Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
??? - 2015-10-01 16:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak samo jak przedmówca. Chciałbym się zapytać jak wygląda rekrutacja w biurach z Warszawy i Pruszkowa. Wiem że szukają głównie magazynierów i operatorów wózków w firmach niedalego stolicy. CZy Randstad uczciwie traktuje pracowników. Płaci regularnie zgodnie z tym co obiecuje? Jaki rodzaj umowy oferują i na jak długo? I ogólnie czy są uczciwi? Dajcie info na ten temat.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-08 16:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAk dobra uczciwa firma, stawka ok 2500 zl
zdjecie uzytkownika
optimus_prime - 2015-10-11 17:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [paulina2727 - 2015-09-16 16:11:05]:
dzięki za tak szczegółowe opisanie sytuacji
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-10-23 19:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie na czym w ogóle polega pośrednictwo. Ja pracowałam przez Randstad prawie rok czasu, oni nie wymyślają żadnych warunków, tylko firma która tych pracowników szuka i która korzysta z usług chociażby Randstad. Więc to nie jest też tak, że połowę wypłaty zabiera Agencja Pośrednictwa - Firma mówi, ile chcą płacić pracownikom i do tego jest naliczana marża Randstadu którą płaci firma (klient). WIadomo, że im wiesze stawki chce dac klient - tym lepiej, bo latwiej jest naleźć pracownikow. Wiadomo, że są minusy skoro Randstad jest pracodawca tysięcy ludzi i ja też musialam się domagac o aktualne umowy, ale przelew zawsze byl do 10.
zdjecie uzytkownika
tadzik - 2015-10-29 16:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam wszystkich, mam pilna sprawe do was tutaj i do osob ktore pracuja w Sierakowie, chcialbym zapytac jakie sa warunki zatrudnienia na stanowisko foliowacz/sortowacz- operator maszyny, znalazlem ogłoszenie przed wczoraj i tam aplikowałem, dostalem maila ze skontaktuja sie z wybranymi kandydatami, ja mam doswiadczenie, dajcie info
zdjecie uzytkownika
monikablazej45 - 2015-11-13 16:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złodziejska firma nie płaci pensji na czas 10 powinienem dostać pensję do tej pory nie mam i nikt nic nie wie dodzwonić sie nie można odradzam szukanie pracy przez tą firme RANDSTAD!!!
zdjecie uzytkownika
rt5trt - 2015-11-13 19:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
cześć wszystkim na chwile obecną firma Randstad Polska Sp. z o.o szuka kierowcy kat C+E w Szczecinie oferują atrakcyjne wynagrodzenie,terminowo wypłacalne wynagrodzenie nowoczesną flotę, przestrzeganie czasu pracy kierowców, wymagane jest prawo jazdy C+E, karta kierowcy min. roczne doświadczenie w transporcie,aktualne uprawnienia i badania
zdjecie uzytkownika
wudek - 2015-11-16 15:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rt5trt - a widzisz, to roczne doświadczenie nie jest czymś dużym, normalnie to wymagają 2 letnie a to tylko mało.
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-11-18 18:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
naparwde termiowo wyplacają kase? no i do teog umow o prace moim zdaniem bardzo sie taki układ opłaca.
zdjecie uzytkownika
ja12 - 2015-11-20 08:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukaj ludzi do pracy w czechach

byl juz ktos ?
zdjecie uzytkownika
gucio - 2015-11-20 21:32:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [michał - 2015-11-18 18:31:46]:
tak, tylko że to nie powinno być dla Ciebie nic dziwnego, tak powinny wszystkie firmy pracować i działac
zdjecie uzytkownika
Christine - 2015-11-28 22:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ja12 - 2015-11-20 08:02:30]:
Przeczytaj post paulina2727 - 2015-09-16 16:09:52 - dowiesz się jak wygląda "praca" w Czechach
zdjecie uzytkownika
Arek - 2015-12-02 10:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem niedawno na rozmowie w sprawie pracy, traktowanie ludzi juz na samym początku jest zenujące, na stanowiskach siedzi kilka pań i żadna nie ma czasu na rozmowe w sprawie pracy oraz co chwilę wszystkie biegają na papierosa a klient zostaje sam i czeka nie wiadomo na kogo, takiego chamstwa jeszcze nie widziałem
zdjecie uzytkownika
HWDP - 2015-12-02 14:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam dziś na rozmowie pani wyjątkowo beszczelna i wyniosla chyba nikt dawno nie wyruchał
zdjecie uzytkownika
szansa na sukces - 2015-12-04 02:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rt5trt roczne doświadczenie rzeczywiście nie jest szczególnym wymogiem, a trzeba pamiętać, że takie zatrudnienie na kierowców jest bardzo opłacalne, zarobki są dość dobre.
zdjecie uzytkownika
Carlain - 2015-12-12 07:26:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nieładna - 2015-08-30 02:40:19]:
Nie polecam nikomu firmy Randstad nie dotrzymuja słowa i życze im w 2016 żeby wylecieli z rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
widc - 2015-12-14 05:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że mają właśnie duże szanse na to żeby się utrzymać na rynku, dają umowy o pracę co jest bardzo ważne i są też jak najbardziej wypłacalni
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2015-12-17 08:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bandyctwo jeśli pójdziesz do pracy przez tą Agencję to cię jak śmiecia potraktują zwłaszcza w Pruszkowie nie dostałem umowy przez dwa dni pracy wiec zrezygnowałem w ogłoszeniu pisali o pracy na maszynach w rzeczywistości kopiesz rowy potem zmuszają ci po miesiącu do podpisania umowy za te dwa dni szantażem bo pani konsultant musi wydrapać swoja prowizję najlepiej nie chodzcie przez zadną agencje do pracy zerują na waszej ciężkiej pracy
zdjecie uzytkownika
dora - 2015-12-17 20:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo nieuczciwa firma wyzyskująca pracownika. Pracowałam w biurze firmy Randstad, w związku z tym, że przechodziłam z innej firmy starałam się być czujna ale nie udało mi się. Szkoda, że ustaleń nie nagrywałam na dyktafon - mam nauczkę następnym razem się w takowy zaopatrzę. Wracając do warunków: praca za śmieszne grosze na poziomie 1500 zł netto, nieograniczony czas pracy oczywiście nieformalnie bo w umowie 8h, nadgodziny niepłatne a ilość pracy w oddziale wymusza pracę po godzinach i w domu ale to już się robi za free. Szefostwo niedouczone, z brakiem kultury, nie można im zaufać. Kłamie, celowo poniża i nie wspiera. Reasumując nie polecam tej firmy nawet początkującym bo może mieć to wpływ na psychikę takiego młodego człowieka. azu2
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-12-18 12:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rekruterka p. Anna z tej firmy nie odnosi się z szacunkiem do człowieka.Brak profesjonalizmu, umiejętności komunikacji. Tej firmie wydaje się że zatrudniają bydło, a nie ludzi.
zdjecie uzytkownika
Jaś - 2015-12-26 21:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy wie ktoś może do jakiej firmy w ostatnich miesiącach często rekrutują pracowników na stanowiska monter urządzeń i elektryk w miejscowości Moszna-Parcela?
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2015-12-29 04:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmmm, widzę że z rekrutacją w Randstad Polska są jakies problemy, bo ludzie tam są jacyś nieprzyjemni, to może powinni tę kobietę zwolnić po prostu i po problemie
zdjecie uzytkownika
Eleya - 2016-01-07 13:12:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku grudnia 2015 zadzwoniła do mnie Pani z Randstad, w odpowiedzi na moją aplikację na ogłoszenie. Już wszystko super, zostałam zaproszona na rozmowę, podała mi dzień i godzinę, ale w miejscu gdy miała mi podać adres spotkania, dostałam informację że "najdalej do jutra" dostanę maila z wszystkimi niezbędnymi informacjami. Zgadnijcie co? Do tej pory ten mail nie przyszedł. Trochę niepoważne traktowanie....
zdjecie uzytkownika
sonja - 2016-01-07 16:40:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
#Eleya nie ma co się zrażać po jednej sytuacji, mogłaś zadzwonić do niej i dopytać, podobno ludzie z hr doceniają jak kandydat sam wykazuje zainteresowanie. sporo ludzi szukają od nowego roku widzę
zdjecie uzytkownika
jaro - 2016-01-30 12:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam opini na temat pracy telemarketera przy ponawianiu umow abonamentowych
zdjecie uzytkownika
goncz - 2016-02-01 08:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaro, a czy teraz jakoś aplikowałeś ? Ja zastanawiam się czy nie składać do nich papierów na trenera do call center. Słyszałem, że od ręki dają umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
red - 2016-02-06 19:38:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jaro a może warto spróbować jako operator w Pruszkowie. Szkoda że praca jest na umowę tymczasową ale oferują 2100 PLN brutto i do tego jeszcze premia uznaniowa
zdjecie uzytkownika
kodan - 2016-02-15 18:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To właśnie z premią uznaniową wyjdzie jakieś 2100 netto :) @red. Nie są to złe pieniądze, tym bardziej, że są jeszcze szkolenia i zawsze można się czegoś nauczyć.
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-02-19 22:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kodan, to już lepiej aplikowac jako Przedstawiciel usług, tutaj jest umowa o pracę od pierwszego dnia, zarobić można 2500PLN+premie, no i szukają osób bez doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
mlb - 2016-03-03 19:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wyjeżdża ktoś 15 marca br. do Holandii ? :)
Ma ktoś jakieś wyrobione zdanie na temat pracy za granicą oferowaną przez Randstad?
zdjecie uzytkownika
bonda - 2016-03-03 20:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to oni też oferują pracę za granicą @mlb bo widziałam głównie ogłoszenia ale dotyczące terenu Polski ale jeśli rzeczywiście można wyjechac to też bym chętnie zasięgnela na ten temat opinii
zdjecie uzytkownika
nika - 2016-03-09 08:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalne dno . agencja niechce mi dokumentu waznego wydac bo podczas zatrudniania nie podalam adresu mailowego (niemam obowiazku go podawania ) twierdza b niemaja go w systemie i niemaja pewnosci czy to ja zacznijmy od tego nawet gdybym podala to kazdy mogl by wlamac sie na moja skrzynke tym bardziej gadalam z konsultantem o tym mailu a ona nadal niejest pewna czy to aby ja. a w mailu kazali podac w celu weryfikacji pesel to podalam . odp ich wnet doprowadzila mnie ze smiechu do lez ''niepodala pani innego adresu zamieszkania podczas podpisywania umowy niz ten ktory pani wpisala'' tylko jaki mialam podac kolezanki?? teraz czeka mnie jechanie 200km do miasta w ktorym juz niemieszkam
zdjecie uzytkownika
Beata - 2016-03-09 11:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widocznie mail jest dla nich dość ważny, może to ułatwia po prostu komunikację z pracownikami.. czy kandydatami. Ciekawe czy krakowski oddział szuka ciągle pracowników
zdjecie uzytkownika
kamila - 2016-03-13 11:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się Beato, że nie szukają do Krakowa. Widać sporo ofert do Wrocławia czy nawet do Częstochowy, jeśli chodzi o pobliskie miasta. Kraków ma chyba full
zdjecie uzytkownika
Małgośka - 2016-03-21 17:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien dobry,
Chciałabym się podzielić z Państwem moim doświadczeniem z agencją pośredniczącą Randstad Polska, kierującą do agencji holenderskiej Tempo Team. W styczniu zostałam skierowana do pracy w Holandii w magazynie XPO, kontrakt dostałam na 52 tygodnie. Skuszona dobrą stawką, bo prawie 10 euro/h oraz gwarancją 30 godzin tygodniowo, postanowiłam podjąć się pracy. Nie była to moja pierwsza praca w Holandii. Będąc jeszcze w Polsce, „przesympatyczna” Pani kierująca z agencji Randstad przekonywała, że zakład pracy ma bardzo dużo zamówień i zapotrzebowanie na pracowników,gdyż praca jest przewidywana na 2 zmiany i dla każdego z osobna minimum 40h pracy tygodniowo. Nie mogłam się wybrać własnym środkiem transportu na lokacje mieszkalną w Holandii, ponieważ firma przewozowa mająca umowę z Randstad była jedyną możliwową opcją. Pani w agencji tlumaczyła to tym, ze kierowca wszystko wie, gdzie Nas zawieźc, odstawić, ma nas przywieźć do miejsca docelowego, gdzie miał na nas czekać koordynator parku. Podróż w fatalnych warunkach, drzwi w busie zepsute, wiało całą drogę, a o huku z drogi nie wspomnę. Przybywszy na miejsce o godzinie 6:00 rano kierowca po prostu wysadził nas z busa, wyładował walizki i kazał się kontaktowac z koordynatorem. W deszczu i bez zadaszenia staliśmy do godziny 9:00, ponieważ od tej godziny zaczynał pracę koordynator i łaskawie nas odebrał. Warunki mieszkaniowe okazały się w porządku, poza jednym faktem, że w pokojach nie było grzejników. Jedyny nawiew znajdował się w dużym pokoju. W pierwszym tygodniu pracy okazało się, że tej pracy nie ma – przepracowałam w sumie przez cały tydzień łącznie z niedzielą 16 godzin. Po krótce, w żadnym z tygodni mojego pobytu nie przepracowałam gwarantowanych 30-stu godzin. Firma XPO postanowiła z racji tego, iż naściągali za wiele ludzi w porównaniu do ilości pracy, zredukować etaty. Zwolniono ok. 25 osób, w tym mnie. Jak się dowiedziałam, mimo zwolnień podstawowych ilości godzin pracy nie ma nadal. Firma XPO, to obóz pracy, w którym narzucona jest norma, której nie jest w stanie człowiek wyrobić. Nie ma czegoś takiego jak szkolenie wstępne, pierwszego dnia masz wskazane stanowisko bez uwczesnego wprowadzenia, wytłumaczenia czegokolwiek i z obowiązkiem wyrobienia normy. Po zwolnieniu, okazało się, że agencja Tempo Team nie organizuje dalej pracy i kazano mi usunąć się z parku do 3 dni. Skontaktowałam się z biurem w Polsce ws. znalezienia nowego miejsca pracy. Zaoferowano mi po paru dniach pracę dla arvato, po czym przeniesiono mnie na inną lokację... Po przyjeździe na miejsce, okazało się, że warunki są skrajne... Wraz z koleżanką otrzymałam pokój 4 osobowy z łóżkami szpitalnymi, prysznic w łazience ustawiony na czas, po 7 minutach zostaje wyłączony, nie wspominając o unoszącym się smrodzie. Po spotkaniu w wprowadzającym w arvato okazało się, że tych godzin nadal nie będzie, że postarają się zapewnić nam 32 godziny. Obawiam się, że będzie podobna sytuacja, jak ta, w XPO.
Ta wiadomość ma na celu uświadomienie co niektórym, że to co, zostaje powiedziane w biurze przy kawie i herbatce mija się z prawdą.
zdjecie uzytkownika
kimok - 2016-03-21 18:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
małgośka, do tej pory myślałem że Randstad oferował w miarę sensowne warunki. Chciałbym się tylko dowiedzieć ile tej pracy realnie w ciągu miesiąca było ..?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-03-21 18:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Małgośka - 2016-03-21 17:50:40]:
Hej, jeśli to nie problem oczywiście - mogłabyś opowiedzieć jak dokładnie wygląda praca w Arvato? Czy jest bardzo ciężka? Czy ludzie są przyjaźnie nastawieni? Co konkretnie się tam robi? I co do miejsca zamieszkania - to był jakiś hotel, domki? Zastanawiam się nad wyjazdem właśnie tam do pracy, a nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat pracy w tej firmie. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
zdjecie uzytkownika
Małgośka - 2016-03-22 13:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W odpowiedzi do Kimok i Ania, przez miesiąc przepracowałam łącznie 87 godzin, gdzie 120 jest rzekomo gwarantowane. Wciąż czekam na wyrównanie. Jeśli chodzi o Arvato, to praca wydaję się być lekka, ale tej pracy nie ma, bo jest to nowo otwarty zakład. Podobno PRACA ma ruszyc za około 3 tygodnie, wszystko zależy od orderów. Na ten moment przewidują 3 dni pracy na tydzien.
Warunki mieszkalne do tej pory były w porządku, jeżeli chodzi o zakwaterowanie arvato, jest to dramat w porównaniu z poprzednim zakwaterowaniem.
zdjecie uzytkownika
barbs - 2016-03-27 09:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałam to teraz najwięcej jest ogłoszeń na Polskę w różnych lokalizacjach a za granicą to raczej nic nie ma chociaż firma oferuje tam i tak najlepsze warunki na rynku moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
baba - 2016-04-06 19:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
małe wynagrodzenie, za system czterobrygadowy dodatek 150 zł brutto do najniższej pensji. Czyli ok 120 zł brutto na miesiąc, a praca prawie w każdy weekend
zdjecie uzytkownika
bania - 2016-04-06 19:43:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
małe wynagrodzenie, za system czterobrygadowy dodatek 150 zł brutto do najniższej pensji. Czyli ok 120 zł brutto na miesiąc, a praca prawie w każdy weekend
zdjecie uzytkownika
la luz - 2016-04-11 11:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2015-08-30 20:42:03]:
proszę pamiętać o podpisywaniu wszystkiego u pośrednika. tylko oryginały dokumentów ksero nie jest dokumentem w sądzie. proszę nagrywać rozmowy smartphonem. po niewywiązaniu się z umów zapraszamy do naszej kancelarii adwokackiej lub podobnej. zdzieramy łacha z takich firm zawodowo na cały etat jak i po godzinach. niskie opłaty pokrywa firma po procesie.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2016-04-18 12:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Małgośka - 2016-03-21 17:50:40]:
Małgośka kontaktując się z nimi otrzymałam odpowiedź, że za te niewypracowane godziny będzie wypłacony dodatek. Z kim się kontaktowałaś, mogłabyś napisać mi więcej informacji naq catch55@o2.pl?
Mam wyjazd w sobotę, nie wiem czy podpisywać umowę.
zdjecie uzytkownika
ta - 2016-04-26 09:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy przez agencję i chciałabym ze swojej strony napisać, że naprawdę nie ma na co narzekać..to, że firma spóźnia sie z opłatami to często nie wina Randstadu ;/ tylko firmy głównej @la luz
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2016-04-29 14:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym zajmuje się ta firma Arvato i mam pytanie grafik dostaje się na tej stronie Ranstadu czy na jakieś innej ? albo w ogóle kto o tym informuje jak się przyjeżdża w niedziele, a w poniedziałek już niby do pracy się idzie to od kogo się do wiedzieć na którą godzinę się idzie .
zdjecie uzytkownika
bartek - 2016-05-05 11:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ciekawy, podejrzewam, że takich rzeczy na forum się raczej nie dowiesz. Według mnie, powinieneś skontaktować się z koordynatorem czy opiekunem, jak to się tam nazywa to nie bardzo mam pojęcie :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2016-06-10 21:55:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Randstad - Lublin: straszny bałagan w samej firmie, pracownicy niekompetentni, którzy czasem nie mają pojęcia o podstawowych rzeczach. Olewczy stosunek do klientów: rozmawia z klientem, słychać telefon w oddali, w połowie zdania klienta biegnie odebrać telefon. Ludzie dzwonią z zapytaniami - brak odpowiedzi na zadane pytanie. Bardzo często zdarza się, że pracowników nie ma w firmie bo "gdzieś wyszli i zaraz wrócą". A co najważniejsze: mówią że określona stwaka jest netto, a okazuje się że brutto. Ale o tym dowiesz się dopiero przy wypłacie.
zdjecie uzytkownika
tem - 2016-06-11 10:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukali, czas przeszły :) Teraz natomiast mają zapotrzebowanie na business development managera. Wymagania o dziwo nie są bardzo wygórowane :) Rok doświadczenia, znajomość relacji B2B, otwartość, zaangażowanie. Pensja to podstawa i prowizja, plus oferują pakiet medyczny
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jakiś czas temu rekruterka P. ALicja odbyła ze mną wywiad telefoniczny trwający około 45 min. Podczas rozmowy była niemiła, robiła przerwy trwające 2 minuty tak jakby nie wiedziała jakie pytanie dalej zadać. Podczas przerw stale mowiła: " No prosze pytać jak ma Pani jakies pytania!" a przecież to ona prowadziła rozmowę... Po drugie prośba o pytania ze strony kandydata powinna nastąpić pod koniec zadawania pytań przez rekrutera. Okazywałą swoje niezadowolenie z odpowiedzi jakich udzieliłam. Zadawało to samo pytanie kilka razy tak jakby chciała otrzymać w końcu odpowiedź jakiej się spodziewała. Obiecała kontakt w tym samym dniu lub kolejnym z odpowiedzią co dalej, ale do dzisiaj odpowiedzi nie otrzymałam a minęło już kilka dni, co świadczy o tym, że jest niesłowna. Wystarczyło wysłać e-maila z informacją zwrotną, ale po co, prawda? Gorąco NIE POLECAM
Podczas takiej rozmowy można zobaczyć jaka atmosfera jest w firmie, w danym oddziale. Tutaj wyglądało to na atmosferę wyścigu szczurów. Randstad - pamiętajcie, bycie miłym nic nie kosztuje, łatwiej stracić kandydata niż go pozyskać. Ja choćbym dostała zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną nie skorzystam z niego.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-06-24 17:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema mam oferte na pakowanie wyrobow miesnych na 1 lipca Randstad wysyla do Tempo Team ma ktos jakas wiedze co gdzie i jak ? jak praca?co trzeba robic itd i czy sa godziny bo to wazne dzieki pozdro moj maila marcinbeat@gmail.com
zdjecie uzytkownika
fgvb - 2016-06-24 17:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tem a to to w sumei tak jak napisales sa raczej standardowe wymagania jak na prace na takim stanowisku

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Randstad!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert