logo Weltbild

Weltbild

Warszawa

Opinie o Weltbild

anonim 2011-11-24 23:46:26
Nie polecam tej pracy! Wszyscy chcą się zwolnić.
maleństwo 2011-11-29 21:24:42
a ja zostałam przeniesiona z księgarni ŚK do księgarni WB, i bardzo się z tego cieszę! Ci ludzie są fantastyczni i mam nadzieję, że już tu zostanę. Polecam!
:P 2011-11-30 09:40:43
Ciekawe kto dodał ostatni post. Raczej nie zwykły pracownik. A tak poza tym to nie można zostać przeniesionym ponieważ ŚK już nie istnieje.
maleństwo 2011-12-03 19:59:50
oj można, idź do księgarni od początku WB i do takiej po przejęciu, zobaczysz różnicę. :-)
:)) 2011-12-04 20:58:19
SK został połączony z KDC i istnieje teraz jako WELTBILD... i fakt faktem warunki pracy w Weltbildzie są naprawdę tragiczne!!! dlatego bardzo duża liczba osób pracujących w biurze jak i w księgarniach zwyczajnie w świecie odchodzi do innych firm... niestety...
Klara 2012-02-05 14:23:52
Krótki opis pracy w weltbildzie: praca fizyczna (pakowanie, rozpakowywanie towaru, mycie podłogi i inne prace porządkowe) połączona z akwizycją (bo jak inaczej nazwać naskakiwanie klientom i oferowanie im rozmaitych produktów, różnica tylko taka, że klient sam przychodzi do sklepu, a nie my do niego, choć i na to pewnie niedługo wpadnie kierownictwo). A wszystko to za nieco ponad minimalną stawkę.
bezrobotny 2012-02-23 14:27:07
Puknijcie się w wasze zmęczone życiem główki- praca to nie wczasy, skończyło się bujanie po firmie bez celu-trzeba wziąć się do roboty i co drugiego boli i gorzkie żale wylewa , a rynek pracy tylko na Was czeka z super ofertą !!!

Powodzenia w realizacji marzeń


Warszawiak 2012-04-20 14:54:29
Hej, czy ktoś wie, jak jest w Centrali tej firmy_
Warszawiak 2012-04-23 09:11:10
czy wspomniana kilkukrotnie osoba jest szefową też w Centrali wszystkich pracowników?
szukająca 2012-04-25 12:30:05
Mam pytanie do osób, które się wypowiedziały na temat centrali. Czy pracujecie tam nadal? No i w jakich działach?
Peli 2012-09-03 05:46:44
Atmosfera w pracy jest fajna, dopóki nie przyjedzie regionalna, która psuje cały klimat. Regionalnbi w tej firmie nie mają podstaw do zajmowania tej funkcji. Nie potrafią pracować z ludźmi, zero motywacji, same wymagania, a czasem wystarczyłoby pochwalić od razu lepiej by się pracowało. Ale jaka firma taki Kierownik !!!
byly pracownik 2012-11-12 00:56:44
szkoda, ze kasuje się opinie rzeczowe i na temat
stica 2012-11-12 09:05:54
A w tym roku co dostaniemy na Święta? Życzenia? Żal i porażka. Zero motywacji!!!! w szczególności w tym ciężkim okresie pod względem wzmożonej pracy fizycznej..... Prezes niech pomyśli nad motytwacją bo kiepsko to widzę....
tokarz 2012-11-15 21:03:34
Nawet życzeń nie będzie, firma na skraju bankructwa, zwolnienia, nieudolne rządy!
Czuły Ryś 2012-11-15 22:11:46
Jak to na skraju bankructwa, nieeee, nie weltbild toz to cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a firma dziś słyszeliśmy ze zwolniono od groma ludzi co sie stało?
kupili ŚK, stracili szanse rozwoju, i do tego ida na dno, bo są dnem
xx 2012-11-16 13:34:04
takie czasy, kryzys gospodarczy dotyka każdego ...
mat 2012-11-23 10:54:14
E tam, sluchaj nie wiem gdzie chcialas pracowac, ja pracuje w biurze w warszawie. Znaczy pracowalem i ludzie sa spoko i z weltbildu i ze swiataksiazki... z tego co wiem w innych firmach wcale nie jest lepiej :)

Poprostu trzeb sie dostosowac
lkj 2012-12-19 20:45:04
Firma jest likwidowana.
miniorisWaWa 2013-02-06 22:38:10
Ewka- oczywiście, że nie będziesz pracowała w Weltbildzie bo firma jest w stanie likwidacji.
klientka 2013-06-02 22:24:25
Podobnież księgarnie ktoś kupił, ale nazwa jest wciąż ta sama. Jednak w Poznaniu od kiedy nie ma kierowniczki z lokami coś się popsuło, chłopcy cały czas czytają, atmosfera nie ta sama i zaglądać też już się tam nie chce.
zawiedziona 2013-07-12 08:10:41
A gdzie tam lepiej... Dalej beznadzieja i brak widoków na to żeby była jakaś poprawa :(
szulik 2014-03-05 18:19:25
ktoś wyżej pisał, że przyjmowali do Weltbildu normalnie na umowę o pracę, także nie trzeba było załatwiać tej działalności
marcin 2014-03-23 18:05:23
Może ktos to potwierdzić i napisac, czy w ogóle warto ubiegać się o pracę w Weltbild, czy raczej szukac czegoś innego? Pozdrawiam.
Franz 2014-03-26 06:43:49
Czy firma istnieje czy została już zlikwidowana? Niejednokrotnie korzystałem z ich usług i nie miałem zastrzeżeń, chociaż nigdy nie interesowałem się jak to wygląda z punktu widzenia pracownika.
przemiana 2014-11-17 12:27:21
ejj czytałem ze ten caly weltbild zmienil sie w nowa firme w polsce. Ravelo czy jakos tak. wiem ze za granica to nadal jest weltbild ale w polsce to sien ie przyjelo. wiecie moze jak to teraz wyglada z praca w tym miejscu ? szczerze to interesuje mnie to istotnie bo zawsze chcialem pracowac w tego rodzaju firmie... merlin tez moze byc
monika pika 2015-01-29 17:55:26
to rzeczywiście jakaś taka wielka transformacja ta przemiana o której piszecie? interesuje mnie jako przyszłego potencjalnego pracownika jaki wpływ ta transpormacja miała na sytuację osób pracujących w firmie. czy jest jakaś poprawa warunków pracy albo chociażby wynagrodzenia w związku z tym? pozdrówka
ornop 2015-02-13 16:26:25
a jaka w tej firmie jest beznadzieja czy ktoś szerzej może sie wypowiedziec bo tez nie wiadomo jak jest naprawdę może juz nastąpiła poprawa i warto aplikować do nich dokumenty ... na jakiej podstawie wypłacają może premie czy jednak nie mozna liczyć na tego typu przywileje z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi
toja 2015-02-28 03:37:16
widzę że pytań sporo ale odpowiedzi na nie mało, a szkoda... nie rizumiem też za bardzo dlaczego nikt nie udziala odpowiedzi i w tym wątku ale w innych też.. może tym razem się uda? wiecie cos o pracy w Weltbildzie? jaka kasa? jakie mają wymagania względem pracowników i wszelkie inne przydatne informacje
nn 2016-05-08 14:26:20
@jacek zgodze się z Toba, że jest to spora grupa docelowa - to fakt. Nie szukaja bo mojże mają komplet
Zostaw swoją opinię o Weltbild - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Weltbild