brak logo

Mecalux

Gliwice

Opinie o Mecalux

siw 2015-06-28 16:36:10
podaj numer twojego stanowiska oj
były pracownik biurowy 2015-07-14 05:08:55
Mecalux - pozytywna osoba = Rafael Triminio ,

dziękuje , pozdrawiam
2
kaja 2015-08-27 02:23:59
ja tą firme znam tylko od strony technicznej, wiem, że zatrudniają i programistów baz danych i elektromechaników w dziele serwiu, a teraz widziałam, ze szukają tez koordynatora technicznego, wiec jednym słowem taka firma jest idealna dla ludzi, którzy naprawde mają doświadczenie w dziale IT i sporo potrafią.
1
ted 2015-08-27 19:14:21
Ogólnie mecalux jest firmą dla ludzi którzy sporo potrafią, albo mają potencjał żeby się szybko wielu rzeczy nauczyć. Oprócz umiejętności trzeba też chcieć pracować, jak ktoś myśli, że się schowa za ścianą i przesiedzi na facebooku 8h, to się myli. Reasumując, jak chcesz faktycznie pracować i masz umiejętności to spokojnie możesz przepracować tu kilka lat, kasa się zgadza, płacą na czas. Jak chcesz lecieć w kulki, to polecisz sam i to szybko.
1
jezak 2015-09-02 18:21:24
jak zyc za 1750zl?
1200 mieszkanie / 200 leki / 300 paliwo / jak zyc?
w ramach oszczednosci podcieranie sie palcem (na sucho- jesli jest po czym)
bocian pozyczki / kredyty chwilowki / prowident / wonga com / na koniec kruk
tak wyglada zycie w mECALUX.
NIE POLECAM - firma stawia na CIĄGŁĄ rotacje
poki sie godzicie na ascetyczne kwoty nic sie nie zmieni
oj oj oj.

Glupie polaczki robcie za 400 euro ;-)


"Mecalux - pozytywna osoba = Rafael Triminio" ,kto ten tormino?
Gibo 2015-09-03 15:35:28
Bez przesady nie jest tak źle. Nie wiem jak jest w innych działach ale programiści mają sie dobrze. Dla kogoś kto nie chce pracować to w każdej firmie będzie źle. Napewno wynagrodzenie niższe niż w Krakowie, ale taki rynek. Zaleta: różne projekty. Wada: chciałbym zarabiać tyle co mój kumpel z Krakowa :D
1
Rto 2015-09-09 07:04:27
Co tam znowu za przestoje, chyba w tej firmie wiecej sie siedzi na wolnym niz pracuje
cubygl 2015-09-17 16:13:52
Mam okazję podejść pod tą firmę jako pomocnik spawacza. Chciałbym się dowiedzieć jakie są warunki pracy, jaki zarobek jako spawacz ? Pozdrawiam.
ed 2015-11-29 14:37:03
Firma w miarę ok, ale na rynku dużych korporacji wyróżnią ją niestety brak socjalu.
2
burza 2015-11-29 20:18:46
Na pewno, wszystko jest w porządku, zwłaszcza, że mają teraz ogłoszeń, że poszukują m.in specjalistró w projektowaniu rozwiązań magazynowych. Trzeba znać język angielski, raczej potrzebne do wsparcia technicznego oddziałów handlowych w Polsce i za granicą.
hgfds 2015-12-01 23:24:58
@burza hmm a nie wiem czy wiesz że firma też szuka doradcy techniczno - handlowego oraz na elekromechanika w dziale serwisu w Szczecienie i Gliwicach..
konrad 2015-12-04 12:32:55
tak, szukają, to prawda, ale wydaje mi się, że lepsze zarobki możesz dostać jako Automatyk - Programista PLC, bo tutaj stawki zaczynają się od kilku tysiecy.
egis 2015-12-06 16:45:03
@konrad, no wiadomo, ale nie zawsze spełnia się kwalifikacje na takiego programistę. Pocieszeniem jest, że dla nowych w branży tez mają oferty np. młodszy programista CNC.
malarnia 2016-01-07 17:00:57
A jak ma byc w tej firmie normalnie jak sa przyjmowani ludzie z kryminalna przeszłością mowa o K.Konieczko który znęca się nad swoja kobietą która jest w 8 miesiącu ciąży. bohater
robol 2016-01-07 20:49:22
Typowa korporacja gdzie cenione jest kolesiostwo, a kasa ląduje w leniwej ESPANI. Pozdrawiam Santanę ;-) kiedyś zalazł mi za skórę - kolo ma nas wszystkich za totalnych debili tymczasem pławi się w luksusie.
Logika Metaluxu -> jak jest kryzys w Espani to przykręcić w Polsce.
Jak jest dobrze w Espanie -> to tym bardziej przykręcić w Polsce - niech żyją sukcesem Espani ;-) lol

Poniosło mnie ;-) w Espani dłuuugo nie będzie dobrze ;-)
1
karpi 2016-01-08 02:36:26
Poprzednią robotę zostawiłem ze względu na beznadziejną atmosferę. W tym korpo w tej kwestii jest podobno zdecydowanie lepiej. Tylko czy rzeczywiście?
1
oregon 2016-01-23 15:03:09
@karpi wiem tyle co Ty, czyli opinie znajomych i komentarze na forach. podobno jest lepiej. a firma się rozwija bo szukają sporo specjalistów teraz np projektantów, księgowej, elektromechaników
1
Aneta 2016-02-07 12:13:34
Pracowalam w Biedaluxie kilka lat - firma jest zle zarzadzana, wybijaja sie tylko donosiciele, pracownicy na produkcji sa slabo oplacani - bardzo duza rotacja, nikt sie nie przejmuje nowymi dzis przyjmuja jutro bez mrugniecia okiem zwalniaja. W biurach to samo wszechobecne chamstwo i donosicielstwo, moze i typowe dla korpo jednak wybitne w Biedaluxie. Kadra kierownicza beznadziejna, biora kase za slupki na wykresach ktore musza sie zgadzac, pracownik sie nie liczy - nie ten to nastepny przyjdzie na jego miejsce.
2
mirosłąw 2016-02-07 12:18:05
Specjalizują się w światowej sprzedaży i produkcji systemów magazynowych, poszukują włąsnie specjalisty w projektowaniu automatyki magazynowej gdzie, projetuje sie systemy magazynowe,wspiera sie techniczne oddziały, tworzy dokumentacje techniczne.
1
bofsi 2016-03-04 20:08:27
Oprócz tego widziałem, że szukają także pracowników na stanowiska handlowców, które no ciekawie wyglądają, szczególnie dlatego, że dostaje się firmowy telefon czy też samochód.
2
boy 2016-03-11 18:38:59
Nie tylko dlatego, że dają służbowe auto czy telefon oferta na handlowca jest taka fajna. Dobre jest też to, że zarobki składają się z podstawy i prowizji, a targety nie tak ciężko wyrobić.
1
Dobry 2016-03-12 21:58:49
Odradzam pracę na pomocnika spawacza na produkcji jeżeli chcesz zarobić ponieważ spawacze to leniwa wataha i poprzestają na 90 albo 100 % przy dobrych wiatrach a ty jako pomocnik nie masz na to wpływu bo oni pracują przecież dłużej a to ważniejsze gdyż za takie grosze żaden szanujący się spawacz nie przyjdzie
kaja 2016-03-13 18:41:17
Elektromechanik w dziale serwisu jest u nich teraz poszukiwany, ale wydaje mi się, ze tylko mężczyzn biora na to stanowisko, tak wywnioskowałam z opisu.
Marian 2016-03-15 19:14:59
Trochę to zbyt piękne żeby było prawdziwe, świetnym się wydaje to jakie ogłoszenia o prace tutaj macie, naprawdę polecam bo komfort psychiczny jest naprawdę wysoki
1
Velvet 2016-03-15 21:46:21
Widziałem dzisiaj ogłoszenie do działu automatyki. Jak wyląda tam sytuacja, jakie kierownictwo?
mirek 2016-03-17 19:22:42
słyszałem od kolegi @Velvet, że firma ma swoje dobre i złe strony wiadomo (na forum o tym piszą) ale generalnie jak się starasz to jest ok ale przygotuj się na system zmianowy
1
Marian 2016-05-06 11:09:44
@mirek no jest to prawda, ale zobacz ile ma nowych ofert
Ciekawy 2016-05-11 17:57:22
A co sądzicie o pracy na stanowisku doradcy techniczno-handlowego?
4
kaja 2016-06-11 14:14:58
bo nie mają za co ucinać i są wobec pracowników w porządku :)
1
ja , wkurzony 2016-06-29 15:39:05
Ciekawa firma , pierwsza na strefie w której rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od dmuchania w alkomat na bramie , mnie szlag trafił , samochodem przyjechałem , trzeźwy oczywiście , niech się gonią , wsiadłem w samochód i mam ich w głębokim poważaniu .
4
marek 2016-07-02 11:18:44
Mnie jakoś wcale nie dziwi, że dmuchacie w alkomat i bardzo dobrze, wiadac firma dba o bezpieczenstwo swoich pracowników i nikogo pod wplywem nie dopuszczają
1
ja , wkurzony 2016-07-03 22:53:45
Kogo ta firma zatrudnia skoro standardem na wejście jest alkomat ? AAA dostarcza do tej firmy pracowników ? Uważasz , że pracowników można jeszcze bardziej zeszmacić ? Jeśli za normę uważa się takie działania cóż więc dla osób w tej firmie zatrudnionych jest odejściem od normy ? Oskórowanie kogoś jak w Grze o tron ? Kto tam pracuje ? Ludzie z IQ meduzy ?
4
Adam 2016-07-03 23:08:17
Jak ktoś wam karze dmuchać w alkomat w firmie od razu dzwońcie na policję , niech przyjadą , spiszą protokół , puścicie tych dziadów z Mecaluxu w skarpetkach , chcą cwaniakowąć to wykorzystujcie prawo które i tak stoi za wami , nie dajcie się zastraszyć paru kmiotkom . Jak problem to jest Państwowa Inspekcja Pracy .
2
Andrzej 2016-07-04 20:13:15
Brema , Mercedes - Benz , fabryka , produkcja , w automatach z napojami można kupić piwo , normalne , żadne bezalkoholowe , drogo , 0.33 za 1 euro , nikt nie chodzi pijany , nikt za nikim nie biega z alkomatem , normalny kraj z tych Niemiec .
1
Violetta 2016-07-06 20:45:50
Mirek, Mirosław weź napisz coś co ma sens, weź napisz coś co płynie od Twojego ciemienia, zwanego czasem deklem. Weź napisz coś w mowie ojczystej i coś co by się dało poczytać i przeczytać.
1
Adi 2016-07-11 12:39:43
Oni z tym alkomatem rzeczywiście na wejściu dyżurki każą dmuchać , też samochodem przyjechałem o godz. 13-00 , coś z tymi ludźmi w tej firmie rzeczywiście jest nie w porządku .
3
rtt 2016-07-13 19:06:11
hej hej czy kjtos z was poleca u nich praca jako programsita systemów WMS w Gliwicach? wiem ze oferuja miedzy innymi konkurencyjne wynagrodzenie, adekwatne do posiadanych umiejętności i doświadczenia oraz kontakt z najnowocześniejszymi technologiami..
2
pop-art 2016-07-17 00:00:34
Jak wygląda praca doradcy techniczno-handlowego? Warto ryzykować?
1
pif 2016-07-17 16:16:48
Pewnie, że dbają o bezpieczeństwo @marek, ale zastanawiam się jednak jakich średnich zarobków mozna się teraz spodziewać? CHyba się miały pojawić jakieś premie do podstawy, a to dobry znak na to, że się dobrze dzieje, zwłaszcza, że wypłata jest terminowa. Dzięki
1
Były 2016-07-18 14:53:03
Jak wydmuchasz 0,0 to każdą pracę w tej firmie dostaniesz , to jedyne kompetencje wymagane .
Były 2016-07-18 14:53:33
Jak wydmuchasz 0,0 to każdą pracę w tej firmie dostaniesz , to jedyne kompetencje wymagane .
ahha 2016-07-18 14:56:04
Świetnie, że można liczyć na odpowiednie premie do podstawy zarobków @pif, w końcu o taką dbałość jest dość łatwo, ale wiadomo, że wypłata bywa u nich w pelni terminowa, skoro wszystko odbywa się na czas.
1
szukający 2016-08-05 09:39:32
Jak wygląda praca na stanowisku kierownika projektu? Warta zainteresowania? Jaka atmosfera pracy?
1
konrad 2016-08-05 13:56:33
no i jest teraz u nich oferta pracy jako Specjalista ds. Dokumentacji Technicznej no i chyba z premiami to nie ma u nich problemu z tego co widze, wiec dobrze.
1
jak najbardziej 2016-08-12 12:17:17
Super robota
1
dna 2016-08-13 17:16:11
@konrad a gdzie to widzisz, że nie ma problemów z premiami? :) Ofert jest naprawdę sporo, ja się mam zamiar zgłosić na elektromechanika w dziale serwisu
1
mati 2016-08-16 13:37:40
Witam j czy moze ktoś napisac kto tam pracuje jak wygląda praca na stanowiskiu mechanik utrzymania ruchu zarobki premie system zmianowy nadgodziny itd.
2
baronn t 2016-08-16 18:29:25
dna to lekko mieć nie będziesz bo poza uprawnieniami sep to musisz być gotowy do zagranicznych delegacji
1
tomiii 2016-09-01 22:24:55
Firma sama w sobie nie jest zła. Nie oszukują z wypłatą - nie lecą w kulki z premią, kasa na czas. Klimat zależy od działu, ale padaki nie ma. Jedyne co jest dziwne, to praktycznie zerowy socjal... Brak jakichkolwiek paczek na święta, czy o karcie multisport nie wspomnę... Jak na taką duża firmę, to jest ewenement, totalna bida... Mam nadzieję, że jak ktoś z mecaluxa to czyta, przekaże gdzie trzeba.
1
zasdc 2016-09-04 19:42:25
@ tomiii - jeśli naprawdę chcesz coś zmienić to idź i zgłoś to w firmie. Bo moim zdaniem jak liczyć że "ktoś z firmy to p0rzeczyta" i cie wyręczy to wątpię :) poza tym inaczej wygląda jak się osobiście zgłasza problem, a nie jak ktos cos wyczyta przypadkiem w necie
Zostaw swoją opinię o Mecalux - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux