Silcare Sp. z o. o. sp. k.

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Silcare Sp. z o. o. sp. k.

K2C 2015-04-26 08:52:11
Czepiasz sie. Złej karmy nie ma. Karmę sie buduje. A kto ja buduje? Weźmy od gory. Renata - zero złej karmy. Teraz cos wyprodukujemy. Mariusz - zero złej karmy. Teraz to rozlejmy. Marlena - zero złej karmy. Teraz zmagazynujmy. Piotr - zero złej karmy. Teraz nadamy obrazki - Beata - zero złej karmy. Teraz mamy wyprodukowane i po konfekcji i spakowane. Trzeba sprzedać by na wypłatę było. Handel. Ostro ale to jest biznes. By wyżej wymienieni zarobili - trzeba ten towar pchnąć. Pchają za wszelka cenę. Klient kupił. Teraz trzeba to rozliczyć - tu wchodzi ksiegowosc. Tez ostro, ale klientów masa - trzeba ich pilnować by płacili, trzeba byc fair wobec kraju z podatkami. Musi tam byc ostra jazda bo inaczej ani handel a tym bardziej produkcja - nie bedą mieli na wypłaty. Karmę budujemy, nie wszyscy współpracują by pozbyć sie problemu. Moze tu sie doszukujesz złej karmy. To wielka, skomplikowana maszyna. Każdy trybik jest ważny. Zarówno ten który windykuje płatność jak i ten, który towar zawinął w sreberko. Jesli jakis trybik nie działa - to sie go wymienia - dla dobra pozostałych. Morale są jakie są, ludzie sie starają by były większe, by wszyscy byli zadowoleni. W MIARĘ MOŻLIWOŚCI. Nie przeceniaj zatem możliwości a postaraj sie zrozumieć wszystkich. Każdy jest ważny.
2
PS 2015-04-26 08:56:41
Nie wspomniałam o rzeszy ludzi, technologow, testerów, kontroli jakości. Oni tez na te nasze wypłaty pracują.
2
Yolo 2015-05-07 08:08:42
Dokladny opis firmy. I sposobu w jaki są załatwiane w niej sprawy.
xyz 2015-06-05 12:11:39
mam pytanie dotyczące firmy Silcare. Ostatnio często na olx pojawia się ogłoszenie o stanowisku bhp i ppoz. Czy ktoś może mi powiedzieć co się tam dzieje, że behapowcy tak szybko odchodzą? z góry dziękuję za odpowiedz.
5
magda 2015-07-16 20:09:16
co tam się w ogóle wyprawia w tej firmie teraz? na olx ogłoszeń mnóstwo(usunięte przez administratora)
alek 2015-08-17 15:39:02
Cóż, faktycznie stanowiska najniższego szczebla są bardzo ważne, ale to jednak najniższy szczebel, to i pensja jest niska, takie są realia. Może da się z czasem dostać podwyżke, czy jakiś awans. Minimalna krajowa, to w sumie nie tak źle, to stawka uczciwa, a w kraju sa ludzie, którzy potrafią pracować za jeszcze mniej.
1
Ja 2015-09-11 21:01:39
To teraz się nie dziwię, dlaczego co chwilę na egorzow zamieszczają oferty pracy na wszelkie możliwe stanowiska :)
1
Aniela 2015-11-11 15:08:51
Firma jako jedna z niewielu w Gorzowie daje możliwość rozwoju. Ktoś kto pracuje na produkcji z wykształceniem średnim nie powinien oczekiwać, że w ciągu roku zostanie managerem. Bądźmy realistami. Pracowałam za granicą i u kilku pracodawców w Polsce i powiem Wam, że WSZĘDZIE pracodawcy kombinują żeby płacić mniejsze składki (pamiętajmy, że gdy my dostajemy do ręki 1800zł pracodawca tak naprawdę płaci 2500). Nigdzie idealnie nie jest. A zawsze znajdą się tacy, którzy będą narzekać, nawet na to, ze im się nudzi w pracy, a przecież złota zasada pracownika mówi, żeby chociaż udawać, że się pracuje. Tak naprawdę warunki pracy w Silcare nie są złe, o wiele gorsza jest atmosfera, którą budują sami pracownicy, bo niestety jest tam pełno osób, które zachowują się jakby miały zabić za 5zł (co ma miejsce także w innych firmach). Najwięcej jednak zależy od zajmowanego stanowiska, bo trudno uogólniać skoro są tam pracownicy produkcji i handlowcy, którzy potrafią wyciągnąć kilka tysięcy. Mimo wszystko na produkcji jest tam lepiej niż w TPV lub Faurecii, a handel uzależniony jest, jak wszędzie, od wyników sprzedaży. Warto się zastanowić, czy zależy nam na rozwoju i skłonni jesteśmy się dokształcać itd. czy po prostu chcemy odbębnić te 8 godzin pracy i mieć wszystko w tyle. W jednym i drugim przypadku Silcare daje takie możliwości.
2
cv 2016-01-28 11:26:13
Ile tam płacą operatorom wózków widłowych .Jest chociaż 1500,1600 zł. na ręke.
cv 2016-01-28 14:34:03
aha chciałem się jeszcze spytać ile jest zmian i ile sobót pracujecie.
baja 2016-01-31 20:50:38
to różnie bywa chyba w zależności od stanowiska z tymi zmianami. Zresztą mnie interesowało stanowisko specjalisty ds sprzedaży interentowej a tam są inne problemy...
Ania 2016-02-15 12:59:36
Witam serdecznie czy ktoś z Państwa pracował przy etykietowania kosmetyków czy jest to praca 1 zmianowa czy dwu ?
Internetowy 2016-02-15 15:31:31
Na początku pewnie nie, musisz zakreślać wszystko na papierze i losowo ktoś z działu wpisuje to w komputer, nim nie okaże się czy dobrze komputerem się posługujesz, żebyś nic nie zepsuł.
joy 2016-02-19 00:25:41
Nie wiecie gdzie w Gorzowie dobrze płacą za opierdalanie? Myślałem o tpv albo biedronce . Trafiłem na silcare ale jak dużo kamer to chyba nie da rady ? Pomóżcie bo nie wiem czy składać cv.
1
Julka 2016-03-02 13:17:49
Do Ani- praca na etykietowaniu czy tez na rozlewaniu żeli i lakierow jest dwuzmianowa.
karolina 2016-03-10 17:03:28
Firma naprawde mogłaby być z jedna z lepszych w gorzowie ale przez nie kompetencje ludzi którzy tam pracuja nie rokuje na przyszłość. W sumie to nie wina pracowników trzeba było by zacząć od szefostwa. Przy takiej rotacji pracowników nie służy najlepiej firmie bo w końcu ludzie zaczną to miejsce omijac z daleka a gorzów mały opinie sie roznoszą a szkoda. Praca fajna, spokojna, atmosfera znośna ale szanujmy sie(usunięte przez administratora) Niestety traci tylko firma.
1
ewa 2016-03-18 21:54:07
proszę o info na temat etykietowania
4
zosia 2016-03-23 11:21:29
Witam, a jak wygląda sprawa z handlowcami ? Atmosfera, praca i płaca ?
alutka 2016-04-03 00:06:52
Jeśli chodzi o etykietowanie to bardzo spokojna praca wymagająca zdolności manualnych w systemie dwu zmianowym z 1 pracującą sobotą miesięcznie, miła atmosfera, początkowo najniższa krajowa, później dochodzi premia i obecnością,pensja zawsze na czas. Obecnie w firmie wiele się zmieniło są świąteczne paczki (nie kosmetyki) wszystko idzie ku lepszemu. Jeśli ktoś chce pracować to na pewno będzie zadowolony. NIE MA PRZEDZIAŁU WIEKOWEGO. Pracuję tam od kilku miesięcy i jestem zadowolona.
1
spec. ds. personalnych 2016-05-04 10:22:46
Witam, czy ktoś może coś powiedzieć o pracy w Silcare? Interesuje mnie stanowisko: spec. ds. personalnych? Jaka atmosfera, płaca i możliwe szkolenia?
Z góry dziękuję :-)
Krag 2016-05-04 18:13:43
Wydaje mi się że najlepiej wysłać Cv i umówić się na rozmowę. Ogólnie w firmie panuje fajna atmosfera, większość osób jest miła i pomocna. Polecam .
Nata 2016-05-09 11:40:05
Czy firma szybko odpowiada na cv?
ads 2016-06-23 19:35:09
Co tam się musi dziać,że codziennie oferty pracy dodają.
5
olos 2016-07-08 19:59:16
Jak to nie , jak widać ich oferty np na Lento codziennie. I ciagle na te same stanowiska.
1
bvm 2016-07-14 12:57:22
@ e nie sądzisz że to dośc dziwne że do takiej pracy magazynowej potrzebują kobiet? Raczej to prace typowo męskie, gdzie trzeba siły fizycznej, to raczej domena mężczyzn
1
Aska 2016-07-15 06:49:35
Może kobiety bardziej się orientują w pracy przy kosmetykach i może wcale nie jest tak ciężko?
Ania 2016-07-15 07:03:14
A ja wam powiem, że pracowałam w Bamie- akord- masakra wszystko na czas, w Tpv też nie lepiej -traktują człowieka jak smiecia- a od jakiegoś czasu pracuje w Silcare i sobie chwale - praca fajna na dwie zmiany w soboty mozna dorobić jak kto chce. Na dni gorzowa dostaliśmy bony na lody dla dzieci, na piwko dla dorosłych i ok. Mnie się podoba
piter 2016-07-28 10:03:03
A ja jestem ciekaw jak wyglada praca przy etykietowaniu.Czy jest to praca na akord,w pozycji stojacej?siedzacej?Ile zmian i w jakich godzinach?Ktos odpowie?Bylbym bardzo wdzieczny.
dqf 2016-08-10 17:29:02
Przecież oni codziennie dodają oferty pracy, tak widać dobrze się tam dzieje
1
Zik 2016-08-10 19:25:27
A ja jestem ciekawy czy wszystko tutaj w porządku?
Anka 2016-08-12 06:00:52
Z tego co widzę firma się rozwija, stale coś remontują, szykują nowe hale to i pracowników będą potrzebować. Pewnie stąd te ogłoszenia. Mi praca się podoba nie narzekam na magazynie czysto ciepło godziny też ok.
endi 2016-08-30 14:06:19
jako widlakowy bede miec tam ta przyslowiowa dwojke conajmniej ? nie wiem czy wgl sie ruszac na rozmowe.
Abc 2016-08-30 20:10:02
Myśle że najlepiej będzie jak wyślesz swoje CV i wybierzesz się na rozmowę, takie info na forum to sam wiesz. Najlepiej sprawdzić osobiście.
Monia 2016-09-02 10:50:35
W swoim anosie dot spec. ds marketingu na koncu zawarta jest informacja cyt. "Prosimy o wysyłanie Cv zgodnie ze swoimi kwalifikacjami lub doświadczeniem stanowiska, ponieważ w przeciwnym razie będą one Państwu przydzielane losowo".
Dziwne, nieympatyczne, budzące wątpliwości w kwestiach relacji.
3
sdsds 2016-09-05 12:10:53
to nie jest praca na akord, skąd takie informacje?
Marakuje 2016-09-10 09:29:48
Tak jest - wołają na rozmowę na stanowisko, na które mogłeś zupełnie nie startować
Per 2016-09-11 09:22:52
Ale to może i dobrze-może się okazać że będziesz się mogła wykazać również na innym stanowisku a sama o tym nie wiesz i sama byś się nie zdecydowała.
Lol 2016-09-19 11:16:18
Chyba brutto lol
2
Milia 2016-10-11 12:16:34
Ja wiem, że na sprzedaży dostaje się 1500 netto, można zarobić więcej, ale dopiero gdy zbuduje się duzą bazę klientów, a to trwa ponoć od 7 do 10 miesięcy, czyli 1500 zeta przez prawie rok pisania i dzwonienia po ang/niem. to raczej nie za dobra oferta. Co o tym sądzicie?
zdunek 2016-10-18 16:44:41
Czy ktoś wie - firma jakiś czas temu szukała specjalisty do spraw marketingu. Czy to nadal będzie aktualne?
Monia 2016-11-07 17:22:29
Znowu szukają spec. ds. marketingu?!
03.11.2016. Wcześniej we wrześniu, sierpniu, lipcu etc.
Co za żenująca firma!
3
M.m. 2016-11-08 05:52:02
Monia- z tego co wiem firma się cały czas rozwija, wprowadzają nowe produkty więc to chyba normalne że potrzebują też ludzi do pracy. Ja pracuję tu co prawda od niedawna ale nie zauważyłam nic nie normalnego złóż cv i przekonaj się sama.
Jula 2016-11-08 12:52:28
Sp, do spraw sprzedazy dostaje 1500? To sprawdzone info?
weq 2016-11-09 20:11:32
Ta ciągle slyszę te śpiewki, nawet TPV nie szuka tak często pracowników jak oni.
4
Magda 2016-11-15 13:52:17
witam, czy jest któś kto dojeżdza w kierunku Kostrzyna?
Magda 2016-11-15 15:08:23
Witam, czy dojeżdza ktos ze strony kostrzyna ?
MIEDZIU 2016-11-20 10:56:05
ja nie narzekam ! praca jest spokojna !
JOHNY 2016-12-05 14:22:17
Witam, moglby ktos opowiedziec jak wyglada praca na pakowaniu? Jest ostry zapierdol czy normalne tempo pracy? Ile jest przerw? Platne, nie platne? I ile mozna zarobic miesiecznie? Pozdrawiam
Ka 2017-01-13 12:41:14
Witam serdecznie,
drodzy Państwo a jak wygląda praca pod względem CAŁOŚCIOWYm jako kontroler jakości? Jak atmosfera i zarobki?Sama praca?
Berek 2017-01-13 17:53:10
Fajna firma z dobra atmosferą do pracy. Może mieliście pecha?
Zostaw swoją opinię o Silcare Sp. z o. o. sp. k. - Gorzów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silcare Sp. z o. o. sp. k.