Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Mecalux

Pracowałeś w firmie Mecalux i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Amper - 2014-11-27 09:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chopie daruj sobie robotę w tej firmie. Pracowałem tam i nie polecam. Bardzo niekorzystna atmosfera pracy!! Firma pracuje w oparciu o systemy nowoczesnego zarządzania firmą tzn. systemy lean manufacturing, tpm itp. Ogólnie ideał jest taki, że masz pracować efektywnie przez całe 8h co do minuty i wszystko to masz udokumentować odpowiednim raportem. W rzeczywistości praca wygląda tak, że całe 8h stwarzasz pozory, że coś robisz czyli 8h gnijesz z nudów a przy tym np. cały dzień trzymasz młotek i uderzasz nim w stół, żebyś wyglądał na zajętego. Na koniec wszyscy są zadowoleni bo w raporcie napiszesz, że robiłeś 100 różnych rzeczy. Dla kardy kierowniczej liczą się tylko słupki wykresów, które powstają w oparciu o Twój raport. Jeżeli słupki są ok to reszta też jest ok. Zdecydowanie muszę Ci powiedzieć, że to była najgorsza praca jaką miałem. Mimo tego, że płacili nie najgorzej (przy wyższym wykształceniu, praca jako fizyczny) to nigdy nie wróciłbym do pracy w tym zakładzie. Stwarzać pozory, że coś robię to mogłem w szkole na lekcji w/f. NIE POLECAM NIKOMU PRACY W TEJ FIRMIE !! Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
były - 2014-11-27 14:55:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Amper , toś chyba robił w UR .
zdjecie uzytkownika
daria - 2014-12-05 22:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawość - 2014-07-22 09:00:46]:
2000 netto
zdjecie uzytkownika
Toster - 2014-12-08 09:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byłypracownik - 2014-11-21 10:46:03]:
Również pracowałem w firmie Mecalux ,duża rotacja . I jesteś na starcie skreślony , nie wiem o co chodzi , ale możesz mi wierzyć że pracuje tam mnustfo głąbów którzy jeżdżą na cudzym garbie.Nie znam twojego doświadczenia zawodowego , ale jak czujesz się dobry w tym co robisz to szukaj pracy gdzie indziej ponieważ to z czym się spotkasz będzie na pewno nie miłe. Ale jak chcesz to spróbuj co ci szkodzi .
zdjecie uzytkownika
Tester - 2014-12-08 09:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elektryk - 2014-04-19 15:50:09]:
To wszystko jest prawda , ale to było za Pana rządów , to był błąd oddać ten dział w ręce polaka , kolesiostwo się zrobiło za sprawą Pana P.P dyrektora robotyki .Może wyniki są , ale jakim kosztem. Ludzi dobrych do pracy Pan traci , a rotacja nic tu nie da, Trzeba być z grupy Bumar aby dać sobie radę to jest klika . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
twister - 2014-12-18 22:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a ja tu pracuje i mnie się podoba, firma z perspektywami na przyszłość, widać wiele zmian
zdjecie uzytkownika
J(h)on Moralez - 2015-01-16 11:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [twister - 2014-12-18 22:47:49]:
..a niektóre z tych zmian to:
UTRATA PREMI frekwencyjnej (300 brutto) za:
-SKORZYSTANIE Z URLOPU OJCOWSKIEGO
-WYKORZYSTANIE 2 DNI OPIEKI NAD DZIECKIEM
....
i najlepsze
-nieobecnosć spowodowaną ODDANIEM KRWI

Mało tego, nikt nie miał odwagi sie pod tym podpisać.
Ot taka prorodzinna polityka firmy.

Oby dla autora/ki zabrakło krwi ;-)
zdjecie uzytkownika
Robocop - 2015-01-21 16:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [J(h)on Moralez - 2015-01-16 11:49:43]:
Nie przesadzaj. Akurat w przypadku premii frekfencyjnej dużo zmieniło się na korzyść. A kwestia utraty premii za oddanie krwi to stara kwestia.
zdjecie uzytkownika
Maj - 2015-01-28 20:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znacie kogoś dojeżdżającego do mecaluxa z Tarnowskich Gór?
zdjecie uzytkownika
były - 2015-01-29 11:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedz na wypowiedz tostera z 08.12.2014r,mówi o innych głąby,a nie zna podstaw ortografi,MNÓSTWO-tak się pisze proszę pana a nie mnustfo.
zdjecie uzytkownika
wypłoszony - 2015-02-04 15:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Xavi - 2014-03-20 11:10:25]:
A Wasz kierownik to z jakiego działu? I czy po 3 latach dostał 2000 podwyżki czy wypłaty, a może nowych ludzi do pracy? Skąd u pracownika który tam był zatrudniony przez 3 miesiące takie informacje?
zdjecie uzytkownika
Pan Morela - 2015-02-04 16:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maj - 2015-01-28 20:03:11]:
Stara kwestia oddawania krwi, boli tych co oddają. Ciebie ROBOCOP nie przeszkadza bo nawet nie wiesz co znaczy komuś pomagać oddając swoją krew. Zmiany w przyznawaniu premii frekwencyjnej to na czyją korzyść są teraz? Z premią jest kiepsko, niby frekwencyjna a traci się połowę z powodu kaprysu przełożonego, albo za pomyłkę w pracy. Jaki ma to związek z frekwencją. Jest to premia uznaniowa ino nikt nigdzie tego nie powiedział głośno. A frekwencyjna jest jedynie wtedy jak chcesz wziąść jeden dzień urlopu by iść z dzieciakiem do lekarza, mimo że powiesz o tym 2 tygodnie wcześniej, to tracisz premię frekwencyjną, o pogrzebie przyjaciela nie wspomnę, bo nie zgłosiłeś odpowiednio wcześniej. Jeszcze jest sprawa urlopów, jak nie ma roboty w lutym to idziesz na 5 potem w marcu na kolejne 5 dni przymusowego, lub całe 10 w rzędzie w tym lutym. Przychodzą wakacje i zaczyna się robota. Urlop se weź człowieku w październiku i to ino kilka dni, bo te 10 co ci się jak psu łańcuch należy wybrałeś w lutym.
Krwi se upuszczaj w pracy jeżeli masz taką samą grupę jak robocop.
zdjecie uzytkownika
trololo123 - 2015-02-07 01:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w adecco do firmy mecalux na produkcje?
zdjecie uzytkownika
nosu - 2015-02-12 11:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prawie udało mi sie odbyć rozmowe kwalifikacyjna na stanowisko inżynier serwisu, jednak pan kierownik z ktorym byłem umowiony na godzine 10 nie potrafil znaleźć czasu zeby mnie przyjac, po godzinie czekania moja cierpliwość się skończyla. Czuje sie zawiodziony gdyż pierwszy raz zostałem olany. Nie wiem jak praca wygląda ale jak mają takie podejście do kandydatów to współczuję pracownikom.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-02-16 22:25:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich, tak sobie czytam wszystkie opinie i z tego co widze to wszyscy tutaj narzekaja, bo pracowali na produkcji, w zadnej firmie na produkcji nie ma kokosów, a tak nawiasem mowiac było trzeba sie uczyc i startowac na wyzsze stanowiska. Pracuje w mecaluxie juz jakis czas oczywiscie nie na produkcji i nie mam na co narzekac, pensja odpowiednia, atmosfera również, odpowiednia podwyzka, przerwe mozna robic sobie kiedy sie tylko zechce, nikt nie goni, ja jak najbardziej polecam. Oczywiscie sa pewne kwestie, ktore mozna by poprawic, ale trzeba sie z tym pogodzic, że idealnie nie ma
zdjecie uzytkownika
twister - 2015-02-19 22:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-02-16 22:25:04]:
całkowicie się zgadzam z wypowiedzią. niestety pracownicy produkcyjni zawsze narzekają, niezależnie od zakładu gdzie pracują - choć tak naprawdę to przede wszystkim oni budują firmę bo dzieki ich pracy my "biurowi" też pracujemy :). pozdrawiam forumowiczów
zdjecie uzytkownika
kotom - 2015-02-28 15:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no bo tak czy siak to praca na produkcji jest jedną z cięższych robót, bo bardzo fizyczna, dlatego teraz takich pracowników brakuje bo nie każdy taką robotę wytrzymuje niestety.. ja chce spróbować bo myślę że spokojnie dam radę, tylko czy w mecaluxie są jakieś wolne miejsca na produkcji? jakieś wymagania?
zdjecie uzytkownika
uomny - 2015-03-01 17:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-02-16 22:25:04]:
Było trzeba się uczyć polskiego języka pracowniku.
To dla "Pracownik - 2015-02-16 22:25:04"
zdjecie uzytkownika
SIUROWY - 2015-03-01 18:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik jest jednym z wielu którzy mniemają że świat już można osrać bo nie pracuje na produkcji. Wszystkie te tępe H. co pod nim robią to mają li tylko i wyłącznie krwawić by ten niedoszły prezes mógł spokojnie kasiorkę zbierać. Fakt nie potrafi się wypowiedzieć poprawnie w języku polskim, ale nie poczytajmy mu tego za błąd. Niestety mamy takich BIUROWYCH co się naoglądali 50 razy twarz GreYa.
zdjecie uzytkownika
min134 - 2015-03-02 16:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kotom nie ma praktycznie zadnych wymagan z tego co wiem ,sprawdz adecco i randstad czy teraz przyjmuja na produkcje, zapraszamy na malarnie to zobaczysz co to znaczy ciezka praca :)
zdjecie uzytkownika
konrad - 2015-03-20 16:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@min 134 jesteś moze obecnym pracownikiem tej firmy? bo ja już od dłużeszego czasu szuka pracy i zastnawiam się czy by nie iść do nich do firmy, tylko nie wiem ile dokładnie bym był w stanie zarobić jako nowy pracownik, moze około 1500 zł do ręki to da rade? Zalezy mi na jakichś stałych dochodach u nich.
zdjecie uzytkownika
min134 - 2015-03-20 21:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji 1750-1900 brutto podstawy w zaleznosci od agencji i przepracowanego czasu,300zl brutto za frekwencje jak sie nie wezmie l4 , od normy premia w zaleznosci od dzialu ,niewiem czy wszedzie jest, mysle ze jak nie bedziesz bral l4 i dobrze pracowal to 1600-1700 jest do zrobienia netto
zdjecie uzytkownika
min134 - 2015-03-20 21:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na produkcji 1750-1900 brutto podstawy w zaleznosci od agencji i przepracowanego czasu,300zl brutto za frekwencje jak sie nie wezmie l4 , od normy premia w zaleznosci od dzialu ,niewiem czy wszedzie jest, mysle ze jak nie bedziesz bral l4 i dobrze pracowal to 1600-1700 jest do zrobienia netto
zdjecie uzytkownika
POLAK - 2015-03-22 15:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1600 zł netto jak nie bedzie L4 a ile Hiszpany zarabiają wiecie
zdjecie uzytkownika
gliwiczanin - 2015-03-23 20:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeczytałem wszystkie opinie widać że małolaci wypisują bzdury zastanówcie się czego chcecie większość waszych odpowiedzi to smyki którzy ledwo oderwali się od ziemi i chcą zarabiać jak prezesi szkoła stoi otworem banda bałwanów i kretynów
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mecalux
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Mecalux?
Zadaj pytanie