Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-06-30 01:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak widzę to randstad ma różne opinie na temat pracy, trochę mnie to dziwi, ale w sumie nie powinno, bo kazdy z Was pracował nie dośc, że na innym stanowisku to jeszcze w innej firmie. Cięzko jest więc tutaj cokolwiek uogólnić, sama agencja znajduje prace, ma wiele ogłoszeń, ale nigdy nie wiadomo jak się trafi.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-07-13 19:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam współpracy, Pani która dużo mówi, karze podpisywać papiery, umowy, a pózniej jak przychodzi co do czego to tyra głowe, że ja ją źle zrozumiałam tylko sorry 30zł a 300zł jest róznicą w moim przypadku :/ OSZUSTWO I TYLE!!!!
zdjecie uzytkownika
niahahoo - 2015-07-22 07:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, wręcz stanowczo odradzam współpracę z ta firmą. Rekrutowali niedawno do pracy na produkcji w Jędrzejowie i nie dość, że nie łaska odpowiedzieć na podstawowe pytanie (sami dali namiar w pośredniaku żeby pytać...)to jeszcze w serwisach ogłoszeniowych w ciągu zaledwie 3 dni ta sama oferta pracy od nich ALE: różne wymagania i za każdym razem inna osoba do kontaktu! (i tak się akurat składa, że z panią, która na wypoczynek się udała a zastępczyni chyba nie żyje bo zero odzewu...). Szkoda słów a odnosząc się do innych wypowiedzi tutaj w sprawie pracowników tej firmy: nawet jeśli faktycznie sami są wykorzystywani w pracy to nie jest powód do złego traktowania klientów. Pracowałam kiedyś to wiem jak to jest jak się pracuje wręcz za darmo, jest na każde zawołanie świątek piątek czy niedziela pod telefonem i nawet na 3 dni chorobowego nie można iść bagatela rok w roku! Jeszcze mnie wyrobili na wypoczynkowym na odchodne...takie mam podziękowanie...ale żaden klient na tym nie ucierpiał, bo co on ma z tym wspólnego.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-07-22 12:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słaba firma rekrutująca, słabi konsultanci. zdecydowanie nie polecam zatrudniania ich do szuania pracowników
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-24 16:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Poszukiwali 'pań i panów'-przyszło do spotkania wszystko ok, dostaliśmy skierowania na BHP i do lekarza(czy jesteś chory czy nie jesteś zdrowy do pracy, jak w każdej takiej agenci), po tygodniu telefon ze tylko kobiet potrzebują, wiec tylko ja poszłam. Oczywiście na pierwszy dnień w pracy 5 dziewczyn i 3 chłopaków(jeden na spotkaniu powoływał się na kolegę wiec wiadomo jak jest). W pośredniaku i internecie codziennie ogłoszenia o ta sama prace(kilka razy na dzień, raz potrzeba 30 kobiet raz kobiet i mężczyzn raz nie podano i potem 40 kobiet i mężczyzn-dziwne wahania w zaledwie 5 godzinach). Obiecują 12,50 na godzinę i umowę o prace. Umowa oczywiście zlecenie za 12 zloty. I tekst 'albo podpiszesz i dostaniesz wypłatę albo nie podpiszesz i nic nie dostaniesz'. Aha i co najważniejsze praca w godzinach 6-14 14-22 22-6. Godziny otwarcia biura 9-17. W ciągu dwóch tygodni raz pracowałam na popołudnie i chyba trzy na rano. Reszta nocek. Jak nie trudno się domyślić w tym czasie gdy szłam na dzień pani, która mnie kierowała miała wolne(druga nie załatwi, bo to ona mnie nie zna, a wszystko było załatwione z tamta). Wiec umowę dostałam po zakończeniu pracy(sama musiałam na własną rękę pojechać). I wytłumaczenie 'no niestety ale pani miała ciągle nocki'. Cóż, ale pierwszego dnia miałam na popołudnie i siedziała na tyłku i nic nie robiła wtedy. Pierwszego dnia zapomnijcie żebyście dostali papierek. Niby ubezpieczenie wmawiali ze mam-źle się czułam to oczywiście byłam na czerwono. To tyle co do najważniejszego, bo to chyba jasne, że jest inaczej niż opisują(np. 'na produkcji jest głośno ale dostaniecie nauszniki'-nauszniki tak dobre, że albo nic nie słyszysz, ale wtedy koordynator drze się ze za głęboko wkładasz, bo masz go słyszeć! albo wkładasz 'dla kontroli' a słyszysz tak samo jak bez nich, tyle ze obiór masz inny. I najlepsze te plakaty 'ZDROWIE NAJWAŻNIEJSZE' 'DZIĘKUJEMY ZE DBASZ O BHP I WŁASNE ZDROWIE' i jeszcze z pięć innych na stołówce i szatni, że jak nie będziesz dbał o zdrowie to będziesz później żałować-chyba chcieli napisać bez pozorów zachowania bezpieczeństwa nie będziesz miał pracy) Nie polecam, odradzam wręcz. A tak w ogóle dodam jeszcze anegdotkę co do firmy-po zakończeniu pracy dzwonili do kolegi, ze oferują mu prace i mi(gdzie zaraz po telefonie sprawdziliśmy neta i ogłoszenia były tylko dla kobiet), bezczelność ludzka nie ma granic ;) Okolice Warszawy.
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-07-30 12:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Randstad to raczej pośrednik w zatrudnianiu, więc nic dziwnego, że szukają ludzi dla firm. Widzę, że prowadzą ciągle dość dużą rekrutację, na wiele stanowisk, więc jak ktoś szuka pracy, to na pewno u nich może coś fajnego złapać. Pytanie tylko czy są dobrym pośrednikiem, może ktoś mógłby mi podpowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
rex - 2015-08-09 17:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy mógłby Ktoś napisać jak wygląda praca na produkcji w dr oetker Płock Ciechomicka 15 przez agencję randstad? Jakie są warunki? Bardzo proszę jak ktoś wie- o napisanie prawdy
zdjecie uzytkownika
rex - 2015-08-09 17:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
proszę o opinię o dr oetker przez randstad w płocku ul ciechomicka
zdjecie uzytkownika
dada - 2015-08-10 10:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Praca na produkcji Stanislawow Pierwszy,ktos racowal i jak?
zdjecie uzytkownika
twoje - 2015-08-11 16:49:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem skąd oni biorą tych konsultantów. dzwonią, zapraszają na rozmowę, przychodzisz a oni w ogóle nie pamiętają, że ta rozmowa miała mieć miejsce. składasz CV w styczniu, oddzwaniają w czerwcu jak już dawno masz inną robotę.
zdjecie uzytkownika
studenciak - 2015-08-13 21:09:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś jedzie 15.08.2015 do Heijs food Products BV na filetowanie?
zdjecie uzytkownika
strata czasu - 2015-08-26 11:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja słaba prędzej czy później mocno można się zawieść. Listu nie potrafią wysłać :) Z początku było ok , potem wychodzą problemy. Płacą za werbowanie ludzi od łebka więc najlepszy kumpel może was sprzedać Takie agencje to raczej strata czasu ale próbować trzeba jak pracy niema zależy jakie warunki wam oferują i do jakiej firmy kierują Jak możecie trzymajcie się z daleka chyba że nie macie wyboru
zdjecie uzytkownika
nieładna - 2015-08-30 02:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@strata czasu - szkoda, że obowiązuje u nich jeszcze kolesiostwo. Jeżeli jest się niepewnym jutra, bo ot tak można stracić pracę, to nie jest to zbytnio profesjonalne ani przyjemne. Z drugiej strony ich nowa oferta pracy na stanowisko custom servie przyciąga uwagę. Proponują szeroki wachlarz benefitów tylko ciekawe czy adekwatny do atmosfery.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2015-08-30 20:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rex - 2015-08-09 17:53:31]:
tez mnie ciekawi opinia, ktos pracuje?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-08-31 11:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam propozycję pracy jako młodszy konsultant ds.sprzedaży i rekrutacji pracownika tymczasowego w randstad Polska, czy ktoś podzieli się opinią? ile można zarobić na tym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-09-09 11:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OD 2000 zl do 3500 zł zalezy od doswiadczenia i szybkosci twojej pracy, tutaj liczy sie glownie szybkosc dzialania i komunikatywnosc, fajna praca na poczatek
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-09-11 09:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra ciekawa firma, bylem zadodolony z pracy u nich
zdjecie uzytkownika
paulina2727 - 2015-09-16 16:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIE WYJEŻDŻAJCIE PRACOWAĆ DO CZECH!

Witam, moja sytuacja wygląda następująco; w niedzielę wyjechałam wraz z chłopakiem do pracy za granice, a dokładnie do Czech, organizowaną przez agencje pośrednictwa pracy Randstad Polska.
W umowie o pracę na czas określony (3 miesiące z możliwością przedłużenia) Randstad obiecywał nam wynagrodzenie w wysokości 22 000 Czeskich Koron/miesiąc (w umowie nie jest napisane czy jest to kwota brutto czy netto, pani w agencji zapewniała jednak, że tyle dostaniemy na rękę) oraz zakwaterowanie w pełni opłacane przez Czeski oddział Randstad s.r.o. Zgodnie z umową do naszej dyspozycji miały zostać w pełni wyposażone domy (2-3 osobowe pokoje). W umowie jest również paragraf który informuje iż w wypadku nie zatrudnienia osoby kierowanej przez pracodawcę zagranicznego na warunkach określonych w niniejszej umowie, mimo przyjazdu osoby kierowanej do Czech, osobie kierowanej przysługuje zwrot kosztów powrotu do Polski do wysokości 500 zł.
Po 22h jazdy autokarem zostaliśmy zakwaterowani w ohydnym, uwłaczającym godności człowieka hostelu - grzyb, brud, smród i ubóstwo. Naszą 9-osobową grupę umieścili w dwóch czteroosobowych pokojach, cztery kobiety w jednym z pokoi, ja z chłopakiem, jeszcze jedna para i samotny pan w drugim (tak więc spaliśmy w 5 osób na 4 łóżkach), choć w agencji w Polsce zapewniali nas że nie ma możliwości byśmy jako para musieli dzielić pokój z kimkolwiek innym. Jedna toaleta na cały hostel była tak brudna że nikt nie zdecydował się na kąpiel (co i tak byłoby trudne z racji braku ciepłej wody). W hostelu była co prawda "restauracja", niestety zamknięta, do naszej dyspozycji nie została udostępniona kuchenka ani lodówka, brak możliwości przygotowania posiłku ani nawet ciepłego napoju. Naszemu koordynatorowi odrazu oznajmiliśmy że to miejsce pogwałca umowę i że zostaniemy tam na noc, ale rano żądamy powrotu do Polski. Oburzeni zasnęliśmy około 4 nad ranem, po 2h snu wstaliśmy i poznosiliśmy nasze bagaże na hol, odmawiając pozostawienia ich w pokojach. Przyjechał po nas koordynator oraz przedstawicielka Czeskiego Randstada i zawieźli nas razem z bagażami na teren firmy w której mieliśmy pracować na szkolenie bhp mimo naszych protestów, poinformowali nas że szkolenie jest obowiązkowe i że zaraz po nim będzie na nas czekać główny manager abyśmy mogli porozmawiać z nami o całej sytuacji. Po szkoleniu (wraz z chłopakiem zdecydowaliśmy się nie podpisywać żadnych dokumentów które otrzymaliśmy) chcieli zabrać nas na badania lekarskie, stanowczo jednak odmówiliśmy tłumacząc że nie mieliśmy możliwości wykąpania się i w takim stanie nikt z nas przed lekarzem się nie pokaże. Zabrali nas do jakiejś świetlicy informując że ludzie z Randstada mają teraz spotkanie i mamy czekać na informacje. W tym momencie poinformowałam już panią z oddziału Randstad'a w Polsce co się z nami wyprawia - była w szoku, obiecała że zapewnią nam lepsze warunki mieszkaniowe na co odpisałam jej że w związku z niewywiązaniem się przez nich z umowy my nie jesteśmy zainteresowani pozostaniem w Czechach i że chcemy wrócić do domu.
Po kilku godzinach oczekiwania na świetlicy zostaliśmy poczęstowani kanapkami (cały czas powtarzaliśmy że nie śpimy od ponad doby, bez jedzenia, kąpieli), po czym zapakowali nas w samochody i zaczęli wozić od miejsca do miejsca pokazując inne opcje kwaterunku, w tym dom turystyczny w którym na 30 osób były 3 lodówki, a "kuchnia" sąsiadowała z toaletą które oddzielone były tylko kotarą prysznicową, gdy odmówiliśmy pozostania w tym miejscu zawieźli nas do trzy gwiazdkowego hotelu, który co prawda wyglądał bardzo ładnie ale i tak nie było miejsc, zabrali nas do kolejnego hotelu który także był ok, ale mimo tego nie byłoby w nim miejsca do przygotowywania przez nas posiłków. Jeden z panów zapytał koordynatora, gdyby się zgodził tam zostać to na jaki czas, odpowiedzieli że 3 miesiące (tyle ile jest w umowie) gdy zażądaliśmy tego na piśmie, bo ciężko było nam uwierzyć że stać ich na opłacenie nam hotelu na 3 miesiące kiedy 5min wcześniej musieliśmy pchać samochód koordynatora żeby odpalił, nagle zmienił zdanie.
Skracając resztę historii; zawieźli nas z powrotem na świetlice czekaliśmy tam kolejne kilka godzin powtarzając wciąż że chcemy wracać do Polski, że od 3 dób nie spaliśmy, nie jedliśmy, nie umyliśmy się. Koordynator szantażował nas wtedy, że jeśli chcemy wracać to musimy zorganizować powrót na własny koszt, ewentualnie on załatwi transport na piątek ale do tego czasu mamy się gdzieś podziać oczywiście na własny koszt, a jeśli chcemy mieć gdzie spać to tylko jeśli podpiszemy umowę i zaczniemy pracować. Ze strony polskiej były tylko zapewnienia że nad tym pracują, że robią co w ich mocy. Nie zgadzając się na podpisanie umów, upierając się na powrót do Polski,późnym wieczorem zawieźli nas (w sumie 6 osób: ja z partnerem, wspominana para i dwie panie) w końcu do jednego z hoteli na noc, informując że na 6 rano mamy czekać prze
zdjecie uzytkownika
paulina2727 - 2015-09-16 16:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
d hotelem skąd bus zabierze nas do polski. Oczywiście o tej godzinie nie było już możliwości kupić żadnego jedzenia na mieście, głodni więc, ale chociaż wykąpani wypiliśmy po piwie i poszliśmy spać. Mój chłopak jednak pół nocy nie przespał bo wymiotował, dostał rozwolnienia i wysokiej gorączki.
Rano zapakowaliśmy się do busa i wróciliśmy do Polski, dwie panie wysiadały w Opolu, my i druga para jesteśmy z Koszalina, kierowca powiedział nam że nas ma zawieźć tylko do Poznania (stamtąd był wyjazd do Czech). Sprawdziliśmy jak długo zajmie nam dojazd do Poznania i stwierdziliśmy że nie zdążymy na ostatni pociąg do Koszalina, poprosiliśmy kierowce żeby wysadził nas na dworcu we Wrocławiu bo tylko tak damy rade dojechać do domu. Jak się później okazało kierowca ten nie był z Randstada ani nawet firmy transportowej, tylko "znajomy-znajomego" który na codzień miał inną prace. We Wrocławiu dzwoniliśmy jeszcze do pani z agencji w Koszalinie że nie mamy pieniędzy na bilety, pani stwierdziła że nas rozumie ale musimy jakoś dostać się do domu, pytając jeszcze "co ja mogę zrobić, dać wam z własnej kieszeni?". Zmuszeni zostaliśmy więc jechać na tak zwany bilet "kredytowy" (czyt. mandat) z przesiadką w Stargardzie Szczecińskim, dostaliśmy po dwa mandaty na głowe jeden na 258zł, drugi na 123zł, po upływie 7dni te kwoty rosną do 750zł oraz 223zł.
Wspomnieć też muszę że na miejscu okazało się że 22 000 Koron to kwota brutto a na rękę wychodzi niecałe 16 000 Koron. Przedstawicielka Randstadu Czeskiego była wstrząśnięta i pokazywała mi też maile które wysyłała do oddziału w Warszawie w których wyraźnie mowa była o zakwaterowaniu w hostelach (nie domach) ich adresy oraz zdjęcia z tego miejsca jak i dokładna informacja o wynagrodzeniu. Żadne z tych informacji niestety w Polsce nie zostały nam przekazane.
Jako dowód mamy również zdjęcia z hostelu w którym nas zostawili w pierwszą noc.
zdjecie uzytkownika
Rysiu - 2015-09-18 07:39:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ok
zdjecie uzytkownika
Boguś - 2015-09-29 12:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kamila zarobki, o których piszesz są faktycznie ciekawe.. Pytanie tylko, czy to wzrasta, czy taka pensja utrzymuje się raczej przez cały czas. Myślę, czy nie podjąć pracy za pośrednictwem tej firmy, ale mam nadal wątpliwości. Mam nadzieję, że jeszcze kilka opinii i rozwieją się te moje wahania. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Jontek - 2015-10-01 15:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie zatrudnienia przez to biuro w Warszawie i okolicach. Nawet dobre warunki proponują (chodzi o prace na magazynach). Czy warto ? I czy uczciwie postępuje to biuro wobec pracowników. Napiszcie czy warto podjąć z nimi współpracę.
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-10-01 16:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak samo jak przedmówca. Chciałbym się zapytać jak wygląda rekrutacja w biurach z Warszawy i Pruszkowa. Wiem że szukają głównie magazynierów i operatorów wózków w firmach niedalego stolicy. CZy Randstad uczciwie traktuje pracowników. Płaci regularnie zgodnie z tym co obiecuje? Jaki rodzaj umowy oferują i na jak długo? I ogólnie czy są uczciwi? Dajcie info na ten temat.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-08 16:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAk dobra uczciwa firma, stawka ok 2500 zl
zdjecie uzytkownika
optimus_prime - 2015-10-11 17:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [paulina2727 - 2015-09-16 16:11:05]:
dzięki za tak szczegółowe opisanie sytuacji
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-23 19:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie na czym w ogóle polega pośrednictwo. Ja pracowałam przez Randstad prawie rok czasu, oni nie wymyślają żadnych warunków, tylko firma która tych pracowników szuka i która korzysta z usług chociażby Randstad. Więc to nie jest też tak, że połowę wypłaty zabiera Agencja Pośrednictwa - Firma mówi, ile chcą płacić pracownikom i do tego jest naliczana marża Randstadu którą płaci firma (klient). WIadomo, że im wiesze stawki chce dac klient - tym lepiej, bo latwiej jest naleźć pracownikow. Wiadomo, że są minusy skoro Randstad jest pracodawca tysięcy ludzi i ja też musialam się domagac o aktualne umowy, ale przelew zawsze byl do 10.
zdjecie uzytkownika
tadzik - 2015-10-29 16:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich, mam pilna sprawe do was tutaj i do osob ktore pracuja w Sierakowie, chcialbym zapytac jakie sa warunki zatrudnienia na stanowisko foliowacz/sortowacz- operator maszyny, znalazlem ogłoszenie przed wczoraj i tam aplikowałem, dostalem maila ze skontaktuja sie z wybranymi kandydatami, ja mam doswiadczenie, dajcie info
zdjecie uzytkownika
monikablazej45 - 2015-11-13 16:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złodziejska firma nie płaci pensji na czas 10 powinienem dostać pensję do tej pory nie mam i nikt nic nie wie dodzwonić sie nie można odradzam szukanie pracy przez tą firme RANDSTAD!!!
zdjecie uzytkownika
rt5trt - 2015-11-13 19:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim na chwile obecną firma Randstad Polska Sp. z o.o szuka kierowcy kat C+E w Szczecinie oferują atrakcyjne wynagrodzenie,terminowo wypłacalne wynagrodzenie nowoczesną flotę, przestrzeganie czasu pracy kierowców, wymagane jest prawo jazdy C+E, karta kierowcy min. roczne doświadczenie w transporcie,aktualne uprawnienia i badania
zdjecie uzytkownika
wudek - 2015-11-16 15:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rt5trt - a widzisz, to roczne doświadczenie nie jest czymś dużym, normalnie to wymagają 2 letnie a to tylko mało.
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-11-18 18:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naparwde termiowo wyplacają kase? no i do teog umow o prace moim zdaniem bardzo sie taki układ opłaca.
zdjecie uzytkownika
ja12 - 2015-11-20 08:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukaj ludzi do pracy w czechach

byl juz ktos ?
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-11-20 21:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michał - 2015-11-18 18:31:46]:
tak, tylko że to nie powinno być dla Ciebie nic dziwnego, tak powinny wszystkie firmy pracować i działac
zdjecie uzytkownika
Christine - 2015-11-28 22:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja12 - 2015-11-20 08:02:30]:
Przeczytaj post paulina2727 - 2015-09-16 16:09:52 - dowiesz się jak wygląda "praca" w Czechach
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-12-02 10:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem niedawno na rozmowie w sprawie pracy, traktowanie ludzi juz na samym początku jest zenujące, na stanowiskach siedzi kilka pań i żadna nie ma czasu na rozmowe w sprawie pracy oraz co chwilę wszystkie biegają na papierosa a klient zostaje sam i czeka nie wiadomo na kogo, takiego chamstwa jeszcze nie widziałem
zdjecie uzytkownika
HWDP - 2015-12-02 14:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam dziś na rozmowie pani wyjątkowo beszczelna i wyniosla chyba nikt dawno nie wyruchał
zdjecie uzytkownika
szansa na sukces - 2015-12-04 02:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rt5trt roczne doświadczenie rzeczywiście nie jest szczególnym wymogiem, a trzeba pamiętać, że takie zatrudnienie na kierowców jest bardzo opłacalne, zarobki są dość dobre.
zdjecie uzytkownika
Carlain - 2015-12-12 07:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieładna - 2015-08-30 02:40:19]:
Nie polecam nikomu firmy Randstad nie dotrzymuja słowa i życze im w 2016 żeby wylecieli z rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
widc - 2015-12-14 05:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że mają właśnie duże szanse na to żeby się utrzymać na rynku, dają umowy o pracę co jest bardzo ważne i są też jak najbardziej wypłacalni
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-12-17 08:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bandyctwo jeśli pójdziesz do pracy przez tą Agencję to cię jak śmiecia potraktują zwłaszcza w Pruszkowie nie dostałem umowy przez dwa dni pracy wiec zrezygnowałem w ogłoszeniu pisali o pracy na maszynach w rzeczywistości kopiesz rowy potem zmuszają ci po miesiącu do podpisania umowy za te dwa dni szantażem bo pani konsultant musi wydrapać swoja prowizję najlepiej nie chodzcie przez zadną agencje do pracy zerują na waszej ciężkiej pracy
zdjecie uzytkownika
dora - 2015-12-17 20:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo nieuczciwa firma wyzyskująca pracownika. Pracowałam w biurze firmy Randstad, w związku z tym, że przechodziłam z innej firmy starałam się być czujna ale nie udało mi się. Szkoda, że ustaleń nie nagrywałam na dyktafon - mam nauczkę następnym razem się w takowy zaopatrzę. Wracając do warunków: praca za śmieszne grosze na poziomie 1500 zł netto, nieograniczony czas pracy oczywiście nieformalnie bo w umowie 8h, nadgodziny niepłatne a ilość pracy w oddziale wymusza pracę po godzinach i w domu ale to już się robi za free. Szefostwo niedouczone, z brakiem kultury, nie można im zaufać. Kłamie, celowo poniża i nie wspiera. Reasumując nie polecam tej firmy nawet początkującym bo może mieć to wpływ na psychikę takiego młodego człowieka. azu2
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-12-18 12:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekruterka p. Anna z tej firmy nie odnosi się z szacunkiem do człowieka.Brak profesjonalizmu, umiejętności komunikacji. Tej firmie wydaje się że zatrudniają bydło, a nie ludzi.
zdjecie uzytkownika
Jaś - 2015-12-26 21:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy wie ktoś może do jakiej firmy w ostatnich miesiącach często rekrutują pracowników na stanowiska monter urządzeń i elektryk w miejscowości Moszna-Parcela?
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2015-12-29 04:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmmm, widzę że z rekrutacją w Randstad Polska są jakies problemy, bo ludzie tam są jacyś nieprzyjemni, to może powinni tę kobietę zwolnić po prostu i po problemie
zdjecie uzytkownika
Eleya - 2016-01-07 13:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku grudnia 2015 zadzwoniła do mnie Pani z Randstad, w odpowiedzi na moją aplikację na ogłoszenie. Już wszystko super, zostałam zaproszona na rozmowę, podała mi dzień i godzinę, ale w miejscu gdy miała mi podać adres spotkania, dostałam informację że "najdalej do jutra" dostanę maila z wszystkimi niezbędnymi informacjami. Zgadnijcie co? Do tej pory ten mail nie przyszedł. Trochę niepoważne traktowanie....
zdjecie uzytkownika
sonja - 2016-01-07 16:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
#Eleya nie ma co się zrażać po jednej sytuacji, mogłaś zadzwonić do niej i dopytać, podobno ludzie z hr doceniają jak kandydat sam wykazuje zainteresowanie. sporo ludzi szukają od nowego roku widzę
zdjecie uzytkownika
jaro - 2016-01-30 12:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam opini na temat pracy telemarketera przy ponawianiu umow abonamentowych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jakiś czas temu rekruterka P. ALicja odbyła ze mną wywiad telefoniczny trwający około 45 min. Podczas rozmowy była niemiła, robiła przerwy trwające 2 minuty tak jakby nie wiedziała jakie pytanie dalej zadać. Podczas przerw stale mowiła: " No prosze pytać jak ma Pani jakies pytania!" a przecież to ona prowadziła rozmowę... Po drugie prośba o pytania ze strony kandydata powinna nastąpić pod koniec zadawania pytań przez rekrutera. Okazywałą swoje niezadowolenie z odpowiedzi jakich udzieliłam. Zadawało to samo pytanie kilka razy tak jakby chciała otrzymać w końcu odpowiedź jakiej się spodziewała. Obiecała kontakt w tym samym dniu lub kolejnym z odpowiedzią co dalej, ale do dzisiaj odpowiedzi nie otrzymałam a minęło już kilka dni, co świadczy o tym, że jest niesłowna. Wystarczyło wysłać e-maila z informacją zwrotną, ale po co, prawda? Gorąco NIE POLECAM
Podczas takiej rozmowy można zobaczyć jaka atmosfera jest w firmie, w danym oddziale. Tutaj wyglądało to na atmosferę wyścigu szczurów. Randstad - pamiętajcie, bycie miłym nic nie kosztuje, łatwiej stracić kandydata niż go pozyskać. Ja choćbym dostała zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną nie skorzystam z niego.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
goncz - 2016-02-01 08:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaro, a czy teraz jakoś aplikowałeś ? Ja zastanawiam się czy nie składać do nich papierów na trenera do call center. Słyszałem, że od ręki dają umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
red - 2016-02-06 19:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jaro a może warto spróbować jako operator w Pruszkowie. Szkoda że praca jest na umowę tymczasową ale oferują 2100 PLN brutto i do tego jeszcze premia uznaniowa

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Randstad!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert