brak logo

Alpha

Dobczyce

Opinie o Alpha

ANONIM 2010-05-07 23:17
wedlug mnie zbyt duza odpowiedzialnosc operatora wtryskarki w stosunku do wynagrodzenia. po za tym przy maszynach zamiast dwoch osob czesto pracuje jedna, maszyny sa przyspieszane, ludzie sa opieprzani za byle co. To jest praca jedynie dla ZDESPEROWANYCH!!!!
7
anonim 2011-03-10 19:50
w sumie zakład jest oki tylko wkurza mnie ze wynagrodzenie nigdfy nie jest 10 tego kaxzdego miesiaca tylko albo 13 albo 14... ludzie my pracujemy pełna para i chcemy kase w terminie
1
Anonim 2 2012-01-09 20:05
Zmienić przede wszystkim Dyrektora!!! To jest Priorytetem,a nie jakieś zamówienia i śmieszne warunki,jakimi sie zgodziła Alpha zoobowiązaćdla klienta.

Ot prawda cała.
Ciekawy 2012-01-20 10:10
A jak tam wygladaja kierownicy? Daja w kosc? Z doswiadczenia wiem, ze dzial jakosci jest najbardziej upierdliwym dzialem. Jak to wyglada w Aphie?
4
ciekawy 2012-03-13 14:26
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.
1
obserwator 2012-07-16 18:56
Cała góra do wysadzenia.Ludzie ci nie mają pojęcia o pracy z człowiekiem.Nieudacznicy i karierowicze,gówniarze i tyle.Cwaniaki bez charakteru.Zginęli by w normalnej pracy gdzie nie lubi się wazeliniarstwa.
1
anonim 2012-12-01 19:57
Pracowałem prawie 3 lata. Zostaliśmy (prawie 20 osób) zwolnieni na podstawie redukcji pracy i bez żadnych świadczeń prawnych. Nie spodobało mi się to, ponieważ większość z nas pracowała bardzo dobrze i była za to chwalona.
Anon bis 2012-12-28 23:19
Zwolnieni bez świdczeń prawnych ? Nie wiem co masz na myśli. Napisz coś więcej.
Zazwyczaj umowy śmieciowe wygasają same ( czas określony ) lub wypowidanane są zgodnie z prawem bez podania przyczyny.
Pracodawca nie ma obowiązku dawania "świadczeń prawnych" , co kolwiek masz na mysli
1
Oszukany 2013-05-24 20:48
Napiszę tylko tyle , że wartości człowieka są im obce.
1
Anon 2013-07-08 14:21
Nie, nie zostali zwolnieni bez wypowiedzenia.
Ciasteczko 2013-12-13 10:37
Mam pytanie, jakie są zarobki zwykłego pracownika na produkcji tylko proszę o szczerą odpowiedź.
kubu 2014-09-18 19:33
mam pytanie ide tam na praktyki w listopadzie i jakiej atmosfery mam sie spodziewać i czy dosstane coś za to ?
Pracownik 2014-11-23 22:36
Zmienić kierownictwo,począwszy od Dyrektora,zmienić system produkcji,szanować pracownika,uczyć się od pracowników a nie od tych wyżej posadzonych,dawać zarobki adekwatnie do warunków pracy,zlikwidować większość niepotrzebnych osób z biur.

Oto przepis na sukces,i dobrze prosperującą firmę.

Przeczytaj to Dyrektorku milion razy i wkuj to do łba!!!
1
JaGraf 2014-12-01 18:37
Dla wszystkich obecnie pilnie szukających pracy, firma Alpha ogłosiła właśnie rekrutację na nowe stanowisko. Proszę was zapoznajcie się z tą ofertą i napiszcie mi czy jest godna uwagi. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Firma Alpha Vision Sp. z o. o. istniejąca od 2006 roku na Polskim rynku, jako dostawca rozwiązań interaktywnych poszu...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5708418?keywords=&region=
Tuter 2015-02-11 22:39
Jakby ktoś szukał informacji na ich temat to tutaj co nieco można zobaczyć http://elektrotermia.com.pl/pl,oferta,instalacje_elektryczne,realizacje,budynki_przemyslowe,zaklad_produkcyjny_alpha_dobczyce.html Chyba wszyscy wiedzą, że Alpha zajmuje się produkcją gotowych wyrobów wykonanych z tworzyw sztucznych głównie dla przemysłu motoryzacyjnego
anonym 2016-07-02 07:14
Zarobki mają te osoby co są "KREATYWNE" jakby. Podszkolenie to chyba z języka międzynarodowego.
kolo 2016-07-02 07:36
Witam forumowiczów chciałem śię zapytać czy za prace w Alpha na czterobrygadówce są dodatkowe dni wolne od pracy ja winnych firmach ,czy są wypłacane nadgodziny .
ober 2016-07-05 22:44
Dla mnie idealnie jest to, że zapewniona jest prywatna opieka medyczna. W końcu o takie socjale jest dość trudno, a tak przynajmniej nie trzeba się o to martwić, Pewnie do tego i tak dorzucają odpowiednie socjale jeszcze, ale wiadomo coś o benefitach? Pozdrawiam
Patrycja 2017-08-04 15:19
Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć pracując w Alpha obecnie? Możecie powiedzieć coś więcej o tym jakim firma jest pracodawcą? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne. Co powinno się wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?
albi 2017-08-27 19:02
Praca w tempie 200%. Minimalna krajowa + premie motywacyjne . Do reki 1800zl. Produkcja - praca 8h, magazyn - 10-12h,brak chetnych. Presja kierownictwa,wyrabianie norm, wyciskanie z czlowieka wszystkiego co wartosciowe jak z cytryny,polowa zalogi - ukraincy,dasz palec - stracisz reke. Zaloga - produkcja i magazyn - w zasadzie nie jest informowana o przywilejach z funduszu socialnego. Biuro za to korzysta na maxa.Jeden z przykladow: Po roku pracy dowiedzialam sie,ze sa darmowe wejsciowki do Aquaparku w Krakowie.Rodzinne.Jednak tylko dla wtajemniczonych.Ogolnie - zarobki glodowe,nerwowosc,presja,duza rotacja pracownicza - duzo wolnych wakatow,a reszta zalogi musi to nadrobic. Brak chetnych o czyms swiadczy? Do przemyslenia.Dla zdesperowanych,ja akurat jestem zdesperowana i cierpie,ale jeszcze troche.
1
Patrycja 2017-08-29 12:50
@albi piszesz, że w firmie wiele jest miejsc pracy, ale jednak brak na nie chętnych. Czy widać, by ta sytuacja wpływała na jakieś zmiany ze strony pracodawcy? Rozumiem, że Twoja opinia dotyczy głównie pracy na magazynie i dziale produkcji. Wspomniałaś również o tym, że można liczyć na dodatkowe benefity, tylko nie wszyscy pracownicy o tym wiedzą. O czym jeszcze warto wiedzieć przed podjęciem pracy w Alpha?
Zostaw swoją opinię o Alpha - Dobczyce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alpha