Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mecalux

Pracowałeś w firmie Mecalux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
informacja - 2014-01-31 14:31:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jeż - 2014-01-28 11:26:53]:
szukaj dalej ale nie w Biedaluxie pardon Mecaluxie ha ha
zdjecie uzytkownika
Witaj - 2014-02-01 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy jest u was firma sprzątająca lub pracowbnik gospodarczy .
jesli tak z kim trzeba rozmawiać ,zeby tam sie przyjąć do firmy sprzątającej ?
Prosze o rade .
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-02-05 20:57:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca dla ludzi z syndromem ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-02-20 14:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam w 2003r. Same zakazy i nakazy za psi grosz! Nie było dnia żeby kogoś nie zwolnili.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-28 22:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie ponad ROK w dziale UR. I przedstawię sytuacje w tej firmie na dzień dzisiejszych:

1.Zarobki
Nowo przyjęci- najniższa krajowa. Stali pracownicy z dużym stażem... różnie, ale można powiedzieć, Że nie najgorzej, około 2000 netto... czasem premia....

2.Atmosfera pracy
Atmosfera pracy daremna. Zakładem rządzi zastępca dyrektora o mentalność Stalina. Wpycha się ze swoimi mądrościami praktycznie wszędzie i próbuje na silę naprawiać coś, co choć kulawo, ale jakoś funkcjonuje. Przez to kierownictwo niższego szczebla oraz pracownicy patrzą na siebie jak na potencjalnych kapusiów.
Wylecieć można za byle co, a dokładniej za wyrażanie swojego zdania oraz nie zgadzanie się z jaśnie oświeconymi poglądami Pana zastępcy dyrektora.

3. Zaplecze maszynowe
Sprzęt na starej hali z okresu panowania cesarza Wilhelma (usunięte przez administratora)
Na nowej hali sprzęcik dużo lepszy(obrabiarki CNC, laser, plazma),ale niestety nie wykorzystywany w pełni. Usterek się raczej nie usuwa, bo nie ma części i materiałów.

4 Przepisy BHP
(usunięte przez administratora)
5. Zaplecze socjalne
Brak (celowo zabierana JEST premia, przed świętami lub długim weekendem )
...bony czy też paczki świąteczne należy sobie wybić z głowy, fundusz socjalny nie istnieje. Spotkania integracyjne tylko dla pracowników biurowych!!!

OGÓLNIE NIE POLECAM OSOBOM, KTÓRE CHCĄ ZACZEPIĆ SIĘ NA DŁUŻEJ, LICZĄ NA PODWYŻSZENIE KWALIFIKACJI, AWANS LUB GODNE ZAROBKI!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Praktykant - 2014-03-06 10:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-02-28 22:13:39]:
He he he jakbym czytał o początku roku 2004.Dziwne ze nikt tej firmy nie pozywał do sądu za te masowe zwolnienia bez żadnej podstawowej przyczyny.A w 2004 roku zwalniano miesięcznie za byle co, po kilkanaście czy więcej osób
zdjecie uzytkownika
Guttierez - 2014-03-07 09:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Pracowałem tam 3 miesiące i uciekam jak najdalej. Firma stawia na ciągłą rotacje, nie zależy im na pracownikach.

Nas kierownik o mało się nie popłakał jak dostał 2000 po 3 latach pracy.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-20 11:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam
Miałem rozmowę o pracę w tej firmie na stanowisko Kierownika utrzymania ruchu. Jak wygląda z tym angielskim bo dużo wymagają a wychodzi an to że większość czaoy to polacy. No i jak z zarobkami Kierownictwa? A jak atmosfera w pracy na dzień dzisiejszy - da się wytrzymać??
zdjecie uzytkownika
przemo - 2014-03-24 15:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Chcę złożyć aplikację na stanowisko automatyk. Proszę o rzetelną opinie o pracy w tym dziale.
zdjecie uzytkownika
Xavi - 2014-03-26 19:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nikt nie powie jak to naprawdę jest w Mecaluxie??
zdjecie uzytkownika
siwek83 - 2014-03-29 21:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. a właśnie, że ja powiem. Jeśli chcecie pozostać z parzystą libczą kończyn lepiej zostańcie w domach ;-)
zdjecie uzytkownika
fuck - 2014-04-01 20:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej tam nie isc nawalicie sobie w papierach ze robicie w obozie
zdjecie uzytkownika
Jose Alvares Morales Jon - 2014-04-18 15:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja zdecydowanie polecam prace w Mecaluxie na hali Robotyki, mimo tego że juz tam nie poracuje (sam odszedłem - wyjazd za granice z rodzinka) . Super atmosfera prawie rodzinna . Super brygadzisci, mistrzowie, kierownicy i sam Dyrektor (usunięte przez administratora) których wszystkich traktuje równao i z szacunkiem. Łezka się kręci ze człowiek juz tu nie pracuje . Wiadomo są stanowiska gorsze jak spawacz i elitarne jak Elektryk na Robotyce , ale wszedzie ludzie sa dobrze traktowani. Grunt to mądrzy przełozeni a takich jest 99% na Robotyce .
zdjecie uzytkownika
Elektryk - 2014-04-19 15:50:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracę w tej firmie rozpocząłem w lutym 2014. Była ona tak nudna i mało rozwojowa, że dziś już tam nie pracuję. Dłużej niż te dwa miesiące bym tam nie wytrzymał. Praca polegała na stwarzaniu pozorów, że wykonuje się swoje obowiązki - totalne dno. Nawet szkoda mi czasu, żeby się rozpisywać na temat mecalux bo naprawdę było tak daremnie, że nie ma o czym pisać. NIE POLECAM nikomu pracy w tym zakładzie.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-04-22 10:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanie czy ta firma zajmuje sie obróbką skrawaniem na maszynach cnc? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-04-22 13:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zajmują się
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-04-24 17:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam mam pytanko ile moze zarobic operator CNC w tej firmie? dzieki z góry pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
buqa - 2014-05-01 17:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy mógłby ktoś powiedzieć coś na temat jak wygląda praca automatyka w tej firmie? Czy taki automatyk ma kontakt z programowaniem PLC?
zdjecie uzytkownika
ciekawość - 2014-07-22 09:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ile mniej więcej może zarobić DTH w oddziale?
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
założyć musicie związki zawodowe
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:56:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli ktoś chce chętnie pomożemy
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 08:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Związkowiec - 2014-09-24 08:56:35]:
Gwarantujemy ochronę miejsca pracy ( art 32 ustawy o związkach zawodowych)jak i dużą pomoc finansową
zdjecie uzytkownika
Związkowiec - 2014-09-24 09:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli jesteś zainteresowany taką działalnością zadzwoń do nas ( usunięte przez administratora ) Związek Zawodowy "KONTRA"
zdjecie uzytkownika
Pawel - 2014-10-08 22:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem skad tyle negatywnych opini skoro zdecydowana wiekszosc pracownikow robi juz tam dluzszy czas, sam pracowalem prawie rok na dziale Belki - super dzial, w porzadku ludzie, brygadzisci tez ok, kazdy kazdemu chetnie pomoze, tylko kierownik troche znerwicowany :)
Z zarobkow to najnizsza krajowa + premia 300 zl i srednio 100-150zl od normy, razem wychodzi ~1600 na reke przy pracy przez agencje, pod firme raczej przez 2-3 lata nie biora.
"Najciezsze" dzialy to Hydro i Kataforeza, ale jak ktos nie ma 2 lewych rak to nie bedzie narzekal
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x