Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Alan 2017-02-06 16:05
Witam, dostałem dziś ofertę pracy na skrzynkach, chodzi mi o mieszkanie i zarobki, mianowicie czy mieszkania to rudera czy da rade przetrwać ? jak jest z zarobkami? czy oszczędzając da radę odłożyć większą sumkę ?
Onaa25 2017-02-07 07:33
Cześć. ;) Ja tez czekam żeby wyjechac na te skrzynki ale nie ma miejsc więc fajnie że Tobie się udało tam dostać i kiedy jedziesz??? i znasz język niemiecki??
Mieszkania słyszałam że są ok ;) nic złego o mieszkaniach nie słyszałam..
Podobno firma fajna.. :) I fajne pomocne dziewczyny w biurze. ;)
onoou 2017-02-16 07:16
Pierwsze słyszę...
szwacz 2017-02-16 10:13
a szwaczek jeszcze szukają?
innyjaa 2017-02-20 09:27
Ja też tam pracuje ale jestem zadowolony, wiadomo, ze trzeba z...c ale gdzie nie trzeba jak chce sie zarobić? Za leżenie nikt Ci nie zaplaci
w innych firmach przeszlem przez takie historiee że sie we lbie nie miesci lacznie z nie placeniem za robote wiec nie wiem o co wam ludzie chodzi
krawcowa 2017-02-22 12:04
Ja mieszkam w Poznaniu jeśli ty też to może porozmawiamy na temat pracy.
Jasiek 2017-02-24 16:28
Witam ktoś z Was pracuje / pracował na skrzynkach bosh ? jaka to praca? Polecacie ?
ja 2017-02-24 16:52
ja pracowalem, musialem wrocic bo corki tesknily, lae robota byla ok, skrzynki sa plastikowe ale trzeba je w tempie ukladac na te palety, sa zmiany i praca w sobote ale wtedy przynajmniej jest wiecej godzin jak corki podrosna to tam wroce
Czesław 2017-02-24 19:49
Jakie aktualnie oferty pracy za granica ma Mondi, mnie interesuje etat elektryka? Jeśli ktoś wie proszę o sygnał. Kiedyś już korzystałem z ich pośrednictwa i byłem bardzo zadowolony, kasa była super i warunki mieszkaniowe całkiem spoko, może i teraz sie uda.
Sławek 2017-02-26 21:39
Też pracowałem w Schaflein (Empfingen) i mogę powiedzieć, że generalnie firma spoko(dot. płacy, noclegów). Praca w miarę normalna. Niestety sprawy rodzinne i musiałem wyjechać. A jeszcze dla tych co lubią góry to teren naprawdę świetny - przysłowiowy rzut beretem. Mondi ma u mnie plusa :) .
4
Pracownik Mondi Polska 2017-02-27 08:58
Szanowna Pani,
tak, to prawda, że każdy pracownik jest zobowiązany do pójścia do przerwy gdyż zależy nam, aby każdy pracownik odpoczął. Ponieważ pracę należy wykonać w tempie, odpoczynek jest niezwykle ważny, dlatego nie można rezygnować z przerwy. Według przepisów prawa pracy nie ma dodatków za pracę w soboty, są to godziny wypracowane według stawki godzinowej brutto. Koszt mieszkania wynosi 300 EUR ponieważ znajdowane zakwaterowanie jest u prywatnych kwaterodawców, gdzie panują dużo lepsze warunki mieszkalne niż w hotelach pracowniczych. Dokładamy wszelkich starań by znaleźć zakwaterowanie w przyjaznych dla pracownika warunkach. Istnieje natomiast możliwość poszukania zakwaterowania na miejscu na własną rękę w warunkach według własnego uznania. Przykro nam, że praca w Pańskim odczuciu jest wymagająca – odbieranie skrzynek z taśmy i układanie ich na palety musi faktycznie odbywać się w tempie, by wyrobić się z całą pracą przewidzianą na dany dzień, sama tę pracę jednak wykonywałam i z całą pewnością nie ma to nic wspólnego z „obozem”.
Dziękujemy za Pańską opinię i słowa krytyki, dzięki temu wiemy nad czym możemy jeszcze popracować, by udoskonalić współpracę, dlatego też zachęcamy do bezpośredniego kontaktu lub prywatnej wiadomości (niemcy@mondi-polska.pl) z opisem konkretnych sytuacji – są to dla nas cenne informacje pozwalające na doskonalić nasze usługi.
2
Pracownik Mondi Polska 2017-02-27 09:00
Dziękujemy Panie Sławku za miłe słowa i zapraszamy do współpracy w przyszłości, kiedy poukłada Pan już sobie sprawy prywatne.
Pozdrawiamy!
1
OnOna 2017-03-05 11:41
czy co tam się dzieję dokładnie w Grettstadt ??
1
Pracownik Mondi Polska 2017-03-06 16:04
Szanowny Panie,
Przykro nam, że ma Pan takie odczucia z pobytu w pracy. Staramy się zapewniać właściwe warunki w miejscu pracy, trudno jednak jest mieć wpływ na relacje panujące między pracownikami. Jeżeli zdarzają się sytuacje konfliktowe to można je do nas zgłaszać na bieżąco i będziemy interweniować, bo bez takiej informacji nie mamy możliwości nawet o tym wiedzieć.
Pozytywne opinie pozostawiają pracownicy , którzy współpracują z nami od wielu lat i są zadowoleni ze współpracy. Dla nas jednak są ważne i te pozytywne, i te negatywne, więc dziękujemy za Pańską opinię i zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu zgłaszania konkretnych sytuacji i możliwości interweniowania.
2
rija 2017-03-06 18:29
a mogę wiedzieć dlaczego usuwacie negatywne opinie o waszej firmie(opinia internauty Stef znikła zresztą nie tylko jego) ....jeśli jak twierdzicie:,,. Dla nas jednak są ważne i te pozytywne, i te negatywne, więc dziękujemy za Pańską opinię'' to tym bardziej nieprzychylne opinie na wasz temat powinny pozostać na tym forum dla wszystkich zainteresowanych chyba że jednak boicie się tych opinii i macie jednak coś do ukrycia aby nie odstraszać potencjalnych przyszłych pracowników.......prawda jednak wyjdzie z czasem.....nieładnie z waszej strony,to forum jest do wyrażenia opinii a nie tylko do piania z zachwytu na wasz temat,trzeba przyjąć każdą opinię nawet tą krytyczną
2
spawacz 2017-03-07 09:26
a ktos pracuje jako spawacz? dostałem oferte za całkiem dobra stawke i zastanawiam sie czy nie zmienic
Kamil 2017-03-07 12:27
ja jestem w monachium i jest ok tylko nocleg niestety w pokoju dwuosobowym
Pracownik Mondi Polska 2017-03-08 12:37
Szanowny Panie,
mieszkania są faktycznie w cenach, o których Pan pisze. Wynajem mieszkania natomiast wiąże się często z zapłatą kaucji w wysokości trzymiesięcznego czynszu oraz z wyposażeniem go, gdyż wynajmujący w Niemczech często oferują po prostu puste wnętrza. Naturalnie na start nasi pracownicy nie mogą sobie pozwolić na tak wysoką kaucję za mieszkanie i wyposażenie go, dlatego znajdujemy zakwaterowanie z umeblowaniem u prywatnych kwaterodawców, którzy wynajmują pokoje w takich właśnie cenach. Każdy pracownik natomiast ma prawo na miejscu znalezienia sobie na własną rękę zakwaterowania według własnych kryteriów.

Pracownicy są zatrudniani na warunkach niemieckich według niemieckich przepisów prawa pracy, które nie przewidują dodatków za soboty.

Proszę nie zapominać, że na projektach o nie najwyższych płacach zatrudniane są osoby bez znajomości języka i bez kwalifikacji zawodowych czy dobrego doświadczenia, które byłyby cenne dla pracodawcy. Osobom tym pomaga w odnalezieniu się w pracy Koordynator, który jest do dyspozycji telefonicznej wszystkich zatrudnionych osób. Pomaga on w załatwianiu spraw urzędowych, zdrowotnych i innych wymagających znajomości języka niemieckiego, którą nie dysponują nasi pracownicy.

Również zachęcamy do nauki języka niemieckiego i podnoszenia kwalifikacji zawodowych, które umożliwiają wejście na wyższy pułap finansowy i zachowanie niezależności za granicą.

Gratulujemy Panu determinacji w nauce języka, która umożliwiła Panu usamodzielnienie się i wyższe zarobki.
Pracownik Mondi Polska 2017-03-08 14:16
Szanowny Panie,
zgodnie z regulaminem użytkowania Serwisu Gowork automatycznie są usuwane opinie, które naruszają ten regulamin, np. wypowiedzi są napisane w wulgarnym lub obraźliwym tonie, zawierają dane personalne lub treści uznawane powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe, naruszające dobra osobiste, dobre obyczaje czy zasady etykiety. Serwis zabrania usuwania komentarzy „ot tak” i nie jest to możliwe nawet technicznie, gdyż musi być do tego konkretna podstawa z regulaminu. Jednocześnie w ramach polityki Serwisu nie są tolerowane komentarze obraźliwe, szkodzące konkretnym osobom lub mijające się z faktami.

Jak może Pan zaobserwować, te negatywne komentarze również widnieją w Serwisie i staramy się do nich ustosunkować, bo są to dla nas ważne informacje i to prawda, co napisaliśmy powyżej.

Zachęcamy zatem do pozostawiania komentarzy z zachowaniem kultury wypowiedzi i wytycznych zawartych w regulaminie Serwisu.
pytam 2017-03-08 18:02
Jedno zastanawia, nie tylko w przypadku Mondi. Czasy chyba się zmieniły, bo aby dostać jakąkolwiek robotę, trzeba perfekt znać język. Gdybym znał perfekt język, za nic bym nie jechał na fizycznego!! Czy to we Francji, czy to na Wyspach czy to w Niemczech. Wydawało mi się, że do byle fizycznej roboty wystarczą chęci, dwie zdrowe łapy i tyle....
1
zaciekawiony. 2017-03-09 08:02
Czy na tą chwilę są przyjęcia do pracy na produkcje skrzynki logistyczne?
a jak nie to kiedy się spodziewać?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-09 14:05
Szanowny Panie,
w chwili obecnej mamy zaspokojone zapotrzebowanie, ale to się bardzo dynamicznie zmienia więc najlepiej przesłać do nas swoją aplikację na adres mailowy: pomocnik@mondi-polska.pl. Wówczas będziemy mogli uwzględniać Pańską Kandydaturę przy kolejnym zapotrzebowaniu i informować o szczegółach.
Dysia115 2017-03-09 20:16
Sandra można jakiś kontakt do Ciebie żeby dowiedzieć się więcej o tej agencji?
darek 2017-03-10 10:29
Schaeflein to raczej nazwa firmy logistycznej i tam są ludzie z pagusa . jezeli to toto pracowałem tam praca ok. niewiem jakie warunki płacowo mieszkaniowe daje pagus bo ja robiłem przez inną agencję.
1
Karolina 2017-03-11 10:46
Witam, czy coś na temat Oferty pracy dla koordynatora w Langenau dowiem się?
okip 2017-03-11 11:19
a jak ta praca dokładnie wygląda? co tam się robi są jakieś normy?
Beata 2017-03-12 14:04
Witam, Jak to jest z umową o pracę na skrzynki logistyczne ?? ona jest na ile na rok??
Bardzo mi zależy żeby jechać z waszą firmą Mondi ale na pół roku czy to jest możliwe??
Pracownik Mondi Polska 2017-03-13 09:46
Oferta pracy dla Koordynatora w Langenau dotyczy zatrudnienia na umowę o pracę tymczasową na warunkach niemieckich. Praca polega na koordynowaniu procesu czyszczenia skrzynek logistycznych i pracy ok. dwudziestoosobowego zespołu. Kandydat powinien dysponować doświadczeniem w logistyce oraz dobrą znajomością języka niemieckiego, by móc się swobodnie porozumiewać z Niemcami. Zainteresowanych Kandydatów zapraszamy do bezpośredniego kontaktu w celu uzyskania szczegółów oferty. (Płeć Kandydata oczywiście nie ma znaczenia, rodzaj męski został użyty ze względu na przejrzystość przekazu).
Pracownik Mondi Polska 2017-03-13 09:53
Praca polega na obsłudze maszyny myjącej. Normy są dzienne dla całego Zespołu – ponieważ jest to praca z maszyną, jej płynne działanie wymaga utrzymania tempa pracy, by na czas odbierać umyte elementy bądź wkładać je do umycia. Każdą maszynę obsługuje około 4-6 osób. Zachęcamy Pana do bezpośredniego kontaktu w celu przedstawienia szczegółów oferty.
Pracownik Mondi Polska 2017-03-13 10:03
Pani Beato,
generalnie jesteśmy nastawieni na współpracę długofalową z naszymi Kandydatami. Współpraca na okres pół roku jednak nie jest wykluczona, dlatego zachęcam do kontaktu bezpośredniego, by móc po rozmowie z Panią uwzględnić Pani doświadczenie w dopasowaniu odpowiedniej oferty.
Beata 2017-03-13 14:14
A jeżeli praca się nie spodoba to jaki jest okres wypowiedzenia bo to różnie bywa.. ? i jeśli nie znam języka to nic nie szkodzi?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-13 16:04
Pani Beato,
mamy również oferty, gdzie znajomość języka nie jest wymagana. Jeśli zaś chodzi o okres wypowiedzenia to informujemy o wszystkich warunkach zatrudnienia podczas procesu rekrutacji a nie na portalu opiniotwórczym, dlatego zachęcamy do kontaktu bezpośredniego.
2
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 09:36
Polityka portalu Gowork nie pozwala na usuwanie komentarzy bez powodu, musi być do tego podstawa. Taką podstawą jest między innymi odnoszenie się w komentarzu do konkretnych osób po imieniu w sposób, w jaki Pani to zrobiła i owszem tego typu komentarze, uderzające w konkretną osobę, będą usuwane podobnie jak obraźliwe czy wulgarne. Portal służy do wyrażania opinii na temat pracy a nie hejtowania konkretnych osób. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem i ideą rzetelności serwisu, które dotyczą obu stron.
1
Elektryk 2017-03-14 12:37
Słuchajcie wyjeżdzałem z Mondi już kilka lat jako elektryk. Wcześniej w innych "firmach" było sporo różnych problemów a tu zawsze zadbanie o pracownika, niezła kaska, szukają zakwaterowania, pomagają w urzędach, wypłata na czas, dają też zaliczki jak trza itp. spoko polecam innym
1
młody 2017-03-14 13:13
jak wyglądają zarobki 9.85 brutto na godz a ile wychodzi po odciągnęciu podatku?
młody 2017-03-14 13:15
jak wyglądają zarobki 9.85 bruto/gdz a po odciągnięciu podatku to ile wychodzi?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 13:24
W Niemczech istnieje 6 klas podatkowych i od tego, do której klasy podatkowej jest się zakwalifikowanym, zależy wysokość podatku. By otrzymać korzystniejszą klasę (I lub III) podatkową należy się zameldować w urzędzie najlepiej w pierwszych dniach rozpoczęcia zatrudnienia w Niemczech. Poniżej podane są ORIENTACYJNE progi podatkowe w najczęściej przyznawanych klasach.
- I klasa (ok. 28% podatku) - niezamężne/nieżonaci i osoby żyjące samotnie bez dzieci
- III klasa (ok. 26% podatku) - żonaci/zamężne jedyny/a lub główny/a żywiciel/ka rodziny
- VI klasa (ok. 43% podatku) – otrzymują osoby niezarejestrowane w urzędzie lub gdy występuje niezgodność danych
Pracodawca nie ma wpływu na zakwalifikowanie do klasy podatkowej, dane są sczytywane z oficjalnego programu ELStAM udostępnionego przez niemiecki urząd finansowy (tzw. Finanzamt).
Przy założeniu zatem, że zarejestrowałby się Pan w urzędzie i otrzymał I klasę podatkową, stawka netto wynosi 7,09 EUR netto przy stawce brutto 9,85 EUR.
1
    2017-03-14 14:15
Co wam pomagaja w urzędach ? sami nie umiecie ? (usunięte przez administratora) tez wam (usunięte przez administratora) ? za was gadaja ? dlaczego w polsce nie sa tacy uczynni ?
antyłeb 2017-03-14 14:20
Chate dostaniesz okay, taka zebys sie wyluzowal, ale pamietaj, ze nie wiesz co to za chata - moga byc tam jnakies mikrofony albo jakas kamerka no albo wspolokator - kret
rija 2017-03-14 14:48
to dlaczego nie zostało usunięte imię jak to jest w innych przypadkach tylko usunięta jest cała wypowiedź -wyrażona opinia,boli was szczera opinia.....kłamiecie w żywe oczy
1
rija 2017-03-14 14:54
o czym ty piszesz bo nie bardzo rozumiem? możesz bardziej rozszerzy temat .....chcesz powiedzieć ze w domu możemy być podsłuchiwani i podglądani?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 15:41
Szanowna Pani,
Dokładamy wszelkich starań, żeby współpraca z naszymi Pracownikami i Klientami przebiegała w sposób satysfakcjonujący dla obu stron. Przykro nam, że ma Pani inne zdanie – mimo to szanujemy je.
2
puna 2017-03-14 15:43
Wam to zawsze wszystko zle. Ludziom nigdy się nie dogodzi pfff żalosne
1
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 15:48
Zakwaterowania są zorganizowane u prywatnych kwaterodawców a nie w hotelach pracowniczych, żeby uniknąć tłoku w mieszkaniach i zapewnić komfort pobytu. Nie ma mowy o podsłuchach, mikrofonach i kamerach, jest to nam całkowicie zbędne i do czego miałoby służyć? Prosimy o nie wprowadzanie w błąd innych osób, bo nie praktykujemy podsłuchiwania i jest to teoria oderwana od rzeczywistości.
1
z fejsbuka 2017-03-14 15:57
A idźcie wy wszyscy w cholerę. Podsłuchy, krety. Pancerne Brzozy też sieją, żeby was atakowały? Tak samo z tym, że nie pomagają. Napisałem do nich na facebooku ostatnio. nie dość że pani mi odpisala w 3 minuty, podala mase ofert, to jeszcze byla bardzo mila, wszystko mi wyjaśnila i na koniec jeszcze milego dnia zyczyla. z kiloma agencjami pracowalem i zawsze traktowali jak zło konieczne. Tylko tutaj mnie potraktowali jak człowieka. Puknijcie się w czoło i dajcie ludziom pracować i sami się za robotę weźcie.
1
Kate 2017-03-14 22:26
Byłam, pracowałam. Niestety w biurze mówią wszystko pięknie i ładnie a wcale tak nie jest.
Nikt nie powiedział, że praca jest naprawdę ciężka, no ale przecież tego nikt nie powie.
(Aczkolwiek z mojego doświadczenia zawodowego wiem, że czasem podczas rozmów rekrutacyjnych pracodawcy mówią jaka jest praca w danym zakładzie).
Mówiono w pracy, że o zaliczkę trzeba się nieźle naprosić i dosłownie 'nalatać' za koordynatorką, której właśnie zadaniem było przekazanie księgowej, by wykonała dany przelew. Szybciej się dostawało wypłatę niż zaliczkę.
Kolejna sprawa: miałam dostać swoją szafkę w szatni i spodnie robocze. Na słowach się skończyło i temat ucichł. Gdy zaczynałam swoją pracę moja norma wynosiła np. 18 palet na dzień do zrobienia, po godzinie usłyszałam, że mam zrobić 28 palet. Żyłowanie norm na potęgę - dosłownie! I to w każdym dniu. Jeśli chodzi o meldunek - nie znam języka niemieckiego, natomiast ze strony koordynatora dosłownie zero jakiejkolwiek pomocy i zainteresowania pod tym względem.
(usunięte przez administratora) Ja byłam (według koordynatorki) na jednym z najnowocześniejszych domków. Szkoda, że ta nowoczesność zatrzymała się w latach 90... (usunięte przez administratora)Nie wymagam pokoju rodem z 5 gwiazdkowego hotelu, ale niech te 300 euro za osobę na msc będzie adekwatne do warunków.
Jedynym plusem było to, że było czysto w domku.
2
kobi 2017-03-14 22:40
jesli ktos sie zastanawia nad praca na skrzynkach to niech przemysli 2x dlaczego mają taki przemiał i co chwile pojawią się oferta na skrzynki.
2
Pracownik Mondi Polska 2017-03-15 09:14
Rekrutacje na stanowiska prowadzimy w zależności od zapotrzebowania Klienta, jeśli pracy jest więcej, poszukujemy większej liczby osób. Chociaż naturalnie, rotacja pracowników również się zdarza.
bugs 2017-03-22 17:06
Witam,

Mam pytanie jak wyglada praca na wozku widlowym przez MONDI,jaka placa itd pozdrawiam
Pracownik Mondi Polska 2017-03-23 08:38
Dzień dobry,
nasi pracownicy pracują na niemieckich umowach o pracę na czas nieokreślony (z wszystkimi niemieckimi świadczeniami socjalnymi). Poza stawką godzinową pracownicy otrzymują także diety. Zapewniamy zdalną opiekę koordynatorów, którzy pomagają załatwić formalności oraz kwatery. Konkretne stawki uzależnione są od wielu czynników, więc zachęcam do aplikowania i kontaktu z rekruterami. Wtedy otrzyma Pan wszelkie informacje. Zapraszam na stronę www.mondi-polska.pl, gdzie znajduje się więcej szczegółów. Pozdrawiam serdecznie.
Zostaw swoją opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.