brak logo

REDIX T. Kościesza i Wspólnicy Spółka Jawna

Warszawa

Opinie o REDIX T. Kościesza i Wspólnicy Spółka Jawna

farbin 2013-06-10 19:26:18
żenująca kadra zarządzająca,jeśli o zarządzaniu w tym czymś można mówić,towaru na magazynie brak, kasę wiszą dostawcom,nie płacą nawet minimum,bo na minimum krajowe tylko rejestrują dziadostwo i gmin.SZKODA SŁÓW NA TEN SYF.Ludzie w tej firmie się zmieniają co miesiąc,dno
10
diver 2013-09-26 15:50:33
Hmm co to za firma otoz .Brak szacunku dla pracownika .Zwalniaja ludzi z powodu braku efektu a tak naprawde tak jak pisze przedmowca towaru na magazynie brak niestety nie pomagaja w niczym handlowca w terenie
brak wlasnych pomyslow .Syn prezesa mysli tylko o swoich zabawkach : )
6
zyga 2013-10-08 19:22:47
Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, taki mamy rynek i sami uczymy pracodawców do złego traktowania pracowników itd. To jest Polska, tu niestety żyjemy i trzeba jakoś sobie radzić
5
Farbenkeinlieber 2014-05-23 20:07:01
Firma dobra jedynie do tego żeby doceniać następnych pracodawców ;] Niskie pensje, brak podwyżek, wieczne kłopoty z zaopatrzeniem przez zadłużenie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] organizacyjny, klienci uciekają przez brak towaru i czas obsługi. O bieżącej sytuacji niech świadczy ilość zamieszczonych przez firme w ostatnim czesie ogłoszeń o pracę, pracownicy masowo jak na taką skalę uciekają a ci co jeszcze pracują robią to dlatego że ciężko o coś nowego. Podsumowując redix sprawdza się jako darmowa baza szkoleniowa dla pracowników podbieranych przez konkurencję oferującą nieporównywalnie lepsze warunki bez łaski.
10
marcin 2014-07-10 15:34:10
Dno, nie da się napisać nic pozytywnego. To co wyżej napisane to wszystko prawda. Nie szanuje się pracownika, nikt cię nie słucha, nie liczysz się, nic nie znaczysz i nic nie zmienisz choćbyś zapunktował nie raz u samego szefa. Fałszywy prezes zawsze znajdzie sposób abyś kasy nie dostał tyle ile powinieneś dostać. Najbardziej nie szanowanym pracownikiem (co ciekawe) jest pracownik działu sprzedaży, osoba która ma pierwszy kontakt z klientem i zawiązuje relacje (ponad połowa klientów nie pochodzi od handlowców). Nie ma żadnych szkoleń, wprowadzenia, szkoleń okresowych, przy wprowadzeniu jakiegoś nowego lakieru, a o szkoleniu w festool nawet nie pytaj bo się narazisz. Dostaniesz za to polecenie wydrukowania sobie z danego folderu kart charakterystyk (nigdy nie uporządkowanych i aktualnych - obraz pracy technologa) oraz polecenie obserwowania co się dzieję na sprzedaży i w ten sposób się uczysz jak dobrze doradzać klientowi.
Za swój osobisty wkład w obsługę klienta otrzymasz ekspresowo podejrzenie o spoufalanie się z nim. Taka informacja zostanie automatycznie zaniesiona na górę przez nie pisanego p. kierownika Z. wyspecjalizowanego przez 11 lat pracy w pod......laniu. Na górze zaczyna się w tym momencie tworzyć zakulisowa cicha opinia o tobie że coś knujesz albo mądrkujesz. Będziesz od teraz obserwowany (co również ciekawe) przez szefa handlowców rejonowych - W., technologa (który nie ma lepszego zajęcia jak ploty) - CZ. oraz nowo powołanego dyrektora działu sprzedaży na nowym oddziale - Ł. To ta trójka + prezes będzie teraz za twoimi plecami podejmować decyzję o twoim losie. W przypadku sporów lub nie jasności nie licz że coś uzyskasz, jeśli ta trójka stwierdzi że jesteś np. zbyt ambitny i możesz nieś zagrożenie dla nich, że być może jesteś nie wygodny bo masz swoją wizję to twoje dni są policzone. Wystarczy nawet że ktoś wymyśli sobie coś na twój temat-dosłownie jak dzieci(przykładem jest Z.), odpowiednio to przedstawi i ubarwi. W najbardziej perfidny i ostentacyjny sposób liczy twoje dni pan W., potrafi ogłosić że dany pracownik będzie za chwilę zwolniony. Wszyscy którzy to usłyszawszy zaczynają szeptać i nabierają wody w usta, ty od nikogo się nic nie dowiesz, nie dojdzie nawet do żadnej konfrontacji z tobą, zostaniesz wezwany na górę by prezes mógł ci podziękować za pracę dla nich. Możesz dostać informację że, potrącą ci z kasy za wszystkie straty które spowodowałeś - że pomyliłeś kolory, zła bejca itp., że za mało sprzedawałeś - kiedy nie ma co sprzedawać bo brak towaru - tego nikt nie powie, jak też nie powie jak pan W. zamówił tony lakieru które miały się sprzedać ale się zmarnowały - ciekawe czy sobie obcięli kasę za tą wpadkę - na pewno nie, obetną za to tobie.
A najlepszym dopełnieniem obrazu firmy Redix poza złą atmosferą - braku atmosfery, wyjątkowym na dużą skale bardzo złym zarządzaniem, kłopotach finansowych, złym traktowaniem pracowników i obcinaniu im pieniędzy JEST zabawa syna prezesa - 9 tyś zł miesięcznie na paliwo do jego zabawki z 5 litrowym silnikiem (na taką kwotę dział księgowości otrzymuje faktury paliwowe od pana(usunięte przez administratora).).
Redix nieuchronnie idzie w dół, lecz ma na to moje pełne przyzwolenie.
14
Onyx 2015-03-29 12:45:46
Wszystko prawda, omijajcie firmę z daleka.....
3
Anioł 2015-04-06 20:05:03
Witam
Ja bardzo chętnie przyjmę do pracy osobę na stanowisko doradcy/ technika w zakresie lakierowania produktami rozcieńczalnikowymi. Doświadczenie i znajomość rynku obowiązkowe. U mnie pewnie raju też się nie znajdzie, ale oferuję jasne warunki zatrudnienia i rozsądną pensję i dobrą atmosferę pracy. W razie zainteresowania proszę o kontakt. tore.solskier@gmail.com
Pracownik Miesiąca 2015-04-09 15:16:50
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... każdy chciałby pracować, inkasować pensję nie dając nic od siebie. Praca w firmie Redix nie jest najgorsza firmą. negatywne komentarze i opinie piszą osoby zwolnione na własne życzenie lub zakompleksione... Pozdrawiam nierobów:)
1
oli 2016-04-02 16:37:59
wd nie tylko trzeba ogarniać windowsa ale też doświadczenie w kierowaniu autem - warunek konieczny. praca w biurze wymaga kierowania
oli 2016-04-03 18:35:58
hal ja tam nie pracuję. to była aluzja do wypowiedzi wd gdzie trzeba ogarniać windowsa. Tak maja w ofercie. Pracownik biurowy "posiadanie prawa jazdy kat. B, doświadczenie w kierowaniu autem - warunek konieczny"
halina 2016-05-05 22:06:29
Być może do Twoich obowiązków w tej firmie @gienek nie będzie należało tylko siedzenie w biurze podejrzewam, że do jakichś magazynów będzie trzeba pojeździć
Zostaw swoją opinię o REDIX T. Kościesza i Wspólnicy Spółka Jawna - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REDIX T. Kościesza i Wspólnicy Spółka Jawna