brak logo

Mecalux

Gliwice

Opinie o Mecalux

Dobry 2016-03-12 21:58
Odradzam pracę na pomocnika spawacza na produkcji jeżeli chcesz zarobić ponieważ spawacze to leniwa wataha i poprzestają na 90 albo 100 % przy dobrych wiatrach a ty jako pomocnik nie masz na to wpływu bo oni pracują przecież dłużej a to ważniejsze gdyż za takie grosze żaden szanujący się spawacz nie przyjdzie
1
Velvet 2016-03-15 21:46
Widziałem dzisiaj ogłoszenie do działu automatyki. Jak wyląda tam sytuacja, jakie kierownictwo?
1
Ciekawy 2016-05-11 17:57
A co sądzicie o pracy na stanowisku doradcy techniczno-handlowego?
9
ja , wkurzony 2016-06-29 15:39
Ciekawa firma , pierwsza na strefie w której rozmowa kwalifikacyjna zaczyna się od dmuchania w alkomat na bramie , mnie szlag trafił , samochodem przyjechałem , trzeźwy oczywiście , niech się gonią , wsiadłem w samochód i mam ich w głębokim poważaniu .
12
ja , wkurzony 2016-07-03 22:53
Kogo ta firma zatrudnia skoro standardem na wejście jest alkomat ? AAA dostarcza do tej firmy pracowników ? Uważasz , że pracowników można jeszcze bardziej zeszmacić ? Jeśli za normę uważa się takie działania cóż więc dla osób w tej firmie zatrudnionych jest odejściem od normy ? Oskórowanie kogoś jak w Grze o tron ? Kto tam pracuje ? Ludzie z IQ meduzy ?
9
Adam 2016-07-03 23:08
Jak ktoś wam karze dmuchać w alkomat w firmie od razu dzwońcie na policję , niech przyjadą , spiszą protokół , puścicie tych dziadów z Mecaluxu w skarpetkach , chcą cwaniakowąć to wykorzystujcie prawo które i tak stoi za wami , nie dajcie się zastraszyć paru kmiotkom . Jak problem to jest Państwowa Inspekcja Pracy .
5
Andrzej 2016-07-04 20:13
Brema , Mercedes - Benz , fabryka , produkcja , w automatach z napojami można kupić piwo , normalne , żadne bezalkoholowe , drogo , 0.33 za 1 euro , nikt nie chodzi pijany , nikt za nikim nie biega z alkomatem , normalny kraj z tych Niemiec .
2
Violetta 2016-07-06 20:45
Mirek, Mirosław weź napisz coś co ma sens, weź napisz coś co płynie od Twojego ciemienia, zwanego czasem deklem. Weź napisz coś w mowie ojczystej i coś co by się dało poczytać i przeczytać.
2
Adi 2016-07-11 12:39
Oni z tym alkomatem rzeczywiście na wejściu dyżurki każą dmuchać , też samochodem przyjechałem o godz. 13-00 , coś z tymi ludźmi w tej firmie rzeczywiście jest nie w porządku .
7
pop-art 2016-07-17 00:00
Jak wygląda praca doradcy techniczno-handlowego? Warto ryzykować?
1
Były 2016-07-18 14:53
Jak wydmuchasz 0,0 to każdą pracę w tej firmie dostaniesz , to jedyne kompetencje wymagane .
4
Były 2016-07-18 14:53
Jak wydmuchasz 0,0 to każdą pracę w tej firmie dostaniesz , to jedyne kompetencje wymagane .
4
szukający 2016-08-05 09:39
Jak wygląda praca na stanowisku kierownika projektu? Warta zainteresowania? Jaka atmosfera pracy?
2
jak najbardziej 2016-08-12 12:17
Super robota
3
mati 2016-08-16 13:37
Witam j czy moze ktoś napisac kto tam pracuje jak wygląda praca na stanowiskiu mechanik utrzymania ruchu zarobki premie system zmianowy nadgodziny itd.
6
tomiii 2016-09-01 22:24
Firma sama w sobie nie jest zła. Nie oszukują z wypłatą - nie lecą w kulki z premią, kasa na czas. Klimat zależy od działu, ale padaki nie ma. Jedyne co jest dziwne, to praktycznie zerowy socjal... Brak jakichkolwiek paczek na święta, czy o karcie multisport nie wspomnę... Jak na taką duża firmę, to jest ewenement, totalna bida... Mam nadzieję, że jak ktoś z mecaluxa to czyta, przekaże gdzie trzeba.
4
zasdc 2016-09-04 19:42
@ tomiii - jeśli naprawdę chcesz coś zmienić to idź i zgłoś to w firmie. Bo moim zdaniem jak liczyć że "ktoś z firmy to p0rzeczyta" i cie wyręczy to wątpię :) poza tym inaczej wygląda jak się osobiście zgłasza problem, a nie jak ktos cos wyczyta przypadkiem w necie
1
chłopak z bytomia 2016-12-13 02:01
Generalnie nie jest źle. Zarobki jak na całej strefie. Zerowy Social. Nie widać żeby ludzie zapieprzali. Narzędzia do pracy są. Kierownictwo spoko. Brygadzisci też. Zawsze się znajdzie jakiś pajac ale to raczej jak wszędzie. Niektórzy wyżej śr.... ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja i tacy się kulaja.
6
wujo 2016-12-21 23:27
Nie widać żeby ludzie zapieprzali?
Tzw. normy są nie do osiągnięcia. Po prostu, bez zbędnego gadania. Dotyczy to każdego etapu produkcji.
A ci biedni ludzie, których obserwuje, próbują za wszelką cenę wyrobić tej normy jak najwięcej.
I o to chodzi w tej polityce, jak w każdym korpo, jesteś tylko numerem, wycisnąć co się da, przeżuć, wypluć i zatrudnić następnych.
11
Co uważacie o tej firmie 2016-12-22 18:01
Witam, chcialbym dowiedziec sie jak wyglada praca na stanowisku operatora wozka na wysokim skladzie ijak wygladaj zarobki. Jutro mam isc na rozmowe o prace.
1
pan prezes 2016-12-29 01:14
Już ktoś wyżej napisał, ważne że nie jesteś pod wpływem. To jedyne wymaganie do pracy w tym miejscu.
Przy okazji, pochwal się jak poszła ci rozmowa i ile ci zaproponowano. Nie bądź nieprzydatny, innym sie przyda.
Chryste, następnym razem zadbaj o styl, gramatykę i interpunkcję.
Elo, pozdro szeset.
3
TRAGEDIA 2017-01-03 23:58
Praca w biurze: jeśli będziesz na wszystko przytakiwać z uśmiechem, donosić na innych, podlizywać się każdemu, plotkować o wszystkich, znosić chamstwo prawie wszystkich- to miejsce dla Ciebie.
To nie jest "korpo". To jest ZOO. Małpa na małpie. Aha- wycisną z Ciebie 200%, zapłacą marnie a i tak znajdzie się ktoś, komu się nie spodobasz i lecisz z dnia na dzień. Tam jest max 5 normalnych osób. Tak tragicznej atmosfery nie doznasz nigdzie indziej. I tak jak ktoś już napisał- kapitał hiszpański a Ty rób za 400 euro, ktoś inny na pewno dobrze na tym wyjdzie.
PS. Dział personalny to jakaś kompletna katastrofa, same nazywają się "sukami" będąc z tego dumnymi. Nie mylą się. Tyle tylko, że nie ma czym się szczycić.
14
zły 2017-01-04 21:38
Niestety od pewnego czasu już kombinują przy premiach... nie dość, że coraz niższe, to jeszcze coraz dłużej czekasz... Z roku na rok coraz gorzej...
5
operator PP 2017-01-05 10:53
To po cha tam robicie dla mnie sami jesteście malpami ja robotę zmieniałem co dwa tygodnie aż za 6 razem trafiłem i chwale sobie teraz jak można w takim obozie robic i dawać sie traktować jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja bym wam kazał za darmo robic w imię Hiszpana bo nie obrazdzcie sie ale mózgu nie macie honoru tym bardziej...
12
jakkubatakkubie 2017-01-08 13:35
w wielu firmach ludzie dają się tak traktować to ich nie szanują sami są sobie winni zamiast reagować w taki sam sposób w jaki są traktowani to chodzą i dają się chłostać po plecach. Nawet ciemnoskóry by sobie tak nie dał w kasze dmuchać jak polak, Ukraińcy się bardziej cenią
12
Kamil 2017-01-11 20:56
Pracuje tutaj juz 3 miesiace na robotyce i nie ma co sie oklamywac. Jak chcesz pracowac to sie tu odnajdziesz. A jak slysze ze robisz 8 godzin jak maszyna to mi sie smiac chce. To w koncu jest PRACA. Ja przez caly okres mojej pracy ani razu nie wrocilem do domu zmeczony. Zarobki moze i niesa z kosmosu ale jak robisz nadgodziny to zarobisz. Atmoswera w pracy swietna a i wspolpracownicy sa ok. Wiec nie moge powiedziec zlego slowa o tej firmie. Pozdro
3
Rozbawiony 2017-01-12 20:36
Człowieku nie wiem na jakim stanowisku pracowałeś, ale żaden normalny pracodawca widząc w CV, że ktoś zmienia pracę co 2 tygodnie cię nie zatrudni... Owszem wiadomo, raz mogło się zdarzyć, ale 6 razy? Bzdury piszesz i tyle. Przy okazji skoro zmieniłeś robotę, to po co tu włazisz?
3
Nick 2017-02-01 21:50
Wszystko sie zgadza, jeden na drugiego donosi w biurach az nie chce sie w to wierzyc. Kasa slaba. Ludzie niektorzy to tak nisko upadli ze zyja tylko tym co sie w robocie dzieje, dzwonia do siebie po pracy wypytuja co tam u ciebie w dziale slychac a potem rozpowiadaja... swojego zycia nie maja niestety. Przyjdzie taki do ciebie po plecach poklepie, pogada a potem pol firmy wie co mu powiedziales. Pozdrowienia dla ludzi plotkarzy, trzymajcie tak dalej, po co zyc wlasnym zyciem skoro jest nudne
20
1111 2017-02-02 17:26
Cóż...widocznie osoba, która napisała taki komentarz na temat działu personalnego, nie zna osób tam pracujących.....
4
Ooo 2017-02-09 18:34
Bylem chwile,patola na magazynie do potegi. Nie polecam nikomu.
5
PC 2017-03-08 00:58
Witam wszystkich
Pracowałem w tej firmie dwukrotnie raz na belkach raz na robotyce w obu przypadkach jako spawacz niby szyld ten sam a dwie różne firmy belek nie polecam(usunięte przez administratora) i kasa słaba na robotyce dużo lepiej ekipa super brygadzisci też z mistrzem sekcji już jest gorzej. Ja osobiście na kasę nie narzekalem nadgodzin było dużo z firm w Gliwicach akurat mecalux polecam. Pozdrawiam
3
Kolo 2017-03-11 03:03
Nikt szanujący się nie chce was drogie Panie poznawać
17
MecaluxNiemcy 2017-03-20 16:05
Piszę jako były pracownik mecalux w Niemczech, pracowałem w Neuss na magazynie, po 14tu latach zwolniłem się samemu ,większość negatywnych opinii tutaj o tej firmie można byłoby przypisać do mecalux w Niemczech. Szefostwo wie zawsze wszystko najlepiej oczywiście, ty nigdy nie masz racji. Totalny chaos w pracy,zero organizacji czyli to samo co w Gliwicach, wiem bo znam ludzi którzy tam jeszcze pracują. Ogólnie ta hiszpańska firma to jedno wielkie nieporozumienie.
16
aToM 2017-03-25 16:05
po to tu ludzie wchodza i pisza zeby przestrzec innych i napisac jak jest w firmie to takie ciezkie do zrozumienia ? Zeby nie musieli zmieniac pracy 10 razy i nie wysylali papierow tam gdzie dzieje sie tak jak sie dzieje albo nie zmieniali pracy na gorsza a lepsza
13
Maja 2017-03-29 14:55
Obecnie firma szuka między innymi osób na stanowisko Technik - Wdrożeniowiec. Czego mogą spodziewać się osoby rozważające aplikację do firmy? Chętnie dowiemy się również jak w Waszym przypadku wyglądał proces rekrutacyjny do Mecalux.
1
Robotyka 2017-03-30 20:46
Rekrutacja w Mecaluksie? 0,0 na bramie (co chyba nie jest już koniecznością sądząc po ostatnich transferach) i welcome in paradise:)
28
Sledz 2017-04-05 13:22
Mecalux to taka frajerska firma ,ze szkoda slow !!!
Wynajeli moja firme do montowania regalow i zawsze byl problem na miejscu z elementami ktore dostarczaja i zawsze byl brak czy to srub , kotw mocujacych regaly ! A najlepsze jest to ze maja siatki nie wymiarowe i ciezko je zamocowac jest. Dodam jeszcze ze kazdy odbiorca mial problem z ta firma bo nie kazdemu sie podobalo to co oni dostarczaja , zawsze czegos brakuje na miejscu lub nie paduje przez co montaz regalow musi byc wstrzymany. Napisali Maila do firmy ze nie beda z nami wspolpracowac w trakcie montazu i zwalaja wine na nas , a prawda jest taka ze termin montazu sie przesuwa i to dzieki firmie Mecalux nie firmy montujacej regaly !!! Ewidentnie chca sie pokazac ze wina lezy po naszej stronie , wiec dlatego dodaje taka opinie by pokazac ludzia ze firma Mecalux nie jest godna zaufania !
9
joker11156 2017-04-25 09:00
Panowie a jak wygląda praca jako montażysta regałów?
Chodzi mi jakie są zarobki w delegacjach w kraju i poza granicami Polski.
Czy są obecnie prowadzone rekrutacje na to stanowisko?
Proszę o odpowiedzi tu lub na adres asan81@o2.pl.
1
jeżol 2017-05-09 16:42
Napisze krotko:
sa stanowiska i zarobki min. (pod M przez agencje nie wiem pewnie nizsze).
-operator maszyn 2500 brutto + 300 brutto premia frekwencyjna (osoba co byla na urlopie zwiazanym z opieka nad dzieckiem dostala 1500 zl na reke - taka polityka firmy aby polakow nie bylo zbyt wiele)
(ZA ODDANIE KRWI opieke nad dzieckiem ITD PRZEPADA)
- operator ciecia laser/plazma 2800 + 300 brutto
- operator cnc - niewiele wiecej.
Sa pytania?
1
iwj 2017-05-10 06:14
nie wszystko jasne heeeeeheee
Jezol 2017-05-10 15:52
Tzn.?
1
NiCo 2017-05-13 07:05
pewnie chodziło o to że wie że nie chce tam pracować JEZOL no co ty taki malo kumaty
4
RZECZYWISTOSC 2017-05-13 07:16
Na śląsku firmy płacą na poziomie, dobry operator CNC z doświadczeniem zarabia 4-5 tyś netto, spawacz 6-7 tyś netto, magazynier 3 tyś netto, specjalista 3-4 tyś netto, koordynatorzy 5-6 tyś netto, kierownik 7-8 tyś netto, serwisant automatyk 5-6 tyś netto + delegacje. Pisze o podstawach, oczywiście dochodzą jeszcze premie. Firmy które nie dostosowały płac do rynku borykają się z niedoborem kadrowym i szukają, zatrudniają pracowników z Ukrainy.
14
fat 2017-05-27 23:09
ludzie szanujcie sie
12
Lepsze jutro było wczoraj 2017-06-22 21:35
Co tam w firmie slychowac, jedyneczka dalej sie panoszy czy porzadek zrobili ;> złotousci ogrodnik i jan niezbedny dalej na stoleczkach?
1
postaremu 2017-06-24 15:00
a co może się zmienić w tej firmie po za "nic" :) ?
3
Maja 2017-06-26 11:35
@postaremu w takim razie mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w dziale, w którym pracujesz? Na co mogą liczyć osoby, które do niego dołączają? Jak wygląda system pracy? Czy jest to system zmianowy?
IPWH 2017-06-27 21:53
Maja oczywiście, praca na jedną zmianę 8 godzin przed komputerem monotonna i nudna za plecami dziesiątki osób którzy siedzą jedna za drugą jak w podstawówce, na przeciwko siedzi przełożony który zerka na każdego podejrzliwym wzrokiem czy aby każda minuta wykorzystywana jest na pracę. Warunki płacowe żenująco niskie, karierę robią na plecach specjalistów znajomki generalnie nie będę tam pracować bo to nie przypomina mi pracy a coś innego
21
Zainteresowany 2017-07-21 07:27
Co powiecie o dziale realizacji projektów jak płacą i czy warto ?
Zdzzzich 2017-07-21 08:58
Syf kiła i mogiła nie polecam kadra dowodząca szkoda gadać same barany
2
Zostaw swoją opinię o Mecalux - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux