logo Ofix.pl

Ofix.pl

Poznań

Opinie o Ofix.pl

Oswald 2014-04-08 21:56:51
A nie wiecie ile średnio się czeka od nich na jakiś kontakt, bo CV złożone a w słuchawce cisza. Także nie wiem
Rotek 2014-04-10 06:53:36
Pewnie wszystko zależy od natłoku ogłoszeń albo obecnego zapotrzebowania na pracowników. Nie wiadomo jak jest teraz.
tupot 2014-04-21 17:20:50
pewnie robią tak jak wszystkie inne firmy. Ogłoszenie ma swoją datę ważności i po jej upływie odzywają się do kandydatów
marcin 2014-05-31 21:32:41
To sie w końcu odezwali do was, czy nie? Bo też myslałem, czy nie aplikować do Ofix, ale może te ogłoszenia sa nieaktualne.
nigdy więcej 2014-06-24 11:23:07
Ja pracowałam w tej Firmie w BOK sama praca fajna , atmosfera dziwna, jak nie ma rządzącej AśK z kamienną twarzą która wywiera presję to super, jak była na urlopie to było miło i robota zrobiona jak wróciła to szok, nie wolno z nikim rozmawiać, jedzenie na szybko przy biurku, picie w trakcie pójścia do toalety i do roboty bo kat z ciągle tłustymi włosami stoi,wszyscy się tam jej boją, no i te branie po kolei każdą z osób na spytki i obgadywanie każdego po kolei szok, no i praca przez agencję pracy 9zł na godzine,
1
Były 2014-08-06 09:46:34
Generalnie Ofix to już nie jest ta firma co kiedyś, dająca możliwości rozwoju, współtworzenia jej. Dzisiaj nie ma już tak kompetentnych osób, co najlepsi ludzie podchodzili.
2
gargamel 2014-09-19 14:44:06
Z firmą Orange Ofix współpracowałem kilka ładnych miesięcy. Szkolenie 2-3dni trochę nudne ale dzięki niemu zaczynamy dobierać ofertę klientowi. Liderzy grup jak i pracujący ludzie są naprawdę fajni. Tak wiem, może się to wydawać dziwne ale praca na serio jest fajna. Wiadomo są zastrzeżenia do pracy, ale one zawsze się pojawiają w każdej pracy. Każdy ma swój komputer, swoje stanowisko pracy które może "urządzić" pod siebie. Jeżeli potrzebujesz pomocy, masz jakieś pytanie, czegoś nie wiesz (np. jak wygląda oferta z danej konfiguracji) od razu liderzy, czy koledzy siedzący obok pomagają. Zastrzeżenia jakie mam to presja czasu - normy którą trzeba wyrobić, która jest wszędzie.
cos 2014-09-27 11:31:07
ale lipa te wpisy, czzy to sa opinie O pracodawcy, czy pracodawcy? hehe
smerf 2014-10-15 15:36:32
nie powiem, też pracowałem na magazynie i pracy faktycznie trochę jest... ale to chyba norma, a co do ludzi, to nie powiem ja nie narzekałem, jak wszędzie są dobre i gorsze dni. popracuj w innych magazynach typu spożywka lub chłodnie to dopiero jest jazda
Handlowiec 2014-10-21 19:12:04
Ja byłem na rozmowie rok temu w Ofix i rozmawiałem z wiceprezesem Tomaszem Sz.i warunki jakie stawia to 350 tyś obrotu na swoich klientach jak bym miał takich to nie pracowałbym dla nich za śmieszne pieniądze
ciekawski 2014-10-22 14:45:20
Wiecie może czy ta firma zajmuje się nadal sprzedażą usług firmy Orange?

Pozdrawiam
1
wiem 2014-10-23 10:16:33
jako autoryzowany partner Orange obecnie mają ogłoszenie na gumtree
poszukują Telemarketerów Telesprzedawców - umowa o pracę 2600zł

1
lbx 2014-12-04 00:02:22
hejj a co jest nie tak z pracodawcą? czy przyjmuje na korzystnych warunkach i wynagrodzenie też jest w miarę wysokie ? czy potrzebne są kompetencje do wykonywania zawodu w tej branży ? jak przebiega dzień w pracy w miłej atmosferze można otrzymać pomoc od współpracowników i przełozonych dziękuje za informację
rr 2015-01-13 13:48:20
nie ma co tracic czasu. po max 2 miesiącach nie bedzie wam sie tam chciało pracowac z powodu kadry zarządzającej, której kompetencje, delikatnie mówiąc, niskie. poza tym nie szanuje sie tam nawet pracaowników, którze pracują ponad 4 miesiące i robią najlepsze wyniki.
pozatym mósisz sprzedawac telefony, których nie ma albo sprzedawac te co sa ale te z kolei sa marnej jakości
Kiedyś tam pracowałem... 2015-02-03 23:35:21
Tak jak ktoś już wspomniał najlepsi ludzie poodchodzili dawno temu, nieudacznik pseudo dyrektor wrócił z banicji...z czegos musi płacic ratę kredytu, a v-ce prezes dostał propozycję nie do odrzucenia. Został sprzedawcą telefonów komórkowych. Co bardziej kumaty zrozumie co jest tu napisane. Kiedyś rzeczywiście było fajnie, ale to jest już historią. Pozdrawiam Byłych Pracowników
z przyszlości 2015-02-04 14:55:28
hej, co Wy:) przecież każdy jest kowalem swojego losu. nikt nikogo do niczego nie zmusi. widocznie taki charakter pracy odpowiada tej osobie bo inaczej znalazłaby cos innego. nie warto patrzyć w przeszlość tylko w przyszłość. i więcej optymizmu
handlowiec 2015-02-20 23:08:08
Tomaszek został akwizytorem telefonów to niech pracuje na obrót 350.000 zł cwaniaczek z kulka w nosie
handlowiec_1 2015-02-23 08:29:47
jest ok, wszystko zalezy od nastawienia na cel, aby zarobic trzeba pracować:)) stara prawda
ania 2015-09-28 21:10:21
Milo wspominam pracę w ofix. W latach
2010-2012 extra ludzie i pieniądze, ponad 3 tys.netto. Super klimat, świetne szkolenia i fajny rynek. Ja przynajmniej miałam fajny rewir i oddanych starych klientów. Z każdą zmiana Dyrektor było gorzej.
123 2016-03-23 11:11:53
koszty tniemy, koszty . każdy chce zarabiać a do pracy nikogo niet.
Danka 2016-07-05 11:48:06
A jak 'Trener", wspominala, już o swoich "sukcesach" w poprzedniej firmie, oraz "niesamowitych" umiejestnisciach szkoleniowo Hrowych?!
1
Ola 2016-07-12 16:37:11
Szkoleniowcem to jest do d..y. Słaba merytorycznie , a i z wiedzą z zakresu szkoleń nie najlepiej. Gadać to ona potrafi, ale nic poza tym Ciekawe, kiedy Prezesowi oczka się otworzą ?
Anal 2016-07-15 13:11:02
Gosia ty umiesz pisać ??. Wiem,ze to ciężkie ,ale nim coś napisze pomyśl :)
Ann 2016-07-17 09:42:11
Umowa o pracę to dzisiaj podstawa , tak samo jak multisporti ubezpieczenie grupowe . Wiec, nie wiem dlaczego osoby z firmy ofix, tak min. P. Gosia wypisują na tym forum , jak cudowna jest pracami ,co daje firma. Kobiet rusz głową, tu od razu czuć , że piszesz TY , lub ktoś z osób pracujących pragnący się podlizac. Ciekawi, mnie tylko, czy czytając komentarze na swojntemat latasz , jak w IC z oburzeniem po piętrze i zwymyslac, jakaś osobę , rabiac cyrk, wokół swojej osoby , chcąc być ofiarą ?

Jak pracuje w O i miałam znajomych w IC dokładnie wiem, i widzę jaka jesteś osobą . I nie wzbudza zaufania , wręcz przeciwnie, z twojego łuku bije obłuda .

TY MASZ gadka , fajnie opowiadasz osobie i swoich dokonaniach , ale wiedzy i umiejętności to już Ci brakuje , i to sporo.
3
Ann 2016-07-17 23:57:45
Nie kompetencja jej jest spora. Po pierwsze tak "doświadczony i wybitny szkoleniowiec (hrowiec), bez problemu powinien zlokalizować nasze problemy srzedazowe, wskazac elementy do poprawy, wyznaczyc ścieżkę i szkolić, tak aby przyniesc efet. Z tym ze ona nie ma bladego pojęcia o sprzedaży i mechanizmach nimim rządzącym , zwykły Dyzma , któremu się "udało" . Wina obarcza ludzi , a nie brak swoich umiejętności. Nawet nie syszalam , aby prowadziła odsłuch.

Zmiana nazewnictwa z Menager na Lidera, gdzie tu logika ?, Lider jest osobą o dwa szczeble niższa , brak wyobraźni .

Wprowadzanie wzorców, które doprowadziły do zamknięcia , jej poprzedniego miejsca pracy , nie umie wyciągać wniosków , Nasza firmę czeka podobny los (niestety), wie wszystko od wszystkich lepiej , brak wyciągania wniosków z porażek ale ona, ich nie odnosi ), na śmietanie się z pracowników za ich plecami , obłuda.

Z Tym, że nasz Prezes nie jest "zwykłym facetem " na którym pseudo emocje , udawanie, że się pracuje i stara nie robią wrażenie, a i gadanie o tm, co sie w weekend uotowalo, gdzie zauoy robilo (radze sprawdzic historie koklutera, co pracownik w trakcie dnia robi !)on po czasie nieroba wyczucie.


Umowa o prce i Denefity to standard nawet w firmach zatrudniających magazynierow , kłania się znajomość Hrowe :p
2
Janka 2016-07-18 18:37:50
Ona, nie jest kolorowo , to chyba na Łazarskim. Pracodawcy biją się o pracowników , gdyż ich brakuje ,w aglomeracji poznańskiej . Wiec, restarcie za przeproszeniem gadać bzdury,,ludzie nie są gupi, czytają forum, sluchaja, oczy mają widzą, i co może ci się wydawać nie możliwe myślą, raz analizują :p. A, że zależy nam na tej pracy, nie pozwolimy zniszczyć naszej firmy.

Może pora przestać robić zakupy w internecie, i wziąść się za robotę ?!
2
janka 2016-07-18 19:53:26
Hehe, nawet terminowość wypłat jest korzyścią ? Ha haha, chyba tak jest w każdej cywilizowanej firmie, z(mamy XXI wiek)resztą regulują to przepisy prawne. A w razie problemów , mamy odpowiedjie instytucje . Wybacz , ale to w dzisiejszych czasach jest żenujące , aby jako zachętę do pracy podawać terminowość wypłat . Owszem problemy z wypłata są, w CC,ale z winy agencji pracy , które w ich mieniu zatrudniają. Hehe kobieto ręce i cycki opadają :). Z takim podejściem, oraz wiedza , z zakresu motywowania do rekrutacji, powinnaś poszukać pracy , jako Spin Doktor w Ofixie:D
2
Maciej 2016-07-26 19:10:39
To, czegoś nie rozumiem. Chce złożyć swoją aplikację na stanowisko Lidera, z tym , że jak czytam to forum . Mam pytanie, czy w firmie kiedykolwiek wcześniej był problemy z terminowościa wypłat ?

Patrząc na te dyskusje , i zażarte bronienie tezy o terminowości , dochodzę do wniosku, że coś jest na rzeczy .

Proszę pracowników o rzetelna info.
marta 2016-07-27 08:40:58
pracuje w tej firmie ładnych parę lat i zawsze wypłata jest na czas, zgodnie z umową
1
Maciej 2016-07-27 17:59:16
Dziwne to dla mnie, że firma tak się lansująca wkleja poprzednie wpisy , a osoby (takie mam wrażenie ), z kierowniczych stanowisk piszą pozytywne opinie na jej temat .

Przepraszam, ale pachnie mi to straszna "ściema", czy odnośnie prowizji mogę uzyskać jakieś info?. Chodzi mi o to jak ona jest naliczana, z czego się składa ?
mm 2016-07-28 08:46:02
jeżeli jesteś zainteresowany ofertą pracy, proponuję abyś skontaktował się drogą mailową czyli napisz na lider@ofix.pl
mm 2016-07-28 12:31:45
jeżeli uważasz, że sprostasz obowiązkom to na Twoim miejscu zgłosiłabym się
mm 2016-07-28 13:22:19
jeżeli uważasz, że sprostasz obowiązkom to napisz
Gwizdek 2016-08-09 12:13:16
Uwaga na system prowizyjny. Gosia wprowadziła taki w IC, że okradli konsultantów. Mogłeś wyrobić plan, a jak odchodziles z pracy to nie widziałeś , ani zł! , o śmiesznych karach, niby z ramienia Plusa , już mię wspomnę .

A co do Umowy o Pracę , jako standard , wypowiem się tak, że w innych firmach jest to zupełna norma, ale jak się przenosi przyzwyczajenia, wysokie mniemanie o sobie i myślenie, że ludzie to "de. .." z byłego miejsca pracy to nie ma co się dziwić. Sam bylem świadkiem , jak nie raz pytała się Lidera, dlaczego pracownik ma "krzywy r.j ?", i trzeba go zwolnić, bo zaraz zacznie burde robić . Echh szkoda słów , rynku na twarzy , jak i człowiek się nie zmieniają
Monkey 2016-08-09 12:20:30
Dajcie , już spokój z tym co było .teraz liczy się tu i teraz . Dajmy szanse :). Ja osobiście 3m kciuki i wierzę , że wszystko będzie dobrze . Bylem na rozmowie spoko , a to nie dla mnie , zawysoki progi . Trzeba dalej się rozwijać , aby móc dostać pracę na takim stanowisku .
1
Monkey 2016-08-09 12:52:51
Dla mnie rekrutacja mega poważnie, rzeczowa , merytoryczna i skrupulatnie przeprowadzona . A co do stanowiska spec marketingowego , hmm praca na słuchawce nie wymaga doświadczenia i długiego stażu . Wystarczy, ze ktoś ma zapał i chęci do pracy i może zostać super telemartekterem :)
Sama prawda 2016-08-23 21:11:18
Jeśli jesteś na zleceniu i płacą Ci za przepracowane godziny to czasem jest ciezko. Czasem tak zwany manager bierze wpisuje Ci czas jaki On uważa za odpowiedni. Praca nudna codziennie robisz to samo, codziennie Ci stoją nad głową i gadają o pierdolach przeszkadzajac Cu w pracy. Biorą Cie na rozmowy odnośnie prowadzonych rozmów z klientami i czepiaja się pierdół. Mówią nie czytaj ze skryptu ale jak je czytasz to jest źle. Jest sprzedaż to pracujesz, nie ma sprzedaży wylatujesz. Płacą w terminie ale atmosfera jest tam do bani, nie traktują Cie jak człowieka tylko jak maszynkę i umia tylko niszczyć. Uważaj na wtyki, bo nigdy nie wiesz czy dany osobnik nie jest rodzina ludzi siedzących wyżej, tak zwana wtyczka i kabel. Praca nie jest na dłuższą metę wszyscy z niej odchodzą jak nagle zmieniają Ci warunki jak przyjdziesz na umowę. Liderzy tylko krzyczą za to ze jesteś na przerwie a sami oglądają gole kobiety i zajmują się pierdolami. Nie polecam pracy w tej firmie.
1
amb 2016-08-24 10:25:17
zapewne jak wszędzie jest to kwestia rozmowy indywidualnej o oczekiwaniach swoich.
w dzisiejszych czasach wszystko opiera się na negocjacjach
zadowolona 2016-08-24 10:30:16
jak wszędzie, zawsze znajdzie się coś. ja nie narzekam i robię swoje. w końcu jestem po to aby sprzedawać.
jeżeli to mi nie pasuje to idę dalej. ot i cała moja filozofia życia.
Sama prawda 2016-08-24 23:28:48
Niby tak ale wiesz teraz się wszystko zmienia. Tak zwane cięcie przynajmniej na Piątkowskiej. Wszyscy ludzie obecnie idą na l4 lub się zwalniają. Nie ma takiej prowizji od sprzedaży jak była kiedyś.
z tego co wiem 2016-08-25 12:37:18
sądzę że czas wakacyjny ma na to wpływ. a prowizja przecież zależy od sprzedaży.
Sama prawda 2016-08-25 21:44:58
Na stałe
dobra rada 2016-08-26 11:30:04
sądzę, że najlepiej samemu warto ocenić warunki
Sama prawda 2016-08-27 09:51:00
Ja nikogo niezniechecam. Chcesz pracować tam ok, Twój wybór. Ja tylko daje opinie o firmie, w której pracowałam i z której sama zrezygnowałam. :-)
Sama prawda 2016-08-28 17:22:19
Ja nikomu nie zabraniam prób pracy tam tylko daje opinie, bo tam pracowałam i sama zrezygnowałam
Babi 2016-08-31 11:46:17
Widzę, że szukają kogoś na stanowisko Trenera Sprzedaży. Proszę o informację , ile taka osoba średnio pracuje na tym stanowisku , i co się stało z ostatnim Trenerem.
Babia 2016-08-31 18:14:11
Interesuje mjie akt takiej fluktuacji na tym stanowisku . Jakieś 2/3 miesiące temu również szukali pracownika na te stanowisko . Wiec interesuje mnie, dlaczego znowu rozglądając się , za kimś nowym. Z czegoś To musi wynikać .
Monika 2016-09-14 22:41:01
Oferta na trenera ukazała się w krótkim czasie już 2 raz. Jak ktoś chce ganiać między konsultantami i zagrzewać do sprzedaży to może aplikować. Jednak nie polecam bo ta praca nie ma końca.co chwilę przychodzą nowi ludzie do pracy bo mało kto daje radę.dlaczego?czytaj wyżej:małe prowizje,kolesiostwo.To chleb powszedni,niestety.
KAM może zarobić ale tyle co napisałeś @ Kamil to tylko z dużą prowizją. Podstawa taka jak na kasie w markecie.Ale jak nie wyrobisz prowizji to wylot.
Ogólnie nie polecam.
jestem na TAK! 2016-09-15 08:49:25
będę w kółko powtarzać, jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz. jak dla mnie praca w centrum miasta w nowoczesnym budynku z pełnym zapleczem socjalnym jest jak najbardziej na TAK!
słomek 2016-09-15 14:25:39
Świetnie, że jest umowa o pracę, ale skoro zapewnione są socjale do tego to się nie dziwię, że są tak opłacalni teraz.
Zostaw swoją opinię o Ofix.pl - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ofix.pl