logo Call Center Poland

Call Center Poland

Warszawa

Opinie o Call Center Poland

ludzie nie polecam 2010-04-07 15:45:24
strata czasu Twojego na dojazdy i na użeranie sie z tempymi liderami!
Hihu :) 2010-04-22 22:20:03
A ja pracuje 2 lata i nie narzekam :) Wypłata całkiem w pytkę, czasem dojdzie jakiś system motywacyjny a z wypracowaniem 170 godzin nie mam problemu bo pracuje po ponad 200 w miesiącu :) Pracować trzeba a nie narzekać :) Pozdrawiam
1
niewazne 2010-04-29 23:55:34
dla mnie w call center Poland jest doskonała =]] no i tyle
jojo 2010-05-07 12:42:52
jest raz lepiej raz gorzej jak wszedzie, poczytajcie o innych, co by nie pisac, lepiej pracowac w duzych call center, bo wiadomo ze sa wyplacalne niz w firmach krazk
pedros 2010-05-17 20:37:54
(usunięte przez administratora)Co do opóźnień w wypłatach PRAWDA-ciągle nieterminowo, trzeba się również przygotować, że jeśli nie wciśnie się odpowiedniej ilości np. magazynów, wyganiają do domu, czasem nawet wszystkich z projektu!! także nie wiadomo ile dostanie się pod koniec miesiąca. Jedyny pozytyw, super ludzie, których tam można spotkać....
1
dewa 2010-09-04 01:09:36
piszcie dalej, proszę.
Czy jest aż tak strasznie?
Rozmawiałam z różnymi - pensje faktycznie "giną" na długo, zanim wreszcie dotrą na konta; zwalniają ich wcześniej do domów, gdy "nie wyrobią normy", ale to się chyba nie tylko tam zdarza - CO Z TYM NIEWYPŁACANIEM ZA FAKTYCZNIE PRZEPRACOWANE GODZINY??? Czy oni rzeczywiscie płacą za połączenia trwające dokładnie od iluś tam sekund?
kokon 2010-09-04 14:58:58
Wystarczy,ze wpiszecie sobie w googlach firme i slowo "upadłość" a dowiecie sie ze firma a dokladnie az 5 spolek jest zadluzona a firma oglosila juz upadłość.Kto che pracowac w takiej firmie?
rjyyj 2010-09-04 19:53:19
Nadal pracuje... BRE Bank przejął CCP i coś tam jeszcze.
ekspert 2010-10-28 12:37:44
tak, zajrzałem do innych firm- rzeczywiscie wszystko to samo, te same narzekania, ja pracowalem w ccp dwa lata temu i bylo OK< praca jak wszędzie( usunięte przez administratora ) jak sobie pozwalacie, to sa (usunięte przez administratora)
anonim 2010-10-28 12:41:08
( usunięte przez administratora )prawda, oni juz nie nalezą do bankruta tylko do banku ktory inwestsuje, wiem, bo mam kolege i mowi ze od pol roku pensja jest na czas i nic nie obcinają
anonim 2010-11-07 13:15:25
Ludzie - jaki error. Kto pisze te posty?
Szukam jakiejś roboty blisko metra. Co sadzicie o lokalizacji Stokłosy? Odszedłem miesiąc po tym, jak pojawił się tam ten mały ( usunięte przez administratora ) Sporo moich znajomych tez stamtąd( usunięte przez administratora ) - mówili, że atmosfera jak w horrorze, płaca kiepsko. Jeśli możecie coś polecić...
Marcin 2012-02-12 00:07:42
ja chyba pracowałem w całkiem innej firmie ... pracowałem tam prawie 2 lata i jakoś nie za darmo :) kasa -wiadomo zawsze przydałaby się większa :) ale źle nie było :) u mnie na koncie zawsze na czas chyba raz miałem pomyłkę w przelewie ,ale później mi przelali bez problemu, jakies 20 zł wyrównania .. no najfajniejsi są ludzie którzy siedzą na projektach. Przerwa na fajka .. zawsze wszyscy obecni :)
nowa 2012-02-12 12:49:37
ja pracuje miesiąc i jest w miarę ok. pierwszą wypłatę już miałam zgadzała się (balam się o to najbardziej po przeczytaniu tego forum,ale była 9 na koncie) i dostałam umowę- mam zlecenie.co do pracy nie jest źle jak na sluchawki, mecząco ale bez przesady
Vere 2012-03-06 13:02:19
Ale zmiany zaszły z tego względu, że wzięto się za tę firmę - zwolniono (usunięte przez administratora), które nic nie robiły poza bieganiem na papierosa co 45 min i stresowaniem agentów a pobierały pensje menedżerskie - (usunięte przez administratora)
zatrudniono za to nową kadrową, niektórzy z projektu bankowego ze znacznym stażem dostali umowę o pracę - ale to akurat zasługa interwencji agentów u zleceniodawcy, któremu zależało na dobrych wynikach (bo samemu CCP na tym, widać, nie zależy).

Pensja dziewiątego dnia miesiąca wieczorem, chyba że dziewiąty wypada w święto/weekend - w każdym razie ZAWSZE w ostatniej chwili.
pracownik 2012-03-06 20:37:49
Tez czytałam forum,
też mialam obawy, ale mineły do momenty kiedy zaczełam tam pracowac, bywaja owszem gorsze dni, kiedy wrzuca gorsza baze, ale bez przesady, da sie tam pracowac, kasa zawsze sie zgadza, czasem nawet wiecej, prowizje da sie zrobic, kiedy ma sie chec parcie na prowizje.
grunt to dobre podejcie, bo to w koncu praca, po to sie tam chodzi aby sprzedawac a nie (usunięte przez administratora) na plotach czy papierosie, a liderzy sa po to zeby wymagac
wojtek 2012-03-26 12:43:05
polecam, nie jest to praca marzeń, ale da się wyciągnąć w miarę normalną kasę. Atmosfera jest ok. , ludzi pozytywnie nastawieni. Wypłata na czas. pracuje od 5 miesiecy nie miałem opóźnień.

Pozd.
anonim 2013-01-09 11:23:14
a CCPL w budynku MILENIUM PLAZA na al. jerozolimskich 123a, to jest to samo? czy ktoś tam pracował,pracuje? jak jest?
bubek 2013-01-23 15:12:47
to projekt TELEPOLSKA! każdy wie co o tym myśleć. ja nie polecam.
2
bąk 2013-02-10 13:08:32
to nie jest to samo millenium plaza to zupełnie inna firma!
zawadiaka 2013-03-01 16:32:11
Mam pytanko,czy to Wy zawracacie (usunięte przez administratora) wydzwaniając ,o każdej porze dnia i nocy???
Otwórzcie Oczy!! 2013-05-15 08:44:45
Ludzie, ogarnijcie...
znajdźcie ten post i kolejne pod nim, czy to nie przypadek że tak szybko pojawiły się pod sobą z pozytywną opinią dla tej firmy? Nikogo nie oskarżam ale zastanówcie się czy czasem to ktoś od nich nie wpisuje sprzecznych opini...
ja 2013-11-17 17:56:46
Podobno firma z Poznania ma niedługo, hmm... przejąć / wykupić / czy inny tego typu zabieg biznesowy CCP. Ktoś potwierdzi czy usunie ten post?
4
123456789 2013-12-15 13:33:11
Słuchajcie jak jest z wymaganą ilością godzin do wypracowania w CC (usunięte przez administratora) (ile minimum)? Pracuje się w weekendy czy tylko w tygodniu?
1
konsultant z biegłym niemieckim 2014-04-14 10:52:49
Typowe call center - dostajesz BRUTTO niecałe dwadzieścia złota za 1 godzine pracy czyli góra jakieś 17 zł brutto /1h i do domu. Praca dla dzieci i pensja też adekwatnie na poziomie dziecka, które nie ma spłaty kredytu na głowie, zobowiązań, utrzymania rodziny etc. No bo jak normalnie dorosła osoba mającą w/w/ do udźwignięcia co miesiąc żyjąc w warszawie i ma samych stałych opłat stałych około : 2 tys. zł w Warszawie to jak dokładnie tyle dostanie wypłaty na ręke w typowych call center w Warszawie jak to to z czego życ? Patowa sytuacja, wiec lepiej zając sie szukaniem pracy tam gdzie da sie przeżyc miesiać i dać sobie spokój w wszelkimi call center bo one nie płacą na tyle żeby można było przeżyć nawet miesiąca w Warszawie lecz nawołują do pracy na cały miesiąc a płacą za pół miesiąca choć każą przychodzić do pracy cały miesiąc. To jest dopiero draństwo. Jakby wszyscy się wypieli na call center to może wreszcie zaczęliby płacić i pojęli, że w Polsce normalni ludzi mieszkają co maja serca i mózgi i swoje potrzeby i nie śpią pod mostem a ceny są droższe w Warszawie niż w Niemczech. Wiec jak tu żyć? Łobuzerka szukająca frajerów do niemalże darmowej pracy ale za to z biegłą znajomością języka niemieckiego lub z biegłą znajomością angielskiego. Żenujące towarzystwo hahahahah Żałosna banda nieudaczników!
2
gość 2014-05-18 13:39:43
call center Głogów tu się zarabia ok. 300 - 1000 to juz jest max zł, brak ciepłej wody, brak ręczników papierowych, papieru toaletowego, w zimie praca w kurtkach, nie wolno było odkręcić grzejnikow
Legionista 2014-07-30 00:29:51
Dziadostwo jak cholera. Te pozytywne opinie piszą liderzy z firmy. Jaka praca w cc jest to każdy wie, ale warunki pracy w tej firmie to porażka. Żałosna stawka godzinowa, niezmienna od lat, niezależnie też przepracowanych w tej firmie lat, ilości godzin w miesiącu czy dyspozycyjności w soboty. Żadnych perspektyw na awans czy podwyżkę. Mobbing i chamstwo liderów i kierownictwa na każdym kroku. Z cynicznym uśmieszkiem mówią często: "nie podoba się wam to nie musicie tu pracować", a gdy przychodzi piątek to mówią: "no weźcie się wpiszcie na sobotę, bo nam brakuje ludzi" (oczywiście za tą samą stawkę). Komputery się psują, 99% słuchawek nie nadaje się do użytku, foteliki też rozwalone; firma nie widzi jednak problemu ;) Kolesiostwo i układy, układziki widoczne na każdym kroku. Atmosfera jak na wsi; wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą, każdy o każdym plotkuje, są też donosiciele.
Praca może dobra na chwilę, do momentu znalezienia jakiejś normalnej pracy. Zostając tam na dłużej - zryta bania i nerwy.
Obecnie już dawno mam normalną pracę, a do CC w GK nigdy bym nie wrócił, nawet gdybym był nie wiem jak zdesperowany. Stanowczo- nie polecam.
2
odważny 2014-09-21 10:41:52
A ja bym odkręcił te grzejniki a jak by mi zabronili to bym zadzwonił na Policję. Ja się z takimi sku. nie cackam
nNn 2014-09-26 10:14:12
Zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną - czy może ktoś napisać jak obecnie kształtują się stawki godzinowe?
trąbolombó 2014-10-09 20:30:42
w granicach 8,25zł do ręki
anna 2015-01-23 01:57:28
Jak w takim wypadku jest z grafikiem w Call Center Poland? Czy mogę z góry wcześniej ustalić kiedy chce przychodzic, czy mozna robić sobie przerwe w ciągu dnia na wykład na uczelni, czy raczej tylko wybrać dni pracujące? Nie ma problemu by potem wszystko odpowiednio rozliczyć? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Rothead 2015-02-25 18:59:33
Tak, można ustalić grafik pod zajęcia na uczelni
pozdro 2015-07-01 21:56:48
Kierownik w tej firmie, jeden wielki żal- nie znam innych przyzwoitych słów aby kulturalnie wypowiedzieć się o pracodawcach. Jeśli szukasz pracy na okres wakacyjny, albo jeśli chcesz na kilka miesięcy sobie dorobić trafisz idealnie. Poprzednia pani kierownik była idealna,żadnych problemów, miała ludzkie podejście, nie patrzyła na Ciebie z góry. Obecnie w Timie liczy się tylko STATUS STUDENTA- tak status studenta, chociaż możesz być uczniem w gimnazjum/liceum/szkoła policealna, wtedy przyjmą Cię z otwartymi rękoma. Biorąc pod uwagę wynagrodzenie jest bez szału- 11 brutto. Chyba, że Cię nie lubią masz mniej, zależy czy jesteś mężczyną czy kobietą. Sorry, ale płeć tutaj ma znaczenie. Potrzebujesz 1200 zł netto za cały etat? Zapraszam na Prostą 70, umowa o pracę to tutaj marzenie, tak jak ludzie i traktowanie pracowników.
xxx 2015-07-26 14:29:33
Polecam każdemu, świetna atmosfera pracy. Zarobki są różne w zależności od projektu na którym się jest. O przełożonych nie mogę też złego słowa powiedzieć, jeśli się wykonuje ich polecenia co chyba jest oczywiste w każdej pracy jest się chwalonym.
1
Wróbel 2015-08-27 13:44:33
Zarobki tak niskie, że właściwie jest to wolontariat. Warunki pracy fatalne, obrazy jak z XIX wiecznej kolonialnej Afryki. Głupota członków zarządu przypomina zabawne komedie o czekistach, udających biznesmenów. Na każdym kroku kolesiostwo. Każdy kontakt z tą firmą to strata czasu.
1
X 2015-09-30 08:57:25
@Wróbel

hahah to czemu nie jesteś w zarządzie tylko dzwonisz patałachu?
hey 2015-12-10 09:41:19
a ja jestem ciekaw czy właściciel zbudował dla syna basen z wieżą do skoków.
Koszty idą w miliony, samo utrzymanie to rocznie może być nawet kilkaset tysięcy
nowa 2016-02-12 23:19:35
Byłam tam ostatnio, popracowałam kilka dni i żałuje strasznie. Bałagan w firmie mają straszny, liderzy siedzą tylko i nic nie robią. Żadnej pomocy, a jak zapytasz to z pretensją wyskakują. Często siedzą w łazienkach i ćpają. Przerzucają z projektu, na projekt i nawet bardzo nie wytłumaczą jak na danym projekcie rozmawiać. Konsultanci robią co chcą, kłócą się z innymi konsultantami, awanturują z liderami. Często nawet jak nie było mnie w pracy, nikt się nie zorientował i łatwo tam można przyciąć. Ja zrezygnowałam dlatego, że wrzucili mnie na nowy projekt, chociaż umówili się, ze mną, że będę na jednym stałym projekcie, bo przerzucanie nie jest mi na rękę. Udawali, że nie wiedzą o co chodzi, chociaż na szkoleniu rozmawialiśmy inaczej. Nie dziwie się, że ta firma upada, o czym huczy w gazetach, skoro mają tam taki pieprznik
1
EbaZ 2016-03-21 19:29:44
Pracowałem w CCP nie polecam! Kombinują z grafikiem, przy wypłacie pensja się nie zgadza. Szkoda czasu.
2
EbaZ 2016-03-21 19:32:26
Aż tak zle? Pracowałem tam 2lata temu.
2
Marcin__ 2016-05-07 19:22:35
Byłem na dwóch rozmowach (a właściwie to na rozmowie i szkoleniu, w trakcie którego zrezygnowałem) na projekt mBanku.
Sam projekt oceniłbym jako średnio ambitny, dobry raczej dla osób z doświadczeniem w CC/obsłudze klienta.
Natomiast pracownica CCP prowadząca ze mną rozmowę rekrutacyjną powinna natychmiast wrócić na słuchawkę, bo się nie nadaje na stanowisko, jakie piastuje, podobnie zresztą, jak pani prowadząca "szkolenie".
1
Nie ma drugiej takiej w Radomiu 2016-05-10 12:38:56
Wróćcie do Radomia! To jedyna firma call center w Radomiu do której chodziłam bez grymasu. Projekt idealny. Prowadzący oddział pan Tomasz na odpowiednim miejscu. Wypłata sprawiedliwa, zawsze na czas. Obiecane premie również wypłacone. Kontakt telefoniczny do "centrali" realny. Atmosfera bardzo przyjazna. Każdy wiedział po co jest i dlaczego. Jak w każdej pracy znajdzie się w grupie wszechwiedzący, ale na takich jest natychmiastowa reakcja i ustawienie do pionu. Gdyby stawka w Warszawie Nam oferowana byłaby wystarczająca do przeprowadzki i samodzielnego utrzymania, to zostałabym w firmie.
zala 2016-05-30 22:11:29
Janie pracuję w call center i mam mniejszą wypłatę, więc co robić? Szkolić się , szukać i płakać? Może kiedyś pracodawcy w tym kraju chorym zaczną rozumieć, że pracownik musi z czegoś żyć, a nie tylko z łapy do papy jak niewolnik, a wieczorem łzy w poduszkę.
Żaba 2016-07-07 12:47:43
Kiedyś pracowałem w Armatis LC i nikomu nie polecam - najgorsze chyba jest tam to, że w każdej chwili moga wysłać cię do domu. W Deutsche nie ma takiego problemu. Jeżeli macie pierwsze doświdczenie "na słuchawkach" szukają teraz konsultantów na infoolinie przychodzącą w Deustche Bank. Ogłoszenie jest na pracuj.pl.
Ktoś taki... 2016-09-17 14:32:54
Kolesiostwo, układy i niekompetencja.

Konkursy i "assesment centre" ustawione pod konkretne osoby. Normalnie nie da się w tej firmie awansować.

Trenerzy i kierownicy projektów nie nadają się do niczego.

System i oprogramowanie na jakim się pracuje to porażka przez P

Rekrutacje są prowadzone przez osoby, które w życiu nie powinny się nimi zajmować.

Szkolenia są prowadzone nieudolnie, co skutkuje nieprzygotowaniem do późniejszej pracy.

Stanowiska pracy to śmiech na sali. Szczególnie rozlatujące się krzesła.

Nie polecam.
2
Igor 2016-10-13 11:29:57
Witam serdecznie. Poszukuje ludzi do pracy w nowo powstałym zespole sprzedażowym. Nie jest to call center, kontakt b2b oraz face to face. Wynagrodzenie podstawowe 1700-3000 netto, do tego bardzo wysokie prowizje. Najwyższe w branży. Jeżeli jesteś naprawdę dobry spokojnie możesz zarabiać 20 000PLN miesięcznie. Pisze szczerze, że 80%, którzy pracują jako wystrój wnętrza zarabiają podstawę, 20% zdeterminowanych osób spokojnie ponad 10 000 PLN. Bardzo duża możliwość awansu na Managera, nie zastanawiaj się, wyślij CV na maila igor.pawlak1992@gmail.com. Jestem pewny, że zostaniesz na dłużej.
ab 2016-10-13 11:36:11
ciekawe ile jest pracujących weekendów w miesiącu.
Paweł 2016-11-17 17:55:01
Ostrzegam przed firmą Call Center Poland- proszę omijać szerokim łukiem !!!
Pracowałem tam (placówka w Warszawie) i moje spostrzeżenia są następujące:
1. Oszukiwanie na wypłacie.
Mnie osobiście cztery razy próbowano oszukać. Aby otrzymać tyle, ile się należy, musiałem się wykłócić. W efekcie naliczali mi potem tzw. „wyrównania”, ale odbywało się to z ogromnymi problemami, w atmosferze chamstwa i agresji słownej ze strony kierownictwa. Inni pracownicy też mieli podobne akcje z wypłatami.
2. Mobbing
Liderzy (w CCP odpowiednik supervisorów) oraz kierownicy stosują mobing, który objawia się poprzez nieustanny wrzask na pracowników i stosowanie słownictwa bardzo wulgarnego. Pracowałem w różnych firmach, z różnymi ludźmi i nigdy nie spotkałem takiego chamstwa i agresji słownej jak w CCP. Kierownictwo- pod tym względem- poziom rynsztoka.
3. Beznadziejna atmosfera i żałosne warunki finansowe
Bardzo niskie stawki godzinowe, prowizje zaplanowane tak, aby 99% pracowników ich nie wyrobiło. Bazy klientów wielokrotnie przedzwonione, klienci mają dość odbierania po raz setny telefonów od tych samych firm, tym bardziej wyniki są bardzo słabe- oczywiście wina zawsze jest zwalana na pracowników (krzyki, pretensje, ciągłe straszenie zwolnieniem itp.)
Zero szans na awans, rozwój zawodowy, umowę o pracę itp. Ciągłe nagabywanie o dawanie większej dyspozycyjności, przychodzenie w sobotę- oczywiście bez żadnych bonusów w zamian.
4. Donosicielstwo
Kierownicy mają swoje „wtyki”- małych, zakompleksionych ludzi, którzy w donosicielstwie i podlizywaniu się upatrują szans na poprawę swojej pozycji w firmie. Wystarczy że taki kapuś usłyszy, że pracownicy między sobą negatywnie wyrażają się o firmie- następnego dnia pracownicy zostają zwolnieni za tzw. „całokształt pracy”.
5. Podsumowanie
Firma ma ogromne problemy z rekrutacją- ludzie przychodzą, widzą jak jest i uciekają. Firma próbuje ratować się poprzez zatrudnianie Ukraińców, z marnym wynikiem. W Warszawie i okolicach jest naprawdę wiele miejsc pracy, gdzie można zarobić więcej, bez znoszenia chamstwa i mobbingu. CCP- nie polecam nikomu, chyba że najgorszemu wrogowi 
Więcej szczegółów- zapraszam na priv.
2
Realna 2016-11-17 22:21:48
Tak się zastanawiam ile jest prawdy w tym wszystkim i kto pisze te komentarze. Też tam pracowałam i odczucia mam odmienne. Ten kto się obija albo nie nadaje się do pracy to oczywiście narzeka i doszukuje się wszędzie problemu. Jak ktoś nie nadaje się do pracy i zamiast pracować szuka problemów to nigdzie nie będzie mu się podobało. Ludzie weźcie się za pracę a nie za pisanie takich głupot. Ja się zwolniłam bo znalazłam coś innego ale doświadczenie zdobyte bezcenne. Naprawdę polecam.
WWL 2016-11-17 22:39:37
Najechało się do naszej pieknej stolicy masa wieśniaków że wschodu którzy myślą że im się należy. Jak się wam nie podoba to wynocha do siebie rolę uprawiać a nie tu i jeszcze wybrzydzac ha ha Mobbing czy ty człowieku wiesz o czym piszesz? Za sama to wiadomość grożą paragrafy. Wracaj na wiochę i na pole!!!! Jak się uczciwie pracuje to nikt nikogo nie szkaluje.co was jeszcze tam złego spotkało? Może na Pan Ci nie mówili ha ha
trawex 2016-11-23 11:11:05
A do tego mocno poje......a aplikacja. Do zalogowania kilka loginów, mnóstwo klikania zamykajacego rozmowę, często nie można jej zamknac, liderzy sami nieraz się w tym nie łapią,ale nie maja czasu eby pomóc, ogólne olewanie. Każą wciskać dodatkowe rzeczy, jak nie wciśniesz obcinają wypracowaną prowizję
Zostaw swoją opinię o Call Center Poland - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Call Center Poland