Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-04-09 21:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziadostwo.Oszustwo.Najgorsza z Kielc z biura Randstad jest Justyna,ktora obiecuje prace po czym podpisujesz umowe i nigdzie nie jedziesz.Ja bylam na testach z jezyka angielskiego i dostalam telefon i zaproszenie w Kielcach na ul.Piotrkowską ze jest praca na 100%,i podpisalam z Pania Justyna umowe.Dzien pozniej otrzymalam telefon ze wyjazd na 100% bedzie tylko tydzien pozniej,wyrejestrowalam sie z urzedu pracy wiedzac ze wyjazd bedzie.Po 2 tygodniach kontakt sie urwal wiec sama zadzwonilam co z wyjazdem i dowiedzialam sie ze wyjazdu nie ma a umowa zostala anulowana.Pobieraja skany dokumentow,podpisujesz lipną umowe i na tym koniec.A potem siedzisz i czekasz na telefon,ktory nie dzwoni.Szczerze odradzam Tą agencje ktora oszukuje ludzi.
zdjecie uzytkownika
Jakub - 2015-04-09 21:30:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
randstad z Kielc to jedna wielka lipa.Wyjechalem na rowery na Gianta w Lelystad (Holandia) i co tydzien byly problemy z pieniedzmi.Jezdzilem z 3ma osobami na te same godziny do pracy,i tej samej godzinie zaczynalismy i konczylismy i kazdy bral inna wyplate a na umowie kazdy mial ta same stawke.Po miesiacu zjechalem.Oddelegowuja cie do agencji tempo team {czytaj tępy team ).Ludzie ktorxy tam pracuja do inteligentnych nie nalezą.Kontakt z koordynatorami graniczy z cudem.Jedziesz i maja cie w d.....Zero uprzejmosci i kultury.Odradzam Randstad i agencje tempo team.
zdjecie uzytkownika
alicja - 2015-04-11 16:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,
Moja dziewczyna jest starszym konsultantem ds. rekrutacji w firmie Randstad w południowej Polsce. Choć już jesteśmy razem od sześciu miesięcy ma opory przed tym by mi wyjawić ile zarabia...
zdjecie uzytkownika
Tomszi - 2015-04-12 20:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy się żalisz czy chwalisz bo to są raczej problemy wewnątrz związku, ale myślę, że takich rzeczy nie ma co ukrywać. Chyba że jest to powodem do wstydu
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-19 08:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-04-20 12:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-04-22 14:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Joanna - 2015-04-20 12:01:19]:
"Czy ktos z was moze orientuje sie jak wyglada test z j. angielskiego sprawdzany przed wyjazdem do Holandii ? "

też jestem ciekawy
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-04-27 03:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
test z angielskiego jest raczej prosty. Trudniejszy może być tylko w przypadku kiedy jasno określone jest to , że poszukują kogoś z dobrym językiem własnie
zdjecie uzytkownika
nik - 2015-04-27 18:51:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gucio - 2015-04-27 03:24:15]:
a co dokładnie jest na tym tescie? Możesz podać jakies przykłady?
zdjecie uzytkownika
jeffbridges - 2015-04-28 19:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie sa zarobki w Philip Morris w Krakowie jako pracownik produkcyjny zatrudniony przez ta agencje?
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-05-05 15:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W holandii w czasie choroby należy ci się 76 % z zarobków na czas choroby ale musisz się zgłosić do uvw
zdjecie uzytkownika
vsvs - 2015-05-09 13:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mowia ze praca jest cały czas a sie okazuje ze na 3 dni a później nie wypłacają wynagrodzenia na czas
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-05-10 17:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie.Mnie spotkalo to samo.Randstad to badziewie.
zdjecie uzytkownika
Janusz85 - 2015-05-10 17:11:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randstad Kielce-Dziadostwo przereklamowane.Uwazajcie na pracujacą tam Justyne.Bierze skany dokumentow obiecuje prace ze za 2 tyg wyjazd po czym ja rezygnuje z innych ofert liczac na to ze wyjade z Kielc od siebie z miasta..Przychodze podpisuje umowe i na tym koniec.Wyjazdu nie ma-czekam 2 tyg na telefon od Justyny z Randstad a ona ze wyjazd za tydzien a po 3 tyg.ze wyjazdu nie ma.Po co ta pani obiecuje prace i podpisuje sie umowe jezeli do wyjazdu nie dochodzi-przekrety.Zglosic ją do inspekcji pracy trzeba.
zdjecie uzytkownika
beny - 2015-05-13 11:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos obecnie pracuje w Lellystad na Giant?prosze o informacje na temat zakwaterowania i warunkow pracy..!
zdjecie uzytkownika
byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 12:09:47]:
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] enie o szopenie 3000??? bylem starszym konsultantem w jednej agencji randstad na pomorzu i w zyciu z nadgodzinami (za ktore nie placa) nie widzialem 3000,,, jak dostalem 1600-1700 na lapke to byl cud,
jak myslicie ze konsultanci nic tam nie robia, pija kawke i zbijaja kokosy to sie grubo mylicie
zdjecie uzytkownika
driver - 2015-05-30 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [byly 5-letni Randstadowiec - 2015-05-20 20:38:58]:
nie wiem kto zarabia w na tym randstad, ale chyba tego szefostwo tego koncernu... Najbardziej znana firma w kraju jeśli chodzi o pośrednictwo pracy, a tu jej pracownicy zarabiają niecałe 2 tys, a ludzie na ich ofertach też przecież grosze. Gdzie właściwie te wszystkie pieniądze idą... to ciekawe chyba
zdjecie uzytkownika
Jimi - 2015-06-02 10:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma na tyle nie poważna że po prostu ręce opadają. W piątek byłem na rozmowie niby wszystko pięknie, 12/h brutto umowa o prace. mówili że zadzwonią tego samego dnia lub w poniedziałek z decyzją i CO? g*wno za przeproszeniem ani telefonicznie ani drogą mailową jak mi obiecano, nie dostałem żadnej informacji odpowiedzi. Narobili człowiekowi nadziei i nara.
zdjecie uzytkownika
bezradna - 2015-06-02 15:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, od trzech miesiecy pracuję przez Randstand. Wczoraj wyszłam ze szpitala i ciagnę zwolnienie lekarskie. Jak mi wiadomo Randstand umywa rece i nie płaci zasilku ale słyszałam, że jeżeli będę na tym zwolnieniu ponad miesiąc to Zus płaci zasiłek. Czy to prawda?? Nie wiem czy mam l-4 zaniesc do biura Rnadstad czy zbierac i zanieść do Zus-u?? Dziekuję wszyskim za pomoc :)
zdjecie uzytkownika
dorota - 2015-06-07 13:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma wykorzystuje swoich pracowników do ostatniej kropli krwi. Nieformalne nadgodziny są tu codziennością, nie mówi się o nich ale stawiają takie zadania że to jest niemożliwe aby 1 osoba mogła je wykonać w ciągu 8h a rozliczają z powierzanych zadań nawet osoby najniższego szczebla które pracują godzinowo. Chcąc nie chcąc musisz w domu pracować nawet po kilka godzin aby wszystko wyprowadzić. Warunkiem podjęcia zatrudnienia są nieuczciwe umowy o zakazie konkurencji o których mówią dopiero po upływie okresu próbnego. Nieuczciwe ponieważ chronią tylko firmę a nie samego pracownika. Szefostwo beznadziejne, otwierają oddziały na wioskach i śmieją się z "wieśniaków" tam mieszkających. Mają tych ludzi za nic bo przecież ludzie ze wsi to podczłowiek. Szkoda, że nie nagrywałam tych rozmów. Ale człowiek na błędach się uczy.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-06-18 08:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jestem z Radomia i mam zamiar wybrać się do pracy do Holandii po przez tą firmę czy ktoś wyjeżdzał tak i jakie ma opinie o tej pracy.
zdjecie uzytkownika
brudger@o2.pl - 2015-06-21 13:55:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie te agencje to ogólnoświatowy trend - niestety nie unikniemy tego w Polsce. Generalnie to wielka ściema - pracownik dostaje 50% tego co płaci pracodawca. Od 5 lat zastanawiam się jak to możlwe że to działa - i kto jest tu frajerem. PRacodawca czy pracownik? Za głupi jestem żeby zrozumieć takie kombinacje. Jak dla mnie - syf kiła i mogiła - radzę unikać dopóki się da. ChYBA że pewnego dnia po prostu nie będzie innej alternatywy
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-06-29 21:45:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, czy ktoś jechał do pracy do holandii z tego biura randstad w łodzi? jak się podpisze umowę czy wyjazd jest na pewno i czy wypłacają pieniądze na czas?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybko i bezboleśnie :)
Miła, uśmiechnięta Pani pyta Cię gdzie kiedyś pracowałeś, opowiada o pracy i jej warunkach, mały test angielskiego i po strachu :)
Można się pakować i jechać :D
Pytania:
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie
alert