Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mecalux

Pracowałeś w firmie Mecalux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ten który wie - 2013-12-13 10:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)pracowałem tam 2 razy i o 2 razy za dużo. Jedno wielkie(usunięte przez administratora), jak jest robota to na gwałt przyjmują pracowników przeważnie przez agencję tak było ze mną a jak tej roboty nie ma to zwalniają bez pardonu i z czystym sumieniem nawet przed świętami nie licząc się z tym faktem.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-01-01 20:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko nie jest wcale tak zle wiadomo robic trzeba wszedzie ale ludzie wporzo nikt nad nikim nie stoi i nie pogania spawalnia spoko montaż mysle ze ludzi tak bardzo narzekają nie pracowali w innych firmach albo kiepsko poprostu trafili a jesli chodzi o zarobki takie se mogloby byc lepiej ale lepsze takie niz zadne :D
zdjecie uzytkownika
Witam - 2014-01-24 18:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy i mam do Was do pracownikow pytanie jak sie u Was pracuje ? Jacy są ludzie jaka atmosfera ?
interesuje mnie stanowisko pracownika gospodarczego lub operatora wozków.
Przez jakiego pośrednika do was przyjmują ?
Dziękuję za informacje.
zdjecie uzytkownika
jeż - 2014-01-28 11:26:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Witam - 2014-01-24 18:07:27]:
...przyjmują zwalniają ...przyjmują zwalniają ...przyjmują zwalniają
poczekaj i na ciebie przyjdzie kolej :-), cierpliwosci
zdjecie uzytkownika
znawca - 2014-01-31 14:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W całym powiecie gliwickim właśnie Mecalux od 10 lat jest znany jako jedna z najgorszych pod względem traktowania ludzi firm. To tutaj też prawdopodobnie miało miejsce to słynne zdarzenie jak pracownik został zwolniony za to że się schylił i zasznurował but.W latach 2001- 2005 firma zwolniła kilkuset pracowników, w tygodniu było wypisywanych po kilkanaście wypowiedzeń ,sam widziałem to w 2004 roku, od 10 lat mnie też tam nie ma i zarabiam gdzie indziej dwa razy więcej
zdjecie uzytkownika
informacja - 2014-01-31 14:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeż - 2014-01-28 11:26:53]:
szukaj dalej ale nie w Biedaluxie pardon Mecaluxie ha ha
zdjecie uzytkownika
Witaj - 2014-02-01 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest u was firma sprzątająca lub pracowbnik gospodarczy .
jesli tak z kim trzeba rozmawiać ,zeby tam sie przyjąć do firmy sprzątającej ?
Prosze o rade .
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-02-05 20:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca dla ludzi z syndromem ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-02-20 14:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam w 2003r. Same zakazy i nakazy za psi grosz! Nie było dnia żeby kogoś nie zwolnili.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-28 22:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie ponad ROK w dziale UR. I przedstawię sytuacje w tej firmie na dzień dzisiejszych:

1.Zarobki
Nowo przyjęci- najniższa krajowa. Stali pracownicy z dużym stażem... różnie, ale można powiedzieć, Że nie najgorzej, około 2000 netto... czasem premia....

2.Atmosfera pracy
Atmosfera pracy daremna. Zakładem rządzi zastępca dyrektora o mentalność Stalina. Wpycha się ze swoimi mądrościami praktycznie wszędzie i próbuje na silę naprawiać coś, co choć kulawo, ale jakoś funkcjonuje. Przez to kierownictwo niższego szczebla oraz pracownicy patrzą na siebie jak na potencjalnych kapusiów.
Wylecieć można za byle co, a dokładniej za wyrażanie swojego zdania oraz nie zgadzanie się z jaśnie oświeconymi poglądami Pana zastępcy dyrektora.

3. Zaplecze maszynowe
Sprzęt na starej hali z okresu panowania cesarza Wilhelma (usunięte przez administratora)
Na nowej hali sprzęcik dużo lepszy(obrabiarki CNC, laser, plazma),ale niestety nie wykorzystywany w pełni. Usterek się raczej nie usuwa, bo nie ma części i materiałów.

4 Przepisy BHP
(usunięte przez administratora)
5. Zaplecze socjalne
Brak (celowo zabierana JEST premia, przed świętami lub długim weekendem )
...bony czy też paczki świąteczne należy sobie wybić z głowy, fundusz socjalny nie istnieje. Spotkania integracyjne tylko dla pracowników biurowych!!!

OGÓLNIE NIE POLECAM OSOBOM, KTÓRE CHCĄ ZACZEPIĆ SIĘ NA DŁUŻEJ, LICZĄ NA PODWYŻSZENIE KWALIFIKACJI, AWANS LUB GODNE ZAROBKI!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Praktykant - 2014-03-06 10:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-02-28 22:13:39]:
He he he jakbym czytał o początku roku 2004.Dziwne ze nikt tej firmy nie pozywał do sądu za te masowe zwolnienia bez żadnej podstawowej przyczyny.A w 2004 roku zwalniano miesięcznie za byle co, po kilkanaście czy więcej osób
zdjecie uzytkownika
Guttierez - 2014-03-07 09:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Pracowałem tam 3 miesiące i uciekam jak najdalej. Firma stawia na ciągłą rotacje, nie zależy im na pracownikach.

Nas kierownik o mało się nie popłakał jak dostał 2000 po 3 latach pracy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-20 11:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam
Miałem rozmowę o pracę w tej firmie na stanowisko Kierownika utrzymania ruchu. Jak wygląda z tym angielskim bo dużo wymagają a wychodzi an to że większość czaoy to polacy. No i jak z zarobkami Kierownictwa? A jak atmosfera w pracy na dzień dzisiejszy - da się wytrzymać??
zdjecie uzytkownika
przemo - 2014-03-24 15:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Chcę złożyć aplikację na stanowisko automatyk. Proszę o rzetelną opinie o pracy w tym dziale.
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-26 19:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nikt nie powie jak to naprawdę jest w Mecaluxie??
zdjecie uzytkownika
siwek83 - 2014-03-29 21:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. a właśnie, że ja powiem. Jeśli chcecie pozostać z parzystą libczą kończyn lepiej zostańcie w domach ;-)
zdjecie uzytkownika
fuck - 2014-04-01 20:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej tam nie isc nawalicie sobie w papierach ze robicie w obozie
zdjecie uzytkownika
Jose Alvares Morales Jon - 2014-04-18 15:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja zdecydowanie polecam prace w Mecaluxie na hali Robotyki, mimo tego że juz tam nie poracuje (sam odszedłem - wyjazd za granice z rodzinka) . Super atmosfera prawie rodzinna . Super brygadzisci, mistrzowie, kierownicy i sam Dyrektor (usunięte przez administratora) których wszystkich traktuje równao i z szacunkiem. Łezka się kręci ze człowiek juz tu nie pracuje . Wiadomo są stanowiska gorsze jak spawacz i elitarne jak Elektryk na Robotyce , ale wszedzie ludzie sa dobrze traktowani. Grunt to mądrzy przełozeni a takich jest 99% na Robotyce .
zdjecie uzytkownika
Elektryk - 2014-04-19 15:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracę w tej firmie rozpocząłem w lutym 2014. Była ona tak nudna i mało rozwojowa, że dziś już tam nie pracuję. Dłużej niż te dwa miesiące bym tam nie wytrzymał. Praca polegała na stwarzaniu pozorów, że wykonuje się swoje obowiązki - totalne dno. Nawet szkoda mi czasu, żeby się rozpisywać na temat mecalux bo naprawdę było tak daremnie, że nie ma o czym pisać. NIE POLECAM nikomu pracy w tym zakładzie.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-04-22 10:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy ta firma zajmuje sie obróbką skrawaniem na maszynach cnc? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-04-22 13:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zajmują się
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
buqa - 2014-05-01 17:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat jak wygląda praca automatyka w tej firmie? Czy taki automatyk ma kontakt z programowaniem PLC?
zdjecie uzytkownika
ciekawość - 2014-07-22 09:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ile mniej więcej może zarobić DTH w oddziale?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x