Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Royal Collection

Pracowałeś w firmie Royal Collection i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-24 11:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lila jak wyglądają konkretne zarobki w firmie Royal Collection? a jak wygląda atmosfera? czy jest tam szansa na rozwój i awans?
zdjecie uzytkownika
gl-ce - 2013-07-26 10:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Wczoraj byłam na rozmowie w sprawie pracy w Royal Collection, rozmowa przebiegła nawet dobrze ale zaskoczyło mnie ze trzeba wyrobić miesięczny limit 15tyś złotych , oczywiście każdy pracownik ma wyrobić limit 15tyś złotych miesięcznie..pierwszy raz się z czymś takim spotykam.. czy też spotkaliście się z taką sytuacją??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-31 14:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto jest obecnie pracownikiem firmy Royal Collection? może się wypowiedzieć jakiś pracownik jak tam jest?
zdjecie uzytkownika
Q - 2013-09-25 14:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
anonim - 2013-07-31 14:12:59

a kto jest obecnie pracownikiem firmy Royal Collection? może się wypowiedzieć jakiś pracownik jak tam jest?
Tam jest takie traktowanie pracownikow ze masakra!!!!!! Na rozmowie było wszystko ok, ale w pracy.... Pracujesz po 12 godzinę na stojąca, nawet do toalety nie zawsze pójdziesz... Zwolnilam sie, pracowałam cieżko i nie dostałam premii, chociaż zrobiłam limit!!! Nigdy w życiu.. Teraz nic nie będę kupować w rc
zdjecie uzytkownika
maleo - 2013-09-27 18:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Q, nawet jeśli było Was więcej na zmianie to nie pozwalano Wam wyjść do toalety? jakiś kierownik tam nad Wami sterczał czy kamery wystarczyły?
zdjecie uzytkownika
sprzedawczynihj - 2014-03-28 22:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zacznę od początku. Szukałam pracy, a więc wysyłałam CV gdzie tylko się dało, przez internet, donosiłam sama do sklepów, poprzez ogłoszenia na stronach parków handlowych itp. Zostałam zaproszona na rozmowę do RC w Katowicach (CH Silesia). Na rozmowie poszło mi w porządku, pytano o to, jak u mnie z dyspozycyjnością i wg ustalano wymiar etatu.Jakie mam plany na przyszłość. Dlaczego wybrałam tę firmę. Jakie ich marki znam. I dlaczego mają mnie wybrać. Czym dojeżdżam i czy wchodzi w grę takie coś, że raz na jakis czas dostanę telefon z prośbą o przybycie do pracy, bo ktoś np. zachorował. Na początek umowa zlecenie, 1700zł brutto tzw. podstawy plus premia od wyrobionego limitu. Praca po 8 godzin dziennie od 10-18 lub 13-21. Ponadto często zdarzało się przychodzenia np. na 7 lub 8 rano (trzeba sprzątnąć magazyn itp.). Szkolenia nie płatne, niekoniecznie w czasie pracy (tzn. masz dzień wolny w grafiku a i tak musisz przyjechać na godzinę 8 i do 10 lub 11 siedzieć na szkoleniu). Nie ma stawki godzinowej, więc trudno wyliczyć ile należy się kasy tak naprawdę (wg przepisów jeżeli pracujesz więcej a niżeli 160 godzin miesięcznie nadgodziny powinny być wypłacone). Limit podstawowy, jaki dostaje pracownik na cały etat, mający umowę zlecenie na cały miesiąc do 70tys. zł. Zakładając, że ceny są wysokie i są klienci na te towary jest możliwy do zrobienia ale ciężki (inni pracownicy, starsi stażem obsługują np. po 4-5 klientów na raz, a Ty ledwo zdążysz obsłużyć jednego). Premia to kilka procent od limitu, gdy nie wyrobisz podstawy, nie masz premii. Pracy strasznie dużo, bo jeśli nie tylko obsługa klienta to przyjmowanie dostaw, przebudowy sklepu, stylizacje, porządkowanie magazynów itp.(oczywiście w trakcie tych czynności normalna obsługa klienta). Co kto woli, na pewno praca często w stresujących warunkach i za niezbyt wysokie pieniądze (na rękę jakieś 1200zł z groszami, a premia nie jest stała tylko jak zarobisz to masz).
zdjecie uzytkownika
patrycja1990 - 2014-03-29 12:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sprzedawczynihj - czy mozesz napisać coś więcej o rozmowie? tylko takie pytania Ci zadawali? zaprosili Cie na godziny próbne? ja mam rozmowę z RC za dwa dni.
zdjecie uzytkownika
sprzedawczynihj - 2014-03-31 22:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [patrycja1990 - 2014-03-29 12:02:12]:
Rozmowa w RC: zostałam zaproszona na godzinę 15. Byłam jakieś 15 minut wcześniej. Powiedziałam jednej z ekspedientek o co chodzi, ona poprosiła managera. Przyszła Pani manager, przedstawiła się, przywitała. Zobaczyła moje CV. Zapytała gdzie wcześniej pracowałam i co należało do moich obowiązków. Pytała o dyspozycyjność, plany na przyszłość, o to czy dojeżdżam, które z marek, jakie mają na sklepie znam. Co jest najważniejsze w obsłudze klienta. Wypytywała o to, co w poprzedniej pracy robiłam w takich sytuacjach. Potem zapytała dlaczego to właśnie mnie ma wybrać. Po kilku dniach dostałam telefon że jestem przyjęta.
Przeładowany dział męski, mało osób na damskim. Ludzie nie wyrabiają ogromnych limitów, wielka rotacja pracowników, bo albo sami rezygnują albo są zwalniani (dziś zwolniono kilku pracowników za nie wyrobienie limitu). Ogólnie, mało kasy, ogrom pracy.
zdjecie uzytkownika
Jaca - 2014-10-08 09:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że również trzeba się mocno natrudzić by sprostać swoim obowiązkom na sklepie - bo mówimy tutaj o pracy jako ekspedientka. Niestety tak jest w każdym przeciętnym sklepie odzieżowym, bo wszyscy walczą o jak najwięcej klientów, a czasu na pozostałe organizacyjne rzeczy zwykle nie ma. Ciekawa jestem za jakie pieniądze pracujecie.
zdjecie uzytkownika
mesa - 2014-11-17 23:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca z RC Kraków to ogromne rozczarowanie. Kłopot z umową, premia której nie ma, walka na noże o klientów, a to wszystko za 1250 zł miesięcznie. Szczerze odradzam.
zdjecie uzytkownika
piog - 2014-11-19 21:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Katowicach Silesia -never!Wielka kierownik pusta jak .....,zero pojęcia o zarządzaniu!Ale co się dziwić ,że mobbing na porządku dziennym,jak z swoją przełożoną na striptizy jeździ,.....
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2014-11-30 17:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlaczego jest kłopot z umowa w tej firmie? jak sie pracuje ogólnie da się porozmawiać z Kierownik?
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-22 17:31:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie i jeszcze raz nie.Ktoś to wcześniej opisywał brak możliwości wyjścia do toalety - miał rację. Jesteś jedyna w sklepie, zdana na "łaskę" ochrony lub koleżanki ze sklepu obok. Praca, najczęściej,po 12h, czasem nie ma jak wyjść na przerwę obiadową. O umowę (zlecenie)trzeba żebrać. Przez kilka miesięcy możesz pracować bez żadnej umowy ze strony pracodawcy, czyli bez ubezpieczenia oraz innych uprawnień. Nie wspominając o terminowym wynagrodzeniu mimo wyrobionego targetu ponad założony... Nie ma szans. Z tą firmą nie wiąże się takich słów jak: terminowość,uczciwość i docenianie pracowników. Taki polski odpowiednik pracy na polu ryżowym za najniższą krajową. Wszystkie opinie krążące w internecie, niestety się sprawdziły. Pracodawca nie do zaakceptowania.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-01-27 23:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
trochę cięzko mi wierzyć, że można pracować bez umowy i w ogóle? przecież jak się wysyła Cv, czy idzie na rozmowę o pracą i decydują się zatrudnić, to muszą dać umowę. A jeśli nie to jak to jest rozwiązywane w Royal Collection? gdzie jest w takim razie zapisana kwota którą się zarabia i cała reszta? interesuje mnei to bardzo bo myślałam osttanio o pracy u nich
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2015-01-29 11:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety muszę zgodzić się z powyższymi komentarzami. Mam paroletnie doświadczenie w pracy w handlu i to co zastałam w Royal Collection przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecywane są złote góry, każdy jest miły i uśmiechnięty. Przez pierwszy miesiąc miałam pracować na umowę zlecenie, później umowa o pracę. w praktyce wyglądało to tak, że cały miesiąc pracowałam BEZ JAKIEJKOLWIEK UMOWY, a zlecenie dostałam do podpisania z datą wsteczną. Do dzisiaj czekam na pensję sprzed miesiąca, a o premii w ogóle mogę zapomnieć, pomimo wyrobionego planu.
Absolutnie przestrzegam, nie polecam.
zdjecie uzytkownika
a - 2015-01-29 12:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi do tej pory ciężko uwierzyć.Ale...byłam pracownikiem,więc wiem jak mnie zbywano z umową.Pytałam i zawsze dostawałam odpowiedź typu "nie martw się, będzie w poniedziałek", potem w piątek, potem kolejny poniedziałek. I tak minęły 4 tygodnie.
Na umowę czekałam miesiąc, czyli podpisałam ją "z dołu". Umowę zlecenie (na 1 miesiąc)pracownik dostaje tam po miesiącu przepracowanym "na czarno". Nie ma tam informacji dotyczących premii sprzedażowych czy uznaniowych, jedynie stanowisko oraz wynagrodzenie podstawowe i okres pracy.Oczywiście, ze wiesz ile będzie wynosić twoja podstawa (dowiadujesz się o niej podczas rozmowy kwalifikacyjnej). Umowę zlecenie podpisujesz na miesiąc, po jego przepracowaniu.I tak za każdym razem. Nie jest to zgodne z prawem, ale jak ciężko komukolwiek w to uwierzyć to najlepiej przekonać się na własnej skórze. Ja też myślałam, że powyższe opinie są "lekko" przesadzone.Wiele zależy od spółki w której będziesz zatrudniona. Pracując dla Royal Collection, możesz być zatrudniona przez zupełnie inną spółkę, a także pracować w innym sklepie z grupy Royal Collection (pod inną nazwą np. Campione, MCS czyli Marlboro czy Fraternity).I jeszcze jedna informacja, dla mnie byłaby kluczowa: pensje wpływają z opóźnieniem, premie z jeszcze większym - jeśli w ogóle.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-02-28 13:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
smutno mi jak czytam takie opinie, człowiek szuka uczciwej pracy a co nie trafi na jakisemat to czyta takie rzeczy. Nie wiem czy ja to jeszcze chce szukać pracy w tym naszym kraju, bo to nie jest najprzyjemniejsza rzecz na swiecie. mam nadzieje, ze dacie mi jakies porady gdzie mam szukac i czy moze tutaj jest ta umowa?
zdjecie uzytkownika
Diabeł - 2015-03-03 17:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko to prawda. Przepracowalem miesiac w CH Silesia, na zleceniu na pol etatu. Takie byly ustalenia. Ze wzgld na ind. premie pracownicy wyrywaja sobie klientow i patrza wilkiem jak wiecej sprzedaz, atmosfera potworna. Kierownictwo-istne zera. Płaca glodowa. Umowa otrzymana po wyplacie, chore chocki-klocki z wystawianiem umowy przez "Warszawę". Nie wyrobilem planu gdyz bylem angazowany we wszystkie mozliwe prace na sklepie wlacznie z przestawianiem halogenow na znacznych wysokosciach, bo "zle oswietlaja stoly" i nie mialem czasu na obsluge klientow. Zenujace jest to ze to polska firma. Niech wyznacznikiem i ostatecznym ciosem bedzie to ze do tej pory nie dostalem od nich pitu i nie mam jak sie rozliczyc. Oboz pracy, zerowe perspektywy, przychodzisz do pracy i sie dowiadujesz ze juz nie pracujesz bo "nie potrzebujemy osoby na pol etatu"..alzheimer bo nawet nowe ogloszenie opiewa na etat lub pol. Przykre ze taka firma kojarzy sie z prestizem, tylko ze wzgledu na marki jakie ma w ofercie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-16 12:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
... przerażające ja dość długo szukam pracy bo wiadomo jaka jest teraz sytuacja z pracą . Dziś zadzwonili do mnie -jutro rozmowa kwalifikacyjna , ale po tym co przeczytałem to zastanawiam się i sam nie wiem poprostu masakra . Czy ktoś wie jak to wygląda w Warszawie?
zdjecie uzytkownika
gomez - 2015-03-25 14:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-03-16 12:29:52]:
jeżeli jesteś w sytuacji w której potrzebujesz szybko pracy to na Twoim miejscu wybrałbym się tutaj. Praca jak praca - na pewno za przepracowane godziny Ci zapłacą co jest dużym plusem . Przynajmniej będziesz miała trochę czasu na to , żeby zebrać się w sobie i znaleźć coś innego w czym bardziej się spełnisz
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-04-17 17:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy mężczyzna też ma szanse się zatrudnić, jest dział męski u was? bo stanowsiko stylisty- sprzedawcy brzmi bardzo obiecująco, naprawde. dajcie znać jak ktoś wie jakie są szanse.
zdjecie uzytkownika
wszyscymnieznaja - 2015-05-21 23:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie Polecam pracy w RC. pracowałam w firmie ponad rok w różnych lokalizacjach. Umowę albo zobaczysz z kilku miesięcznym opóźnieniem albo wcale. o premii, którą sobie wypracowałeś możesz zapomnieć, wszystko zależy od humoru Pana A. a zazwyczaj nie jest najlepszy, więc tylko wzruszą ramionami i zagonią dalej do pracy. Jest to najbardziej ZAKŁAMANA firma w jakiej pracowałam, mobbing pracowników jest tam na porządku dziennym. Przychodzi Pani z biura i przepytuje Cię z cyfr: jaki jest limit na dany dzień, miesiąc i jaki był rok wstecz. jak nie wiesz to minusik i kilka minusików i już mają powód żeby zabrać Ci premię. Tajemniczy klient kilka razy w tyg, który jest ukierunkowany, żeby dać Ci ocenę negatywną, wszystko po to aby zabrać Ci premię, rotacja koszmarna!!! co 3 dni nowe osoby. rywalizacja pomiędzy pracownikami. Odradzam pracę w DM KLIF, kierowniczka jest tak zakłamana, że szkoda sółw. STYLISTĄ nigdy nie będziesz, tylko zwykłym asystentem sprzedazy, to wszystko co mogą Ci zaproponować.
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
gomez - 2015-05-22 03:49:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wszyscymnieznaja - 2015-05-21 23:37:01]:
zgadzam się z Tobą. Praca w Royal Collection nie była moim dobrym wyborem. Miałem kilka ofert swojego czasu i wybrałem ich sklepy co okazało się totalną klapą. Wiem , że obecnie szukają ludzi na stanowisko stylista-sprzedawca po całym kraju. Może Wam będzie się tu wiodło lepiej niż mi. jakby nie było - powodzenia
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie bardzo krótkie, bez dodatkowych pytań. Błyskawiczna rekrutacja ze względu na dynamiczną rotację pracowników. I jeszcze jedno: to, że jesteś zaproszona/y na rozmowę do Royal Collection, wcale nie oznacza,że tam docelowo będziesz. Możesz pracować w innym sklepie z grupy Royal Collection, co w praktyce oznacza: innego pracodawcę, czekanie na umowę zlecenie oraz brak terminowości w wypłatach.Podczas rozmowy obiecają ci wszystko... Nic z tego nie pokryło się z zreczywistością.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
adminas - 2015-06-09 13:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi kochani.Ja również odradzam pracę w Royal colection.Pracowałam tam niecały miesiąc bo nie dałam rady dłużej niestety.Tak jak wcześniej pisaliście to prawda,jeżeli chodzi o rozmowę to jest miło i słodko ,w pracy czyli w praktyce nie jest już tak słodko.Praca jest na stojąco ,musisz non stop obsługiwać ludzi w salonie i ciągle składać ubrania.Jeżeli nakłonisz klienta do kupna ,podchodzisz do kasy z ładnie złożonymi ubraniami w kostkę,jeżeli tego nie uczynisz to dostajesz naganną ze strony pani kierownik lub kasjerki która na 100 procent nakabluje na ciebie.
Ja pracowałam w Blue City w salonie.Kierowniczką jest otyła i zakompleksiona kobieta ,która nie umie się usmiechać,jest nieprzyjemna i niemłia .
Pani Chmura ciągle kontroluje jak pracują pracownicy,na początku każdego dnia robi zebrania i mówi co kto ma robić i czyta na głos kto ile zarobił dnia poprzedniego.Bardzo zabawną sytuacją jest rola pani księgowej w salonie która również panoszy się w salonie jak szara gęś i chyba aspiruje na stanowisko kierownicze ,jednak ze względów estetycznych raczej do tego nie dojdzie,
Atmosfera w sklepie jest kiepska,wszyscy plotkują ,donoszą i wyrywają sobie klientów.W Salonie pracuje również ochroniarz pewien który nowego pracownika traktuje jak śmiecia,ciągle mówi że są tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze żadnego nie złapał,zastanawiające jest to ..skoro ciągle im czegoś brakuje ,a on tyle lat pracuje,zapewne mam sporo fajnych rzeczy,hahahah
Nie polecam tej pracy..stylistki to mało atrakcyjne dziewczyny,niczego ciebie nie nauczą,mało tam zarobisz,na waciki może ci starczy i na mleko z bułką,nie awansujesz no chyba że jesteś facetem i zrobisz loda właścicielowi ,facetowi który ma około 60 i ubiera się dość kolorowo).
Z nikim się nie zakolegujesz ,bo wszyscy cię na początku mają ciebie za nic ,łącznie z piękną panią kierownik Chmurą .
Szkoda waszego czasu i nerwów.
Jeżeli tak bardzo chcecie pracować jako sprzedawcy to aplikujcie do 4F lub Zara,Nike.Tam jest zupełnie inaczej,lepsze warunki i atmosfera.
Royal Collection to marka przeszłości już.pozdrawiam i powodzenia w szukaniu pracy.
zdjecie uzytkownika
Lulii - 2015-06-21 15:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problem z pracą w sieciówkach jest taki, że zwykle nie ma co liczyć na jakieś normalne pieniądze. Zwykle dostaje się albo najniższą krajową albo niewiele więcej co przy dzisiejszych wydatkach przeciętnej rodziny sprawia, że z jednej pensji człowiek na pewno nie wyżyje. Poza tym raczej ze stanowiska sprzedawcy kierunków rozwoju nie ma za dużo, albo nie ma żadnych.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Royal Collection

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Royal Collection?
Zadaj pytanie
alert