logo WSK PZL Rzeszów

WSK PZL Rzeszów

Rzeszów

Opinie o WSK PZL Rzeszów

l4 2014-10-26 09:00:44
To cienko jak na swiatowego lidera w branzy lotniczej.
2
jacek 2014-11-24 18:11:30
Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na stanowisko inżynieryjne w tej firmie? Wybieram się w tym tygodniu.. Jest jakiś test?Jakie pytania zadają?
1
byłam widziałam wiem 2014-12-01 11:48:12
Na pewno sprawdza znajomość rysunku technicznego i angielski, znajomość branży itp. Jakaś wybitnie skomplikowana nie jest ;)
byłam widziałam wiem 2014-12-01 11:51:03
Cienko cienko, ale na podkarpaciu ogólnie zarobki nie są "łał" no moze lepsze w Borgu itp. ale tam zazwyczaj szukają ludzi z doswiadczeniem, natomiast w WSK niekoniecznie trzeba mieć kilka lat stażu takze moze z tym to jest związane... a może zarząd nei chce dawać podwyżek
1
jacek 2014-12-03 12:04:13
Dziękuję za odpowiedź. A mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym angielskim? Standardowe pytania typu dlaczego chce u nich pracować, o moje zainteresowania, obecną pracę, studia czy jakoś bardziej ten angielski sprawdzają?
byłam widziałam wiem 2014-12-11 13:35:31
No zazwyczaj wszędzie zaczyna się od takich ogólnych pytań, jak widac że ktoś sobie radzi to się kontynuuje i zadaje trudniejsze i bardziej szczegółowe pytania. Poza tym jak stanowisko wymaga bardzo dobrej/biegłej znajomości ang. to można wiekszą część przeprowadzić po ang. Jak widac że ktoś sobie kompletnie nie radzi i nawet na pyt. dotyczące zainteresowań średnio odpowiada to się go nie męczy bo szkoda jego i rekrutera czasu
1
rik 2015-01-04 20:33:55
Wszystko było super jakieś 5 lat temu a teraz jest coraz gorzej. Zatrudnili nowego wiceprezesa tylko po to żeby robił czystki poprzez zastraszania i zwolnienia. Szykują się kolejne zwolnienia tylko nikt oficjalne o tym nie mówi. Ludzi traktuje się jak przedmioty. Coraz to nowsze instrukcje i zakazy nie pozwalają normalnie pracowac
5
renia 2015-01-04 20:45:06
Najlepiej to ma kadra zarządzająca bo każdy dyrektor ma nowe BMW i zarobki z kosmosu a na produkcji tylko szukają oszczędności bo ktoś musi na to wszystko zarabiać żeby Amerykanom opłacało się tu inwestować. Atmosfera na wydziale jest okropna przez zarządzających.
6
jolo 2015-01-14 20:45:10
Witam, chciałabym się dowiedzieć, czy bardzo trudno jest tam dostać się na staż do działu finansowego, jeśli ma się jedynie podstawową znajomość angielskiego?
10
Janusz 2015-01-19 15:13:27
Tak pracowałem na WSK ,W 68, tam niema zarobków tylko kierownictwo zarabia pracownik NIE.
2
p 2015-01-26 21:02:14
Wszystko zależy od tego z kim się pracuje. Można mieć normalnych przełożonych i wtedy jest normalniej. Ae ogólnie pracuje się wiele, wiele trudniej niż jeszcze kilka lat temu. Praca wkrada się w życie osobiste bardzo mocno, coraz więcej pracowników ma komórki przez co nawet jak mają dzień wolny to co chwilę ktoś im dzwoni. W praktyce taki dzien wolny to porażka. Przybywa procedur, które w praktyce zabierają czas potrzebny na meritum. Ilość kierowników i dyrektorów plasuje WSK cyba w światowej czołówce :-), gdyby co drugiego z nich zamienić na spacjalistę nie byoby takiego balaganu. Są też plusy, można się kształcić, zdobyć wiedzę, tylko , że skoro ostatecznie wiele osób zmienia firmę lub myśli jak to zrobić to jaki to pożytek dla WSK? Obiektywnie trzeba stierdzić, że kierowanie takim molochem to trudna sprawa, także nie osądzam, ale obiektywnie stwierdzam, że klimat w WSK bardzo się pogorszył od 2008 roku. Wtedy nastał sławny kryzys i od tametego czasu pod jego pretkestem, ale i też ealnei z jego powodu robi się różne rzeczy. Pracownik stał się przedmiotem, nie podmiotem, karty multisport i ciagłe lamentowanie na temat BP nie da ludzion spokojnej głowy po pracy, a to jest bezcenne i jak nie ma tego cała reszta staje się wtórna...
4
jurand 2015-02-08 18:53:38
witam. ile moglbym zarobic na poczatek brutto jako operator cnc? pracowalem juz w korporacji UTC do ktorej nalezy wsk i chcialem zapytac z ciekawosci jesli ktos moze mi odpowiedziec to z gory dziekuje
10
EP 2015-02-10 18:28:14
Podobno coś naprawdę dużego ma powstać w okolicy, oczywiście z branży lotniczej. Czy ktoś wie co to za firma i od kiedy będzie rekrutacja?
Nie interesują mnie jakieś bzdurne wpisy typu "cały czas coś powstaje w dolinie"
Wiatr niesie, że ma to być jeden z czołowych producentów lotniczych.
1
HP 2015-02-10 21:08:30
Chciałbym stwierdzić, iż od pewnego czasu dyrektorów przybywa a brak osoby, która ma podjąć decyzję, wszyscy się boją o wszystko procedury niejasne i nieczytelne zarówno jakościowe, bhp, kontroli eksportu. Trudno jest to wszystko zrozumieć. Procedury miały pomóc w zarządzaniu po to powstały, niezrozumiałym jest jednak trudność, mnogość i brak jasności tych procedur. Z tego też powodu bardzo trudno osobom nowym nie skażonych WSK światem, wejść w to wszystko. Ja nie dałem rady.
pl 2015-03-07 22:46:54
niestety w wsk nie przestrzega sie etyki, zero praktyk ktore sie pokazuje na filmikach na szkoleniach
np. jest problem z wykonaniem jakiegos detalu nie ma zastosowania praktyka (z USA) konstruktor i technolog na miejscu : nagminne jest zwalanie winny na tego co stoji na samym koncu procesu
podzial zadan jest do bani, mozna by napisac doktorat na temat niedoskonalosci w wsk
niestety ale prezes nie wie wszystkiego i zle ze opiera sie na opiniach tego kto jest w mowie "miodkiem", i klamca
prezes powinien kazdego kierownika skierowac na kurs jak sprawiedliwie dzielic obowiazki, teraz jest z tym tak sobie: na -3 a na punkty do 100 na 27
(Mt 5:33-37) 2015-03-11 16:50:30
Jeżeli masz problem i nie można się dogadać to masz narzędzia (np. dialog) i z nich korzystaj. Ile razy zgłosiłeś problem do dialogu? Co ja już nie słyszałem ;). Nieraz sam w to nie wierzę. Jak uzgadniać to tylko na piśmie, bo za jakiś czas usłyszysz, że źle zrozumiałeś, że nie takie były uzgodnienia, że to ty miałeś...itd. itp.
999 2015-04-01 14:37:39
Szykuje się kolejna fala zwolnień, w pierwszej kolejności nie przedłużają umów bo to przecież rozsądne szkolić specjalistę cnc 10 miesięcy obiecywać mu cuda po czym na tydzień przed końcem umowy poinformować ze ją wstrzymano odgórnie - to tak etycznie żeby nie było nawet czasu rozejrzeć się za nową pracą. Przykre to jest bo właściwie od 2008 ludzie są co roku zastraszani
2
kris 2015-04-03 20:38:01
Dlaczego z portalu zostały usunięte wpisy o ZM WSK Rzeszów sp. z o.o.? Przecież W-68 nie należy do WSK PZL Rzeszów od 2004 roku! Którego zakładu w końcu dotyczy ta dyskusja?
aga 2015-04-14 17:27:43
widac , ze w biurze pracujesz , albo miales szczescie i trafiles na mala komorke ...
Abroo 2015-05-06 17:25:13
Witam ,szczerze z pelnym sumieniem odradzam podjecie pracy na wydziale metarulgi,dzial w51. Praca na tym wydziale nie jest ''az'' taka ciezka,lecz w przeciwnym kierunku. Atmosfera która tam panuje schodzi do ostatniego szczebla chamstwa i braku kultury.''Prawie'' caly personel a przede wszystkim ''Mistrz'' linii jest osoba bez zadnych zachamowan i braku kultury,przeklinajac na pracownika w czasie pracy jak i do niego dzwoniac uzywajac obraźliwych slow. praca na dziale w51 jest nie Tyle meczaca co wykonczajaca psychicznie człowieka prze głupie docinki i brak kultury do pracownika. Umowy zlecenie to druga strona medalu o której już chyba wszyscy wiedza i zdaja sobie sprawę żeby dostać umowę o prace trzeba popracować tam minimum ''Rok'' a można i ''wiecej'' jeżeli o to się nie ubiegamy i nie chodzimy do biora. Pozdrawiam
krystian 2015-06-15 15:54:58
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca inżyniera materiałowego w WSK.? jakie są zarobki? można liczyć na 3500 netto?. Mam 2 lata doświadczenia w tym miedzynarodowego.
3
kubuś 2015-07-27 23:15:39
Panie Darecki proszę o opinię dlaczego jak jest tak dobrze jak jest tak źle. Akcje firmy UTX po 124 $ w lutym 2015 spadły w lipcu do 99 $ miało być tak dobrze a jest jak zwykle. Co Pan na to?
kris 2015-08-04 21:43:28
@Abroo Wydział W-51 też od ponad 10 lat nie należy już do dawnej WSK PZL Rzeszów - obecnie Pratt&Whitney Rzeszów. Wydziały W51, W55, W75, W68 to inna firma!
olo 2015-08-05 19:11:13
Jak szukasz odpowiedzi na to pytanie to przyglądnij się ludziom idącym do pracy. Większość idzie w milczeniu i patrzy na końce swoich butów albo na chodnik. Gdzie są te uśmiechnięte twarze sprzed 10 lat? Ot i wszystko w tym temacie :(
olo 2015-08-11 19:15:48
Jeżeli się jeszcze nie obudzili to jak dojechali samochodami do pracy? Może na śpiocha ;). Niektórzy dojeżdżają po kilkadziesiąt kilometrów.
Przejdź się po parkingu i pooglądaj samochody a sam sobie odpowiesz na swoje pytanie. Oczywiście pewnie zaraz odpowiesz, że to czy koś jeździ nowym samochodem czy starym to jego wybór. Ja osobiście nie znam nikogo kto chciałby jeździć "pełnoletnim" gdyby mógł wybrać nówkę z salonu.
cnc!! 2015-08-25 17:17:05
Pracuję na produkcji już ponad 12 lat. Powiem szczerze że odradzał bym każdemu podjęcie tam pracy. Do 2008 roku jakoś w dobrym kierunku to szło. Teraz to równia pochyła. Szukam tylko dobrego momentu i odchodzę póki jeszcze wiek w miarę młody.
xxx 2015-12-11 08:20:41
Powiem tak, zakład bez przyszłości dla młodych pracowników. Ciągłe nagonki, oglądanie sie przez ramię czy ktoś Cię zaraz nie złapie. Gdy wstajesz rano i idziesz do pracy to nie z uśmiechem, lecz z myślą ,,co dzisiaj wymyślili żeby było pod górkę". Impel nie tak dawno stał i spisywał pracowników za nienoszenie przepustek wyżej pasa, to jest chore. Przypominają mi się brygady SS które karały ludzi za byle przewinienie. Banda kierownicza bardziej skupia się na zasadach BHP niż jeżeli na robocie. Jedyny plus jest taki że można tutaj zdobyć jako takie doświadczenie które można wpisać na CV aplikując do następnej firmy. Pamiętam gdy Darecki poprzyjmował młodych ludzi a później ich za dwa/trzy miesiące pozwalniał marnując ich czas i nerwy. Zdanie zmieniają tu częściej niż bieliznę. Ogółem to ciągłe zastraszanie i nagonka. Chamstwo i brak dobrej atmosfery. Pracownika ma się tutaj za nic. Nie polecam tego zakładu w ogóle nikomu. Jak jesteś młody i nie masz nic do stracenia to wyjedź za granicę. Zarobisz cztery razy tyle a i nie będziesz miał strzaskanych nerwów. Ja uciekam stąd przy pierwszej lepszej okazji. Ocena niedostateczna.
1
cnc!! 2015-12-30 11:50:05
Może dla młodego chłopaka lub dziewczyny na zebranie doświadczenia to dobry start. Myśląc jednak o przyszłości typu,dom (kredyt), rodzina, dzieci, to zarobki zdecydowanie za małe na normalne i w miarę bezpieczne pod względem ekonomicznym życie. A co gorsza perspektyw brak.
zm 2016-02-23 14:58:27
TRAGEDIA !! NIE POLECAM NIKOMU !! DAJA UMOWE ZLECIENIE O UMOWE O PRACY POMAZYC... WARUNKI PRACY .... W PIWNICY LEPIEJ BY BYLO ... JESLI KTOS JEST ZAINTERESOWANY ODRADZAM LUDZI TRAKTUJA GORZEJ JAK PSY....
studentka 2016-02-23 16:34:17
Czy po Technologii chemicznej na PRz można znaleźć pracę na WSK? Czy ktoś się orientuje jakiego typu mogłaby być to praca, mam na myśli w jakim dziale potrzebni są chemicy? Liczę na jakieś podpowiedzi od czego zacząć, żeby się tam dostać, praktyki, staż? Czy po odbytym stażu można liczyć na zatrudnienie? Jakie są zarobki chemików na początek, dla osoby bez doświadczenia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
3
gds 2016-03-07 21:54:55
witam mam pytanie ile czekaliście na pracę po zrobieniu badań wstępnych?
nario 2016-03-17 11:31:46
Witam. Orientujecie się może na jakie zarobki na początek mógłby liczyć operator maszyn cnc i obrabiarek konwencjonalnych w tej firmie?
pisarz 2016-03-17 20:51:20
Witam.Mam 30-letni staż pracy, ciągle na produkcji, poznałem wszystkie maszyny konwencjonalne i numeryki,ale sytuacja na zakładzie jest coraz gorsza.Brak jest poszanowania pracowników z doświadczeniem,liczą się tylko młodzi, ale tyko z plecami, bo takich jak nawet mają lewe ręce i pusty mózg, to da się awansować do działow szędaczy,stosujących metodę spychologi.Rownież zwiazki zawodowe to jedno wielkie bióro turystyczne mające gdzieś byt zwykłego pracownika.Liczą się tylko koneksje,układy i podp.....anie.Mimo tak dużego stażu w wsk jestem zdecydowany z tąd uciekać, gdy znajdę zakład bliżej domu lub otworzę swój biznes.Jedyny plus to tylko wypłata na czas ale okupiona zdrowiem fizycznym i coraz częściej psychicznym.Młodym nie odradzam niech poznają smak porażki wejścia w dorosłe życie zawodowe, może póżniej będą silniejsi.
1
pracownik wsk 2016-03-28 17:47:39
na temat 51 wydziału mam koszmarne mysli kible brudne woda albo sie leje albo nie w szatni jebie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt okna nie otworzy kierwownik ma ciagle kod brazowy w majtach
Matusz 2016-04-02 22:21:51
Skąd wiesz jaki pensje mają dyrektorzy ?
Ja pracuje na maszynie już ponad 10 lat i do dzisiaj nie znam zarobków nawet zmienników. Zarobki w firmie są ukryte i brednie typu w/w można wrzucić do kosza.
1
:) 2016-04-03 12:15:23
może ten ktoś pracował w kadrach:)
:) 2016-04-08 13:07:25
hihihi no tak osoby wysoko postawione zarabiają najmniej i nie narzekajcie bo oni mają tyle obowiązków a Wy tego nie doceniacie tylko Wam mało i mało hahahahaha ;-)oni tacy biedni ojojoj pożałowac można:D są osoby które wiedzą, są osoby które się przyznają do swoich zarobków bez tajemnicy. Myślcie, to nie boli:)
:) 2016-04-08 13:18:49
olo...a skąd Ty wiesz co jest tajemnicą, nie pracujesz w Firmie bo czekasz na rekrutację i skąd wiesz jakie plotki chodzą;-) ?
cnc!! 2016-04-12 18:55:58
Może i zarobki są tajemnicą ale po latach pracy wszyscy się orientują kto i ile zarabia. Ostatnio analizował em swoje zarobki według rocznego Pita i powiem wam że jestem przerażony. Z roku na rok coraz mniej. Wyobraźcie sobie że po 13 latach pracy moja ostatnia wypłata na rękę to 2500 zl. Jak dla kogo , ale dla mnie po tylu latach to zdecydowanie za mało. A wiem że są koledzy z podobnym stażem azarabiają jeszcze mniej.
:) 2016-04-13 15:41:48
najważniejsze w pracy...to hobby hahahahhaha zainteresowania hahahahha i co robisz w wolnych chwilach hAHAHA
Zygmunt 2016-04-28 17:40:26
w WSK PZL Kalisz podobne zarobki, od 1800 - 3000 zl jako zwykly pracownik na produkcji lub kontroli jakości w zależności od stażu pracy i maszyny na ktorej sie pracuje, nigdzie szalu nie ma ale ogolnie nie ma co narzekac, u nas w WSK w Kaliszu chlać można do woli, byle tylko utrzymac rownowage przy maszynie w razie gdy jest jakiś audyt, z telefonów i innych gadżetów można korzystac i nikt na to nie zwraca uwagi, na nocnej zmianie można spać tylko trzeba nastawić budzik tak żeby obudzić się i wyjść o 6 rano do domu. Każdy dzień pracy należy dokladnie wcześniej sprawdzać kto ma w danym dniu imieniny tak żeby najlepiej w tym dniu nie przyjeżdżać swoim autem do pracy jak ma ktoś znajomy. Niektórzy nawet po 15-20 flaszek wódki potrafią wnieść do zakładu na swoje imieniny
4
ekksk 2016-05-29 20:02:15
A skąd wiesz, czy nie rozpruł się ktoś z finansów? Payroll i analitycy finansowi mają dostęp więc może ktoś strzelił z ucha.
ekksk 2016-05-29 20:02:51
A skąd wiesz, czy nie rozpruł się ktoś z finansów? Payroll i analitycy finansowi mają dostęp więc może ktoś strzelił z ucha.
xxxx 2016-06-07 05:42:19
Praca na w51 to istny koszmar codzienne zastraszanie zwolnieniam, zmuszanie do pracy w soboty a o jakiejkolwiek premi to można zapomnieć bo tymi pieniędzmi płacą pracowniką za nadgodziny i to połowę stawki a jak ktoś się sprzeciwi to gnebią przychicznie, karzą pracować przy niesprawnych maszynach bez zabezpieczeń a kiedy jest wypadek to zastraszającym zwolnieniem kierownictwo wraz z bechapowcami a kontrolę zewnętrzne BHP zawsze są zapowiedziane i ukrywają wszystko pokazują jak to jest wspaniale to jest jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Wiem 2016-06-14 18:30:14
Jak nie masz znajomości czyli rodzinka nie pracuje w WSK , Hamilton to nawet nie aplikuj bo tak pomimo doświadczenia i to właśnie w tych firmach zdobytego na bezpłatnych praktykach kilkumiesięcznych , wykształcenia nie będziesz miał/a pracy .Demoralizacja na całej linii.W jakim my kraju żyjemy ?
Vice Prezes 2016-07-04 22:19:35
Firma się stacza, szkoda bo to była kiedyś taka perełka Podkarpacia, w sensie nowych technologii. Niestety polityka UTC oraz prezes PWR, dążą albo do likwidacji albo do maksymalnego wyzysku pracowników kosztem jakości. Do tego ciągłe zwolnienia, a związki milczą szukając tematów zastępczych. Pliczkiem jest również dla prezia to że konkurencja, którą sam ściągną do tzw doliny lotniczej płaci lepiej wiec Ci co bardziej zaradni i bardziej ambitni często po wielu kursach na koszt byłego WSK, idą właśnie tam gdzie lepiej płacą. Widać to bo brakach i ogólnie spadku na jakości. Do tego dochodzi nieetyczny wyzysk stażystów i obiecanki o zatrudnieniu co na zdrowy rozsądek przy ciągłych zwolnieniach jest nie realne. Szkoda tylko tych młodych nabitych w butelkę pod przykrywka korporacyjnej etyki ludzi, co jest tak perfidne, że aż niesmaczne. Management board Quo vais ?
2
traper 2016-07-29 15:47:08
Mam 27 lat pracy na stanowisku operatora obiabiarek w wsk zarobki powyżej średniej krajowej , wypracowane dzięki mojej ciężkiej pracy , I uważam że warto szukać tam pracy
CNC 2016-07-30 08:59:17
Artykuł sponosrowany
2
Monte Christo 2016-10-07 12:08:55
Należałoby jeszcze dodać że o wynikach zawodowych i o karierze decyduje to czyim jest się znajomym. Związki zawodowe jedzą z reki dyrekcji i wciskają swoich itd itp.
ijk 2016-10-09 16:20:41
@buba noo ja nie wiem czy tak ciagle. .jest tylko jedna oferta na stanowisko szwaczki i pojaiwla sie ona jakos tak chyba pod koniec lipca jest tutaj zatrudnienie na umowę o pracę, pakiet świadczeń socjalnych (m.in. kartę podarunkową na święta itp.)..
Zostaw swoją opinię o WSK PZL Rzeszów - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WSK PZL Rzeszów