nie jest lekka. pracownik stoi na lince i trzeba się pilnować. Ale jak pisałeś. Wypłata zawsze jest na czas.
zdjecie uzytkownika
Landry - 2014-02-20 19:10:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sitech szuka konstruktora do Polkowic oraz Referenta ds. konstrukcji do Wrocławia, skoro tak dobrze jest, to może zaaplikuję.
zdjecie uzytkownika
el diablo - 2014-02-28 22:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tam jest tak dobrze, że jak tylko pojawi się niepochlebna opinia to zaraz znajdzie się kasa aby ją usunąć. Aplikuj, najlepiej człowiek uczy się na...Zobaczysz na własne oczy ten sukces, te możliwości dla każdego, już na starcie zobacz na książkę telefoniczną i przekonaj się że nie ma tam niebotycznego nepotyzmu (zbieżność nazwisk przypadkowa) i są tam sami fachowcy, i nie ma tam zatrudniania po koneksjach całymi rodzinami. Będziesz miał mnóstwo szkoleń, i awans murowany, kobiety będą leżeć u twych stóp, te strzelające korki od szampana...Jak najbardziej aplikuj.
zdjecie uzytkownika
z długim stażem... - 2014-03-16 13:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uważam, ze jest to jedna z najgorszych firm w regionie (pod względem traktowania pracowników na projekcie modulsitz). Ponad wszystko najważniejsze jest to aby wyrobić normę, która jest coraz wyższa. Mobbing i przekleństwa na lince przez przełożonych to standard. Weźmiesz chorobowe lub urlop na żądanie to zrobię wiele aby Ci utrudnić życie (np. przerzucą na inną zmianę, dadzą na cięższe stanowisko). Jeżeli jesteś pracownikiem firmy pośredniczącej, a nie bezpośrednio zatrudnionym przez Sitech tj. jeszcze gorzej. Umowa odnawiana co miesiąc; za chorobowe lub za odmawianie przyjścia w sobotę na nadgodziny umowy raczej już nie dostaniesz. Im jesteś większym lizusem i im więcej donosisz tym masz lepiej. Natomiast plusem jest wypłata na czas, premie świąteczne, zyski. Co do zysków to w 2013 r. Sitech miał rekordowe, a pracownicy dostali mniej zysków, niż w roku ubiegłym (ot taki psikus). Ogólnie reasumując praca jak praca, za free nic nie dostaniesz. Po prostu trzeba się narobić ale byłoby znaczniej lepiej gdyby pracownicy byli lepiej traktowani (wystarczyłby zwykły szacunek), a ci z grupy "uprzejmie donoszę" nie byli na pozycji uprzewilejowanej-ot tyle i czy to aż tak skomplikowane?!
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-03-16 22:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [z długim stażem... - 2014-03-16 13:36:50]:
popieram twoja opinie po za tym normy sa kosmiczne zadnych mozliwosci rozwoju indywidualnego brak jakichkolwiek szkoleń i podnoszenia kwalifikacji
zdjecie uzytkownika
kinio - 2014-06-19 20:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do wypowiedzi "z długim stażem" zgadzam się zeby zarobić trzeba czasmi się narobic ale taka jest własnie praca, gdyby co niektórzy pracowali a nie migali się to byłoby dużo lepiej , dużo stanowisk obstawionych jest workami i odwalają kawał roboty a te pierdoły oczywiście niektórzy ze sitecha siedza i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robią a zarabiają dużo więcej niz taki work, żeby dostać sie na roczną chociaż umowę to rzeba wysiedzieć się w worku bo sitech chyba śpi tu potrzebują ludzi zatrudniają przez work ale zeby wziąść tych ludzi już później na stałe to już nie są tacy chętni, i rzecz jasna co do zysaków za 2013 rok to była jakaś żenada, taki sandem płacił więcej nż sitech to już wszystko za siebie mówi
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-06-19 22:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos zmieniło sie w sitech, czy nadal nie mozna liczyc na szkolenia, czy tez rozwój osobisty? Może jednak cos jest na tych polach?
zdjecie uzytkownika
SUPERKOLO - 2014-06-22 10:43:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja chciałbym wiedzieć:
1. Jak wyglądają PIT'y kolegów z VW Polkowice i VW Poznań?
Słyszałem, że około 100 000 ma większość z nich. Wiadomo, że młody tyle nie dostanie ale młody z 60 pewnie ma?
2. Dodatki do pensji sa również bardzo ważne. Jakie macie?
zdjecie uzytkownika
lukas - 2014-06-22 17:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W sensie jest szansa na zarobki rzedu 100 tysięcy rocznie brutto? Skąd kolego masz takie informacje?
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-08-01 05:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poszukuję Kontaktu z( usunięte przez administratora ) z SITECH Polkowice
zdjecie uzytkownika
radko - 2014-10-02 18:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też szukam jakiegoś kontaktu innego niż ten o na stronce napisali, bo jakoś nie możemy się złapać zbytnio..jak macie namiary to podajcie skąd je moge wziąc, bo pamiętajcie, ż enei można tutaj umieszczać numerów prywatnych, to w regulaminie jest, więc będzie zmoderowane na bank. Pilna sprawa, więc prosze o pomoc
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sitech
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x