brak logo

BOWIM S.A.

Sosnowiec

Opinie o BOWIM S.A.

arek 2012-11-03 01:05
bowim odradzam to gromada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i i [usunięte przez moderatora]!! a ludzi traktuja jak nie wolników
1
były pracownik 2014-06-18 06:18
Jak w każdej pracy, jak się nie zaangażujesz to nie masz co tam szukać.
Za siedzenie i picie kawki już nie płacą. Czasem lepiej czasem gorzej. Po 7 latach
pracy w tej firmie mogę powiedzieć ,że wiele się nauczyłem. pozdrawiam wytrwałych.
Wypłata w terminie a to najważniejsze...
2
Emil 2014-07-25 21:49
Bowim szuka pracowników handlowych co kwartał to dobremu przedstawicielowi wiele mówi o firmie , hiper-rotacja najlepiej świadczy o poziomie firmy.
Dobra firma nie wymienia co 3 miesiące pracownika.
Grzesiu z Transita 2014-11-28 07:24
BOWIM SSIE !!!!!!! OSTATNIO CZEKALEM NA ODBIÓR 1 SZT. RURY MAŁYM SAMOCHODEM. I MYSLALEM ZE MNIE SZLAK TRAFI PATRZAC NA TEMPO PORUSZANIa się i organizacji pracy zatrudnionych , zarówno w dziale obsługi klienta , jak i ,, wykwalifikowanych" magazynierów i operatorów suwnic.
5
Kierowca bombowca 2014-12-12 19:01
Grzesiu z Transita ma 100% racji. Jeśli jedziecie tu na załadunek/rozładunek to weźcie walizkę jedzenia i tabletki na uspokojenie. O ile panie w DOK (blondynka i ruda) były naprawdę miłe i w porządku,mile i sympatyczne to pracownicy na placu i na hali zachowywali się jakby byli na zesłaniu. Kogo mają ładować/rozładowywać wybierają wg ich tylko znanego systemu. Sprzęt do załadunku/rozładunku ma na tabliczkach rok produkcji 1970 i wcześniej. Za pierwszym razem myślałem, że kręcą tutaj kolejny film Barei. Za drugim razem było identycznie to samo. Jak się dowiedziałem od jednego z pracowników, to zatrudniają na wiecznie przedłużane umowy zlecenia. Zupełnie obiektywnie nie chciałbym tu pracować nawet będąc w więzieniu.
10
arcelor 2014-12-23 22:31
W BOWIM oszukują pracowników i kontrahentów magazyn z epoki GIERKA gdzie jest PIP
1
gts 2015-01-05 14:16
Ach tam, odkad odszedł dyrektorek, który gral na flecie wlascicielom i tematy puszczal przez swój Ters...to się skonczylo. Zabral wszystkich dobrych handlowcow, teraz majac mniejsze koszty sowito ich wynagradza (klientów również) i z ta rotacja wygląda jak wygląda. Zanim w branzy zrozumieją co i jak to już mu skarbonki się napelnia. Ci co odchodzą muszą patrzeć z czego żyją wiec szukają pracy na rynku bo chcą sobie polepszyć - proste
1
dudzik 2015-02-06 15:55
Oddział w Gdańsku to porażka dyrektor totalny wariat omijać z daleka
6
stal 2015-04-01 15:22
Poszukują handlowca do biura w Poznaniu.Warto iść na rozmowę?
niet 2015-07-30 23:06
nie, nie warto iść na rozmowę. Proponują 1500 podstawy na rękę !!! Ludzie, jak najdalej od firm z polskim kapitałem, są gorsze niż zachodnie korporacje
2
sukol 2015-07-31 07:56
ja pracuję ponad 10 lat i może dotrwam do emerytury
2
Super 2015-08-03 18:37
gratulacje, jest się czym pochwalić
2
pablo 2015-08-27 20:13
W Poznaniu jest super dyrektor, spróbuj.
sukol 2015-12-11 14:09
branża stalowa to ciężki kawalek chleba , mam dobrą informację , siedem lat chudych za nami , teraz nadchodzą lata tłuste i tego sobie zyczmy na ten 2016 rok .
sukol
1
on 2016-01-15 12:06
no jak dyrektor sprzedaży mówi ze nie interesuje go zwiększenie sprzedaży w firmie to jak może być tam dobrze? :D
nick 2016-04-13 13:55
(usunięte przez administratora) dają i garba się można dorobić jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wchodzisz to nic nie zarobisz
Wkuzona 2016-04-23 17:52
Jestem za pip ..chyba sama zglosze ..pracownicy muszą sami pilnować całego zakładu a gdy inni mieli wypadek to kierownik byl tak najebany że nie mial siły podnieść głowy .A prezesi wiedzą i zamiast wyjebac to kryją sprawę..A starszych pracowników tych co. Sie starają nie docenia tylko straszą głupimi telefonami Ale któryś kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nagra ....A na dodatek chłopcy muszą sami sobie radzić bo nawet butów pożądnych nie mają .. gdzie Bhp [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który wiek..mamy ...za chlanie kupę kasy a za zapierdalanie marne grosze
trans 2016-05-13 22:20
ludzie co to jest za zklad 12 godzin stania z 2 paczkami ludzie opamiętajcie się nigdy więcej nie wezme ladunku z tej firmy skurwysynstwo i nazłosc drugiemu człowiekowi pozdrawiam wytrawlych
4
LifeofPablo 2016-05-21 21:14
To prawda. Można zarobić i 4 tysiące w Bowimie. W trzy miesiące :)
4
tfuuuj 2016-07-08 21:15
Kierowcy dużych ciezarowek,jeśli tylko macie możliwość nie dajcie się wje..ac w to szambo,dwa dni zmarnowane.Jak wam spedytor da ten adres to od razu mówcie że sie auto popsuło albo coś innego wymyslcie,normalnie katastrofa!!!!Uciekac od tego bagna jak najdalej!!!y
5
LifeOfPablo 2016-08-02 21:52
podobno nikt nie chce jezdzic do Bowimu na załadunki . Słowa jednego z kierowców: "Prędzej się zwolnię niż pojadę do Bowimu " :D
7
LifeOfPablo 2016-08-02 21:56
zarobisz ok 1600-2000 zł netto podstawy - w zaleznosci od tego jak sie spiszesz na rozmowie.. Dostaniessz nic nie wartą bazę firm, których wlasciciele albo nie placa, albo kupują lokalnie po 1-3 t/mc, albo nie żyją.
Dodatkowo logistyka w tej firmie to dno.
4
Bowimnie 2016-08-14 20:16
Co łatwo zaoferować? Pietruszkę na bazarze? Masz pojęcie o pracy w handlu stalą? Co Ty pieprzyzz za głupoty.
3
w. nioska 2016-08-14 20:18
@kam na pewno nie tak łatwo jak ci się wydaje, może własnie dlatego jak jest ogłoszenie o prace na handlowca teraz to zaznaczyli że wymagana jest znajomość technik sprzedaży - śmiało, wyciągnij wnioski...
1
byłem tam 2017-01-29 20:11
W branży płacą na HP średnią krajową lub więcej + premia na jasnych zasadach za sprzedaż .Pracowałem tam i nigdy prezesi nas nie zawiedli .Jak obiecali to dotrzymali słowa .Uwaga jest to ciężka branża , ponura z nudną otoczką . Przez lata w branży dużo się zmieniło na gorsze . Jeśli chodzi o poznań to Pokrywka jest normalny chyba że się zmienił . On ma też dużo do stracenia w razie potknięcia. Sprzedawać trzeba , taki zawód .
byłem tam 2017-01-29 20:25
Jeszcze dodam że w tej branży liczy się szybka informacja( zakupy ) , cena , szybka dostawa , dostępność materiału a byś miał o czym gadać z klientem( oferta całościowa ) , też obsłużysz kontrakt co inne firmy nie mają . Polityka cenowa jest dobra ,ponieważ szacują materiał kiedy od traci na "wartości" już przy nowych zamówieniach . Z inną polityką na dzisiaj nie ma szans przetrwać w tej branży . Mają też dział kontroli jakości ( atesty ) gdzie wymaga tego rynek ( większy klient ) inni nie mają . Ach wzięło mi się na pisanie .
premier 2017-02-09 15:35
Nie słyszałem o takich pensjach jak 1,5 tys zł ,chyba że fuksem takiego znaleźli . Jak bym napisał ile ludzie tam zarabiali w dobrych czasach to być osiwiał. Z premią wychodzili lepiej niż premier polski . Ale takie czasy minęły w całej branży,
biała sosna 2017-02-14 14:15
Z pensją to przesadziłeś ( nisko podałeś ). Oddziały są w dużych miastach a nie gdzieś na wsi gdzie za mniej wyżywisz rodzinę . Jeśli chcesz podjąć pracę i budować rynek zbytu od zero to współczuję . Firma istnieje już tak długo że raczej nic nie znajdziesz innego o czym by inni nie wiedzieli . Chyba że zwalnia się miejsce pracownika i wchodzisz w zamian na jego dotychczasowy dorobek . Bez tego to tylko czeka ciebie goła podstawa i stres że nie można zwiększyć sprzedaży o oczekiwany wynik . A po pewnym okresie możliwe zwolnienie . W branżę aby wejść i zarabiać to trzeba mieć na dzisiaj szczęście. Będziesz widział jak po jednym telefonie twój kolega czy koleżanka dostaje zamówienie na kilka aut stali a ty będziesz się męczył aby dostać zamówienie na 3 tony po czy zostanie ci problem jak to teraz dostarczyć na czas do klienta .
LifeOfPablo 2017-04-15 11:45
Nie przesadzam. Pracowalem i taka podstawę proponowano nowym pracownikom. Na szczęście znalazlem normalna pracę za godne pieniądze.
Znam 4 osoby które pracowały w Bowimie i każda z nich narzekala na zarobki i logistykę.
PS. czy Bowim handluje jeszcze blachami z Chin ? ;)
3
sprzedawca 2017-04-24 08:45
Proponować zawsze można. Każdy szuka taniej siły roboczej za 1600 zł . Nie musicie się na to godzić . Biedronka dzisiaj płaci 2000 netto za kasą , pomocnik kasjera ma 3000 netto a kierownik ma 4000 netto , więc wyślij CV w dobre ręce .
widomski12 2017-05-27 19:05
totalna porazka!wczoraj 27 05 2017rok zaladunek 11 godzin .odpowiedzialni za zaladunek ludzie nie do zycia aroganccy brak slow szczeze nie polecam tej niby firmy!
1
Pracownik 2017-07-20 10:35
A w Bowimie pracuje ktoś za 1600? Tak tylko pytam bo pier.... jak, że się słuchać nie da.
Agata 2017-07-23 11:34
Czy w takim razie pracownicy BOWIM S.A. mogą spodziewać się wzrostu wynagrodzenia wraz ze stażem pracy w firmie? Czy w firmie jest możliwe uzyskanie premii? Forumowicz zastanawiający się nad rekrutacją do pracy w firmie będą wdzięczni za więcej konkretnych informacji.
Zostaw swoją opinię o BOWIM S.A. - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOWIM S.A.