Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.

Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-07-28 10:02 [pracodawca]
Pani Mario, bardzo dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że syn jest zadowolony ze współpracy z nami. Pozdrawiamy serdecznie.
DARIUSZ B 2017-07-30 12:07
z różnych ofert agencji pracy wybrałem MONDI Poznań jak do tej pory nie żaluję Panie przemiłe profesjonalizm Zaznacze że korzystałem z kilku agencji i dopiero tutaj zostałem mile zaskoczony Pozdrawiam Panie z MONDI POZNAŃ
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-07-31 10:36 [pracodawca]
Panie Dariuszu,
dziękujemy za miłe słowa. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z nami!
Karolina 2017-08-03 08:55
Na pewno dla osób poszukujących pracy ważne jest, że mogą znaleźć tutaj konkretne informacje @MondiPolska. Wiele osób pyta o zakwaterowanie, czy agencja je zapewnia, czy pracownik szuka jej na własną rękę?
Daro 2017-08-04 12:24
Witam sedecznie.
Posiadają Państwo jakieś oferty pracy od teraz na krótki okres czasu?
Interesuje mnie każdy rodzaj pracy.
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-04 13:37
Panie Daro,
posiadamy ofertę pracy na 3 tygodnie przy pakowaniu produktów w branży spożywczej.
Ofertę znajdzie Pan pod adresem: https://www.olx.pl/oferta/praca-od-09-08-2017-na-3-tygodnie-pakowanie-produktow-spozywczych-CID4-IDnOVck.html
2
mateuszzet 2017-08-08 11:15
Jak pierwszy raz rozmawialem z pania z mondi przez telefon to od razu pomyslalem ze sciema. ze niby nie działaja jak zwykle agencje, ze troszczą sie o pracownika i umowa jest niemiecka. ale bardzo potrzebowale m opieniedzy i sie zdecydowałem. i to było 2 lata temu. od tamtego czasu pracuje z mondi w niemczech i nie zmienilbym na zadna inna frme. nigdzie wczesniej sie nie spotkalem z tym że ludzie faktycznie chcą pomó c a nie sie pozbyc porblemu. jak musialem zjechac do pl na pogrzeb mie bylo poblemu. siano na czas. we wszystkim mpomagaja. teraz juz nawet mowie po niemiecku i mam wiecej pieniedzy bo dieta. a jak ktos tu pisal ze oszczuci i wyludzacze to sciemnia i pewnoie jest z konkuencji. bardzo pozdrawiam cale mondi w poznaniu
1
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-08 11:23 [pracodawca]
Dziękujemy za opnię i cieszymy się, że jest Pan zadowolony ze współpracy z nami :) Również pozdrawiamy serdecznie!
1
Justyna 2017-08-13 08:29
Właśnie szukam pracy przez agencję, przeczytałam opinie na tym wątku i widzę, że agencja jest spoko. Czy praca w dziale kadr z językiem niemieckim jest aktualna?
1
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-14 10:41 [pracodawca]
Pani Justyno,
oferta jest aktualna. Zachęcam do aplikowania :)
olo 2017-08-15 17:06
zaangażowani i pomocni pracownicy ! Polecam jak szukacie uczciwego pracodawcy
1
Piotr 2017-08-15 21:09
Mondi wysłać pracownika na zlecenie i nie interesują się nim. Mieszkania są o bardzo niskim standarcie, ale bardzo drogie pokój dla 2 osób to kosztuje 800 euro. Nie polecam tej firmy.
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-16 08:15 [pracodawca]
Dziękujemy za miłe słowa i opinię! :)
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-16 08:22 [pracodawca]
Panie Piotrze,
w naszej firmie działa osobny dział, którego pracownicy zajmują się wspieraniem osób delegowanych do Niemiec - pomagają w formalnościach, odnalezieniu się w nowym kraju i miejscu pracy, kwestiach logistycznych oraz znajdują kwatery, o których Pan pisze. Trudno więc mówić o tym, że nie interesujemy się pracownikami.
Jeśli chodzi o mieszkania, koordynatorzy znajdują dla naszych pracowników kwatery prywatne, jak najbliżej miejsca pracy, zwykle z pełnym wyposażeniem. Unikamy hoteli pracowniczych właśnie z uwagi na ich standardy. Jeśli jednak pracownik chce znaleźć mieszkanie tańsze/w innej lokalizacji/ o wyższym standardzie - nic nie stoi na przeszkodzie :) Wystarczy poinformować o tym koordynatora, że zakwaterowanie wybiera Pan na własną rękę. Kwatery "od nas" to wyłącznie propozycje, przygotowywane dla Państwa wygody. Nie mamy też wpływu na ich ceny, gdyż należą one do niemieckich kwaterodawców i kwoty są kształtowane przez rynek.
1
Karolina 2017-08-18 09:19
@Mondi Polska Agencja Pracy, dobrze widzieć na forum rzetelne odpowiedzi, które pracownik może sam sobie zinterpretować i wyciągnąć wnioski. Czy w takiej sytuacji gdy ktoś jest niezadowolony, może liczyć na indywidualne potraktowanie i chęć wyjaśnienia sprawy, np. przez prośbę kontaktu ze strony pracownika?
DarekB 2017-08-19 13:06
niemiecki pracodawca chwilowo zrezygnował z usług MONDI i firma poinformowała mnie żebym zjechał do Polski na 10 dni ...kiedy poinformowałem MONDI że w umowie zawarto wpis że muszą zapłacić tzw. postojowe to następnego dnia zostałem poinformowany że dostałem wypowiedzenie ....umowa była na czas nieokreślony...okres wypowiedzenia 2 dni....LIPA uwaga na nich.....dwudniowy okres wypowiedzenia rozpoczynał się w sobotę a kończył się w niedzielę....jak ktoś jest za mądry to dla mondi staje się niewygodny.....JAK NAJDALEJ OD NICH....SZCZERZE NIE POLECAM
5
DarekB 2017-08-19 13:18
bzdura miałem umowę na czas nieokreślony i zostałem zwolniony po trzech tygodniach pracy
1
DarekB 2017-08-19 13:26
NIE STRASZYCIE WYPOWIEDZENIAMI ...TYLKO JE DAJECIE.....FIRMA ZASŁANIAJĄCA SIĘ KOORDYNATORAMI...NIE MA KONTAKTU WYŻEJ
1
marek 2017-08-21 08:49
wez sie czlowieku za robote. konkurencja ci placi za (usunięte przez administratora) glupot? z prezesem chciales gadac pacanie? nie opedzilby sie od takich idiotwo jakby chcial ze wszyskimi gadac. od tego sa koordynatorki zeby sie z toba dogadac (chociaz chyba sie nie da) a ne zaslaniaja sie nimi, to ich robota jest. slusznue ci dali wypowiedzenie. bez powodu nie zwalniaja.
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-21 10:19
Szanowny Panie,
Firma niemiecka faktycznie tymczasowo wstrzymała zatrudnienie polskich pracowników. Fakt, że miał Pan umowę na czas nieokreślony niczego nie zmienia, z uwagi na krótki czas pracy. Przez pierwsze 6 miesięcy pracownik jest na okresie próbnym, a przez pierwsze cztery tygodnie okres wypowiedzenia wynosi dwa dni.
Wszystkie informacje zostały Panu przekazane w IGZ Tarifverträge i z tych przepisów wynika przebieg postępowania. Był Pan zatrudniony na niemieckiej umowie i zgodnie z niemieckim prawem zakończono z Panem współpracę. W Pańskiej umowie nie ma fragmentu o postojowym. Jeśli chodzi o kontakt z Koordynatorkami, one są osobami upoważnionymi i kompetentnymi w kontaktach z pracownikiem zatrudnionym w Niemczech i znają prawo tam obowiązujące. Koordynatorka zarządzająca projektem w którym był Pan zatrudniony wyjaśniła wszystkie wątpliwości i przesłała stosowne treści przepisów, które wskazują, że nasze postępowanie było prawidłowe. Przykro nam, że współpraca trwała tak krótko, niestety nie wszystko jest zależne od nas - między innymi decyzja klienta niemieckiego.
Natalia 2017-08-21 11:29
Jak widać Mondi Polska Agencja Pracy nie uprzedziła wcześniej człowieka o wstrzymaniu współpracy z firma niemiecką i wcale się nie dziwię oburzeniu. Rozumiem trudną sytuację ale człowiek wyjechał mając nadzieję na pracę i zarobek a stracił nawet umowę.
1
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-21 11:56 [pracodawca]
Pani Natalio,
oczywiście rozumiemy niezadowolenie Pana Dariusza. Jednakże to nie my zadecydowaliśmy o wstrzymaniu współpracy lecz niemiecka firma. Dowiedzieliśmy sie o tym nagle i poinformowaliśmy o tym pracowników niezwłocznie. To sytuacje losowe, na które niestety nie mamy wpływu i dla nas są także niekomfortowe. Na szczęście zdarzają się niezwykle rzadko.
Jeśli jednak już sie pojawiają, szukamy zawsze alternatywnych rozwiązań i np. delegujemy pracowników na inny projekt. Sytuacja pana Dariusza do nich nie należała, z uwagi na niezwykle agresywną postawę i wulgarność w stosunku do naszej pracownicy w czasie rozmów telefonicznych. Rozumiemy frustrację i niezadowolenie, które są tu uzasadnione, ale nie możemy akceptować takiej formy komunikacji i używania obraźliwego słownictwa pod adresem osoby, która w niczym nie zawiniła.
Waldi 2017-08-25 09:51
Szukałem dobrej agencji i właśnie dowiedziałem się, że Mondi Polska ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca!
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-25 10:14 [pracodawca]
Dziękujemy za miłe słowa i zapraszamy do kontaktu w sprawie pracy :)
Karolina 2017-08-28 16:51
@marek a jak tobie osobiście pracuje się we współpracy z Mondi Polska Agencja Pracy? Możesz opisać, jak do tej pory wyglądała twoja współpraca z firmą? Wszystkie głosy w dyskusji są ważne.
skrzywdzony 2017-08-28 18:45
A w Neustadt własnie zwolniono grupę Polaków , ktorzy byli zatrudnieni przez MONDI. Dwa dwi wypowiedzenia , a od czwartku bez mieszkania. Zostawieni sami sobie na pastę losu. To jak to jest z tym Mondi co? Prosze o uzasadnienie dzialan Firmo Mondi. Tak sie nie robi
2
marek 2017-08-29 08:33
ja nie mam zadnych problemow z mondi. koordynatorki mile i pomocne tylko ci idioci je denerwuja i np dzwonia z pierdolami po nocy i w weekend. kiedy te dziewczyny maja odpoczywac? i jeszcze im jeden z drugim bluzga pezez telefon . mnie by szlag trafil a z roznymi ludzmi pracuje. w mondi rok i jest spoko. podszkolilem jezyk to mi podniesli stawke i mam teraz lepsza robote. tylko pracowac trzeba ciezko i uczciwie, jak ktos chce sie (usunięte przez administratora) i zarabiac eurasy to potem wypisuje takie rzeczy na forum
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-29 09:13 [pracodawca]
Szanowny Panie,
zdajemy sobie sprawę, że ta sytuacja jest dla Państwa bardzo niekomfortowa i problematyczna. Decyzja o zwolnieniu nie leżała po naszej stronie, lecz po stronie niemieckiej firmy i nie jesteśmy w stanie w żaden sposób na nią wpłynąć. 2-dniowe wypowiedzenie wynika z niemieckich przepisów, gdyż przebywali Państwo na okresie próbnym. Mieszkanie zapewniamy do czasu ustania stosunku pracy, czyli do 31 sierpnia. Obecnie nie dysponujemy ofertami dla osób bez znajomości języka, które pozwoliłyby Państwa przenieść na inny projekt w parach, jednak będziemy starać się rozwiązać tę sytuację. Koordynatorki pozostają z Państwem w kontakcie telefonicznym. Przepraszamy za zaistniałą sytuację
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-08-29 09:14 [pracodawca]
Panie Marku,
dziękujemy za opinię. Koordynatorki starają się Państwu pomagać w różnych sytuacjach, a w tych awaryjnych również poza godzinami pracy. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z pracy z nami :)
Jasło 2017-08-31 08:50
Mam pytanie odnośnie pracy na uboju.Czy jest to praca na zmiany .po ile godzin się pracuję.jak wygląda sprawa z urlopami.prosze o info . dziękuję
1
Obserwator 2017-09-03 11:23
Sytuacja z całą pewnością trudna dla wszystkich ale wydaje mi się , że taka agencja jak Mondi Polska powinna dołożyć wszelkich starań żeby pomóc ludziom. Może trzeba na przyszłość zabezpieczyć się w umowach z niemieckim pracodawcą? Takie sytuacje uczą nas !
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-09-04 08:15 [pracodawca]
Zapewniam, że dokładamy wszelkich starań, by takie sytuacje się nie powtarzały i uczymy się za każdym razem. Niestety nie wszystkie sytuacje tego typu są możliwe do uniknięcia. Dziękuję za komentarz :)
Karolina 2017-09-05 11:21
@Mondi, w serwisie gowork jest dostępny wywiad na temat pracy w Mondi, jest w nim wspomniane, że pracownicy mogą iść do pracy na dzień próbny, żeby sprawdzić czy odpowiadają im warunki. Czy w takiej sytuacji jest to normalnie płatne i czy jest wielkie zamieszanie przy zmianie pracy?
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-09-05 14:02
Pani Karolino,
jesli chodzi o dzień próbny w rekrutacjach wewnętrznych do naszych struktur, to tę nazwę trzeba wziąć w cudzysłów :) Chodzi tu o odwiedzenie naszego biura na ok. 2-3 godziny i wykonanie zadań rekrutacyjnych weryfikujących kompetencje. To element procesu rekrutacyjnego i zadania dotyczą zagadnień z życia wziętych. Nie jest to element płatny, podobnie jak w przypadku assesment center.

W przypadku pracowników zatrudnianych w Niemczech w ramach pracy tymczasowej, dzień próbny jest niezwykle rzadkim rozwiązaniem. Jednak jeśli jest zastosowany, to wtedy z Pracownikiem zawierana jest umowa i otrzymuje on za ten dzień wynagrodzenie, niezależnie od wyniku rekrutacji.

Przyznam, że nie do końca rozumiem ostatnie pytanie o zamieszanie przy zmienie pracy. W jakiej sytuacji miałoby do niego dojść i o jaką zmianę Pani pyta? Na pewno unikamy jakiegokolwiek dyskomfortu dla Pracownika i Klienta. Zamieszanie nie wpływa pozytywnie na jakość pracy ani samopoczucie, dlatego staramy się, aby każda zmiana zachodziła bezproblemowo.
Janek 2017-09-08 14:00
Firma jest ok, ja polecam. Odbierają telefony, są słowni i odpisują. Pieniądze na czas, umowa niemiecka i sympatyczne koordynatorki. Pozdrawiam Panią Dorotę.
Zainteresowana 2017-09-10 20:25
Czy pracował ktoś przez agencję w kraju? Czy tu też tak dobrze organizują pracę jak i za granicą? Może znajdzie ktoś chwilę na kilka informacji o agencji??
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-09-11 08:14 [pracodawca]
Szanowna Pani,
zachęcam do kontaktu telefonicznego z naszym biurem. Udzielimy wszystkich niezbędnych informacji na temat pracy w Polsce :)
1
Adam 2017-09-11 09:29
Jedna z bardziej profesjonalnych rekrutacji, w których brałem udział. Rekruterka konkretna, szczera i cały czas w kontakcie. Gdyby wszyscy byli tak dobrzy w tym, co robią, nie byłoby problemów z obsadzaniem większości stanowisk. I chociaż ostatecznie pracy nie dostałem, to jeśli się ze mną jeszcze skontaktują, chętnie nawiążę nową współpracę. Brawo, Mondi!
1
piotras 2017-09-11 15:49
wydaje mi sie ze duzym problemem tutaj sa klienci. firma naprawde dba o pracownikow, mieszkania, socjal itd, ale jak firma jest nieciekawa to nic nie poradzą. ale trzeba przyznac, ze wtedy przerzucaja pracownika na inny pojekt. ja tak mialem, gdzie sziftlajter byl psychiczny, to poprosilem i zmienili mi prace. teraz jestem zadowolony, pieniedzy wiecej zdecydowani niz w polsce i nie oszukuja jak inne agencje. jak mowia tak jest. a, ale pracowac trzeba, nie ma ze ktos pilnuje trzonka od lopaty. jak chcesz sie opieprzac to cie wywalą i tyle.
1
irena 2017-09-12 08:54
ludzie chyba chca zeby im placic i nie kazac pracowac. jak ferdek kiepski. nawet jak daja niemieckie umowy o prace, za latwiaja mieszkanie, urzedy i mozna sobie radzic bez jezyka dobrze znanego to ludzią i tak jest zle. chyba nigdy nie pracowaki z inna agencja pracy i nie wiedza jak potrafia czlowieka oszukiwac i miec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Morixon 2017-09-13 11:33
Swój pierwszy wyjazd do Niemiec miałem z Mondi. Polecam, szczególnie jak się nie zna zbyt dobrze niemieckiego. Kwatery załatwione, może nie najtańsze, ale za to w standardzie, w którym dało się mieszkać. Umowa niemiecka, Kindergeld na dzieciaki jest, robota ok, nie ma na co narzekać.
Marcin 2017-09-17 13:41
Fajna, profesjonalna firma, co tu dużo gadać. Płacą na czas, umowa niemiecka. Może i nie ma z tego kokosów, ale utrzymać rodzinę się da, na pewno lepiej niż w polskich firmach na tym samym stanowisku.
1
Oburzona 2017-09-18 00:44
Ja rozumiem ze firma chce zarobić wysyłając polaków do pracy za granice,płacicie najniższą stawke,ale za kwatere to zdzieracie jak za luksusowy apartament,ludzie opamiętajcie się ja za trzypokojowe mieszkanie płace w tym mam ogrzewanie i wode oraz inne opłaty wliczone i prąd płace 70 euro miesięcznie,a za mieszkanie gdzie mam 72 metry kwadratowe płace 515 euro,to jest jakaś porażka,ciekawe jak za wynajem rozliczacie sie z finanzamtem?
paweł 2017-09-18 01:32
A może ktoś napisze o kosztach tych niby kwater ? co ? za ile 700 euro za pokój ? ludzie mieszkania są po 400-500 euro wyzysk w biały dzień
Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. 2017-09-18 08:48 [pracodawca]
Szanowni Państwo,
kwatery organizowane w Niemczech są jedynie propozycjami od Koordynatorów. Żaden z Pracownik nie ma obowiązku z nich korzystać i może znaleźć mieszkanie na własną rękę na takich warunkach i w takiej kwocie jakiej sobie życzy. Nasza firma nie pobiera za zakwaterowanie żadnych opłat i marży. Co więcej, preferowaną formą płatności jest bezpośrednio między Pracownikiem i Kwaterodawcą, z pominięciem naszego pośrednictwa.
Zanim jednak zaczną Państwo pisać o wyzysku, proszę zwrócić uwagę, że najtańsze mieszkania i np. hotele pracownicze mają co prawda niskie kwoty najmu, ale bez możliwości maldunku. Nasi Pracownicy mają umowy niemieckie, co oznacza, że jeśli nie są zameldowani na terenie Niemiec, automatycznie przypisani zostają do najwyższej klasy podatkowej.
Po przeliczeniu różnicy między droższą kwaterą z meldunkiem a tańszą i wysoką klasą podatkową, Pracownicy najczęściej dochodzą do wniosku, że chcą korzystać z naszych propozycji. Jednak zaznaczę jeszcze raz - nikt na to nie nalega, a Mondi nie ponosi z tego tytułu żadnych korzyści. To jedynie forma pomocy Pracownikom. Jeśli jakaś osoba znajdzie dla siebie korzystniejszą ofertę, bez żadnego problemu może tam zamieszkać.
1
Pawel 2017-09-18 09:27
Wszyscy tacy madrzy dopoki w internecie . potem zycie sie klania. znajdz mieszkanie za 300 euro z meldunkiem. powodzenia. sie nie wyplacisz z podatkami. chyba ze robisz na czarno to wtedy mozesz szukac po taniosci. ja na mieszkanie od mondi nie narzekam i nie szukam na wlasna reke bo i po co
joanka 2017-09-19 12:35
Pracowałam w kilku agencjach. W niemczech i holandii. nigdy nikt mi nie proponowal ze znajdzie za mnie mieszkanie, wysylali człowieka i kazali sobie radzić. Tutaj faktycznie ktoś się mną zaopiekował , zaoferowal mieszkanie , pomogl w urzedzie . a ludziom i tak nie dogodzisz. i tak beda w internecie pisac, obrazac i byc "oburzonymi". szkoda mi tylko tych pan ktore pewnie to czytaja i jest im przykro. bo staja na glowie zeby pomoc i zeby pracownik wszystko soboie szybko zalatwil a i tak im sie obrywa. nie sluchajcie tych wszystkich marud!
2
Vincent 2017-09-20 20:54
Polecam. ok firma
2
mirak 2017-09-22 12:53
Konkurencja widze nie śpi.!1 Piszą głupoty bez wiedzy najmniejszej o prawie niemieckim io faktycznych warunkach. Usłyszą tylko, że kilkaset euro i od razu jest dym bez pomyslunku. taka zał firma i niby komentarze usuwa. jak usuwa jak są caly czas, nawet te durne i firma na nie odpowiada? najłatwiej kłapać i czekać aż ktoś da za damo. pracowac trzeba moi państwo a jak ktoś chce sprobowac samemu za granicą to nikt go przecież w mondi nie trzyma. zaloze sie ze polowa tych komentujacych siedzi w cieplych domkach i nie widza jak to wyglada w niemczech na robocie. 3 rok pracuje przez rozne agencje. dopiero w mondi zagrzalem miejsce i nie chce zmieniac roboty bo sa zwyczajnie uczuciwi. pewnie nikt nie przeczyta bo za dlugie ale sie musialem wygadac bo mi sie cisnienie podnioslo na tym forum!
1
Pracownik 2017-09-23 00:32
W 100 % się zgadzam z tą opinią , firma jest naprawdę godna polecenia!
Zostaw swoją opinię o Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondi Polska Agencja Pracy sp. z o.o.