brak logo

Pichon Industries

Wołczyn

Opinie o Pichon Industries

suuu 2011-09-08 11:52:18
Okropne warunki, brak poszanowania pracowników, obłuda i oszczerstwa. Brak szacunku dla Polaków. Kłamstwa i pogarda. Bardzo odradzam pracę tam SUUU
Monter 2011-10-01 09:20:06
Wysyła ludzi do Francji na "szkolenia", a tam zwykła orka. Nie płaci delegacji a jak się kończy okres próbny- zostajesz zwolniony. Francuzi nie chcą robić bo mało płaci to bierze ludzi z Polski, którym się obiecuje rzetelną płace. Wielkie BZDURY. Banda [usunięte przez moderatora] i tyle. Odradzam!!!
Kristoff z Białegostoku 2012-04-05 01:04:25
Monter - 2011-10-01 09:20:06

Wysyła ludzi do Francji na "szkolenia", a tam zwykła orka. Nie płaci delegacji a jak się kończy okres próbny- zostajesz zwolniony. Francuzi nie chcą robić bo mało płaci to bierze ludzi z Polski, którym się obiecuje rzetelną płace. Wielkie BZDURY. Banda [usunięte przez moderatora] i tyle. Odradzam!!!
A na jakim stanowisku miałeś tam pracować ???
inż. S. 2012-07-08 17:46:39
Potwierdzam.
Moim zdaniem, strata czasu i nerwów.
1
tttt 2012-07-15 22:07:15
wszystko prawda jak wyzej nie polecam. harowka, poganianie a kasa marna
Monter 2012-11-02 19:56:51
Jako monter lub serwisant
Nick 2013-03-10 03:15:51
Witam,


proszę o informację na temat pracy w firmie PICHON, ponieważ rozważam zatrudnienie się tam.
Dziękuję z góry za wszysktkie informacje.
dealer 2013-04-04 08:57:26
Daj sobie spokój obiecują złote góry a dostajesz stek bzdur i kłamstw, ja przeszedłem już 4 przedstawicieli handlowych przez okres 2 lat także sam sobie odpowiedz na pytanie co do roszady pracowników, Dawny kierownik z Pichon teraz handluje konkurencyjnymi maszynami które mój szef wciągnął do oferty a Pichon zabronił sprzedawać. Z informacji jakie mam to ciężka praca, wykorzytanie maksymalnie pracownika i gdy jakiś problem to czarna magia, brak kontaktu a dyrekcja nie odbiera telefonów.... nie świeć twarzą za tą firmę !!!!
john deere 2013-05-06 14:11:39
niestety to cała prawda ... brak poszanowania dla pracowników , dealerów i przede wszystkim rolników ... ktoś kiedyś kupi za 1 zł tego pichonia , a kadrę zarządzającą prześle do Maroko
Po spotkaniu 2013-05-29 21:44:41
Miałem wątpliwą przyjemność poznać osoby zarządzające tą firmą w Polsce podczas spotkania rekrutacyjnego przy okazji naboru, który prowadzili na Regionalnego Przedstawiciela. Ów pan był polakiem jak sam powiedział mieszkającym przez większość swego życia we Francji. Po kilku minutach rozmowy przeuprzejmy jegomość patrzył gdzieś przed siebie i szukał czegoś na ścianie...Dalsza część spotkania była prowadzona przez jego podwładnego, odpowiedzialnego za sprzedaż w całej Polsce. Nie wdając się bardziej w szczegóły zapewniono mnie że w ciągu tygodnia skontaktują sie ze mną niezależnie od wyników rekrutacji....i cisza. Po ponad dwóch tygodniach. Nie ukrywam, że miałem okazję zapoznać się z niezbyt pochlebnymi opiniami o tej firmie. Wiele sobie nie obiecywałem po tym spotkaniu i niczym mnie nie zaskoczyli przemili panowie z Pichon. Podsumowując chciałem tylko podzielić się swoim odczuciem, że w tej firmie człowiek(pracownik) nie wiele znaczy. Mając doświadczenie już w kilku firmach można to łatwo wyczuć. Doświadczysz tego odczucia, kiedy spotkasz się z przedstawicielami tej firmy.
rozczarowany z małopolski 2013-06-19 22:51:20
Ta informacja którą przekażę może uchroni komuś tyłek i zaoszczędzi niepotrzebnej inwestycji czasu i nerwów. Współpracowaliśmy z tą firmą tylko i wyłącznie ze względu na dawny zespół sprzedażowy, który wykazywał się nie tylko umiejętnościami sprzedażowymi, kompetencjami jak i otwartością do Nas (handlowców) i klientów. Nie chcę podawać nazwisk i imion ponieważ tutaj nie ma to najmniejszego znaczenia. Wciąż widzimy z kolegami z różnych firm jak ta firma wciąż ogłasza nowy nabór pracowników co daje prosto do myślenia że jest coś nie tak. Jest przedstawiciel, rozpoczynamy temat i za chwilę już go nie ma i jest nowy który nie jest w temacie lub słabo przeszkolony. Tym samym tracimy wizerunek i zaufanie Naszych klientów. Osobiście obsługiwałem klienta który zamawiał u Nas w Firmie dość kosztowne maszyny w tym wóz PICHON do którego namówił go przedstawiciel z tej firmy. Klient dostał dofinansowanie i przyszedł czas na realizację, wszystko pięknie do momentu zamówienia ..... brak kontaktu z Firmą i tłumaczenia, że przedstawiciela nie ma, że ktoś dojedzie, fakt dojechał niestety chyba za krótko szkolony ..... klient kupił konkurencję.
Nie chcę nikogo oczerniać, mówię jak jest. A o kierowniku tej firmy słyszałem że nie wytrzymał :) i teraz pracuje razem z wcześniejszym kierownikiem. Panie [usunięte przez moderatora] zapraszamy do Nas z nową ofertą.
1
LIVEBOX 2013-07-31 13:32:03
O co chodzi z tymi obietnicami?
Ano o to, że obiecują wynagrodzenia, których nikt nie widział. Najpierw gadka jest, że dostanie się tyle i tyle, gdy przychodzi do umowy jest stawka dużo niższa i obiecują, że po okresie próbnym dostanie się wyższą. tyle, że mało kto wytrzymuje tam długo. ciekawe, czy ktoś w ogole ma umowę na czas nieokreślony, bo na hali na bank nie -może w biurze ktoś ma.
Szkolenia też nie są normalne, zamiast zrobić jedno we Francji, to w rzeczywistości wysyłają kilka razy w roku, bo Polacy to tania siła robocza.
W biurze nie wiem jak jest, ale pamietam, że zmieniały się tam dziewczyny często, tak jak na hali pracownicy.
yalooo 2013-08-12 22:29:12
He. a ten pan mówił po polsku? Ten cwany [usunięte przez moderatora]? z dala od niego, bo szkoda czasu na niego marnować,kawał [usunięte przez moderatora] reszta [usunięte przez moderatora]
pit 2014-04-17 12:02:25
Czy możecie pomóc...Mam okazję przyjąć się jako magazynier czy warto..Na czym polega praca i czy jest możliwość popracować dłużej;
umowa na stale w chodzi grę czy zarobek 2000 netto to prawda na umowie próbnej
inz S. 2014-04-18 21:20:13
Magazynier powiadasz.
Latasz po całym magazynie i wspinasz się na regały jak małpka i przygotowujesz skrzynki dla montażystów.
listy z częściami po francusku, może już po polsku?
Zawsze czegoś brakowało. Nie pamiętam aby choć raz cała beczka wyjechał w całości po pierwszym podejściu. Musisz potem pamiętać co i gdzie brakuje. Domawiać i zmagać się z francuzami, którzy traktują Polskę i Polaków jak kraj kolonialny.
Może i te dwa klocki dostaniesz, o umowie zapomnij.
pas 2014-05-01 21:02:46
Prosze o informacje o firmie Pichon w Wołczynie,jakie zarobki na stanowisku spawacz, ślusarz, czy dają umowe na czas nieokreślony,czy dają umowe i jak szybko, czy płacą ZUS, czy na czas wypłacają wynagrodzenie, Czy to prawda że płacą 2000 na rękę a może więcej, netto, jaka atmosfera. Pozdrawiam.
WBK 2014-08-29 12:01:47
Skąd takie zakłamanie i oszczerstwa? Czyżby firma konkurencyjna? Niech każdy sam przyjdzie i oceni.
pozdro 2014-09-21 13:55:43
napiszcie konkretnie ile można zarobić i na jakie stanowiska teraz rekrutują
monter 2014-10-09 17:59:42
sama prawda- pracowalem u was dziady yebane i nikomu nie polece
1
pm 2014-12-08 20:11:28
Nie polecam ze wszak klamstwa i obłuda dyrektor [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chodziłem po podwyżkę dwa miesiące i cały czas obiecanki aż w końcu gdy już nie miał co mi powiedzieć to wystawił mi jakieś dziwne nagany a chwilę po tym wypowiedzenie burak chętnie spotkał bym się z nim a w tedy trzymajcie mnie.....
JACEK 2015-01-20 17:26:32
Odradzam ta firme, obluda, klamsta i kretacta, oszykianie uczciych ludzi, tylko na tym zeruje francuski lasciciel, poza tym brak kompetencji kardy zarzadzajacej, szkoda czasu i nero.

Pozdraiam :)
1
inż S. 2015-03-01 18:21:31
Cześć chłopaki. Jak tam w Pichon? Jakieś zmiany czy tylko zmiany typu: nowa rejestracja kolegi z Francji?
Mam nadzieję, że znacząca zmiana atmosfery i zaopatrzenia magazynu oczywiście na korzy!
Rozwój, rozwój, rozwój.......?.... napiszcie coś.
Pozdrawiam ;) i wytrwałości
STASIU 2015-03-17 19:06:21
nie polecam tam robic klamcy oszosci itd zarobki max2000 atmosfera lepiej nic nie mowic bo sa tacy co dostaja w lape i wala z ucha itd szefostwo tylko obiecuje podwyszki od poczatku firmy wiem co mowie bo robilem tam i strata czasu a kier spawaczy na niczym sie nie zna a udaje fachowca i naj lepiej dac mu pomysl na ulepszenie pracy a on idzie do szefa i mowi ze to jego pomysl smiechu warte
kabura 2016-02-16 16:14:00
Jak wygląda praca na stanowisku kierownika montazu? Duża rotacja kierowników? Jakie stawia sie im wymagania itp prosze o opinie
z Kluczborka 2016-04-07 20:12:38
Firma średnia- głównie dzięki dyrektorowi. Dużo oczekuje- mało daje. Na rekrutacji kwota jaką podałem na kierownika serwisu była po środku tego co proponował pracodawca. Dyrektor obiecał że oddzwoni ale nie zadzwonił. Z firmy rekrutującej dowiedziałem się że moja oferta była zbyt duża. Dodatkowo w pakiecie miał być samochód służbowy ale na rozmowie z dyrektorem auta już nie było... Dodatkowo praca z obywatelem FR wiąże się z siedzeniem w pracy a nie pracą- taki ich styl pracy. Ciężko o reformy w postaci współpracy z dealerami oraz na oferty dla dealerów.
z Namysłowa 2016-04-22 17:07:35
Widzę że ogłoszenia ponownie się pojawiły o pracę w tej firmie. Chyba nikt nie był chętny na pracę za te pieniądze. Ew. jak się mieszka obok zakładu, ale w przypadku miejsca zamieszkania 35-50km to porażka
Sabka 2016-07-01 21:15:27
Pojawiło sie ogloszonko na ksiegowa . Jak tam w biurze atmosfers jak placa ktoś cos wie ?? Warto tracić czas na wysylanie cv i rozmowy z wlascicielem ??
zszokowany 2016-09-08 18:35:01
Jezeli nie szkoda wam nerwów i zdrowia to zatrudnijcie się w tej firmie ,ogłoszenie leci jedno za drugim cały wołczyn nimi pooklejany , chętnych jakoś nie widać a bezrobocie ogromne -ciekawe dlaczego
2
sady 2016-09-08 22:21:05
A wiecie czy jest szansa teraz, żeby znaleźć zatrudnienie u nich? Chętnie bym się załapał, bo zależy mi na doświadczeniu zdobytym u nich. Dziękuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Pichon Industries - Wołczyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pichon Industries