brak logo

Bank Spółdzielczy we Wschowie

Wschowa

Opinie o Bank Spółdzielczy we Wschowie

Annka B 2009-09-14 16:19:31
Dostanie się do pracy w BS jest niemożliwe jeśli nie zna się kogoś z wewnątrz.
Nie patrzą na kwalifikacje tylko na powiązania rodzinne.
Starałam sie 3 razy i nic nie wyszlo - wyjechałam do Wrocławia i prace w WBK znalazłam po tygodniu !!
pozdrawiam
Ani
marecki 2009-09-23 12:06:55
Niestety potwierdzam.
Moj znajomy składal kwity na jakieś stanowisko it do nich - dostał odpowiedz ze jest "za słaby". Biedny teraz siedzi w allegro za 6K netto i cały czas wspomina ze o mały włos nie został itkiem w BS WSH.

derwisz 2010-01-21 11:36:38
NO a czego sie spodziewaliscie ?
BS LUDOWY, SPÓŁDZIELCZY, ROLNICZY ;) tzn wiejski haha
a tak przy okazji to robote tam dostaje sie na ładne oczy i pochodzenie
masz mame/tate kupca albo popijasz z kims z bs-u to masz robote.
Jestes spoza - zapomnij nawet jesli jestes mega zawodowcem.

pawloff 2010-06-04 07:40:22
No to dodam moje trzy grosze. Nikt kto ma trochę oleju w głowie się tam nie pcha. Ci co znają swoja wartość uciekają z miasta.
Durcia 2010-06-17 11:05:01
Tu macie rację, bez odpowiedniego nazwiska czyli czytaj "tatusia na odpowiednim stołu bądź właściciele bogatej firmy" do BS się nie dostaniesz mimo odpowiednich kwalifikacji. Lata temu przyjaciółka rozmawiała z dyrektorem o pracy (którego znała dobrze osobiście) o pracy, powiedział, że niestety w najbliższym czasie nie planuje zatrudnienia nowych osób. Po 2 tyg dowiedziała się, że zostały przyjęte nowe osoby..."z odpowiednim nazwiskiem" , młode bez doświadczenie i w trakcie studiów....
Ariusz 2010-07-02 17:11:41
Potwierdzam,
[usunięte przez administratora].
Tam nikomu nie zalezy zeby brac ludzi z kwalifikacjami.
Moze teraz ja są młodzi przy sterze to cos sie zmieni ale ....
nie wiem
Jaro 2010-09-10 07:18:05
Młodzi, ambitni, doświadczeni ale bez nazwiska nie mają czego tam szukać. Co z tego ze masz np doświadczenie w spółce S.A. i dostęp do technologi o której bank nawet sobie nie śnił - nie masz nazwiska idz się wypchaj. Ogólnie bank oceniam na zacofany. Zatrudnia się tam niestety "betony". Chciałem tam pracować ale na szczęście dla mnie się tam nie dostałem.
JAGA 2010-09-23 21:47:39
Tak tu czytam i przeszła mi ochota żeby tam składać podanie :( A tak swoją drogą to jeśli tam wszyscy pracują tylko za ,,nazwisko,, to przynajmniej mogliby zachować jakieś pozory, że coś umieją i chociaż jakieś podstawy kultury osobistej!!! Pani w agencji kolo Zielonego Rynku przychodzi do pracy z TŁUSTYMI WŁOSAMI, przeziębiona, wycierała nos o RĘKĘ i w ten sposób obsługiwała klientów. OBRZYDLISTWO!!!!
bbn 2010-10-13 22:15:09
lubię ten bank
A ja nie 2010-10-25 06:01:49
A ja nie lubię tego banku koniec kropka. Po zmianie rządów i tak się tam nic nie zmieniło. Dalej do pracy nie można się dostać, a zatrudniają samych swoich. Bank nigdy się nie rozwinie jeśli będą w nim sami swoi bez przygotowania, wiedzy, doświadczenia.
No i co 2010-11-04 17:00:33
No i co tak z tyłka strzelacie ?
Nie dla psa kiełbasa chcecie robic w banku to sobie go załóżcie,
a nie do nas sie pchacie !
surmacz 2010-11-14 12:08:07
Hehe najbardziej mnie rozwala jakis informatyk od nich - do 3 w nocy chleje w knajpie na daszynskiego, a przed 8 widze jak chwiejnym krokiem idzie do pracy :D
Pogratulować kadry :P
hmmm 2011-09-16 21:58:18
Jestem byłym pracownikiem - na szczęście byłym - nie wiem jak obecnie, ale za starego prezesa był horror i mobbing na porządku dziennym... pkt 1. szef ma zawsze racje.... - wystarczyło się nie zgodzić lecz przedstawić lepszy pomysł (zostać zje...) i... po 2 tygodniach to był jego pomysł a po 2 latach byłeś zbyt mądry i stanowieś zagrożenie - należało taką osobę wyelminować....
adam 2012-01-13 10:59:28
popieram, pracuje tam jedna wielka rodzina i nikt obcy nie ma szans!!!
michał 2013-12-16 14:08:08
bank do kitu przelewy przychodzą po kilka dniach jak weekend przychodzi kasa albo swieta to bank nie działa żal poza tym informacje udzielają opryskliwie myslą ze sciagną do siebie ludzi uwaga omijajcie ten bank nie polecam
Michał 2014-06-10 08:56:39
nie zostałem poinformowany o zadnych długościach przelewów przychodzą obrzydliwie długo nie polecam tego banku nikomu
2
bartuś 2014-11-23 15:00:51
niedługo przeprowadzam się do Wschowy i akurat szukam pracy właśnie w takiej branży, i akurat myślałem o Banku Spółdzielczym. trochę mnie zasmuciliście pisząc że są niby taką zamkniętą na nowych kastą. ciekawe czy ktoś z was to potwierdzi...również intertesował by mnie jakiś dział it albo stanowisko pokrewne, da się?
Asia 2014-12-07 15:17:00
No nie wiem, jak z tym kółkiem zamkniętym jest. Ja wysłałam podanie, zostałam zaproszona na rozmowę, przepytano mnie z zależności w sprawozdaniach finansowych i pracowałam w jednym z Oddziałów. Niestety nie odpowiada mi praca w żadnym Banku. Pracowałam w trzech i odradzam. Wyścig szczurów. Praca ponadnormatywna za psie pieniądze. Trzeba mieć stalowe nerwy i zapomnieć o ośmiogodzinnym dniu pracy. Wszędzie i o każdej porze człowiek łapie Klienta, żeby coś zarobić. Postawa plus system premiowy - to praca na akord. Teraz pracuję w dziale finansowym za te same pieniądze, tylko praca o niebo lepsza. Nie muszę namawiać rodziny, znajomych żeby zakładali konta. Pytacie o atmosferę. W którym Banku gdzie liczy się tylko sprzedaż jest miła atmosfera? To po prostu niemożliwe. Sam Bank sobie chwalę. Zostałam tam i wcale nie mam problemów z przelewami. Panie są miłe, i jak dla mnie kompetentne. A w tych czasach wszędzie do pracy ciężko się dostać.
lola 2015-02-19 22:38:10
szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną czy doswiadczenie jest potrzebne do tej firmy czy bez takze mozna liczyc na zatrudnienie i ewentualnie naucza?...
nielubie BS 2015-03-13 14:22:46
Jestem pracownikiem juz bylym BS-u. Ten Bank to porazka. W centrali tylko znajomosci sie licza
inne placowki musza harowac. Ludzie ktorzy tam pracuja nie maja pojecia o konkurencji. Produkty do bani, zero elastycznosci i wymagania z kosmosu bez zadnych narzedzi marketingowych. Wiec nie polecam. Jako pracodawca porazka i jako Bank to samo
2
tito 2015-05-31 09:42:35
Jak tak czytam wasze opinie to mam wrażenie, że albo w ogóle nie byliście w BS-ie i chyba nie korzystaliście z żadnego produktu oferowanego przez ten bank. Nie można wkładać wszystkich oddziałów BS do jednego wora ( jest ich ponad 25 ). Ja jestem klientem O. Rawicz i bardzo chwalę sobie obsługę w tej placówce. Panie w obsłudze są bardzo miłe i kompetentne, kasjerki zawsze pomogą. Przelewy są standardowo w formie elixirów więc o przetrzymywaniu nie ma mowy a wiadomo żaden bank nie pracuje w weekendy i święta więc jak ktoś płaci coś w piątek po południu to nie nie ma pretensji że jest dopiero w poniedziałek. Jestem pracownikiem urzędu i korzystam z kredytu gotówkowego Profit kredyt i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt na rynku. Zwiedziłem w Rawiczu 5 banków badając oferty - oferta Banku Spółdzielczego jest nie do przebicia. Obsługa kredytowa na wysokim poziomie, doradzą a nie wciskają to co maja w planach. Gorąco polecam odział w Rawiczu i powiem jedno - jestem klientem od prawie 10 lat i nikt mi nie wmówi, że BS jest zły bo nie raz pomogli mi w potrzebie będąc bardzo eleatyczni.
poszukiwacz 2015-11-10 20:54:56
co nowego w tej firmie warto aplikowac? atmosfera w porzadku?
aga 2015-12-09 19:18:43
widzialam ze nowe budynki postawili w centrali biale wielkie i piekne ze stali nie wiecie przypadkiem czy beda rekrutowac? warto skladac podanie?
aga 2015-12-12 10:27:19
tez chetnie bym sie przyjela wyslalam nawet pisma ale cisza nikt nie odpowiada a moze nie dostali, nie wiecie z kim tam mozna sensownie porozmawiac w sprawie rekrutacji?
tomasz 2016-05-11 09:47:33
w niewielkich firmach takich jak Bank Spółdzielczy we Wschowie rotacja pracoeników jest niewielka @0987, ale zawsze warto zapytać na miejscu
Zostaw swoją opinię o Bank Spółdzielczy we Wschowie - Wschowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Spółdzielczy we Wschowie