brak logo

Baxter Manufaturing

Lublin

Opinie o Baxter Manufaturing

wiki 2015-10-03 17:31
Odpowiedz dla 34e - to że nie zdążyłeś aplikować to było najlepsze co mogło Ci się akurat przytrafić. Uwierz i ciesz się że nie wdepnąłeś w to ( usunięte przez administratora )
anna anna 2015-11-27 18:32
Moja znajoma pracuje w baxter, ma samochód za 150 tyś i nienormowany czas pracy. 160 zł dziennej diety, pełny socjal i pakiet szkoleń, szkolenia za granicą. Wychodzi do pracy kiedy chce i wraca kiedy chce, nikt jej nie kontroluje. Żyć nie umierać. Nie znam drugiej takiej firmy, że nie trzeba pracować i można tyle ściemy walić.
2
wiemtowiemtamto 2015-11-27 18:39
To prawda. Mam info z pierwszej ręki. Ze strony szefów widzę pełne zaufanie i wolną rękę w działaniu. Dla amnie praca, gdzie wychodzę w ciągu "dnia Pracy" do kosmetyczki, fryzjera czy ikei to marzenie. Widzę, że tylko raz w tygodniu trzeba pojechać gdzies dalej, szkolenia i konferencje. Zero stresu i planów sprzedażowych. Tylko lunche i obiady branżowe z lekarzami w najdroższych restauracjach w mieście. Wpisujesz w raport lunch z prof, który trwa 2-3 godz i dostajesz 5-10 tyś premii za realizację ilościowego planu "spotkań" w miesiącu. Tak jest w baxterze!
3
oszukana 2015-11-28 17:32
co wy wiecie o biurze dobre to było z samochodem za 150 tys. mało tego zmieniają co dwalata szkolenia imprezy robia w hotelach i w zajazdach nie mowiac o ich zarobkach za przyjmowanie gości fizole placa. p.dyr. Nawrocki jest spoko gorzej zglownym .p.agnieszka b. nie wiadomo jakie ma stanowisko i co należy do jej obowiazkow u niej ważne jest ze sobie wybiera kto zostaj a kto za brame nawet wcina się do firmy sprzatajacej brudasow trzyma wszędzie syf ale co tam nie ważne dużo jest biurowcow nie potrzebnych ich pensje podzielić na produkcyjnych mistrzow tez bym czesc wyrzucila [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umieja ale tez grupa rzadzaca ktopracuje a kto za brame ciezka praca bez pochwal i zadowolenia wykorzystują ze ciężko o prace nie pchajcie się tam czesc
sąsiad 2015-12-07 11:58
W świetle wyroku NSA w Warszawie (sygn. akt. I NS 255/82) firma ta jest samowolą budowlaną. To tylko dzięki koligacjom z urzędnikami z Lubelskiego Urzędu Wojewódzkiego firma ta nie podlega rozbiórce. Ponadto, Baxter Manufacturing Sp. z o.o. odprowadza do UM Lublin śmiesznie niskie podatki za wieczyste użytkowanie 4 ha gruntu przy ul. Wojciechowskiej 42A, pomimo, że grunt ten nie należy do wydzielonej strefy ekonomicznej. Amerykańscy właściciele śmieją się do rozpuku, bo wiedzą, że Polacy pracują tutaj za mniejsze pieniądze, niż w ich kraju dostaje się jako zasiłek dla bezrobotnych. Miejmy nadzieję, że czas mówienia prawdy i rozliczeń zbliża się nieuchronnie.
xyz 2015-12-16 15:26
To by się wszystko z opisem zgadzało , tyle że dyrektorem nie jest kobieta. Reszta opisu wypisz wymaluj dyrektor
1
ciekawa 2016-01-18 20:04
przerabane jest biuro maluksus a my fizole zapieprzamy na nich nie spieszcie się tutaj
babka 2016-01-18 20:19
posłuchajcie jest ciężko dba o siebie biuro ale my mamy lepiej bo sa umowy o prace a oni dwuletnie kontrakty niech lepiej się zajma czystosciaw zakładzie brudy aby sanepit naslac pani agnieszka b. powinna się zajac aldytem na czystość bo kible czarne szatnie i stolowka sprzątaczki aby obchody robia wstyd a widać golym okiem ale nas na produkcji to sprawdzają caly czas
soduchlorek 2016-01-21 19:33
ja jak tam pracowałem to waliłem w druta aż miło, a kasa bardzo duża
tylko nie na produkcji, wystarcz jakiś pomysł, projekt itp. a tępe managery wtedy myślą ale nie podejmują żadnych decyzji bo się boją o stołki
i tak leci te 8 godzin przed kompem, tylko ten internet troche za wolny
a pranie mózgu jest jeszcze na korytarzu?
Ogolnie jest ok ale tylko w biurze, no i mechaniki ne miały najgorzej gdyby nie ten ich manager z bujną czupryną którego nikt nie lubił
3
obserwator 2016-02-17 15:40
ja tylko obserwuje ale czasami jakczytam opinie oogolnej ocenie firmy to mnie szlak trafia jak pięknie biuro mowi o kulturze o b.dobrych zarobkach dla fizoli dlaczego o swoich zarobkach, nagrodach, samochodach firmowych ,jak jezdrza taksowkmi a firma im zwraca wyskoki dodrogich knajp funduje firma w grudniujakie otrzymują premie tojest zycie a wy fizole się cieszycie ze macie prace nie spojrza w jakich brudach pracujemy bo sprzątaczki olewają ale kto ich sprawdzi wstyt
jack 2016-02-29 00:18
zaskocze cie teraz. to nie dyrektor ma takie warunki, tylko pracownicy terenowi, przedstawiciele.
3
superKODowiec 2016-03-02 16:13
Robol będzie zawsze robolem i nic nie poradzimy będą chcieli to zostawią w robocie a będą chcieli to z takowej wywalą!!!!.....ZAJAŻONE!!!???
Xenoxn 2016-03-27 17:46
Pracowalem tam kiedys przez ponad 2 lata na produkcji. Wtedy wydalo mi sie ze jest źle i cieżko, ale po 3 zmianach pracy chetnie bym tam wrocil. Na produkcji jest czysto i cieplo, mistrzowie nie maja pojecia co robia ich ludzie wiec jest luz, zrobisz minimum a reszte czasu mozna na luzie przeczekac a jeszcze jak awaria jest to zupelny luzik. W biurasy maja luz, niektorzy to niecale 4 dni w tygodniu pracuja bo im tak wolno. Na duzy plus to ze placa na czas, nie sa to kokosy ale jak na ten region to i tak lepiej niz gdzie indziej.
1
Wiewióra 2016-04-12 21:18
Baxter ma dość dobry social. Jak na ten region pensja przyzwoita i zawsze na czas. Jak to w korporacji mają swoje widzimisię. Śmiech bierze jak mistrzowie, biurowcy etc., stoją ''pod tablicami'' i przechodzą pranie mózgów:P Praca na produkcji nie jest lekka, ale da się wytrzymać. Jak robisz swoje to nikt się raczej nie czepia. Najgorsza to ta 4-brygadówka, ale to już norma w większości zakładów pracy...
1
Ariadna 2016-04-20 19:38
Sporo prania mozgu w osatnim czasie biurasy robia sobie i nam. Robota ciezka jak wszedzie ale stabilnie, robisz swoej 8h i do domu. Placa slaba jak wszedzie w tym regionie ale regularna. 4 brygadowka uciazliwa, ale da sie przezyc. Najwiekszy plus to fajni ludzie.
xyz 2016-05-20 19:42
Teraz to przynajmniej pracuje się bezstresowo K.na L4 i od razu zrobiło się spokojnie każdy robi swoje bo pracować trzeba, a spokój w pracy to podstawa .Pozdrawiam i życzę jak najdłużej spokojnej pracy.
1
lala 2016-05-21 21:54
oj tak, tak masz racje xyz
robocik890 2016-06-14 08:39
BAXTER ZAMYKA PRODUKCJĘ I OD STYCZNIA TRACIMY PRACĘ CIEKAWE CO MÓWIĄ CI CO MAJĄ DŁUGI STAŻ PRACY I CO TERAZ ZROBIĄ?????!!!!! KOMPLETNA ZAŁAMKA!!!!!
7
Mr x 2016-06-14 16:18
Czemu zamyka produkcję? Jakieś problemy finansowe? Baxter to najlepszy pracodawca w tej branży na lubelszczyźnie, ciężko w coś takiego uwierzyć nawet
1
Jooo 2016-06-14 22:39
To informacje potwierdzone. Baxter zamyka fabrykę w Lublinie do końca roku....
Mała 2016-06-17 19:14
Nic dziwnego, ta firma była oderwana od ekonomicznej rzeczywistości. Zamiast mądrze zaciskać pasa co miało nastąpić po podziale firmy trwała zabawa na całego. Przerost zatrudnienia w biurze osiągnął poziom absurdu, zamiast rozwiązywania problemów powstawały kolejne kolorowe tablice i zabawy w zarządzanie, nikt za nic nie odpowiadał, każdy chciał mieć swojego człowieka do czarnej roboty. Najważniejsze żeby pięknie wyglądało podczas wizyt wyższych szefów ale jak widać to nie to czego oni oczekiwali. Cała menedżerka zajmowała się tylko porządkami i głupotami, pewnie tylko tyle potrafili i są efekty.
zawiedziony 2016-06-18 22:35
Niestety powyższy post to sama prawda. To była fajna firma gdzie się dobrze pracowało-fajni ludzie, kasa na czas i godna jak na Lublin. Teraz zostało nam tylko czekać na wypowiedzenia...
1
Baxter Pracownik. 2016-06-21 12:54
Szkoda praca była jak wszędzie ciężko ale stabilnie.Ale teraz dzieją się jeszcze lepsze jaja nagle jak idzie o podział kasy to starzy pracownicy Polfy przypomnieli sobie że pracują tutaj po 20 parę lat dziwnym trafem jak wszyscy przedstawi Związkowi.A Baxter tak na prawdę jest tu około 10 lat.Do tej pory nie wiem co ma piernik do wiatrak co ma Polfa do Baxtera a już wiem jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Związki sprzedadzą pracowników którzy pracują w Baxterze na swoją korzyść i swoich kolegów z Polfy gratuluje związkom bo przecież walczycie w obronie WSZYSTKICH pracowników.
4
wojtek 2016-06-21 21:48
Pracownicy z Polfy zostali przejęci przez Baxtera po podziale firmy POLFA i dlatego liczy im się staż pracy łącznie z POlfą. Związki walczą o wszystkich pracowników jednakowo.Wszyscy tracą pracę.Wiadomo jak jest z praca na rynku lubelskim,szansę na pracę maja młodzi, a nie osoby zbliżajace się do 50 -tki lub po 50-tce
4
Baxter Pracownik 2016-06-22 16:58
Ale Baxter to Baxter a nie Polfa i powino się pracownikom wypłacić pieniadze uczciwe za lata pracy i wkład w rozwój Baxterza.Polfa nie ma tu nic do gadania bo pracujemy w Baxter Lublin a nie Polfa.Związki walczą o wszystkich pracowników jednakowo- to dlaczego nik nie spyta o zdanie wszystki pracowników nie powie jak idą negocjacje tylko szepcze sie po cichu a reszcie sie nic nie mówi.Można zrobić zebranie, głosowanie i związki się dowiedzą co ludzie myślą.Nie można wszystkiego zwalić na to że młodzi znajdą sobie prace bo młodzi tez maja rachunki, kredyty i zobowiazania do zapłacenia.Każdy zna Lubelski rynek pracy i wie że za 8zl na godzine się nie utrzyma.
2
Emigrant niestety 2016-06-23 06:47
Dlatego ja rok temu wyjechałem z tego kraju. Mimo kredytu na mieszkanie. Mieszkanie wynajmuje, wynajem spłaca mi kredyt, a na emeryturze sprzedam mieszkanie to będę mieć za tą kasę dodatek do brytyjskiej emerytury.
:)
Firmy szkoda :-(
Efekt globalizacji, offshoringu, mędrców typu Lewandowski, Balcerowicz itp.
1
pracownik 2016-06-23 13:54
Cwaniaki ze związków i biura chcą nas załatwić z tymi odprawami, widać młodzi i niespecjaliści nie muszą jeść i płacić rachunków. To się do mediów nadaje.
2
xyz 2016-06-25 08:54
no jak trwoga to do boga jakby nie związki to wszyscy by figę dostali to dobrze ze są i walczą o wszystkich pracowników a większość członków w związkach to staży pracownicy bo młodym szkoda było parę groszy na składki .Dajmy im spokojnie negocjować a wszyscy wyjdziemy z tej ciężkiej sytuacji w miarę usatysfakcjonowani .
1
kucyk 2016-06-26 20:15
W Baxterze pracuję około 8 lat. Od razu zapisałem się do związku bo nie chciałem stać z boku jak wielu ignorantów i czekać aż wszystko związki zrobią za nich. Nie wiedziałem o co idzie z tą Polfą ale porozmawiałem i zrozumiałem. Śmieszni są ci młodzi ślepo zapatrzeni w kierownictwo firmy a teraz mają pretensje do wszystkich tylko nie do zarządzających czyli do tych co ich wyślizgali z roboty.
5
Xyz rydz 2016-06-27 22:03
Dlaczego nikt nie o co te "tzw związki" negocjują ??? Chyba chcą zadbać tylko o własne ...
1
Brrr 2016-06-28 08:05
Nikt nie wie oprócz zainteresowanych, negocjatorzy wycyckają nawet swoich kolegów związkowców, powodzenia
1
XYZ 2016-06-28 18:32
NIE MOWIA BO TAKA JEST ZASADA NIEWOLNO IM NIC MOWIC BO JAKBY WYSZŁO ZE KTOS UJAWNIŁ PRZEBIEG NEGOCJACJI TO MOGŁY BY BYC ROZMOWY PRZERWANE A NIE CHODZI OTO NIECH NEGOCJUJA I NIE WYPYTYWAC SIE JUZ NIEDŁUGO TO SIE SKONCZY
3
JS 2016-06-28 23:06
Młodzi ludzi którzy w Baxterze pracują nie są naiwni wiedzą jak ich Kierownictwo traktują i ma za nic.Chce mi się śmiać jak widze starsze kobiety i wielkie pocieszycielki z Kadr które ich pocieszają to jest dopiero naiwność. Związki i ich Liderzy nic nie mówią bo działają na swoją korzyść głównym postulatem tych negocjacji było zaliczenie lat pracy w Polfie i tylko o to chodziło .Młodym nie chodzi aby był to podział 1 do 1 aby dostać tyle samo co Starzy pracownicy tylko aby nie były takie wielkie różnice i kominy .Że młody dostanie 7tys a starzy 70tys bo tu robi sie nie sprawiedliwoś .Mam nadziej że kiedy Związki ogłoszą swój wielki sukces nie przejdzie to bez sprzeciwu i konkretnych działań.Dziwi mnie też wielka naiwność w owe Związki bo oni już pokazują jak traktują ludzi .
5
Niki 2016-07-04 20:32
No i jest tak jak można się było domyślać. Po negocjacjach "związków" zyskały tylko osoby ze stażem 10+ czyli polfa, a już najbardziej 30+ czyli sami negocjatorzy związkowi , wszystko to kosztem młodych do 5 lat pracy których jest większość . Bez tych negocjacji młodzi mieli by lepsze warunki odpraw a więc dziękujemy wam "związkowcy" walczący o odprawy dla wszystkich !.
8
sąsiad 2016-07-08 12:13
LZF Polfa Lublin pochwaliła się na 75-lecie istnienia, że ma ogromne sukcesy i nowe wielomilionowe kontrakty zagraniczne. W imię solidarności powinna z powrotem zatrudnić u siebie całą załogę z Baxtera, która jest bogatsza o wieloletnie doświadczenie w tej firmie i mogłaby jeszcze bardziej podnieść bogactwo faktycznego właściciela - naszego rodzimego oligarchy, filantropa i dobroczyńcy - Pana Jerzego Staraka.
4
monia 2016-07-11 11:26
Cześć. Jestem zainteresowana pracą w firmie Baxter. Powiedz mi jak mogę tam się spróbować dostać . Będę wdzięczna za info napisz na e-maila: monikaf@o2.pl
jeszcze pracownik 2016-07-13 22:03
Ludzie o jakiej pracy w Baxterze mówicie przecież zakład ten kończy produkcję w Polsce całkowita likwidacja wszyscy pracownicy dostają wypowiedzenia pierwsze już w sierpniu 270 osób zostaje bez pracy i (usunięte przez administratora)
1
VSE 2016-07-17 18:27
ja również jestem zainteresowana praca w Baxter. Podobno to dobre miejsce pracy, zloze CV wkrotce.
BOB 2016-07-18 16:52
Nauczcie sie czytać interesancii!!! Baxter zamyka zaklad !! Mysle ze ktoś prubuje przyćmić forum poprzednimi wypowiedziami a to cala prawda o związkach. "No i jest tak jak można się było domyślać. Po negocjacjach "związków" zyskały tylko osoby ze stażem 10+ czyli polfa, a już najbardziej 30+ czyli sami negocjatorzy związkowi , wszystko to kosztem młodych do 5 lat pracy których jest większość . Bez tych negocjacji młodzi mieli by lepsze warunki odpraw a więc dziękujemy wam "związkowcy" walczący o odprawy dla wszystkich !."
3
stary pracownik 2016-07-18 18:38
Wkurza mnie jak młodzi domagają się dużych pieniędzy .Jeden z mistrzów postarał się o to aby jego ludzie mieli dobre stawki !Dowiedziałem się że niezależnie od corocznych podwyżek mieli podwyższane stawki , dlatego uważają że wszystko należy im się w dużych ilościach. Gorzej było z chęciami do pracy.
Sporo osób chodziło na zwolnienia .Młodzi mając kilka lat pracy mieli wyższe stawki niż ten stary , który przepracował kilkadziesiąt lat. Czy uważacie że to sprawiedliwe ? Specjaliści -dużo ich jest ,nie wiadomo co robią , mają stawki z kosmosu . Kaizeny kazali pisać robolowi -czy nie powinni ich pisać specjaliści ?
Wiele mógłbym pisać i wytykać błędy kierownictwu ale to już koniec i nic tego nie zmieni.
4
JK 2016-07-19 07:58
Baxter istnieje 9 lat w Lublinie wiec jak mogą pracowac kilkadziesiat lat ??? Polfa to inna firma
1
mlody pracownik 2016-07-23 21:32
"Młodzi mając kilka lat pracy mieli wyższe stawki niż ten stary" - i co w tym dziwnego stary pracowniku?. Co oznacza Twoje doświadczenie w takim kołchozie jak ta fabryka?? Po roku pracy Twoja wartość jako pracownika zaczyna spadać bo się cofasz w rozwoju nie a nie rozwijasz. Poza tym istnieje wolny rynek i jeżeli ktoś uważa że powinien zarabiać więcej to może zmienić pracę a nie siedzieć 20 lat przy tej samej taśmie i marudzić że nikt nie chce dać więcej kasy. Teraz Wy "starzy pracownicy" będziecie mieli okazję zweryfikować swoje "duże doświadczenie" z oczekiwaniami i wymaganiami na rynku pracy.
3
stary pracownik 2016-07-25 19:19
no to ty młody pracowniku weż się do roboty jak popracujesz 30 lat to inaczej będziesz śpiewać życzę dużo dużo zdrowia a to ci będzie potrzebne żeby dotrwać takiego stażu jak ci starzy pracownicy co z nich kpisz teraz .Pamiętaj że co roku też się będziesz cofał w rozwoju bo będziesz coraz starszym pracownikiem .
6
vr 2016-07-26 22:33
Polfa została przejęta przez Baxtera razem z pracownikami. Wiec w rozumieniu przepisow pracownikom naliczany jest staz pracy od momentu zatrudnienia w Polfie. Radzę najpierw poczytać prawo pracownika a później wypisywać durne komentarze.
4
Eti 2016-07-27 15:02
W rozumieniu przepisów pracownikowi należy się odprawa:
- jednomiesięczne wynagrodzenie przy zatrudnieniu poniżej dwóch lat,
- dwumiesięczne wynagrodzenie przy zatrudnieniu od dwóch do ośmiu lat,
- trzymiesięczne wynagrodzenie przy zatrudnieniu powyżej ośmiu lat.
Tak więc czy ktoś pracował 8 lat czy 38 lat nie ma to w tym przypadku żadnego znaczenia.
To co jest poza odprawą ustawową to indywidualna sprawa pracodawcy i pracowników.
9
basia 2016-09-27 22:04
o jej na pewno zwalniają,tam pracuje moja sąsiadka Małgosia Pałyska,ona tez straci prace?
ja 2016-10-04 09:11
firma sie zamyka!!! nie przyjmuja ludzi!!!
edr 2016-10-05 14:16
no przecież na każdym stanowisku maja jakies tam wymagania :D
Chociw 2017-01-21 14:02
Szkoda, ze nikt nie ubolewał jak Polfa - przejmowała produkcję z zakładu
Baxtera w Chociwiu, gdzie w 2008 roku, 200 osób straciło pracę . Widać sprawiedliwości stało się zadość .
Pozdrawiamy ubolewających
zdziwiony 2017-01-26 22:21
O jakiej sprawiedliwości mówisz??? Jaki wpływ mieli pracownicy POLFY Lublin w decydowaniu o losa ch fabryki w Chociwiu???
Zostaw swoją opinię o Baxter Manufaturing - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baxter Manufaturing