logo Randstad Polska Sp. z o. o.

Randstad Polska Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Randstad Polska Sp. z o. o.

anabell 2017-01-06 17:41
czy ktoś mógłby mi udzielić rzetelnej informacji jak to wygląda zatrudnianie pracowników na umowę o pracę tymczasową? Chodzi mi o to czy wynagrodzenie może być mniejsze niż minimalne wynagrodzenie obowiązujące w tym roku?
2
LWICA 2017-01-12 14:13
Najgorszy pracodawca nie polecam czekam miesiac na zaswiadczenie do PUP malo tego od 5.01.2017 do dzis niema wyplaty dalej ludzie nie kapetetni. Warszawski oddzial jest w szoku ze we Wrocku zasowa sie po 10.5 h malo tego za psie pieniadze jest sie smieciem zarobki niegodne wsadzenia nogi do autokaru bo to parodia premia za m-c grudzien 11.40zl cyrk cyrk cyrk OMIJAJCIE SZEROKIM LUKIEM!!!!!!!!!
7
Xxx 2017-01-18 22:23
Skądś znam to na maila czekam już loho...
2
pracownik 2017-01-22 07:58
Witam. Pracuje w Radomiu przez Randstat w Zakładach Tytoniowych. Pani z która rozmawiałem na rozmowie o prace powiedziała mi o warunkach pracy i że rekrutacja z agencji pracy pod zakład potrwa parę miesięcy. Ok wszystko było jasne dopóki nie rozpocząłem pierwszego dnia pracy w zakładzie. Na początku dowiedziałem się od kolegów że oni musieli latami pracować przez randstat z umowami przedłużanymi co miesiąc żeby zostali zauważeni przez zakład. Jest w głębokim szoku że agencja pracy tak oszukuje ludzi. pozdrawiam
9
gość 2017-01-23 15:44
Jeżeli dla kogoś Machiavelli i jego poglądy są bliskie sercu to można polecić tą firmę. Odnajdzie się tam idealnie. Wszechobecny NARCYZN GRUPOWY jacy to my wszyscy nie jesteśmy za..., cała firma w ogóle. Człowiek myślący samodzielnie siedzi i myśli: "no dowcip jakiś, czy oni naprawdę nie mają za grosz krytycyzmu czy tylko udają takich korpo-lojanych???". W każdym razie nie jest to jedyna i w mojej ocenie z pewnością nie najlepsza agencja na rynku. A jeśli pracownicy maja lojalki podpisane to sorry ale muszą siedzieć tam i udawać, że jest cudownie. Szczerze współczuję.
6
Pracownik 2017-02-03 04:49
Witam pracuję w Radomiu przez Randstat w Zakładach Tytoniowych. Umowy na pól etatu przedłużane co miesiąc masakra. Kiedy przyjmowałem się do pracy pracownik Randstat mówił mi że popracuje pan parę miesięcy przez pośrednika a później przejdę pod zakład. Prawda okazała się bolesna gdyż pierwszy dzień w pracy pytam starszych pracowników jak tu jest to mówią. Musisz popracować tak jak my 5,6 lat żeby dostać się pod zakład koszmar. Gdy nie ma pracy dzwonią do Ciebie żeby nie przychodzić ja byłem 2 tygodnie bez pracy tak zabezpieczają się tym pól etatu masakra. Sam szukam teraz pracy już bezpośrednio bez pośrednika a na pewno nie przez Randstat Pozdrawiam
3
lalami 2017-02-03 18:52
Niestety popieram wszystkie negatywne opinie. Stawki śmieszne, wykorzystywanie a nie praca. Kadrowe szukajcie gdzie indziej.
6
Lili 2017-02-06 22:41
Antypatyczna obsługa w biurze w Radomiu.
2
misiopysio 2017-02-13 10:26
to samo mnie spotkało racja w 200%
3
juzNIEwRANDSTAD 2017-02-14 14:24
Firma która nie ma żadnych wartości . Najgorsze korpo w jakim mozna pracować. Oszukują na pensji swoich konsultantów. Po rozwiązaniu stosunku pracy nie wypłacaja premii. Ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i spychologia. Nie polecam pracy w tej firmie.
10
daniel 2017-02-25 15:02
Randstad Rzeszów- uważajcie na ofertę pracy pracownik produkcji firma Magna Automotive Czechy. obiecują w Polsce płacę 24 tysiące koron, w Czechach podpisujecie nową umowę na czeskich warunkach, płaca 95 koron na godzinę, oczywiście w ciągu miesiąca jesteście w stanie zarobić około 18 tysięcy koron, co ma się nijak w porównaniu z warunkami polskiej umowy. Polska umowa traci ważność po podpisaniu umowy z czeskim pracodawcą. Nie polecam. To nie jedyny minus, koordynator nie zna polskiego, nie jest Polakiem, więc ciężko o jakąkolwiek pomoc z jego strony.
6
BYŁY pracownik 2017-03-06 14:31
nie polecam. Nie ma tam współpracy na zasadzie pomocy. porażka w relacjach współpracowników Jak o coś zapytałam to miny takie widziałam na zasadzie: jaka głupia nie jesteś, że tego nie wiem. Pierwszy raz w życiu pracowałam na systemie to chyba człowiek ma prawo czegoś nie wiedzieć. Porażka jak dla mnie
4
Konrad 2017-03-06 20:30
Witam wszystkich dokładnie tak jest mają tu taki bałagan w biurze w Lublinie ze masakra niewiem skad oni biorą tych ludzi z łapanki czy co dzwonią po klilka razy pytają czy sie jest zainteresowanym pracą pozniej znowu to samo i na tym sie konczy duzo gadaja a nic nie robią lipa straszna to biuro dno
4
Patison Montgomery 2017-03-16 02:50
Ja też chciałem się podzielić opinią na temat filmy Randstad. Jest to opinia NEGATYWNA, a jakże. Dlaczego chcąc aplikować na wystawione przez nich ogłoszenie na znanym portalu ofert pracy MUSZĘ zaznaczyć zgodę (pole wymagane gwiazką) że: "Udostępnienie moich danych osobowych potencjalnym
pracodawcom."?
Nie wyrażam na to zgody! Więc nie mogę aplikować. Uważam, że jest to nieuczciwe i jest to rodzaj szantażu! Szantażu mówiącego: jeśli chcesz starać się o pracę i nie być dalej bezrobotnym, to musisz nam coś dać, a mianowicie swobodę w operowaniu twoimi danymi osobowymi. Z jakiegoś powodu jest nam to potrzebne. Żądamy tego, jest to element rekrutacji.
Ja uważam to za NIEUCZCIWE i nie aplikuję na stanowisko które mnie interesuje. Trudno. Szukam dalej.
7
Tomasz Kielce 2017-03-19 19:04
Krótko i na temat:
Oferty pracy oferowane przez tę agencję to najniższa krajowa
Umowy są tygodniowe, podpisywane co tydzień
Zaświadczenia o pracy są wystawiane tygodniowe
Jeśli praca jest kilku zmianowa to jest dodatek 2zł brutto do godziny nocnej, a 70groszy do II zmiany - jeśłi zmiany nocne lub inne wypadają w niedziele nie ma za to dodatkowych pieniędzy. Zarobki Od 1549 do 1780 zł. (średnia). Brak stabilności, brak szans na przejście na normalną umowę. Każda godzina pracy to dla agencji ok 2 - 3 zł dla jej konto. Ogłoszenie o pracę nie równa się z wykonywaną pracą.
8
gość 2017-03-21 09:15
zobaczcie jak w kółko im się powtarzają oferty na ich biurowych pracowników. Muszą mieć tam sporą rotację.
7
marcel100 2017-03-28 11:59
wie ktoś coś na temat pracy w Czechach przy produkcji części samochodowych ???
komentator 2017-03-28 20:41
Agencja prowadzi rekrutacje dla swoich klientów, więc muszą mieć zgodę kandydata na udostępnianie danych bo inaczej nie będą mogli zaprezentować danej kandydatury potencjalnemu pracodawcy.
2
marcel100 2017-03-29 16:37
wie ktoś coś na temat pracy w Czechach przy produkcji części samochodowych , firma Valeo???
Szanuj ludzi droga "rekruterko"w okularach 2017-04-01 00:52
Randstad Bielsko-Biała. Rekruterka (ta w okularach)jest niemiła i nie liczy się z ludźmi.Dostałem takiego doła po rozmowie kwalifikacyjnej ,że nadal o tym myślę.
5
młodszy pracownik produkcji 2017-04-06 10:20
Z pewnością możliwe jest znalezienie ciekawej, satysfakcjonującej i dobrze płatnej pracy poprzez agencję Randstad. Niestety, będąc pracownikiem tymczasowym musisz być przygotowany na wielce prawdopodobny brak pomocy ze strony agencji w kwestiach wszelakich. Przykładowo, mój pracodawca-użytkownik (Phoenix Contact) wymusza nieodpłatną pracę w czasie, który nie zawiera się w pojęciu godzin nadliczbowych, nie zapewnia miejsca (czytaj: stanowisko) pracy, nadużywa terminu ograniczenia dotyczącego wykonywania pracy tymczasowej (m.in. rzekomy strajk, stanowisko pracy na którym był zatrudniony pracownik z którym został rozwiązany stosunek pracy z przyczyn niedotyczących pracowników), nie dba o rozwój pracownika, stałymi elementami kolorytu danego środowiska pracy są znamiona zjawiska znanego jako " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;.

I to wszystko jest zbywane przez agencję Randstad na zasadach zabawy w "dom wariatów".
1
gość 2017-04-07 12:00
nie polecam. Pracownicy wewnętrzni tyrają. Teoretycznie nadgodziny może sobie odebrać, ale prawda jest taka że nie ma kiedy. Jak się zwolnisz pomaż o premii (które i tak są w mojej ocenie śmieszne). Bardzo nieprzyjemna atmosfera pracy. Zdecydowanie odradzam.
6
Jam 2017-04-08 13:43
Osoby, które mają małe ambicje ( lub ich brak ) tam pracują.
Każdy po szkole podstawowej już może tam pracować.
3
Randstad 2017-04-10 14:43
Ludzie unikajcie pracy w niemczech przez tą agencję, a w szczególności pracy w Landsberg/Halle dla Rossmanna. Uwierzcie mi, że więcej pieniędzy stracicie niż zyskacie. Tragedia.
6
Mama 2017-04-10 22:26
Wiem tylko tyle że mój syn tam pojechał . Po kilku dniach okradli go i jeszcze kogoś z koron czeskich . Zrobiło się głośno i ich dosłownie wywalili. Na wlasny koszt pojechali do Pragi i co dalej to nie wiem kontakt się urwał pewnie bateria mu siadla. Mieli poszukac ambasady polskiej bo ani kasy ani jedzenia nie mają . Nie polecam tego posrednika . Banda wyzyskiwaczy i oszustów.
4
PANCIO 2017-04-20 18:44
WITAM! dostałem ofertę pracy w Finlandii jako zbrojarz, czy warto zawracać sobie głowę? może ktoś już wyjechał z tej firmy?czekam na odpowiedż
3
pedek 2017-05-03 17:47
oszuści i tyle, wyzysk polaków
3
LT 2017-05-09 10:08
ZALEZY JAK TRAFISZ, JAK ZNASZ JEZYK I ROBOTE TO SZANSE SA ZE BEDZIE OK, JAK NIE TO TRAFISZ DO JAKIEJS MARNEJ FIRMY Z DZI DOWSKIMI WARUNKAMI, KWESTIA GDZIE TRAFISZ, BO CI CO MAJA DOBRZE NIE WCHODZA NA FORUM I NIE PISZA ZE DANA FIRMA TO NIEWYPAL.
GOOD LUCK PEOPLE!
1
Lenka 2017-05-16 19:14
Ale jako ich pracownik biurowy? Serio?
1
Zib 2017-05-19 22:25
Firma zatrudnia w fabryce czekolady. Teraz preferują pracowników z Ukrainy. Nie ma zleceń na pracę dla pracowników z Polski. Wymienia się ich na Ukraińców. Czas kończyć z tym g...em.
2
gvxr 2017-05-23 13:06
hej :]
mam propozycje pracy w randstad jako asystent do archiwizacji dokumentów, przy pkp służewiec
macie jakieś doświadczenie w pracy w tym miejscu ? jakieś uwagi ?
1
hcspak 2017-05-31 12:47
Co do Ranstadu a zwłaszcza oddziału Warszawa- Mokotów nie ma absolutnie żadnych zastrzeżeń. Praktycznie wzorowa obsługa przez konsultanta, kasa formalnie do 10 następnego miesiąca, a praktycznie 2-4 jest już na koncie (oczywiście jeśli szybko dostarczycie rozliczenie godzin). Drugą sprawą jest pracodawca użytkownik, ale tutaj też można powiedzieć szczęście bo mam już 3 umowę na kolejne 3 miesiące. Z tych wszystkich dziadowskich pośredników Randstad jest jeszcze w porzadku.
1
Bodzio 2017-06-05 21:25
Witam. Widzę same negatywne opinie o firmie Ranstad. Czy coś w ostatnich miesiącach się zmieniło na lepsze? Chodzi mi o oferty pracy za granicą. Jeśli dalej taka lipa to może ktoś poda namiar na lepsze biuro.
3
Adam24 2017-06-07 16:46
Witam, pracował ktoś może na magazynie Rossmanna w Landsberg / Halle obok Lipska? może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? :)
1
Goldschmeding Junior 2017-06-23 10:59
Ci z Kielc to nie kompetentne łochy. Miałem możliwość Rozmawiać o tych Pacanach z menadżerami Randstadu w Diemen . Podczas kręceniu materiału o firmach rekrutujących . Nawet suchej nitki nie zostawiłem na cieciach z Piotkowskiej ........Mało że rekrutują patos to jeszcze bawią sie w manipulacje .
1
Nieważne 2017-07-07 17:49
Randstad - Firma nie jest godna zaufania jak człowiek zrezygnował z pracy przyniósł dokumenty o rozwiązanie umowy poszło gładko ale żeby pieniądze przelać tak jak wcześniej to robili to już się nie śpieszą . Szkoda słów .
7
Pracownik 2017-07-11 20:23
Fikcyjne oferty pracy, niby praca jest a pracy wcale nie ma. Zwodzenie i krętactwo. Zdecydowanie odradzam firmę.
2
xczq 2017-07-15 22:08
Czy pracował ktoś za pośrednictwem Randstad w Krakowie ? Oferta pracy na poczcie holenderskiej Born?
1
Ktoś 2017-07-17 01:58
Mój partner wysłał parę dni temu CV, ponieważ znalazł ofertę pracy od nich w miejscowości Końskie. Praca ma być przy produkcji czegoś, nie wiem czego. Zadzwoniła do niego kobieta z Kielc i ma zadzwonić w środę jeszcze raz na omówienie szczegółów. Czy to prawda, że oni mają podpisaną umowę z jakimiś przychodniami, czy to jednak ściema? Czego może się spodziewać z ich strony?
1
Edyta 2017-07-20 09:09
@Nieważne czy jesteś w tej sprawie w kontakcie z firmą? Udało Ci się już otrzymać należne wynagrodzenie?
@Ktoś daj znać Twój partner rozpocznie pracę. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają pierwsze dni współpracy z firmą oraz na co można liczyć ze strony pracodawcy.
1
xczq 2017-07-20 15:53
Witam,

Nie polecam agencji (oddział Kraków), miałem jechać za granicę, dokładnie na poczte holenderska Born, niestety pare dni przed wyjazdem (umowa podpisana) okazuje się że pracy niema. Serdecznie nie polecam agencji, jak widać nie jestem odosobnionym przypadkiem, marnują tylko cenny czas.

Pozdrawiam
1
Jasson 2017-07-21 17:02
Nie polecam tej agencji zatrudnienia !!!!!!
Olbrzymia rotacja, praca po dwa(2) dni
w tygodniu, nie chcą odbierać telefonu.
Na zaległe pieniądze czekam ponad 2 tygodnie.
Niestety tak traktują pracowników z długim
stażem pracy !!!
1
PawełFICO 2017-08-10 15:47
Totalne dno. Nie dość, że trzeba się prosić o swoje pieniądze - bo bardzo często zdarza im się zapominać o przysługujących dodatkach, to jeszcze pracownik musi doskonale znać się na odczytywaniu wartości z paska wypłaty. Mówiąc krótko jeśli raz w miesiącu nie pójdziesz do biura przejrzeć pasek, to zostałeś oszukany. No ale proszę się zastanowić ile jest takich ludzi, którzy nie zwracają na to uwagi? Dla nich do czysty zysk. OSZUŚCI I BANDA NIEKOMPETENTNYCH, ZAKOMPLEKSIONYCH PSEUDOINTELEKTUALISTÓW
1
PRACOWNIK AAAA 2017-08-14 16:34
Nie polecam. Oferują pracę tymczasową kilkudniową. Rekrutacja beznadziejna. Nie warto się angażować.
1
Tomek z Tarnowa 2017-08-20 13:39
Witam. Dostałem wraz z żoną ofertę pracy w Niemczech do Rossmana. Jeszcze mamy tydzień żeby się nad tym zastanowić. Czy ktoś tam pracuje obecnie i może napisać cokolwiek na temat pracy jak i warunków oraz kasy ?
2
Tehmal 2017-08-21 11:14
Pracują tam dzieci.
Pani z Jolanta Pluta, obraziła się, bo jak straciłem robotę, to 1erwsze napisałem SMS by posłała papiery, potrzebowałem uebzpieczenie z UM( a tam wymagają wszystkie poprzednie zaświadczenia pracy czy coś takiego, sprawdzają to jak jednego brakuje to nie zarejestrują Cię)
Pani Pluta z Randstad Cieszyn olała mnie, posłałem 3 grzeczne SMS jeszcze, nadal byłem zlany.
Między czasie mega się pochorowałem, na dodatek ukruszyła się ósemka, ból jak UJ
Wnerwiłem się, bo ile można czekać na cokolwiek, posłałem mocniejszego SMSa.
6-15 Thursday 09:42
Witam. Ponawiam prośbę aby w Randstad ruszyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wydrukowali mi te... papiery sigid oraz teneco. Zostało przysłane tylko paski. Chodzi o dowód pracy czy coś takiego. Potrzebne jak... do stażu z PUP, a ostatnio nawet do dentysty.
Straszne cierpiąc, kolega pomógł... trując mocnym alkoholem lewą stronę, ..
Ze zbadaniem i wyleczeniem mnie pomagała koleżanka, nie napisze jak więcej info pod (suore@outlook.com) spr. sposób jak ktoś niema ubezpieczenia...
pani się mega na mnie obraziła że plebs miał prawo tak jej napisać, zwłaszcza bardzo chory.
Pani stwierdziła że nie che ze mnę mieć już nic wspólnego i żadną nową pracą w Cieszyńskim mnie nie uraczy...

Napisałem do Randstad Polska, ale mnie olali, cóż.

Nie polecam, przykre że w Jastrzębiu-Zdroju to jedyna firma która pracę daje, teraz jakieś biuro z Tych przyjeżdża 24-tego. Ciekawi mnie czy tez dzieci.

Najgorsza firma, swego czasu pracowałem IntelKadra, wzrór firma, złego słowa nie mogę powiedzieć, zwłaszcza na panią Zyburę , złota kobieta. Pani Pluta, więcej empatii i przykład z pani Zybury.
1
ja 2017-08-28 17:31
W Bielsku jest więcej takich firm gdzie okropnie wjeżdżają na psychikę podczas rozmów. Sama szukam już długo stałej pracy umysłowej biurowej i jest mega ciężko
1
negatywna 2017-08-30 05:40
Nie polecam agencji randstad : po pierwsze zgubili dokumenty i zmanie kąta bankowego , po 2 kłamią z umowami gdyż umowa powinna być podpisana od 1 . To podpisli mi ja 6 i nie mam urlopów po 3 nie przychodzą i nie mówią o normach tylko samemu trzeba się prosić po 4 żeby się dowiedzieć czy umowa została przedłużona trzeba czekać do ostatniego do tego przed koncem zmiany ! Osoby które siedzą przy biurkach w firmie mazon Poz1 nie mają o niczym pojęcia ! Głupa umowę która prosiłam żeby mi wydrkowali musiałam czekać 3tyg
1
randstad out ! 2017-09-08 16:46
DRAMAT !!!!!
WYPŁATY NIE NA CZAS I OKROJONE !
DRAMAT DRAMAT DRAMAT !
Gość 2017-09-23 15:58
Hmm.. Pracownicy wewnętrzni są nieuprzejmi, chamscy? a może dlatego, że są przepracowani? że pracują w okropnej atmosferze (delikatnie ujęte)? że tyrają na to korpo a nawet nikt i za nadgodziny nie zapłaci. Cały czas kogoś szukają. Pani z Warszawy bardzo miła i LUKRUJE RZECZYWISTOŚĆ. Ponieważ ciężko im znaleźć wewnętrznych pracowników. Może tam pójść do pracy tylko frajer prosto po studiach, ale po 2 latach będzie zawodowo wypalony... A co usłyszałam odchodząc? że "oj to ona nie wdziała, że jest tak niemiła atmosfera w regionie... oj że ona nie wiedziała, że pracownicy są dla siebie złośliwi, oj i ona nie wiedziała że tyra się od rana do wieczora bo tak szef każe bo takie ciśnienie robi..." TO KTO MA WIEDZIEĆ JAK NIE ONA!!!??? I to ma być firma HR-owa... porażka! Oczywiście najważniejsze zrezygnujesz zapomnij premii albo nagle wilczą ci ją za np. 14 zł. śmiech na sali.
Zostaw swoją opinię o Randstad Polska Sp. z o. o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad Polska Sp. z o. o.