Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 09:36
Polityka portalu Gowork nie pozwala na usuwanie komentarzy bez powodu, musi być do tego podstawa. Taką podstawą jest między innymi odnoszenie się w komentarzu do konkretnych osób po imieniu w sposób, w jaki Pani to zrobiła i owszem tego typu komentarze, uderzające w konkretną osobę, będą usuwane podobnie jak obraźliwe czy wulgarne. Portal służy do wyrażania opinii na temat pracy a nie hejtowania konkretnych osób. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem i ideą rzetelności serwisu, które dotyczą obu stron.
2
Elektryk 2017-03-14 12:37
Słuchajcie wyjeżdzałem z Mondi już kilka lat jako elektryk. Wcześniej w innych "firmach" było sporo różnych problemów a tu zawsze zadbanie o pracownika, niezła kaska, szukają zakwaterowania, pomagają w urzędach, wypłata na czas, dają też zaliczki jak trza itp. spoko polecam innym
3
młody 2017-03-14 13:13
jak wyglądają zarobki 9.85 brutto na godz a ile wychodzi po odciągnęciu podatku?
młody 2017-03-14 13:15
jak wyglądają zarobki 9.85 bruto/gdz a po odciągnięciu podatku to ile wychodzi?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 13:24
W Niemczech istnieje 6 klas podatkowych i od tego, do której klasy podatkowej jest się zakwalifikowanym, zależy wysokość podatku. By otrzymać korzystniejszą klasę (I lub III) podatkową należy się zameldować w urzędzie najlepiej w pierwszych dniach rozpoczęcia zatrudnienia w Niemczech. Poniżej podane są ORIENTACYJNE progi podatkowe w najczęściej przyznawanych klasach.
- I klasa (ok. 28% podatku) - niezamężne/nieżonaci i osoby żyjące samotnie bez dzieci
- III klasa (ok. 26% podatku) - żonaci/zamężne jedyny/a lub główny/a żywiciel/ka rodziny
- VI klasa (ok. 43% podatku) – otrzymują osoby niezarejestrowane w urzędzie lub gdy występuje niezgodność danych
Pracodawca nie ma wpływu na zakwalifikowanie do klasy podatkowej, dane są sczytywane z oficjalnego programu ELStAM udostępnionego przez niemiecki urząd finansowy (tzw. Finanzamt).
Przy założeniu zatem, że zarejestrowałby się Pan w urzędzie i otrzymał I klasę podatkową, stawka netto wynosi 7,09 EUR netto przy stawce brutto 9,85 EUR.
2
    2017-03-14 14:15
Co wam pomagaja w urzędach ? sami nie umiecie ? (usunięte przez administratora) tez wam (usunięte przez administratora) ? za was gadaja ? dlaczego w polsce nie sa tacy uczynni ?
antyłeb 2017-03-14 14:20
Chate dostaniesz okay, taka zebys sie wyluzowal, ale pamietaj, ze nie wiesz co to za chata - moga byc tam jnakies mikrofony albo jakas kamerka no albo wspolokator - kret
rija 2017-03-14 14:48
to dlaczego nie zostało usunięte imię jak to jest w innych przypadkach tylko usunięta jest cała wypowiedź -wyrażona opinia,boli was szczera opinia.....kłamiecie w żywe oczy
1
rija 2017-03-14 14:54
o czym ty piszesz bo nie bardzo rozumiem? możesz bardziej rozszerzy temat .....chcesz powiedzieć ze w domu możemy być podsłuchiwani i podglądani?
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 15:41
Szanowna Pani,
Dokładamy wszelkich starań, żeby współpraca z naszymi Pracownikami i Klientami przebiegała w sposób satysfakcjonujący dla obu stron. Przykro nam, że ma Pani inne zdanie – mimo to szanujemy je.
2
puna 2017-03-14 15:43
Wam to zawsze wszystko zle. Ludziom nigdy się nie dogodzi pfff żalosne
1
Pracownik Mondi Polska 2017-03-14 15:48
Zakwaterowania są zorganizowane u prywatnych kwaterodawców a nie w hotelach pracowniczych, żeby uniknąć tłoku w mieszkaniach i zapewnić komfort pobytu. Nie ma mowy o podsłuchach, mikrofonach i kamerach, jest to nam całkowicie zbędne i do czego miałoby służyć? Prosimy o nie wprowadzanie w błąd innych osób, bo nie praktykujemy podsłuchiwania i jest to teoria oderwana od rzeczywistości.
1
z fejsbuka 2017-03-14 15:57
A idźcie wy wszyscy w cholerę. Podsłuchy, krety. Pancerne Brzozy też sieją, żeby was atakowały? Tak samo z tym, że nie pomagają. Napisałem do nich na facebooku ostatnio. nie dość że pani mi odpisala w 3 minuty, podala mase ofert, to jeszcze byla bardzo mila, wszystko mi wyjaśnila i na koniec jeszcze milego dnia zyczyla. z kiloma agencjami pracowalem i zawsze traktowali jak zło konieczne. Tylko tutaj mnie potraktowali jak człowieka. Puknijcie się w czoło i dajcie ludziom pracować i sami się za robotę weźcie.
2
Kate 2017-03-14 22:26
Byłam, pracowałam. Niestety w biurze mówią wszystko pięknie i ładnie a wcale tak nie jest.
Nikt nie powiedział, że praca jest naprawdę ciężka, no ale przecież tego nikt nie powie.
(Aczkolwiek z mojego doświadczenia zawodowego wiem, że czasem podczas rozmów rekrutacyjnych pracodawcy mówią jaka jest praca w danym zakładzie).
Mówiono w pracy, że o zaliczkę trzeba się nieźle naprosić i dosłownie 'nalatać' za koordynatorką, której właśnie zadaniem było przekazanie księgowej, by wykonała dany przelew. Szybciej się dostawało wypłatę niż zaliczkę.
Kolejna sprawa: miałam dostać swoją szafkę w szatni i spodnie robocze. Na słowach się skończyło i temat ucichł. Gdy zaczynałam swoją pracę moja norma wynosiła np. 18 palet na dzień do zrobienia, po godzinie usłyszałam, że mam zrobić 28 palet. Żyłowanie norm na potęgę - dosłownie! I to w każdym dniu. Jeśli chodzi o meldunek - nie znam języka niemieckiego, natomiast ze strony koordynatora dosłownie zero jakiejkolwiek pomocy i zainteresowania pod tym względem.
(usunięte przez administratora) Ja byłam (według koordynatorki) na jednym z najnowocześniejszych domków. Szkoda, że ta nowoczesność zatrzymała się w latach 90... (usunięte przez administratora)Nie wymagam pokoju rodem z 5 gwiazdkowego hotelu, ale niech te 300 euro za osobę na msc będzie adekwatne do warunków.
Jedynym plusem było to, że było czysto w domku.
5
kobi 2017-03-14 22:40
jesli ktos sie zastanawia nad praca na skrzynkach to niech przemysli 2x dlaczego mają taki przemiał i co chwile pojawią się oferta na skrzynki.
5
Pracownik Mondi Polska 2017-03-15 09:14
Rekrutacje na stanowiska prowadzimy w zależności od zapotrzebowania Klienta, jeśli pracy jest więcej, poszukujemy większej liczby osób. Chociaż naturalnie, rotacja pracowników również się zdarza.
bugs 2017-03-22 17:06
Witam,

Mam pytanie jak wyglada praca na wozku widlowym przez MONDI,jaka placa itd pozdrawiam
Pracownik Mondi Polska 2017-03-23 08:38
Dzień dobry,
nasi pracownicy pracują na niemieckich umowach o pracę na czas nieokreślony (z wszystkimi niemieckimi świadczeniami socjalnymi). Poza stawką godzinową pracownicy otrzymują także diety. Zapewniamy zdalną opiekę koordynatorów, którzy pomagają załatwić formalności oraz kwatery. Konkretne stawki uzależnione są od wielu czynników, więc zachęcam do aplikowania i kontaktu z rekruterami. Wtedy otrzyma Pan wszelkie informacje. Zapraszam na stronę www.mondi-polska.pl, gdzie znajduje się więcej szczegółów. Pozdrawiam serdecznie.
Lina♡ 2017-04-12 19:11
Witam. Czy jest możliwość wyjazdu do pracy w Niemczech ze znajomymi do jednej pracy i mieszkanie w tym samych mieszkaniu ? I czy kobiety mogą pracować pracować magazynie oraz czy są oferty pracy w magazynie bez znajomości języka ?
Pracownik Mondi Polska 2017-04-13 09:50
Jeżeli w danej firmie jest wystarczająca liczba wakatów dla całej grupy znajomych - oczywiście możemy zatrudnić wszystkie osoby w jednej lokalizacji. Również pomagając pracownikom organizować kwatery staramy się umieszczać osoby znające się w tym samym mieszkaniu.
Kobiety oczywiście mogą pracować na magazynie - płeć nie ma tu znaczenia. Jeśli chodzi o oferty bez znajomości języka - również może je Pani u nas znaleźć. Zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej i wpisania w wyszukiwarce frazy "bez znajomości niemieckiego" - wtedy strona wyświetli wszystkie oferty, w których nie wymagamy języka. Zachęcam do kontaktu i aplikowania.
Pozdrawiam serdecznie
Nieznajomy 2017-04-13 14:25
Ludzie co wy sie czepiacie pracowalem w DPD masakra, pracowalem w DAKO ciut lepiej a jesli chodzi o ta agencie to bez porownania. Wysylam papiery ZOBACZYMY???
Lina♡ 2017-04-13 21:31
Będziemy na bieżąco przeglądać oferty Ale aplikować jeszcze za wcześnie bo wyjechać będziemy mieli możliwość dopiero w sierpniu. A jeszcze zapytam jak wygląda rekrutacja w waszej agencji do dnia wyjazdu? I ile osób mieszka w mieszkaniu przez Was zapewniony ?
Pracownik Mondi Polska 2017-04-14 10:26
Do sierpnia faktycznie zostało jeszcze wiele czasu. Na naszej stronie często pojawiają się nowe oferty. Jeśli chodzi o sam proces rekrutacji oraz naszą pomoc w znalezieniu mieszkania - wszystkich informacji udzielimy w bezpośrednim kontakcie. Nawet jeśli planuje Pani aplikować dopiero latem, już teraz chętnie udzielimy informacji telefonicznie, mailowo lub w serwisie Facebook (facebook.pl/MondiPolska). Serwis GoWork jest przeznaczony raczej do dzielenia się opiniami. Zapraszam serdecznie do kontaktu! :)
Pracownik Mondi Polska 2017-04-14 10:46
Zapraszamy do aplikowania i kontaktu :)
Pracownik Mondi Polska 2017-04-18 08:52
Tak, oferta jest aktualna. Zapraszam do kontaktu telefonicznego lub mailowego z nami. Wtedy udzielimy odpowiedzi na wszystkie Pana pytania.
Norbi 2017-04-18 18:55
Wiem, że Mondi to dobra agencja, dobrze maja zorganizowane wyjazdy. Często odpowiadają na forum na stawiane tutaj pytania. Ja też mam pytanie o jakie prace chodzi w ofercie "Pracownik fizyczny ze znajomością j. niemieckiego"? Jakie zarobki mogą wchodzić w grę?
Pracownik Mondi Polska 2017-04-19 08:13
Wynagrodzenie jest zgodne z warunkami niemieckimi (niemiecka umowa o pracę wraz ze wszystkimi świadczeniami plus dieta wyjazdowa). Szczegółowe stawki mogą zależeć od wielu czynników, dlatego najlepiej skontaktować się z rekruterem przez numer telefonu lub adres mailowy zawsze podawany na dole ogłoszenia. Serdecznie zachęcam do osobistego kontaktu, otrzyma Pan wtedy wszystkie informacje.
Kasia 2017-04-19 19:31
Dziękuję pani Marcie za pomoc w znalezieniu super zakwaterowania i opiekę przy wyjeździe . Wszystko poszło git także polecam innym
Pracownik Mondi Polska 2017-04-20 08:05
Dziękujemy za opinię :) Cieszymy się, że jest Pani zadowolona ze współpracy z nami.
Pracownik Mondi Polska 2017-04-21 21:25
Szanowna Pani,
koordynatorzy projektów dokładają wszelkich starań, by pomagać pracownikom, również rozwiązywać konflikty. Reaują na bieżąco na sygnały od Państwa. Sa obecni w polskim biurze, chociaż czasem odwiedzają pracowników na miejscu pracy.
Niestety, nieprzyjemne i konfliktowe sytuacje również się zdarzają, co jest nieuniknione w przypadku obecności na projekcie wielu osób. Staramy się im zapobiegać i reagujemy na zachowania niezgodne z przyjętymi zasadami.
Jeśli dzieje się w pracy coś, co Panią niepokoi, prosimy o niezwłoczny kontakt.
Domino 2017-04-23 12:35
Mogę potwierdzić, że Mondi stara się pomagać i reagować w sytuacjach kryzysowych. Większość osób wyjeżdżających oczekuje od agencji prowadzenia za rączkę. Może niech każdy zacznie od siebie? Trochę wiece kultury osobistej.
Frank 2017-04-24 20:18
Ja też nie mogę złego słowa powiedzieć, a jeżdżę z Mondi do Niemiec już rok. Te dziewczyny w biurze miłe, mieszkania czyste. Wiadomo, że nie będą za rączkę prowadzić, bo to nie przedszkolanki, ogarnijcie sie ludzie. Ale jak coś trzeba załatwić, to zawsze pomogą. Pieniądze na czas, umowa szwabska. Ja mam wrażenie, że te wszystkie negatywy to pisze wredna konkurencja, zwłaszcza ten rija czy jak mu tam. Za robote by sie wzieli, a nie ludzi pracujących sie czepiali.
1
Aniiii 2017-04-25 11:15
Kindergeld jest juz od pierwszego dnia pracy możliwe... Nie po pół roku
Pracownik Mondi Polska 2017-04-25 11:24
Szanowna Pani,
Osoby starające się o zasiłek muszą podlegać na terenie Niemiec tzw. nieograniczonemu obowiązkowi podatkowemu (unbeschränkte Steuerpflicht), czyli pracować w ciągłości minimum 183 dni w roku, co daje pół roku. Oczywiście, jeśli ktoś wciąż pracuje w Niemczech, to nie musi odczekiwać ponownie pół roku po zmianie pracodawcy, o ile zachował ciągłość zatrudnienia.
anty socjal 2017-04-25 17:09
JA tam pierdzielę zasiłki, socjale. Jestem zdrowy i zdolny do pracy. Na razie jednak szukam.

Pracownik Mondi Polska 2017-04-25 17:17
Szanowny Panie,
Zasiłek rodzinny o którym mowa nie jest związany ze stanem zdrowia czy zdolnością do pracy. Jest wyrazem wsparcia niemieckiego państwa dla osób, które mają dzieci i pracują - dlatego Kindergeld przysługuje również Polakom zatrudnionym w Niemczech, jeśli co najmniej pół roku płacą tam podatki.

Jeśli poszukuje Pan pracy, serdecznie zapraszam na stronę www.mondi-polska.pl gdzie znajdzie Pan oferty w kraju i za granicą.
michall 2017-04-27 15:24
Witam, znalazlem ogłoszenie pracy przy skrzynkach, nie wie ktoś jakie tam warunki i czy jeszcze aktualne ?
Pracownik Mondi Polska 2017-04-27 17:27
Szanowny Panie
oferta jest jak najbardziej aktualna. W kwestii warunków, oferujemy niemiecką umowę o pracę wraz ze wszystkimi świadczeniami. Pomagamy znaleźć zakwaterowanie i oferujemy zdalną opiekę koordynatora z Polski, który jest w kontakcie z pracownikiem cały wyjazd. Wynagrodzenie jest zgodne z niemieckim prawem. Serdecznie zapraszam do aplikowania i kontaktu poprzez numer telefonu lub maila podany w ogłoszeniu. Rekruterzy udzielą Panu wszelkich niezbędnych informacji.
Henry 2017-05-02 22:22
Świetna firma, fajnie, że odpowiadają na pytania ludzi.
Pracownik Mondi Polska 2017-05-04 08:20
Dziękujemy za opinię. Staramy się być jak najbardziej pomocni :) Zapraszamy do współpracy z nami i aplikowania!
Kamilo 2017-05-04 10:43
Czy są przyjęcia do pracy przy skrzynkach logistycznych bez znajomości języka ??????????? i bez posiadania auta????????? a ja nie to kiedy się spodziewac? pozdrawiam
Pracownik Mondi Polska 2017-05-04 11:00
Oferta jest aktualna. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: http://mondi-polska.pl/oferty-pracy-mondi/pracownik-produkcji-mycie-skrzynek-logistycznych-niemcy-9 Pracownicy działu rekrutacji wytłumaczą Panu wszystkie szczegóły oraz odpowiedzą na pytanie związane z koniecznością posiadania auta. Pozdrawiam serdecznie.
Dexter 2017-05-05 08:38
Fajne, profesjonalne podejście do rekrutacji. Z tego co widzę to tu raczej są pracownicy tymczasowi. Ja brałem udział w procesie na stanowisko stałe, w Polsce. Chociaż pracy ostatecznie nie dostałem, doceniam postawę rekruterki. Miło, sympatycznie, dotrzymanie każdego słowa (godziny, terminy). Dostałem też feedback po zakończonej rekrutacji, co niestety bardzo rzadko się zdarza. Polecam każdemu i jesli kiedyś będę miał firmę, to na pewno im zlecę rekrutację. Pozdrawiam Panią z PRO!
Pracownik Mondi Polska 2017-05-05 10:05
Dziękujemy za miłe słowa i o czywiście zapraszamy do współpracy :)
sfrustrowany pracownik 2017-05-07 08:36
Przed wyjazdem zawsze wszystko ładnie opisują a na miejscu już tak pięknie nie jest.
Diety nie chcą podwyższyć pomimo moich wysokich kwalifikacji zawodowych.
Czuje się niedoceniany w tej firmie. A miało być tak pięknie....
Ochotnik 2017-05-07 21:24
Może mi ktoś podpowiedzieć na czym polega praca koordynatora - praca w Niemczech . Taką ofertę znalazłem i jestem zainteresowany. Jakie wymagania ma agencja?
Pracownik Mondi Polska 2017-05-07 21:48
Szanowny Panie,
Wysokość diety uzależniona jest od wielu czynników - między innymi rodzaju projektu oraz oczywiście kwalifikacji i doświadczenia osoby zatrudnionej. Staramy się zawsze, by stawki odpowiadały warunkom rynkowym. Przed wyjazdem zawsze przedstawiamy wszystkie warunki zgodnie z prawdą i są one zawarte w umowie podpisywanej przed wyjazdem. Przykro nam, że nie czuje się Pan usatysfakcjonowany wynagrodzeniem, jednak bardzo dziękujemy za opinię. Również krytyczne uwagi są dla nas cenne.

Zachęcam do kontaktu z koordynatorem projektu. Mam nadzieję, że uda się wypracować jakiś kompromis :)
Pracownik Mondi Polska 2017-05-07 21:52
Szanowny Panie,
koordynator będzie zarządzał kilkunastoosobowym zespołem w Niemczech. Będzie wspierał pracowników znających słabiej język niemiecki w kwestiach urzędowych, zakwaterowania itd. Do jego zadań będzie należała także ścisła współpraca z Mondi w Polsce oraz niemieckim klientem. Będzie swego rodzaju "łącznikiem" na tej płaszczyźnie. Na tym stanowisku wymagamy oczywiście dobrej znajomości niemieckiego, doświadczenia w pracach magazynowych i zarządzaniu zespołem, a także auta do dyspozycji. To oczywiście skrót - wszystkie szczegóły znajdzie Pan tutaj - http://mondi-polska.pl/oferty-pracy-mondi/koordynator-praca-w-niemczech-2 Zachęcam do kontaktu i aplikowania :)
Gregor 2017-05-21 20:33
Mondi Polska Agencja Pracy to firma z prawdziwego zdarzenia. Profesjonalne podejście do tego co robią, aktywność na forum żeby wyjaśniać i odpowiadać na pytania. Bardzo duża oferta prac, takie firmy są bardzo pożądane .
Mistrz 2017-05-23 03:27
Praca przy produkcji szkla pracuje ktos jaka stawkz itd
Zostaw swoją opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.