logo Home and Care

Home and Care

Poznań

Opinie o Home and Care

opiekunka 2014-09-25 12:56
Chyba ze umowa u opiekunki to nie ta sama co w biurze firmy nale to mozna rozstrzygnac ewentualnie u prawnika.W mojej umowie sa terminy wyplat ,czas trwania itd.Nie wiem co macie w firmie ,wiec glupot prosze nie pisac
ania 2014-10-03 18:06
nie polecam!!!
5
Frania 2014-10-07 13:10
A ja polecam, pracuje od czerwca i wszystko jest super :)
1
Maryla 2014-10-27 11:54
Ja serdecznie polecame Home and Care.
Malina78 2014-11-03 09:45
Cześć Kate,

mi opoźnienie się jeszcze nie zdarzyło. Polecam Home and Care.
1
Franczeska 2014-11-13 10:03
Bardzo solidna firma, polecam serdecznie.
Marta 2014-11-17 09:46
@Hela

doświadczenie jest potrzebne, ale nie musi być to doświadczenie w opiece w niemeczech, wystarczy, że opiekowałaś się kimś w polsce np. kimś z rodziny. Wynagrodzenie zależy m.in. od znajomości j. niemieckiego. Zakwaterowanie u rodziny, u której pracujesz. ja mam wynagrodzenie zawze na czas.
jola 2014-11-24 18:05
nie polecam
jola 2014-12-01 14:58
Z tego, co wiem, to referencje nie są potrzebne gdy ubiegasz się o pracę u rodziny. Referencje są natomiast potrzebne jeśli chcesz pracować w domu opieki. Wpływ na wysokość zarobków ma znajomość języka, zakres obowiązków i stan pacjenta. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktos pracował 24 godziny.
1
Czesia 2015-01-22 11:34
Aniu, wystarczy, że podpiszesz oświadczenie, że nie jesteś karana, książeczka sanepidu nie jest potrzebna, szkolenie z pierwszej pomycy też nie, choć słyszałam, że to dodatkowy atut.

Liszaju, niestety, w sieci rzadko można się spotkać z jakąś pozytywną opinią na temat firm, pracodawców...
anika 2015-03-26 12:44
czy ktoś wie ile płacą
ataner40 2015-04-03 10:43
czy jest opiekunka czy osoba ktora zostala oszukana przez w/w firme w ostatnim czasie-mam od nich oferte pracy i przyznam sie szczerze po tym co przeczytalam mam obawy
Marzena 2015-09-03 09:30
Hej Koles,

firma jest jaknajbardziej OK, rekrutacje prowadza w sposob ciagly, zajrzyj na ich strone internetowa.

Katarzyna 2015-09-07 08:30
hej, ja nie mam żadych problemów z Home & Care, wszystko mam na czas.
Barbara 2015-09-10 12:13
Jola, chyba musiało się coś stać, że nie dostałaś wypłaty, bo ja też zawsze mam na czas.
Grazyna 2015-10-16 17:33
edos daj maila to Ci wszystko opiszę, tutaj ciągle usuwają negatywne opinie.
hanka 2015-11-24 10:54
Komentarze ad personam. Żałosne.
1
Nick 2015-11-25 14:15
Iwona@ Home& Cara? A widziałąs taką firmę CEIDG. Dziewczyno co Ty opowiadasz.
zabcia 2015-11-26 12:08
"Ewka" A dzwoniłas do nich? Masz jakiś kontakt? Co Ci powiedzieli? Co na to Inspekcja pracy? Bo piszecie, piszecie a nie widomo o co chodzi. Jesteście z konkurencji czy jak?
sonia 2015-11-27 10:23
Ja nie mam z nimi zadnych problemów. Jestem totalnie zaskoczona tym co tutaj wypisujecie.
Danuta 2015-11-30 10:44
Ja z nimi pracowałam 2 lata temu. Odeszłam do innej firmy bo zaproponowali mi lepsze stawki, (usunięte przez administratora) Wróciłam do home and care. Nie narzekam, a to że wypłata po 20 to mi nie przeszkadza.
Dorota 2015-11-30 11:37
Ja jestm na jednej ofercie u dziadka już rok z przerwani. Dzwonią regularnie. Nie mam problemow. I dopóki dziadek będzię żył będę z nimi jeżdzić. Mamy fajny kontakt.
Ejo. 2015-11-30 13:58
Nigdy nikt z biura mnie nie oszukał, ani nie wprowadził w bład. Pieniądze zawsze do końca miesiąca mam na koncie.
Ela 2015-12-02 13:05
Ja już o wszystkich firmach czytałam takie infa.Eeeeee tam. Dajcie spokój. Jak sama nie pojedziesz to się nie przekonasz. I tyle.
Anka 2015-12-03 10:18
Ja już jeżdżę z nimi 2 lata i teraz też już mam ofertę na 28 grudnia. Płacą na koniec miesiaca ale zawsze moge liczyc na ich pomoc.
ola 2015-12-07 11:13
Jedź, pracuj uczciwie a napewno nie bedziesz miała problemów z nimi. Aż nie chce się czytać tych bzdur które tu wypisujecie. Najzwyczajniej w świecie nie rozumiecie umów, które podpisujecie i to jest najsmutniejsze.
Robak 2015-12-08 11:54
Nie napisałam, że pracuję w tej firmie która opisujecie 12 lat. napisałam, że pracuję w opiece 12 lat. to róznica. ale to tylko potwierdza, że nie umiecie Panie czytać ze zrozumieniem. (usunięte przez administratora)
Robak 2015-12-09 10:04
Pracuję od 12 lat jako opiekunka. Teraz jestem na własnej gewerbie. Wiele Pań prosiło mnie o załatwienie pracy i często nie kończyło się to dobrze, dlatego wiem co piszę. Gdybym była pracownikiem nie wysyłałabym was do sądu. Jeżeli piszę "nam" to pisze o nas - opiekunkach! I tak własnie się z wami dyskutuje.
ewelina 2015-12-10 11:12
Danusiu. A może zadzwonię do Home and Care powiem im, że jestem zainteresowana pracą i zapytam czy znają Twój nr tel? może oni też się wypowiedzą w Twojej sprawie. Tak by chyba było uczciwie. Poznać dwie wersje.
Wiesia 2015-12-11 12:23
Załatwili mi ofertę na już. Jadę. Byłam w biurze. Omówiliśmy cała umowę. Nie znam języka. Wiem że wynagrodzenie bede miała na koniec miesiaca ale cieszę się że mam pracę. Co dalej zobaczy sie.
Kasia. 2015-12-17 10:58
Ja tam z nimi jeżdżę i nie ma problemów. Trochę chyba się tutaj nakręcacie.
2
danusa@MAIL 2015-12-18 11:05
hej Kasia chyba ty sie nakrecasz jak nie zostalas oszukna to sie ciesz ale nie wypowiadaj sie w ten sposob
1
Magda 2015-12-20 20:59
Jejku kobiety dziękuję za informację, moje ciocia planowała wyjazd z tą firmą. Pokazałam jej to forum i od razu zrezygnowała. Powodzenia w walce.
Ela. 2015-12-21 10:49
Moja firma. Pracuję z nimi już 3 rok. Zawsze wszystko jest w porzadku. Po ludzku załatwione. Zawsze się interesują tym co sie u mnie dzieje.
danusa@MAIL 2015-12-21 12:27
do Ela widocznie te wszystkie kobiety lacznie ze mna nie maja nic innego do roboty tylko wymyslaja bzdury i tak sobie wypisuja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
1
Lila 2015-12-22 12:20
co za bzdury.
Beata 2016-01-01 19:16
Czytałam to forum z 2-3 tygodnie temu i widzę, że brakuje z 20 negatywnych komentarzy, które były. Rozumiem, że firmie były one nie na rękę i je usunęli. Czy ktoś będzie ich traktował poważnie i im wierzył jeśli takie sytuacje mają miejsce? Dodam tylko, że szukałam pracy i też do nich nie napisałam o ofertę. Widząc usuwane komentarze nie zaryzykuję.
Ewcia 2016-01-04 13:30
Dzwonisz, mówisz, że szukasz pracy, ktoś Cie przepytuje przez telefon z kilku słówek i jak mają wolną rodzinę to jedziesz do niej. Jak nie mają wolnej rodziny to czekasz, aż Ci znajdą. Jeśli spodziewasz się jakieś większego dopasowywania to Cie rozczaruję, no może jedynie płeć podopiecznego możesz wybrać lub nie zaakceptować w ogóle ich wyboru.
taka tam 2016-01-19 21:26
Odradzam stanowczo, przed wyjazdem z ta firma ostrzegala mnie kolezanka, ktora miala z nimi problemy. Ale ja myslalam- to niemozliwe, jestem sumienna opiekunka, z doswiadczeniem, kazda rodzina u ktorej bylam, zawsze byla ze mnie zadowolona. A jednak! (usunięte przez administratora) Pelen nieprofesjonalizm. Jeszcze raz stanowczo odradzam
Zocha 2016-01-21 09:38
Ja nie mam problemu. Żadnego. Jestem ciągle na ofertach.
Kasia. 2016-01-26 13:51
Ja tam u nich pracuję i jestem zadowolona. Wszystko na czas, jeżdże też do biura podpisuje umowę i jakoś nie widzę żeby mnie chcieli oszukać. Zaliczki też dają jak potrzebuje.
Kasia. 2016-01-29 09:29
Jak to gdzie? Do Poznania.
jozefina 2016-02-10 08:07
Jakbys przeczytala poprzedni post to bys zrozumiala kogo on dotyczy.To jest moja opinia i zdanie o firmie.Wiec sama czytaj ze zrozumieniem.Rozumiem ,ze tez jesteś zdeterminowana.
ja 2016-07-12 19:37
PrACOWałam z tymi ludxmi. Żal mi , że tak to wszystko wyszło. Fajne kobiety byłu w biurze. Też pewnie mają niewesoło
2
danusia@MAIL 2016-07-26 09:11
Bzdura w tej firmie to mozna tylko pozbyc sie kasy za ciezka prace
Jola 2016-07-31 18:10
Jak tak twierdzisz to podaj namiary na nich. Chętnie się wszyscy skontaktujemy.
Ciekawy 2016-09-29 17:42
Już dawno sprawdziłem. Firma może i istnieje, ale nie funkcjonuje! A swoją drogą, to jeszcze nie widzę mojego komentarza na stronie, a Ty już odpowiadasz. Jak to możliwe?
oaa 2016-10-01 13:12
no tak tak racja od jakiegos czasy faktycznie nic sie nie pojawilo
marzena84 2017-05-02 03:24
Wiele razy róbowałam ostrzec przed inną agencją pracy prowadzoną przez tych masych właścicieli lecz admini zawsze kasowali moje posty
Joanna 2017-08-09 16:51
@marzena84 dlaczego uważasz, że trzeba ostrzegać forumowiczów przed tym pracodawca? Tylko merytoryczne informacje przyniosą korzyść innym, potencjalnym pracownikom.
Zostaw swoją opinię o Home and Care - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home and Care