Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Royal Collection

Pracowałeś w firmie Royal Collection i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Praca w rozal Collecion to porasyka - 2010-03-26 21:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Royal Collection Kraków Plaza to wielka porażka wiele na Początku obiecuja ale nic potem sie nie zgadza. Problemy z umową, kręca ciągle opóźniaja wypłate zmieniają umowy z pracy na zlecenie. Trzeba osiągnać nie mozliwy limit 70 tys sprzedaży olbrzymie kradzieże odcinają od pensji, grafik na tydzień i ciągle popołudniówki. kierowniczka niekompetentna i wygórowane oczekiwania.Harówa ciągle coś do roboty i trzeba jeszcze sprzedawać bo[usunięte przez moderatora] Odradzam Każdemu Prawie każdy rezygnuje po 2 tygodniach duża rotacja po prostu koszmar
zdjecie uzytkownika
pracownik RC - 2012-11-22 14:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co innego jest obiecane na rozmowie a co innego w rzeczywistości. Do tej pory czekam na pieniądze na głupie 1122 zł ale uczciwie zarobione!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-16 22:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto może mi powiedzieć jakie wynagrodzenie miesięczne proponuje Royal Collection na początku współpracy i ile godzin w miesiącu się pracuje?
zdjecie uzytkownika
lila - 2013-07-21 23:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Odradzam prace w Royal Collection. To wszystko co piszą o nich to prawda.
Marne pieniądze za ogromne poświécenie ze strony sprzedawcôw.
Omijač firme szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-24 11:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
lila jak wyglądają konkretne zarobki w firmie Royal Collection? a jak wygląda atmosfera? czy jest tam szansa na rozwój i awans?
zdjecie uzytkownika
gl-ce - 2013-07-26 10:19:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Wczoraj byłam na rozmowie w sprawie pracy w Royal Collection, rozmowa przebiegła nawet dobrze ale zaskoczyło mnie ze trzeba wyrobić miesięczny limit 15tyś złotych , oczywiście każdy pracownik ma wyrobić limit 15tyś złotych miesięcznie..pierwszy raz się z czymś takim spotykam.. czy też spotkaliście się z taką sytuacją??
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-31 14:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto jest obecnie pracownikiem firmy Royal Collection? może się wypowiedzieć jakiś pracownik jak tam jest?
zdjecie uzytkownika
Q - 2013-09-25 14:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
anonim - 2013-07-31 14:12:59

a kto jest obecnie pracownikiem firmy Royal Collection? może się wypowiedzieć jakiś pracownik jak tam jest?
Tam jest takie traktowanie pracownikow ze masakra!!!!!! Na rozmowie było wszystko ok, ale w pracy.... Pracujesz po 12 godzinę na stojąca, nawet do toalety nie zawsze pójdziesz... Zwolnilam sie, pracowałam cieżko i nie dostałam premii, chociaż zrobiłam limit!!! Nigdy w życiu.. Teraz nic nie będę kupować w rc
zdjecie uzytkownika
maleo - 2013-09-27 18:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Q, nawet jeśli było Was więcej na zmianie to nie pozwalano Wam wyjść do toalety? jakiś kierownik tam nad Wami sterczał czy kamery wystarczyły?
zdjecie uzytkownika
sprzedawczynihj - 2014-03-28 22:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zacznę od początku. Szukałam pracy, a więc wysyłałam CV gdzie tylko się dało, przez internet, donosiłam sama do sklepów, poprzez ogłoszenia na stronach parków handlowych itp. Zostałam zaproszona na rozmowę do RC w Katowicach (CH Silesia). Na rozmowie poszło mi w porządku, pytano o to, jak u mnie z dyspozycyjnością i wg ustalano wymiar etatu.Jakie mam plany na przyszłość. Dlaczego wybrałam tę firmę. Jakie ich marki znam. I dlaczego mają mnie wybrać. Czym dojeżdżam i czy wchodzi w grę takie coś, że raz na jakis czas dostanę telefon z prośbą o przybycie do pracy, bo ktoś np. zachorował. Na początek umowa zlecenie, 1700zł brutto tzw. podstawy plus premia od wyrobionego limitu. Praca po 8 godzin dziennie od 10-18 lub 13-21. Ponadto często zdarzało się przychodzenia np. na 7 lub 8 rano (trzeba sprzątnąć magazyn itp.). Szkolenia nie płatne, niekoniecznie w czasie pracy (tzn. masz dzień wolny w grafiku a i tak musisz przyjechać na godzinę 8 i do 10 lub 11 siedzieć na szkoleniu). Nie ma stawki godzinowej, więc trudno wyliczyć ile należy się kasy tak naprawdę (wg przepisów jeżeli pracujesz więcej a niżeli 160 godzin miesięcznie nadgodziny powinny być wypłacone). Limit podstawowy, jaki dostaje pracownik na cały etat, mający umowę zlecenie na cały miesiąc do 70tys. zł. Zakładając, że ceny są wysokie i są klienci na te towary jest możliwy do zrobienia ale ciężki (inni pracownicy, starsi stażem obsługują np. po 4-5 klientów na raz, a Ty ledwo zdążysz obsłużyć jednego). Premia to kilka procent od limitu, gdy nie wyrobisz podstawy, nie masz premii. Pracy strasznie dużo, bo jeśli nie tylko obsługa klienta to przyjmowanie dostaw, przebudowy sklepu, stylizacje, porządkowanie magazynów itp.(oczywiście w trakcie tych czynności normalna obsługa klienta). Co kto woli, na pewno praca często w stresujących warunkach i za niezbyt wysokie pieniądze (na rękę jakieś 1200zł z groszami, a premia nie jest stała tylko jak zarobisz to masz).
zdjecie uzytkownika
patrycja1990 - 2014-03-29 12:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprzedawczynihj - czy mozesz napisać coś więcej o rozmowie? tylko takie pytania Ci zadawali? zaprosili Cie na godziny próbne? ja mam rozmowę z RC za dwa dni.
zdjecie uzytkownika
sprzedawczynihj - 2014-03-31 22:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [patrycja1990 - 2014-03-29 12:02:12]:
Rozmowa w RC: zostałam zaproszona na godzinę 15. Byłam jakieś 15 minut wcześniej. Powiedziałam jednej z ekspedientek o co chodzi, ona poprosiła managera. Przyszła Pani manager, przedstawiła się, przywitała. Zobaczyła moje CV. Zapytała gdzie wcześniej pracowałam i co należało do moich obowiązków. Pytała o dyspozycyjność, plany na przyszłość, o to czy dojeżdżam, które z marek, jakie mają na sklepie znam. Co jest najważniejsze w obsłudze klienta. Wypytywała o to, co w poprzedniej pracy robiłam w takich sytuacjach. Potem zapytała dlaczego to właśnie mnie ma wybrać. Po kilku dniach dostałam telefon że jestem przyjęta.
Przeładowany dział męski, mało osób na damskim. Ludzie nie wyrabiają ogromnych limitów, wielka rotacja pracowników, bo albo sami rezygnują albo są zwalniani (dziś zwolniono kilku pracowników za nie wyrobienie limitu). Ogólnie, mało kasy, ogrom pracy.
zdjecie uzytkownika
Jaca - 2014-10-08 09:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że również trzeba się mocno natrudzić by sprostać swoim obowiązkom na sklepie - bo mówimy tutaj o pracy jako ekspedientka. Niestety tak jest w każdym przeciętnym sklepie odzieżowym, bo wszyscy walczą o jak najwięcej klientów, a czasu na pozostałe organizacyjne rzeczy zwykle nie ma. Ciekawa jestem za jakie pieniądze pracujecie.
zdjecie uzytkownika
mesa - 2014-11-17 23:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca z RC Kraków to ogromne rozczarowanie. Kłopot z umową, premia której nie ma, walka na noże o klientów, a to wszystko za 1250 zł miesięcznie. Szczerze odradzam.
zdjecie uzytkownika
piog - 2014-11-19 21:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Katowicach Silesia -never!Wielka kierownik pusta jak .....,zero pojęcia o zarządzaniu!Ale co się dziwić ,że mobbing na porządku dziennym,jak z swoją przełożoną na striptizy jeździ,.....
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2014-11-30 17:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego jest kłopot z umowa w tej firmie? jak sie pracuje ogólnie da się porozmawiać z Kierownik?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Royal Collection
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Royal Collection?
Zadaj pytanie
x