Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Vinci - 2014-11-20 09:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
generalnie odradzam jakiekolwiek kontakty z ta firma. O ile pracownicy w oddziale w Kielcach są bardzo mili i profesjonalni w przeprowadzaniu rozmów rekrutacyjnych to kiedy wtrącił się menadzer do rozmowy, wszystko popsuł. Wszedł do pokoju rzucił wizytówkę na stół i zaczął pokazywać co to nie on. Pokazał mega arogancję i brak kultury. Po minucie żałowałem że tu przyszedłem. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
kula - 2014-11-20 14:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec jaka agencje polecacie?bo jak czytam opinie z kilku agencji to wszedzie jes zle!pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-11-20 15:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najlepiej omijać "agencje" szerokim łukiem. oni tylko zarabiają na tym że ktoś szuka pracy. zatrudnienie jest przez agencje, oni tylko wystawiają fakturę VAT za człowieka jak za towar firmie która szuka pracownika. Szukajcie pracy bezpośrednio u pracodawcy!
zdjecie uzytkownika
baifara - 2014-11-26 15:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracował bezprośrdnio w Randstad chodzi mi konkretnie o tą firmę jakieś opinie? Bo jak czytam to z góry do dołu opinie ludzi u których Randstad pośredniczy w pracy
zdjecie uzytkownika
iza - 2014-11-28 17:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maz pracuje poprzez randstad i nie narzeka pozdrawiam randstad z walbrzycha
zdjecie uzytkownika
Andrej - 2014-12-01 11:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jola - 2014-11-20 15:45:16]:
Witam! Każdy pisze, zeby omijać tą firmę, ale jak ? poszedłem do pracodawcy i to pracodawca powiedział mi, że mam się zgłosić do randstad, bo tylko tak mogę się przyjąć do pracy. No i co wy na to ?
zdjecie uzytkownika
kokos - 2014-12-05 17:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam już kilka doświadczeń z innymi agencjami, niestety głównie przykrych, więc tyhm razem zanim podejmę pracę przez tą agencję wolę was najpierw zapytać co i jak. zazwyczaj po podpisaniu umowy z agencją znikał kontakt i w razie problemów albo niejasności można było liczyć tylko na siebie.jak to jest z Randstad?
zdjecie uzytkownika
do kokosa - 2014-12-08 17:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
z randstadem to jest tak że stale się mylą. Tzn zawsze dostajesz za mało. Tylko szkoda że mylą się na naszą niekorzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle
zdjecie uzytkownika
to śa jakies jaja - 2014-12-09 18:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dość że trzeba czekać do 10 i modlić się że łaskawie przeleją nam nasze ciężko zarobione pieniądze to są Tam takie Pindy w tym Garwolinie że pożal sie boże jak coś u nich załatwić to wolał bym już za czasów PRLU stać w kolejce odradzam prace w tej agencji w Avonie w Garwolinie Lepiej umrzeć z głodu niż tam pracować
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-12-09 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [to śa jakies jaja - 2014-12-09 18:30:12]:
Dokładnie , im rośnie na kontach dlatego przetrzymują ! Wogóle szkoda gadać,ja 30listopada zrezygnowałem ze współpracy z tą agencją!!! Oni powinni mandarynki z hondurasu sprowadzać a nie zajmować się pośrednictwem pracy!!!
zdjecie uzytkownika
Kobieta - 2014-12-16 15:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Agencja pracy Randstad to pułapka dla ludzi wygodnych tak na prawdę samemu można wyszukać ogłoszenie i aplikować na dane stanowisko. Pracownicy tej firmy są złodziejami okradają ludzi bazując na niedomówieniach.Omijać z daleka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w białych rękawiczkach.
zdjecie uzytkownika
nieznajoma_115 - 2014-12-18 10:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Będę wdzięczna za wypełnienie ankiety potrzebnej do pracy dyplomowej przez osoby kiedykolwiek biorące udział w rekrutacji przez Agencję RANDSTAD. Ankieta jest bardzo krótka.
Z góry wszystkim bardzo dziękuję.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-12-19 14:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sam juz sobie poradzilem! - 2014-08-24 10:02:05]:
Nie polecam! przy zatrudnianiu ludzi zatajają wiele waznych faktow, ktore wychodza dopiero po czasie. To jest ich strategia. Zdecydowanie odradzam!
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-12-21 07:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Miałem tą wątpliwą przyjemność współpracować z tą firmą, przeszedłem do nich jak połączyli się z inną agencją, pełna pompa spotkanie informacyjne zachwalanie jacy to są wspaniali, uczciwi, i w ogóle jakie to mamy szczęście że właśnie oni są naszym pracodawcą, i to jest jedyny plus potem zaczęły się schody, w firmie było ok 150 pracowników zatrudnionych przez RANSTAD i już od pierwszego miesiąca problemy, a to nie wypłacili nadgodzin, a to za urlop, a to mniejszą premie i tylko dzięki operatywności kadr firmy dla której pracowaliśmy odzyskiwaliśmy te należności dość szybko. Przedstawiciel Ranstad który nami się opiekował okazał się osobą niekompetentną, nie znającą nawet podstawowych zagadnień z prawa pracy, umowy tak skonstruowane że w praktyce mogli by wypłacić tylko stawkę godzinową i nic więcej, jak w imieniu załogi poprosiłem opiekuna o spotkanie z tymi osobami które były na spotkaniu informacyjnym bo po dwóch miesiącach narosło sporo wątpliwości,
niejasności, odpowiedź jaką dostałem mówi wszystko o tej firmie " Nikt z warszawy nie będzie przyjeżdżał dla waszego widzimisię" na szczęście firma zawarła umowę z inną agencją a pracownicy Ranstad są wygaszani w tej chwili pracuje może 20 osób z agencji pracy tymczasowej RANSTAD jeśli pracodawca zrezygnował z usług tej firmy to sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto z Agencją Pracy Tymczasowej RANSTAD współpracować
zdjecie uzytkownika
Mathias - 2015-01-02 19:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo kiepska firma, nie szanująca pracowników. Brak wypłat na czas. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Suchy - 2015-01-02 22:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracowałem bezpośrednio przez Randstad w kadrach. Na dzień dobry otrzymałem 200 pracownikow do obsługi i zero pomocy od kogo kolwiek. Przyuczenie przez osobę, która nic nie wiedziała. Ponadto Randstad ma bardzo bałagan w papierach. Pracownicy z dużym opóźnieniem otrzymują umowy. Pracownicy tymczasowi są oszukiwani. Dość że zarabiają marne pieniądze, to jeszcze ich na godzinach oszukują. Mimo wszystko, że ja byłem w kadrach wytrzymałem w tej firmie zaledwie 3 miesiące. Psychicznie nie wytrzymałem. Szkoda mi było pracowników, których kazano mi oszukiwać. Omijajcie tę firmę z daleka. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-01-03 20:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie firma tylko oszusci wynagrodzenie mialo byc 10 grudnia a do dzis nie ma.tak wyplaca firma z Garwolina
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-01-05 15:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Porąbana agencja za przeproszeniem, zwłaszcza ta w Poznaniu, niekompetentni ludzie pracujący w tym oddziale, jednym słowem koszmar. Z każdej strony okradają ludzi z pensji. Niejasny system rozliczeniowy, w którym nie idzie się doliczyć własnej pensji. Kobieta która opiekowała się naszą firmą , w niczym nie pomagała , a wręcz działała na naszą niekorzyść!!!! Nie polecam, a w szczególności współpracy z PANIĄ(usunięte przez administratora)!
zdjecie uzytkownika
AGA - 2015-01-08 09:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie ile zarabia rekruter w tej Agencji czy w dziale kadr
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-08 12:09:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gdzies to sie juz przewijalo ale ok 3500 zl netto zalezy oczywiscie czy masz doswiadczenie czy nie
zdjecie uzytkownika
praca w Holandii - 2015-01-11 14:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oferują ludziom pracę w Holandii. Tam na miejscu mają swojego partnera firmę Tempo Team EU Flex. Co tam się wyrabia to już przechodzi ludzkie pojęcie. Uważajcie na nich!!!
zdjecie uzytkownika
XxX - 2015-01-24 16:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wiecie może czy po podpisaniu umowy są jakieś kary za niestawienie się w pracy, np. z powodu choroby czy złamania np. ręki? Pytam dlatego, ponieważ wiem że w innych agencjach występują tego typu kary, jeśli nie powiadomi się pracodawcy(agencji)kilka dni wcześniej.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-01-26 14:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w centrali liczą się znajomości i kto wejdzie głębiej w tyłek, a co drugi menedżer przyjezdny... nie szanują ludzi i nie liczy się, że pracujesz już kilka lat pstryknięcie palcami i już na twoim miejscu jest ktoś inny...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Mila, kulturalna, rzeczowa
Pytania: o doswiadczeniu
troche pytan otwartych np jak wygladala moja droga z domu na rozmowe kwalifikacyjna :)
zdjecie uzytkownika
AA. - 2015-01-28 13:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie profesjonalni - zataili sporo informacji o pracy o którą się starałam, nawet stanowisko podawali zupełnie inne niż, to które okazało się w rzeczywistości. Wątpię w rzetelność przeprowadzanych przez nich testów psychologicznych. Panie na AC przy grupie innych osób omawiały cv jednego z uczestników AC wypowiadając się o tym jakie jest słabe. Nie szanują ludzi, mogliby chociaż udzielać sprawdzonych informacji...
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-28 15:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie moge uwierzyc w to co tu piszesz !!! Jak mozna byc tak sflustrowanym czlowiekiem, przeciez oni sa w pieknym budynku z pieknym korporacyjnym ladem, gosciu gdzie myslisz ze bedziesz pracowal, gdzie bedziesz mial lepsza atmosfere, wynagrodznie, jest to jawne glupie mowienie nie prawdy !!

Az sie zbulwersowalam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Randstad?
Zadaj pytanie
x