Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mecalux

Pracowałeś w firmie Mecalux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Guttierez - 2014-03-07 09:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Pracowałem tam 3 miesiące i uciekam jak najdalej. Firma stawia na ciągłą rotacje, nie zależy im na pracownikach.

Nas kierownik o mało się nie popłakał jak dostał 2000 po 3 latach pracy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-20 11:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam
Miałem rozmowę o pracę w tej firmie na stanowisko Kierownika utrzymania ruchu. Jak wygląda z tym angielskim bo dużo wymagają a wychodzi an to że większość czaoy to polacy. No i jak z zarobkami Kierownictwa? A jak atmosfera w pracy na dzień dzisiejszy - da się wytrzymać??
zdjecie uzytkownika
przemo - 2014-03-24 15:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Chcę złożyć aplikację na stanowisko automatyk. Proszę o rzetelną opinie o pracy w tym dziale.
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-26 19:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nikt nie powie jak to naprawdę jest w Mecaluxie??
zdjecie uzytkownika
siwek83 - 2014-03-29 21:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. a właśnie, że ja powiem. Jeśli chcecie pozostać z parzystą libczą kończyn lepiej zostańcie w domach ;-)
zdjecie uzytkownika
fuck - 2014-04-01 20:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej tam nie isc nawalicie sobie w papierach ze robicie w obozie
zdjecie uzytkownika
Jose Alvares Morales Jon - 2014-04-18 15:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja zdecydowanie polecam prace w Mecaluxie na hali Robotyki, mimo tego że juz tam nie poracuje (sam odszedłem - wyjazd za granice z rodzinka) . Super atmosfera prawie rodzinna . Super brygadzisci, mistrzowie, kierownicy i sam Dyrektor (usunięte przez administratora) których wszystkich traktuje równao i z szacunkiem. Łezka się kręci ze człowiek juz tu nie pracuje . Wiadomo są stanowiska gorsze jak spawacz i elitarne jak Elektryk na Robotyce , ale wszedzie ludzie sa dobrze traktowani. Grunt to mądrzy przełozeni a takich jest 99% na Robotyce .
zdjecie uzytkownika
Elektryk - 2014-04-19 15:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracę w tej firmie rozpocząłem w lutym 2014. Była ona tak nudna i mało rozwojowa, że dziś już tam nie pracuję. Dłużej niż te dwa miesiące bym tam nie wytrzymał. Praca polegała na stwarzaniu pozorów, że wykonuje się swoje obowiązki - totalne dno. Nawet szkoda mi czasu, żeby się rozpisywać na temat mecalux bo naprawdę było tak daremnie, że nie ma o czym pisać. NIE POLECAM nikomu pracy w tym zakładzie.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-04-22 10:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie czy ta firma zajmuje sie obróbką skrawaniem na maszynach cnc? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-04-22 13:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zajmują się
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
buqa - 2014-05-01 17:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat jak wygląda praca automatyka w tej firmie? Czy taki automatyk ma kontakt z programowaniem PLC?
zdjecie uzytkownika
ciekawość - 2014-07-22 09:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ile mniej więcej może zarobić DTH w oddziale?
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
założyć musicie związki zawodowe
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś chce chętnie pomożemy
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Związkowiec - 2014-09-24 08:56:35]:
Gwarantujemy ochronę miejsca pracy ( art 32 ustawy o związkach zawodowych)jak i dużą pomoc finansową
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 09:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś zainteresowany taką działalnością zadzwoń do nas ( usunięte przez administratora ) Związek Zawodowy "KONTRA"
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2014-10-08 22:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem skad tyle negatywnych opini skoro zdecydowana wiekszosc pracownikow robi juz tam dluzszy czas, sam pracowalem prawie rok na dziale Belki - super dzial, w porzadku ludzie, brygadzisci tez ok, kazdy kazdemu chetnie pomoze, tylko kierownik troche znerwicowany :)
Z zarobkow to najnizsza krajowa + premia 300 zl i srednio 100-150zl od normy, razem wychodzi ~1600 na reke przy pracy przez agencje, pod firme raczej przez 2-3 lata nie biora.
"Najciezsze" dzialy to Hydro i Kataforeza, ale jak ktos nie ma 2 lewych rak to nie bedzie narzekal
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-10-26 02:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemka :) Szukam stażu / pracy w marketingu i sprzedaży. Na razie bez doświadczenia ale w końcu gdzieś trzeba je zdobyć ;) Czy Mecalux nadaje się na pierwszą pracę? Czy w ogóle przyjmują na przyuczenie a potem ewentualne przedłużenie współpracy? Jakiego rzędu są stawki ? I jak atmosfera wśród pracowników - można liczyć na pomoc bardziej doświadczonej kadry? Ogólnie polecacie ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-07 12:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
daruj sobie panie "KONTRA".
ciekawe czy jesteście tak aktywni w negocjacjach lub w obronie praw pracowników jak na forach pracowniczych?
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-11-19 21:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej właśnie znalazłem ogłoszenie pracy od Mecalux, stanowisko na jakie szukają to Montażysta Konstrukcji Stalowych. Zastanawia mnie, czy aby na pewno warto aplikować, bo jak czytam tutejsze komentarze, to mam mieszane uczucia. Chodzi podobno o prace przy regałach, może ktoś obecnie pracuje i mógłby polecić?
zdjecie uzytkownika
byłypracownik - 2014-11-21 10:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-11-19 21:01:12]:
Hejka.Nie pracuje, ale pracowałem tam kiedyś :)
Najważniejsze pytanie jest takie: czy masz być montażystą regałów w serwisie, który jeździ po całej EUROPIE, czy tylko montażystą na miejscu?
Bo jeśli chodzi o serwis wyjazdowy to zarobki przeciętne, częste wyjazdy i doskwierający brak odpowiedniego sprzętu:D Jest dużo felerów podczas produkcji, więc w ramach wyjazdów gwarancyjnych, jest masę usterek! Cóż, firma chce zarobić, więc oszczędza na czym się da!

Jeśli chodzi o pracę stacjonarną, to zarobki w ogóle MARNE, atmosfera nieciekawa. Ogólnie mówiąc "jak nie walisz młotkiem w imadło "to kierownictwo uważa, że nic nie robisz. Ogólnie nie polecam! Warto poszukać czegoś lepszego.
zdjecie uzytkownika
Amper - 2014-11-27 09:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chopie daruj sobie robotę w tej firmie. Pracowałem tam i nie polecam. Bardzo niekorzystna atmosfera pracy!! Firma pracuje w oparciu o systemy nowoczesnego zarządzania firmą tzn. systemy lean manufacturing, tpm itp. Ogólnie ideał jest taki, że masz pracować efektywnie przez całe 8h co do minuty i wszystko to masz udokumentować odpowiednim raportem. W rzeczywistości praca wygląda tak, że całe 8h stwarzasz pozory, że coś robisz czyli 8h gnijesz z nudów a przy tym np. cały dzień trzymasz młotek i uderzasz nim w stół, żebyś wyglądał na zajętego. Na koniec wszyscy są zadowoleni bo w raporcie napiszesz, że robiłeś 100 różnych rzeczy. Dla kardy kierowniczej liczą się tylko słupki wykresów, które powstają w oparciu o Twój raport. Jeżeli słupki są ok to reszta też jest ok. Zdecydowanie muszę Ci powiedzieć, że to była najgorsza praca jaką miałem. Mimo tego, że płacili nie najgorzej (przy wyższym wykształceniu, praca jako fizyczny) to nigdy nie wróciłbym do pracy w tym zakładzie. Stwarzać pozory, że coś robię to mogłem w szkole na lekcji w/f. NIE POLECAM NIKOMU PRACY W TEJ FIRMIE !! Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były - 2014-11-27 14:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Amper , toś chyba robił w UR .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x