Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mecalux

Pracowałeś w firmie Mecalux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-03-20 16:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@min 134 jesteś moze obecnym pracownikiem tej firmy? bo ja już od dłużeszego czasu szuka pracy i zastnawiam się czy by nie iść do nich do firmy, tylko nie wiem ile dokładnie bym był w stanie zarobić jako nowy pracownik, moze około 1500 zł do ręki to da rade? Zalezy mi na jakichś stałych dochodach u nich.
zdjecie uzytkownika
min134 - 2015-03-20 21:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji 1750-1900 brutto podstawy w zaleznosci od agencji i przepracowanego czasu,300zl brutto za frekwencje jak sie nie wezmie l4 , od normy premia w zaleznosci od dzialu ,niewiem czy wszedzie jest, mysle ze jak nie bedziesz bral l4 i dobrze pracowal to 1600-1700 jest do zrobienia netto
zdjecie uzytkownika
min134 - 2015-03-20 21:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji 1750-1900 brutto podstawy w zaleznosci od agencji i przepracowanego czasu,300zl brutto za frekwencje jak sie nie wezmie l4 , od normy premia w zaleznosci od dzialu ,niewiem czy wszedzie jest, mysle ze jak nie bedziesz bral l4 i dobrze pracowal to 1600-1700 jest do zrobienia netto
zdjecie uzytkownika
POLAK - 2015-03-22 15:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1600 zł netto jak nie bedzie L4 a ile Hiszpany zarabiają wiecie
zdjecie uzytkownika
gliwiczanin - 2015-03-23 20:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytałem wszystkie opinie widać że małolaci wypisują bzdury zastanówcie się czego chcecie większość waszych odpowiedzi to smyki którzy ledwo oderwali się od ziemi i chcą zarabiać jak prezesi szkoła stoi otworem banda bałwanów i kretynów
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-01 19:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie pieniądze można zarobić w Mecaluxie jako projektant systemów magazynowych?
zdjecie uzytkownika
Weston - 2015-04-12 15:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ile zarabia serwisant po europie jak ktos moze napisac rysio90@buziaczek.pl
zdjecie uzytkownika
Krzywix - 2015-04-30 02:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem w jaki sposób sami uważacie i oceniacie Fiaty. Wady oczewiste to ma, ale dla potwierdzenia ważne są wszystkie ubezpieczenia na opoiny tażzę dzięki za info!
zdjecie uzytkownika
Razor 911 - 2015-05-18 19:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ta firma to dno nie ma gorszej sami debile i imbecyle nie liczni tam są , którzy logicznie myślą tak się składa że tam pracowałem ludzi traktują jak maszyny do zapierniczania z robotyki kierownictwo i brygadziści to skączeeni debile i dupo lizy Hiszpana jak by mogli to by w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] weszli . na koniec zero socjalu w w łazienkach dużo prawdy pisze na temat tej firmy kierownictwo i brygadziści nawet suwmiarki nie umią do ręki wziąść
zdjecie uzytkownika
Razor 911 - 2015-05-18 19:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ta firma to dno nie ma gorszej sami debile i imbecyle nie liczni tam są , którzy logicznie myślą tak się składa że tam pracowałem ludzi traktują jak maszyny do zapierniczania z robotyki kierownictwo i brygadziści to skączeeni debile i dupo lizy Hiszpana jak by mogli to by w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] weszli . na koniec zero socjalu w w łazienkach dużo prawdy pisze na temat tej firmy kierownictwo i brygadziści nawet suwmiarki nie umią do ręki wziąść
zdjecie uzytkownika
zak - 2015-05-19 08:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wyglada praca w kontroli jakosci ?
i na jakie zarobki mozna liczyc
zdjecie uzytkownika
Razor 911 - 2015-05-19 14:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak samo tak jak wyżej pisałem .
debile i tyle .
Ludzie nie idzcie tam pracować bo będę was traktować jak murzynów do czarnej roboty tylko biczem po plecach nie biją ale dużo nie brakuje

zdjecie uzytkownika
Zbysiu co Mo_hoczyk - 2015-05-20 08:33:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcesz pracować jak maszyna? W mecaluxie to rutyna!
zdjecie uzytkownika
DIc - 2015-05-30 22:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawość - 2014-07-22 09:00:46]:
młodszy doradca 2000 starszy max 2500 netto.
zdjecie uzytkownika
Heniu - 2015-06-03 21:52:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest pewnie kłamstwo z resztą jak ta cała firma dno i wodorosty jak by tam mogli to by homonto na plecy rzucili wynagrodzenie to chyba z nadgodzinami i sobotami . hahahahahahahah ŻAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kamila89 - 2015-06-09 18:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Heniu wiem że próbujesz robić z siebie internetowego bohatera ale na razie kiepsko ci idzie. nie umiesz docenić jak wiele ofert pracy w całej Polsce firma proponuje, jak ożywia rynek pracy krajowy. jak się zna np. system ISO 9001 to można sporą kariere u nich w kontroli jakości zrobić http://www.pracuj.pl/praca/pracownik-dzialu-kontroli-jakosci-gliwice,oferta,3922193
zdjecie uzytkownika
BHP - 2015-06-12 11:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kamila89 - 2015-06-09 18:51:24]:
marna reklama... mecalux to jest syf gdzie ludzie ćpają i piją w pracy co skutkuje tragicznymi wypadkami w pracy. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
twister - 2015-06-13 10:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BHP - 2015-06-12 11:26:31]:
do BHP - co masz na myśli? jakie tragiczne wypadki??
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-06-16 11:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co na to BHP?
zdjecie uzytkownika
Dżigli - 2015-06-16 15:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [123 - 2015-06-16 11:36:42]:
chyba chodzi o to, że na początku 2014 roku gościu stracił w mecaluxie nogę.
zdjecie uzytkownika
siwek666 - 2015-06-17 11:32:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dżigli - 2015-06-16 15:17:23]:
noge to malo powiedziane/napisane
gdyby nie szybka reakcja "kolegow"
to by chlopa juz nie bylo calego/w calosci.
Winna byla BOBINA ludo/nogo-żerca.
zdjecie uzytkownika
GODZILLA - 2015-06-23 13:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Taaaaa...ale o tym, że Mecalux nie zostwaił gościa samemu sobie to już nikt nie napisze....i jaka BOBINA????
zdjecie uzytkownika
siwek83 - 2015-06-25 15:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GODZILLA - 2015-06-23 13:31:35]:
wior z bobiny. jak znasz szczegoly to napisz / rozwiej watpliwosci.
a jak go nie zostawili samemu sobie to napisz jak mu pomogli?
zdjecie uzytkownika
twister - 2015-06-25 19:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [siwek83 - 2015-06-25 15:54:10]:
jakbyś tu nadal pracował - to byś wiedział jak Mecalux pomógł...a poza tym po co Ci wiedzieć szczegóły??? chłopak ma się dobrze..
zdjecie uzytkownika
siw - 2015-06-28 16:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podaj numer twojego stanowiska oj
zdjecie uzytkownika
były pracownik biurowy - 2015-07-14 05:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mecalux - pozytywna osoba = Rafael Triminio ,

dziękuje , pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-08-27 02:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja tą firme znam tylko od strony technicznej, wiem, że zatrudniają i programistów baz danych i elektromechaników w dziele serwiu, a teraz widziałam, ze szukają tez koordynatora technicznego, wiec jednym słowem taka firma jest idealna dla ludzi, którzy naprawde mają doświadczenie w dziale IT i sporo potrafią.
zdjecie uzytkownika
ted - 2015-08-27 19:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kaja - 2015-08-27 02:23:59]:
Ogólnie mecalux jest firmą dla ludzi którzy sporo potrafią, albo mają potencjał żeby się szybko wielu rzeczy nauczyć. Oprócz umiejętności trzeba też chcieć pracować, jak ktoś myśli, że się schowa za ścianą i przesiedzi na facebooku 8h, to się myli. Reasumując, jak chcesz faktycznie pracować i masz umiejętności to spokojnie możesz przepracować tu kilka lat, kasa się zgadza, płacą na czas. Jak chcesz lecieć w kulki, to polecisz sam i to szybko.
zdjecie uzytkownika
jezak - 2015-09-02 18:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zyc za 1750zl?
1200 mieszkanie / 200 leki / 300 paliwo / jak zyc?
w ramach oszczednosci podcieranie sie palcem (na sucho- jesli jest po czym)
bocian pozyczki / kredyty chwilowki / prowident / wonga com / na koniec kruk
tak wyglada zycie w mECALUX.
NIE POLECAM - firma stawia na CIĄGŁĄ rotacje
poki sie godzicie na ascetyczne kwoty nic sie nie zmieni
oj oj oj.

Glupie polaczki robcie za 400 euro ;-)


"Mecalux - pozytywna osoba = Rafael Triminio" ,kto ten tormino?
zdjecie uzytkownika
Gibo - 2015-09-03 15:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bez przesady nie jest tak źle. Nie wiem jak jest w innych działach ale programiści mają sie dobrze. Dla kogoś kto nie chce pracować to w każdej firmie będzie źle. Napewno wynagrodzenie niższe niż w Krakowie, ale taki rynek. Zaleta: różne projekty. Wada: chciałbym zarabiać tyle co mój kumpel z Krakowa :D
zdjecie uzytkownika
Rto - 2015-09-09 07:04:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co tam znowu za przestoje, chyba w tej firmie wiecej sie siedzi na wolnym niz pracuje
zdjecie uzytkownika
cubygl - 2015-09-17 16:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam okazję podejść pod tą firmę jako pomocnik spawacza. Chciałbym się dowiedzieć jakie są warunki pracy, jaki zarobek jako spawacz ? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ed - 2015-11-29 14:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma w miarę ok, ale na rynku dużych korporacji wyróżnią ją niestety brak socjalu.
zdjecie uzytkownika
burza - 2015-11-29 20:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno, wszystko jest w porządku, zwłaszcza, że mają teraz ogłoszeń, że poszukują m.in specjalistró w projektowaniu rozwiązań magazynowych. Trzeba znać język angielski, raczej potrzebne do wsparcia technicznego oddziałów handlowych w Polsce i za granicą.
zdjecie uzytkownika
hgfds - 2015-12-01 23:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@burza hmm a nie wiem czy wiesz że firma też szuka doradcy techniczno - handlowego oraz na elekromechanika w dziale serwisu w Szczecienie i Gliwicach..
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-12-04 12:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, szukają, to prawda, ale wydaje mi się, że lepsze zarobki możesz dostać jako Automatyk - Programista PLC, bo tutaj stawki zaczynają się od kilku tysiecy.
zdjecie uzytkownika
egis - 2015-12-06 16:45:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@konrad, no wiadomo, ale nie zawsze spełnia się kwalifikacje na takiego programistę. Pocieszeniem jest, że dla nowych w branży tez mają oferty np. młodszy programista CNC.
zdjecie uzytkownika
malarnia - 2016-01-07 17:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak ma byc w tej firmie normalnie jak sa przyjmowani ludzie z kryminalna przeszłością mowa o K.Konieczko który znęca się nad swoja kobietą która jest w 8 miesiącu ciąży. bohater
zdjecie uzytkownika
robol - 2016-01-07 20:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Typowa korporacja gdzie cenione jest kolesiostwo, a kasa ląduje w leniwej ESPANI. Pozdrawiam Santanę ;-) kiedyś zalazł mi za skórę - kolo ma nas wszystkich za totalnych debili tymczasem pławi się w luksusie.
Logika Metaluxu -> jak jest kryzys w Espani to przykręcić w Polsce.
Jak jest dobrze w Espanie -> to tym bardziej przykręcić w Polsce - niech żyją sukcesem Espani ;-) lol

Poniosło mnie ;-) w Espani dłuuugo nie będzie dobrze ;-)
zdjecie uzytkownika
karpi - 2016-01-08 02:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [robol - 2016-01-07 20:49:22]:
Poprzednią robotę zostawiłem ze względu na beznadziejną atmosferę. W tym korpo w tej kwestii jest podobno zdecydowanie lepiej. Tylko czy rzeczywiście?
zdjecie uzytkownika
oregon - 2016-01-23 15:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@karpi wiem tyle co Ty, czyli opinie znajomych i komentarze na forach. podobno jest lepiej. a firma się rozwija bo szukają sporo specjalistów teraz np projektantów, księgowej, elektromechaników
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2016-02-07 12:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam w Biedaluxie kilka lat - firma jest zle zarzadzana, wybijaja sie tylko donosiciele, pracownicy na produkcji sa slabo oplacani - bardzo duza rotacja, nikt sie nie przejmuje nowymi dzis przyjmuja jutro bez mrugniecia okiem zwalniaja. W biurach to samo wszechobecne chamstwo i donosicielstwo, moze i typowe dla korpo jednak wybitne w Biedaluxie. Kadra kierownicza beznadziejna, biora kase za slupki na wykresach ktore musza sie zgadzac, pracownik sie nie liczy - nie ten to nastepny przyjdzie na jego miejsce.
zdjecie uzytkownika
mirosłąw - 2016-02-07 12:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Specjalizują się w światowej sprzedaży i produkcji systemów magazynowych, poszukują włąsnie specjalisty w projektowaniu automatyki magazynowej gdzie, projetuje sie systemy magazynowe,wspiera sie techniczne oddziały, tworzy dokumentacje techniczne.
zdjecie uzytkownika
bofsi - 2016-03-04 20:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oprócz tego widziałem, że szukają także pracowników na stanowiska handlowców, które no ciekawie wyglądają, szczególnie dlatego, że dostaje się firmowy telefon czy też samochód.
zdjecie uzytkownika
boy - 2016-03-11 18:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie tylko dlatego, że dają służbowe auto czy telefon oferta na handlowca jest taka fajna. Dobre jest też to, że zarobki składają się z podstawy i prowizji, a targety nie tak ciężko wyrobić.
zdjecie uzytkownika
Dobry - 2016-03-12 21:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę na pomocnika spawacza na produkcji jeżeli chcesz zarobić ponieważ spawacze to leniwa wataha i poprzestają na 90 albo 100 % przy dobrych wiatrach a ty jako pomocnik nie masz na to wpływu bo oni pracują przecież dłużej a to ważniejsze gdyż za takie grosze żaden szanujący się spawacz nie przyjdzie
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-03-13 18:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elektromechanik w dziale serwisu jest u nich teraz poszukiwany, ale wydaje mi się, ze tylko mężczyzn biora na to stanowisko, tak wywnioskowałam z opisu.
zdjecie uzytkownika
Marian - 2016-03-15 19:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę to zbyt piękne żeby było prawdziwe, świetnym się wydaje to jakie ogłoszenia o prace tutaj macie, naprawdę polecam bo komfort psychiczny jest naprawdę wysoki
zdjecie uzytkownika
Velvet - 2016-03-15 21:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem dzisiaj ogłoszenie do działu automatyki. Jak wyląda tam sytuacja, jakie kierownictwo?
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-03-17 19:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem od kolegi @Velvet, że firma ma swoje dobre i złe strony wiadomo (na forum o tym piszą) ale generalnie jak się starasz to jest ok ale przygotuj się na system zmianowy

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Mecalux!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert